Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
válasz
yanpec #70405 üzenetére
Az alsó pozícióval nincs gond, beállítod ahogyan szeretnéd. A felsőre értik a 'vászon károsodást', hogy nehogy úgy állítsd, hogy túlhúzza a vásznat a tokba. Gyárilag mindegyik úgy van beállítva, hogy megáll a toknál. Nyilván csak lefelé szabad állítgatni, ha szükség van rá. Az enyém pl. magától lekapcsol ha megakad a tokban.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
yanpec #70390 üzenetére
dune, zidoo felejtős.
HDfury meg nem tud tone mappinget, csak metadatába tud belenyúlni, de az másra van.
Nekem vertex2 az egészen biztosan nem tudja, talán a diva tud valamit, de nincsenek elájulva tőle.egyébként már az mpchc/be beépített rhdr -> sdr tone mappingje se rossz.
-
péjé
őstag
válasz
yanpec #70390 üzenetére
Ezt kutattam én is de mindig a madvr-nél érek ki....:-)
Régebbi gamer pc-t kell átszabni, i7 4. gentől és 1080ti és ezektől felfele, határ a csillagos ég. HTPC fórumban ki tudsz okosodni. Ami kész eszköz kapható az meg több ezer dolcsi is lehet. Esetleg Vhiktornak van vmi titkos tippje...Amúgy ha olyan lejátszód van ami tudja kezelni a bd iso meg uhd remux fájlokat akkor azzal nagyot léptél előre.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
yanpec #70229 üzenetére
Csak érjen ide, most hétfőn kaptam egy azonosítót a DHL-től, azóta még nincs változás.
sony89 írhatok róla pár sort, milyen számomra, csak ne legyen semmi baj vele.
Mivel szoktál összehasoníltókat linkelni, ezt láttad már? [VALERION VISIONMASTER PRO 2 vs. EPSON EH-LS12000] orosz összehasonlító videó kb. 1 órás, itt meg szöveges formában olvasható: [link] -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
yanpec #70147 üzenetére
Nem. Én azt mondom, hogy attól, hogy a szemed megszokja a szürkét, hogy az szürke, attól az még nem lesz fekete és nem lesz jó.
Te gyakorlatilag azt mondod, hogy mindegy, hogy 1:1500 vagy 1:10000 egy vetítő, mert hozzászokik a szem és jó lesz.
Hát ez rohadtul nem igaz. Az mindig is szürke lesz, maximum a szürkét szokod meg és megtanulsz az adott elérhető képminőséggel együtt élni.
Attól az még nem lesz jó.Lehet, hogy a projektor gyártók is így gondolkodnak, azért nincs fejlődés 15 éve.
Mi lecseréltük a vetítést OLED-re.
Amíg nincs ilyen képminőség a vetítésben a büdös életben nem fogok újra vetíteni. És pont azért, mert megszokta a szemem, hogy milyen is a jó képminőség. Ugyanakkor anno hiába szokta meg a szemem, hogy épp sötét szürkét nézek, majd denevérbarlang után jött a hú meg á, aztán szép lassan hozzászoktam ahhoz is, és ugyanúgy láttam, hogy jó jó de nem elég jó.
Arról nem beszélve, hogy akármennyire is halk volt a projektor, akkor is zümmögött valami. Most meg azt is hallom film közben, ha a porszemek esnek le, vagy dél-keleten 2 km/h szél "fúj". -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
yanpec #70142 üzenetére
Aki 1:10000 és 1:1500 között nem látja a különbséget, az menjen szemészhez.
Másrészről meg örüljön, mert olcsón megússza a vetítés dolgot
Az egy dolog, hogy hozzászokik a szemed a kevésbé fekete feketéhez, de attól az még nem lesz fekete.
Ahogy Magyarországon is hozzászokott mindenki ahhoz, hogy ultrafos utak vannak, ahol szétesik az autó. Akkor tűnik fel, hogy kva nagy gáz van, ha egykét országgal nyugatra megyünk és feltűnik, hogy nem borul le az egymásra rakott két kilós kenyér a csomagtartóban.
-
Khaosz55
addikt
válasz
yanpec #70118 üzenetére
"Csillagok háborújában, mikor a fekete űrbe szépen belebeg a romboló, vagy a fekete űr mellett fényesen világít a kék bolygó, akkor bizony azt a szürke űrt feketének fogod láni."
Kételem, ismerem amikor a "fekete űr" szürke valójában. Pont az adja a kép dinamikáját, hogy a 90-95% fekete képernyő nem szűrkén világít. Már hogy a fenében nem látnám a feketének. Max addig gondolod ezt amíg nem láttál egy projektort amin a fekete nem szürke.
-
m3ss
veterán
válasz
yanpec #70106 üzenetére
akkor jo vetitod lehet. milyen? vagy vmit rosszul allitasz be. lehet felre van kalibralva a hdr, sdr a vetiton vagy tv-n. nekem tv-n brutal a hdr, vetiton meg uaz, mint az sdr. meg sem tudnam mondani sztem vakteszten ha azonos fenysuruseggel neznem, hogy most hdrt vagy sdrt nezek, hiaba tud 99%+ p3-at a vetitom. max ha egyszerre lenne a ket kep a vasznon...de nem probaltam amugy, de csodalkoznek ha egymast koveto par perces jeleneteken meg tudnam kulonboztetni azt a par szinarnyalatot sdr vs hdr. pedig sasszemem van, kukukube 50+
-
m3ss
veterán
válasz
yanpec #70104 üzenetére
az, hogy hdr vagy sdr filmet nezel nem valtoztat ezeken az adl statisztikakon, amibol lehet kovetkeztetni, hogy mennyire sotetek is a filmek. ezert kiemelten fontos a 0-5% adl kontraszt, ami egy 1000-es onoff kontrasztos vetitonel nem lesz tul acelos.
Én egy lézer projektorral nem SDR tartalmakat akarok nézni hanem HDR10, HDR10+, DV.
ez szep es jo, de 85 nittel hiaba akarsz hdr tartalmat nezni, nezhetnel sdrt is, talan csak a szinter miatt nem. az, hogy ez lezer projektor nem a hdr miatt lesz jo, hanem a szinter lefedettseg, elettartam, nem kell annyit kalibralni stb...ha megneznel egy 3e nativos gepet sdr rec709-ben vs ezt hdr-ben 100% p3 lefedettseggel, ugyanott, ugyanazzal a filmmel soha az eletbe nem valasztanad ezt a gepet -
Vhiktor
nagyúr
válasz
yanpec #70094 üzenetére
Nyílván romlik, de ezért hívtam lifestyle projektornak, mert sokan nem akarnak iylen beállításokkal foglalkozni és órákat elvacakolni vele.
Megfogják, ledobják a gépet valahova, monjuk úgy hogy 20 fokos szögben felfelé a plafon felé vetít, meg kicsit jobbra, de ez megoldja automatán, hogy a vásznára kerüljön a kép, vizuálisan geometria hibák nélkül (nem lesz trapéz a kép, nem lesz döntött, stb)Mondjuk nekem ez abszolút nem fontos funkció, meg nem is élnék vele, de van akiknek meg igen.
-
Cseneles
őstag
válasz
yanpec #70087 üzenetére
Az elszineződés(inhomogenitás) minden lcd projektornál a fényút elkoszolódására vagy sérülésére ad okot. így képről elmodható h a kék panelhez vezető útban van a probléma. Ahol sárga oda nem érkezik megfelelő fénysűrűség a kékből. Ahol lilás ott a zöld panelhez köthető a probléma forrása. Feltéve ha jó pozícióban van a lámpa a lámpaházban.
Az LCD projektorok hosszútávú üzemeltetése foglalkozós! Teljes fényút tisztítást igényelnek 1000 üzemóránként ha hosszútávon fennszeretnénk tartani a gyárközeli állapotot.
-
péjé
őstag
válasz
yanpec #70083 üzenetére
szia,
ezeknek a gyenge pontja a por. ha ráég az optikai elemekre akkor foltos lehet a kép, te is ellenőrizd le, homogén fehér/fekete képet vetíts, ott kijön ez, durva esetben nem is lehet eltávolítani.
Van benne szűrő, keresd meg, lehet cserélni is kell nem csak takarítani. Na meg persze egy nagytakarítást érdemes megejteni, a dlp gépekhez képest erre érzékenyebbek. -
Ogard
tag
válasz
yanpec #70059 üzenetére
A valerion válasza, ugyanonnan:
"Kedves Támogatók!
Nagyra értékeljük a ma megosztott visszajelzéseket, és a lehető legkomolyabban vesszük az ügyfélélményt érintő minden aggályt. Az alábbiakban a hivatalos válaszunk:
1. Elkötelezettség a Kickstarter támogatói felé
Amint azt korábbi közleményeinkben is jeleztük, az európai Kickstarter-megrendelések teljesítése továbbra is elsődleges prioritásunk. A mai napig nem engedélyeztünk egyetlen EU-s harmadik fél kiskereskedőt sem. Minden hivatalos csatornákon keresztül forgalmazott egység szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül.
2. Minőségbiztosítás
A Valerion szigorú gyártási szabványokat tart be, és minden termék többszörös minőségellenőrzésen megy keresztül a szállítás előtt.
3. Európai szerviz és partnerségek
Újraszámoljuk az Awol Vision európai partnereit, hogy biztosítsuk a helyi szolgáltatások nyújtását Európában. Becsléseink szerint az európai vásárlói megrendelések leszállítása után a véglegesített Valerion európai partnerforgalmazóink megkapják a projektor termékeket.
4. Átláthatóság és együttműködés
A Valerion mindig is nagyra értékelte az átláthatóságot, K+F és műszaki csapataink rengeteg nagyon értékes visszajelzést kaptak az ügyfelektől, beleértve a szoftverhibákat is, és keményen dolgoznak azon, hogy az OTA szoftver a lehető leghamarabb megjelenjen.
5. Továbblépés
Megértjük az ügyfelek kifejezett aggodalmát, és biztosítjuk közösségünket, hogy a minőség és az ügyfelek bizalma a prioritásunk.
A Valerion elkötelezett a következők iránt:
1. A bejelentett problémák megoldása közvetlen ügyféltámogatással.
2. Az európai lokalizált szolgáltatási partnerségek felgyorsítása.
3. Nyílt kommunikáció fenntartása hivatalos csatornákon (weboldal és közösségi média) keresztül.
Támogatóinknak:
Köszönjük türelmüket és bizalmukat. Elkötelezettek vagyunk, hogy olyan termékeket szállítsunk, amelyek megfelelnek a Valeriontól elvárt magas színvonalnak. További kérdéseivel kérjük, forduljon közvetlenül csapatunkhoz a info@valerion.com címen.
Üdvözlettel,
A Valerion csapata
Translated with DeepL.com (free version)"Az Avs fórum threadjait követve úgy tűnik amúgy, hogy minden hardver hibát azonnal orvosolnak, a szoftver hibákat gyűjtik, a közösség visszajelzéseire odafigyelve fejlesztik a frimwaret. Számomra szimpatikus a hozzáállásuk, a FB csoportban is mindig reagálnak szinte minden felvetésre, láthatóan fontos nekik a maximumot kihozni a projektoraikból.
A felhasználói visszajelzésekből úgy tűnik, a többség igencsak elégedett.
-
makkmarce
őstag
-
-KP-
addikt
válasz
yanpec #70059 üzenetére
Én is úgy voltam vele, ha úgy adódik és tényleg olyan jó lesz, mint a hype, akkor akár kifizetem a normál árát is, de nem akartam ígéretekbe beleugrani. Házimozis "pályafutásom" alatt láttam már jó pár nem beváltott ígéretet (khm khm Emotiva). Mondjuk egyelőre még egy hibás batch miatt nem temetném a céget. Volt ilyen más gyártónál is.
-
Gabesz87
veterán
válasz
yanpec #70028 üzenetére
De ez csak PP service-el működik nem? PP Friends-el elvileg nem. Előbbit meg a plusz ktg miatt sajna kevesen használják. Nekem eddig szerencsém volt. Pl. az erősítőm is kleinanzeigen-ről van, a Shield Pro, Fanatec kormányom. Most így ezek jutnak eszembe amik nagyobb értékek voltak.
-
sony89
tag
válasz
yanpec #70014 üzenetére
Igen én is tudom miről beszélsz ...nekem most már kb 5 hónapja nincs projektorom itthon nem igazán lehet venni használtban olyant amit szerettem volna , aztán sokat nézegettem a német "kleinanzeigen" használt piac teret...de ott is 2500 EUR egy JVC N5-ös vagy van amikor még az is többe kerül...( Nativ 4K, viszonylag elfogadható HDR, lens shift ami lényeges nálam)
Mint tudjuk azok sem mai darabok már fél az ember hogy belecsúszik egy hibába és a akkor kidobta az ablakon a sok pénzt! Ezen korosztályú SONY-k megint nagyon lutrik...
Egyelőre ott tartok várok és pénzt gyűjtök..talán majd összejön egy JVC NZ500-as ami nekem jó lenne, de újban az is rohadt drága...
Amire meglesz a pénzem rá lehet már jönnek az új szériás készülékek is...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
yanpec #67667 üzenetére
"The company lists a native contrast ratio of 4000:1, and in my tests with a full black-and-white pattern, I measured a native contrast of 3960:1"
3600:1-hez adtam el az F32-őm.
LS5 még ennél is többet tud
Igaz, ezek 10-15 éves csúcs DLP-k 0.95-ös chippel.
De ott van Cseneles Runcoja is ~4500:1 körül. -
Cseneles
őstag
válasz
yanpec #67117 üzenetére
Szerintem ez a probléma a fény belépő szögéből adódik a tüköralagút poziciojűhoz képest. Vedd ki a lámpát a gépből, majd a lámpaházban fordíts 180 fokot az égőn. Ha változik a hiba jelenség akkor vásárolj bele egy új gyári lámpát. A lilás zöldesn inhomogenitás is ebből adódik.
-
Cseneles
őstag
válasz
yanpec #67111 üzenetére
A hozzánemértők általban jobban értenek a tömör egyszerű fogalmazásból. 90%-ban az UV szűrés a szerepe és a hatásatól védi meg a projetor belső fénnyel érintkező alkatrészeit hosszútávon. Ha kiveszed és úgy megpróbálod a projektort semmi gond nem 10perc teszt alatt. A képen bár annyira nem látható viszont a fény homogenizáció/eloszlás nem megfelelő. Ezért 100% ban a tüköralagút a felelős. A tüköralagút egy hosszú tükör oldalú téglatest ami megegyezik a DMD chip képarányával. Szerepe a belépő fény eloszlatása a teljes DMD felületen egyenes arényban. Ezt többnyire sikerülni is szokott az optikai rendszer hatásfokának fügvényében. Ha ez az alagút párhuzamossága megváltozik az a vetített képen is egyszerű fénysűrűség méréssel analizálhazó, esetleg szemmel látható. Szóba jöhet még a 45fokos tükör ami a DMD bevilágításáért felelős de az látható galibát okozna a kép szélinél. Ha az UV a lámpaház szűrőn is látható fakulást okozott a gőzőlt rétegen, az köve hiszem hogy eljut a képalkotásig. Szóval a kör alakú fényesebb részért felelős alkatrészt a DMD és az objektív kilépő lencsetagja között keresném ha a tüköralagút ép. Tegyél fel jobb képet a hibáról mert csupán az is lehet hogy a lámpaházban az égő gyujtótornya ferdült el és a nem jó szögben lép be a fény a fényútba amit a tüköralagót már nem tud megfelelően eloszlatni.
-
makkmarce
őstag
válasz
yanpec #67062 üzenetére
a picture-ba csak a színeket lehet resetelni, de lentebb a settingsben van factory reset, mintha most vennéd meg a gépet.
Utána ha beindul, akkor egyből ki kell ütni az auto kalibrációt. Már így is elhúzta kicsit, ezért utána bőrszín tónusra ment -2, RGB gain-ból és offsetből szintén kapott a G -2, -2-t, és a szürke görbénél is kapott 47 (5%), 47, 48, 48, 49, 49, 50... a zöld, így most jó, de ezt magától kellene tudnia. Írok nekik, hogy ez firmware-el javul e vagy csere kell. -
thomasrc
tag
válasz
yanpec #67045 üzenetére
Ez ránézésre ugyanaz az üveglap, mint a PD projektorokban. Én kettőt égettem be nagyon durván, azt végül egy égő csere oldotta meg.
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2022-03/15/324804_tttwjjw8padd5qgm_img_20220315_142801.jpg
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2022-04/04/324804_hcappwzwnccps1xo_img_20220404_163524.jpg
Sőt, annak idején rendeltem tartalékba eBay-ről egy "eredeti" modult is, amiről persze kiderült a megérkezéskor, hogy hamisítvány. A kínai úgy képzeld el, hogy képes volt műanyaggal helyettesíteni ezt az üveglapot.
-
válasz
yanpec #66961 üzenetére
Persze, ott van a zsebedben.
Kamera app. Lősz egy képet a teli fehérrel megvilágított vászonnak egy szabad, előre meghatározott fix és árnyékmentes területéről adott távolságból. Változatlan környezeti fényviszonyok mellett később a fénykép(ezőgép) bármelyik paraméterének (zársebesség, rekesz, ISO, fehér vászon szürke árnyalatának) megváltozásából következtethetsz a lámpa gyengülésére és annak mértékére.
-
BBéci
legenda
válasz
yanpec #66824 üzenetére
"Nappali nem jöhet szóba, mert az legyen világos, és az otthon illetve a lakásban töltött idő nagy részét ott tölti a család és a vendégeket is oda viszi az ember."
Igen, ilyen is létezik, de nem 100%-ban.
Attól, hogy világos, megoldható a sötétítés.
Nálunk a vendégeket a konyha/étkezőben helyezzük el, nagyon ritkán lépnek be a napppaliba. Ott egy 3 de inkább 2,5 (mert a két szélső szuper kényelmes relax, a középső olyan, mint az autók hátsó üléssora) személyes kanapé és két puff van, nem vendégfogadásra van kialakítva.
Az évi 5x és a napi szinten használás kissé ellentmondanak egymásnak.
A relax kanapén is nagyon sokszor elalszom filmnézés közben, ha a hálószobában fejküdnék, 10 percet tudnék nézni a filmből. Ráadásul fekvő pozícióban a surround hangzásból alig élvez valamit az ember.
Változatkanul azon az állásponton vagyok, hogy a hálószoba alvásra és huncutkodásra való. Utóbbi eseteket kivéve csakis akkor megyek be oda, amikor aludni akarok. De elalvás előtt 90%-ban könyvet olvasunk. Heti 1 könyv a minimum, néha kettő is összejön. Természetesen fejenként. -
BIGi75
senior tag
válasz
yanpec #66824 üzenetére
Egyet tudok veled érteni. Én is a nappaliban kezdtem a vetítést, ami eleve nem volt túl világos és ugye elkezdtem a sötétítéseket, sötétebb tapéta, fényzáró anyagok stb... Aztán jött a köv. probléma: ha éppen nem családos mozi van és egyedül szeretnék filmezni; a nappali egy átjáróház, a többi családtagot ilyenkor zavarja a hang és a full sötétítés, ez így túl sok alkalmazkodást és kompromisszumot igényel. Így nemrég átköltöztettem a nappaliból a projektort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest