Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #291 üzenetére
Relatedben pedig ezt hozta, ez se rossz
-
.mf
veterán
Nnna akkor a múltkor most hétvégére beszélt Mátra-Bükk (Lillafüred) kör, jelentkezők? Gyönyörű idő lesz
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr #295 üzenetére
vazze, mikor mész?
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr #293 üzenetére
De hetvegen hova? Mar megint foglalt mindket palya...
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah #291 üzenetére
élete mákja...
-
yodamastah
őstag
Nem nagyon tudok hetkoznap most elszabadulni, de ha valami csoda tortenik akkor lehet rola szo
MOndjuk ugy hogy 10% esely van ra...
Addigis egy kis izgalom
[link]
-
válasz
Zoli bácsi #232 üzenetére
Nem maga a mentős kolléga?
-
Daywalker
addikt
Nincs itt köztünk olyan, aki Pécsen (Pécsett
) vagy nagyon közel lakik? Kéne egy kis help, motoros ügyben.
-
ALI_G
veterán
Jó, de a péntek még jobb
Ha szabit veszünk ki, akkor jó lenne ha jönne valaki tapasztaltabb, mert ilyenkor tök üres szokott lenni a pálya, lenne idő/hely tanulni az okosabbaktól.Euroringet most én se engedhetem meg magamnak, jó lenne tavasszal beújítani egy supermotyót...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
yodamastah #277 üzenetére
Nah ez szimulátor...
-
Daywalker
addikt
Hmm...jó programnak hangzik, kérdés asszony mit szólna hozzá
De. 9 ezer, du. 11 ezer, egész nap meg 15 ezer.
Mint amatőr, szerintem jó az aszfalt, nekem nem volt olyan csúszós, mint Hring. Az utolsó előtti kanyar kijárata kicsit huplis, de jó futóművel nem gond, ezt leszámítva hibátlan. -
-
Daywalker
addikt
válasz
mocsanisi #245 üzenetére
persuader & mocsanisi: Nem engem kell ez ügyben és a defenzív vezetés kapcsán kioktatni (mivel én is betartom ezt a szabályt és a defenzív vezetés meg kötelező érvényű), csupán annyit írtam, hogy ez egy erősen vitatható pont, mert rohadtul nem egyértelmű, alaposan ki lehet forgatni. De azt is írtam, hogy nem szándékozom ebbe jobban belemenni (nem is fogok), nem vagyok jogalkotó. A gyalogosok és az autósok/motorosok is gyakran tévhitben vannak, pontosan amiatt, hogy ez nem egyértelmű. Szóval az említett szabály nem fekete és fehér. Ráférne már a kreszre egy alapos ráncfelvarrás, pontosan azért, mert sokkal többen vagyunk, mint akkor, amikor ezeket a szabályokat kitalálták.
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah #264 üzenetére
hatööö, izééé, kurv@jolnezki.
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr #263 üzenetére
Nem ddt500 (Tibi)-re gondolsz? [link]
-
Topiccsendőr
addikt
énmeg ezt láttam most. Otthoni sufninak nagyon jól kivitelezett, pofás, és rohadtul nem csúnya. ritka az ilyen.
-
yodamastah
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah #262 üzenetére
ááá. akkor összekevertem a félsvédet valakivel...
én is ezeket hallottam róla, de majd még kérdezősködök máshol. köszi. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr #261 üzenetére
Hat ha en azt tudnam
Amenyi informaciom van arrol az annyi hogy egy kicsit idegbeteg motor az. Allitolag el lett kurva a 2004/2005 evjarat geometriaja. Folyamatosan ugy erzed hogy megy mint a barom mert emeli az elejet, kozbe csak szar
Persze biztos helyre lehet azt pofozni, csak allitgatni kell itt ott
Meg van egy haverom aki egesz jokat ment vele. O nagyon szerette
Mindenesetre en sosem probaltam, olyan embert kellene megkerdezni aki komolyabban foglalkozott ezzel az evjarattal...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah #260 üzenetére
milyen az a motor pályán?
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr #259 üzenetére
Nem. Miert?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah #254 üzenetére
A félsvédnek volt 2005 ös ZX-10 ese?
-
doc
nagyúr
válasz
yodamastah #248 üzenetére
nekem par hete mondta a motorom elozo tulaja akitol majusban vettem hogy mar tobbet mentem vele, mint o egesz tavalyi szezonban osszesen (pedig csak kb. 5500-at tettem bele), de amilyen intenzitasrol Ti itt beszeltek, az egy teljesen mas vilag
-
zsoltee10
addikt
válasz
yodamastah #250 üzenetére
erről az erste bankos reklám jutott eszembe....
te mivel foglalkozol vazze, hogy ennyi időd van? informatikus vagy?
-
yodamastah
őstag
A km gyujtessel kapcsolatos erdekesseg. Offtopic de vicces. Tavaly szeptemberben kezdtem ujra palyaversenyzest szimulatorral (auto). Regen LFS-eztem, de most talaltam meg vegre azt a szoftvert ami eleg komoly ahhoz hogy idot es penzt rakjak bele. iRacing a cucc neve (iracing.com) es csak a tavaly szept. ota futo magyar bajnoki futamokon es a hozza tartozo practice/idomerok osszeadva tobb mint 35ezer km-t vezettem
Hozzaadva az iracing servereken versenyzest meg az offline gyakorlast, sacc 60e km vezettem le 1 ev alatt a szimulatorban
Kemeny munka volt
-
zsoltee10
addikt
válasz
yodamastah #248 üzenetére
nekem sincs időm annyi, mint pár éve. 2007-ben 24ekm-t motoroztam.
nekem is a több munka játszik, és gyűjtés a ház felújításra, aztán a kertészetbe kell feccölnöm a lét.
-
yodamastah
őstag
válasz
zsoltee10 #246 üzenetére
AZ elso motorom egy Fazer volt 2002es. kb 2.5 honap alatt 15k-t mentem vele. 3 honapig volt meg, utana eladtam ugyanannyiert mint vettem
Abban az evben napi 150km volt az atlagom. A kovetkezo evben is hasonlo. De persze azert nem mindig van igy. Nem mindig van naponta 5-15e ft motorozni. (palyazasrol nem is beszelve ami inkabb 30-50e naponta) Neha dolgozni is kell. Pl iden alig mentem talan 6-7e km-t. Palyan is csak 1x voltam. Sajnos most inkabb a penzgyujtes fazisban van a motorozas projekt.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
zsoltee10 #246 üzenetére
Nah ezt nevezem motorhasználatnak.
Te oktathatsz itt bárkit,.
Rühellem az olyan embereket akik évente mennek 500km-ert (nem kevés van belőlük!!!) és osztják az észt hogyan kell motorozni, meghogy ők mekkora motorosok.
Most nem az itteni userekre gondolok hanem akikkel találkozok a nagyvilágban... -
mocsanisi
senior tag
válasz
Daywalker #244 üzenetére
Miért, a jobb kezes utcát nem olyan sebességgel közelítjük meg, hogy meg tudjunk adni egy elsőbbséget? Szerintem zebrára is ugyan ez igaz, főleg hogy általában olyan helyeken vannak zebrák lámpa nélkül, amik nem annyira forgalmasak. Ha én látom hogy valaki ott akar lelépni ahol nincs elsőbbsége, akkor is nagyon figyelek, mert lehet hogy nekem volt elsőbbségem, na de ha úgy alakul hogy számolok el magamban azzal hogy megöltem egy embert... Persze ez szélsőséges példa volt.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #242 üzenetére
"A zebrát amúgy is olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy meg tudj állni ilyenkor."
Szerintem sikerült a kresz legvitathatóbb pontját megtalálni, de nem akarok ebben a topikban erről vitatkozni.
Pláne, hogy idézni könnyű...
-
Topiccsendőr
addikt
A zebrát amúgy is olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy meg tudj állni ilyenkor. Ez benne van. Nem a nyugger a hunyó. A zebrának szentnek kéne lennie, és lassan kéne megközelíteni is. Aki meg siet, keljen fel/induljon el 5 perrccel előbb. 20 évvel ezelőtt lehetett sietni, alig volt résztvevő jármű a forgalomban, ma túl sokan vannak, hogy megengedhessük azt a luxust, hogy nem vezetünk defenzíven.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Én azt veszem inkább észre a gyalogosoknál, hogy tényleg azt hiszi biciklivel vagyok, majd kikerülöm, megoldom és lelép ha más járművet nem lát.
Csak azt felejti el hogy biciklivel nem 60-al jövök a zebra felé...
Meg hogy a bicikli egy 200 kilóval könyebb... -
mocsanisi
senior tag
válasz
Ehhez még hozzá kell tenni, hogy sokan úgy gondolják, hogyha zebrán biciklivel mennek át, elsőbbségük van. De NEM! Biciklisnek akkor lehet elsőbbsége, ha áttolja a biciklit. Azthiszem már általános iskolában oktatni kéne egy alap kreszt...
-
doc
nagyúr
válasz
igen, ez sajna mindennapos
motorral meg szerencsere nem volt ilyen elmenyem, biciklivel viszont tobb is
all az ut szelen, elnez jobbra, elnez balra, a szemembe nez majd halal nagy nyugalommal lelep a bringa elott 2 meterrel -
TayRol
nagyúr
válasz
ugy motorozz mintha láthatatlan lennél.
-
.mf
veterán
válasz
Velem is elő szokott fordulni, pedig 600-as sportmotor sportdobbal, ugyan nem bömbölő kiberhelt fajta, de azért ez is hangosabb, mint a gyári (főleg, hogy városban csak a 70-es táblánál váltok fel 4-esbe, inkább pörögjön kicsit, akkor van motorfék); mégis sokan lelépnek elém. Két okot feltételezek:
- jóindulatú feltételezés: szemük sarkából, periférikus látásból kocsira számítanak, arra figyelnek, motorra nem. Még nem elég gyakori a motor a közlekedésben számukra, idő kell, hogy ehhez is hozzászokjanak, hogy erre is figyeljenek.
- kevésbé jóindulatú: úgy gondolják, vékony, kicsi és könnyen manőverező vagy, majd úgyis megoldod...Motoron mindig defenzíven kell vezetni, zebránál mindig számíts arra, hogy bármikor leléphetnek vagy akár kirohanhatnak is eléd, ott mindig óvatosan és ne a sáv járda felőli szélén menj. Ja és néha satuzás helyett jobban jársz, ha inkább kikerülöd.
-
ALI_G
veterán
válasz
Sajnos ez mindenkivel előfordulhat, ilyenkor használd előszeretettel a kürtöt és legközelebb körül fog nézni. De azért tartalékot mindig illik hagyni és elkerülni egy ilyen balesetet. A másik nagyon hasonló eset amikor kifordulnak eléd amikor te védett úton haladsz.
Egyébként a gyalogos annyira nem veszi észre a hangot, hogy egy hibriddel mi párszor majdnem megjártuk, már a zebrán volt kb. az első kerék és a figyelmetlen gyalogos lelépett, mire észrevette, hogy már foglalt
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Először vagyok itt, csak gondoltam kiírom a mai mérgemet. Hosszú kihagyás, Simsonok, MZ-k, ETZ után vettem idén egy motort. Vagyis nem is motor, kismotor, de rendszám kell rá, egy CBF 125-ös gépről van szó (Márkát szerintem nem kell írnom itt), olcsó fenntartás miatt vettem. Ma mentem vele a kisvárosunkban, szép öregurasan, párhuzamosan a járdán velem egy nyugger tolja a biciklit. Egy zebrához érünk, én nyugodtan mennék tovább,ugye senki nem akar átmenni, a nyugger körülnézés nélkül hirtelen irányt vált, és már előttem van keresztbe a biciklivel.... Elsőfék-hátsófék satu, kb 8-10 m-re lehettem, papa megvetően felém néz, majd visszább tolja a biciklit, hogy elférjek, mert kb. a féktávolságomon volt a zebra. Visszafele jövet ugyanaz a zebra másik oldalról, két nyugger nő beszélgetve megy egymás mellett szintén velem párhuzamosan. Elveszem a gázt, tudom hogy ez csak álca, hogy egyenesen mennek! Nem csalt a megérzésem, hirtelen mozdulattal lelép az egyik a zebrára, majd körülnéz. Komolyan mondom, ha előbbre vagyok, lehet hogy fellök. Mivel számítottam a produkcióra, csak 25-30-al mentem. Mondtam itthon az asszonynak, ha valamelyiket elcsapom, akkor mindenki azt mondja, hogy szegény öreg, szabályosan ment át a zebrán, az ökör motoros meg elcsapta, mert csak hajtanak mint az állat.
Ott látom a probléma forrását, hogy szegény kis CBF ötvennel negyedikben úgy megy, mint egy villanymotor, alig van hangja. Mindenesetre furcsa, hogy a kocsihoz képest jóval nagyobb arányban lépnek elém gyalogosok körülnézés nélkül. -
Integra
titán
-
ALI_G
veterán
krosszmotorosos, 1000 fps-eses
[link] -
Integra
titán
bmw e scooter
nagyon csecse robogó, de 100km édes kevés egy napra. legalábbis én gondban lennék vele sokszor... 200km már so-so. -
.mf
veterán
-
Jubilált a vas, túl a 75ezren.
-
TayRol
nagyúr
Szombaton valaki valamerre?
-
doc
nagyúr
tudom mi a statisztika, de ezt pont nem a 'mashogy szamolt' statisztika
az hogy 'nem volt baleset' meg az hogy a valosagban tobb is volt (plane hogy elotte meg azert hobologtek, mer' hogy 'milyen sok a baleset') a szimplan hazugsag...
persze most be lehetne ide idezni a nepszeru Churchill-frazist
az altalad emlitett eset az meg belefer a durvan elferditett statisztikaba, hiszen ha csak a kisebb lopasokrol beszelnek, akkor kijelentheto (bar valoszinuleg szinten nem igaz) hogy csak kulfoldiek voltak a celpontok. az autolopasokat meg jotekonyan nem emlitjuk -
Statisztika?
Tudod mi a statisztika? Amikor az újságba bekerül, hogy csakis külföldiek részére követtek el autófeltörést, ahonnan kisebb értékeket, és rádiósmagnót loptak el.
A bibi annyi volt csupán, hogy abban a hónapban lopták el a golfunkat, egy utcabeli nyaraló német mercijét, meg a felettünk levő utcából egy toyotát asszem.
Na, így lett nagyon szép nyári bűnügyi statisztikánk. -
boogie84
veterán
válasz
yodamastah #200 üzenetére
Ezt ismerősöm fotózta!
Meg van sorozatfelvételen
Azt mondta h talán egy töréssel megúszta a katapultot.(#204) zsoltee10: Sosem vagánykodnék csak azért h megmutassam én vagyok a f@szagyerek.
-
doc
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz
limit joci
elszámolta a limitet kissé
-
Integra
titán
válasz
tuti összekarcolta a szép új ruháját szegény
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!