Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Kerni62 #36296 üzenetére
Annyival kiegészíteném az előttem szólókat, hogy ChanSort nem annyira bonyolult program. Csatornalista menthető, variálható és visszatölthető vele.
Viszont először én újra rákeresnék a csatornákra. Tekintettel arra, hogy normál TV adásoknál is gondok voltak nálad, ne kavarjon be semmi... Úgy látod, hogy megjavult -e.
Sajnos arra is van esély, hogy a gyári visszaállítás semmit nem old meg. Lehet az IMG újratelepítés sem segítene, és mindenképp szerviz lenne a vége. De szerintem érdemes megpróbálni.
-
blueye
veterán
válasz
Kerni62 #36296 üzenetére
"Gyári alapértelmezett beállítások visszaállítása
Lehetővé teszi a TV visszaállítását a gyári alapértelmezett beállításokra.
1. Nyomja meg a távirányítót, válassza a Settings > System > About > Reset > Factory reset > Factory reset > Delete everything (Beállítások> Rendszer > Névjegy > Visszaállítás > Gyári beállítások visszaállítása > Gyári beállítások visszaállítása > Minden törlése elemet) majd nyomja meg az OK gombot a megerősítéshez.
2. A távirányító numerikus billentyűit használva adja meg az 1234 jelszót, vagy a saját jelszavát, ha módosította azt.
3. Válassza ki az OK gombot, majd nyomja meg az OK gombot a megerősítéshez.
4. A Welcome (Üdvözlő) képernyő jelenik meg. Kövesse az Első beállítás részben megjelenő utasításokat." -
Kerni62
tag
Gyári visszaállítást hogy kell csinálni? A csatornák is törlödnek? Olyan agyhalott lesz mintha akkor bontanám ki? Köszönöm
-
blueye
veterán
válasz
aram01 #36292 üzenetére
Nagyon megkedveltem a 65T8B-t.
Nekem alap dolby atmosom van (Samsung Q700A), általában jól dolgoznak együtt a TCL-lel, néha fel kell hangosítanom (majd vissza, havonta 2x) hogy minden rendben menjen - ennyi baj legyen
A tied top lesz, én is tervezem egy jobb beszerzését de a mostani is OK.
A képe nagyon tetszik (egy 10 éves Samsung UE55H6800 után), meglepődtem hogy FALD nélkül mit tud.
Már nem játszom de az Xbox 360 képe se rossz rajta
Stream megy nálam leginkább (azokból a prémium), SD max. TV szinten de az mindegy is.
"Ami zavar még hogy nagyon kattog a távirányitó" - mindenki ezt mondja én nem veszem észre mert mindig szól valami"Kicsit féltem hogy kicsi lesz a 150”-os projektor után, de kezdem megszokni, mondjuk a következő lépés egy lézer projektor lesz." - én is nagyobbat terveztem, elférne minden a nappaliban de ahhoz át kéne rendezni, így ez majd akkor lesz ha felújítok (nem mostanában). Ezt a TVt átmenetinek szántam de annál tovább lesz meg, legalább is most ezt gondolom.
-
aram01
nagyúr
válasz
blueye #36290 üzenetére
Neked mi a véleményed ennyi idő után?
Van egy 2.1-es soundbarom de csak szörcsög a beépített onkyo mellett. Most rendeltem mellé egy dolby atmos szettet [link] ezzel szerintem teljes lesz az élmény. Dolby Vision anyagok elképesztően szépek ( Volt Philips Oled tv-m hát a sarkában van) Leginkább a Disney Star Wars filmek adják ki legjobban. HD anyagokat is jól kezeli, de az sd az egy katasztrófa rajta.De hát ez van. Ps5: Battlefield 1 és 5 nagyon szép, de ezek ps4 játékok.Gt7 na az egy más kategória, hülyén fogalmazva olyan mintha egy filmben játszanál, itt hozza a tv amit megígért elképesztően jó. A menü úgy szar ahogy van de kezdem megszokni. Ami zavar még hogy nagyon kattog a távirányitó, ez inkább este tűnik hangosnak. Kicsit féltem hogy kicsi lesz a 150”-os projektor után, de kezdem megszokni, mondjuk a következő lépés egy lézer projektor lesz. Adok neki még 3 évet hogy fejlődjön a technika.Kb ennyi
rainman72:98” ez alá nem megyünk💪🏼
-
aram01
nagyúr
Sziasztok ha valakit érdekel a Direct One probléma. Az app-al van a gond, sokan jelezték értékelés formájában. Nekem is folyamatosan lefagy, viszont böngészőből működik, bár ott nem látok annyi csatornát mint amennyire elő fizettem.
Más, olvasom hogy mindenki szív valamilyen formában a tv-vel. Érdekes nekem tökéletesen működik minden ( oké a Google appoknál van egy két gond, többet esélyes hogy nem veszek Google tv-t) Arra akartam kilyukadni hogy én nem frissitettem semmit manuálisan és megy faszán ahogy kell. Nem lehet hogy nálatok az a gond? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Kerni62 #36285 üzenetére
Annyi hibajelenség van nálad, hogy csodálkoznék, ha az megoldaná.
Én első körben gyári visszaállítással próbálkoznék. Hátha segít...
Aztán ha azzal nem jutsz semmire, akkor egy FW újratelepítés lenne ajánlott. Úgy látom Telegram -on v269 az utolsó FW, amiből van IMG. Mindenképp az kellene, az OTA szerintem nem sokat ér a te esetedben.
Persze ha nem szeretnél ezzel szórakozni, akkor szerviz. Lehet, hogy amúgy is ez lesz a vége, de ezeket én kipróbálnám előtte.
-
Kerni62
tag
Ma megint nem lehetett bekapcsolni, csak áramtalanítás után. Három nap alatt kétszer!!! A hang dadogás csatorna váltásnál szintén néha előfordul. Két napja pedig azzal szarakodik, hogy tompábbak lettek a színek, és furcsán pulzál a fényerő. Főleg sötétebb jeleneteknél érezhető a sötétedés-világosodás. Még nincs három hetes, de kezdem mocskos módon utálni. Többet vártam tőle. Holnap hívom a ONE-t hogy vigye vissza a csába. Nem szeretnék egy nulla km-es készüléket javitgatni. Kifogtam egy orvosi lovat???
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem a c805 az 1TB-ig biztos kezeli --és alapban nem is lehet másra formázni, az az alapértelmezett (NTFS) ---szerintem a fat32 nem is kezel nagy méretű fájlokat max 4Gb ,de ez lényegtelen is
a TV-t egyedül a 120GB körüli filmek akasztották meg a gyári lejátszót (Gyűrűk Ura ) amúgy a filmjeim töredezettség nélkül tárolom ,külső HDD-ken (5-6db) egyedül ezzel a film mérettel volt gondja.A hisense u8qf simán kezeli ezt is .
-
RBJ
addikt
55c655 spontán bekapcsolás másnál előfordul?
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Több helyen olvastam, hogy csak FAT32-re formázott külső usb-t/pendrive-ot lehet rácsatlakoztatni, az NTFS-t nem kezeli, ez valós? C765-öt szeretnék venni, és a filmek egy 2 TB külső diszken vannak, ami a film méretek miatt NTFS-re van formázva.
-
scorpy02
aktív tag
Sziasztok! TCL tévék (C765 illetve C805 széria) esetében mennyire gyakori jelenség a sávosodás (vertical banding)? Samsung QN91A TV-m még két éves sincs és focimeccsek nézése közben már elviselhetetlenné vált a jelenség, mert szinte folyamatosan csak erre figyelek...
Így most már inkább márkát váltanék.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Aki használ Direct One appot, annak működik rendesen? Eddig lejátszási hibát írt napokig most meg kifagy 2 mp után.
csak nálam ilyen? -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36250 üzenetére
Az tökre egyértelmű, hogy egyéb hiba is okozhatja ezt. Sajnos...
Csak megjegyeztem, hogy hasonló problémákat a HDMI CEC, illetve külső eszköz is csinálhat. Hátha valakinek segít.
Valamiért nálam csak droidnál voltak ilyen gondok, és ahogy említettem nem csak TCL -nél. Tehát lehetséges, hogy más hiba is random előfordulhat droidon, ami hasonló hibajelenséggel jár.
-
Till@
aktív tag
válasz
blakey #36252 üzenetére
A tévémen lévő bármelyik belső app (youtube, Netflix) használatakor igazodik a TV.
24,25,30,50,60 , bármilyen tartalmat nézek, ha a TV-n lekérdezem az infót helyesen ki is írja.
Külső lejátszóval viszont a youtube mindig 60Hz, ellentétben a tévén lévő saját app-al, ami a tartalomhoz igazodik.
Szóval ,nálam mintha működne az fps váltás. -
blakey
titán
válasz
Szpilu__25 #36251 üzenetére
TV-ken nincs fps-váltás, az elektronika segítségével próbálják kompenzálni kisebb, nagyobb sikerrel Amúgy is korlátozottabb a TV-k lejátszási képességei, így használd külső eszközzel "natívan", ha zavar a TV-n lejátszott tartalmak megjelenítése.
-
vargalex
félisten
Meg fogom próbálni, hogy lehúzok róla mindent. De a CoreELEC alatt egyébként a CEC nagyon részletesen konfigurálható, minden eszköz aktiválással/kapcsolással kapcsolatos beállítás ki van kapcsolva. Az automatikus frissítés is ki van kapcsolva (a CoreELEC egy Kodi-ra kihegyezett linux disztribúció). Konkrétan ez az eszköz ugyan így volt használva a régi LG32LB5700-ra kötve (amit a TCL váltott), illetve az összes többi szintén AmLogic S905/S905X3 eszközöm CoreELEC-el ugyan így van beállítva itthon, édesanyámnál és anyósomnál (LG 50UN81003LB, LG 37LH3000, Sharp LC-40CFE5112E és egy Grundig HD LCD TV). Egyik esetben sem történt/történik random bekapcsolás. Valamint a kolléga írta, hogy nála nincs/nem volt semmi rákötve a TV-re.
-
mikrofon
veterán
válasz
Szpilu__25 #36248 üzenetére
Szia!
Miért nem kötöd rá a shieldet és állítod be azon? -
Szpilu__25
tag
Sziasztok, C845x1 van otthon lassan 2 hete. Stutter judder hibákra akár 24hz akár 60hz youtube nézésénel Nincsen a tvben Match framerate mint pl a Shieldben?. Mondjuk annyit sikerült, hogy mesterségesen a Judder reduction menüben 4-es 5-ös értéken nem csinálja. Próbáltam több FW-vel is de szintén zenész.
Illetve bekapcsoltam a dynamic accelerationt. -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36245 üzenetére
A HDMI CEC -nél lehetnek anomáliák. Nem megfelelő működés miatt. Vagy TV, vagy külső eszköz oldalon. Vagy mindkettőnél.
Pl. éjszakai frissítés kereséskor a külső eszköz bekapcsolhatja a TV -t. Nem túl kellemes, ha mondjuk mellette alszol. Volt már nekem is ilyen élményem.
-
vargalex
félisten
válasz
crea1984 #36237 üzenetére
Nekem olyan szokott még előfordulni ritkán (ezt már korábban írtam), hogy egy csatornára váltáskor dadog, akadozik a hang (mintha nem tudná feldolgozni a beérkező jelet). Ilyenkor egy csatorna előre/hátra váltás megoldja.
A nem bekapcsolást miért befolályásolná egy rádugott eszköz? Nehogy azt mondjuk már, hogy nem szabad semmit rádugni... -
-
crea1984
tag
Csak egy digi koax megy be,
Egyebkent rakerestem most es redditen csomo ilyen jellegu poszt van azt irják a CEC kikapcsolasa megoldja ( felteve ha mondjuk van bedugva eszkoz) de igazabol az tortenik, hogy valami ebresztgeti a tv-t mar csak azt kellene megtalalni, hogy melyik bemeneten...paran wake on lan/ wifit irtak... Igazabol sosem teszteltem le igazan, de lehet neki ülök majd.
-
crea1984
tag
válasz
vargalex #36234 üzenetére
Mondjuk nem bekaplcsolasi problemam meg soha nem volt, azt szokta meg csinalni, hogy elmegy a hang csatornavaltaskor, valtok 1-2 csatornat majd visszamegyek es lesz hang... Illetve 1x mar olyan is volt hogy hang van kep nincs
Ha az vigasztal nekem semmi eszkoz nincs radugva, igy a random bekapcsolasnal nem lehet koze hozza, de a nem bekapcsolast lehet befolyasolja... -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36234 üzenetére
Nekem főleg droidon voltak random bekapcsolások. Nem csak TCL -en, hanem pl. Sony -n is. Más OS -en nem találkoztam még ilyennel. Minden esetben a HDMI CEC, illetve külső eszköz okozta.
Persze lehet ehhez semmi köze. Nem ismerem a CoreELEC -et. Csak gondoltam megemlítem, mert lehet nem mindenkinél a TCL szoftvere(?) okoz ilyen, vagy ehhez hasonló problémát.
Mondjuk a bekapcsolási probléma már egészen más téma. Ilyen nekem még nem volt.
-
vargalex
félisten
válasz
crea1984 #36233 üzenetére
Szerintem is software-os a gond. Nekem egyébként egy AmLogic box van rákötve CoreELEC-el, de a korábbi LG TV-t soha nem kapcsolta be. És a készülék bekapcsolása ki is van kapcsolva a CoreELEC beállításaiban. Valamint az a box soha nincs kikapcsolva. Illetve a véletlen bekapcsolás sokkal ritkább, mint az, hogy nem tudom bekapcsolni.
Engem a nem bekapcsolhatóság is nagyon zavar. A gyorsindítás kikapcsolása halál a Google TV esetén (legalábbis ezen a készüléken). Egy 4 eves WebOS LG sokkal gyorsabban indul. -
crea1984
tag
válasz
rainman72 #36189 üzenetére
Ma rendeltem egy kis trukkel az emagon 39 ezer ft ert
annyit akkor is meger, ha mashoz hasznalom...tezstek alapjan kifejezetten jo soundbar.
vargalexfélisten2025-03-17 16:20:37#36226
A milyen tv t vegyek topicban pont en irtam ezt a random bekapcsol a tv dolgot, megfogadtam emiatt nem veszek tcl-t, erre pont ma rendeltem egy 75c655 Pro-t
kihajitom, ha ez is csinálja
Nekem egyetlen megoldás de az 100 szazalekos a gyorsinditás kikapcsolása volt...bármilyen frissités jött rá egyik se oldotta meg, pedig ez tuti szoftveres....
-
crea1984
tag
válasz
AxBattler #36228 üzenetére
Koszi a választ, sajnos tvje valogatja osszedolgozik-e a soundbarral a sajat tv hangszoro, időközben megtaláltam a kijózanító választ
TCL Tutti choral összehangoltan együttműködik a TCL TV-vel 115 X955 Max;85/98 XMQLED98,X959,X955K; 65/75/85/98 C855,C81B,Q10B,C89B,C855K;98 C765,Q9B,C71N,C79N,MQLED85; QM8B,C803,C809,C804,MQLED80;T8B,C61B,C69B,QLED780; 98 P745,P743,P749,P744,UHD870,P745K.
Igy hiába vásároltam egy 75" c655 Pro-t + hozzá egy TCL S55H soundbart
nem baj megy majd HDMI-n vagy bluetoothon
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #36214 üzenetére
Közben bejelentettem a hibát és vissza is hívtak. Ezután a Videoton szervíztől kaptam egy e-mail-t, amiben leírják, hogy a TCL-től megkapták a hibajelentést. Kérnek még számla fotót, jótállási jegyet, készülékről teljes fotót, az adattábláról fotót és az elérhetőségeimet. Persze ezek a TCL oldalán fel vannak töltve...
Rákeresve látom, hogy vegyes a szervízzel a tapasztalat. Remélem nem kapom vissza rosszabb állapotban a TV-t, mint ahogy elviszik. Most karcolás mentes.
Amit még nem írtam (és a Milyen TV-t vegyek? topicban olvasottak után jutott eszembe: olyat is produkált már a TV párszor, hogy magától bekapcsolt. Nem volt áramszünet, a wifi-n keresztüli bekapcsolás nincs engedélyezve (a linkelt topicban is egy TCL TV-vel kapcsolatban írta valaki).
-
crea1984
tag
Sziasztok!
A 75" c655 Pro támogatja a tutti choral-t? -
Padisah
tag
55C765 tv-re kötöttem 2 TB-os seagate külső HDD-t, látja a rajta lévő mappákat, fájlokat, de nem játsza le őket. Ha indítom valamelyiket lefagy. NTFS a formázás rajta. 1 TB-os HDD-vel nincs baj. Ez lenne a felső határ? Más is tapasztalta ezt?
-
vargalex
félisten
A vásárlás óta (február 14) a 43C655 TV már sokadjára játssza el, hogy nem lehet bekapcsolni távirányítóval és a TV-n található gombbal sem. Csak az áramtalanítás segít. A gyors indítás be van kapcsolva.
Most éppen az utolsó hivatalos (v269-es) firmware van rajta, de produkálta a teszt firmware-val és a v385-el is. Teljes reset is volt, a fentiek miatt IMG-ből újratelepítés is, de hetente 1-2 alkalommal eljátssza. Más is írt ilyet más típusú TV esetén. Egyelőre beraktam egy wifis konnektorba, ha akkor lenne a gond, mikor nem vagyok itthon.
Tudom, el kellett volna állni a vásárlástól, de nem akartam, mert akkor nagyon kedvezményesen vettem (107000 Ft volt és volt kuponom is). Annyiért már nem tudtam volna ismét megvenni. Gondolom gariba érdemes küldeni, de nem tudom, hogy változna-e a helyzet. Nálatok nem szokott előfordulni? -
fannta
csendes tag
Sziasztok,
kérdésem lenne P655-hez, EPG-ben ha egy csatornán 1-2 másodpercre megállok, arra a csatornára vált. Nem lehet beállítani hogy csak "ok"-ra váltson, nem pedig automatikusan amíg elidözök egy csatornán lévő müsor elolvasásával hogy érdekel-e egyáltalán?
Köszi
-
vargalex
félisten
válasz
bbubby00 #36205 üzenetére
Pl. az előző hozzászólásomban linkelt promóciós szabályok pdf 2. oldalának alján:
És ahogy írtam, a tcl-promotion oldalon is kiválasztható a típusok között:
Szerk.: Egyébként a Wayback Machine által archivált 2025.01.25-i oldalon is kiválasztható volt már...
-
vargalex
félisten
válasz
bbubby00 #36201 üzenetére
A tcl-promotion oldalon kiválasztható és benne van az promóciós szabályokban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest