- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Házimozi belépő szinten
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
-
PROHARDVER!
A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései. Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClioRS
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Szerintem ne, hacsak nem a saját pénzedet akarod költeni hanem inkább a bankét. Rápróbálok majd fordulónap után és meglátjuk.
-
axioma
veterán
válasz
confuser
üzenetére
azert en tuti nem szerzodnek at ugy, hogy eldobjak a multam, kezdjek elolrol mindent. miert nem mukodtetnek ilyenkor sotet uzemet? azaz migralnak ahogy tudnak, egy ideig az uj es a regi rendszer is megkap mindent es a kimeno eredmenyt osszehasonlitjak, amig nem egyezik x ideig addig csak az eredetie megy ki, utana switch az ujra, majd ujabb teszt utan a regi lekapcsol. Az eppen nem elesbe reportalo rendszer lehet lassu, log kikapcs stb., de ki lehet gyomlalni a hibakat nem homalyos user elbeszelesekbol hanem pontos input ismereteben (es ez a user oldali hibaktol mar megtisztitott, netto backend problema)
-
ClioRS
őstag
válasz
confuser
üzenetére
Nem védeni akarom őket, de ilyen "összetákolt" IT rendszereknél előfordul. Szerintem az MBH még nagyon nem tart ott, hogy kiváltotta/egységesítette volna az összeolvadás miatti rendszereit, gondolom ezért vannak még ezek az idegesítő limitációk.
2023 végén az Erste-be kerültek át a Random Capitalnál lévő számlák, én valamikor 2025 év elején mentem be megszüntetni, 1 órát töltöttem ott, mert bár a számlám létezett de valami oknál fogva az egész számlanyitási folyamatot végig kellett csinálni, ezer papírt aláírni, csak miután ez megvolt akkor tudták elindítani a számlazárást. -
confuser
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Szerintem amíg nem húznak meg egy igazi nagy tisztogatást - ami amúgy szerintem az egyetlen megoldás az MBH-s őskáosz felszámolására - addig az eddigi gyakorlat szerint a meglévő szerződéseket valószínűleg érintetlenül hagyják.
Hogy egy aktuális élményről is beszámoljak a témába vágóan: a sima Go! hitelkártyámon szerettem volna érvényesíteni flottakedvezményt (díjmentes havidíj). Ezt a jelenlegi csodarendszerükben nem tudják megoldani, ezért a mostanit fel kell mondani, és egy újat igényelni. 2026… egy checkbox helyett…
-
fraba
aktív tag
Megnéztem, nekem 2025.07.30.-n jött a Sikeres szerződéskötés! tárgyú levél a Cofidistől, és 08.01 az email, hogy sikeresen regisztráltam a netbankba. -->a fél év az 01.30-02.01, tehát kb másfél hete járt le.
Illetve én még nem fizettem egyszer se számlavezetési díjat, mert mindig időben visszatörlesztettem.
Ez nem tudom, hogy számít-e, csak gondoltam mondom. Nem lepődnék meg egyébként, hogy azoknak emelik/azok emelhetik a hitelkeretüket, akikből legalább már 1 FT haszna volt a banknak...
Mindenesetre, nekem nincsen hitelkeret emelés gombom, és nem is volt. -
confuser
senior tag
Most vettem észre, hogy 2026 január 1-től már nem igényelhető MBH ÉnPostám hitelkártya. Classic-ot viszont a MediaMarkt mellett már BestByte-ban is lehet igényelni (bár ez már 2025 májusa óta így van).
-
ClioRS
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Nekem egy legördülő lista volt, először 710-800, majd 810-900 között tízezresével tudtam kiválasztani az értéket mekkorára emelnék. Azt át lehetett írni?

Te is fizettél 2 havi számlavezetési díjat, lehet az is közrejátszott meg a fél év is. -
Yellow73_a
tag
Valószínűleg a fél év játszott, és nem a számlavezetési díj befizetése.
Szintén augusztusban nyitottam 700e kerettel
Az első két hónapban fizettem számlavezetési díjat, mert azt hittem, hogy akkor nincs, ha időben visszafizetek mindent. Későn esett le, hogy a hitelfordulóig (minden hónap 20.-a környékéig) kell ahhoz visszafizetni, hogy ne legyen számlavezetési díj.
Azóta nem fizetek számlavezetési díjat.
Most, hogy olvastam, hogy sikeresen emelted a keretedet, ránéztem én is a netbankra, és nekem is ott volt a keretemelés. Rákattintottam, kiírta, hogy 900-ig emelhetek. Beírtam, hogy 900-ig szeretném, egyből meg is emelte. -
ClioRS
őstag
Pontosan, nekem ott volt ahol a kérdőjel van a képen. Korábbi kommentek alapján nem nagyon van pontos folyamat arra kinek mikor ajánlja fel, keress rá itt a fórumon, elég sok variáció van. Én is csak teszt jelleggel kezdtem el fizetni a számlavezetési díjat, gyanús, hogy amiatt kaptam emelést, de nem tuti.
-
-
ClioRS
őstag
A 2 zárás között max 1% szerintem már nem él, az októberi (09.19-10.20) kivonaton a visszatérítés összege 7496 Ft volt, ami ugye csak 7000 lehetne ha lenne még ez a feltétel. Januári (12.16-01.22) kivonaton 11961 Ft szerepel.
+ #780 confuser
Indítottam egy revolut feltöltést próbából, hó elején meg úgyis mindig veszek DKJ-t + revolut feltöltés, így a teljes keretet elköltve, meglátjuk mi lesz a matek márciusban.#782 fraba
Beléptem a netbankba és a hitelkeret mellett volt egy keretemelés igénylése link, arra rányomtam és indult a folyamat. -
confuser
senior tag
Elképzelhető hogy így van, de én ennyire nem bonyolítom a Cofidis-es életem. Havi 1 alkalommal foglalkozok vele, és ebben a helyzetben március 1 után 1 alkalommal letudnám a dolgot. Meg lehet próbálni azt amit írsz, de akkor innentől vagy mindig két részletben kell vásárolnia a kimaxoláshoz, vagy fixen hó végén.
-
válasz
confuser
üzenetére
Ez biztos?
Régen 2 ablakot kellett figyelni:
2 zárás között max. 1% ÉS naptári hónapban is max. 1%Szóval ha a fentiek még igazak, akkor a keretemelés miatt a februári forduló után a régi és új keret közötti különbségig jár az 1%, VISZONT, ha kimaxolja, akkor március 1 után csak a fennmaradó részt kapja vissza.
Lenti példa:
január 20 - február 20 között maximum 7k kaphat
február 1-28 között maximum 7k kaphatfebruár 20 - március 20 között maximum 9k kaphat
március 1 - március 31 maximum 9k kaphatMivel keretemelés volt, így február 20-28 között ELVILEG kaphat maximum 2k-t, de akkor március 1 -20 között 7k-t fog maximum kapni. (ki kell majd próbálni, régen így működött)
-
ClioRS
őstag
Augusztus 22-én kaptam meg a Cofidis kártyát 700-as kerettel, minden hónapban kihasználtam a max visszatértítést, utolsó 2 hónapban kíváncsiságból nem töltöttem vissza hó végén, így fizettem számlavezetési díjat hátha kapok keretemelést, és bejött
Nem tudom ez a 2 havidíj számított-e, de két lépésben először 800-ra, majd újra egyből igényelve 900-ra tudtam emelni.
Erre a plusz 200-as keretre az új elszámolási időszaban (február 20 után) kapok már visszatérítést, ezt jól értem? -
axioma
veterán
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Egyszer volt ilyenbol (visszatoltes adott kartyaval fizeteshez kotott bolti kedvezmenyert) felmondas nelkul is problemank: euronics hitelkartya arra a honapra a keret 1.5x-ese tartozast jelentett a khr-be, es sehogy nem lehetett ravenni oket a javitasra - hetekkel (kov. adatszolgaltatas khr-ben regisztralasaig) csuszott a haz vasarlas hiteligenylese, mert a hitelezo banknal ezt ugy ertelmeztek, hogy tul lett koltve.
-
Yellow73_a
tag
Nem azt írtam, hogy ezt fogom rendszeresen csinálni, de néha-néha kisebb összegekkel biztos beleférne.
De a lényeg, hogy szerintem kár azon rugózni, hogy ha váltásra költöm el a hitelkeretet, akkor tulajdonképpen mennyivel jobban váltottam, stb.
A lényeg, hogy elköltsük a hitelkeretet a maximum visszatérítés eléréséhez, tök mindegy, hogy mire. Semmivel sem jársz jobban, ha mondjuk 700 ezerből 300-ért veszel DKJ-t és 400-ból devizát váltasz, mintha egyben eltapsolnád a keretet egy OLED tévére. Így is, úgy is 1%-ot kapsz vissza a maximális limitig (Cofidis esetében a teljes hitelkeret, MBH esetében 500eFt, stb) -
ClioRS
őstag
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
elsején elköltöttem a teljes hitelkeretet, majd rögtön vissza is töltöttem. Megkaptam a jóváírást, így viszont az egyenlegem pluszban van a hitelkerethez képest. Ebben az esetben mit érdemes/kell csinálni?
-
axioma
veterán
válasz
Yellow73_a
üzenetére
konkretan tobb bank leirja, h ez is egy nem rendeltetesszeru hasznalat...
-
Fifi
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Ezzel csak óvatosan.
Én évekkel ezelőtt játszottam ezt, hogy a hitelkeretet többször költöttem el hónapon belül rendszeresen. Egy idő után telefonon hívtak, hogy ezt nem kellene, mert felmondják a hitelkártyám. Azóta nem csinálom.Visszakerestem, utoljára 2023. novemberében költöttem el a hitelkeret háromszorosát

-
Yellow73_a
tag
Ha jobban belegondolok, simán csak euro váltáshoz akkor is jó lehet, ha már kimerítettem a hitelkeretemet DKJ vásárlásával, mert simán tölthetek csak úgy forintot a cofidis hitelkártyámra, amit utána egyszerűen levásárolhatok, vagy éppenséggel feltöltsek Revolutra, csak már jóváírást sem kapok érte. Ki is fogom próbálni ezt az euro váltást.
-
Merlini
tag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Euró váltásról volt szó, írtam egy tippet Cofidis kártyával kedvezőbb árfolyamot lehet elérni.
Te az 1% jóváírást DKJ vásárlásokból veszed ki, de lehet páran alkalmanként az - MNB ~közép árfolyamához képest - 1%-kal jobb árfolyamon eurót szerzünk be.
Sőt ezeket kombinálom.
Szabad HK keretem egy részéből jó árfolyam esetén váltok. Mert euróban is képzek megtakarítást (pl. lightyear TBSZ), és/vagy jól jön eurós országokban költéseknél is.
DKJ-t is veszek. Van februárban és márciusban lejáróm és a mostani 2-3 hétben az áprilisban lejáró állományt töltöm fel.
Ezekből a kifutó DKJ-ből teljesítem az egy(-két) év alatt 70-100 eFt-ot hozó bankszámlák havi befizetési feltételét. Pl. most egy 99 eFt jóváírásúra gyúrok szomszéd fórumban, erre 600 eFt beutalás kell havonta.Hagyok HK keretet pl. még rendszeresen egészség/önsegélyző pénztári számlára kártyás befizetésre is. Jön rá adó-visszatérítés és sajnos családba kell gyógyszereket venni. Csont törés miatt januárban 3 hétre kiesettem a munkából, az önsegélyző pénztár visszapótolja a fizumat.
De nem sorolom tovább. Te fordulónap előtt visszatöltőd a keretet. Én komplexebb célokra használok hitelkártyákat. A Cofidis-t már nem fordulónap előtt töltőm vissza, hanem egyrészt a kifutó DKJ-ból, másrészt a következő hónap elején érkező fizuból. -
Merlini
tag
Meglepődtem:
A Cofidis (ex Cetelem) fillére a Magyar Nemzeti Bank árfolyamán váltja az eurót.Az MNB munkanaponként frissülő évekre visszatekintést nyújtó árfolyam táblázata innét tölthető le. Talán délben frissül be az aznapi.
Megfigyelésem szerint reggeli vásárláskor akár már aznapi (ha munkanapra esik), vásárlást követő munkanapi, (esetleg vásárlást követő második munkanapi) MNB euró árfolyamon váltanak.
Ha utánanéznél a táblázat alapján:
- a #761-es hozzászólásomban lévő november 28. pénteki eurós vásárlásom december 01. hétfői MNB árfolyamon teljesült.- gyakran előfordul, hogy egy forintos vásárlás mellett feltüntetnek euró árfolyamot is, ott is igaz a megfigyelésem szerinti árfolyam.
-
Yellow73_a
tag
"Erre jön 1% jóváírás, ha úgy nézzük még -3,8 forint, a Revolut Standard-hoz képest már majd 6 forinttal jobb árfolyam."
Ez abban az esetben igaz, ha nem merítetted ki a keretedet mással. Én például DKJ-t veszek a teljes keretből, így számomra irreleváns a Revolut feltöltés, sem forinttal, sem euróval.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
friss Cofidis HK-s vagyok, ezért egy megerősítést szeretnék kérni, hogy jól értem-e:
ha az előző forduló előtt már kipörgettem a kártya visszatérítési limitjét, akkor hiába volt közben fordulóváltás, várnom kell február 1-ig, mert az újabb költésekre már nem adna visszatérítést. Jől gondolom? -
Merlini
tag
Mr Dini Curve alatt gondolom a Cofidis Card currency HUF-ra volt állítva? Ebben az estben a Curve Mastercard árfolyamon váltott.
„Szóval gyorsan Go back in time funkcióval átterheltem a vásárlást az eurós deviza számlámra, így refundolva lesz várhatóan a Cofidis.”
Ez egy eurós számlához kapcsolt bankkártyát jelent? Ha igen, akkor Curve alatt Card currency EUR-ra van állítva?#757 ClioRS A Revolut Standard már nem vált jól, tapasztalatom szerint eurónként ~2 Ft magasabb árfolyamon váltja mint Cofidis.
Jobb árfolyamhoz javaslom:
Revolut-on EUR számla + hozzáadás kiválasztani a Cofidis kártyát. Tehát a Cofidis váltsa a forintot euróra.
250 euró feltöltése november végén:
Erre jön 1% jóváírás, ha úgy nézzük még -3,8 forint, a Revolut Standard-hoz képest már majd 6 forinttal jobb árfolyam. -
pityu8
tag
-
axioma
veterán
Cofidis a volt auchan/cetelem naptarjat kirakta mar valahova? Mikor van januari fordulo?
-
ClioRS
őstag
Miért nem revoluton csinálod ezt a hk-val töltve pénzt oda? Most 1716,19 EUR vétele 661 380 Ft, amikor váltod akkor levon annyit amennyit beállítasz és utána még nincs variálás a könyveléskori árfolyammal, plusz általában jobb áron vált mint bármi. Nyilván mehet lejjebb is az árfolyam és akkor könyveléskor jobban jársz, de lehet több is.
-
pictigjis
őstag
amit te nézel, az VÉTELI ár. ha 650 ezer forintot vettél volna, azért kellett volna 1716 eurót adnod. felcseréled az irányokat, bár lassan már nem is teljesen világos, mit akartál csinálni... 382 körüli bankközi euróárfolyam mellett a mastercard vételi árfolyama 378,74, az eladási árfolyama 387,54 HUF. ez se nem jó, se nem kirívóan rossz, átlagosan lehúzós
-
Mr Dini
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Ahogy nézem, ez ugyanaz a weboldal, csak a nemzetközi. Nekem nem euróról forintra, hanem forintról euróra kellett volna váltanom. Ott picit más a matek. Ezt írja nekem az oldal most:
Current Rate : 1 HUNGARIAN FORINT (HUF) = 0.0026403 EURO (EUR)
Transaction Amount : 650,000.00 HUF = 1,716.20 EUR
Szóval:650,000÷1,716.20 = 378.74 HUF
Tehát 378.74 forintért tudtam volna egy eurót venni?
Hát ennyiért még a középárfolyamon váltó Gránit banknál sem tudtam volna váltani.De ja, jó tanulópénz volt. Legközelebb nem aggódok, hanem megvárom a könyvelést.
Köszi mindenkinek az infót!
-
pictigjis
őstag
pedig pontosan az történt, amit leírtál, a viselkedés normális volt. a cofidis hitelkártya bizony mastercard árfolyamon zárol, és az pontosan 387,54 huf a mai napra. itt lehet megnézni. 2-3 forintnál kisebb eltérés SOHA nincs a bankközi árfolyamhoz képest, ezt bele kell kalkulálni. könyvelésnél történik az mnb-árfolyam alkalmazása
-
Mr Dini
addikt
Jó áron van az euró most, gondoltam váltok. Cofidis HK elvileg MasterCard árfolyamon váltja a HUF->EUR-t, ezért kikerestem egy kalkulátort. A mai napra 650 000,00 HUF = 1 716,19 EUR-t ír váltásnak, ami nagyon baráti. Szóval megpróbáltam beterhelni a Cofidis HK-t direktben euróval, de nem sikerült a kártyás vásárlás. Ezután Curve mögé rakva szépen végbe ment a tranzakció. Azt vártam volna, hogy 650k-t emelnek le Cofidis oldalon. Ehhez képest 665 102 forintot emeltek le, ennyit látok Cofidis oldalt foglalás címszóval, ami viszont jelentős és nagyon durva ár érte, ennyiért váltottam volna a normál bankomnál és azzal jobban járok.
Szóval gyorsan Go back in time funkcióval átterheltem a vásárlást az eurós deviza számlámra, így refundolva lesz várhatóan a Cofidis.
De értetlenül állok az eset előtt. Egy ismerős szerint könyvelés előtt valamiért mindig nagyobb összeget ír, aztán amikor véglegesítik, akkor áll be jó árfolyamra. De hogy van ez? Telefonon nem tudtak felvilágosítani, szerintük MC árfolyam érvényes mindig. Csakhogy az MC árfolyam biztosan nem ~387 forintért vált most eurót...
-
confuser
senior tag
Nem használtam még az áruhitel szolgáltatást, de az alábbi oldal szerint:
"A részletfizetést hitelkártya számláján a többi tartozásától elkülönítve tartjuk nyilván. Amennyiben a hitelkártyáján is van tartozás, mindkét törlesztő részletét be kell fizetnie fizetési határidőig[...]
Mi történik, ha nem fizeti be határidőre az aktuális törlesztőrészletét? A Bank a meg nem fizetett törlesztőrészletet hitelkártya keretéből törleszti"
Ebből nekem úgy tűnik, hogy csak akkor csökkenti a hitelkeretet, ha a türelmi idő végéig nem fizeted be a normál hitelkártya tartozásoddal együtt.Más: azért ez egy elég pongyola cikk lett a témában.
- Hogyan lett 30k-s költsége a hitelkártyának? Gold és Platina hitelkártyákon kívül a legdrágább kártya (kártyadíj+havidíj) is 15k (OTP Bonus), a példaként hozott Raiffeisen kártyája meg 11k.
- MÁK DKJ marzs-ra 1%-ot ír, de pont DKJ-nál ez egy változó érték, viszont jóval alacsonyabb érték jellemző (D260429 vételi árfolyam: 98,4247%, eladási árfolyam: 98,2306% --> "marzs": 0,1941%, D260318 esetén 0,2064%, D261223 esetén meg 0,5948%)
- A Cofidis és Unicredit visszatérítést nem is említi, bár lehet "stratégiailag" jobb is, de akkor meg minek cikket írni róla?
Abban mondjuk igaza van, hogy ez inkább kockázatos hobbi, mint befektetés/vagyonépítés, még úgy is, ha hozzászámolom a Cofidis/Unicredit visszatérítést (ami amúgy a nagyobb része a nyereségnek a DKJ hozamhoz képest). -
szeky81
tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok. Cofidis áruhitelre vettem egy hangfalat és mellé igényeltem egy hitelkártyát is. Csoportos beszedéssel valósul meg a számlámról a leemelés minden hónap 9-ig. A kártyához 500.000Ft hitel tartozik.
- Az áruhitel ebből az 500.000Ft-ból jön-e le?
- Ha megjön a kártya, akkor ezt is aktiválni kell, hogy a levonás/törlesztő élesedjen?
- Ezt (hsz-okat olvasva) lehet telefonon keresztül is aktiválni?
Köszi a válaszokat!
-
ablack
senior tag
Aki elfogadta a Cofidis hitelkártya hitelkeret emelést a netbankban, annak kellett aláírnia új szerződést az emelt keretre vagy küldtek neki frissített szerződést?
Nekem kicsit érdekes hogy azonnal megemelkedett a keret mikor elfogadtam, de a szerződésnél ha megnyitom a dokumentumot akkor még a régi összeg szerepel, és a KHR-be se küldték be az új keretet.
Kb. 1 hete fogadtam el.
Vagy van valami elbírálási időszak mégis? -
-
Mr Dini
addikt
Csupán kíváncsiságból... Akinek van Cofidis HK-ja, az belépve a netbankba, majd a Kártyáim menüpontra, aztán a nagy piros Szerződésem gombra kattintva mit lát a dokumentumban? https://netbank.hu/netbank szerepel az enyémben címként és így is küldték ki postán. A vicc az, hogy ez a magnetbank oldalára visz és azon belül is 404-re.

Jeleztem nekik, mikor postai úton megláttam és azt igérték, azonnal javítják. De az enyém maradt olyan, amilyen...
-
samyka11
csendes tag
Nagyjából átfutottam a fórumot, kedvet kaptam a Cofidis HK használatára.
Van egy 2019-es, nem aktívált Cofidis (ex Cetelem) hitelkártyám Euronics felirattal.
A Cofidis honlapját is átnéztem, nincs Euronicsos kártya külön, csak Auchanosokat találtam.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek erre is azok a feltételek vonatkoznak, melyek az összefoglalóban olvashatóak? -
confuser
senior tag
Ha már új év és Cofidis, erről a promócióról kapott valaki értesítést? A hirdetmény szerint " e-mailben vagy postai úton vagy SMS-ben" kell róla értesítést kapni, különben nem érvényes. Amúgy meg igazi feketeöves promóció, a méltán kerülendő hitelkártyáról való eseti átutalást népszerűsíti, de a matek szerint (legalább 100 000 Ft utalás, 1%-os díjjal az 1 000 Ft költség, ha aznap vissza is tölti az ember, akkor talán nincs vagy max 1 napi kamat, cserébe 5 000 Ft jóváírás) egyébként így is megérné...
-
mzsombor
tag
válasz
hargitomi
üzenetére
Jaja, engem is kidobott a myKey. Öröm az ürömben, hogy végre így be tud lépni a feleségem is... Lehet, hogy a mi panaszunk rontotta el mindenkinek...?
Ami biztos, ezt a szutyok appot többet nem fogom használni, marad a retro sms...
Hitelkeret emelés: nálunk már mindkét kártya 1M, pedig havi egyszer költünk róluk. Ki kellett várni, de szépen lassan felemelgették mindkettőt. Ha a netbankban elfogadtuk, papírt se kértek sose pluszban. -
hargitomi
tag
Nem változott, hónap első napján állampapír és azonnali visszatöltés. El is könyveltem már, hogy így nem fognak soha emelni, de lehet akkor évente egyszer (még az is lehet, hogy ma jelent meg a gomb, tehát jan 1-jén, nem tudom pontosan) 100 ezerrel engedik így is most nekem.
-
hargitomi
tag
Hoppá - ma reggel belépnék Cofidisbe, látom MyKey megadta magát, eltűnt a hitelkártyám.
Beléptem a weben, ott viszont megjelent a hitelkeret emelés gomb így 7 hónappal számlanyitás után. 500 volt, 600-ra engedte.
-
ClioRS
őstag
-
Mr Dini
addikt
Na, annak örömére, hogy bevásároltam délelőtt, meg is halt teljesen a Cofidis bank. Kártyával külföldön terminálnál nem tudtam fizetni, a MyKey app halott és netbankban kinyomva a biztonságos fizetést a 3ds checknél az SMS sose jön meg, ergó fizetni nem tudok vele egyáltalán. Kis újévi karbantartás.
Komoly bank ez. 
-
confuser
senior tag
Attól függ mit veszel. Ha DKJ/MÁK, akkor nyersz 2 napnyi kamatot ha ma költöd el. Ha konkrét terméket, azt meg nyilván akkor amikor szükséged van rá, abban az esetben mindegy, hogy hány napod van visszafizetni, nem nyersz vele semmit. Én ma elkölteném, hátha becsúszik decemberre a könyvelés, és akkor januárban van egy új köröd. Ha nem, akkor sem vesztettél semmit, a januári kört kihagyod.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Beléptem én is a Cofidis hitelkártya használók táborába.
Marha hasznos a PH!, meg ez a topik is, respect az összefoglalóért és a mérhetetlen mennyiségű infóért, ami itt felgyülemlett! Igyekeztem visszaolvasni, de még nem értem a végére.A célom az 1% cashback maximalizálása. Eddig úgy értettem, hogy van a táblázat az aktuális zárással, ami mondjuk dec 16-tól jan 22-ig tart. Viszont a cashback reset meg minden hónap elejen van. Tehat ha ma dec 30 van és gyorsan vásárolnék annyit, hogy kimaxoljam a cashbacket, majd vissza is fizetném, akkor utana elsején megint ki tudnam használni a teljes rendelkezésre álló cashbacket?
Mert eddig ugy értettem, hogy kvázi hónap elsejétől a zárásig lehet csak használni, tehát most január elsejétől huszonkettedikéig éri meg. De ha nem, akkor mar nyomom majd következő hónapban 23-án a vásárlást és csak a következő februári zárás előtt töltöm vissza teljesen.
Koszi!
Ui.: Borzaszto korulmenyes volt az igenyles, napokat vett igenybe az, hogy hivogattam oket. Es nekem sem adtak meg a maximum keretet, pedig boven felette keresek... Szinten nem tudtak megindokolni, miert, csak a "rendszer" miatt. Illetve velem is eljatszottak aktivalaskor, hogy akkor milyen szamlara utaljuk a rendelkezesre allo hitelkeretet. Nem is ertettem mit akar az ugyintezo eloszor. Nyilvan le akartak huzni az utalas koltsegevel... Meg valami biztositast is ram akartak sozni, ha betegseg miatt fizeteskeptelen lennek, amit nem is ertek, mert alkalmazott vagyok es ha beteg lennek, akkor is jonne a fizu. Szoval rafinaltak rendesen. Azt mar most latom, hogy turelem kell majd ehhez a bankhoz.
Kicsit felekz hogy milyen marketing megkeresesek fognak jonni. A webappok es mobilappok meg katasztrofa kategoria. De cashbackre es euro valtasra jo lesz. Curve-be berakva digitalis kartyakent is patent.Illetve direkt egy olyan feltoltokartyat adtam meg nekik kapcsolattartasi szamkent, amit nem hasznalok semmire. Kb azonnal kerestek is az Alfa premiumtol, hogy nem akarok-e befektetni. Szoval porog a marketing gepezet.
-
BVmot
újonc
-
Merlini
tag
Cofidis (ex Cetelem) hitelkártya.
Netbankban és MyKey applikációban - Ennyit használhatok még: 5 000 forint december 19-én
Hitelkártya számlakivonaton – Felhasználható hitelkeret: 4 633 forint
Miközben a Hitelkártya számlakivonat utolsó tétele:
2025.12.16 Havi számlavezetési díj 367 FtEnnek ellenére 3 nappal később sem vonták le a „Havi számlavezetési díjat”.
Sőt ez csak majd valamikor jövő hónap elején teszik meg, az eddigi tapasztalataim alapján.Nem érkezett a héten 367 forint jóváírás egy vagy több tételben.
Ismét jelzem a fórum olvasóinak Cofidis (ex Cetelem) hitelkártya vonatkozásában esetleges problémák elkerülésnek érdekében.
Ha valaki ezt az 5 000 forintot el akarja költeni azt nem tudja, 4633 forinttól többet nem tud fizetni.
Sőt ha ezzel próbálkozik akkor próbálkozásonként fizethet majd 105 forintot „Sikertelen tranzakció díja (limittúlépés, fedezethiány)” miatt. -
válasz
Yellow73_a
üzenetére
2017-ben 500-al kezdtem
Főként edigital/emag/aqua vásárlásoknál, de néha telefonon is javaslatra munkáltatóit beküldve nem sikerült emelést elérni
2023-ban jött az email 700-as lehetőségről (itt előtte volt első alkalommal, hogy nem fizettem vissza fordulóra a felhasznált összeget)
2024 év végén jött 900-as lehetőségről email
idén jött 1Mről emailAmikor jött email telefonáltam, 2024ben kértek munkáltatóit az emelés előtt, de simán ment minden esetben az emelés.
-
pityu8
tag
Cofidis Hk-nál mikor készül el a számla kivonat? 10.31-i a szerződés, a netbankban azt írja nincs hk-m, a droid szerint meg azért nincs, mert vissza lett fizetve a tartozás. Küldjek képernyőképeket e-mailben, és majd megnézik.
-
mzsombor
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ponstoan így van: az új jelszót a kiléptetett mobilalkalmazásban kéne jóváhagyni. És sajnos eddig az ügyfélszolgálat se tudott segíteni, állításuk szerint törölték a mobil app regisztrációt, mi is magát az appot, de mégis azzal akar továbbra is bejelentkeztetni. Sakk-matt. Holnap újra próba, mára ennyi elég volt az idegeimnek.
-
Revolut feltöltést simán enged a jelenlegi max. keretig (1M) Nekem. Majd a revo kártyával a dkj vétel 7-800k között is megy 1 tranzakcióval.
Kincstárat nem próbáltam mostanság, de Cetelemes időkben 700k-s keretnél dkj vétel 692k-val ment.Valahol a Cofidis-MÁK között lehet ez a limitáció, mert szemmel láthatóan revolutot közbeiktatva nincs ilyen gond.
-
ClioRS
őstag
válasz
efzoltan
üzenetére
Nekem se engedett 500 felett vásárolni webkincstárban, 410 ment, 700 a keretem.
Viszont látom megint nincsenek a helyzet magaslatán a cofi ügyfélszolgálaton. Nekem egyszer elutasította a kártyámat az egyik terminál, gondoltam felhívom őket megkérdezem mi lehetett a gond. Nem vették fel, vagy 15 percig csörgött, úgy voltam vele majd máskor próbálkozom. Kb fél órával később hívtak, hogy én kértem visszahívást, amit amúgy nem kértem, mondtam is a nőnek, de ő azt mondja ezt látja a rendszerben azért hívott. Már ez fura volt, de pont jól jött, megkérdeztem mi volt a kártyával, miért nem sikerült a fizetés, azt mondta, hogy ő semmit se lát a próbálkozásból, biztos volt? Természetesen volt, de inkább hagytam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- NIOH 3
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Sorozatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Karcmentes Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue 1OO% ! még 8Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ csak beaktivált Apple iPhone 17 Air 256GB Space Black 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Csere! Vector 16 HX AI A2XWHG RTX 5070 Ti, Ultra 9, 32 GB RAM 2029.03 ig garanciás
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold- 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4514
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hát ennyiért még a középárfolyamon váltó Gránit banknál sem tudtam volna váltani.