Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz BlueSteel #31211 üzenetére
Nakérem!
Szerintem sikerült új megvilágításba helyezni ezzel az akadással kapcsolatos dolgot. Legalábbis az én készülékemen (C845).
Rövid előzmény, hogy anno én is leteszteltem a Vérapós film és a 3test probléma sorozatból az adott jeleneteket, amely sokaknál akadt. Kodit használok, a gyári lejátszóval nem foglalkozom, nem eszik meg annyi formátumot, mint a Kodi. Nálam nem volt gond az akkori teszt során. Viszont a folytatás:Aztán később valamiért újra teszteltem a 3test probléma jelenetével és beakadt azokon a helyeken, ahol mások is beszámoltak az akadásról. Nem értettem a dolgot, hiszen előtte nem akadt be. Ezt követően beszereztem egy Homatics Box R 4K Plus médialejátszót, amelyről sok helyen az ezzel foglalkozó topikokban jókat olvastam. Feltettem rá a CoreElec-et, hogy tényleg minden optimális legyen.
Jött a médialejátszóval a 3test probléma teszt. Ugyanott, ugyanúgy beakadt! Már akkor biztos voltam benne, hogy semmiféle kadenciahelyességre vonatkozó probléma nincs, hiszen ha az lenne, akkor máshol is jönne folyton a judder. De ez nem judder, hanem valami más jellegű akadásnak tűnt.
Aztán próbálkoztam össze vissza és egy teljesen bizonyos, megismételhető dolgot fedeztem fel! Amennyiben bekapcsolom a TV-t, elindítom a Kodit és a legelső videó, amit lejátszok, az a Vérapó, vagy a 3test probléma, akkor az adott jeleneteknél beakad. DE! Ha már előtte elindítottam mondjuk egy másik videót, aztán azt bezártam és elindítom ezeket, akkor tökéletes, akadásmentes az egész. Ez megmagyarázza azt is, hogy korábban, amikor lefuttattam a teszteket és írtam, hogy nálam nem akad, akkor az azért volt, mert már előtte más mozik mentek és utána próbáltam ki....
Kipróbáltam úgy is, hogy TV bekapcs--> 3test elindít és akad. Majd bezárom a videót és ismét megnyitom és akkor már nem akad! Tehát igazából nem is feltétele, hogy másik videofájl legyen megnyitva előtte, a hibás, akadós fájl is tökéletes lesz, ha egyszer már elindítottam és utána újra. A Kodit be sem zártam. Csak befejeztem a lejátszást és ismét elindítottam a fájlt a NAS-ről.
Szóval ha mindenben hibátlant akarok, akkor először elindítok egy videót a Kodival, azzal a lendülettel bezárom és onnantól bármit nyitok, az tökéletesen fut!
A TV saját szoftverén futtatott Kodival és a külső médialejátszóval is így működik a kísérlet. Na akkor most erre mit lehet mondani....Ha tesztelgetni kívánjátok alább a 3testből kivágott jelenet. 2 akadás van a jelenetben, az egyik mikor a zöld mező felett megy a kastély felé a kamera, akkor rögtön a jelenet kezdésekor a jobb oldali fát nézzétek, ott akad be egy pillanatra. A másik akadás akkor van, amikor a tabletről kifókuszál a kamera és az ajtót nyitja a csaj. Ott az ajtó nyitásnál akad be egyet a kép.
Próbáljátok ki a fentebb leírtakkal. TV bekapcs (nem alvó módból, hanem rendes leállításból) és jelenet lejátsz. Majd utána bezár a fájl és újra. Kíváncsi vagyok.Íme a letölthető videó: [link]
(a BlueSteel által említett Dűne jelenet viszont nálam sosem akad, friss TV indításkor sem)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest