- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Oda 2 kell. 1d lut és a config file.
Egyv alamire tudok gondolni, hogy a file nevében a PID utáni számsot a tv egyedi azonosítója és azért nem engedi. Lehet át kell nevezni ezt a számsort a saját tv pid számára.
De akkor ez újdonséág, mert pár hónappal ezelött ez nem volt gond. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37085 üzenetére
Leszedtem, rámásoltam egy üres, FAT32 pendrive gyökerébe a 3 db PID -et. Bementem a DDC -be az importálás miatt, de nem lesz Kalibráló képmód.
4 pendrive -val és 1 SD kártyával sem megy. 2x is letöltöttem, hátha az első nem lett jó.
A TV -n a File Manager látja a fájlokat.
Mi lehet a probléma?
-
Üdv, esetleg akinek volt c935 és látott már c855 tv-t(75"). Az írna, hogy szerinte megéri e váltani c855-re? Kb 170k lenne a különbözet. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #37084 üzenetére
LUT file: 2 féle lut file létezik. 1d lut és 3d lut.
1d lut: a szurkeskalat korrigálja, hogy feketetol a Fehéregyensúly minden arnyalat elszinezodesmentes legyen és a gamma gorbet is korrigálja.
3d lut: piros, zöld és kék szinek minden arnyalatat korrigálja.
A lut mérete hatalmas, több millio ponton is tartalmazhat korrekciot, ellentétben a 20 pontos fehéregyensúllyal ami mint ahogy a neve is mutatja csak 20 ponton, a szinkezeleo rendszer meg csak 6 ponton.
Lényegen lut kalibracioval jobb, pontosabb eredmény érhető el, és most már jól működik a tcl tvken, így aki most hiv kalibralni nekik már így csinálom.
És ami még nagyon fontos, hogy így dv esetében is megszunik az esetleges black crush.
-
Vhiktor
nagyúr
Irhatok hozza kulon pdf-et, de a beállítások alatt ott van a leiras hogy kell csinálni:
A 3 db PID-vel kezdődő filet egy pendrive gyökér könyvtárába kell másolni, majd a tv-re csatlakoztatni. Indítsunk el bármilyen SDR tartalmat, majd lépjünk a Kép beállítások menupontba, keressük meg a DDC menupontot, azon belül pedig válasszuk az Adatok importálása opciót. Ennek hatására a 3 db kalibrációs file feltöltődik a tv-re.
Lesz egy új képmódunk, melynek neve Kalibráló membrán, ebben a képmódban állítsuk be a zip fileban található képek alapján az értékeket
Ha ez nem elég akkor inkább készítek hozza videót, de majd csak később mert arra most nincs időm.
-
Vhiktor
nagyúr
Miután importálva van a lut akkor lesz kalibralo membrán kepmod. Gamma beallitas nincs mert azt a lut tartalmazza, csak 2 pontos fehéregyensúly van, a többit a lut file intézi, a szurkeskalat és a színeket is. Így sokkal pontosabb, mert sokkal több ponton van korrigálva.
-
Bogyi007
veterán
Köszi Vhiktor!
Holnap este leszek a készülék előtt, addig még alszok rá egyet hogy nekifussak-e ennek a csomagnak. Tartok attól hogy a sportközvetítések a setup dacára is akadozni fognak továbbra is - akkor viszont nem sok értelme lenne az egész csomagnak se - a V412 tegnap este rendben működött.
-
Vhiktor
nagyúr
Fent vannak a payhip oldalamon a beállítások C805-höz 486 fw-től.
HUSVET kuponnal 25% 2 napig. -
gabee5224
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném egy képbeállítási problémában.
2 tv csinálja ugyanazt. Egy 43c655 és egy 55c655.
A színtelítettséget és a fekete szintet nem változtatja meg az app-okban. Pl.: youtube, kodi.
A hdmi bemeneteken és a tv adásoknál jól működik.
Legújabb firm van fönt mindkettőn, de az előzővel is ugyan ilyen volt.
Csináltam gyári beállítás visszaállítást is de az sem oldotta meg.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37069 üzenetére
Igen, azt lehet, hogy megoldja. Csak mostanában eszemben sem volt, mert filmeket nem nagyon néztünk, csak 3 sorozatot nézünk jelenleg, azoknál meg nem akadt a 420-al sem, így nem is váltogattam.
Ünnepek után letesztelem a szokásos akadós filmekkel+a 3 test sorozat mezős jelenetével, hogy kell-e váltás továbbra is. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37066 üzenetére
Mondjuk a TCL szerintem mindig messze volt a színhelyességtől, és itt a Filmmaker sem ér sokat. Még szemre is helyesebben be lehet állítani a képet.
De ezt Vhiktor is mutatta a napokban, hogy milyen deltaE eltérések vannak az új FW alatt. Igaz, hogy minden dobozból kivett TV más (lehet), de szerintem ez nem volt újdonság eddig sem.
Szerk.:
Hogy kinek mi tetszik, az más kérdés. Azt nem lehet elvenni tőle. A Samsung túltolt színeiért, élénkségéért is az emberek jelentős része odáig van. -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37065 üzenetére
Igen, külső médialejátszót használok és nem próbáltam ki még hogy a TV rendszerén megszűnt e az akadozás. Kíváncsiságból majd megnézem, de annyira nem lényeg számomra, mert így is úgy is maradok a médialejátszó+CE kombinációnál.
-
szimcsi
senior tag
Hello!
Pc-nken meg van osztva pár mappa Kodi-val. Viszont a TV-n ha olyan mappát nyitok amelyben több mint 200 file van, akkor csak az első 200-at jeleníti meg. Ezt be lehet valahol állítani a tv-ben? Mobilon megjeleníti a mappák egész tartalmát, TV nem.
(TCL 55C635)
Köszönöm! -
Vhiktor
nagyúr
Ma kalibraltam egy c805-t az új fw-el, így lesznek beállítások SDR, HDR es Dolby Vision módokhoz, ezúttal LUT-al, ami még pontosabb.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Rolika109 #37045 üzenetére
Ha a V420-ról kell visszamenni a V412-re akkor a legtöbb képbeállítás javarészt megmarad ha a V420 alatt be voltak állítva.
Részemről a konklúzió az hogy bár érezhetően jobban nézett ki menüszerkezetileg a V486 de nálam a sportműsorok (darts, foci) mikrolagokat okozott a V420 alatt még éjszaka önálló életre kelt a tévé.
Nálam marad a V412.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37044 üzenetére
Többen is visszamentek, úgyhogy igen.
Viszont van két fontos dolog:
1.
V486 -nál lehet szükséges gyári visszaállítás. Ha nincs probléma nem feltétlen kell, de nagy frissítésnél szerintem ajánlott.2.
Ha végül V486 után visszarakod valamelyik korábbi FW -t, akkor lehetséges, hogy "x" százalékon sokáig állni fog a folyamat. Nem kell megijedni, másoknál is volt már ilyen. -
Bogyi007
veterán
Majd dobom a linket, viszont a V420 nálam előhozta az éjszakai bekapcsolást többször is az Áruház Móddal ami nem volt bekapcsolva - miután kikapcsoltam és az Automatikus Áruház Módot is kilőttem utána újra elindult még éjszaka, akkor a VLC akart elindulni.
Na ezután kapcsoltam ki a távirányítóval hosszan lenyomva a gombját, azóta nyugiban van
Szerintem visszamegyek a V412-re és letiltom az automatikus frissítést es kiemelten figyelni fogok az Áruház Mód beállítására és a készenléti módra...
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37038 üzenetére
Majd valószínű linkeli az IMG fájlt, de ebből a szempontból a V412 és a V420 nem más. Bár nálam V412 -nél megszűnt az akadozás, de én ezzel a kisebb csoportba tartozom.
Egy próbát megér, de azzal érdemes számolni, hogy sanszos V420 alatt is maradni fog a hiba. Ezt a V486 az eddigi visszajelzések alapján nagyjából mindenkinél javította.
Szóval akinek akadozik a V412, V420 és a többi is, annak érdemes az új FW -re frissíteni. Függetlenül attól, hogy a vásárolt képi beállítások mennyire jók V486 alatt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tupacamaru #37036 üzenetére
Igen, azt mindenképp, ha nem úgy lenne nála megcsinálva.
-
bnorci71
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #37032 üzenetére
Gyári visszaállítást végül csináltál v486 -on? Mert ilyen nagy frissítésnél ajánlott, ha nincs minden rendben. Mondjuk ettől függetlenül nem lesznek jók Vhiktor jelenlegi beállításai, de az akadozáson lehet segít.
Az viszont biztos, hogy aki Vhiktor beállításait használja, az egyelőre ne frissítsen az új FW -re. Mert annyit nem ér a frissítés, hogy utána ne legyen jó a kép.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37029 üzenetére
Hát nem tudom, én soha nem nyúlok a fájlok nevéhez, csak letöltöm. Mappákat PC -n úgy mentem, hogy van filmes, van mese, meg külön a sorozatoknak. Jelenleg 3 tárolót használok, így van hogy több mappából húz be 1 Plex mappába.
Majd valószínű idővel lesz NAS, meg veszek nagyobb tárolót/tárolókat is, de egyelőre nincs rá szükség.
Plexen nekem most ennyi mappa van:
- Film
- Mese
- Magyar népmesék
- Reacher
- Columbo -
Bogyi007
veterán
Felraktam mégiscsak a V420-at, beállítottam Vhiktor setupjait is hozzá és minden okés újra.
Nem tudom mi okozta nálam a mikroakadozást a V486-nál a sportesenenyeknél de így most helyreállt a kép.
Most az F1 szabadedzést nézve inkább az van hogy kicsit soknak tűnik a McLarenek narancssárga és a Ferrarik vörös árnyalata...
-
Vhiktor
nagyúr
Akinek C855 tvje van és érdeklik a kalibracios beállítások dobjon egy privatot. Ezúttal hardveres 1d és 3d lut kalibraciorol van szó, 486-os fwhez. SDR, HDR es Dolby Vision.
-
-
Vhiktor
nagyúr
Kiállítási tesztelgetés után, a 486 fw-ben az a legjobb, hogy végre tökéletesen működik a hardveres 1D és 3D LUT kalibrálás. Exportalhatoak a lutok pendrivera így reset esetén is 1 kattinstasra vissza tolthet a kalibralt állapot.
-
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #36995 üzenetére
Kodi
nem tudom nekem az kel hogy "3" kat és menjen a film a borító leírás pont nem érdekel nem azt fogom nézni
A Plexbe jól nézz ki hogy ott a borító meg minden csak ép simán képes más file-t beolvasni egy sorozatnál.
Star-Trek simán Discovery helyett mást játszik le, vagy éppen nem látja valamelyik én meg nem fogom átnevezgetni ezért a sorozatokat -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37020 üzenetére
Ugyanaz.
MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K - Alternative - Q8C
- C7K - Alternative - Q7C, C79K
- C6K - Alternative - Q6C, C69K, MQLED75K
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
Vhiktor
nagyúr
C805-höz tartozó 486-os fw-t be tudja valaki linkelni? Vagy ugyanaz kell hozzá mint a C855-höz?
-
Szegfű
csendes tag
Sziasztok!
Samsung QE85Q80DAT vagy a TCL 85C805 a jobb TV azonos árban? TCL-nél ugye 5 év a garancia alapból, Samu-nál csak 2? -
ρσгτσ
addikt
válasz
andrew3 #37013 üzenetére
Vhiktor kalibrált beállítások C805
Ezt a V420 -as FW -ig tudod használni.Telegram - TCL Android TV Updates
Jelenleg úgy látom a csak a legutóbbi FW elérhető, az is Mega linkről.Lehetséges, hogy akkor is fog új FW -t találni, ha keresés előtt régiót váltasz. Olaszra, franciára, vagy angolra. De mondjuk nem derült ki az sem, hogy melyik verzió van fent nálad. Pl. van rá esély, hogy a V486 -ot nem találja meg. Nekem már a V420 -at sem találta, de azt egyáltalán nem sajnáltam.
Az említett V486 -nál változott némileg a menü, és bekerült a Filmmaker mód. Illetve érkezett javítás is a sokszor említett akadozás problémákra, ami nem mindenkinél jelentkezett korábban.
Hogy mennyire érdemes frissíteni, az teljesen egyéni dolog. Általában azt szoktuk javasolni, ha nincs gondod a TV -vel, szoftverrel, akkor nem fontos erőltetni. Ha felteszed a legújabb FW -t, akkor rá kell szánni az időt, hogy javíts a képen. A megvásárolható képi beállítások, ahogy feljebb említettem nem lesznek jók.
Pontos és helyesen megjelenített képhez természetesen minden esetben, minden FW alatt egyéni kalibráció szükséges.
-
andrew3
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést előre is de elvesztem a sok adatban
Vettem egy 55C805-as TLC-t de nem értem lenne egy pár kérdésem.:
1.FW honnan tudom letölteni? ha a TV-n rámegyek a frissítésre az is ugyan az? Egyáltalán megéri frissíteni? Ha valami félremegy frissítésnél akkor papírnehezék vagy meglehet bűvőlni?
2. Fizetős képi beállítás ez honnan?Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy már 100* volt kérdés és oszlanak a vélemények de ahogy írtam elvesztem a szövegekben
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37006 üzenetére
Kodi amúgy biztos nem rossz cucc, ha belejön az ember, akkor nagyon sok mindent be tud állítani, és nem kell folyamatosan variálni vele. Ezt én is látom a videók, leírások alapján.
Két dolog miatt én sem éreztem késztetést arra, hogy megtanuljam. Egyrészt tényleg baromi egyszerű a Plex. Másrészt meg nem minden OS -en elérhető a Kodi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #37007 üzenetére
Gyári visszaállítás volt? Mert ilyennek nem nagyon kellene lennie. Sőt, nekem még egy FW -n vagy TV -n sem volt.
Ami hiba v486 -nál igazából az sem hiba. Változtattak a képi gyári beállításokon. Hogy ez mennyire jó az más kérdés, de némileg az is beállítható manuálisan. Pontosabb eredményhez meg nyilván kalibráció kell.
-
Bogyi007
veterán
Pontosítanék:
V8-T653T01-LF1V412.001366-re kellene valahogy visszaállni. Ott minden rendben volt.
-
nicu71
addikt
Csatlakozom,a Plex annyira egyszerű mint a faék,pillanat alatt felfogtam mit hova ,miért .A Kodi sokkal bonyolultabb, igencsak megkínlodtam vele , és nagyon ritkán voltam elégedett ,mindig elcsesztem valami beállítást és csomó időm elment kárba .És fel is felbosszantott,hogy hogylehetek ilyen béna.
Ami jó a Kodinál az a movieshark depo appjai,de most valami miatt /elég ritkán használom/azok se működnek az RTL + kivételével,rá is hagytam/Filmvilág,Netmozi el se indul,pedig automata frissítések stb be vannak állítva. -
ρσгτσ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Trollok komolyan
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Le Mans Ultimate
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged