Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
playmore
csendes tag
válasz
szildavid90 #1931 üzenetére
Erről szoktam vitatkozni egy Nintendo fan barátommal. Ő (is) úgy gondolja, hogy nyáron kihozni botorság lenne illetve nem hisz benne, hogy ezt meglépnék. Szerintem az eredetileg belengetett leak (június 11.) teljesen reálisan hangzik és nem gondolnám, hogy hátrányt szenvedne a gép. A fanok úgyis megveszik és egy 150 millás felhasználóbázisban van elég, hogy vigye az elejét. Még talán jó is jönne a ellátás szempontjából ha nem akarna mindenki egyet karácsonyra egy őszi launch esetén. Bár fent tartom, hogy az áprilisi bemutató kulcsfontosságú lesz. Még a barátom is azt mondja ha cross platformok lesznek a játékok és nem lesz valami odaverős a Mario Karton kívül akkor csak azért nem cseréli le az Oledet első nap (de első évben biztos vesz). Én a visszafelé (és előre)kompatibilitásra is nagyon kíváncsi leszek. Ha a Nintendo kilép medréből és odatesz egy komolyabb támogatást a régi címekhez - akár csak egy max fps/max felbontás - az is egy erős érv lenne azoknak akik gyatrábban teljesítő játékokkal nyomják. Persze az ideális szerintem az lenne ha a dokkolt Switch 1 mód futna handheldben is a Switch 2őn.
A kint / bent ülős érvelést meg pont ennél a gépnél nem látom hiszen hordozható. -
playmore
csendes tag
válasz
szildavid90 #1916 üzenetére
Ahogy előttem is mondták az áprilist mindenképpen érdemes megvárni. Egyébként pedig reálisan nézve nagyon kevés olyan esetet tudnék mondani amikor javasolnám a régi gép megvásárlását ilyen közel a másodikhoz.
Legrosszabb esetben sem lesz kétszer annyi az új gép, de legalább háromszor annyira erős lesz és az új játékok is mennek rajta. Emellett ha mégis az előző mellett döntenél akkor nemcsak elég valószínű, hogy leviszik az árát, de sokan le is akarják majd cserélni tehát elég nagy eséllyel találsz olcsót. -
playmore
csendes tag
Először is kétlem, hogy az MCC teljes áron lesz kirakva, Xboxon sem az. Másodsorban ez a játék alapvetően nem különbözik az utóbbi években divatos remaster/remake (és minden ami közötte van) hullámtól. Tomb Raider 1-3, Dark Forces, sorolhatnám napestig. Ezeknek a cuccoknak van piaca - bár rettenetesen hullámzó. Az hívta őket életre, hogy aki nem tudja/akarja megugrani azokat a köröket ami egy régi játék futásra bírása igényel (a legtöbb régi cucc nem tud mit kezdeni modern hardverrel és oprendszerrel) annak készen adják a tutit. A kiadónak is megéri hiszen általában a befektetett munka minimális, az árat is alacsonyan tudják tartani és tiszta haszon ha sokan rácuppannak. Az elsődleges célközönség a nosztalgiázók és azok a fiatalok akiknek imponálnak ezek a régebbi játékok. Azokat a játékokat se felejtsük amik gyakorlatilag hozzáférhetetlenek voltak eddig mint a River City Girls Zero vagy a Sunsoftos kollekció amin most vágtam fel az ereimet mert még mentéssel és tekeréssel is nehéz mint a dög.
Az MS nyilván abban reménykedik, hogy ez beindíthatja a döglődő Halo frencsájzt, amit én erősen kétlek hiszen felsőbb szinteken semmi sem változott. Ha meg nem, azért reálisan nézve 1-2 milliót hozhat az új platformokon. Vagy nem, leszarják. Van helyette COD.
Mint minden videojáték esetén az árazással természetesen lehet vitatkozni, azért ez a csomag elég erős, Halo 1 felújítva (360ra de akkor is), Halo 2 felújítva One szintre, Halo 3/ODST/Reach "UHD" a Halo 4 pedig annyira erős volt 360on, hogy az még One játéknak is simán elmenne 4Kban. Multi, osztott képernyős móka meg minden.
A Switch 1 lehet tudná futtatni ha nagyon akarnák, de éppen ez az mi visszatartott sok lehetséges portot a gépről. Túl sok munka, túl sok macera és ha retek lesz a végeredmény akkor még veszteséges it. Nem sokan akarnak egy külön enginet írni Switchre mint a Sniper Elitesek. Már nem az aranykorban vagyunk amikor minden portot külön team írt az adott gép képességeihez. A Switch 2ben szimplán lesz elég headroom, hogy ne kelljen a legtöbb PS4/XBO játékkal nagyon szenvedni. Inkább ezek mint a sok AIval generált asset flip. -
playmore
csendes tag
Huh, hát nem gondoltam volna, hogy pont a Halo MCC lesz számon kérve a Switchen. Szerintem nem érdemes ott leragadni, hogy már megint régi játékok lesznek. Amíg a Nintendo nem akar veszíteni a hardveren és belemenni egy olyan versenyzésbe náluk nagyobb cégekkel amit nem tud megnyerni addig olyan lesz a grafikai színvonal amilyen. Én megértem, hogy jó lenne ha lenne, de ott tartunk 2025ben, hogy 150 millió Switch van eladva, 3 millió Deck és talán ötszázezer Rog Ally mellett. Az videojáték árazás meg egy teljesen külön dolog, arról alig szoktam kommenteket látni, hogy megveszed a nagykonzolokat és a PS/MS Storeban lévő játékok 90%a vígan elfut a Switchen miközben alig kerülnek kevesebbe. Imádom az Octopath Travelert, de ha elkezdjük patikamérlegen nézegetni, hogy mit kapsz a pénzedért akkor kb 1000Ftba kellene kerülnie újonnan az összes 2025ös 2DHD / pixelart csodának és mégsem annyi.
A Halo MCC pedig egyébként abszolút speciális eset aminek a legeslegutolsó pontja az, hogy jön a Switch 2. A Microsoft átviszi magát multiplatformba és ki lett adva az ukáz, hogy kifacsarják az utolsó cseppet is mindenből ami van. Mindent kiadnak mindenre hátha keresnek rajta öt forintot. Ha nem, akkor megy a levesbe a fejlesztőkkel együtt. A Halo MCC se PSen, se Switchen se sehol sem fog reálisan nézve fogyni komoly mértékben, de két tucat majom át tudja portolni éhbérért. Egy bizonyos réteg megveszi vagy érdeklődésből vagy gúnyolódási célzattal és ennyi. Azok a játékok a mai Fortnite / COD közönségnek nullák, pedig a 1,2 elég jól fel lett újítva és a 4-5 még ma is megállja a helyét. Az Infinitet nem értem honnan veszitek, a leggányabb Halo, unalmas, gyenge, a belső helyszínek elmennek kinézet ügyileg, de az open world siralmas. nem véletlen, hogy 3 hónap után földbe állt akármilyen ingyenes volt. Csak az volt a szerencséje az elején, hogy mosolyszünet volt a COD/Battlefield/Overwatch bénázásai miatt akkoriban. -
playmore
csendes tag
Miért jönne hamarabb? Az MS hetente jelent be egy "új" játékot PS5re, ha lesz akkor valószínűleg egyszerre lesz bejelentve a Sony verzióval. Gyakorlatilag minden third party arra vár, hogy végre lemenjen az áprilisi Direct ahol a Nintendo fenntartja magának az első éjszaka jogát a szoftver kínálat bemutatására. Utána ömleni fognak a bejelentések mindenhonnan. Ha tényleg elboldogul a gép a PS4/XBO felhozatallal akkor mindent (is) át fognak portolni a gyors haszon reményében. A jelenlegi gen már neccesebb, de nagyon kevés olyan játék van ami ne lenne megoldható ha a kiadó egy várhatóan száz milliós felhasználóbázisra pillant.
-
playmore
csendes tag
A lista fele Unreal, de ha véletlenül igaz lenne az borzasztó jó hír hiszen akkor a gép igencsak erős lenne még akkor is ha komoly butításokkal járnának a portok. MS Flight Sim különösen gépigényes játék. A Hifi Rushnak különösen örülnék, amit az MS csinált vele az gyalázat.
-
playmore
csendes tag
Lehet kissé félreérthető voltam, mikor azt mondtam, hogy olvastam akkor úgy általában a netes kommentekre és hírekre gondolok. A Switch 1TF is inkább a gép megjelenése körül terjedt el, újabban már inkább félről beszélnek. Persze lehet, hogy az is benne van, hogy most már el lehet ismerni a hibákat hiszen mindjárt jön a jobb
Láttam már jópár ilyet mindenféle tech termékkel, sőt játékokkal kapcsolatban. Az utolsó pillanatig hibátlan az első rész amíg a második ki nem jön ami kijavítja az első hibáit. -
playmore
csendes tag
Helló mindenkinek. Kicsit visszaolvastam, de nem sokat úgyhogy ha ismételgetek valamit akkor bocs. Utolsó Nintendo konzolom a GBA volt és Switch 2őt tervezek szóval lesz egy kis ugrás. Három dolog jutott eszembe:
1, Sokat olvastam arról, hogy a gép akár PS4Pro szintet is tudhat majd. Ez nekem mindig olyan furcsa volt miért pont a pro és nem az alap, de gondolom ezt valami vágy táplálja a 60fps miatt? Azok is viszonylag erős pletykák, hogy lesznek rá PS4es játék portok, szerintem az már teljesen jó lenne mindenkinek. A PS4/XBO óta szinte nem fejlődtek a játékok mechanikában, csak grafikában.
2, Lehet, hogy csak nekem nincsenek elvárásaim, mert nem a Switch lesz az egyetlen gépem, de nekem sosem volt igény, hogy "komoly" játékokat nyomjak hordozhatóba. A Nintendo címek mellett éppen azért is vetettem szemet a gépre, mert azon kaptam magam, hogy a legtöbb játék ami tetszett az utóbbi években azok pont gyakorlatilag nem haladják meg a Switch képességeit. Persze azért látom, hogy nem futnak acélosan rajta, de mégis.
3, Visszafelé kompatiblitás: azt tudom, hogy a Nintendótól nem lehet elvárni, hogy az extrákba komolyan belefeküdjenek, de azért szerintem a minimum elvárható az lenne, hogy a Switch 1es játékokat "max" fpsel és felbontásban futassa. Vagyis ha dinamikus a felbontás akkor maxon és az fps ne ugráljon a Switch 1hez beállított maximum alatt. Akkor talán a Deadly Premonition 2 is játszható leszViszont a vágyálmom igazából az lenne, ha a Switch 2 a Switch 1es játékok dokkolt módját játszaná le handheld módban is. Ha jól emlékszem 1080p a pletykált felbontás az új gépre ami abszolút feküdne is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!!
- Xbox 360 Slim 500GB Rgh 3.0 azonnali bootolás! + játékok, 1 év gar. 22 éve működő üzletből!
- Xbox Series X, dobozában, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- PlayStation 3 Slim/SuperSlim 4.90 HFW - HEN, programokkal és 3 hónap garanciával eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest