Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fishme
tag
válasz
teptep #35811 üzenetére
Acer care center fent van csak soha nem talál semmi frisset 😀 hamarabb talál frissítést a win11.
Eleinte bent maradt az egér usb én is erre gondoltam mellette volt még külső ssd aztán most mindent kihúzok tehát tényleg semmi nincs bedugva de a helyzet változatlan.
Fedél lecsukás:mindig meg várom hogy teljesen le álljon és utána csukom le amúgy nálam a lecsukásnál be van állítva hogy nincs művelet mert gyakran használom lecsukott állapotban tv re kötve.
Ami érdekes hogy amikor megy a gép akkor jól bírja az akku tehát használat közben nincs vele gondom.
Google, youtube videókat ajánlásokat mindent végig néztem nem tudom mi lehet a gond vagy egyáltalán van e gond. Másnak mennyit bír kikapcsolt állapotban?Acer Aspire 5 A515-57-72Y1
-
teptep
senior tag
válasz
oreg0503 #35812 üzenetére
Rosszul írtam, az S0-ra gondoltam. Az S0-kikapcsolása:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
;Az alvó állapot üzemmódjai:
;S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
;S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
;Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése:
;parancssor(rendszergazda)
;powercfg /a (Reports the sleep states available on the system.)
;S3 enabled: classic standby
;S0 enabled: modern standby
;tiltás vagy engedélyezés után a gépet újra kell indítani -
teptep
senior tag
válasz
fishme #35810 üzenetére
1.) Support lapról (például A515-57) a Download/Application csoportbó töltsd le és telepítsd fel az Acer Care Center alkalmazást.
2.) Olya már hallottam, hogy a gyári 8 óra helyett csak 4 órát bír, de olyat nem, hogy lemerül álltában. Vezeték nélküli egér sem marad bedugva olyan porton, amelyik állandóan ad 5V-ot? Nem lehetséges, hogy kikapcsolod a gépet, és kikapcsolás közben lehajtod a fedelet, mire a kikapcsolás helyett S1 (energia zabáló) alvó állapotba kerül? -
fishme
tag
Üdv mindenkinek!
Két kérdésem lenne:
Acer esetén van valami jó program ami ellenőrzi a drivereimet hogy meg van e minden illetve a legfrissebb van e fent olyanra gondolok mint pl lenovonál a lenovo update system ez bios-t is frissít.
Másik kérdésem Acer Aspire 5 új laptopról van szó és kikapcsolt állapotban pár nap alatt lemerül teljesen ez normális?? Első Acer a családban ezért nincs viszonyítási alapom. Usb nincs csatlakoztatva, win11 gyors indítás ki van kapcsolva.
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Adott egy Acer Nitro V típusú laptop, amit egy hete vásároltam. Mikrofonos fejhallgatóval szeretném használni multiplayer játékok miatt, azonban a mikrofon nem működik rajta. A korábbi Lenovo Legion laptopommal hiba nélkül működik. A fejhallgatónak két kivezetése van , értelemszerüen zöld és rózsaszín, amit egy négy pin-es végződésű közösítővel használok, mint említettem a Lenovon tökéletes, az Acernél viszont nem müködik a mikrofon, hiába állítom be a hangtulajdonságoknál elsődlegesnek a fejhallgatót.
Tudnátok ebben segíteni? Esetleg járt már valaki így?
Előre is köszönöm a segítséget. -
kidnou
őstag
válasz
Energie X #35806 üzenetére
A515-57 van nekem igy tényként tudom mondani, hogy max 4 órát bir. Számomra ez nagy csalódás, mert a 3 éves A515-45 még 75%-os állapotú akksival is kb 6 órát bir ugyanazzal a használattal. Ebben böngészés és filmnézés van, nem játszok rajta. Semmilyen akadást nem tapasztaltam rajta
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Új laptopot vennék. Nincsenek nagy igényeim, kb működjön, de azért 1-2 dolog fontos lenne. Az előző gépem is Aspire 5-ös volt, még a legelső i5 8250 procis változat.
Azt tudom, hogy akksiban elég jó volt, kb 6 órát tudott netezéssel, weben keresztüli filmnézéssel. Annyi volt a difije, hogy ha akksiről ment akkor nem turbo boost-olta a procit, de ez a szériára jellemző volt, nem okozott gondot.Azóta volt 1-2 laptopom Dell G5 (i5 11400H), Thinkbook 14 (i5 1145G7). Egyiket sem szerettem, mert ha tápról ment és yt-t néztem vagy online filmeket akkor elkezdte pörgetni a ventillátorokat de úgy, hogy az már nagyon zavaró volt, mintha maxon ment volna a proci.
A jelenlegi kiszemelt egy ACER Aspire A515-57, i5-12450H, 512GB, 16GB vagy12650H procival.
1-2 kérdésem lenne, remélem tudtok rá válaszolni
- Ennek a típusú gépnek mennyit bír az akksija netezéssel, webes film/youtube nézéssel?
- Ez a típus sem boostol akksiról? Vagy ilyenkor csak az "E" magokat használja? Ha igen akkor megy-e rajta akadás nélkül a netes videólejátszás?
- Ha tápról megy, ez is pörgeti a procit úgy mint a fentebb felsorolt 2 db 11.gen noti?Előre is köszönöm!
-
teptep
senior tag
válasz
oreg0503 #35802 üzenetére
Klikelsz arra a linkre, amit küldtem: [Innen] (Ezek szerint nem klikkeltél rá.)
Ott megjelenik az Aspir 5 A515-57 gyári támogatási felülete (support).
Ott le lehet tölteni hardveres illesztő programokat (drivereket).
Megkeresed az IRST rövidítést, és ott van mellette a hosszú neve:
IRST=(Intel® Rapid Storage Technology) Driver
Ezt kell letölteni (az újabbat) és a zippben lévő mappát rámásolni a telepítőre.
Telepítés közben pedig a lemez kereső képernyőn pedig klikkelsz az Illesztőprogram feliratra és kitallózod a drivert.
További információk, illetve alternatív megoldás a BIOS beállítással: [#50583] -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Megjött az ajánlott laptop.
Acer Aspire 5 - A515-57-564T
A LinuxMint simán felment, jól működik. De szeretnék feltenni egy Win11-et a gyerekek miatt. A telepítő viszont nem látja az NVMe SSD-t ami egy 512GB-os, sőt az ADATOK SSD-t sem látja ami szintén NVMe, 2TB-os . Látja viszont az uSB-s 3 TB-os vinyót, valamint a telepítő pent. Csináltam neki NTFS particiót, majd FAT32-is de semmi.
Mi lehet a gond?
Teszek pár képet hátha?[kép]
-
bango
tag
egy 16 éves (esztétikailag alig észrevehető rajta) acer laptopot cseréltünk le egy új szürkére festett aspire 3-ra. Jól sejtem hogy ez a festék semeddig nem fog rajta tartani? LEhet ezt védeni legalább a billentyű környékén valami fóliával?
-
oreg0503
tag
válasz
szaboi6512 #35796 üzenetére
Oké, bocsánatot kérek, lehet kicsit érzékenyen érintettek a szavaid. Még egyszer elnézést kérek.
Amint telepítem a LM rendszert írok egy bejegyzést. Hétvégén rendelem.
Köszi. -
oreg0503
tag
válasz
szaboi6512 #35794 üzenetére
Mert esetleg vannak olyan lapik amik nem támogatják a linux oprendszer telepítését.
Persze nincs rajta OP, mert nem kell Windows, mással meg úgysem létezik.
Egyébként, igen LM 22 Cinnamont telepítek rá. Bár az sem lenne akadály ha lenne rajta gyári Win, tudok dual boot telepítést. De jobb így.
Csak egy kérdés? Mi ez a lekezelő stílus? Egy egyszerű, érthető, kezdő kérdést tettem fel. Mi ez hogy "már a kérdést sem értem"? Értetted, válaszoltál! Akkor miért nézel le?
De mindenképp köszönöm a válaszod és a segítségedet.[ Szerkesztve ]
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Mivel sem a LinuxMint, sem az Acershop honlapján nem kaptam választ itt próbálom meg. Ezt a laptopot rendelem meg szombaton. De azért a kisördög bennem van hogy vajon fel tudok telepíteni egy Linux Mint 22 Cinnamont? Vagy bármi linuxot? Windows nem kell. A lapi :
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-57-564t-szurke-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxkn4eu009/19825/
Miért nem link? Elnézést kérek.[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Audio + chipset driver reinstall után annyit javult a szitu, hogy továbbra is csak 1 mikit látok, és most már nem tudok rajta hangerőt szabályozni (az a kontrol elem egyszerűen csak eltűnt win10 alatt), de most már a monitor mikrofonja is bemenetre került. Szerintem ezzel beérem. Köszönöm mindenkinek.
-
coco2
őstag
VGA Webcam VID 0408 / PID A031
Google VID-re azt mondta, Treexy stuff, de itt nem találtam olyan PID-et
Jelenleg win10 drivere van fent hozzá, és állítólag normál működik.
Win alatt ki van kapcsolva a touchpad (nem felkiáltójeles, hanem kiiktatott), és a vonalas hálózati kártya, semmi egyéb említésre méltó nincs a device manager listában.
Aspire A315-56 / SNID 03600595634
Product support oldalon audio drivert találtam, nem segített. De igaz, 2 van, megnézem másikat. Webcam nincs a listában
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Küzdök egy acer 3-as laptoppal. Mikrofon beállítással nem boldogulok.
A monitoron a kamera mellett van egy mikrofon. Azt hogyan tudom életre kelteni? A win 10 egyszerűen csak nem akarja látni. Azt az egy mikit látja, ami az audio csatlakozóban bedugott mikis fülesen van.
Keresem a bölcsességet. Előre is köszönöm.
-
Sunny8
újonc
válasz
Aethelstone #35786 üzenetére
AMD Radeon 610M
-
Sunny8
újonc
Azt elfelejtettem hogy a laptop tudja a HDMI 2.1-es csatlakozást
-
Sunny8
újonc
Sziasztok!!
Van egy Acer Aspire 3 A315-24P-R8PJ tipusú laptopom, és egy Samsung Q70D Tv-m..
HDMI kábellel összekötöttem és mikor a felbontást állítom, csak a 1920x1080-ba megy a 120Hz, ha nagyobb felbontásra váltok csak 60Hz-et tud, ha kiválasztom a nagyobb felbontásnál a 120hz-et akkor vissza állítja a felbontást 1920x1080-ba!!
HDMI kábel 2.1-es, de próbáltam a Playstation 5-ös kábellel is!!
A Tv tudja mert Playstation működik!!
Acer oldaláról frissítettem a videó kártyát de ez sem oldotta meg!!
Esetleg valami ötletetek van?
Win 11 és a Tv mindegyik HDMI portja tudja 120hz-et (de azért kipróbáltam a többivel is)
Szóval tanácstalan vagyok -
beach head
senior tag
sziasztok! acer nitro 5 r7 7735hs rtx 6040 a jobb valasztas inkabb vagy egy asus tuf a15 ugyanezen konfiggal?
-
joci86
senior tag
válasz
Beni2360 #35774 üzenetére
Semmit nem néztem el, konkrétan fényképeket küldtem az akksiról, pontos adatokkal a típuson felül.
Konkrétan rákérdeztem a típusra is, jelezve, hogy bármi nem jó hozzá, és nézzenek utána, biztosan rendben van-e.
Igennel válaszoltak, szóval megrendeltem. Utólag derült ki, hogy 2 féle létezik belőle, és olyat nem tud rendelni, ami nekem kell... :/
Most Alin a kínaiban bízom :) -
joci86
senior tag
Ha valakinek szüksége lenne egy vadonatúj AL14A32 akkura nagyon olcsón, írjon privátban.
(nem jött be az eBayes vásárlás, a miénkhez pont nem jó ez a vastagabb akku) -
Narxis
nagyúr
Azért nem semmi, hogy ha megjelenik egy laptop náluk akkor abban a pillantban felteszik a support oldalára a drivereket és SOHA többet hozzá nem nyúlnak, max. a BIOS frissítéseket teszik fel mert azt muszáj. Értem, hogy egy A517-51G már koros modell de MS szerint támogatott a Win 11. Gondoltam nem várok az utolsó pillanatig, amúgy is már csak tartaléknak van, feltettem a Windows 11 aktuális verzióját(24H2), néhány dolgot felismert de chipset, Intel Managment Interface-t nekem kellett levadászni és feltenni, meg jó párat frissíteni mert nagyon régi driverek voltak és így se biztos, hogy minden korrektül fent van. Eszközkezelőben már nem mutat ismeretlen eszközt de ettől még lehet. QuickAccess megszünt helyette van valami más, ami nem is baj(ezt a modellt már nem támogatja) de ebből se egyszerű a legutolsót letölteni ami Win 11 kompatibilis. Én úgy emlékszem ASUS-nál minden Windows-hoz ami futott a laptopon fel volt rakva a driver persze ott se nagyon frissítettek de legalább tudtad, hogy mi kell. Persze rég volt ASUS-om lehet már ott sincs így.
-
mondeo61
tag
Ha érdekel itt megtalálod: Windows LTSC Download | MAS a lap alsó részén.
-
prannk
őstag
Üdv. Melyik drivereket érdemes felrakni? Van egy windriver meghajtóm de ott nagyon sok fajta van.
Acer aspire 5 515 ből az 564 -
gyga
senior tag
Üdv. Kezembe került egy ilyen 8572tg acer amin a matrica szerint volt előtelepített win7. Most win10 van rajta de melegszik hiába tisztítottam ki. Gondoltam visszatenném a win7 prot de már másik hdd van benne és nincs meg a rendszerhelyreállító partíció.
Kérdés, honnan a fenéből tudok win7et szerezni lehetőleg olyat ami a matricán levő keyt elfogadja? -
teptep
senior tag
Igen, Intel gen 8 procikra mehet a Win11. De azt én sem találtam, hogy TPM chip van-e az alaplapon? BIOS-ban az alábbiakat célszerű ellenőrizni, és ha van ilyen, akkor beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
Ha a biztonságos boot-ra nem alkalmas, akkor is telepíthető a Win11, de akkor Rufussal kell kiírni a telepítő ISO állományt a pendrájvra. (Én mondjuk az alkalmas gépeken is Rufus telepítést csinálok.) -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek.
Erre a gépre lehet telepíteni Win11-et? Acer Aspire 5 - A515-51G-58G3A CPU-ja a támogatott listában van, maga a lapjáról nem találtam infót.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
-
joci86
senior tag
válasz
psztrkrsztn #35752 üzenetére
Köszönöm! Megnézem ezt is :)
-
psztrkrsztn
kezdő
válasz
joci86 #35740 üzenetére
Hello,
https://www.laptopszaki.hu/ - itt vettem aksit, igaz HP laptophoz -
joci86
senior tag
válasz
Beni2360 #35750 üzenetére
Köszönöm, végül is egy próbát megérhet.
Anno az itthoni értékesítőket is meggyőzte a fotó / videó, hogy valóban nem illik a laptophoz, bármit is ír a speci.Korábban már jártam rosszul Alival, ezért akartam óvatos lenni, de belegondolva itt elég könnyen bizonyítható, hogy nem jó a termék.
-
Beni2360
félisten
válasz
joci86 #35749 üzenetére
Ha rosszat küldenek kapod vissza az árát a cucc meg marad. Többe kerül a vissza posta nekik mint az aksi. De ha vissza kell küldeni ök állják. Küldenek egy forma nyomtatványt amin az ő címük szerepel. De mivel elég bonyolult az aksik szállítása elengedik. Szét bontva meg maradnak a cellák amiket fel tudsz másra használni.
-
mondeo61
tag
válasz
tupacamaru #35734 üzenetére
Szia!
Szerintem ezen is a bios-ban kell engedélyezni. Ezt keresd:
Main fül: Ctrl+S bill. rejtett funkciók előhívása - touchpad fül - l2c - ez a tauchpad és ps2 - ez csak egér. -
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
Szintén zenész. Nekem is akku cserés. Honnan és milyet érdemes venni?
Acer Aspire F5-573G a gép. Az akksi as16a8k típus.
Nem kell hogy sokat bírjon.
A gyári az 30 rugó. Azt valahogy nem kívánom.
Köszi! -
joci86
senior tag
válasz
Beni2360 #35741 üzenetére
Alapvetően az a bajom, hogy nem tudom csatlakoztatni ezt a típust, mert nem csak az alja, hanem a laptop felé néző oldala is más kialakítású. Megakad, mielőtt a helyére kattanna az akku.
Az nem érdekelne, hogy megemeli az alját, legalább jobban szellőzőzik, és tovább bírja. :) -
Beni2360
félisten
válasz
joci86 #35740 üzenetére
Az én régi HP-hez is vettem ilyen vastagabb akut de abba 9 cella volt és ebből kifolyólag több A.
Az aljával nincs egy síkban és így jobban járt a levegő a laptop alatt. Nem fogsz olyan jó minőségi akut kapni mint az eredeti csak szakszervízben. Fél évig bírták aztán zárlatos lett. Két db is vettem anno kintről de a végén vezetékes lett. -
joci86
senior tag
Sziasztok!
Asszonynak van egy nem túl új Acer E5-572G-704N típusú laptopja, amiben nem meglepő módon megadta magát az akku.
Két különböző webshopból is próbáltunk másik akksit venni, ami elméletileg passzolt a géphez, a gyakorlat viszont ezt nem támasztotta alá, egyszerűen nem lehetett kattanásig betolni az újat. Csak ezt az eredetitől eltérő kialakításút találom mindenhol...
Eredeti:
Utángyártott
A kettő közötti különbség (keskenyebb az eredeti)
Tud valaki segíteni, hol kapok a laptopba ténylegesen passzoló utángyártott akkut?
Köszönöm!
-
psztrkrsztn
kezdő
válasz
teptep #35737 üzenetére
Köszi neked is...
"Az Aspire 3 pedig amúgy is eléggé alsó kategóriás a mechanikai kialakítása miatt. A Milyen notebookot vegyek topic összefoglalójában a minősítése: "Ímmel-ámmal, legalja, nagyon végső esetben vehető""
Igen azt olvastam én is a az adott topicban.
"209990 Ft lenne Win11Home telepítéssel" - ez még beleférhet keretbe, kaphatnék ehhez egy linket, ahol "209990 Ft lenne Win11Home telepítéssel"
Telepítést meg tudom oldani, de nem nekem lesz a gép, és Ő azonnal "kulcsra készen" szeretne vásárolni.
-
teptep
senior tag
válasz
psztrkrsztn #35735 üzenetére
Szerintem otthoni használatra nem szabad olyan laptopot vásárolni, amelyiknek nincs billentyűzet világítása. Az Aspire 3 pedig amúgy is eléggé alsó kategóriás a mechanikai kialakítása miatt. A Milyen notebookot vegyek topic összefoglalójában a minősítése: "Ímmel-ámmal, legalja, nagyon végső esetben vehető"
Ellenben a nagytestvére az A515 eléggé jól sikerült: masszív műanyag burkolat, fém fedlap, időtálló zsanér szerkezet, 2 db DDR4 slot, 2 db M.2 SSD slot, erős processzor... szóval ezt javaslom:
ACER Aspire A515-57, i5-12450H, 512GB, 16GB, 184900 Ft
15.6" (1920x1080) LED matt IPS 250nits 45%NTSC
1.8 kg, műa burkolat, alu fedlap, bill.világítássalCsak hát ebbe a pénzbe az oprendszer már nem fért bele. 209990 Ft lenne Win11Home telepítéssel. Nincs olyan ismerősöd, aki bevállalja a telepítést? A telepítő hivatalosan és ingyen letölthető, csak aktiváló kulcsot kell hozzá vásárolni. Ha rászánod magad, tudok küldeni részletes leírást a telepítés menetéről...
-
donbig
tag
válasz
psztrkrsztn #35735 üzenetére
[link] Üdv, szerintem ebben a topikban előbb kapsz szakértő segítséget.
-
psztrkrsztn
kezdő
Sziasztok,
általános otthoni felhasználásra + kis irodai munka (Microsoft Office)Ti melyiket választanátok:
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Halló!
Lenne egy kérdésem, Acer Aspire 7-el kapcsolatban. Elvileg Windows 11 kompatibilis, de a NumPad-on nem működik a + és a - gomb. Ha számológépet használok nem csinálnak semmit. Találkozott már valaki ilyen problémával? -
Ryzen5
újonc
Sziasztok!
Köszönöm a választ is meg a segítséget!!
Mobilnetet nem tudtam adni neki mert Iphone használok és kell az itunes a gépre hogy hotspotolni tudj kábelen, wifit meg ugye nem ismerte fel, így korlátozott módba feltettem a Windowst egy másik gépről a wifi drivert leszedtem, telepítés és onnantól meg felismert mindent
Viszont most lenne még egy gondom sajnos….
Tv-re kötve nem tudom bekapcsolni a HDR-videó folyamatos átvitelét!!
A Tv tudja, a gép is tudja ha nincs Tv-re kötve..
Ez egy Acer Aspire 3 A315-24P
Először a windows által leszed videó kártya drivert próbáltam, majd ezt lefrissítve a legújabb drivere, de ugyanaz!!
HDMI 2.1-es kábelt rádugom és azt írja a ki a windowsba a kijelző beálitásban hogy a HDR-videó folyamatos átvitele nem támogatott!!!!
Van egy “régebbi” Acer A23G gépem is (2-3-éves) azt rádugom ugyanazzal a HDMI kábelel, ugyanarra a portra és egyből jelzi a Tv hogy HDR támogatás be van kapcsolva, és tudom monitorkènt is beállítani a Tv-t, így az új géppel meg sajnos nem..
Hiába tudja az új Acer is meg a Tv is mèg se akar működni és már sok mindennel próbálkoztam de hiába!![ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire 5 A515-57-73X4 Acélszürke a laptop
egy [ilyen] 10-in-1 usb hubbal összekötve. A laptop az asztal alatt, így bekapcsoláskor mindig ki kell szedni stb.
Meg lehet oldani valahogy akár billentyűzetről, akár más formában a bekapcsolást, hogy ne kelljen mindig a fedelet kinyitogatni? -
Ryzen5
újonc
-
Ryzen5
újonc
Sziasztok!!
Egy Acer Aspire 3-ra szerettem volna egy új Win 11-et..
A telepítővel töröltem a meghajtókat, újat hoztam létre, ezután telepítettem ,és mikor "befejezi" kéri hogy csatlakozzak egy hálózathoz!!
Viszont egy wifi jelet se talál!! Se a sajátom, se másét!!
Tovább nem is enged így.. Próbáltam Win 10-el de azzal is ez a probléma..
A hálózattal nincs probléma, a többi eszközöm megfelelően működik!
Lan csatlakozó nincs már benne!
Wifi gomb sincs már rajta
Pár hónapos új gép, Win 11-el adták, és a telepítés előtt működött még!!
Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm ha van[ Szerkesztve ]
-
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy Acer Aspire F5-573G gépem. Egy pár hónapja kezdődött, hogy a töltés elkezdett szarakodni.
Nehezen töltött 100%-ra, ill. ki-be dugdostam a töltő csatit és akkor egyszer csak beindult.
A mai napon viszont nem töltött tovább már a meglévő 93%-nál, de ezt tudja tartani. Kihúztam, hogy igazítsak rajta, de abban a pillanatban kikapcsolt a gép. Még egyszer próbáltam és ugyanúgy kikapcsolt.
Elviszem szervizbe, de azért jó lenne tudni, hogy mi lehet a bibi.
Előre is köszi! -
jimmy399
senior tag
válasz
sunci_02 #35721 üzenetére
Helló!
Arra tippelnék, hogy amikor a monitort rákötöd a laptopra, akkor a monitort gyakrolatilag az integrált videókártyára kötöd, ami a cpuval van egy tokozásban. Tehát, amikor játszol, a dGPU dolgozik, ami viszont nincs közvetlen összeköttetésben a a külső kijelződdel, csak az integrál t GPU-val. Így amikor a dGPU-ról a képkockát átküldi a integrált GPU-ra kötött monitorodra, akkor gyakorlatilag át kell másolnia a dGPU-nak az iGPU memóriájába a képkockát, ami sok időbe telik, így sajnos szaggatás lép fel.
[ Szerkesztve ]
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Olyan "hibával" fordulok hozzátok amire nem találtam eddig választ. Adott egy Predator Helios 300 laptop, amihez vásároltam egy Predator monitort. A gondom az, hogy ha a laptop kijelzőjét használom, akkor minden játék folyamatosan fut, nincs akadás, lag, stb. Azonban ha a monitoron játszom akad, olyan frame drop van, hogy nem tudok játszani vele, pl. neki megyek a falnak, több méterrel arrébb ugrik a karakter a játékban. Kipróbáltam néhány játékkal, szinte mindegyikkel ugyan ez a jelenség. A monitor és a laptop kijelzője is FullHD, 144Hz kijelző. Kipróbáltam HDMI, és DP kábellel is a monitort ugyan az. Kikapcsoltam az nvida kezelőfelületén majd vissza a G-sync-et, ha kikapcsolom még rosszabb. Kipróbáltam hogy belockoltam 60Hz-re akkor is akad, sőt olyan mint ha rosszabb lenne. Kipróbáltam az Nvida default setings-et, az sem oldotta meg. Tudtok valami ötletet adni, hogy mi lehet? Megpróbáljam a tv-.re is rákötni, ha ott nincs gond, akkor elképzelhető, hogy a minitor a hibás?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer nagyon alap gépem. 64 GB-s kártya van benne. Ezt a laptopot szeretném aalap helyzetbe állítani, már mindent töröltem róla, mégis csak kB 12 giga szabad hely van, holott minimum 25 kellene a művelethez. Mit tudnék csinálni, hogy alaphelyzetbe tudjam állítani? Fontos lenne.
Van egy másik gépem is, az hiába sokkal jobb mint ez az alap gép, nagyon lassú. 1 tbs vinyo van benne. Ha kicserelnem a vinyot ssdre akkor vajon normálisan működne? Már új korában is nagyon lassú volt, és durván lassú a kB 80 ezres géphez képest.
Köszi
-
John D'oh
aktív tag
Most vettem épp egy Acer Nitro ANV15-51-556Z NH.QNBEU.009-t de hihetetlen milyen nyögvenyelősen megy fel minden driver.
Most épp az Nvidia 4050-el szivatom magam.
Felraktam már az Acer oldalán lévő drivert, az Nvidia oldalán lévő drivert és a tesztekben meg megy a diavetítés, már ahol elindul mert a Furmark pl. az írja nincs fent OpenGL.
Ez nem autómatikusan a driverrel kellene hogy telepítődjön ?
Az Nvidia tevékenység ikonra kattintva meg az írja ehhez a GPU-hoz nincsenek megjelenítők csatlakoztatva.
Mit csinálok rosszul ? -
Spet
addikt
válasz
Ryan_Sanchez #35714 üzenetére
Kapható IPS kijelző igen (pl ebay link). Csak arra kell figyelni, hogy a meglévő és leendő kijelzőjének a csatlakozója ugyanazon az oldalon helyezkedjen el (ezt neked kelle ellenőrizni) + ugyanazon felbontása legyen (HD vagy fullHD)
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-51g-546e-szurke-matt-kijelzo-mar-2-ev-garanciaval-nxgw1eu001/8747/
Van egy ilyen típusdú gép nálam, amiben kijelzőt és burkolatot kell cserélni zsanér törés miatt. Ha már így alakult, raknék bele inkább IPS kijelzőt, forgalmazták annó azzal is a magasabb specifikációval rendelkező gépeket.
Lehetséges? A kábel csatlakozó része egyezhet a két különböző panelnak, meg a furatok, stb, lletve szoftveresen is megállja a helyét? -
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy acer nitro 5 an515-44 gépem r5-4600 és gtx 1650ti 8gb rammal. Olyan problémám van hogy ha be akarok lépni a biosba akkor fekete a kép. Ha telepíteni akarom akkor már biosban hibát kapok “bi initialize library failed 0xc0000185” .
Ha USB DVD-n kezdek el telepíteni gyári win10 lemezzel akkor az fel megy de csak a 1709-es verzió. -
Spet
addikt
Valami ilyenre gondolnál?
-
Eeshtvaan
tag
Sziasztok!
Kicsit vegyes lesz a kérdés, részben tartozik a laptop topicba, de hátha valaki tudni fogja a választ.
Néhány hónapja vásároltam egy Samsung Odyssey G5 S27AG500PPXEN monitort. Ezt egy Acer Predator PHN16-71-92P1 laptoppal használom, és szeretném kiterjeszteni a setupot egy, vagy akár két ugyanilyen monitorral.
A problémám annyi, hogy nem találok ehhez a setuphoz alkalmas dokkolót. Egyfelől probléma a 144 Hz-es képátvitel a 2 vagy 3 2K-s monitorra, vagy ha ez megoldott, még mindig gondot jelenti a 330 W-os táp kiváltása ezzel egyidőben.
Létezik olyan megoldás, amivel egyszerre használhatok 2 vagy 3 ilyen monitort ezzel a géppel úgy, hogy nem csökken a frissítési frekvencia és a laptopot is el tudom látni a névleges felvett teljesítményével? A laptop csatlakozói közül csak egyet szeretnék használni, mert a monitoregyüttest egy másik laptophoz is használnám, de ott lényegtelen a frissítési frekvencia.
Megelőznék egy reakciót: tudom, hogy ehhez lehetett volna asztali PC-t is vennem, de sokat kell mozognom vele, és all-in-one megoldás kellett, ezért van laptop. -
lac14548
aktív tag
ACER Aspire A317-51G laptop Windows 11-el.
Melyik programmal tudom szabályozi a hűtőventillátort?
Nagyon ritkán kapcsol be (vagy lassan megy) szerintem, pedig ebben a melegben nem ártana.
A gépet kitakarítottam, a probléma nem az miatt van.
Szeretném néha-néha, ha úgy gondolom egy kicsit jobban hűteni.
Erre viszont megfelelő programot még nem találtam.
Gyári programot nem találtam erre. A BIOS-ban sincs opció a hűtésre.Legutóbb a FanControl-t próbáltam, de nem látja, hogy van venti...
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
beach head #35704 üzenetére
Talán ez segít [link]
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi aspirev3-572g laptopom ami nem akar tölteni.
A töltőt bedugva a gép elindul és üzemel. Az akkut 49%os nak írja a gép, de nem tölti menet közben, és amint kíhúzom a tápkábelt le is kapcsol a gép..
Megadhatta magát az aksi annak ellenére, hogy alig volt használva élete során?
Ki lehet esetleg mással zárni a hibaforrást?
(ilyen akku kivétel majd gép lekapcsolás, majd power gomb nyomvatartása, aztán pár perc után visszakapcsolás nem segített, valamint a telep driverek törlése és újrafeltelpítése sem.) -