Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
katt777 #10235 üzenetére
Amit itt osszeirtal az elmult par hozzaszolasban tobb ponton is azt mutatja, hogy nem erted, hogy hogyan lehetne egy tisztesseges merest elvegezni. Mar parszor megprobaltam leirni, most ismet megkiserlem-
CPU vagy GPU limit szinte sosincs tisztan. A limit meresenel az egesz rendszer egy elemet szabad valtoztatni. Pelda: Szoftver kornyezet valtozatlan, beallitasok nem valtoznak, GPU is ugyanaz minden esetben. Csak a CPU sebesseget valtoztatod, esetleg platformot cserelsz (AMD vs. Intel eseten) A beallitasoknal erdemes egy hasznalhatot talalni. CPU limitnel ez azt jelenti, hogy az atlag elfogadhato, de nem jatszhatatlan (30-40 fps kozotti ertek.) A meresnel tipikusan fps-t mersz, ami egy atlagolt ertek. Ha tisztan CPU limited van, akkor az atlag szepen skalazodik a frekvenciaval. De ilyen ritkan van. Sokkal gyakoribb a vegyes limit, amit rendesen igy nem lehet lemerni. Ilyenkor a GPU var a CPU-ra es viszont. Kepek kozotti kesleltetest kell abrazolni az ido fuggvenyeben. Ott jol lathato, ha keves a CPU a GPU teljes kihajtasahoz es mikrolaggol a rendszer.
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10235 üzenetére
EZ mi? "más okozza a limitet, mint a VGA vagy a GPU." Vajon mi okozná? A traktor ami kint áll az udvaron?
Átgondolhatnád kicsit, hogy valójában mit is írsz le.
Ha nem a GPU és/vagy VGA okozza a limitet, akkor senki se oc-z na, sőt a cpu gyártók már 20 éve folyamatosan ugyanolyan órajelű procikat, és vga-kat árulnának.
Nyugodtan próbád ki. Csökkentsd felére a cpud- maximális órajelét, és végezz valami tesztet!(Kikapcsolt AA-hozzánemértés) Ugyanmár. Mert sok értelem lenne 8xMSAA-val 8 fps-en játszani. Lehet te így szoktál, mert bírja a szemed. Vagy csak epilepsziás rohamot akarsz a villogó monitorral elő idéznni. Esetleg, csak simán szereted a képregényeket. De erre akármilyen másik eszköz is elég lenne számodra, nemhogy a mostani konfigod.
Költői kérdésedre meg annyit, hogy nekem alapból minőségre van állítva a grafika a control centerben és még nem találkoztam olyan programmal ami 15 fps-el menne emiatt , mint ahogy tapasztaltad.
Ezt pedig te írtad a nevemben, de minek
CPU-é viszont lezuhant 35-40%-ra!A te, számomra finoman szólva megmosolyogtató meglátásod szerint ebből az következne, hogy hirtelen a felére esett az A10 teljesítménye, ami nyilvánvalóan marhaság, hiszen tesztelhetően ugyanaz maradt.
Már miért lenne fele a teljesítmény? Már megint zöldségeket beszélsz. Kicsit logikusabban is átgondolhatnád.
Nem tudom mit kell itt cirkuszolni, neked van APU félkonfigod, ki is tudod próbálni a teljesítmény különbséget az órajelek állítgatásával. Azután látni fogod mi a szitu. Vagy nem, ha nem akarod meglátni.
Tiszteletem
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő