Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatárlaki
csendes tag
válasz sony89 #68128 üzenetére
Nem kívánom a lelkesedésed lelombozni de mennyezetre én ezt tettem:
https://www.adamantium-audio.de/collections/stoffe/products/adamantium-audio-dark-2-0
Az előbb említett "hanggátló szivacs" a vetítő hanggátló dobozában teljesít szolgálatot, ha majd sikerül befejeznem...[ Szerkesztve ]
Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, 6xIMG STA 2000D, Tulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0
-
pcbrr
csendes tag
válasz sony89 #67899 üzenetére
Nagyon köszi, nézem
kb 400-500 euro lenne a keret. Rendeltem már a kleinanzeigéről sokmindent, hangszereket, túrafelszerelést, stb, általában sikerül a szállítás, nyilván a proji érzékeny műszer, de eredeti dobozban gondolom azért kibírja az utat.
Általában nagyobb értékű termék vásárlásnál avval szokott gond lenni, hogy nem akarja az eladó a Paypal goods and services opcióval a fizetést (állítólag sok a visszaélés, kiszállítás után megreklamálja a vevő és nem kapja meg a pénzt a paypaltól az eladó), a kleinanzeige által biztosított fizetés nekem magyar címre szállítással nem működött sajna. -
Celithrandi
addikt
válasz sony89 #67680 üzenetére
magyarán ne natív. tehát hazudnak. mint írtam is, ami lehetetlen az lehetetlen. amit itt max.kitaláltak az egy gyors din. kontraszt. mivel van már jó proci olcsón ez akár reális is
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #67682 üzenetére
Hát kicsi az esély rá. Projectorjunkies teszt korrektnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #67680 üzenetére
Leirva jól hangzik, viszont visszamerve kérdéses mert amit mutatnak videót ott látszik hogy a fehér fényerő is csökken ahhoz képest mint mikor ki van kapcsolva az ebl.
Egyébként ezt a megközelítést használhatna mindenki, nem egy atom tudomány.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makkmarce
őstag
válasz sony89 #67665 üzenetére
őő.. ilyen fotót még én is csináltam az optomámról de mind tudjuk, hogy annak sajnos nem volt kiemelkedően jó képe.
Kezdem azt hinni, hogy nem véletlen nem mernek normális gépet mellé rakni.
Közben rájöttem, mit is csinálhat a rendszerük, és egész jó ötlet.
Fogod a képet, meghatározod a max fényerőt, átskálázod a fényerőt, és lehúzod a fényforrás fényerejét. Így az olyan jelenetek, amin pl a w4000 elvérzett, hogy minden sötét, könnyen megoldható, hisz lesz egy jó fekete, és lesz egy látható jelenet a sötétben. Csak akkor hasal ez el, ha nagyon világos és nagyon sötét valami egyszerre.
Mondjuk az inkább szégyen, hogy jelenleg a többi gyártó nem így csinálja.
https://www.youtube.com/watch?v=RECqvclMpfM
okoskodom, tehát vagyok
-
yanpec
aktív tag
válasz sony89 #67665 üzenetére
Én is szemeztem vele meg be is fizettem még az elején az 50 dolcsit. De úgy alakult, hogy házat vettünk és felújítunk, így ejtve lett a téma. Ennyi pénzért ami a bevezető támogatói ár nagyon megéri, de a rendes piaci ára már nem annyira. (4000 dollár). Én a maxot 1900-2000€ körül tudnám elhozni, de sajnos most nem fér bele. Egyenlőre marad a Benq.
Most már elérhetőek valós felhasználói tesztek is, az avsforumon is jelent meg teszt a gépről.
Valóban olyat hoznak ami egyedi a piacon, ilyen fekete szint DLP technológiával nincs más gyártónak. Ha ilyet tudnak egy ilyen pici DLP chippel, akkor mit fognak alkotni nagyobb chipekkel.
[link]Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
szepi0808
senior tag
válasz sony89 #67657 üzenetére
1x kell a vászonra állítani, ha csak nem kell lencsememória a váltott képarányhoz.
De viszont sokan nem tudják, hogy előny is a motorossal szemben, hogy nincs focus drift. Hidegen és melegen is ugyanaz élesség fogad. Pár perc bemelegedés után a konvergencia is a helyére áll. Nekem kifejezetten ez előny a motorossal szemben.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Cseneles
őstag
válasz sony89 #67607 üzenetére
Üveg a jvc szemben a Sony müanyaggal.
Jvc-ben általam egy jobb objektiv.
Itt meg Péjé gepe egy jobb objektivvel.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Celithrandi
addikt
válasz sony89 #67607 üzenetére
mindent lehet, csak többet nem feltétlen adod el és bukod a garit lencse az lencse, nikon gépre is raksz canon obit csak ahhoz kapsz adaptert már, régen nem volt és barkácsolni kellett.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
-
HEAHEA
aktív tag
válasz sony89 #67515 üzenetére
Most találtam egy tegnapi írást a [Pro 2-ről]
-
Khaosz55
addikt
válasz sony89 #67471 üzenetére
Az ilyen YT tesztek számomra tipikusan új verzója a porszívóügynököknek vagy a teleshopnak. Persze nem az összes, létezik sok minőségi teszt és tartalom gyártó valós méréssel, de ez nem az.
Pl itt egy kivételesen fényes projektor kínából. [link] Érted fényes...
[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #67250 üzenetére
Igyekszem
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #67247 üzenetére
Egy vetített kép mindig is más lesz mint egy LED-ek által kibocsájtott fény
És mi a helyzet a ledes projektorokkal?[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz sony89 #67048 üzenetére
2028ig garanciális. Meg benne van a modulban, én bízok benne, hogy adnak hozzá. Szerintem maga a bevonat égett meg, nem is maga az üveg. De micsoda hőhatásnak lehet kitéve pár mm-re az izzótól. Több 100 fokos lehet üzem közben.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
yanpec
aktív tag
válasz sony89 #67046 üzenetére
Benq w5700. A lencse közvetlen az égő elött van, nem mértem de kb 3-4 mm a távolság de legyen 1 cm.
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #66888 üzenetére
Igen, jól fére volt előzőleg állítva.....
Előző tulaj ahogy beállította/kalibrálta, nem tudom hogy saját maga-e vagy más (azért ehhez is tudás kell ).
Aztán kapott egy hardveres 33 pontos szürkeskála/gamma kalibrációt és színtér kalibrációt (természetesen vásznon mérve), máris jó lett a kicsike
[ Szerkesztve ]
-
Morph76
aktív tag
válasz sony89 #66598 üzenetére
Én jelenleg is így vetítek, és működik. ha lesz majd olyan komoly gép, ami natív 4k, trükkök nélkül, és lesz hozzá lencseválaszték, majd, akkor elfelejtem én is ezt a módszert. ( és nem egy ház árába kerül)Sajnos addig nincs más opció. Az Epson ls12000b is köszöni jól van a falon felrakva. Ez van. Ezért sajnálom az új epsonok rezegtetős generációját, mert, amúgy minden szempontból megfelelnének.
-
-
péjé
őstag
válasz sony89 #66370 üzenetére
Ekkora keretből ami elérhető lcd akkor már inkább ezt választanám. Ha a vásznat is megnézi hozzá akkor meg simán jó lehet. Szürke vásznat használok én is, kis csalás a szinekkel de egy jobb dlp tényleg parádés képet tud ilyen vásznon.
A csúcsmodell duma persze túlzás de jobb válaszásnak tartom mint egy alsópolcos lcd vetítőt.
Oled tévé mellett csak a képméret lesz ami pluszt ad de sztem ez a vetítő meg a stewart vászon jó kombó lehet. -
Gabesz87
veterán
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #66153 üzenetére
Én is, ha kapok egyet jól megmérem
-
senior tag
válasz sony89 #66066 üzenetére
EB, olimpia sorozat filmek. 141X-et váltana,ami amúgy nagyon tetszik.
Ezt én is megtaláltam, inkább a chip érdekelne (esetleg 0.65?) hogy milyen van benne, meg esetlegaki ismer olyat aki látott már vagy hallott olyanról akinek az ismerősének a szomszédja használta, mennyire jött be neki?[ Szerkesztve ]
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
BBéci
legenda
válasz sony89 #65941 üzenetére
Sok vetítőben Osram van, amikor kijön a gyárból.
#65939a2d2
A színkerék szokott porosodni, Cseneles tett fel képeket cirka 2,5 évvel ezelőtt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Celithrandi
addikt
válasz sony89 #65941 üzenetére
én meg philips vagy osram izzót, aminek magasabb a fényereje. Osram kb harmad annyi, philips fele annyi mint a linkelt márka nélküli izzók.
-
Cseneles
őstag
válasz sony89 #64976 üzenetére
JVC DLA projektoroknal nincs kontraszt vesztesz csak gamma dropp. Ahogy vhiktor is mondja kalibralassal vagy az ujabb modelleknel szofveresen orvosolhato! En tulnyomoreszt Jvc gepekkel foglakozom a csucs dlp-k utan. Ezekkel nem volt gond komolyabb. X3-7-9, x30-50-70-90 gepeknel ballaszt szokott behalni illetve infra vevo. x7900-as sorozatnal meg lencse takaro elhuzo egyseg..
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #64976 üzenetére
JVC-nél én még nem láttam olyat, hogy megemelkedett volna a feketeszint.
Jvc gépekre a gamma droop a jellemző, amikor a gamma nagyon lecsökken 1.4 köré, aminek eredményeként nagyon "kivilágosodik" a kép. De ez pillanatok alatt korrigálható a jvc saját szoftverrel és közben nem csökken az on off kontraszt arány gamma droop mellett sem. De nyilván így a kép dinamikatlan, fakó, amíg nincs rendben téve.Gondolom szervizelés szempontjából ezknek is megvannak a jellegzetesen előforduló hibái, mint mindennek.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz sony89 #61425 üzenetére
Itt a másik példa. A dzsungeltúrát "megszereztem" 4K HDR-ben és a FHD SDR-ben. Ennél a jelentnél [kép] a HDR esetében elvesznek a lomozat részletei, sötétnek ítéled meg a képet, ha contrast enhancer-t feltolod maxra akkor világos rész részlete kiég a sötét rész részletei meg összemosodnak. Részletek nem jelennek meg, de szemre elsőre úgy ítéled meg, hogy jobb lett a kép.
Én is láttam HDR tartalmat aminél jó a HDR, de rengeteg esetben problémás. Régebbi SDR filmeket néztem aztán modom jobban él a kép mint HDR esetében. Utána próbáltam ki a madvr-t.
Tone to map-on sok múlik. Pl itt HDR esetén a 590-es tone to mapja és a JVC N5-nek. Nem én csináltam mások tesztelték. Ha jól tudom a projektorok és TV-k is tone to map-ot használnak mint a madvr mivel kevés a nit normális képhez. Annyi hogy madvr esetén a projektor nem HDR-t fog kiírni.
Itt meg teljes képben az 590.
Hozzá teszem 590-es sony-m van.
-
Cseneles
őstag
válasz sony89 #61418 üzenetére
Pc madVR tone mapping verhetetlen! Meg egy Barco Freya+ vetitoben sem a gyarit hasznaljak hanem a madVR-t! Ezzel azert nem art tisztaba lenni! Nincs jobb lehatszo mint egy pc, ezt kepminosegre ertem!
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
-
szepi0808
senior tag
válasz sony89 #61409 üzenetére
Sony bravia X1 és az X1 ultimate proci is már jó HDR-t csinál. Nem igaz, hogy nem lehet vele jó HDR-t nézni médialejátszóval. Persze, ahol nagy a felület és még -gaines is a vászon ott a fényerő miatt lehet gond. De nálam ALR felületen 280cm széles képen az Sony 5000 HDR-ben olyan 24fL-et tud, ami elég a jó HDR-hez. Ez alatt már vannak olyan filmek, ahol már ez kevésnek tűnik.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
yanpec
aktív tag
válasz sony89 #61403 üzenetére
A Tegra X1 processzort nem az Nvidia fejlesztette ki, mert az van az Nvidia shield pro médialejátszóban.
A VW290es-t is nézegetem, a piac és a kínálat folyamatosan változik. Nézegetek folyamatosan.
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #61372 üzenetére
Ezeken a gépeken (meg amúgy minden projektoron) kompromisszumos a hdr. Ha ki vannak kapcsolva a dinamikus dolgok(dynamic hdr enhancer, contrast enhancer, stb) akkor halott/lapos a kép, ha be vannak kapcsolva akkor meg vesznek, kiégnek a részletek. Lehet vele játszani és egy viszonylagos kompromisszumot elérni, de a madvr tone mappingje olyan szinten szétalázza a gyári megoldást, hogy onnantól kezdve felesleges is beszélni róla.
JVC és Epson gépeknek 100szor jobban testre szabható a tone mapping megoldása mint az emlitett sonynak, de még azokon is a madvr szétaláz mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz sony89 #61372 üzenetére
Pont addig gondolod így amíg nem nézed meg a hdr-sdr konverzióval egy sötét képet. Ennek semmi köze a degradáció-hoz. Ott álltalábana fekete fakul ki. PL SW utolsó részében az elején amikor egy kőfal előtt megy Kylo Ren. HDR-ben a kőfalból és körülötte lévő szerkezetből éppen hogy valamit kiveszel, konverzió esetén szépen kirajzolódnak a részletek, de van 1000 példa rá. Illetve a alapból az arcok is sötétek. Elég ha egy filmnek megnézed a HDR vagy SDR változatát aztán vakarod a fejed. A konverziót azért használom, hogy megmaradjon a natív 4k felbontás illetve a BT2020 színtér, hamár 4K a vetítő és "tudja" a BT2020-at.
Igen Pc jelenleg ez a beállítás fut. Vikrot csinált BT2020 SDR kalibrációt. Én meg letöltöttem e gy fim SDR és HDR változatát és a fényerőséget úgy állítottam be.
Dispaly peak luminance a legfontosdabb, ha növeled sötétül a koplett kép.
Erről a jelenetről van szó, de bármelyiket sötét árnyalatúval tesztelheted. Ennél a képnél 590 elhasal HDR-ben, de ha lenne benne egy jó tone to map akkor nem lenne gond. -
Khaosz55
addikt
válasz sony89 #61330 üzenetére
Nekem 270 volt most 590-es sony-m van. Még az 590 esetében is olyan a HDR mintha napszemüvegben nézném. A komplett kép be van esve pedig van fényerő. Kipróbáltam a madvr 4K HDR-SDR konverziót, azóta csak azt használom. A kép él és a fekete részletek megjelentek. Hdr esetén a fekete részletek totál összemosódnak olyan minden mintha fele annyi lumen lenne. TV-m tudja a HDR-t és hát valami ilyenne kéne lenni HDR-nek. Haverjaimnak mutattam milyen a projektoron a kép HDR-ben és HDR-SDR konverzió esetén. Nem volt kérdés...
Legközelebb jön Viktor nem is kérem a HDR kalibrálást, Rec709 és BT2020SDR. Ha lenne normális tone to map a sonyba akkor lehetne HDR-t nézni vele. -
yanpec
aktív tag
-
yanpec
aktív tag
válasz sony89 #61330 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem csak én festettem be feketére a plafont. Nem nézegetek tovább, marad a Sony, hiába szép és jó mind, de kompromisszumosak.
-
makkmarce
őstag
válasz sony89 #60761 üzenetére
Azért van amiben össze lehet hasonlítani: a belépős TV vs belépős projectornál a színhelyesség fényévekkel jobb a vetített képen. (onnan tudom, hogy volt itthon vagy 3 belépős LCD különböző munkákhoz, és mindnek pocsék képe volt, el is ajándékoztam mindet, még kalibrálással se közelítette meg az olcsó projectoromat se).
A másik, hogy lehet bármilyen szép képe az oled-nek 55"-on, 130"-os kép élményben köröket ver rá és a szemnek is sokkal kényelmesebb. El se tudnám képzelni az itthoni mozit 3 méterről 55"-on.okoskodom, tehát vagyok
-
péjé
őstag
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #60249 üzenetére
Csúnya dolog lenne ha nem adnák ki 3D-ben.
-
BBéci
legenda
válasz sony89 #59391 üzenetére
Szerintem devil-k legkevésbé a méretre gondolt.
A tv egy fényforrás, amit nem annyire kellemes nézni, mint a visszavert fényt. Az élet egyéb területein (szinte) mindent visszavert fényként látunk, az agyunknak az a természetes. Kivétel a PC monitor és a telefonok kijelzője. Előbbitől rengeteg embernek megromlott a látása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Yany
addikt
válasz sony89 #59256 üzenetére
Persze. Fényerő félhomály, ill. teljes sötétségben oké, még azt mondom, hogy rossz időjárásnál napközben is, de szép tiszta időben kell a sötétítés. A teljes fullHD felbontás viszont tűéles. Megy a Screen Mirror és az iOS-es megfelelője is vezetékmentesen, viszont a vevője nem túl acélos, közel kell rakni a telefont és screen mirrorral persze senki ne várjon kadenciahelyes lejátszást, de arra jó, hogy bulivideókat vagy zenei klippeket kivetíts mindenféle vezetékek dugdosása nélkül. (ezt csak a W jelölésűek tudják, arra figyelni kell).
Hangja egész komoly (mármint egy Sokol rádióhoz képest, de pl. amikor a telót Screen Mirroral kiteszem és közben a hangot egy Dockin Dfine adja, na azzal összevetve már nevetséges a hangja.
Amúgy szerintem kb. az van, hogy olcsó mint állat, de ezért cserében egy totál vállalható valami. Nyilván nem egy használtan 300e Ft-os, újonnan 2 millába kerülő 4K 10000lumenes csodával kell összevetni és akkor nincs szörp rájz. Legnagyobb baja szerintem, hogy nem lehet eléggé széthúzni a képet, ezért viszonylag messziről kell vetíteni nagy képhez, ez pedig eléggé kontraproduktív a közepesen gyenge fényerővel. Keystone adjustment van digi és optikai is, de nem túl nagy tartományban.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sony89 #58547 üzenetére
(gyari kalibralt) monitoron kinagyitva az latszik, hogy az osszes sotetebb resz egybefolyik es off a feheregyensuly , egyebkent meg 1080p a kep szoval az elesseget is max csak sejteti.
300ezres projektor az jelenleg kb az abszolut fHD beleposzint ujonnan, kb a 750USDs kategoria. ha az itthoni Benq W2000 ennyire rosszul teljesitene, mint a kepen, akkor mar nem lenne meg.
tenyleg semmi ertelme projektor kepet fotozni. ha valami nagyon katasztrofa az lehet latszani fog, de egyebkent altalaban a kamera lesz a szuk keresztmetszet
bmarton88: max 90 centit tud a lens shift kompenzalni. de a talpara is lehet rakni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mandju
senior tag
válasz sony89 #58533 üzenetére
Rec709-et nem tudja lefedni rendesen? Vagy beállítási probléma?
mekkora vászonra tud 28 fL-tel vetíteni?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #58533 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
válasz sony89 #58523 üzenetére
Nem szándékom flamet kelteni, de mi van azzal az elmélettel, amit az AVX fórumon is olvastam régebben, hogy az új belépö akár fake 4K gépek is jobbak mint a régi csúcsgépek.( gondolom régi alatt nem az 3-4 éveseket értette, hanem a 10+) Ez kb olyan lehet mint autóban a 30 éves egykori csúcsmodell meg pl a mostani Skoda Octávia? Ha jól emlékszem azt is írta az emberke, hogy az új projektora után eszében se jutna visszatérni a Runco Sim2 vonalra.
A kanál a gyengék villája
-
Ijk
nagyúr
válasz sony89 #58503 üzenetére
Nem csak a fényerő számít, fontos a szekvenciális kontraszt, ANSI kontraszt, felbontás, élesség, mozgóképmegjelenítés (felbontás), élettartam, szervizelhetőség és annak költségei, bekerülési ár.
Jelenleg ezeket figyelembe véve összességében a régi nagychipes DLP ár-érték arány bajnok, a 150-500k-s kategóriájával, 1 millió körül pedig a legjobbakat lehet megkapni.
Semmi kétségem hogy én is boldog lennék egy 2 millás 4k vetítővel, de a lényeg a 2milla, vs 300k. Egyszerűen nem éri meg a különbözetet nekem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
péjé
őstag
válasz sony89 #58507 üzenetére
Egyetértek, sajna nincs 2-3 millám ilyesmire.
Maradnak a topligás régi dlp-k...bár anno azok is 3 millás árban mentek, akkor azok voltak a csúcson. Ezekkel is simán jobb képet lehet otthon varázsolni mint a mozis minőség, a belépő kategóriás lcd tévéket meg simán leverik. -
péjé
őstag
válasz sony89 #58503 üzenetére
Ha nincs fényerő akkor nincs HDR és DCI színtér sem. Remek gépek a sony/jvc újabb vetítői, sztem elverik a kis dmd-s dlp gépeket simán de vhol mégiscsak motoszkál az hogy ezek is csak kompromisszumos 4K vetítők mivel vetítő képtelen előállítani a HDR-hez szükséges fényerőt. Persze felbontás, színtér pipa de a lényeg HDR meg csak a jobb tévéknek megy.
Így egyelőre marad nekünk a Pro Koryak listája, mondjuk rátenném azért a Runco gépeket is...:-)
-
BBéci
legenda
válasz sony89 #56872 üzenetére
Nem számít, a népek meglátják a bűvös 4K-t és rohannak megvenni. Aztán, amikor erről felvilágosítom a jóembert, akkor felháborodva elküld melegebb éghajlatra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zsoly
tag
válasz sony89 #56804 üzenetére
ezeket is nézem, esetleg van valakinek?
https://www.pcx.hu/gembird-20m-aranyozott-v2-0-hdmi-kabel-ccbp-hdmi-aoc-20m--00928219
https://ipon.hu/shop/termek/digitus-hdmi-21-osszekoto-fekete-15m-ak-330126-150-s/1902549?utm_source=email&utm_campaign=buy
A 2.1-es melyik ami neked van?
Kell a 48gb sebesség vagy elég a 16?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest