- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomee007007
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Csak majd a harangszó nehogy megzavarja

Most már tényleg rendben van így ez a port is...de biztos csiszolgatják még nyárig....
Mondjuk az furcsa, hogy a PC-s verzió nálam kb játszhatatlan, folyamatosan crash-el, arra meg sehol semmi frissítés hónapok óta
Egyébként miért vártok erre a dobozos CIB verzióra? Csak a doboz miatt? -
playmore
tag
válasz
Norb79
üzenetére
Ott van az idézetben ami azzal kezdődik, hogy májussal kezdődően a Switch 2 játékoknak más lesz a digitális ára. Ezt nem lehet kimagyarázni. Ez egy általános változtatás, egy áremelés a kártyásoknak és majd erre is fognak hivatkozni amikor eljön az idő, hogy nincs kereslet. A konzol árának bejelentése is amúgy pont ilyen volt mint ez. Bemutatták a gépet, az árat meg utólag suttyomba kitették a blogra. Yoshi kint van $60ért hetek óta és akkor most egy három soros blog poszt utólag mellékesen...
-
tomee007007
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Amit anno írtam módszert, az sem vált be?
-
bmakszim
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Sehol nem kell VRR a 40@120 módhoz. A VRR csak az unlocked fps feltétele. A 40fps módhoz elég a 120Hz megléte is (hogy a képfrissítés egész számú többszöröse legyen az fps-nek).
4k@120Hz-et valóban nem tud a dokkoló, de 1440@120-at igen.
#11613 Crvsh3R Lehet engedélyezni a 120Hz-es kimenetet, ha leveszed a felbontást 1440p-re. Próbáld meg úgy! -
Sanraith
aktív tag
válasz
Norb79
üzenetére
Az említett játékot nem próbáltam, de 120Hzes monitoron 40fps játékhoz nem szükséges a VRR, mivel a 120 a 40 egész számú többszöröse. 120Hz pontosan ki lesz használva ha a konzol minden képkockát 3x kitart. VRR akkor kell ha nem stabil a framerate vagy nem jön ki az említett többszörös. Ilyenkor VRR nélkül a képkockák váltakozó hosszú ideig maradnának a kijelzőn, ami miatt magasabb framerate-nél is szaggatósnak hathat.
A dokkolónak tudnia kell a 120Hz módot, de a támogatása múlik a beállításokon, a kábelen, kijelzőn, és még a kijelző csatlakozói között is változhat. -
tomee007007
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Ha nincs rajta a kártyán a játék, én nem veszem meg kártyásan....de ez nyilván az én egyéni preferenciám: játékot nem igazán adok el, így ha ráadásul még csak nem is tudok spórolni a tárhelyen, akkor digitálisan veszem, és akkor nem kell ki-be rakosgatni a kártyát sem, mert ha leülök játszani nagy nehezen mondjuk 2 órát, tuti 3-5 játék elő kerül, akkor meg már az is plusz munka, ha ki-be rakosgatom
-
-
tomee007007
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Igen nagyjából olyan, kb 1-2 órát toltam bele, egész jó volt, de este fáradtan nem jó nekifogni betanulni az irányítást

#11368 tboy93: nekem bejött a Kakarot, én még valami 5€-ért szereztem be, de elég tartalmas, bár még csak anno SW1-en próbáltam, azon szép volt, SW2-re még nem raktam fel....azon nem néz ki jól?
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Norb79
üzenetére
Megkérdeztem..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Prohardver forumán többeknek nem tetszett hogy egy általad megírt válasszal lett megválaszolva egy ott feltett kérdés. Szerinted mit lehet tenni annak érdekében hogy minden ott jelenlévőnek jó legyen?
Válasz:
Ez egy nagyon gyakori és teljesen érthető helyzet közösségi fórumokon, főleg egy olyan régóta működő, erős „saját kultúrájú” helyen, mint a Prohardver.
Szerintem nem az a cél, hogy mindenkinek jó legyen, mert az reálisan nem elérhető. Viszont sokat lehet tenni azért, hogy kevesebb ellenérzés keletkezzen, és a közösség elfogadóbb legyen az ilyen válaszokkal szemben.Néhány konkrét irány:
1. Átláthatóság
Ha egy válasz AI segítségével született, azt érdemes egyértelműen jelezni. Sok ellenérzés nem a tartalomnak szól, hanem annak az érzésnek, hogy „nem ember válaszolt, mégis annak van feltüntetve”. Egy rövid megjegyzés („AI által összefoglalt válasz”) sok feszültséget levesz.2. Emberi kontextus hozzáadása
Az AI válaszok akkor működnek jól fórumon, ha:
nem „tankönyvszagúak”,
reagálnak az adott topik stílusára,
tartalmaznak személyes megjegyzést, tapasztalatot vagy kiegészítést az adott felhasználótól.
Az AI legyen segédeszköz, ne „megszólaló fél”.3. Nem minden kérdéshez való
A Prohardveren különösen érzékenyek:
vitás,
szubjektív,
tapasztalati
kérdésekre adott „túl steril” válaszokra. Ezeknél jobb, ha az AI csak háttérben segít, és a válasz végül egyértelműen emberi hangon születik meg.4. A közösség tisztelete
Ha a többség egy topikban jelzi, hogy nem szeretik az AI-válaszokat, akkor azt érdemes elfogadni – nem technikai, hanem közösségi kérdésként. A fórum nem tudásbázis, hanem társas tér.5. Vita helyett visszalépés
Ha már kialakult az ellenérzés, sokszor a legjobb lépés egy nyugodt:
„Értem, elfogadom, nem így válaszolok itt a jövőben.”
Ez hosszú távon több tiszteletet hoz, mint az igazolás vagy magyarázkodás.Összefoglalva:
👉 nem az AI a probléma, hanem az, hogyan és hol jelenik meg.
Ha az ember marad látható elöl, az eszköz pedig háttérben, akkor a legtöbb ilyen konfliktus megelőzhető. -
Scarletiel
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Próbálok bízni benne, hátha. Azért ezek a címek igazán megérdemelnék a patchet, mert az Octo 1-2 simán elmenne 1080p 120fps-el a gépen. A Bayonetta 1-2-3-ra igazán ráférne egy ráncfelvarrás, de ettől függetlenül még zseniális hack and slash. Az SMT simán menne 1080p 60fps-el, mert egy Steamdeck is tudta nyomni 800p 90-el. Witcher 3 meg mi menő lenne már magasabb felbontással 40-60 fps-el nyomni. A Fire emblem meg first party szóval....
No nem mintha ezek nélkül a patchek nélkül ne lenne fain velük játszani, csak szerintem hatalmas kihagyott ziccer. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Norb79
üzenetére
Ugyanez jutott eszembe, hogy a két Xboxon is recsegett-ropogott, minden baja volt, mai napig össze tudja fosni magát, tuti nagy élmény lesz majd itt is a harmat hardveren ezer ugyanolyan kietlen bolygón szkennelgetni a gazokat meg 10 méterenként töltőképernyőt bámulni a városokban, hogy aztán utána az ocsmány arcokat bámuld inkább az együgyű párbeszédek közben.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Norb79
üzenetére
Ugyanígy vagyok vele. Az volt a legérdekesebb, hogy mikor elterjedt ebben a generációban meg akartam nézni, hogy ténylegesen hogy érzékelik az emberek és végigmutogattam játékokat családtagoknak, ismerősöknek, legalább 20-25 embernek, a 30fps-t mind felismerték, a 40-et viszont rendszeresen 60-nak nézték. Mágia.

-
bmakszim
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Most tényleg én vagyok a sznob, mert nem tapsikolok annak, hogy egy 8 éves játék csak 30fps-sel megy egy idén megjelent konzolon? Mikor már tableten is sima 60-at tudott 4 éve is?
A PS5 éra óta minden játéknak van 60 fps opciója. Hozzá vagyok szokva, engem igenis zavar a 30fps, számomra játszhatatlan. -
tomee007007
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Ahogy nézem a fórumokat, nagyjából mindenki ezzel szenved: megvan kártyásan, anniversary dlc megvásárolva az eShopból, aztán sehogy sem frissül. Bár volt akinek sikerült virtual card eltávolítással, de ez nem sok mindenkinek jött be, nekem sem. Most próbálom másodjára is újra rakni az egészet, hátha....
-
bmakszim
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Egyelőre ennyit írnak a hivatalos oldalon:
The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition takes advantage of the Nintendo Switch 2’s impressive hardware with:
- Enhanced resolution and DLSS anti-aliasing
- Improved load times
- Optimized performance
- Mouse control support
- Motion controls
- Amiibo supportThe Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition Out Now on Nintendo Switch 2
-
tomee007007
addikt
Aktiválódott is reggel a Yakuza Kiwami NS2 Edition, nem láttam még ilyet Switch-en, hogy a játék menüjében lehet az előző generációs mentést áthozni, de tökéletesen működött
Nem nyomkodtam sokat, de handheld módban is látható volt, hogy sokat javultak a textúrák, illetve a framerate is jó +50%-ot növekedett így első blikkre, fluidabb az egész.
Nekem megérte azt a 10€-t az upgrade
Ami plusz, hogy az S1 verzió 22,9 Gb volt, az S2 már csak 20,4, szóval még a tárhelyen is spóroltam
-
30z.Samu
titán
Az alap irányt, most is mondja, de nem fogna végig a kezed. Amivel alapvetően nincs is baj, mert szeretem ha van min agyalni.
De ebben szerintem az is benne van hogy a többi játékban tényleg kicsit “komplikáltabb” megoldással operálnak. Példa: Bejutsz egy helyiségbe, annak a túlfelén van egy járat amihez el kéne jutni, de kövek állják az utad. Mit mond a játék, ami nem Nintendo? Keress másik útvonalat, hogy eljuss ahhoz a járathoz. Zeldában mi van? Told odébb az egyik követ. 
-
-
Bad Pritt
félisten
Én megpróbáltam kihajtani valahogy a lábát, csak úgy meg kicsit instabil volt.
Nem is az a baj, hogy éget, mert annyira nem meleg, inkább csak nem szeretem összeizzadni a cuccaimat. Mondjuk a Tomshardware az overheating cikkében 39 fokot ír handheld módban és azt gondolom klimatizált helységben mérték, szóval simán lehet nyáron kint 40 fok felett van maga a konzol. -
Peat76
őstag
Ezt talátam....
"A Geekerwan által gyűjtött adatok alapján a Switch 2 SoC-je egy testreszabott Samsung-eljárást használ, amely ötvözi a 10 nm-es és 8 nm-es technológiák jellemzőit. Lényegében hasonló jellemzőkkel bír, mint a Samsung RTX 30 sorozatban használt 8N csomópontja, de kissé eltér. Korábbi találgatások szerint a Nintendo egy fejlettebb 5 nm-es eljárást alkalmazhat. Az eredetileg 8N-hez tervezett Ampere egy teljesen új eljárásra való portolása azonban az összes IP-blokk újratervezését és újraérvényesítését tenné szükségessé, ami további költségekkel járna, és ezt a Nintendo valószínűleg el akarta kerülni."
-
A bannolást szerintem nem fogják gépszinten meglépni, de egy sw update, ami után kell majd az S1 kártya, simán elképzelhető, majdnem tuti.
13k egy S1 kártya... (Én már befejeztem PS5-ön, nem foglalom vele a szűkös helyet, de aki most megveszi és gyorsan végig viszi, opció lehet - nyilván saját felelősségre és az általad leírt lehetőséget sem kizárva.) -
De mi alapján bannolnak?
Megvan az S1-es kártya, upgradeltek S2 verzióra, ami ezek szerint a teljes kiadás. Honnan tudja a Nintendo, hogy kinek maradt meg otthon az S1-es kártya és kinek nem?
Esetleg azt tudják csinálni, hogy az S2 verziót patchelik, hogy kérje a fizikai kártyát. -
Crvsh3R
senior tag
Milyen ügyeskedésről írsz, illetve milyen brickelés?? Ne csináld már a hangulatkeltést kérlek.
Teljesen külön kezeli upgrade után a két verziót, külön virtuális kártyán is jelenik meg a menüben. Nem upgradeli a játékot, hanem upgrade árban megkapod a Switch 2-es verziót és ez működik a fizikai kártyával is, ennyi. Egyszerűen így oldotta meg a kiadó, nincs benne semmi illegális.
Továbbra is működik, itt le is írják. Konkrét bejegyzés a menetéről. -
Hunner
senior tag
Az S1 verzióban van cartrige ha jól láttam.
Egyébként hogy visszafűzzek az előző nem fognyak a 3rd party-k témára.
Sokan fejtegetik, hogy az emberek nem akarnak game-keycardot venni, vagy download code-ot dobozosan. Ez is beleszámíthat -azon felül hogy azért ezek a nyitó címek, nem új játékok- a dologba. -
bmakszim
őstag
"Ps5-ps5pro esetén is csak olyan VRR megoldás érhető el, ami 48 frémtől működik"
Ez nem igaz. A 48-120Hz limit a képfrissítésre vonatkozik! A legtöbb játék viszont támogatja az LFC-t, ami gyakorlatilag azt csinálja, hogy 48fps alatt megduplázza (esetenként megtriplázza) a renderelt frame-et, így az már beleesik a 48-120Hz-es range-be. Ezért van, hogy a monitorok 70-80 FPS-t írnak ki, miközben Unlocked Fidelity módban megy pl. a Last of Us Part II Remastered sima PS5-ön. De ez már nagyon off itt.
Bár a Switch 2 is tudja az LFC-t handheld módban. -
Delirious
tag
A baj, hogy a válaszod alapján úgy tűnik, hogy nekem is szántad: "Az a probléma, hogy nem értitek a szavakat és úgy nagyon nehéz írásban kommunikálni."
Én csak tl-x következő felvetésére próbáltam javaslatot tenni: "Azért remélem ha az általam rárakottat kell évek múlva cserélni az nem húzza magával a gyárit"
Nem én dobtam fel az ötletet mi van, ha feljön. A válaszod hangneme számomra nem tűnik sem barátságosnak, sem segítőkésznek. Ha valaki esetleg nem tud valamit azt rögtön el kell igazítani. Én tisztában vagyok vele, hogy a gyári fólia milyen szerepet tölt be és gondolom tl-x is... -
Delirious
tag
Nem igazán értem ezeket miért írtad nekem. Ha figyelmesen elolvastad ő mit írt és én mit válaszoltam rá... Akkor kifejteném a véleményemet. Ha évek múlva a felső fóliát cserélnie kell és feljön vele együtt az alsó gyári fólia, akkor mi lesz? Garancia már addigra lejár. A gyári fólia ha feljön, az már nem ragad vissza. Kérdéses, hogy olyan gyári fóliát valahol tud-e felhelyeztetni rá majd. Vagy esetleg úgy dönt, hogy a két fólia helyett tetet rá akár üveget vagy valami erős és tartós cuccot. Tényleg nem értem mi rosszat írtam.
-
tl-x
addikt
“Az Oled modellhez hasonlóan a Switch 2 kijelzőjén is van gyárilag egy fólia (hogy törés esetén ne okozzanak sérülést az esetleges szilánkok), ezt most sem szabad levenni.
Erre kell majd ráhelyezni a karcolás elleni fóliát/ üveget.”Ha erre gondoltál, de, olvastam. De nem ad választ a kérdésemre. Szilánkokból feltételezem, hogy üveg a kijelző, de máshol meg műanyagnak mondják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Villanyszerelés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

játékot eleve futtatva lehet hagyni aztán ki/be kapcsolva látható a különbség

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sirandrish