Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bgaborj

csendes tag

válasz yanpec #71167 üzenetére

Ha dedikált moziszobám lenne, én is valószínűleg a JVC felé húznék. Még az X30-nak is egészen meggyőző volt a fekete szintje. Az utolsó mohikán éjszakai csatajelenetével nem tudtam betelni.

• bgaborj

csendes tag

válasz Ájvé #71162 üzenetére

Nálam az 1/3 magasságban lévő fejmagasság kb. teljesülhetne, tehát akár jó is lehetne ez a megoldás az én szobámhoz. A vetítési magasság meg van határozva ennél a típusnál? Eddig egy kicsivel fejmagasság fölött, a hátunk mögül vetítettünk.
    @péjé, @Bbéci A ti válaszaitok is inkább a magas gainű ALR felé terelnek. Gondoltam erre korábban is, de igazából nem sok jót olvastam ebben a topikban az 1.0 feletti vásznakról (hotspot, csillogás, stb.) Ha tényleg a vászon szélességével megegyező sávban le lehet ültetni a nézőket akkor jó, mert 2,5 m-en négyen elférhetünk.

• bgaborj

csendes tag

Nagyon köszönöm a tanácsaitokat. A szoba szerkezete olyan ( belógó lámpák, ferde tetőtéri síkok), hogy a függönyözés nem oldható meg ésszerű módon. ( Igazából én sem érzek elég lelkesedést magamban hozzá, pláne nem a mobil, fel-le rakosgatós kivitelhez. Úgy látom, hogy itt a topikban a legelszántabbak függönyözős projektjei is nehezen haladnak.)
    A válaszaitokból azt szűrtem le, hogy egy natív 4k-s JVC vagy Sony előrelépést jelenthetne mind élességben, mind fekete szintben, és ezek ki tudnák vetíteni az ALR vásznat.
    @péjé Te melyiket ajánlanád a költséghatékonyságot is figyelembe véve?

@Ájvé Végül is a magas gainű ALR vászon (még ha Fresnel is) gondolom anyagilag kisebb ráfordítás lenne, mint cserélni 4k-s Sonyra + egy ALR vászonra. Ez a csak szemből nézhetőség mennyire szigorú? Olyan hogy középen ülve már észleled, hogy a széleknél halványodik a kép? Mekkora szögtartomány fér bele?
    Köszönöm a segítségeteket!

• bgaborj

csendes tag

Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni, mert -úgy érzem- zsákutcába kerültem. Gyorsítottan végigolvastam kb. másfél évnyi hozzászólást visszamenőleg a topikból, de nem találtam igazából választ a problémámra.
    Egy Runco LS-3-mal vetítek egy világos falú nappaliban, 2 m szélességű vászonra. A helyiség egy tetőtéri 7x5 m alapterületű szoba. Ez a Runco egy jó kompromisszum a számomra. Egészen elfogadható a feketéje, tetszik az éles képe, és a zaja sem zavaró, pedig fél méterrel van a fejünk mögött vetítéskor. Csak hát jó lenne feljebb lépni minőségben egy ALR vászonra, mert a világos falak azért rendesen belekavarnak az összképbe. (Valószínűleg igaz, amit m3ss egy korábbi kommentjében a dlp vs JVC összehasonlításról írt, és azért húzott a szívem a Runco felé egy JVC-X30 után, mert a JVC távolról sem tudta kifutni a formáját kontrasztban ilyen körülmények között, a két gép élességében lévő különbség viszont jól észlelhető volt.)
    Méretben is jó lenne feljebb lépni legalább 120"-ra, de az LS-3 ehhez már -úgy gondolom- kevés lesz fényerőben. Ti merre indulnátok el? A fekete szintből nem szeretnék lejjebb (vagy feljebb?) adni, és a dlp élességéhez is már hozzászoktam. (Bátyó említette, amikor a Runco-t eladta nekem, hogy innen nem lesz egyszerű feljebb lépni. Hát, tényleg nem az.)
    Van olyan olyan megoldás, ami nem kerül egy új autó árába? (Az átfestés, függönyözés sajnos nem opció.)

• bgaborj

csendes tag

Szaisztok!

Tanácsot szeretnék kérni. A projektorom megadta magát. Nem egy mai darab, Sanyo PLV -Z4.
    Szerintem a tápegység vacakol, mert a zöld lámpa világít a készüléken, de nem lehet bekapcsolni (az izzó nem indul el, a venti nem pörög fel), illetve amikor (sokadik próbálkozásra) mégis sikerült bekapcsolni, akkor 10-20 másodperc után lekapcsolt. Tudnátok ajánlani egy korrekt szakembert, aki ilyen jellegű hibát orvosolna? Köszönöm, ha tudtok segíteni.

• bgaborj

csendes tag

Nagyon köszönöm a véleményeket. Akkor most fejlesztek egyet a vetítőn, azután meg lehet, hogy hamarosan meggyőzöm a családot (és magamat) hogy érdemes változtatni a falszíneken. Az a kérdés viszont még nyitva van, hogy 500 ezres keretből milyen fejlesztést érdemes megtegyek. Ha jól értem a többetek által leírtakat, akkor a 4K-val nem nagyon érdemes kacérkodni (pláne ebben az ársávban), a HD-ben pedig egy jobb márkájú
    használt projektornak lényegesen jobb képe lehet, mint az ebben az árkategóriában kapható újaknak. Helyes ez az értelmezés?

• bgaborj

csendes tag

Kicsit abba az irányba mentünk el, hogy nyomasztóak-e a sötét falak, vagy sem; pedig én inkább arrafelé szerettem volna terelni a szót, hogy mennyire érzitek limitáló faktornak a szobát. (Mint például hi-fiben, ahol semmi értelme egy 100 ezer forintos erősítő elé 1,5 millás médialejátszót tenni, mert semmi nem fog átjönni a plusz tudásából) Tehát, ha valaki nem tudja megoldani a sötétre festett, vagy függönnyel sötétített plafont, akkor nem érdemes a belépőszint (250-300 ezer Ft) fölé mennie, vagy a minőségibb darabok tudnak olyat képminőségben ami ilyenkor is érvényesül, csak legfeljebb nem tudják 100%-osan kifutni magukat?

• bgaborj

csendes tag

válasz BBéci #46094 üzenetére

A földszinti nappaliban és a lányom szobájában (az ő kérésére) bordós árnyalatúra festettük korábban a falakat. Engem zavar. Az ízlés nagyon egyéni és életkorral is erősen változó.
    Nem is akarok ebbe az irányba elmenni, mert ezt már erősen off topiknak érzem.

• bgaborj

csendes tag

válasz BBéci #46092 üzenetére

Hát kötelezőnek nem kötelező, de nekünk a világos színek jobban tetszenek. A multifunkciós jelzővel arra utaltam, hogy nem tudom megoldani, hogy dedikált moziszobám legyen, nem tudok kompromisszumok nélküli környezetet kialakítani. (Lehet, hogy egy későbbi festés során kaphat a plafon egy kicsit más árnyalatot, de engem a sötét színek nyomasztanának.)

• bgaborj

csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
    Kb. 13 éve használunk egy Sanyo PLVZ-4 projektort. Kizárólag mozizásra és este, teljes sötétben. A szoba messze nem ideális (mivel tetőtérről van szó), a fal nem függőleges, csak plafonra szerelt, belógatott vászonnal tudtam megoldani. 200 cm szélességű vászonra vetítek 4,5 méterről, a plafon fehér. Jól elvoltam ezzel a projektorral, de múlt karácsonykor black friday akcióban vettem a fiamnak egy Acer H6518-as dlp projektort. Nem is nagyon néztem utána a képességeinek, jó árban volt és kész.
    Amikor beüzemeltük, akkor megdöbbentett, hogy a fiam lakásában, szintén nem ideális körülmények között (világos fal elé lógatott vászon) ez a viszonylag olcsó projektor mennyivel jobb, élesebb, kontrasztosabb képet ad mint az enyém, a szivárvány pedig egyáltalán nem volt számomra észlelhető. Szóval otthon is váltani szeretnék. A keret kb. 500.000 Ft-ig mehetne. A vetítés körülményein, a szobán nem nagyon tudok változtatni, mert ez egy multifunkciós nappali.
    Kérdés az, hogy ilyen körülmények között milyen minőségi kategóriát célozzak meg? Olyat szeretnék, amivel újabb jópár évig ellehetek. A 4K-val kapcsolatban erősen elbizonytalanító volt, amiket írtatok többen a fórumban. Válasszak használtan egy minőségi dlp-s HD vetítőt? Vagy a nem ideális körülmények miatt úgysem jön ki az a különbség amit ezek a minőségi darabok tudnak, és egy új, belépő szintű dlp-nél nem érdemes többre törekednem?
    Minden véleményt, tanácsot köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés