Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• OldAkita

aktív tag

válasz Madoc #86014 üzenetére

Igen, teljesen igazad van. Ma reggel az első dolgom volt, hogy ránézzek. Persze nem tölt fel. Az, hogy amikor a vándorlási blokkolási listába beállítottam a NAS-t, miért éppen akkor kezdett el feltölteni, rejtély. Ma reggel tüzetesebben vizsgálva, magam is rájöttem hogy a vándorlás azt jelenti, ahogy a mobilokkal vagy tablettel elvándorlunk az egyik router hatósugarától a másik router hatósugarába. A NAS meg persze nem vándorol sehova. Tegnap este egyetlen torrent indult be hosszú időre egy 161GB-os állomány. Ez kb 1MB/s sebességgel töltött fel ami fénysebességnek számít a pár kb-os vánszorgáshoz képest. Aztán igen rövid időre belépett egy másik torrent is, akkor hittem azt hogy minden rendben. Most, hogy már tudom semmi sincs rendben, fel kell tenni a kérdést, miért töltött fel tegnap mégis, amelynek semmi köze a vándorlási blokkolás beállításához? Minimális információimban felbukkan egy fogalompár. Aktiv vagy passzív torrent kapcsolat. Talán itt van a kutya elásva. Talán folyamatosan passzív vagyok? Megkérdeztem a Chat GPT-t akiről tudni lehet hogy összevissza hazudozik, de néha igazat is mond. :-) Azt mondta, hogy aktív módban a portjaim továbbítva vannak és többen tudnak csatlakozni hozzám. Eszerint ha passzív vagyok senki nem tud? De akkor miért tudott letölteni tőlem tegnap valaki. Illetve miért tudnak mások is, csak rettentő lassan? A tegnapi menyországból a pokolba kerültem újra. :-) A végén kénytelen leszek megtanulni milyen portokat kell megnyitni a NAS-nak, de annyi dolgom van, hogy ezt mindig halogatom.

Új hozzászólás Aktív témák