Elérhető az AIDA64 3.00-s verziója

Hirdetés

Megjelent a népszerű rendszerdiagnosztikai és teljesítménymérő program legújabb, 3.00-s változata. Már a verziószám is sugallja, hogy a program friss kiadása nagyobb lélegzetvételű frissítésekkel érkezik.

A közzétett dokumentáció szerint az AIDA64 3.00 legnagyobb újítása az alapjaiban újraírt gyorsítótár- és memóriatesztelő modul, mely mostantól képes 32 szálon méri a memória olvasási, írási és másolási sávszélességet, és profitál az AVX2, AVX és SSE utasításkészletekből (ahol támogatott). Természetesen mindez azt jelenti, hogy a programot sebességmérés és információszolgáltatás tekintetében is optimalizálták a legújabb AMD Kabini és Temash APU-k, valamint az Intel Haswell processzorokra. A régebbi termékek támogatása érdekében minden sebességmérés és rendszer stabilitását elemző teszt elérhető 32 bites változatban is.


[+]

Ezenkívül az AIDA64 új verziója részletes információval szolgál az AMD „Yangtze” FCH-ról, az Intel „Lynx Point” és „Lynx Point-LP” PCH-król, valamint az Intel „Haswell” integrált memóriavezérlőjéről. Továbbfejlesztett támogatást élveznek az érkező AMD „Kaveri” és „Beema” APU-k, az Intel „Avoton” és „Valleyview” SoC-ok, valamint „Haswell-E” és „Ivy Bridge-E” CPU-k. Előzetes L4 gyorsítótár sávszélesség és késleltetés sebességmérés is bekerült a programba a hamarosan megjelenő Intel „Crystalwell” processzorhoz.

Grafikus processzorok terén a támogatást (OpenGL és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventilátor figyelés) kiterjesztették a legújabb GPU-khoz, mint az AMD Radeon HD 7730, Radeon HD 7990 „Malta”, illetve NVIDIA GeForce GT 705M, GeForce GT 735M, GeForce GT 740M, GeForce GT 745M, GeForce GTX 760M, GeForce GTX 765M, GeForce GTX 770, GeForce GTX 780, GeForce GTX 780M, GeForce GTX Titan LE, Tesla K20, Tesla K20X.


[+]

Említést érdemel még, hogy a támogatott eszközök sorába bekerültek a Crucial M500 és OCZ Vertex 450 SSD-k.

A Windows 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerekkel kompatibilis AIDA64 3.00-s verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés