Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
valaki7697
újonc
válasz
Sanyi.mTs #85622 üzenetére
Borisz76:
A Tv-n csak fast ethetnet ( 10/100 ) csati van. --> Mivel "Sanyi.mTs" kérdésére is válaszoltam, lehetésges, hogy itt lesz a bibi, az ő kérdésére adott válaszomnál olvashatod. Szerinted mi lenne a megoldás? Wi-Fi-n kell használnom a TV-t? Vagy valami egyéb beállítás kellene a TV-n vagy a NAS-on?
A nas-ra kell a média szervert is telepíteni a DLNA miatt. --> Egyértelmű, hogy telepítve van, különben nem funkcionálna adattárolóként a TV számára sem!
Sanyi.mTs:
Milyen megosztással játszod le? DLNA, plex, emby, FTP, stb? --> Passz. Gondolom, DLNA. Kitallózom a forrásoknál, mint a külső merevlemezről is...
Szaggatáskor mennyire van a CPU megterhelve a nason? --> Ezt még nem figyeltem, de a kedvedért megnéztem: 1-4 % (RAM 10 %) [egyébként közben ugye futnak egyéb folyamatok is a NAS-on]
VISZONT ami így most feltűnt: [a Download Stationban mindent teljesen leállítottam], elvileg a háttérfolyamatokon kívül semmi sem használja a NAS-t. Erőforrás figyelése: CPU: kb 0-1 % ; RAM: 10 %, LAN teljes: fel/le kb. 0 KB/s.
Ám amint elindítom a lejátszást, a CPU és a RAM terhelés ugyanannyit mutat, DE a LAN teljes: fel kb. 10 MB/s. Alapból kicsivel alatta, 8 körül, viszont amikor beszaggat, akkor kb. 11 MB/s feltöltési sebességet mutat. Ezen belül is a LAN 2 fel/le kb. 0 KB/s sebességen van végig, és csak a LAN 1 van használatban, ott is ugye a feltöltés!
Szerintem itt van a bibi, hogy a LAN 1 feltöltési sebességét használja a lejátszáskor, és amikor kb. 11 MB/s vagy picivel felette van a feltöltési sebesség, olyankor van a lag!!! :(
--> Mindjárt kihúzom az RJ45-ös kábelt, és kipróbálom a Wi-Fit. De szerintem elég gáz, ha ez lesz a megoldás...
Szóval esetleg valami beállítás tipp, hogy más protokol legyen használatban vagy akármi? :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone topik
- Autós topik
- iPad topik
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel