- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Walamit csak kell variáljanak.
Most pl. a gyorshívó betűtípusa.
Minek? Könyörgöm, minek?
Az a gogel pont hú úgy néz ki, mintha valami félcenti vastag pixelekből próbálná összerakni a betűt, de nem sikerülne neki.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
A mai frissítéssel szerencsére mexűnt ez a feketeség az O/A indulásakor.
Igaz, másfél hónap kellett hozzá, de megjavíttották.
Opera GX, 123.0.5669.57 -
ledgeri
nagyúr
Üdv van valakinek fent, vagy van-e meg teljesértékű telepítője az
Opera Cryoto-nak, vagy a régi Opera Neon-nak?Csak mert gyűjtögetem a böngésző parancsikon lehetőségeket, és lett pár, mert firefoxot használván, és azt is úgy, hogy több profilhoz több telepítés is van, kellenek extra ikonok, hogy eligazodjak a tálcán, aztán látván, hogy mennyi variáció van, már akár színpalettázni is lehet:

Sajna a neon épp most frissül egy ai alapúra, így minden keresés félre meg, míg crypto-ból már csak a harmadikfeles telepítők vannak... még az opera ftp letöltögetője is ki van puclva, de a fő mappája meg van hagyva.
-
Helyesírás-ellenőrzés miért ilyen béna?
Van hogy jelzi a hibát van hogy nem az alternatívák meg általába rosszak amiket feldob javításnál. -
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Az a furcsa, hogy az itthoni gépen is pontosan ugyanennyi ideig tart az a fekete bevillanás.
Pedig a céges gépem egy 10. generációs i5, integrált GPU-val, az itthoni viszont Ryzen5-ös, és Nvidia 3060. És SSD van mindkét gép alatt, meg 16Giga memória.
Illene neki hamarabb bootolni.
Annyi, hogy portable változatot használok, és ott még fenn van a 121.0-s verzió, és az egy fehér háttérrel indul. Ami nem olyan feltűnő, mert a böngésző alapból világos.
De, ha a 122-es verzió könyvtárából indítom, akkor ez a feketeség jön be, és utána a világos böngésző ablak. -
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Jaaaa. Látom. Átállitottam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Irigyellek, ha szerinted nem zavaró

-
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Még csak nem is 1xűen villan, hanem olyan, mintha direkt így jönne be, valami zoomolós animáció keretében.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Jó, akkor csak fél, vagy 3 tized.

De annyinak sem kellene lennie.
Az előző 30 évben megvolt enélkül a fekete villanás nélkül. -
vlevi
nagyúr
Sima Opera is csinálja.
Most telepítettem fel belőle a portable verziót, semmi beállítást nem csináltam, csak elindítottam, kiléptem, és a második indulásnál már egy fekete képernyővel indul, és kb 1mp múlva töltődik be.Ja, és, ha már megnézem, akkor megnéztem az Air változatot is. Az is ugyanilyen.
-
vlevi
nagyúr
Másnál is előfordul Opera GX böngészőnél, hogy a mostani frissítés után úgy indul, hogy kb 1mp-ig fekete a képernő, és csak utána töltődik be?
Nem használok sötét témát, sima fehér, alap, semmi extra.
Mostanában vettem észre. 1-2 napja a céges gépen is, és ma, ahogy frissült az itthoni gépemen, már itt is ilyen. -
Itt is van megint.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ilyesmi.
Ahogy néztem másik oldalon ízt írják kapcsoljam be a reklámok blokkolását.
Én azt gondoltam az a weboldalakra vonatkozik,arra meg ott az Ublock.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Hello!
Az ablakok felett szokott lenni de kb havonta egyszer megjelenik és rányomok nem kérek emlékeztetőt akkor eltűnik pár hétre.
Booking.com-os talán.
-
-
A kezdőképernyőn néha megjelenő reklámokat nem lehet véglegesen kikapcsolni?
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Itt is.
-
Sziasztok.
csak nálam halt meg tegnaptól az Időjárás?
Kezdőképernyőn csak forog de nem jelenít meg semmit. -
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Keresővel nem sokra mentem ill a gugli barátunkal sem.
Hol és hogy lehet kikapcsolni azt hogy bármilyen videót is elindítson magától? Én szeretném azt hogy kattintásra induljon csak el. FF-ben ez természetes, itt nem sajnos.
opera://settings/content/sound ezt kikapcsolom elég lesz hozzá esetleg? Ezt találtam csak kuglival, vagy ehhez is kell majd külön plug-in hogy megcsinálja. Ha ottnon leszek kipróbálom ha lesz vmi tipp.Thenksz.
-
snakebait
senior tag
Sziasztok!
Frissített mobilon az Opera és elég jól szétesik a böngésző. Mellékelek képet, hogy mi is a gond... Nem állítottam semmit. Ha a kisegítő lehetőségeknél kisebbre veszem mondjuk a betű méretet akkor valamennyire normalizálódik a kinézet, de nem opció mert az már számomra olvashatatlan.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Kezdem megszokni a GX mostani felületét.
Azt hiszem nagyon régen valamikor néztem a maxthont, brave -t is, de azon kívül, hogy érdekes, nem tudnám elképzelni, mint fő böngésző. De ez sincs kőbe vésve. -
zoltanz
nagyúr
A böngésző motor mennyire követi a hivatalos stabil Blink verziókat. Opera Beta az aktuáls motort használja? Köszi!
-
raymi16
tag
Üdv!
Egy videós-operás kérdésem lenne olyanokhoz, akik esetleg már találkoztak a jelenséggel és sikerült találni rá valami megoldást!
Az a helyzet hogy a shorts/reels/egyéb hasonló ideóknál eléggé szaggat a videó. Próbáltam D11-et és openGL-t is de nem sokat segítenek. Érdekes hogy az original Operát feltelepítettem és kb semmit se csináltam benne csak kipróbáltam hogy ugyanezt csinálja-e, és igen
Úgyhogy már totál tanácstalan vagyok hogy miképp lehetne ezt a dolgot kiküszöbölni
Van valaki ilyesmi szituban?
Win11 és AMD 3600x/7800XT 32 GB RAM ha netán ezekhez lehet köze.
Köszi mindenkinek!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cr00py
üzenetére
Nem látok bele a fejlesztésbe, ezért csak feltételezem, hogy, mivel valódi skin módosításra nem sok lehetőség van, szinte már csak a sötét/világos téma, esetleg 2-3 alapszín módosítható, ezért inkább nyitnak egy másik branchet a githubon
Amúgy már az első ablaknál, már telepítésnél kezd félremenni.
Amikor lenyitom a combot, alig látszik, hogy mi az, ami a beállítás ablak, és mi az, ami a rányíló combo tartalma.
A következő ablak felirat pedig rácsúszik a gombra

Amúgy mint ötlet, érdekes.
Eddig a GX-et használtam, azért, mert a sima operában áttértek erre a floating design (nem tudom pontosan hogy hívják) dologra, külön álló lebebő tabl fülek, amik látszólag nem kapcsolódnak az oldalhoz, és ez visszaköszön mindenüt.A GX-ben legalább ez nem volt. Sajnos eddig
Mert a legutóbbi frissítéssel ott is elkezdték ezt használni.
Próbáltam Vivaldit, hááát, nem lett az se a szívem csücske.
Kénytelen leszek felrakni a netscape navigator 1.0-t
-
Crogan
tag
Sziasztok. Windows-os gépen lévő Operából, hogy tudom IOS Operába szinkronizálni a dolgaimat? Semmiféle bejelentkezést nem találtam a mobilosba.
-
Cr00py
senior tag
Opera Air
Lassan havonta jön egy új..személy szerint nem értem, hogy ennek mi értelme..de valaki biztos tudja
-
Sziasztok!
A mostani telefonomon rengeteg gyorshívó van elmentve, amelyek szinkronizálódnak is az Opera fiókomba. Telefon váltáskor, a régi készülék gyorshívói megmaradnak az opera fiókban, amíg nem törlöm a fiókból őket? Szeretném, ha megmaradnának. Esetleg néhány mozdulattal be is lehet őket importálni az új készülékre?
-
--HARDCORE--
senior tag
Van olyan kiterjesztés, amivel a megnyitott lapokat lehet migrálni?
Behalnak az oldalak néha YT alatt, főleg a liveok, elindul, pár másodperc múlva lefagy az a lap.
Hiába frissül, időről időre újat kell leszedni belőle. -
mexel
veterán
Az operám, aztali gépen kb fél óránként feldobja hogy van frissítés. Tegnap frissítettem de azóta is csinálja, pedig a legújabb van fent. Ennek mi az oka? Másnál is van ilyen, esetleg vmi új bug?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mégsem lehet a végtelenségig T60-nal és Android 4-gyel csapatni.
-
Attila0
őstag
is Igen, az utóbbi időben én is azt vettem észre, hogy a a fogyasztói társadalomnak már a silányság lett a fejlődés motorja. Ami szerintem valahol érthető is. Mert, ugyan kinek tudnának évenként új tabletet eladni, ha az aktuális szériát több is többéves élettartamra sikerült megtervezni?
-
mexel
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ezt megtettem. De sajna rossz szájízzel. Az utóbbi időben kb mindenújítás és fejleaztés inkább visszalépésnek tűnik. A régebbi ugyanolyan márkájú tablet rendszere valamint mechanikai felépítése is sokkal komolyabb és jobb volt. Nem is értem, mintha a fejlesztők és tesztelők nem próbálnák ki amit kiadnak a kezokből. Csak az számít hogy változás legyen. Pl operában nem találok olyat, hogy nincs háttérkép.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Nem tudom androidos opera kérdés jöhet-e ide de talán. Édesanyámnak új tabletet vettem és felraktam neki androidra az operát. Szinkronizálást bekapcsoltam az asztali gépével, és gondoltam majd asztali nézetet választok az androidon, egérrel tudja majd ugyanúgy használni mint a pc-n.Régen volt olyan lehetőség hogy asztali nézet. Most viszont egy full lebutított verziót taylálok csak, nincs könyvjelzősáv, nem tudom hozzáadni a szinkronizált gyorshíókat agyorshívóhoz stvb stb. Nem tudja valaki nem lehet asztali nézetet adni a droidos operának hogy úhygy nézzen ki mint pc-n?
-
Cr00py
senior tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nos az valóban fura. Ezek szerint elképzelhető, hogy mégis van valamilyen "rejtett"?! opció erre. Majd a hozzáértők kijavítanak.
-
Cr00py
senior tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Elképzelhető, hogy van ilyen beállítás. Így még nem jártam. Nálam új lapot nyit ilyenkor. A keresőbe se találtam ilyen kifejezésre semmit.
Lehet hülye kérdés, de nincs "beragadva" a shift?
shift+klikk-el nyit új oldalt, ha úgy kattint valaki a linkre.
Csak az opera csinálja ezt? Más böngésző nem? -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne azt átállítani, hogy egy új ablakot ne egy új layeren nyisson meg hanem a böngésző lapok között, ugyan abban a böngészőben.
Amikor rákattintok egy linkre akkor felugrik egy új ablak és abban nyitja meg. Készítettem róla egy képernyő képet:
Köszönöm a választ. -
-
mexel
veterán
Köszönöm! Én a Wand.dat-ot keresgéltem, hogy addig átmásolom valahová amíg nem leszek a gépnél. Ez az én gépem, de megszüntettem a jelszavas belépést a win 10-ben, a gép nem kér jelszót már soha. Valahol megvan, felírtam, de fogalmam sincs pontosan hová. Mindegy, opera.exe-t átírtam amíg nem vagyok, nem tudják használni
Köszönöm szépen a segítséget -
-
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem lehet.
Ha ilyet szeretnél, akkor ott van a Vivaldi, abban szabadon lehet szerkeszteni az összes ilyen menüt.
-
dqdb
nagyúr
Kikapcsolni nem lehet, és eléggé jogosan feltételezi, hogy az, aki ott matatna, ismeri annak a felhasználónak a jelszavát, amivel éppen be van lépve a Windowsba.
Ha ez nem saját gép, akkor legközelebb nyiss egy privát ablakot, és ott nem fogja felajánlani az Opera a jelszó mentését.
Az Opera névjegyében szerepel a profil elérési útja, az Operából kilépve ott kell a Login Data nevű fájlt törölni, de ez az összes jelszót törli.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akvarisztika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Úgyhogy már totál tanácstalan vagyok hogy miképp lehetne ezt a dolgot kiküszöbölni