- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
-
(rögzített hozzászólás)
S2 ÖF-ban is vannak már FC-ok, kérlek nekem küldje el, aki be szeretne kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel #6408 üzenetére
Sokaknak fáj (nekem is amúgy), hogy nincs igazán beetetési időszak ennél a konzolnál. Én azt látom, hogy amiért ekézve volt és van a mai napig a másik két konzolgyártó, azt a Ninti maxra csavarta: vannak ingyenes meg fizetős upgrade-ek, öt éves CP2077, négy éves Hitman, két éves Street Fighter, Bravely Default remaszter, Hogwarts Legacy remaszter, tíz éves Yakuza remaszter, fizetős Welcome Tour, ami ráadásul nem is olyan jó. Ami friss és érdemleges játék az a MKW, Fast Fusion, Civ VII meg mondjuk a Split Fiction, a GameCube classic katalógus jelenleg három játék, abból is szvsz. a Wind Waker ér valamit.
Ennyit a PS5 és Xbox is kiszenvedett magából launchkor (többet is őszintén szólva), de ami fontosabb, hogy rendesen beetették a játékosokat: képzeljük már el, hogy a MKW-hoz járna mondjuk a MK8 Deluxe, ami egy tíz éves Wii U játék remasztere tulajdonképp. Elég hihetetlen így Nintendós szemmel mindenki számára. A Sony anno a drágább Miles Moraleshez hozzácsapta az akkor két éves Spider-Man PS5 változatát, olcsóbban, mint amennyiért upgrade-elni tudtad volna. Astro's Playroom előtelepítve ingyen minden konzolon és három évig (!) járt az alap előfizetésükhöz 20 top tier PS4 játék. És manapság ez egy gyenge launchként van elkönyvelve.
Szóval szerintem van egy disszonancia a játékosokban, mert a konzol maga jó, jókat lehet rajta játszani, végre nagyjából minden úgy fut, ahogy minimum elvárható, de közben ez az egész Switch 2 inkább emlékeztet a PS5 Pro indulására, mint egy új konzoléra. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Jinx L. Joke #6402 üzenetére
Igen. Ebben a kis mikrobuborékban mi pozitívan látjuk ilyen-olyan okokból ezt a konzolt, de őszintén szólva ha kitekintesz szélesebb körbe akkor azért látszik, hogy van ellenérzés vele szemben. Inkább talán a Ninti hozzáállása meg árazása miatt, nem is maga a konzol a gáz.
De ez nyilván nem igazán számít, amíg rekordokat döntöget.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel #6376 üzenetére
Alzán van 8bitdo sokféle.
-
Bad Pritt
félisten
Technikai kérdés: a bekapcsoló gomb milyen állapotba teszi a konzolt? Eddig azt gondoltam sleep-re rakja, de kicsit elbizonytalanodtam, mert elég sokat merült közben.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Azért ez a Welcome Tour rendesen kapja a savat, ahogy nézem az írásokat róla, lehet a végén még bocsánatot kérnek a lehúzásért és ingyenessé teszik.
-
Bad Pritt
félisten
Hétvégén összeverődtem egy ismerőssel és próbálgattunk a Switch 2 játékokat, baromi jó és kicsit nosztalgikus élmény volt. Néhány gondolat:
- Kültéren, a szombati tűző napsütésben a kijelző épp elég, jók a betekintési szögei is, szóval még körül is lehet állni játéknál és látni fogsz nagyjából mindent, viszont a konzol érezhetően melegszik és a napfény nyilván csak rátesz egy lapáttal. Amúgy korrigálom egy korábbi kijelentésem, a PS Portal képe napfény alatt kevésbé látszik max fényerőn, viszont a drágábbik Deck OLED nyilván jobb 680 euróért a tükröződésgátló üveggel.
- Mindkettőnk konzolja kb. ugyanazt az akku kapacitást hozta, nagyjából 3 órát tippelnék változó fényerővel Switch 2 játékokat játszva. Not great, not terrible, ahogy Gyatlov elvtárs mondaná.
- Cyberpunk 2077 nagyon gatya, kb. újra 2020-ban éreztem magam. Ment a marketing meg a hüledezés, milyen fasza játék port lesz, aztán a valóság >20fps és lowpoly képe arcon csap. Csalódás (ismét).
- Street Fighter 6 ennek szöges ellentéte, brutálisan szép és jól fut, fantasztikus élmény a saját kijelzőjén és HDR képes TV-n is. Vannak fent videók, amik alapján szebb, mint a Series S port, ezt simán el is tudom képzelni a látottak alapján.
- Két Zelda hozza, amit hoznia kell: tükörsima framerate, nagy látótáv, megfelelő lod mind handheld, mind docked módban. Szerintem azért emeli ki mindenki, mert itt lehet a legnagyobb kontraszt a Switch 1 változathoz képest, de őszintén szólva azt hozza, ami elvárható két ilyen fizetős remasztertől.
- Fast Fusion baromi jó techdemó, de játékként azért elég retro és szerintem hamar rá lehet unni, a multija meg nem tudom, régiófüggetlen-e, de szerintem EU-ban hamar ki fog halni.
- Az ingyenes upgrade-ek Super Mario 3D World, Odyssey és Wonder alapján azt hozzák, amit igazából anno a PS5 és Xbox ingyenesek is tudtak: tisztább kép, magasabb átlag fps, jó rájuk nézni és még jobb velük játszani.
- Az egér egy aranyos gimmick, de azért nem egy rendes PC egér. Stratégiáknál szerintem jópofa alternatíva lehet, Cyberpunk alatt nagyon nem tetszett, kíváncsi leszek az új Metroid Prime milyen lesz vele.
- A Pro Controller 2 nagyon fasza, egyértelmű fejlődés az első után, bőven jobb egy Xbox kontrollernél, de számomra a DualSense továbbra is etalon a gyári kontrollerek közül.Összeségében belerepült egy 10-15 óra 5-e óta és így, hogy nem volt huzamosabb ideig Switchem egy korrekt, jó konzolnak érzem, de azért ha Switch Prónak hívnák 2-es helyett nem húznám fel a szemöldököm.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Bogdán Máté #5802 üzenetére
5-10 éves multiplatform játékok portjai nálam nem számítanak, sorry.
-
Bad Pritt
félisten
Ezek engem is érdekelnek, azt hittem elsiklottam valami felett, hogy ilyen grandiózus éve lesz a Nintinek. Négy játékot még a Sony is kiszenved idén magából, ha nem vesszük az MLB-t. Ez a launch tokkal-vonóval ugyanaz, mint öt éve a másik kettőé, az igazi húzóérték a prevgen normális futtatása, ebben a topikban is látszik, hogy ez adta el igazán a konzolt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
rumkola #5691 üzenetére
Pedig nem nehéz:
- van a Switch 2 Edition, ezek látványosabb, fizetős upgrade-ek;- vannak az ingyenesek, ezek csak kisebb fejlesztéseket kaptak, hogy ne nézzenek ki hányadéknak.
És ennyi.
-
Bad Pritt
félisten
Dockba helyezett kikapcsolt konzolnál lesz valami indikátor, mikor töltött fel teljesen vagy ahhoz mindenképp be kell kapcsolni?
-
Bad Pritt
félisten
Megállt bennem az ütő, hogy driftel a kék joyconom, aztán észrevettem szerencsére, hogy MKW beállításokban be van kapcsolva a tilt control és amiatt kicsit balra húzott.
Amúgy ez a grip egyáltalán nem olyan vészes már méretben, simán lehet vele pár órákat játszani, csak az anyagminősége gatya.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Rigormortiis #5584 üzenetére
Jövőre.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
tomee007007 #5413 üzenetére
Annál sokkal-sokkal jobb. Kíváncsi leszek, élőben milyen a Legion Go mellett, szerintem talán ahhoz lehet legközelebb színtelítettségben.
-
Bad Pritt
félisten
Jó kérdés, a Legion Go kijelzője egy teljesen más színteret használ, sokkal szaturáltabb színekkel, ráadásul fizikailag és felbontás szempontjából is böszme nagy, ezért tűnhet nagyon jónak. Szerintem a Switch 2 kijelzője nem olyan látványos, viszont a Nintinél észnél voltak és ha már visszaváltottak LCD-re legalább a wide gamut színteret használják sRGB helyett, ami mindenképp jó döntés a színes-szagos játékaikhoz.
-
Bad Pritt
félisten
Hát ha a Deck OLED-től nem voltál elájulva akkor nem tudom, erre a Switch 2-re mi a jó kifejezés.
Járt nálam az elmúlt három évben szinte az összes ismertebb handheld, ez a panel középkategória teteje max, látod, amit látnod kell, de nincs olyan érzésed, hogy lefolyik a képernyőről a játék. Kivittem én is, lehet napfény alatt játszani színesebb játékokkal, de azért azt megnézném, ahogy valaki a Cyberpunkot tolja napközben a strandon akár egy fa árnyékában is.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
gainwardgs #5293 üzenetére
Kb. centi vastag U-alakú műanyag, szóval képzelheted.
Szerintem sokan el fogják törni.
-
Bad Pritt
félisten
A dokkoló hátlapját konkrétan majdnem eltörtem. Nincs hozzá használati leírás ugye, józan paraszti ésszel fentről akartam lepattintani és meg se moccant, mondom nézek videót inkább, ember simán lepattintja ugyanúgy. Feszegettem kicsit, aztán csak lepattant, de az tuti, hogy ehhez többet nem nyúlok hozzá.
Más: jóféle easy fit fólia itthon elérhető valahol? Gyors keresés nem hozott értelmes eredményt, a Ninti tokhoz adottat nyilván elcsesztem és ment a kukába.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Jinx L. Joke #5033 üzenetére
Erről eszembe jut a régi Dragon Quest sztori, mikor a japán hivatalos szervek megkérték az akkori Enixet, hogy hétvégén adja ki inkább az újabb részeket inkább, mert a gyerekek nem mentek suliba miatta.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
szabonagyur #4986 üzenetére
KV-nál mi a megrendelésed státusza?
-
Bad Pritt
félisten
Engem is most hívtak, Switch 2 MKW bundle lesz, kiegészítők nem biztos.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #4152 üzenetére
Így, hogy jön a Street Fighter júniusban én nem fecsérelnék rá időt.
-
Bad Pritt
félisten
Borderlands 4 a többi változattal együtt szeptember 12-én érkezik Switch 2-re is. A PS Store írja amúgy, hogy lesz benne local coop lehetőség, kíváncsi leszek, hogy itt is meglesz-e ez a képesség.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #3926 üzenetére
Igen, 3D World, Odyssey, Wonder. 3D World megvolt Wii U-n, de alig emlékszem rá, a másik kettőt régóta ki akartam próbálni, csak évek óta nincs kölcsön Switch a közelemben.
-
Bad Pritt
félisten
Tegnap bejelentett új SW játékot is szívesen látnám majd Switch 2-n, az ilyen XCOM copy játékokra bőven elég lenne a handheld konzol.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Sirandrish #3738 üzenetére
A Pro 2 felé terelnek azzal, hogy kényelmi funkciók ott érhetőek el. Ismét jófejség.
-
Bad Pritt
félisten
Jó hír!
Ez lehet csak az én figyelmem kerülte el, de a Patapon 1+2 Replay elérhető lesz EU+Asia régiókban fizikai formában is, csak az amerikai piacot kezeli úgy a Bandai továbbra is, mintha pestis lenne minden utcasarkon. Ebből így sanszosan vétel lesz. -
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hadam98 #3651 üzenetére
A Sony még hagyjuk is, de egy Microsoft-hoz is hasonlítunk? A Nintendo ebből él, a Microsoft-nál meg ott a világ összes pénze.
És? Van három konzolgyártó, tökéletesen össze lehet hasonlítani, hogy az új konzol launchnál milyen volt a beetetési időszakuk. Nintendo se volt mindig ilyen szarrágó btw, szóval nem kell védeni őket.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hadam98 #3625 üzenetére
...akinek meg nem volt Nintendo konzolja annak pedig megéri teljes áron is, hiába nem mostani játék.
Ezzel rohadtul nem értek egyet. Pont azoknak mellbevágó ez a gyakorlat, mint én, akiknél összesen kb. három hónapot volt Switch és most egy kis jófejséget várnék a Nintendótól, ha már új belépőként bizalmat szavazok nekik. Xboxon ingyenesek voltak a hasonló upgrade-ek, Sonynál ehhez hasonló áron mentek, de pl. egybecsomagolták az Uncharted 4-et és Lost Legacy-t, szóval két játék jobb változatát kaptad ezért az árért, Last of Us Part 2 Remasteredhez kaptál egy vaskos DLC csomagot is mellé és mindegyik játékuk PS5 változata olcsóbb volt. Ráadásul kezdésnek a konzol első három évében adtak 20 top tier játékot az alap előfizetésükhöz.
Nintendo ezzel szemben a szaros DLC-t sem adja a Switch 2 BotW mellé 30ezerért és a drágábbik előfizetéses csomagja mellé adja a Switch 2 Edition upgrade-et, ha nem akarod megvenni. A használtpiac egy komoly érv a játékaik mellett, de az meg tőlük a kezdőárazáson túl teljesen független. Szoros a verseny a legszarrágóbb konzolgyártó/kiadó címért, a Ninti pedig elég jó ütemet ad a többieknek. -
Bad Pritt
félisten
Volt lehetőségük bemutatni a terméket normálisan, ez nyilvánvalóan nem történt meg és most utólag bemondásra el kéne hinni, hogy megérős.
-
Bad Pritt
félisten
Ami most még eszembe jutott, hogy vajon az Elden Ring hogy lesz megoldva a fizikai adathordozón: PS és Xbox hasonló csomagjánál csak az alapjáték van lemezen, a SotE letöltőkód mellette, kíváncsi leszek az itteni Tarnished Editionnél a kártyán lesz-e a teljes játék és vajon milyen verzió lesz alapból.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #3469 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom. Baráti társaságban a karting játékok mindig nagyot mentek, Sonic All-Stars, Team Sonic Racing, CTR, Nickelodeon Kart Racers 1-2, de egyik sem olyan jó, mint bármelyik Mario Kart. Megfogalmazni nem tudom, miért, egyszerűen a MK mindig érezhetően nagyobb fun volt és érdekes módon szorosabb versenyeket is hozott.
-
Bad Pritt
félisten
Az hagyján, hogy néz ki (bár a Switch 2 változat elég szépnek tűnt), de gyakorlatilag semmit nem mutattak belőle, ami miatt érthető lenne, hogy ez a sorozat miért hagyott ki két generációt és 18 évet a nagy megújuláshoz. Mész, lősz, szkennelsz, boss harc is meh, az egyetlen érdekesség abban a negyedórában az volt, ahogy rögtön váltott kontrollerről egerezésre. Értem én, hogy évtizedes development hell és nulláról újrakezdték félúton, de jelenleg egy hat éves fejlesztési ciklus végén mutattak egy GameCube MP játékmenetet.
-
Bad Pritt
félisten
Nem akarok felülni a negatív vonatra, de nekem a Metroid Prime 4 az év csalódása eddig, főleg a treehouse bemutató után. Nagyon vártam, imádtam a régieket, de ez egy két generációval ezelőtti játékmenet volt egy generációval ezelőtti látvánnyal. Nagyon remélem, hogy idén mutatnak még belőle valamit, amitől padlót fog az ember álla, mert ez így rendkívül kínos lesz.
-
Bad Pritt
félisten
Igen. Nem hiszem, hogy prio nekik így előfizetőket szerezni amúgy, a Switch 2 Edition magyarázó oldalán csutkára a legaljára kell tekerni, hogy ezt is lásd, mint opciót, míg mondjuk a GP vagy a PS+ Extra kiüti a szemed a többieknél.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Sanraith #3361 üzenetére
A kártyán lesz. Én inkább amiatt nem merném megvenni a Switch 2 Edition kártyát a két Zeldából, mert előfizetésben elérhető az upgrade és emiatt nálam bejelzett a villogó, kicsit az Xbox day1 Game Pass megoldásához hasonló helyzet, amivel rapid módon kinyírták a használt piacot. Nintendóra lefordítva minek vedd meg a drága játékot, ha megveheted az olcsóbbat + előfizu?
-
Bad Pritt
félisten
Láttam, mire gondol, azért mondom, hogy egy tök más téma.
Itt Nathaniel azt akarta megtudni, hogy a Switch 1 játékok Switch 2 Edition kártyáin hogy lesz az adat. A game-key card rendszernek ehhez nem sok köze van.
A SF6 meg Bravely Default is ilyen lesz, KV-nál kicsit félrevezető szerintem a hozzájuk kitalált szöveg:
Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy ez a kiadás kizárólag letöltőkódot tartalmaz!
Ez számomra pl. azt jelentené, hogy egy egyszer használatos kódot veszek, de nyilván nem. -
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #3271 üzenetére
SF6-ot én veszem szerintem. Nem tudom, ez mit takar, de kíváncsi vagyok rá:
A Nintendo Switch 2 exkluzív módjai, a Gyro Battle és a Calorie Contest, forradalmasítják az irányítást. A mozgásérzékelős Gyro Battle módban valódi testmozdulatokkal irányíthatod a harcost, míg a Calorie Contest kalóriagyűjtésre ösztönöz, miközben szórakoztatóan mozgat meg!
Nyilván ez is game-key card lesz csak... -
Bad Pritt
félisten
válasz
TrishtanAG #3224 üzenetére
Naigen, most inkább rákerestem, mert nem akartam hülyeséget írni, de kb. jól emlékeztem: a feleannyi időt megélt Dreamcastra volt kb. 560 játék, GameCube-ra 650, Xboxra 1000 körül és a GC játékok átlag minősége sem volt egetverő, van az a pár tucat példa, amit mai napig előcitál mindenki és azok mellett semmi.
-
-
Bad Pritt
félisten
Én abban reménykedem még, hogy a Switch 3rd party kontrollerek támogatva lesznek első naptól. Van itthon egy 8bitdo, ami papíron Switch kompatibilis és habár remekül fest és biztos maradéktalanul megéri az új Nintendo Pro 2 kontroller (nem), inkább maradnék ennél a megbízható márkánál.
Ilyen Pro 2-ből is rendelnék majd egyet, amint kiderül, hogy támogatott, baromi jól néz ki.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
NyMRooD #2922 üzenetére
Az még csak nem is a worst case scenario, hogy 1M lesz egy iphone, barátom.
Két napja volt egyeztetésem egy hálózati eszközöket és minden hozzájuk kapcsolódó dolgot gyártó és forgalmazó, nem épp lepkefing méretű céggel és náluk a potenciális +100% beszerzési ár a 2025-ös előrejelzések között még a top 3 legaggasztóbb listára sem fért fel, csak a következő diára.
Ha hétfőn az Apple képviselettel kéne beszélnem és benyögnék az 1 milliót valamelyik közepesen felszerelt következő iPhone-ra meg se rezzenne az arcom.
Switch 2-re levetítve a világgazdasági helyzetet el tudnám képzelni, hogy most erősen izzadnak a derék japán logisztikusok a térképeik felett, hogy miként kéne újrarajzolni az ellátási láncokat damage control címszó alatt. Nem vágom, hol gyártják az alkatrészeket a konzolhoz és hol szerelik össze őket, de nagyon nem irigylem a munkájukat most, szvsz képtelenség felelősségteljes módon lekövetni azt egy globális cégnek azt, amit jelenleg az USA művel piciny bolygónk szerény lakosságával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
PSA: Switch 2's Screen Comes With A Pre-Applied Film Layer, Don't Peel It Off
Az Oled modellhez hasonlóan a Switch 2 kijelzőjén is van gyárilag egy fólia (hogy törés esetén ne okozzanak sérülést az esetleges szilánkok), ezt most sem szabad levenni.
Erre kell majd ráhelyezni a karcolás elleni fóliát/ üveget. THX@cactuar
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip (Lite/V1/V2/OLED) készlet 1 év garanciával eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest