- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
koppasz1986 #37498 üzenetére
Futár átvette épségben
Ha az Alza nem úgy kapja meg küzdjön meg a futárcéggel
Amikor visszaküldik te megnézed ha darabokba jön nem veszed át jegyzőkönyv -
koppasz1986
aktív tag
Na végre ideért a futár a tévéért. Azért az a rész üzenetben elég bíztató, hogy "A szállítás során bekövetkezett esetleges sérülésekért az Alza.hu nem vállal felelősséget"
Remélem nem darabokban kapom vissza.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37496 üzenetére
Az más sztori, ott azért működnie kell. Hiszen fura lenne, ha az az eszköz nem kommunikálna magával, aminek a parancsokat adod.
Az a probléma, hogy hálózaton belül és kívül sem kommunikál rendesen a Google Home -mal. A smart home -nak pedig pont ez lenne a lényege. Az egy nagy lépés volt korábban, hogy már végre megoldották a bekapcsolást, mert ez években keresztül nem volt jó. Csak sajnos nem hiba nélkül, mert most a kikapcsolás nem jó.
Egyébként a többi frankón működik. Pl. világítás vezérlés is, még ha kicsit korlátozott módon is.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
freeland0806 #37492 üzenetére
Már vagy egy hete bevan csomagolva azt a futárt várom.
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37489 üzenetére
Én már azt hittem rég elvitték
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37490 üzenetére
Most kipróbáltam V486 -on, továbbra sem megy a kikapcsolás hangutasítással. V412 előtt jó volt. A bekapcsolás és a többi parancs rendben van.
Droidon ez a funkció katasztrofális. Ami elég vicces, ha azt nézzük pont a Google Home integrációval van probléma.
Szerk.:
Természetesen Goolge Home vezérlőn keresztül értem. Pl. Nest, Xiaomi Smart Clock, telefon. Tehát smart home -ból. -
koppasz1986
aktív tag
Múlt hét péntekre írta az alza, hogy jön az a Gebrüder Weiss futárcég a tévéért, de még ma sem jöttek. Még holnap várok, azt ha semmi akkor majd odatelefonálok. Ilyenkor az alzának lenne érdemes vagy ennek a futárcégnek jelezni, hogy jöhetnének már?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
F.B.I. #37485 üzenetére
Azt majd ki kell próbálni, mert én szenvedtem már vele eleget, aztán végül elengedtem.
Régebben a bekapcsolás nem ment, mert állandóan leszakadt az eszköz a hálózatról kikapcsolt állapotban. A kikapcsolás ment. Aztán későbbi FW -n megoldották a bekapcsolást, de akkor meg a kikapcsolás nem ment. 412 -nél próbáltam utoljára, 420 -at pedig nem használtam.
Egyébként droidon, Roku -n, és más szoftveren ezzel régebben is sokat ment a szenvedés. Nem TCL probléma. Van ahol meg mindig tök jól működött. Pl. Tizen OS.
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Akkor bekapcsolás hanggal lesz megoldva. Kikapcsolás is menni fog így?
-
pkaresz
őstag
Dedikált gombbal is menni kellene a bekapcsnak, Pld; Netflix.
Kollégám TCL je így is bekapcsol TCL 645 C -
ρσгτσ
addikt
Gyorsindításnál megoldható lenne, hogy bármilyen másik gombra bekapcsoljon, infra nélkül. Mert olyankor nem áll le teljesen és smart home -mal is kapcsolatban van, ha éppen nincs elcseszve szoftveresen...
Nem tudom próbálta -e már valaki olyankor, hátha bekapcsol másra is. Pl. számozott gombokra. Bár gondolom nincs túl sok esély.
-
ferob
őstag
válasz
F.B.I. #37474 üzenetére
Nem lehet megoldani, a távirányító ilyenkor infrán keresztül is működik, és mivel ezek a gyártó azonos típusú termékeinél többnyire megegyeznek, ezért tapasztalható a leírt jelenség.
A miértje pedig elég egyszerű, egy teljesen kikapcsolt készüléket másképp nem lehetne bekapcsolni, mivel olyankor nem fut az android rendszer, így bluetooth kapcsolat sincs. -
ρσгτσ
addikt
válasz
F.B.I. #37474 üzenetére
Az a gomb infrán kommunikál, mindegy a párosítás. Nem tudom más gombra is bekapcsolnak -e a TV -k, sosem néztem. Pl. számozott gombok.
Emelett opció még a telefonról bekapcsolás, vagy smart home -ból applikáción keresztül, esetleg hangvezérléssel. Vagy olyan eszköz, ami CEC -en keresztül bekapcsolja a TV -t.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
F.B.I. #37474 üzenetére
Az a baj, hogy a ki és bekapcsolás infra jellel történik, szóval ez nem lesz járható út ha egymás mellett vannak.
Régi Samsung TV-m még Wifi-n és Bluetooth-on is ki és bekapcsolható volt, ez sajnos úgy néz ki nem.
ρσгτσ nekem alvó módból nem jön vissza a TV, igaz én a WiFi-t is alatatom a TV-ben, mert néha csinált furcsaságokat. -
F.B.I.
veterán
POWER gomb.
Hogyan tudnám megoldani, hogy az egymás mellett levő TCL tévék távirányítójával ne kapcsolódjon ki/be mindkét készülék (igen hozzá vannak adva, mindegyik a sajátjához, mégis)?
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
banuszzs79 #37470 üzenetére
-
banuszzs79
tag
C765 -höz valaki esetleg egy jó game beállitást tudna linkelni? Xbox Series x és Fortnitozom ha esetleg valaki hasonló cipőben jár és tud egy jó beállitást pls help
-
F.B.I.
veterán
Aki gondolkodik C765 vásárlásán, most vettem át, TCL promoter mondta, ez a kifutó ár, nem lesz olcsóbb. 65” meg ennyiért ajándék.
-
ricogsm
őstag
válasz
ricogsm #35070 üzenetére
Sziasztok!
65C855 tv-nél nincs hang.
4 napig nem használtunk a tv-t , most tapasztaljuk ,hogy nincs hang.
Kijelző és hangkimenet alatt “automatikus “ opción volt , át kellet állítani TV belső hangszóró kimenetere. Számomra ez nem normális.
Mitől menne el a hang?
Tv műsor és a Netflix-en ugyanaz a hiba. Nincs külső hangszóró rákötve.
V135 verzió
#nincshang
#hang -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37462 üzenetére
Vhiktor kalibrált DV módja.
-
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #37462 üzenetére
Is-is, film függő. A tv 65C835
-
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #37446 üzenetére
Nekem a C745 is sok jo forrasrol nezve HDR-ben. C805 haloban van - ez is azert mert 50"ban nem volt FALD, csak miniLED - foleg SDR megy rajta vissza vett fenyerovel.
-
F.B.I.
veterán
válasz
freeland0806 #37449 üzenetére
Én most 1 méterre lévő használatra vettem magamnak az 55”-t….minden távolságra, csak szemüvegben látok.
-
bnorci71
addikt
válasz
nem vagy egyedül Tv-nél nekem 20-30-on van a fényerő
DV-t így hirtelen nem is tudom -
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806 #37449 üzenetére
Elég rossz lenne ha nem bírná a fényt a szemem főleg a munka miatt de lehet a 2 nem függ össze
Nem is igazán gondolkoztam ezen eddig,csak mindig olvasom ezt a "kiég szemem a tv fényerejétől"
De komoly fényű tvm nem is volt eddig igazából. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37450 üzenetére
Én a szobákban több ponton RGB smart LED -eket használok. Azt nagyjából olyan színre és fényerőre állítom, amilyenre akarom.
Bár én nem a TV -k miatt kezdtem ezt el, mert az egész lakásban ilyen LED -ek vannak. Tudom állítani távolról is, hanggal vezérelni, vagy akár automatizálni.
Szerintem tök jó dolog, és TV -nél is jól jön.
-
freeland0806
tag
válasz
rainman72 #37447 üzenetére
Szemtől függ ez szerintem kinek mennyire érzékeny. Lehet a rövidlátásomnak köszönhető ez.
Nekem szinte már fájdalmat okoz 1-1 erősebb villanás korom sötétben ha nem veszem lentebb a fényerőt.
Kb 2.2 méterre vagyok az 55ös TV-től, ami szerintem nem is mondható túl közelinek. -
ρσгτσ
addikt
válasz
SDR -nél általában a környezethez, egyéni preferenciához érdemes állítani a fényerőt. Pl. világos szoba, vagy tükröződés miatt.
HDR szabványoknál a fényerő az általános képminőség miatt fontos. Enyhe, hideg segédfénnyel lehet kompenzálni, ha valakinek sok a fényerő. Úgy nem lesz szín- és részletveszteség.
-
rainman72
nagyúr
válasz
De jó nekem ilyen szempontból
Viszont ezek a "1000" nites tvk nekem nem csesztetik a szemem.
Mindenki másképp reagálja le ezek szerint. -
freeland0806
tag
Hát gondolom az új modellek még nagyobb fényerőre lesznek képesek. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a C805től is konkrétan kifolyik a szemem. 50től nagyon max 60tól magasabb fényerőn sose használom. Pláne este. Kipróbáltam 100on DV fényes alatt, de szabályszerűen olyan érzés volt mint amikor belevakuznak a szemembe, pedig kib.szott szép a kép. De persze biztos vannak akik a minél magasabb fényerőre mennek rá, pláne nagyon világos szobában.
-
mrmft
senior tag
válasz
F.B.I. #37439 üzenetére
Nem biztos, hogy a papiron komolyabb jobb is. Ettol meg lehet FW frissitessel ezt javitjak.
En olyan baromi nagy kulonseget nem latok a C745X2 es a C805 kozott, a sorozataimnal, streamingnel, azaz altalanos felhasznalasnal.
C6K-t neztem a C745 utodjanak. C805-ot nem nagyon latom ertelmet barmire cserelni.
Ha most akarsz vasarolni akkor a C765-el jarsz jol. Ha raer, akkor megvarnam amig az idei modellek ara beesik. Euronicsban gyakran a bevezeto arak is jok, amint bekeszletezetk a friss modellekbol. -
lemmy9
őstag
Nekem a 85C805 nem talál újabbat a 143-nál. Vannak újabbak? Vagy honnan kell ezeket letölteni?
-
-
F.B.I.
veterán
Érdemes most venni egy 55C765 - t vagy esetleg jobb lehet egy C6K és várni egy kicsit amíg leesik az ára?
-
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #37433 üzenetére
V503 nalam szepen mukodik (C745, C805), ha ez segit valamit. V486-rol lett frissitva.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #37432 üzenetére
Igazából még én lottózhatnék is vele, mert filmmaker módban a Hunyadi című sorozatnál Netflixen egy alkalommal előjött ilyen megakadós furcsaság, de egy képmód oda vissza váltás megoldotta azonnal, ráadásul a tévé sokáig volt bekapcsolva előtte. Azóta (kb 3-4 napja) nem tapasztaltam semmit. De még így se merem felrakni, nehogy úgy járjak, mint a szintén C805ös kollega itt a fórumon, akinek most megy szervizbe a tévé egy félrement update után.
Inkább visszaváltom a képmódot egy hónapban 1x-2x , már így is teljesen jó nekem a tv. Nem éri meg a kockázatot. Meg attól is paráznék, hogy visszajönne teljesen az akadozás. Ezért lenne jó changelog -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37431 üzenetére
Igen, changelog írása luxus nekik.
-
Tibor77i
junior tag
Az nem lehet, hogy ez a V509 az előző 486-osnak a végleges verziója? Csak mert OTA.
-
Steve2006
tag
Új frissítés a T653T01 platformhoz (V509)
-
Bogyi007
veterán
Azért továbbra is vegyétek figyelembe hogy a 765 esetében ha kell az eARC is akkor az egyik 144/120 Hz-es HDMI port menni fog a levesbe...
-
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806 #37421 üzenetére
Nagyobb méret kellessz.
-
rainman72
nagyúr
Szeretnék egy új tv-t.
C765 vagy várjak a C7K-ra?
Minden évben ez megy azt tudom. -
Vagany
őstag
válasz
vargalex #37386 üzenetére
Kb. ilyesmi csatlakozó volt [link] , amibe a koax kábel nem volt megfelelően bekötve. A külső árnyékolás (földelés?) nem érintkezett megfelelően, plusz régi gyenge kábel volt és ilyen random kikapcsolási hibákat okozott, de ez vagy 20 éve, CRT TV-n. A 3. TV-nél gyanús lett, hogy nem a TV-knek lehet baja. Adás volt rendesen, sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen hibát produkálhat.
-
Imi1981
veterán
válasz
Shoterq #37404 üzenetére
Beállítások /kijelző és hang /intelligens beállítások ( vagy valami ilyesmi a neve) / adaptív kép kikapcsolása. Nálam ez okozta ezt filmek alatt is. Igaz ezt még a v420 -as firmware-on kapcsoltam ki.
Ha 486-os firmware van fent akkor nincs ilyen beállítás ( legalábbis én nem találom). Akkor nem tudom mi csinalhatja. -
ETOM
addikt
válasz
Vhiktor #37409 üzenetére
Pedig volt ilyen hiba igaz más típuson: [link]
"Sadly even after the update this issue still present. (I have a 835). Only thing that fixes this color change issue if VRR is off in the ps5 settings.
Sad, I was really happy when I first saw that this is supposed to be fixed."De akkor itt nem ez miatt.
-
Shoterq
csendes újonc
VRR kikapcs.
HDR kikapcs.
Ebben a játékban talán most nem láttam, de pl. indítottam másik játékot ott meg ua. a hibaAz a furcsa, ha konzolon csinálok képmentést, akkor ott nem különbözik.
Valami a tv beállításon megy el, de már gyári beállítást csináltam.
De valami mégis javítgatja, korrigálja a zöldet! -
Shoterq
csendes újonc
válasz
freeland0806 #37405 üzenetére
Az összes játékban ilyen a zöld szín.
HDR használok. -
Shoterq
csendes újonc
-
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37400 üzenetére
Ezek tartoznak oda elvileg: X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955] -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
Meggyőző ennél az egy platformnál. De ahogy írtam, a TCL-nek sok platformja van. Elég csak ezt megnézni:
Ahogy láthatod, a T653T01 csak 1 platform a sokból. Ezért globálisan nem jelenthető ki, hogy most már teljesen jó a TCL.
Szerk.: Nekem 43C655 van, de több gondom is van vele (alaplap cserén mát túl van, úgyhogy software-os problémák), amit a mai napig nem sikerült orvosolni a TCL-nek. Pl. most is bekapcsolt magától a TV...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Rövid előzetesen a Hell is Us demója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest