- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz
Tamás 30 #36699 üzenetére
Igaz, erről nem írtam. A szivárványt a legtöbb ember nem látja de célszerű megnézned sőt lehet a párodnak is mielőtt megveszitek. Az olcsóbb projik általában tényleg alacsonyabb színkerék sebességgel dolgoznak, a benq w1070 már 6x-os ha jól emlékszem, ott kicsi az esély h látni de az már használtam 140 eft körül megy. Az ajánlott epson LCD, ott nem lesz ilyen gond, ha belefér a keretbe akkor inkább akkor azt nézd meg.
-
Tamás 30
csendes tag
Köszönöm a választ!
Igazából a venti hang nem mérvadó mert nem egy légtérbe van a projektor meg a vetitett kép kb úgy kell elképzelni mint egy mozit.Ami viszont negatív az a szivárvány efektus.
Olvastam egy tesztet a h6500ről és azt írják lassú a színkerék és rendkívül hajlamos a szivárványra.
Ez nem tudom mennyire valós jelenség egy full hd filmnél. -
vcsabika
tag
válasz
unknownerror #36682 üzenetére
Nalam is volt ilyen hiba, nem para sw-es gond! A szinkerek elcsuszott picit. A megoldas az, hogy belepsz a factory menube es keresel egy olyat, hogy color wheel delay es vagy felfele vagy lefele elkezded csusztatni addig, amig jo nem lesz. Ellenorzeshez yotubon nezz egy rgb test videot. Sok sikert!
-
péjé
őstag
válasz
Tamás 30 #36695 üzenetére
szia,
belépő kat. proji, elkezdeni jó, ha csalódsz akkor nem buksz nagyot ha eladod.
Figyelj arra hogy nincs lens shift, az elhelyezését ki kell számolni pontosan, keress kalkulátort. Picit hangosnak találom a 31dba eco zajt, ez pont fej felett a halk jeleneteknél esetleg zavarhat.
Acélos feketére ne számíts de alkalomszerűen mozizni jó lesz, eldöntöd h továbblépsz vagy elég ez.
MIndenképp nézd meg élőben, induljon normálisan, a hűtő ventinek reagálni kell ha váltasz eco-normál mód között, bár kicsi a zoomja de azért az működjön. 2 használtat látok én az eredeti lámpásat nézném meg elsőre.
5000 órát ír az adatlap, 4000 körül cserélni kell ne várd meg amíg elmennek a színek stb.Perpill ez a legolcsóbb fhd vetítő, ha kicsit többet is szánnál rá láttam egy EPSON EH-TW3200-at 120e ft-ért, ez azért már mozis vetítő, magasabb kontraszttal, lens shift, eco 22dba zaj...
acer
epsonVászonnak javaslom keress manuál Optomát, olcsó üvegszál erősítéses, kezdésnek kiváló.
-
apszi
őstag
SZiasztok!
Egy gyors véleményezésben szeretném a segítségeteket kérni. Úgy döntöttem, hogy a viszonylag világos szoba falait a vászon környékén besötétíteném egy amolyan mobilis, könnyen eltávolítható anyaggal. Mi a véleményetek, a két linkelt anyag közül melyik lenne alkalmasabb erre a célra.
1: [link]2: [link]
Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
-
Tamás 30
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy full hd projektort amit ugyan ritkán heti 1-2 alkalommal használnék természetesen filmezésre.Ezt a típust néztem ki acer h6500.
Most egy epson eb98 van de a felbontása relatíve kicsi,ezért szeretnék venni egy full hd-s modellt, nem csillagászati áron.
Kérdésem az lenne mi a véleményetek az acer h6500-as projektorról.
-
Mik76
senior tag
-
Tufa_
aktív tag
Pelda keppen megneztem az Epson TW5300at amit mar parszor emlitetettek itt, amazonon az uj ara jelenleg £499. Amazon warehouse (30 napig visszakuldheto de nincs mas gari ra) £445-455. Ebayen egy hasznalt fix aras van fent 440ert, egy hasznalt liciten 330ert amire mar 30 licit erkezett es meg majdnem 4 nap van hatra..
Van par termek amik jok hasznalt aron de projectorbol inkabb mindenki a kinai olcsobbakat hirdetgeti.. -
.DLL
veterán
Fura, hogy ezt írod az angol használtpiacról, de nyilván te jobban rálátsz, én csak azt tudom, hogy az enyém is onnan származik elvileg és elég jó áron volt (tény, hogy venti hiba miatt nem indult be a gép, az itthoni szaki ezt mondta, ezért tudta olcsón megvenni, megcsinálta, azóta én >egy éve megelégedéssel használom)
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Kb mennyi az az osszeg amit ra kell szanni egy projectorra amivel mar elvezheto hazimozi elmenyt kapsz?
Nagyon alkalmi hasznalatra lenne, heti max 1-2x lenne bekapcsolva, ideiglenesen (alberletben nem furhatok a falra) foldon allo alvanyrol vagy asztalrol menne kb 2-3 meter tavolsagra..
Gondolkoztam hogy esetleg teszek egy kiserletet valami kinai projectorral de visszaolvasva par oldalt ugy tunik nem jo otlet..
Sajnos hasznaltan itt Angliaban elegge szegeny a kinalat, vagy pedig az uj ar -10%ert aruljak, igy ez nem opcio..
Amazonon elnezegetve Optoma es az Epson a legnepszerubbek itt. Ezzel es ezzel szemeztem.. -
Beni2360
félisten
válasz
unknownerror #36686 üzenetére
Nem véletlenül a pozició forgatás végett lett ez az anomália?
Nekem azt írták, hogy ha sokáig asztalon volt és felszerelem a plafonra esetleges finom por részecskék bezavarhatnak a kép világába. Ez most épp a fordítottja volt és a kocsiban kirázkódott a por.
Egy nagytakarítást szervizben talán megoldaná? Ez csak egy felvetés volt részemről.
Nem olvastam végig az oldalt. -
péjé
őstag
válasz
unknownerror #36686 üzenetére
Batyótol kaptam egy érdekes infót: ha a projit csak eco módban használják, villogni fog a lámpája egy idő után, érdemes vegyesen használni.
-
unknownerror
tag
.DLL :
Pici fejlemény: hangja nem más menet közben, de vibrál is a kép, normál és eco-ban is, színes részeknél jobban látszik, illetve többször gyorsan az egész kép is villogott párat, majd abbahagyta, miután eco-ra raktam. A színek is furcsák, a sárga szmájli inkább zöldes. Inkább kikapcsoltam. Most visszakapcsoltam, újra jók voltak a színek, de ahogy melegszik, egyre rosszabb, kb 5 perc alatt ilyen lesz:
Nem tudom mennyire jön át, bekapcsoláskor eléggé hasonlít a notebook színeihez.Esetleg plusz info lehet, hogy nagyon régóta (lehet egy éve) 60Hz-en ment, most pedig 3D-ztünk, 24Hz-es forrással.
Rick4:
dejó, szerintem tudta ezt
2039 óra van a masinában.
Pedig direkt puha dobozban szállítottam, ki volt tömve, nem csak úgy beb@sztam a csomagtartóba, meg amúgy is, 2 km-t vittem, nem a világ végére. Lehet már régebben is ilyen volt, de sokszor elalváshoz kapcsoltam be valamit, lehetséges, hogy nem tűnt fel félálomban. De visszagondolva, a színek villogása lehet, hogy előfordult már, csak abbahagyta, nem foglalkoztam vele, de a színek eddig jók voltak, illetve az árnyékos részeken se volt rossz a színátmenet, ez feltűnt volna.
Szerintem elkezdem leszerelni.
-
Rick4
félisten
válasz
unknownerror #36682 üzenetére
2050 órával már nem garis az izzó, 2000-nél véget ért...
-
Rick4
félisten
Friss és prémium vonalon pl Porsche Cayenne-Vw Touareg, Bentley Bentayga- Lamborghini Urus- Audi Q7, olcsóbból Nissan X-trail- Renault Koleos, Amerikai vonalon egy Ford Excursion pl ugyanaz, mint egy Lincoln Navigator, egy Ford Explorer ugyanaz, mint egy Mercury Mariner, Egy Cadillac XLR az egy az egyven Corvette, egy Chrysler Crossfire meg SLK merci úgy ahogy van. De kb meg még kb 100 példát lehetne sorolni.. Kicsit más dizájn, kicsit más külső, de alatta ugyanaz, sőt, van egy 2004-es Fiat Ulysse-m is, amire azt mondaná az ember, hogy olasz kocsi, holott nem, francia a-z-ig, a Citroen C8 és a Peugeot 807 édes testvére, egy darabot se készítettek belőle Olaszországban, a franciáknál gurult le a szalagról, más az első lökös, hátsó lökös, lámpák, mocitető, minden más ugyanaz. Jaguar X type egy az egyben Ford Mondeo, mondja még?
-
.DLL
veterán
Ohh.
Pl.?
(#36682) unknownerror: Én inkább a színkerékre vagy DMD panel kontakthibára gyanakodnék (az utazás utáni jelentkezés is ezt erősíti), egy régi izzónál pl. lehet hogy remeg a fényerő, illetve az egész színezet elmászik, de a képpontok "kirajzolását" nem befolyásolja, ez a sávosodás (posterization) pedig valami ilyesmi lesz.
Más furcsa hangja nincs a gépnek?
Én a látottak alapján elvinném szervizbe, ha még van a gépre garancia (nem az izzóra).
-
unknownerror
tag
Sziasztok!
Van egy 2,5 éves W1070-em, 2050 körüli órával. Nagyjából jól működött ezidő alatt, végig egy mennyezeti konzolon tengette napjait.
Mostanában (1-2 hónapja) feltűnt, hogy nem úgy indul, ahogy "szokott", másodpercekig halk, majd hirtelen felpörgeti a ventillátorát, majd elcsendesedik. Előtte a géppel szinte együtt indult a "nagy" ventillátor is, lassan felpörgette, majd visszavette a fordulatot. Azt gondoltam, hogy a fűtési időszak miatt változott meg, bár előtte ilyet nem csinált emlékeim szerint.
Hétvégén kivételesen lekerült a konzolról, és városon belül máshol használtam.
Először nem volt gond, de a 2. film után tűnt fel, hogy a sötétebb részek nem túl szépek, rossz a színátmenet, vagy hasonló, mellékelek képet róla. Ez már otthon készült, a forrás minősége hagy kívánni valót maga után, de a fullhd anyag is pont ugyanilyen, csak élesebb. A fény körüli rész is nagyon furcsa, de a bőrszínnél is ilyen. Értelemszerűen, ez rosszabb minőségű anyaggal se volt ilyen.
Onedrive linkHa normál és eco között váltogatok, akkor ezek a hibás részek is "változnak", de normál módban is ilyen, csak más lesz az átmenet.
Visszább olvasva lehetséges, hogy az izzó kezdi megadni magát? A hétvégén a kis rázkódás meg rátett egy lapáttal?
Ezt le lehet még garanciáztatni, vagy ne erőltessem?Megvan valahol a garanciajegy, de nem tudom, hogy az izzóra is szól-e.
Tudna valaki (akár privátban) kontaktot adni például a fentebb említett Batyóhoz?
Üdv: Miklós
-
.DLL
veterán
válasz
AVhelper #36678 üzenetére
"Nincs ebben semmi meglepő."
Alsóbb kategóriában nincs, de felsőben még nem találkoztam erre példával (máshol sem). Ez nem azt jelenti, hogy bármi bajom lenne ezzel (sőt, jelenleg ez a legjobban tetsző dizájn) de mégis meglepett, pl. autóknál is előfordul ilyen, de szintén nem a felső kategóriában.
Ami még ugyancsak meglepő, hogy egyikük sem tett bele motoros mozgatású lencsefunkciókat.Legalább lehetne opcionálisan rendelni ilyen felszereltséggel, mint régen a szervo-kormányt autóknál...
-
.DLL
veterán
Az hogy van egyébként, hogy ugyanazt a vázat használja még a felső kategóriában is a Benq, Acer, és még ki tudja hány márka? (úgy emlékszem más néven is belefutottam képekbe róla, persze most nem jut eszembe) Közösen fejlesztették?
Vagy egy OEM kínai termék és csak szitázni kell?
-
a2d2
addikt
válasz
Zola007 #36669 üzenetére
Bevállalhatnád a fórumozók kedvéért a házilag fekete vászon készítést és tapasztalatmegosztást
Én kíváncsi lennék rá nagyon.Basszus ezt az EH-TW650-est miért csak pár bolt árulja? Hogy lesz ebből BF-ezés?
Németben az induló 700-ról lement már 630-ra az ára itt meg mintha kőbe lenne vésve ez a 215e. -
AVhelper
senior tag
válasz
peeter1986 #36565 üzenetére
Röviden: Az Epson EH-TW5650 "Mozi" képmódban bekapcsolt dinamikus írisszel sokkal jobb fekete szintet nyújt, mint az EH-TW5600, vagyis megéri az 50 eFt-os felárat.
-
péjé
őstag
A fix a legjobb megoldás, sajna nálam nem lehet. Kisebb összegből is lehet remek vásznat összehozni ha van egy kis barkács készség...:-)
Érdemes lehet vászonanyag után érdeklődni Szepi kollégánál, ő profi cuccokal foglalkozik hátha van ami kedvezményes anyaga. De jó ötlet egy meglévőt átalakítani.
-
Rick4
félisten
válasz
Zola007 #36667 üzenetére
18-ért vettem keretre feszítős 260 cm széles 16:9-es vásznat, vagy 1.5 évig csak a dobozában volt, de egy ideje fel lett téve (a keretet nekem kellett csinálni) és teljesen rendben van. Kíváncsi leszek egy év múlva, bár becsülettel meg lett feszítve, de annyira erősnek tűnik, hogy nem hiszek a nyúlásában.
-
cinemazealot
addikt
Én az utóbbi napokban a YouTube-on vettem észre, hogy néhány videónál a "nagyon sötét" képtartalmak még a "k***va sötétnek" (konkrétan feketének) számító alul-felül csíknál is sötétebbek. Tehát mintha az alul-felül csík szürke volna.
Nem tudom, hogy ez most nálam a szoftveres környezet esetleges frissülése miatt van (Ubuntu + Chrome), vagy a YouTube variál.
-
Mik76
senior tag
Egy kerdes:
A sotet jeleneteknel a szinek (nagyon sotet es k**va sotet kozott) szigetesedese mindenkinel jelen van ha streamelt anyagot nez akar youtube-rol vagy akar netflixrol? Ugy gondolom ez nem a projimon mulik mivel ha bray lemezrol nezem a filmet nincs ilyen problema, de azert kivancsi lennek a tobbiek tapasztalatara is.
-
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #36658 üzenetére
Sztem nem túl nehéz belátni hogy jobb ha toldás nélkül oldja meg a kábelezést. 10-15 méteres hdmi kábeleket gond nélkül lehet már venni. Ha toldja akkor lehet hogy a toldáshoz használt eszköz okoz neki minőségromlást, én jártam így. Tudom neked nem toldód van hanem anya-apa végű hdmivel oldottad meg ami jól működik.
-
-
péjé
őstag
válasz
Zola007 #36656 üzenetére
Ezeknek a vásznaknak az a baja h az anyaga magában nyúlni fog a lógás miatt v. ahogy húzod. Üvegszál erősítéses vásznat árul az Optoma, már 30e ft környékén van kisebb és az már nehezebben nyúlik, hullámosodik. Ha tudod csináld vissza a bizniszt és keress egy Optomát vagy segítünk kiválasztani.
-
Zola007
veterán
Rendeltem egy olcsó 200x200-as vásznat mozizni Emagról, 12 ezerért nem tudtam otthagyni.
Első proji, egy kínai csoda lesz majd mellé, szóval ne kövezzetek meg miatta, majd idővel cserélődnek, ha alakul az igény.Értékelései között hullámosodást írták
A kérdésem az lenne, hogy melyik árt neki többet?
- ha állandóan lehúzva van
- heti 2x le-felÁgy fölött lenne, nem igazán koszolódna, illetve nincs dohányzás, páratartalom átlagos.
-
Rick4
félisten
Egy ilyen tesztet én is akartam, jó egy- másfél évbe mehetett a vita, írtam is többször, hogy részemről áll a dolog, viszem a kábelt, és egy- két- három márkással felváltva dugdosom is, vagy pedig a saját költségemen elmegyek a saját otthonába, hogy a megszokott körülmények között biztosra mehessen (én vagyok az, aki a 15m-es HDMI-t 3850Ft-ért vette 2 év garival, és elégedett vele a mai napig) de privátban egy nagyon komoly jelentkező volt, akit végül a 300 ezres tét riasztott el attól, hogy a továbbiakban az addigi saját állításait is komolyan vegye, Pedig még azt is felkínáltam, hogy 10-ből elég 3x eltalálnia, melyik kábel van épp bedugva.
Ja és persze nekem kellett volna utána a földre leszállnom.
Nyilván valamelyik kereskedő beépített embere lehetett.Ez az, innen, picit drágább, de még mindig a legjobb ár, kijelenthetjük, ugyanazért a képességért:[link]
-
péjé
őstag
válasz
sinci01 #36652 üzenetére
Az avx fórumon szerveztek egy vaktesztet hdmi kábelek tesztelésére. Senki nem tudta beazonosítani a csillió forintos kábeleket kép alapján...:-)
A nagyon olcsó kínai márkás kábel valszeg utángyártott de lehet nem látnád meg te sem a különbséget.
Az első kábelből sztem rendelhetsz. Fontos hogy ne legyen toldva, vagy 20m fölött van a távolság akkor jelerősítő kell vagy a hdmi-utp-hdmi megoldás jöhet szóba. -
sinci01
aktív tag
Szerintetek ilyen HDMI kábelt meg szabad venni? Vagy inkább a jóval drágább, márkás kábelnél maradjak?
Találtam másik HDMI márkás kábelt is, ami "gyanúsan" olcsó a nevéhez képest. -
cinemazealot
addikt
válasz
Márton #36650 üzenetére
Van az SPS SOHO széria, ami UPS-ként vagy csak külön inverterként is használható és néhányszor már felmerült a szünetmentes topic-ban. Ennek a legkisebb tagja az SPS SOHO 600, ami 28 eFt-tól már beszerezhető. Az adatlapját vizslatva én ennek jobban elhiszem, hogy tiszta szinuszos a kimenete és akár dönthetsz is, hogy ha autóból üzemelteted, akkor csak inverterként, ha akksi(k)ról, akkor meg UPS-ként használod. Nekem a legközelebbi UPS-em biztos valamelyik családtag lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tudományos Pandémia Klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kerékpársportok
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest