Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
-
(rögzített hozzászólás)
Van egy csomó Friend code a Switch topik összefoglalójában, ha megnézitek és nem szerepeltek benne, küldjétek el nekem a tiéteket, az újakkal kiegészítve átmásolom S2 ÖF-ba az egészet. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Sidorovich #3683 üzenetére
Mondjuk a Switch -PS között pont van cross save funkció a W3-ban.
-
nagyatt
tag
Nem tudom volt-e már
FF7 PS5 vs Switch 2:
[link]Alapvetően itt sem vall szégyent a kis masina.
-
30z.Samu
félisten
válasz
hombre[EU] #3688 üzenetére
Tiltakozom.
Jelenleg Steam Deck-en játszom vele, 1280x800-ban Steam Deck preset-el átlagban 40fps.
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
gainwardgs #3687 üzenetére
Ez neked 20 FPS? Jó a szemed, kő kóla?
-
hombre[EU]
veterán
válasz
gainwardgs #3687 üzenetére
ez barátom 40. a steam deck 480p-ben viszi így
-
Norb79
őstag
válasz
Switch1 játékok közül is támogatja jó pár, azok nyilván switch2n is crossplatform mentésesek lesznek.
-
Rage47
veterán
válasz
Ja most már jöhetnek akár RTS-ek is, van egér
-
Sidorovich
senior tag
Cross-platform mentések ott van a beállításoknál!
Egy Baldur's Gate 3 is jöhetne rá! 3rd party címekkel ez a bajom egyedül, hogy itthon PC-n vagy nagykonzolon nyomom őket, néha ágyban handheld-re vagy utazásnál viszont tök jó lenne, ha ugyanazt a játékot és progresst folytathatnám Switch 2-n. Imádom a Nintendo saját címeket, de jó lenne ha annyira életképes lenne más játékokkal is, hogy többé ne vágyjak Steam Deck-re! Ehhez a cross platform mentések is kellenek!
Tudomásom szerint amik ezt támogatják eddig:
- SnowRunner
- Baldur's Gate 3
- Cyberpunk 2077
- No Man's SkyBiztos van még pár másik, de ezeket a saját szememmel láttam már működni!
-
Rage47
veterán
válasz
kicsako #3681 üzenetére
Szerintem is sok ennyi játékidőért ennyit elkérni, de én ezeket egyből eladom, és olyan, mintha bérelném. Persze vannak gyűjtők, én nem szeretem gyűjteni a single player kalandokat, kivéve, ha tudom, hogy később is előveszem.
Ha esetleg nem lenne más konzolod, csak egy példa, hogy más cégeknél sem olcsóbbak a játékok már:
Indiana Jones and the Great Circle - playstation5 - Konzolvilág
How long is Indiana Jones and the Great Circle? | HowLongToBeatAz kicsit megint más téma, hogy Assassin's Creeddel akkor játszanék, ha nekem fizetnének...
-
hombre[EU]
veterán
válasz
hadam98 #3679 üzenetére
az ingatlan a drága,nem a konzol
ez ennyibe kerül mindenhol, tv-re kötve pedig handheld nem fog ilyen teljesítmény leadni máshol.
igazi negatívum (számomra) az előfizetéses játékkatalógus hiánya (gamepass,plus extra), oled verzió hiánya, illetve a store-ból nem lehet kiszűrni a sok szemetet (telefonos jàtékok,manga puzzle stb). -
hadam98
senior tag
Igazából mindenki a saját igazát hajtja, kár az árakról beszélni. Ha magát a konzolt nézzük teljesen jó az ár-érték arány. Erre egyébként azt tudom mondani ha magát a konzolt nézem kétszáz ezer forint körül mozog. Körülbelül legalább hat évig le van róla a gond. El osztod havonta azt a hat évet (lehet több is…) akkor az összeg teljesen elenyésző. Kamatmentes részletre meg lehet bemenni a MediaMarkt-ba és azt se lehet mondani, hogy jaj de azt egybe kell kifizetni. Nincs ennél jobb áron konzol jelenleg amire ilyen játékok vannak és ennyit tud, ráadásul teljesítmény se gyenge. Komolyan srácok, miről beszélgetünk? Ez tipikus Apple szituáció. Drága, de amúgy más se olcsóbb és ha nem évenként cseréled amire egyébként semmi szükség akkor simán lehet rá mondani, hogy drága volt de megérte.
-
Rage47
veterán
-
rendzso
tag
válasz
playmore #3666 üzenetére
Hogyan rossz az ar-ertek arany, ha az előbb említett deck és rog ally között van mind árban, mind teljesítményben? Biztos lehetne még keresni handheld cuccokat, de a többit nem ismerem. Objektíve pont ezek miatt lenne jó. Tisztán asztali konzolhoz (pláne használt árhoz) hasonlítani már tényleg alma-korte érzés.
-
válasz
hadam98 #3669 üzenetére
Sajnos a gép ára és játékok (ha megjelentek már) tények. Simán mindenki elmondja, amit gondol - van olyan, aki nagyon nem ért egyet, van olyan is, aki csak szomorúan tudomásul veszi, gondolom senki nem örül az árak emelkedésének (különösen ilyen arányban).
Ahogy moby korábban írta, ilyen a Nintendo. Nem vagyok pénzügyi szakember, nagyot tévedhetek, nem ismerem az előrendelési adatok jelenlegi állását sem, de úgy gondolom, hogy a Nintendo-nak simán belefér egy kevésbé sikeres konzol a pénzügyeibe - az én tippem szerint nem lesz akkora siker, mint a Switch, de nagy bukta sem várható.
Én biztosan megveszem, de én hülye vagyok (wii-vel léptem be, wii U, Switch v1, Switch OLED... minden megvan még, a 2/3DS-ekről nem is beszélve - ez nyilván nem normális).
Ha normális lennék és most épp lenne egy OLED-em/sok kijátszatlan játékom (különösen ha nem várható S2 upgrade hozzájuk), lehet hogy megvárnám az első leértékelést. Vagy az OLED S2-t. Persze a világgazdaság irányát sem tudom, mennyire szól bele az infláció az árakba... (a N vezér elsősorban ezzel magyarázta a árak emelkedését). -
Moby
veterán
válasz
Scarletiel #3671 üzenetére
Elvárhatod, csak nem fog megtörténni. A legjobb amit tehetsz, hogy nem switch2-t veszel, hanem egy steam decket. Vagy ami a legjobban szolgálja az igényeidet. És azért a pár játékért, ami jön erre a platformra, behúzol egy gépet a gen végén, lenyomod őket, és megszabadulsz tőle. Vagy arra sem. Én pl simán el tudom skippelni őket. Nem a játékok ára miatt (szerintem irracionálisan alacsonyak a játékárak ma, többnyire ez vezetett a géming jelen állapotához is), hanem amiatt, mert alig van olyan játékuk ami érdekel.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
hombre[EU] #3672 üzenetére
Tusé. Azt a részt akkor rendesen benéztem
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Scarletiel #3671 üzenetére
van switched? mert nincs itt semmi korlátozás, csak a nintendo játékai nem kapnak 30-40%-nál nagyobb akciót
tesslassan vért pisilnak egyesek,hogy megmagyarázzák (maguknak) miért nem vesznek
-
Scarletiel
senior tag
válasz
hadam98 #3669 üzenetére
A játékok árával van a legtöbb probléma illetve nézhetjük bárhogy de a Nintendo hozzáállásával főleg ami az Eshop-ot és akciókat érinti.
Jelenlegi árak: Cyberpunk 2077 Steam: 60 EUR Lowest price: 24 EUR
RDR2 Steam: 60 EUR Lowest price: 15 EUR (jelenleg is ennyi)
Elden Ring Steam: 60 EUR Lowest price: 36 EUR
Hogwarts Legacy Steam: 60 EUR Lowest price: 15 EUREzek az akciók az év során Steam-en olyan 3214 alkalommal elérhetőek. Nintendon mi lesz? Mi szokott lenni? Ehhez képest nagyjából semmi, legjobb esetben is 60 EUR lesz Switch 2-n és majd arról le lesz évente 2x árazva 45 EUR-ra. Ha pedig követik a saját trendjüket amit még persze nem tudhatunk, akkor 70-80 EUR lesz nyitáskor és akcióban 60 EUR. Nekem ez a problémám. Értem hogy a védelem felhozza majd, hogy de handheld és azt meg kell fizetni, de akkor Steam Deck-en, Rog Ally-n miért nem kell? Ráadásul egy Steam store-t böngészni 1000000x kényelmesebb és átláthatóbb és sokkal kevésbé fusztrálóbb mint egy eShop-ot ami akad, nincs rendes szűrés, tele van szeméttel és vérzik minden oldalról.
De még egyszer leírom, fasza lesz a Switch 2 könyörgöm senki ne vegye alázásnak amit írok, én is fogok venni egyet csak nem nyitáskor és sajnos én is együtt fogok élni ezekkel a hiányosságokkal, mert csak itt tudok játszani Xenoblade Chronicles-el, Zeldával, Marioval meg azzal a tömérdek fain játékkal amit kiadnak. De igenis ennyi pénzért elvárnám, hogy szoftveresen és sales-ek terén is fejlődjenek és ne használják ki pofátlanul, hogy máshol nincs játékuk ezért az alamizsna is elég a népnek, mert nekik úgy olcsóbb. -
30z.Samu
félisten
Cyberpunk Switch 2 gameplay: [link]
-
-
playmore
tag
válasz
hadam98 #3665 üzenetére
A Cyberpunk nagyobb felbontásban fut PS4Pron mint fog a Switch 2ön, viszont az is igaz, hogy az már nem bírta a Phantom Libertyt. A PS4Pro hasonlatot csak azért nem szeretem, mert annak a gépnek a 60fps mód vagy a nagyfelbontás volt az előnye. A Switch 2őn nem úgy néz ki, hogy intenzív játékoknál bármelyik is meglesz. Vannak funkciói amik tagadhatatlanul előrébb mutatóak mint ami a régi gépeken volt, de mind a Cyberpunk mind pedig a Hogwarts Legacy egy régebbi játék ami előző genre is kijött. Ha jönnek olyan címek mint az Alan Wake 2 vagy az AC Shadows akkor lehet majd arról beszélni, hogy nem csak az elmúlt 10 év PS4 termését kapjuk majd meg 30-40fpsel pepitában a gépre.
Tudom, hogy egy meddő téma az árazás, de objektíven nézve egyértelműen rossz az ár/érték arány. Lehet csűrni csavarni, Ghost of Yotei nem számít, nagy third partyk nem számítanak, de ettől még nem lehet mindig elhessegetni azzal, hogy hát ez van. Nincs tökéletes cég, a Nintendo sem az és nem dől össze a világ tőle. A videojátékos ipar egyetlen kőkemény érve az eladási adatok. Amíg a Nintendo termel addig igazolja a döntléseit. Ha nem akkor pedig lehet akárhogy magyarázni a bizonyítványt. Pár év múlva kiderül, hogy jól döntöttek-e.
-
hadam98
senior tag
kurion: “Van ertelme a konzol megérkezéséig olyan Switch 1 jatekokat beszerezni ami fog futni a 2-es konzolon is?“
Én azt mondom ha nincs meg a két Zelda mestermű, azokat mindenképpen érdemes beszerezni, akár megjelenéskor is a Switch 2 változatot. Van több olyan játék ami kötelező, de attól függ mennyire érdekel az idei év. Metroid Prime, Pokemon, Mario Kart, Kong… ha ezeknek egy részét megveszed és mellé third-party akkor úgy nem nagyon érdemes felhalmozni előre mert csak a “polcon” fognak állni. Például a Zelda magába rengeteg játék időt foglal magába.playmore: “úgy tűnik, hogy körülbelül PS4+ szintnek felel meg”, “mennyit számít a hordozhatóság ha olcsóbban vehetsz egy PS5öt ami TVre kötve messze jobb teljesítményt ad.”
Nincs összefüggés a PS4 között mert itt ami a konzol alatt van next-gen, így inkább PS4 Pro-PS5 köze lehet tenni. Más konzolon nincsenek ilyen exkluzív címek és nem tudnak ennyit. Azt a részét nem értem ha ennyire számít a pénz akkor miért nem vesztek egy XBSS konzolt használtan, aztán GP előfizetést, mivel jóval jobban megéri mint egy PS amihez már rendes cím sincs… -
playmore
tag
válasz
rendzso #3652 üzenetére
A Steam Deckhez hasonlítanak mindent mert referencia handheld és vagy ötmilliót eladtak belőle míg a többiből csak pár százezret. Emellett a legkonzolosabb kialakítású gép. A gép erős Nintendo szinthez képest, de több éves játékokat demóznak vele és a teljesítmény úgy tűnik, hogy körülbelül PS4+ szintnek felel meg. Emellett nem mehetünk el a mobiltelefonok észvesztő fejlődése mellett sem ahol a 120Hzes Oled képernyő már lekúszott az alsó sávokba is és open world játékok léteznek. Ezt azért tartom lényegesnek megemlíteni mert mindkét új Nintendo játék az open world felé nyitást adja el mint WOW pillanatot és ez megtörtént az összes többi platformon több mint tíz évvel ezelőtt.
A játékok árazása pedig igen is számít, mert elég párat hozzárakni a géphez és messze a legdrágább opció míg a Steam akciókon ugyanazok a játékok töredék áron mennek. Vagy ugye az a folyamatos vita tárgya, hogy kinek mennyit számít a hordozhatóság ha olcsóbban vehetsz egy PS5öt ami TVre kötve messze jobb teljesítményt ad. -
kurion
senior tag
Mint új leendő felhasználó nem igazán vagyok tisztaban egy két dologgal.
Van ertelme a konzol megérkezéséig olyan Switch 1 jatekokat beszerezni ami fog futni a 2-es konzolon is?
-
Rony949
őstag
válasz
rendzso #3652 üzenetére
+1
A Steam Deck-hez való összehasonlítás egyébként annyira körte és alma szitu.
A Deck egy mobil PC gyakorlatilag. Összekötöd egy monitorral, egy egérrel, meg egy billentyűzettel és ugyanolyan mintha gépeznél. Illetve a Deck-et nem tudod alvó üzemmódba rakni olyan módon mint a Switch-et, hogy feloldod a készüléket és már azon nyomban játszol is tovább. Ilyet csak a Switch tud.
A Switch 2 pedig egy ízig-vérig videójáték konzol.
-
-
hadam98
senior tag
válasz
Bad Pritt #3654 üzenetére
A Nintendo jól tudja, hogy így is venni fogják mint a cukrot. Nem most kezdték az ipart. Innen látszik, hogy van akinek le kell ígérni a csillagokat, mert nincs semmijük, vagy van akinek nem kell mondani semmit és eladják. Félig most lehet off, de meg lehet nézni a Sony új címét, a Marathont. Szerintem nincs miről beszélnünk.
rendzso: Nem gyenge, ennél sokkal rosszabbra számított mindenki. A piacon jelenleg nincs nála jobb. Egyébként hiába hasonlítgatjuk egy kézi pc-hez, mert ez egy konzol amire sokkal jobban is tudnak optimalizálni. Az SF6 jobban néz ki mint Series S konzolon. A Cyberpunk 40 FPS, az SW: Outlaws is kijön rá ami nem is volt előző gen konzolon.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hadam98 #3651 üzenetére
A Sony még hagyjuk is, de egy Microsoft-hoz is hasonlítunk? A Nintendo ebből él, a Microsoft-nál meg ott a világ összes pénze.
És? Van három konzolgyártó, tökéletesen össze lehet hasonlítani, hogy az új konzol launchnál milyen volt a beetetési időszakuk. Nintendo se volt mindig ilyen szarrágó btw, szóval nem kell védeni őket.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Scarletiel #3643 üzenetére
nekem a switch1 is tökéletesen kielégítette az igényeimet, ami abból áll,hogy ha megnyomom a gombot akkor kapcsoljon be a gép,egy másik gombra induljon el a mariokart
ha az új tudja ugyanezt csak gyorsabban, egy szebb és jobb mariokarttal akkor ez is pipa -
rendzso
tag
válasz
Már többször láttam, hogy azt mondjátok egy gyenge és túlárazott konzol lesz. El tudja magyarázni valaki miért? Ha jól olvastam a teljesítményt handheld a steam deckhez mérik, hasonló lesz, ellenben dokkolva közelíti a rog allyt. Ez látszik árban is, ~172k, 209k, 250k. Ide pedig pluszban kapunk dokkolót, leszedheto kontrollert is, egy vékony design mellett. Nekem ezek alapján nem tűnik rossznak az árazása. Valamit rosszul láttam? ( Játék árakat most ne hozzuk bele )
-
hadam98
senior tag
Bad Pritt: “Xboxon ingyenesek voltak a hasonló upgrade-ek, Sonynál ehhez hasonló áron mentek, de pl. egybecsomagolták az Uncharted 4-et és Lost Legacy-t, szóval két játék…”, “Nintendo ezzel szemben a szaros DLC-t sem adja a Switch 2 BotW mellé 30ezerért és a drágábbik előfizetéses csomagja mellé…”
A Sony még hagyjuk is, de egy Microsoft-hoz is hasonlítunk? A Nintendo ebből él, a Microsoft-nál meg ott a világ összes pénze.Playmore: “Biztos, hogy nem fogják veszteségesen adni, max ha nem fogy.”, “Ami vas benne van a gépben az nem extrém drága sem pedig saját fejlesztés.”
Pontosabb árakhoz szét kellene szedni, de itt nem csak a konkrét alkatrész árakat kell nézni, hanem mindent. A fejlesztést, marketing költségek stb… Biztos vagyok benne, hogy nem a konzolok eladásából lesz pénzük és ha kell el is fognak menni abban az irányban, majd a szolgáltatás és a játékok vissza hozzák az árát.
Moby: “Mindig aranyaos ez a nintendo dajkálgatás, de a helyzet az, hogy mindig lefingott hardvert és szoftvert adtak drágábban, mint bárki a piacon.”
Fogjuk rá, hogy igazad van, de maga a konzol szinte mindig jól ki lett találva. Ha igaz minden amit írnak és mondanak ez egy nagyon erős és jó kis gép lesz. Lehet szidni őket, de ez a konzol össze lett rakva rendesen (már ha hihetünk a többieknek).Scarletiel: “Jah valszeg nem fogyna ellenben 10 játékos helyett 100 venné meg a Mario-t day one 80 euróért ami szerintem simán túlkompenzálná a konzolon történő "bukást".”
Ahogy előttem más is leírta, nagyon röviden úgy éri meg nekik a legjobban ha házon belül maradnak, mint egy Apple. -
Moby
veterán
válasz
Scarletiel #3646 üzenetére
Abban sok új ötlet nincs, hogy csinálják úgy, ahogy mindenki más. Amiről azt nem nagyon lehet tudni, hogy mennyire jó, csupán annyit, hogy mindenki úgy csinálja. Amiből eddig annyit láttunk az elmúlt pár évtizedben, hogy rajtuk kívül vagy mindenki kiszállt, vagy rebootolnia kell magát kb generációnként, vagy hamarabb, mert amit mindenki csinál, ami minden sarkon szembejön, azzal betelik a piac, legyen bármennyire jó, vagy hasznos, vagy profitábilis. Ők a stabilitásukat árazzák be, a genetikájukat. Amin nem hajlandóak csak pénzért változtani, márpedig ha elkezdenek menni a trendekkel, akkor szükségszerűen ez történik.
-
Scarletiel
senior tag
Az a baj, hogy ki van forgatva amit írok, mert minden amit az ember negatívumként mer leírni az atomtámadásként van kezelve.
Tisztelettel abbahagytam mindenki vegye azt amit szeretne, nem kétlem hogy financiálisan sikeres lesz és hogy jó gamek lesznek rajta, hiszen eddig is így volt, viszont simpelni a szar funkciókat illetve a nem létezők hiányát már szerintem nevetséges ^^
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel #3646 üzenetére
Ki számára jó az ötlet? Neki vagy a cégnek?
Ez a nem mindegy -
Moby
veterán
válasz
>hátha eljut a befektetők agyáig, hogy amit csinálnak nem jó
Egy 150 éve létező cégnek fogod elmagyarázni, hogy mennyire csinálják szarul?
ROFL -
morfondőr
addikt
válasz
Az a baj ezzel, hogy a saját platformján a Nintendo minden egyes eladott játékból 30% sápot levesz, ahogy a Steam és a Sony is. Ha az exkluzívok nem exkluzívok, akkor valóban az adott néhány játékból lehet több fogy, viszont ahogy írtad magából a konzolból kevesebb. És a kevesebb konzol kevesebb össz szoftvereladást fog hozni. Gondolj bele mennyi játékot adtak el az e-shopban és az utolsó €1-s vackon is 30 cent haszna volt a Nintendonak.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
hadam98 #3625 üzenetére
Miért ne érné meg? Sokkal több pénzt szerezne vele. Megvennék Nintendo-ra is meg PC-re is. Ne adj isten PS-re is. Ja, hogy akkor a konzol nem fogyna úgy, ahogy szeretnék? Jah valszeg nem fogyna ellenben 10 játékos helyett 100 venné meg a Mario-t day one 80 euróért ami szerintem simán túlkompenzálná a konzolon történő "bukást".
Még egyszer mondom nem a konzollal van a bajom, hanem a Nintendo-t irányító begyöpesedett gondolkodásmóddal és arroganciával. Nem haladnak a korral nem teszik bele a kért dolgokat, nem foglalkoznak a kényelmi funkciókkal. Kiadnak egy túlárazott gyenge konzolt és mivel csak itt van Zelda mindenki aki azzal akar játszani az vagy megszokja vagy megszökik. Értem, hogy ez van és, hogy nem fog változni, de elfogadnom és tapsolnom nem kell hozzá.
Az, hogy máshol rosszabb a helyzet azzal se értek egyet. Igen sajnos megy a remaster dömping Sony bácsinál, de még mindig vannak jó játékok, ellenben tök igazad van, hogy ahhoz se kell ám tapsolni amit ők csinálnak vagy éppen a Microsoft. Sehol sem tökéletes, de szerintem a hiányosságokat sokkal többen sokkal több helyen kéne szóvá tenni, esetleg tárcánkkal szavazni, hátha eljut a befektetők agyáig, hogy amit csinálnak nem jó, nem tetszik annyi embernek amennyiből hasznot termelnének. Mert a történet végén pont mindegyik cég leszarja a játékosokat, nekik csak a grafikon létezik, eladások és a profit évről évre egyre magasabbra emelése. Mi pedig csak megvezethető darabok vagyunk egy húsdarálóban és csak azt a célt szolgáljuk, hogy a fejeseknek legyen még egy repcsije vagy hajója. Sarkosan de ez a lényeg szerintem. -
Siegrune
csendes tag
Régi Switch Pro controller minden Switch 2 játékkal menni fog, vagy lesznek kivételek, ahova mindenképp kell Switch 2 Pro?
-
nagyatt
tag
Ez nagyon jó, én is valami hasonlón gondolkoztam
“Ők a konzolok apple-je”
Van egyfajta státusszimbóluma a többi gyártóhoz képest és ezt a miliőt mesterségesen fenn is tartatja magának. Lehet gyengébb a hardver mert nem olyan csúcs a grafika, de az egész csomag(handheld mód, exluzív szórakoztató játékok, stb)úgy működik jól ahogy van. Ha egyesével nézzük a paramétereket akkor találni jobbat a piacon, de ha egy egységként tekintünk rá akkor aligha. És ennek van képük megkérni az árát is. Az emberek pedig kifizetik azt nem is kis számban. -
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #3632 üzenetére
Mindig aranyaos ez a nintendo dajkálgatás, de a helyzet az, hogy mindig lefingott hardvert és szoftvert adtak drágábban, mint bárki a piacon. Ők a konzolok apple-je, és ez soha nem fog változni
Viszont a játékaik jók, és ezért elnézi ezt neki a közönség. Csak ez a logikai alapon történő megmagyarázgatás ez nem fog vinni sehova. Azért ilyenek, mert így működnek. Ez a kultúrális genetikájuk. Fizetős chat, nincs achivment rendszer és sosem lesz, szar store, stb. Így kell őket elfogadni, vagy sehogy. Változni nem fognak. -
30z.Samu
félisten
Tudjátok mi kaphana még patch-et? Az Astral Chain.
-
pzstm
titán
válasz
playmore #3629 üzenetére
En jobban szeretem. Barmi tortenne az egyik konzollal veletlen es utana folytatnam a gamet de nincs mentes az elegge fajna
mondjuk ehhez internet kell meg feltoltes….ez is baja lesz valakinek majd
amugy tegnap szereztem be a Mariokart 8-at es 4,5GB letoltessel kezdett, majd az expansion passhez jaro extrakat toltottem
-
playmore
tag
Az ki is ment a fejemből. PC/Xboxon igen, ingyenes és nagyon meg lehet szokni, hogy elő húzhatok bármit és megvannak a mentések. Nálam mondjuk ez olyan esetleges dolog. Amikor előveszek 1-1 régi címet akkor életmentő, de olyan ritkán teszem meg, hogy ha nem lenne nem biztos, hogy érezném.
-
playmore
tag
válasz
hadam98 #3625 üzenetére
Az emulátorokkal nincs semmi baj régi platformok esetén. Szó szerint megmenti a játékkatalógust, a Nintendo is használja a saját platformján. Emulátorozni aktuális hardvert, na az már legjobb esetben is ingoványos talaj hiszen tényleges veszetséghez vezet. Arról nem is beszélve, hogy az a vicces helyzet is kialakulhat minthogy PCn "ingyen" 4K60ban tolják azt a Zeldát amit most fizetősbe kiadnak 1440p60ba.
Az olcsóbb relatív. HA kevés játékkal játszol és azokkal sokat akkor simán versenyképes a Nintendo. Azonban minél több játékkal játszol annál nagyobb gond, hogy átnézel bármelyik másik platformra és fillérekért kapsz meg mindent ami nem a pár dolláros kategória. Fizetős chattel az a gond, hogy az üzenetküldés és chatelés kvázi mindenhol máshol alap és ingyenes. Lehet jó amit a Nintendo csinál, de egy Discord (közös chat PC, PS, Xbox, telefonon) ezt ingyen kenterbe vágja.
Az eShop szerintem meg lesz csinálva rendesen.
"valószínűleg veszteségesen fogják adni ezt a konzolt"
Biztos, hogy nem fogják veszteségesen adni, max ha nem fogy. Ami vas benne van a gépben az nem extrém drága sem pedig saját fejlesztés.
Valószínűleg én vagyok az egyetlen akit nem zavar az Oled, nekem van mindkét képernyőből jó minőségű és mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. A 120Hz / VRR / HDR nagyon szép lesz. -
Bad Pritt
félisten
válasz
hadam98 #3625 üzenetére
...akinek meg nem volt Nintendo konzolja annak pedig megéri teljes áron is, hiába nem mostani játék.
Ezzel rohadtul nem értek egyet. Pont azoknak mellbevágó ez a gyakorlat, mint én, akiknél összesen kb. három hónapot volt Switch és most egy kis jófejséget várnék a Nintendótól, ha már új belépőként bizalmat szavazok nekik. Xboxon ingyenesek voltak a hasonló upgrade-ek, Sonynál ehhez hasonló áron mentek, de pl. egybecsomagolták az Uncharted 4-et és Lost Legacy-t, szóval két játék jobb változatát kaptad ezért az árért, Last of Us Part 2 Remasteredhez kaptál egy vaskos DLC csomagot is mellé és mindegyik játékuk PS5 változata olcsóbb volt. Ráadásul kezdésnek a konzol első három évében adtak 20 top tier játékot az alap előfizetésükhöz.
Nintendo ezzel szemben a szaros DLC-t sem adja a Switch 2 BotW mellé 30ezerért és a drágábbik előfizetéses csomagja mellé adja a Switch 2 Edition upgrade-et, ha nem akarod megvenni. A használtpiac egy komoly érv a játékaik mellett, de az meg tőlük a kezdőárazáson túl teljesen független. Szoros a verseny a legszarrágóbb konzolgyártó/kiadó címért, a Ninti pedig elég jó ütemet ad a többieknek. -
hadam98
senior tag
válasz
Scarletiel #3612 üzenetére
Nem fogja kiadni más platformra mert nem éri meg. Emulator? Nem tudom ki tűri, hogy lopják a termékeit. Az Xbox azért adja ki más platformra a játékait mert a saját termékük halott és csak a szolgáltatás létezik mint pénzszerzési lehetőség. A PS ez miatt el is kényelmesedett és mennek ők is lefelé a süllyesztőbe. Itt legalább el tudod adni jó áron a használt játékokat is. A Zelda ha már megvolt meg tudod venni rá a frissítést fillérekért, akinek meg nem volt Nintendo konzolja annak pedig megéri teljes áron is, hiába nem mostani játék. Ugyan ez igaz a third party címekre is és egyébként ezek valamennyivel olcsóbban mennek. Azt hiszed olcsóbb máshol? Nem jössz ki feltétlen olcsóbban. A fizetős “gomb” tényleg pofátlanság ebben igazad van, de jó funkció, eltemetni pedig nem kellene még nem próbálta ki senki. Azt mondják nagyobb távról is jól fog működni. Egyébként az elején még ingyenes lesz, majd NSO előfizetéshez kötik ami főleg a third-party játékok miatt sok embernek amúgy is lesz. Én is eladom az Xbox konzolom így kiváltja ez a másik előfizetésem. Az eShop olyan amilyen, nehéz kiszűrni mindent. A kijelző pedig nem OLED viszont jóval jobb mint az elődje. Valahol kell kompromisszumot kötni, így is valószínűleg veszteségesen fogják adni ezt a konzolt. Mindenkinek a saját döntése, de másnál csak rosszabb a helyzet, mert normális játékok sincsenek rá. Most raktak ki megint egy halom új videót mert volt lehetőség kipróbálni. Elég prémium a cucc
Lentebb az előrendelésre válaszolva még PlatinumShop-ból is érdemes előrendelni. -
kicsako
őstag
Van esetleg lista hol lehet előrendelni a switch 2-t? Összefoglalóban nem találok ilyet
-
Rage47
veterán
Ezt nem szeretem a bejelentésekben... most hosszúnak tűnik ez a 2 hónap.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
hadam98 #3606 üzenetére
Természetesen nem azt mondom, hogy szar a konzol vagy, hogy ne vinnék, mert sajnos ez az egyetlen platform ahol lehet Mariozni vagy Zeldázni stb. Ezt pontosan tudja a Nintendo is és pofátlanul áraz, közben lealáz mindent ami lehetővé tenné, hogy máshol akár jobb minőségben is tudjuk nyomni a játékait (lásd emulátorok). Mondjuk rájöhetne, hogy több pénzt termelne ha címeit kiadná PC-re is... Mindegy ez a beszélgetés szempontjából lényegtelen. Én speciel az adok veszek dolgokat már szeretném elengedni, mert macerás a használt játékozás. Még itt hardveraprón is sokszor ha eladok dolgokat olyan stílusban tudnak rámírni emberek, hogy csak pislogok. Szerencsére mindig tudok szűrni és akikkel eddig üzleteltem, mind jófejek voltak. Viszont egyszerűbb lenne, ha mondjuk a 3rd party címek amik már máshol is rég elérhetőek, mondjuk 40 dolláros áron nyitnának és onnan akcióznák mondjuk 15-20 dolláros árra.
Ahogy mondtam nem szar a Switch 2 és hardverileg végre a modernség érzetét hozza, viszont nagyon sok dologban vártam volna ezen kívül is pozitív változást amit az önfejűség miatt nem tesznek meg.
- Normális Eshop, ahol tudok szűrni rendesen, átláthatóbb és legyen a Nintendo által is jobban megszűrve mik kerülhetnek fel és mik nem. Tele van ultra low effort Hentai játékkal az egész. Nincs bajom a genrével, csak legyen minőségi. Ezek kb még a low budget mobil szintet se ütik meg és simán hozzáfér kiskorú is akinek meg marhára nem kéne. Van erről fent több videó is youtube-on.
- Azt a C button-os chat funkciót ebben a formában ki se kellett volna engedniük a barinstorming alatt. Ehelyett önfejűen csináltak egy saját verziót aminél 2 fps-el megy a többiek képernyője, a mikrofon a konzolba lesz, tehát ha 4 méterre ülsz tőle biztos jól fognak hallani, és már most mondom hogy ha zörömpölnek körülötted az fix be fog hallatszódni, de ne legyen igazam. Ráadásul mindezt fizetőssé teszik. Van egy olyan program amit Discord-nak hívnak és mindenki tudja ingyenesen használni és 100x jobb mint ez a vacak.
- OLED kijelző. Igen a kijelző LCD és HDR meg 120 Hz és szebb meg jobb mint a régi Switch kijelző illetve ligában van a mostani handheld-ekkel is. Finoman szólva se tud érdekelni hiába van így. Onnantól kezdve, hogy az előző konzol revíziójában már OLED volt, visszalépésnek élem meg én is és még sokan mások is, hogy itt viszont LCD-vel indítunk megint. Mindezt azért, hogy 3 év múlva jöhessen a Switch 2 OLED drágábban már mégjobban inflált áron miközben a gyártási költség addira mégjobban csökken. A céges kapzsiságot meg nagyon nem szeretem és minden ilyet elítélek. Alapból kerülném az olyan dolgokat mint a Slim, Pro és OLED meg XXL meg egyéb változatok. Mondjuk ez már subjective vélemény. -
F-ECT$
titán
válasz
Baltazár123 #3590 üzenetére
Nem hiszem hogy 100+ millió elment volna belőle ha mindenki csak másodlagos konzolnak vette volna.
-
TBT
addikt
-
hadam98
senior tag
Mindenkinek a saját döntése mit és mennyiért vesz, nyilván, viszont azért leírnám a véleményem. Az gondolom tiszta mindenkinek mennyi nagyszerű játék kijött a Switch 1 konzolra. A 2 minden téren jobb és végre egy olyan Nintendo amin lehet Third-Party játékokkal játszani nagyobb kompromisszumok nélkül. Nekem volt PS5 konzolom, jelenleg Xbox Series van ezt fogja leváltani a Switch 2. Őszintén szerintem más konzol nem éri meg. Milyen exkluzívok jöttek ki ebben a generációban? Vicc. Amik kijönnek a konkurens konzolokra az valószínűleg jönni fog Switch 2-re is, csak itt lehet Zeldázni meg zúzni a Majommal is. A Third-Party címek biztos le lesznek árazva úgy ahogy, ha nem meg megveszed és eladod használtan jó áron ahogy az exkluzív címeket. Szerintem a kezdésre is nagyon erős címeket hoztak el és valószínűleg még semmit nem láttunk. Aki azt hiszi bármit is túl áraztak… úgy fogják vinni mint a cukrot. Mark my word
-
Scarletiel
senior tag
válasz
hadam98 #3602 üzenetére
Itt szerintem nem is az új játékokra vannak kihegyezve, hanem arra gondol, hogy ami már megjelent máshol évekkel ezelőtt és már kapható mindenféle akció alatt pár ezer forintokért, azt a Nintendo most szintén teli áron fogja árulni és ahogy Nintendo-t ismerjük, náluk abszolút nem lesz se Steam se PS vagy Xbox szintű akciózás.
Szerk.: elkéstem üzenetemmel sorry
-
morfondőr
addikt
válasz
hadam98 #3602 üzenetére
3 switch van itthon, nekem egy OLED és két Lite a gyerekeknek. Az egyik 4 éves Lite-ot eladtam és vettem egy egy hónapos Hyrule Edition-t (a kettő között 25k volt a különbség). A gyerekek kezébe sokkal inkább passzol a Lite és ők nem fognak Switch 2-őt kapni egy jódarabig az biztos (már a mérete miatt is), vagyis ez hosszú távú befektetés volt. De ezt természetesen itt nem tudhattátok.
A játékárakról annyit, hogy több éves 3rd party-k jönnek ki újra teljes áron, persze látom, hogy pl. a CP2077 "ultimate" máshol is ugyanolyan drága, csak nem értem miért, mikor az alapjáték már fillérekért kapható (PC-n meg is van nekem). Sajnos a példa ragadós lesz úgy gondolom és minden platformon jól felnyomják majd az árakat, de majd ha veszem a Switch 2-őt, akkorra már lehet lesznek akciók is és a használt piac is elkezd pörögni.
Persze ez mind az én saját gondolatom és nyomorom, még véletlenül sem akarok eltántorítani senkit attól, hogy élvezze az új konzolját! Mivel a Switch-be is 2021-ben szálltam be rengeteg játékot kaptam hozzá olcsón és elképesztő élményeket nyújtottak ezek a játékok! Túlságosan hozzá voltam szokva a jóhoz és most kicsit csalódtam! -
Scarletiel
senior tag
válasz
morfondőr #3600 üzenetére
Én is így vagyok vele, csak nálam szerintem vár addig, míg egy revízió ki nem jön belőle lehetőleg OLED panellel. A 3rd party címeket én is így látom, hogy mindenhol máshol vagy benne van már egy előfizetéses katalógusban, vagy 3-7 ezer forintokért meg lehet venni legalább az alapjátékot. Az, hogy handheld módban utazás alatt tudsz játszani az Elden Ring-el engem speciel nem mozgat. Illetve szerény és népszerűtlen véleményem az, hogy idehaza nem is nagyon elterjedt az, hogy utazás közben elővegyék az emberek. Biztos vannak ilyen emberek, mert közületek is voltak páran akik így nyomják, de én kifejezetten elképzelhetetlennek tartom azt, hogy munkába menet BKV-n, MÁV-on 20 percre elő vegyem, közbe azon idegeskedjek mikor vágnak szájba és tépik ki a kezemből a gépet. Ráadásul 20 perc az egy jó játék esetében kb semmi, még el se tudok kezdeni belemerülni, de már szállhatok át, vagy le a járműről. Több órás repülő vagy vonat útra mondjuk okés. Munkába mikor nagyon nem volt semmi, éjszakára 2-3 alkalommal bevittem, ott is állandóan megzavart valaki egy mini feladattal, vagy kizökkentettek a történetvezetésből egy egy beszélgetéssel így ezt is hamar elengedtem.
Imádom a handheld élményt, van Switch Lite-om és mostmár Steam Deck-em is, de szerintem sokkal többen használjuk otthon ezeket egy kanapén heverve amíg a párunk, gyerekeink befoglalják a nagy gépeket, tv-t, vagy csak kényelmesebb a szemnek közelebbről olvasni a feliratokat már délután. Erre viszont ha 3rd party címek a cél, jobb választás sokkal egy Deck, Ally vagy társai.
Nem flame a célom, szívesen hallgatom a kontra véleményt is -
hadam98
senior tag
válasz
morfondőr #3600 üzenetére
Ugyan annyiba kerül egy játék itt mint más konzolon kb. Eddig 40 ezer forintos játék árakról volt szó, de nem annyi lett. Ezt a hisztit valahogy így már nem értem. Annak meg, hogy megveszel egy régi generációs konzolt (lite) úgy, hogy írod pár hónap és le cseréled meg végképp nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- Playstation 5 Slim lemezes dobozos 2026.11.08 gyártói jótállás
- Ps 5 Slim digital hibátlan dobozos 2026.09.20. gyártói jótállás
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest