- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37721 üzenetére
Legacy OS + UEFI volt enabled-re állítva. Kikapcsoltam, így csak Legacy módba került.
A vegyes módban ment a win (úgy települt, mert eddig nem állítgattam), de a kubu nem tudta a grubot felírni. Legacy-ban minden jól sikerült.
Mint mondtam, a win10 még a wifimet sem tudta önmagától beüzemelni, csak külön driverrel. A kubu még a tapipadomat is kezeli simán. Egyszerűen mindent kezel alapból, nem kellett semmit külön telepítenem. -
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37718 üzenetére
Nos, sajnos nincs túl sok időm nyomkodni, de azért ma ismerkedtem egy kicsit Kubuntuval.
Ami számomra hatalmas pozitívum: semmit nem kellett mókolni ahhoz, hogy minden periféria jól működjön! Win alatt se wifi, se Fn billentyű kombinációk nem működnek csak külön driverekkel, gyakorlatilag egy windows telepítés+ frissítés 1 nap mire minden működik. Itt meg...?! Felment a kubu, jött egy egyszeri frissítés kb 200 MB és minden megy! Ram kezelés eszméletlen, 6 gigám van, de gyakorlatilag számomra tök fölöslegesen, mivel kubu 1 gigát sem használ. Az akku idő is jóval barátságosabb: legalább egy órát nyomtam max fényerőn és még akkor is annyi hátralévő időt írt ki, mint win alatt csökkentett fényerő és energiatakarékos mód mellett...sem...!
Viszont úgy érzem a KDE nem ilyen kezdőknek való. Talán valami egyszerűbb kellene kezdésnek. Gondolkodom a sima Ubuntu és a Mint verziókon. Holnap még meglátom mennyire boldogulok vele, de a mai nap alapján számomra kicsit sok. Találtam nagyon jó videókat a kde plazma testre szabásáról, azokat még megjátszom holnap, hátha "egymásra találunk"
Köszönöm a segítséget mindenkinek, úgy néz ki törzsvendég leszek itt. -
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37705 üzenetére
Na, egy win-es külső progi kb 1 perc alatt át konvertálta a partíciót. Működik is minden ahogy illik!
Elkezdődhet az ismerkedés mélyebben, illetve a megfelelőségek keresése. Végülis ami elég fontos:
- Google drive szinkronizálás
- Teamviewer
- Valamint van egy helyi teamviewer féle appom mobilra ami helyi hálózaton irányítja a gépet mobilról, a neve Unified remote.
- egy-két windowsos program ami eszközök programozásához kell usb-n illetve lan hálózaton keresztül
A többi simán meglesz ahogy néztem. -
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37705 üzenetére
-
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37702 üzenetére
Ez még megoldható. A privát meghajtómat egy az egyben lementettem. A windowst nem akarom elrontani, de a D: most így szabható nyugodtan. 50 GB-ot simán be tudok áldozni az ubinak.
Ubuntu live módban, gparted-el el tudom ezeket végezni, ugye? Ha kész simán vissza másolom a teljes D: tartalmát.
Sőt, konvertálni is lehet a partíciót! -
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37700 üzenetére
A helyreállítási partíciónál nem írja, hogy elsődleges. Az?
-
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37698 üzenetére
#37692 hszemben egy újabb screenshotot találsz, azon 3db elsődleges van!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #37697 üzenetére
Ja, bocs, helyesbítek, az elsődleges partíció már nem opció, mivel a mellékelt screenshot alapján már van 4 db. Vagyis ha a D után létrehozott unallocated területre akarod telepíteni az Ubuntut, akkor csak a logikai partíció lehet opció 1 kiterjesztetten belül. Sőt, így már az sem, mivel ahhoz a 4. partíciónak eleve kiterjesztettnek kellene lenni és azon belül lehetne létrehozni több logikait...
-
v.attis
őstag
válasz
King Unique #37693 üzenetére
Természetesen van még a legfontosabb adatokról google drive mentés is, autoszinkronnal, ez kb 12 GB.
Igazából kb 1 hónapja laktam be újra a rendszert, mert szinte minden frissítés okoz meglepetéseket, eltűnik a Bluetooth, nem csatlakozik automatikusan a wifire... Egyre gázabb. Pedig nem hekkelt, hivatalos!
Irtózom mostmár a windows újra belakásától, inkább tanulok egy új dolgot (ubuntu) hátha hosszú távon nyerek vele. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #37364 üzenetére
Több pen-nel kipróbáltam u.a. Legutóbb jobban odafigyelve csináltam a leírás alapján .swm fájlok úgy kellett megkeresni, nem is tudom honnan kerültek elő. A lényeg elindult a telepítés, de a HDD-re, majd megállt mert nem megfelelő fájlrendszer volt rajta, gondoltam formatálom, ez több órán keresztül tartott végül leállítottam, gép szétkap, hdd-ssd csere,... szó mi szó a végén kiderült rossz a HDD, a win telepítő kiírta, hogy nem telepíthet,i mert meg fog hibásodni. :/ Lehet veszek egy másik SSD-t, mert gépben lévő csak 50GB üres hely van
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #37363 üzenetére
+ Ha esetleg legacy/CSM módban történne a bootolás és telepítés - ami ugye nem derült ki - , akkor ott szintén működik a fájlkezelős másolás, viszont (hardvertől, illetve BIOS-tól függően) kellhet a pendrive-on lévő partícióra boot flag (példa). Ha UEFI szerint, akkor viszont nem, meg az említett leírásban is világosan le van írva, hogy UEFI-s telepítő létrehozását taglalja.
-
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #37137 üzenetére
Köszi a szakmai részt, de életvezetési tanácsokat nem kérek. Ha nem tetszik, nem érthető, hogy nem akarok naponta 2 notebookkal, 2 töltővel, 2 notebook táskával utazni mindenhová, az átugorja a hozzászólásomat és kész. Nekem ugyanúgy van véleményem arról, hogy termeljünk 2x annyi elektronikus szemetet, amikor egy is bőven elég, de nem teszem közzé.
-
Gyurka6
őstag
válasz
King Unique #37137 üzenetére
Hali! Köszi (Az előtted szólónak is).
Cél az volna, hogy kiderüljön, használható állapotban van-e a cucc(ok). Jelenleg xp-t telepítek, ez tünik a legegyszerübbnek és elfogadható a teszt sebessége is. Majd ezután valamelyik linux kerül rájuk. -
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #37126 üzenetére
Az egyik gép céges (Win 10), felügyelt, nem lehet babrálni, de USB boot lehetséges. Telepítés nyilván kizárt + nem fogok magán google accountot, se közösségi oldalt használni rajta. Amit magáncélra használnék szoftvert, minden elérhető Linuxon, és használom is a magángépen.
Nincs két egymást követő nap, amit ugyanazon a helyen dolgozok le, sok utazás, két töltő, két notebook, két táska, nem az én világom. Szerintem teljesen érthető a helyzet. -
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #37124 üzenetére
Köszi!
Nem gond a külső SSD ára (ennyit megér, hogy megszabaduljak a 2 notebookos élettől), inkább a méret miatt gondolkodtam a pendrive-ban. Kicsit könnyebben elviseltem volna egy portból alig kilógó cuccot, mint egy kábelen fityegő valamit. De ezzel is megbarátkozom.
A lényeg csak az lenne, hogy amikor kihúzom, akkor a gép változatlan maradjon. Magyarul a külső tároló kívül semmihez ne nyúljon a telepítés. -
sonar
addikt
válasz
King Unique #34034 üzenetére
Ez egy kisérleti kreténség kollégát idézve: törmelékből
-
Frawly
veterán
válasz
King Unique #33810 üzenetére
Kapaszkodj meg jó erősen: itt most Linux alatt akarják összehozni, sikerült ugyanis egy linuxos topikba betévedned. Gondoltam szólok, ha félreolvastad volna a téma címét. Tudom, hogy gányolás ez a virtuális gépezés, de ha a MS ilyen szemét, hogy az USB-s telepítést letiltotta, akkor nem lehet mit tenni, hekkelni kell. Azért döntöttek így, mert ha engednék mindenkinek, minden verzióval az USB telepítést, senki nem venne minden gépre licencet, hanem csak egyet személyhez köthetően, és onnan azt az egyet hordozná a gépek között, ami a Picipuhának anyagi tönkremenés lenne. Így meg el tudják adni a szutyok OEM szarjukat, aminél ha alaplapot vagy ilyesmit kell cserélni, vagy a gépet cseréled le, veheted meg még egyszer, és szépen csörög nekik a kassza. Pofátlanság, de ez van.
-
Ducati916
csendes tag
válasz
King Unique #33785 üzenetére
Igen erre gondoltám.Most már minden tiszta.És hétvégén fel is pattintom.Köszönöm a türelmeteket és a segítséget mindenkitől.
-
Ducati916
csendes tag
válasz
King Unique #33734 üzenetére
Köszönöm a választ és a segítséget
.
Hát igen bevallom őszintén eléggé naív vagyok még ezeket a területeken.A nem érzékeli dolgot arra értéttem ,hogy egy tutorialba láttam automatikusan felismerte windows 10-et.És így ajánlotta fel az ubuntu,hogy feltelepíti mellé .Volt egy ilyen opció a videóba.Reménykedtem nekem is ilyen lazán megy majd :/.De csak erre gondoltam.
-
Frawly
veterán
válasz
King Unique #33755 üzenetére
Az Ubuntu/Mint elfogadhatóbb ilyen szempontból. Az automata particionálás tényleg mindent egyben csinál, ha titkosítást is választasz, akkor LVM-et csinál, de erre fel is hívja a figyelmed, hogy minden egyben lesz, és így nem csak a meglévő adatoknak lesz kampec, de a dual bootnak is lőttek, semmi Windows vagy ilyesmi, ezt csak akkor válassza a kedves user, ha nem ért hozzá és tuti biztos benne, hogy Linuxon kívül más nem lesz a gépen, és minden adat törölhető a lemezről, erre úgy emlékszek kétszer is figyelmeztet, egyszer mikor az opciót megjeleníti, meg még egyszer miután kiválasztottad és átmennél a következő képernyőre, ott is rákérdez, hogy tuti biztos vagy-e benne, minden adat el fog veszni.
Persze, Windowson is van kézi particionálás, de elég hülyén van megoldva az oldalsávon ilyen ikonokkal, aki nagyon együgyű v1.0-ás user, nem jön rá mire való, miért fontos, és nem fogja tudni, hogy automata particionálással mibe egyezik bele. Persze aki ért hozzá, az tudja hová kell kattintani, meg meg tudja particionálni magának a saját igényei szerint Windowson is, de itt most nem róluk van szó, ők eleve nem csinálnak maguknak ilyen dinamikus lemezt sem.
Ennek ellenére én Ubuntuéknek is üzenném, hogy jobb lenne, ha lenne egy kicsit normálisabb automata particionálós séma, hogy a boot partíció külön legyen lehetőleg, a root is, meg a home is, és a root automatikusan az egész lemeznek X %-a legyen, de min-max. határ is legyen megadva, a többi meg adatpartíciónak, ha van elég hely. Le kéne már szokni a 21. században, hogy minden egyben legyen. Főleg az ilyen fél-hat terás háttértárak korszakában gáz már nagyon. Régen lehet a 120 megás meg 8 gigás vinyákat nem érte meg túl sok particióra osztogatni (bár ott is előnyös volt sokszor a swapot a lemez gyorsbb külső szélén kreálni), ott még elment, legfeljebb az ember bebootolt egy DOS-os/Win9x-es kisfloppyval és megoldotta az adatmentés újratelepítés előtt.
-
Frawly
veterán
válasz
King Unique #33751 üzenetére
Ez meg a másik. Egyik OS alatt sem jó fogalmatlanul particionálgatni. Mégis, Linux alatt nem lehet alapból olyan hülyeséget kreálni, mint a dinamikus lemez. A Windows meg csábít az ilyen hülyeségekre, mindjárt ajánlgatja a laikus usernek, hogy gyere csak, nem baj, ha nem tudod mit csinálsz, jó lesz neked a dinamikus lemez, az az orrodatistisztíccsa. Meg a Windows Telepítő is úgy van vele, hogy jó lesz neked egy partíción az OS és az adatok, ha kell majd reinstall, akkor vagy menteni kelljen az adatokat is máshová vagy vesszen el minden. Zseniális.
Persze nem azt mondom, hogy Linux alatt nem lehet gányolni, de alapból nem csábít rá, ahhoz nagyon kell akarni, meg nagyon hekkelni kell.
-
taki01
őstag
válasz
King Unique #33746 üzenetére
Köszi Windows alatt egy partíciókezelő programmal átkonvertáltam basic-re és ezután már feltudtam csatolni.
-
Ducati916
csendes tag
válasz
King Unique #33723 üzenetére
Ezt már sajnos nem tudom milyen módba lett telepítve a windows 10.
Sata vezérlő ACHI módba van alapból,megnéztem. -
válasz
King Unique #33563 üzenetére
Szia(sztok),
Akkor én nagyon renitens vagyok, mert 20+ év Windows után, Ubuntura álltam át 4 hete.
Mivel hirtelen jött az elhatározás (kicsit indulatból), ezért nem nagyon tudtam rákészülni, elolvastam néhány kapcsolódó írást, meg itt a topikban az összefoglalót és a kereső által kidobott érdemi hozzászólásokat, aztán ment minden elsőre.
Sikerült az összes általam korábban Windowson használt alkalmazás alternatíváját megtalálnom Ubuntura, bár attól féltem, hogy a DJ pultban kompromisszumos lesz a laptop, de szerencsére nem, a Mixxx megfelelőnek bizonyult.
A parancssorokkal nincs problémám, C64-en és társain nőttem fel.
Azóta folyamatosan képzem magam a témában, érdekel és tetszik is, jó és kell is néha a változatosság.halhatatlan: Az asztali ikonokét: Jobb klikk -> Ikon átméretezése
Az indítópanelen lévőket: Beállítások -> Indítópanel -> Ikonméret -
halhatatlan
aktív tag
válasz
King Unique #33566 üzenetére
miért, nem jó? már tisztára összezavarodtam a végére
-
törölt tag
válasz
King Unique #32900 üzenetére
Én jelenleg így használom. Mármint dual-boottal. Viszont van olyan ígényem, hogy "lefagyasszam" a windowst. Hogy ne kelljen újból indítani, hanem lényegében azonnal hozzáférjek az általam használt egyetlen dologhoz.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32511 üzenetére
Át lehet valahogy írni sdx2-ről 1-re?
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32509 üzenetére
Értem, hogy gpartedben nem meglepő, mert így szokta csinálni, és semmit sem lehet beállítani. De nem lehet megcsinálni mással se, meg terminálból se úgy? Ennél már mindegy, ezt már elkezdte, de azért, máskor, ha ilyen szitu van, nem így szeretném megoldani. És akkor mondjuk nem gparteddel csinálnám.
-
törölt tag
válasz
King Unique #32478 üzenetére
Bocs, arra már nem emlékszem.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32435 üzenetére
Leformáztam megint, így működik. De Azt írja, hogy 267/333,303 és 10,659.7M/1,417,164.4M Miközben 21,7GB szabad hely van a forráson.
-
gyulank
addikt
válasz
TC-al még a mappát sem tudom letörölni. Letöröltem már 5x, és ott van. Hű, de még intézővel se.
-
gyulank
addikt
válasz
Telepítés előtt oda mentettem. Az azért volt annyi. A hibát akkor írta, mikor egy 506,7GB-os mappát akartam átmásolni. Amikor az egészet, ugyanúgy eltűnt, mint az újabbon. Azóta már 16.04-em van, az meg ugyanúgy hiányolja a 100GB-ot.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32431 üzenetére
De attól, hogy a Windows bugos, még tudjuk, hogy linuxon se megy, a 16.04 meg csak nem bugos. A csatlakozással milyen probléma lenne? Másol, formáz, lejátszik. "Csak" a mérettel van baja. Úgy gondolom, hogy ha normális windowsom lenne, és működne a másolás, attól még linuxon is működnie kéne.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32424 üzenetére
Nem így, de egyszer már megpróbáltam mappánként átmásolni, és úgy se ment. Írtam, hogy próbáltam cp-vel is, és nem fért rá. Viszont ki tudja mennyi idő után meg biztos, hogy nem cserélik ki. Valamire jutni kéne vele. Ha attól jobb lesz, letesztelem ha több órás is, de akkor add már meg a pontos parancsot, hogy egyszer teszteljem jól, ne próbálgassam a parancsokat!
Ez is 3,1TB szabad helyt ír a forráson.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32421 üzenetére
Ha nem lehet átmásolni, akkor felejtős a RAID is, pedig azért vettem 3TB-ot, hogy esetleg azt is lehessen.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32421 üzenetére
De mit teszteljek? El se kezdi a másolást, már akkor tudja, hogy nem fér rá. Mit tudok meg a milyen tesztből? Azt teszt nélkül is tudom, hogy nem tudom átmásolni. Az érdekel, hogy ez a lemez hibája, kicserélik-e, és másik 3TB-osra át lehet-e majd másolni? Mert már itt van Szerdától, és azóta se tudom átmásolni.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32419 üzenetére
Vagyis? Mit csináljak mondjuk a Disks-ben?
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32417 üzenetére
De akkor 512-re, vagy 4096-ra kell formázni? Nem oldja meg a problémát, de azért érdekel. És ami fontosabb, hogy a lemez rossz? Visszaküldjem? Kicserélik? Másik jó lenne?
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32410 üzenetére
De miért nem lehet? Múltkor kipróbáltam, hogy kijelöltem a tömörítést, hátha jó lesz, de nem volt. De mikor kijelöltem a jelölés ott is maradt, a forráson pedig nincs kipipálva. Most tényleg nem tudom, a lemez rossz, vagy mi? Rég volt már a forrás partícionálva, annyira nem emlékszek. Mindenesetre lehet, hogy más blokkméretet állítottam be. Ugyanis mindkettő AF 512e. Szóval lehet, hogy az 512-re van, ez meg 4k-ra formázza alapból?
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32406 üzenetére
Ubuntu Studio 16.04.3 telepítő kipróbálás telepítés nélkül módban sem csinálja másképp.
-
gyulank
addikt
válasz
Na, diskpartoltam. Sajnos a helyzet változatlan.
-
gyulank
addikt
válasz
Mondjuk, ha nem 0B-ot írna mindenhova, akkor is el tudnám dönteni. Az meg, hogy más program milyen sorrendet ír, arra megint nem bízom. Inkább majd kihúzom addig, csak a hozzáférés meg a fények limitáltak. De egyébként te mennyi esélyt látsz arra, hogy az a módszer annyival másabb, mint az összes többi, hogy ettől 100GB-al több hely lesz? Lehet, hogy a Windows is, meg a Linux is hülye. Lehet felrakom a 16.04-et, hátha azon jó. Windowson tegnap is próbáltam, számol aztán kész, eltűnik, befejezte. Vagy gondolom, ha jó vele akkor már telepítőről is jó, ha nem, akkor felesleges telepíteni.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32404 üzenetére
Az tart vissza, hogy nem tudom megállapítani, hogy melyik, ha meg nem az üreset törlöm, mindkettő üres lesz.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32402 üzenetére
Látod a képet. Szerinted ez alapján kiválasztom valamelyiket? Persze megoldaná a problémát, ha mindkettő üressé válna, de nem úgy szeretném.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32400 üzenetére
De nekem egyiken se működik. Viszont szerintem nyilván működnie kéne a gparteddel csinált partíciónak is, meg a windows lemezkezelősnek, meg intézősnek is. A windows meg szenved ezen a gépen. Nemrég frissült, azóta 4:3-as kisfelbontású, A hang időnként beberreg.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32398 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy a 0,1TB plusz egyenlő a 100GB minusszal.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32396 üzenetére
De azt látod, hogy nem a célmeghajtó kicsi, hanem a forrás nagyobb... Mert az a baj, hogy 3,1TB-nak számolja a forrást, miközben alatta kiírja, hogy a 3-on. A képen.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32378 üzenetére
Ha érteném, mi baja van, nem kérdezném. De megjött, beraktam, beállítottam rajta a GPT-t, létrehoztam egy partíciót, ami az egészet lefoglalja. Akármivel formázom le a partíciót, nem méretezi át. De ha átméretezné valami, kiírná. Én is úgy gondoltam, hogy ha full tele lenne is át kéne tudni másolni. De hogy a forráson 22GB híja van, ezen meg 100GB kell még, hát már lassan kételkedek, hogy ez a valóság, és laposföldhívőnek állok.
De azt se tudom, hogy mi az az 1,97GiB lefoglalt terület, még ha nem is számottevő. 432009 elem van a forráson. -
gyulank
addikt
válasz
King Unique #32376 üzenetére
Amúgy nem, ott beolvasta az adatokat, majd eltűnt az ablak. De mindegy, mert mi a nem normális partícionálás az egész lemez formázásával? Amúgy bármi nem lenne normális, a forráson is lemezkezelőbe csatoltam, aztán ott, vagy intézőbe formáztam. Egyedül a tömörítésbe nem vagyok biztos, de nincs kipipálva.
És az ntfs-t végső elkeseredésemben próbáltam, és azért windowson, mert tudomásom szerint azon a biztos, meg a másik is azon lett. De tényleg, mi nem volt rendesen partícionálva, ha a partíció lefoglalja az egész helyet? -
csizs
aktív tag
válasz
King Unique #32205 üzenetére
Az már fent van a gépen.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
King Unique #31951 üzenetére
Kipróbáltam egy másik pendrive-al, és ezt kaptam, DD Rufus-al.
[kép]Most éppen jön le az Ubuntu MATE azt próbálom majd felhegeszteni.
ha már a málnákra is ezt javasolják, akkor csak jó egy öreg asus-ra. -
törölt tag
válasz
King Unique #31919 üzenetére
Az eredeti formában (azaz a letöltött iso nevében) volt egy szóköz az x és a 86 között? Fura lenne. Most megnéztem, nincs is. Így ha nálad van, azt te csináltad oda.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31919 üzenetére
Remelem tudod hogy itt mar nagyon regota erdemben nem a dd-rol hanem a shell-rol "beszelgetunk". Barmelyik program, pl egy cp se fog lefutni neked (windows alatt se) ha nem kezeled le megfeleloen.
A "tabos" kiegészítés egyébként a \ alakot ajánlja fel, de vissza kell törölni utána a felesleges részt - ennek nincs ertelme, ha random odarakna valamit a funkcio ertelmet vesztene (bonusz info, windows alatt alapbol idezojelek koze rakja az egeszet, de a lenyeg ugyanaz)
"normál" alakban - definiald a normal alakot, nekem azt jelenti amit a shell fel tud dolgozni, az hogy milyen formaban van addig mindegy amig teljesul a feltetel.
Annyira ertetlen vagy.
Fogadd meg ezt a tanacsot.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31915 üzenetére
Annyit elarulok ez a "problema" cmd/powershell eseten ugyanugy fennall.
de a megoldas:'
es/vagy"
es/vagy\
dd if=/home/kingunique/Letöltések/TEST/FreeNAS-9.2.1.9-RELEASE-x\ 86.iso of=/dev/sdc
dd if="/home/kingunique/Letöltések/TEST/FreeNAS-9.2.1.9-RELEASE-x 86.iso" of=/dev/sdc
dd if=/home/kingunique/Letöltések/TEST/"FreeNAS-9.2.1.9-RELEASE-x 86.iso" of=/dev/sdc
stbugy erzem ezt javitanom kell:
echo "Azok alapjan amit irsz azt latom alig tudsz valamit bashrol" | sed s/bashrol/shellekrol/ -
BoB
veterán
válasz
King Unique #31912 üzenetére
Javaslok egy "shell abszolút kezdők számára" tanfolyam elvégzését
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31912 üzenetére
Dehogy dob hibat, goto #31902
BoB:
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #31909 üzenetére
Lássuk azt a karaktert amelyik megállítja a dd-t.
colomb2: hát b+ mostmár hogy mindig ugyanazt írod mint én csak pár másodperccel korábban
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31909 üzenetére
Definiald kerlek a nem megfelelo karaktert, mehetunk privatba is ha gondolod.
Kep amit kuldtel azon nincs olyan karakter, [link] -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31904 üzenetére
Arra gondolok amit leirtam, itt nem a dd a hibas hanem a user.
Hasznalj tabos kiegeszitest (a path elejetol kezdve), ugy megcisnalja neked normalisan a shell.Azok alapjan amit irsz azt latom alig tudsz valamit bashrol (gondolom ezt hasznalod).
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31899 üzenetére
"De eleve háklis bizonyos karakterekre és ilyenkor hibára fut. Csak ezért viszont nem feltétlen fogom mindig átírni a fájl/mappa/partíció nevét..." - tanuld meg hasznalni a shell-t amivel probalkozol (vagy esetleg a mountot).
-
growler
őstag
válasz
King Unique #31896 üzenetére
Akkor ajánlok mást !
Lemezkezelő > "Lemezkép helyreállítása" opciója. [link]
Grafikus felületű, dd módban írja ki az ISO-t, és telepíteni sem kell hozzá semmit. -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #31896 üzenetére
dd is beepitett, csak az lenyegeben minden linux eseten.
-
growler
őstag
válasz
King Unique #31894 üzenetére
Ajánlhattam volna az Etcher-t is, - a mérete miatt nem tettem (ha jól emlékszem, 60-egynehány MB.
A Mint beépített Pendrive lemezkép-író-ja + Pendrive formázó-ja (a 2 együtt > mintstick > 153 KB. -
P.mini
aktív tag
válasz
King Unique #31837 üzenetére
Ha valami más-ra megyek, akkor ugyan behozza az összes partíciót, de a már meglévőkre nem engedi telepíteni. (pedig direkt van egy partíció, ami teljesen üres), ha pedig az egészből akarok csinálni, akkor meg azt írja, hogy mindent törölni fog, amit meg nem akarok...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
King Unique #31642 üzenetére
A Mint pendrive készítője nekem se hibázott még, pedig többféle linux is kiment már vele.
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #31226 üzenetére
Igen, én is szeretem a megszokott Unity áttekinthetőséget, habár a legutóbbi 16.04.3-ban már időnként ledobálta a Classicmenu Indicator-t a felső panelről (ez lehet az új kiadású menüindító program hibája is) és többször jelzett egyéb rendszerhibákat is, ami persze régebben sem volt szokatlan Unity esetében, de ezektől a "kis döccenésektől" függetlenül működött.
-
ALFA
senior tag
válasz
King Unique #31072 üzenetére
Ott pendrájvos megoldást kerestem, és nem jött rá válasz.
Egyedül te válaszoltál, a megoldásod érdekes, ha lesz rá lehetőségem, kipróbálom, de itt és most nem működik, mert nem zavarhatom meg a win-es pc működését. A másodiknak betett hdd-re kell egy külön telepítést végezni, amit majd külön lehet használni.
Ezért kérdeztem még itt rá, hátha van más megoldás.Még colomb2 válasza volt érdekes, de nem tudom, mi az a PXE és hogyan működik, így már biztosan nem tudom megcsinálni.
Talán lev válasza lett volna a megoldás, de most már sajnos nem tudom kipróbálni, nagyon kicsi lett a webes sávszélesség és nem foglalhatja több óráig a telepítő.
Köszönöm a válaszokat, akkor most ennyi volt, egy működő pendrájv hiánya ennyire fontos lehet időnként.
-
válasz
King Unique #30697 üzenetére
Próbáltam az összes portban és több kábellel, Syl által linkelt dokkolóba is kipróbáltam, és ugyan az a helyzet, HDD-vel megy, SSD-vel nem. Megnéztem és a legfrissebb firmware van fent.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #30697 üzenetére
Ez nagyon igaz. Kivéve nálam
Mert hátsó, több portban, két különféle usb doboz/dokkolóval is műveli. Ha hdd van az usb dobozban/dokkolóban, akkor semmi gond. Ám ha ssd-t rakok bele, akkor jön a boot fagyás.
szerk.
A közös pont a számítógép. A következő szereléskor kipróbálom másik gépen is. -
válasz
King Unique #30690 üzenetére
Szia!
Egy Sharkoon dokkolót használtam.
Ma kb 1 tájt szétszedtem a laptopot és bele tettem. Bekapcsoltam, hát nem Bootolt Windows... Mert Linux volt rajta
USB Linuxot Bootoltam, majd GParted-el formáztam és egy darab FAT32-es fájlrendszerré tettem. Aztán az SSD-t vissza tettem a dokkolóba, hogy most mi lesz. Nos, annyi a változás, hogy a PC érzékeli a dokkolót és akár leválasztani is van lehetőségem, de a winyót még a Partition Manager sem látja...Szóval ha eddig nem lett volna zavaros, hát most az... Hivatalosan egyébként full hibátlan az SSD.
-
válasz
King Unique #30684 üzenetére
Teljesen igazad van.
Bár az is tény, hogy egy átlag user még arra is lusta, hogy megnyisson egy Google-t. Én személy szerint azért szeretem jobban az ilyen beszélős topikokat, mert rögtön kiderül, mi hülyeség és mi nem. Azonban a neten egy adott témában számtalan cikk születhet, melyeknek csak a töredéke valós,a többi egy működésképtelen elmélet, avagy néha szándékos megtévesztés. -
válasz
King Unique #30679 üzenetére
Igen, megpróbáltam azzal is, winchestert nem egyszer csináltam meg vele, de a Pendrive-ot nem tudta nagyon értelmezni, így megcsinálni sem.
A rejtett rész még csak annyi, hogy az ablakot használók ~90%-a éppúgy nem tud a létezéséről, mint a beépített lemez töredezésmentesítőről! -
intensa_man
tag
válasz
King Unique #30631 üzenetére
Az már nem jutott át... 😁
De megoldottam, konkrétan Mint-tel, magamtól. Büszke vagyok... 😁
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.És mindig megköszönöm. Amikor sikerül, vagy feladom...
Szóval köszönöm... -
törölt tag
válasz
King Unique #30560 üzenetére
Köszi, ezt néztem.
Beírtam az fstabba azt a sort, aztán a reboot után low graphics reklamáció után újra és újra próbálta felcsatolni a /-ot, de nem tudta. Így ezt a sort töröltem az fstabból.
(#30561) ubyegon2
Jogos.Swap az SSD-n.
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #30367 üzenetére
Az Ubuntu GNOME természetesen megszűnik mivel már nem lesz rá szükség.
-
balu999
tag
válasz
King Unique #30339 üzenetére
Ma a különbség LTS és nem LTS között?
-
balu999
tag
válasz
King Unique #30329 üzenetére
Majd ha veszek egy új hdd-t a gépbe megcsinálom a dual-boot-ot. Jövő hónapban szerintem veszek egyet itt az aprón. Csak jelenleg van egy 80-as a rendszernek meg egy 250-es adatnak és kuva kevés
.
Ebben a hónapban volt egy kis pc bővítés és már így is túl költekeztem magam. Alaplap, vga, ház, táp. Hdd majd később. -
balu999
tag
válasz
King Unique #30327 üzenetére
WINE-el nem tudtam se az autocad-et felrakni se az inventor-t.
Próbálnám minimálisra szűkíteni a win használatot de van pár program amitől nehéz elszakadni.
Virtuális gépen elmegy az autocad, invetor telepítés után cd-t kért amikor ott volt be mount-olva az iso.
Igazából nem életbevágó, csak hobbi célra kéne magamnak.
Blendert egyszer próbálgattam de nekem elég bonyolultnak tűnt.
Dual-boot opció amennyiben veszek egy új vinyót mert jelenleg 1db 80gb-os vinyót tartok a rendszernek amit nem osztanék ketté meg úgy gondlom, hogy 2db oprendszernek kevés a 80gb főleg, hogy ha már van win akkor elkaparok néhány régi játékot is -
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #30275 üzenetére
Majd újra kipróbálom, ám ha jól rémlik, tavaly írtam vele Windows-t.
Egyébként 32-bites PAE kerneles Ubit és Mint-et szoktam használni. Te 32-biten próbáltad?
A puding próbája az evés.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #29790 üzenetére
a rendszer számára pár kisebb partíciót - MBR eseten pont ezert szoktam megtolteni a 4 elsodleges helyet hogy ne csinalhasson ilyen hulyesegeket a win (csak egy esetrol tudok amikor van ertelme: root particora bitlockert kuld a user)
-
válasz
King Unique #29539 üzenetére
Kettőspont volt benne, de átnevezni sem engedte Win alatt
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #29315 üzenetére
Megy a privát hamarosan.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #29313 üzenetére
Oda csak topikgazdák látnak be.
Másrészt a szomorú az volt, hogy az indoklás nem az aktuális javaslatra reflektált.
Ezt mindenesetre fejezzétek be, már elmúlt, lezárt történet. -
válasz
King Unique #29260 üzenetére
Ezekszerint a hibernálás kilövésével (ami elvileg = fast startup...) egyszerűen megoldható a dolog.
M$ command promptban a win10 alatt, adminként:
powercfg -h off
, mivel nem hibernálok (sőt, sokszor kilövöm az elosztót ha nem használom a gépet) nálam win telepítéskor ez az egyik első dolog, amit megcsinálok.#29267+8: gondoltam, nem 100%-ban uaz, de végülis mind1, egy dual-bootos gépnek egyik se kell. Ami cikket küldtél, ezt írja: "If you disable hibernate, then it will also disable fast startup."
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #29262 üzenetére
Így értettem, ha nem volt egyértelmű.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #29260 üzenetére
Természetesen csak akkor érvényes, ha nem volt leválasztva a külső eszköz. Meglepődnél, mennyien nem teszik meg.
Másik kategória meg futó rendszer alatt simán kihúzza, leválasztás nélkül. Aztán abból is adódnak időnként gondok. -
válasz
King Unique #29247 üzenetére
Az elsődleges adattárolók (SSD rendszer + 1TB HDD a sürgősebben elérendő adatoknak) persze mennek ext4-re, ez a winyó alapban le van húzva a tápkábeléről, csak akkor aktív, ha kell róla valami/mentenék rá. Hosszú távon ha marad az ubu/egyéb linux, akkor persze megoldom.
Office: a mostani melómhoz már elég a libre is, amitől tartok egy kicsit, az a kép+videofeldolgozás, emiatt nincs kizárva a dual-boot.
-
válasz
King Unique #29242 üzenetére
Még meglátom, csak ki kell találni, hova az életbe pakoljak 6 terányi adatot, míg átformázza a winyót a rendszer... Megaztán a dual-boot ötletét se vetettem el teljesen, azért nem garancia, h minden simán megy hosszútávon az ubu+libreoffice párossal.
-
válasz
King Unique #28993 üzenetére
Én valóban megértem az érveidet, de abban az esetben, ami a vitát kirobbantotta, azt kellett javasolnom, az volt a megfelelő lépés.
A Mint topikban nyomon követhető, hogy a live-ban történő kipróbálás után egyből le is törölte Foose szaki, az utána telepítettet meg úgy tudta próbálgatni, hogy most már azt fogja fenn hagyni.
Ennyi a különbség szerintem, én emiatt nem csinálom másként és a pár éve Linuxozó fórumozóknak is ezért ajánlom a mellételepítést.Például, ha az Ubuntu 16.04.1 ok a gépemen, akkor vsz az Ubuntu 16.04.1 MATE is rendben lesz. Legalábbis nem nagyon tapasztaltam még az ellenkezőjét.
Én igen, például a Mint Cinnamon
túl friss
még a 18.1-ben, de ettől még a Mate lehet, hogy stabil és fordítva.(#28994) laszlohu
Valamilyen függőség miatt....
Azért kicsit pontosabban is leírhatnád, sőt bemásolhatnád, mit ír ki, milyen függőséget hiányol!
Sikerült telepítenem a wine új verzióját,
valamilyen függőség miatt nem települt.Azért az előzőekben fellelhető ellentmondással is kéne kezdeni valamit....
Itt is kívánok mindenkinek nyugodt, Békés Ünnepeket!
-
válasz
King Unique #28978 üzenetére
Kis adalék a vitánkhoz:
nem magamat igazolom ezzel, inkább megnyugtatnám a kétkedőket, hogy nem felelőtlenség volt részemről a mellételepítést javasolniMost nézegettem a linuxmint.hu fórumát és az ottani hozzáértő szaki- aki nálam jelentősen mélyebb tudással bír- is ezt írta valamiért:
Remélem egy ilyen hozzáértőtől már elfogadjátok, hogy ha komolyan akarjuk kipróbálni a disztrót, akkor azt csak mellételepítéssel tudjuk elérni!
-
válasz
pusztán csak arról volt szó, hogy a szimpla kipróbálás a fentebb említett egyéb módokon is megoldható
Nem csak erről volt szó, kifejezetten felelőtlennek aposztrofáltátok a javallatomat.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nem nagyon látom értelmét UEFI-nek, kivéve ha GPT van, de annak se nagyon látom értelmét, nem nagyon elterjedtek még a 2TB+ winyók, a sok partició is ritkán kell. De akinek erre van igénye opjon vele
-
válasz
King Unique #28966 üzenetére
Ha valaki azt mondja, hogy használ már jó ideje egy disztrót és sok jót hallott egy másikról, ki szeretné próbálni, azt kizárólag telepítve teheti meg. A többi módon csak megnézi, hogy tetszik-e neki, de a saját használati igényei kielégítéséhez megfelelő lesz-e, ahhoz muszáj telepítenie. Ezt tényleg úgy látom, hogy nem akarjátok megérteni. Azt szeretné tudni a használó, hogy minden úgy működik-e a kiválasztott disztróján, ahogyan már megszokta. Torrentmigrálás, napi használatú programok, etc. Az is lehet, hogy a telepítés utáni frissítésekkel együt működik majd csak optimálisan.
Pedig vsz utóbbi sem jelentett volna gondot.
Köszi, hogy megnyugtattál, mivel a kérdező nálad jóval hamarabb kezdett Linuxozni, így nem vittem be az erdőbe mégsem!Az, hogy az expert szakik virtualban kipróbálnak egy két disztrót, az szerintem a mi vitánkban indiferens.
Na meg, ha egy ellenében már többen is más véleményen vannak, akkor az megint érdekes.
Nem annyira érdekel ez a része, de amúgy 2-2 az állás.
Rajtatok kívül senki nem mondaná, hogy egy 3 éve Linuxot használónak veszélyes ajánlani a dualban történő valós kipróbálást.
Simán megegyeztünk már abban, hogy egy abszolút kezdőnek nem ajánlaná senki, de egy gyakorlott home usernek bátran meg lehet próbálni!
Azért még ezt is lehetne árnyalni, mert sok esetben az abszolút kezdő is meg kell, hogy küzdjön a
dual boot
-tal, amikor a Wint el akarja hagyni és mindenki azt mondja ilyenkor, hogy rakja fel a Linuxot a Win mellé! És megcsinálják, képzeld el, aktív segítséggel, de megcsinálják! Tele van ilyen tipusú thread-ekkel a kezdő topik, kellett, hogy találkozzatok vele, mert azért nem mondanám, hogy tiwriteonly
-k vagytok.Egyszerűen értelmetlen kapaszkodnod elhullott érveidbe, ezt a csatát elvesztettétek már az elején.
Sorry! Ha figyeltek, lesz más, valamit mindig írok, amibe bele lehet kötni!
-
válasz
King Unique #28963 üzenetére
Nem azért, mert totál idiótának néztek, hanem mert tudták, hogy az éles telepítésnek lehetnek buktatói egy kezdő számára. Utólag a gép rendberakását, illetve az OS-ek újratelepítését, netán az adatmentés árát meg gondolom nem mindenki vállalta volna be...
Ha már az általánosságról esett szó, nyugtass meg, hogy azért viszonylag érthető voltam, amikor próbáltam leírni az abszolút kezdő és a kezdő közti különbséget! Csak azért kérem ezt, mert fenti mondataid alapján nem értettél meg teljesen.
Olyan tanácsot egyébként senki nem szokott adni, amiből valakinek kára lesz, persze, ha nem úgy csinálja, ahogy javasolják, az már nem hiszem, hogy a segítő felelőssége, főleg nem anyagilag!
Csak, hogy jól értsük, te akkor abszolút kezdő voltál! Te is így gondolod remélem! -
válasz
King Unique #28958 üzenetére
SSD is csak egy meghajtó, mint a többi, az általunk tárgyalt esetben.
Viszont, ha valakinek ez gondot okoz, akkor vsz a normál telepítés is fog és első körben inkább maradjon a fentebb említett lehetőségnél, illetve a live / perzisztens live rendszernél.
Ha a kérdező azt akarja, amit, akkor ne erőltessük rá, amit mi szeretnénk. Azzal megóvjuk bizonyos hibák elkövetésétől, de nem segítettünk neki abban, hogy azt a dolgot elérje, amit pedig el akar érni!
Foose ft, a kérdező 2013-ban már telepített Linuxot. [link]
-
válasz
King Unique #28958 üzenetére
De ettől még egy hibás kattintás viheti azt is...
Neked is mondom, hogy a kezdők nem totál idióták és nem abszolút kezdők. A Linuxot már ismerik, tudják telepíteni, ettől még a virtuált nem kell ismerniük. Minek is, tudják már telepíteni, használni az oprendszerüket. Másikat is képesek telepíteni mellé! Miért ne tudnának, mindenki tud, aki már egy ideje Linuxozik! Ha még nem tud, meg szeretné tanulni, látni akarja, hogyan működik a másik disztró, hiszen meg is mondta, hogy ezt szeretné kipróbálni! Úgy, hogy valóban össze tudja hasonlítani.
Ti jöttök ezzel a moss inkább zokniban lábat, nehogy megfázzon a kis talpacskád.....alapfogalmak, kivonat:
Abszolút kezdő - nem ismeri, soha nem telepített Linuxot, de szeretné megismerni
Kezdő - már telepített egy vagy több Linuxot és tanulni akar, nem azt, hogy tökkelütöttnek nézzékMi most a 2. kategóriás kérdezőnek tett javaslatokon vitázunk, csak, hogy tényleg megértsük már egymást!
Külön köszönöm, ha egyszer nem csak arra figyeltek, ti mit akartok a másikra erőltetni!
Jaj persze, egy hibás kattintás.....
Tőled is megkérdezem, hány évig voltál kezdő és hány évig tűrted volna, hogy idiótának nézzenek, hogy óvjanak egy hibás kattintástól????
Emberek, ez nem kisdedóvó, értelmes emberek ismerkednek ill. használnak Linuxot. Ne nézzük őket csökkentértelműnek, ha már mi sem vagyunk azok!
Hozzátenném, hogy napi szinten olvasom a topikokat és mindenkiről tudom, kb mire képes, mit tud megoldani egyedül és mit segítséggel.
Nem szórakozom senkinek a kárára, de még inkább nem nézem le a képességeiket! -
válasz
King Unique #28953 üzenetére
Értelek én, meg mi meg sokan mások értik is miről értekezünk, de van akink fogalma sincs arról mi az a virtuális gép.
Ha valakinek valóban fontos adatai vannak és csak egyetlen példányban, az is a rendszert futtató meghajtón.....háááát.elegendő RAM + SSD) megoldást én - másokkal ellentétben - kipróbáltam és nem mondanám lassúnak.
sok RAM+SSD persze, hogy nem lassú, így már érdemes lenne akár virtuálban is kipróbálni, de ha már van SSD, akkor van tároló kapaciti is, akkor meg már....
Ahogyan az USB-meghajtóra történő telepítést is, aminek pont az a lényege, hogy a helyi lemezbe + boot menübe nem kavar bele.
Főleg, ha a megfelelő betűjelet választja a hozzá nem értő!
A megfelelő lemezt és partíciót, valamint a rendszerbetöltő helyét nemcsak itt, hanem egy normál telepítésnél is ugyanúgy ki kell választani.
Ugye? Hibalehetőség pont ugyanannyi. Virtuált annyira nem ismerem, épp az imént is kifejtett okok miatt, de aki nagyon lütyő a telepítéshez, lehet ezt sem tudja megfelelően beállítani, akkor már a live tűnik a legegyszerűbbnek.
conclusion
Igazából mindennek van előnye is hátránya is, ez igaz. Attól függjön ki hogyan próbálja ki, hogy mennyire érdekli és mennyi időt hajlandó beleölni az előtanulmányokat is beleértve!
- így rendben van?
-
válasz
King Unique #28949 üzenetére
Ja, csak éppen nem mindenkinek van kísérletezés céljára egy külön gépe...
Igaz. Nekem sincs.
Akik ki akarják próbálni a Linuxot, azoknál nem ritka, hogy vannak a gépükön fontos adatok, illetve más OS-ek is, amelyekbe és amelyeknek a működésébe lehetőleg nem kellene belerondítani pl. egy user error miatt.
Ugye ezt nem komolyan írtad?
Fontos adatok vannak, aham és nincs semmilyen biztonsági mentés.
Ez esetben a kockázat alig nő azzal, hogy Linuxot telepítünk. Ezt ugye nem kell pont neked leírnom? HDD kampec rossz táp miatt, Windows használat, etc.A sebességet illetően egy linuxos virtuális gép lehet általában lassabb a normál módon telepítettnél
A sebességet illetően egy linuxos virtuális gép lassabb a normál módon telepítettnél.
Fejtegethetnénk ezt így bármeddig. Ha valaki azt mondja, hogy megpróbálná ezt vagy azt a Linuxot az eddig használt Linux helyett, annak azt kell javasolni, hogy telepítse a meglévő mellé, mert úgy tudja összehasonlítani és mert már telepített Linuxot, hiszen azt használja!
Olyannak még nem javasoltam éles telepítést, aki élete első Linuxát akarja kipróbálni, kivéve ha üres meghajtóra telepítené.Akármeddig csűrjük-csavarjuk, másik telepített rendszert jól összehasonlítani, nem csak vizuálisan, csak másik telepített rendszerrel lehet!
Halkan kérdem, a natív pendrive-ra vagy külső meghajtóra történő telepítésnél nem követhet el galibát az, aki egy sima dualbootnál meg igen!?
Nem a lóf*szt! elnézést, de ezt így kellett leírnom
Pont ugyanazokra a dolgokra kell figyelni, sőt!!! Több meghajtó, több hibalehetőség.
Ahogy belekavarsz bennünket ebbe a sok USB- x, y, xc akármi verziókba meg sata 1,2,3, sok verziókba, ezzel is csak az én véleményemet erősíted!
Köszönöm!ps.: a natív penre telepítést meg ismerhetnék akár többen is, mert benne van az Abszolút kezdő Összefoglalójában!
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #28949 üzenetére
azoknál nem ritka, hogy vannak a gépükön fontos adatok
Már várom Syl hozzászólását.
-
holyseat
csendes tag
válasz
King Unique #28853 üzenetére
Nekem a 16.04.1 tokeletesen bootol UEFI-s rendszerrel. Bar en Rufus-al irtam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Futás, futópályák
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged