Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumdudum
tag
Vagy, hogy jól értsd, a békés megoldás korábban mindig jobb exp-t vagy ugyanannyit hozott, nehéz elképzelni, hogy pl. egy Bárd mészárolni akar..
-
sumdudum
tag
válasz
kicsako #2161 üzenetére
Hát ez az, hogy többnyire ha megoldod beszélgetéssel akkor sem kapsz pontot, mintha erőltetné a játék a gyilkolást.. Tehát pl. mint tolvaj kinyitok egy nagyon bonyolult zárat, az nem számít, de ha nyakon szúrok valakit akkor az fejlődés amit a zárképességemre is költhetek
Mintha rendőr vagy kommandósként csak azért kapnál tapasztalatot, hogy jól elvered a gyanúsítottat
A beszélgetéssel megoldásra erre gondolok: pl bejutni egy goblinok által őrzött területre.. ha kapsz is pontot egyszer 25öt (act 1, de mondom nem emléxem ilyenre) közben meg ha megölöm őket akkor meg kapok 7-12x25 exp-t
Annó még a Fallout 1-2, KOTOR 1-2 ezeket külön jutalmazta, itt meg csak mészárlás van.. Ha fejlődés szempontjából nézem a dolgot objektíven, akkor igazából mindenkit meg kell ölnöm.. Ez a problémám[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
válasz
ArcherBazsi #2168 üzenetére
Ah a barrelmancer. Nekem az a bajom ezekkel hogy számomra elveszi az élvezetet. Inkább legyen egy jól összerakott karakterem mindenféle glitch nélkül ami sokat sebez minthogy hordókat dobáljak szét
-
ArcherBazsi
lelkes újonc
válasz
Secundus #2165 üzenetére
Óóó, ez még semmi!
Én konkrátan onehiteltem Rafit, és 1percen belül intéztem el a csatlósaival együtt
Ja, és a zenében még a "rap"-be se tudott belekezdeni, olyan hamar vége lett
Akkor esett le, hogy durván túlkészültem, de Istenhívő emberként küldetésemnek éreztem nagyon megalázni az ÖrdögötÍme a vidi, meglepődtem, hogy sikerült, azért is állítottam le később: [link]
-
kicsako
őstag
válasz
Franklin #2166 üzenetére
Valószínűleg a Sorcadin, bár a videóban más gear van rajta.
https://drive.google.com/file/d/1iqPT3rGJ6-YFtMNot5GGkIVCYUS_hMjf/view -
Secundus
tag
Úgy döntöttem, hogy ezúttal sportszerűtlen leszek és nem adok esélyt Raphael-nek.
-
kicsako
őstag
Kaptam hozzáférést az új patch teszteléséhez, van pár érdekes új subclass
Giant Barbár szerintem top meta build lesz, Bladesinger wizard is elég erősnek tűnik solo playre. Shadow sorci is kb. solo playre lehet jó a darkness/see in darkness spellekkel, de az újraéledése sem rossz. A mostani mentésemet terveztem befejezni és továbblépni Fire Emblemre majd Metaphor Refantaziora, de annyi újdonság jött hogy lehet lesz mégegy végigjátszásShadow Blade offhandben ennyit sebez 20as Dexteryvel. Ezt még simán fel lehet tornázni kb. 10-30ig, mainhandben talán még tovább is.
-
sumdudum
tag
Sziasztok!
Már egy pár hónapja (4-6) nem játszottam a játékkal...
Elkezdtem folytatni; Korábban ha harc nélkül megoldottam bejutást ilyesmit, nem kaptam XP-t, most már igen?! Vagy kivételes esetben vagyok?! A steamen is ment vita, hogy a tolvaj a lopásért és zártörésért miért nem kap exp-t (ami szerintem jogos, mert csak gyilkolásért kaptál expt vagy küldetés teljesítésért) Ez változott?! -
donki
senior tag
Ha addont telepítesz, akkor alapból nincs achievement, de a ToyBox egy majdnem mindent tudó addon. Bekattinthatod rajta, hogy továbbra is legyen achievement.
A WOTR-hoz ezek a legszükségesebb addonok szerintem (tényleg csak alap):
- Bubble Buff (automatikus buffoló addon, amit a spell menüből tudsz vezérelni. Ezt kritikus jelentőségűnek mondanám. Enélkül felesleges is nekikezdeni. Nehéz fokozaton 100 feletti varázslattal/ képességgel buffolod magad minden pihenés után, ezt egyenként magadra mondani csak rövid ideig szórakoztató)- AutoMount (a petek felbuffolva nagyon erősek, ha rajtuk lovagolsz, elég csak az ő AC-jüket növelni. Ne kelljen minden pihenés után egyesével rájuk ülni. Ennek a funkciónak is alapból a játékban kéne lennie)
- ToyBox (hihetetlenül sok minden van benne. Az első fülön a Bag of trick-et kell végigolvasni figyelmesen. Ha beállítod, hogy harcon kívül az egész csapat minden dobása 20-as legyen, az már az encounterekkel is segít, mert ha a táborozás funkciónál valakit az őrködéshez raksz, az az illető utazás közben is őrködik, és lehetőséged van az encountert elkerülni)
Toybox-ban van egy olyan funkció is, hogy a cackle harcon kívül 10 percre növeli a buffok hosszát. Sámánnal/witch-csel a protective luck-ot berakod a short buffok közé mindenkire, elcastolod és utána azonnal cackle. És akkor az egész csapaton rajta lesz sokáig. így a witch-nek, shamannak is van értelme.
Toybox-szal respecelni is tudsz. Ne a játékbeli NPC-t használd, aki az összes pénzedet elkéri egy respecért, hanem a toybox-ot- Combat Relief: tactical módban automatikusan győzöl a stratégiai map-en a seregeiddel.
Toybox-esetében gondolkodom még azon, hogy minden csata után visszatöltődjenek a varázslataim, (ezt is be lehet állítani) mert már a táborozásokat is unom.
[ Szerkesztve ]
-
donki
senior tag
Bocs, hogy ennyi idő után szólok hozzá. A pathfinder játékokhoz vannak modok, és a ToyBox nevezetű moddal nagyon sok dolgot lehet szabályozni.
Én az alábbi csalásokat használva játszom jelenleg a wotr-t:
- ne legyenek random encounterek (mert bosszantóan gyakoriak, és belépni, kilépni is egy-egy hosszú töltőképernyő)
- térképen utazás legyen 20-szoros sebességű
- zónában a gyaloglás sebessége 3-szoros sebességű
- harcon kívül minden képességpróba dobás 20-as legyen (okosabb, mint a mentés/visszatöltés)
- a végtelenül unalmas és időtrabló crusade-ben a csapataim a taktikai harc során mindig veszteség nélkül győznek (1 paraszttal leverem a 10-es erejű csapatot is.), ezzel ezt az időrablást is semlegesítem, negatív következmény nélkül.
A technikai dolgokon persze nem lehet segíteni, ha a parancsnoki teremből el akarok menni egy területre, továbbra is ezer töltőképernyőt kell végigülnöm, de azért így már nem annyira borzalmas a játék. -
kicsako
őstag
Csak pár óráig volt elérhető valami hiba miatt, valószínűleg Soony k*rt el valamit.
https://baldursgate3.game/news/unintentional-ps5-update-and-how-to-return-to-patch-7_133
-
_drk
addikt
PS5 megkapta az új nagy PATCH-T.
Most párszor amúgy megszivatott a játék, úgyhogy le is töröltem inkább. Bele futottam bugokba meg ilyesmik. Most Gale-nél nem tudtam a varazstárzs-ra nyomni, erre lelépett a csapatból. Persze autosave nem volt nem amit nem értek. Az konkrétan csak ingame van random PS5-ön.
Előtte a pókkal szenvedtem, próbáltam az acsit megszerezni, hogy nem kelti fel a pókokat, de több óra után se jött össze, utána meg többször meghalt a csapat. Na azután történt ez és előtte is pár bug.
Nem mellesleg ugye ahogy indultam nem is jött be. Pedig egyébként valami ritka ellenszenvesek a tieflingek is és a druidák is.
Meg arra is rá jöttem, hogy az első végigjátszásom valami nagyon jól sikerült, most nem is nagyon volt semmi új, kicsit másabb, de nem jobb, az pont egy éve volt így mindenre túl jól emlékszem is. Inkább pihentem még egy évet. -
cami][us
senior tag
Durge meneteimben, ha kell Wyll és Karlach akkor teszem a jófiút az act 1 alatt. Ez amúgy megfelel a lore-nak is. Nem ugyanaz a fejjel a falnak figura, mint Orin, de eleve nem feltétlen gonosz karakter. Ha meg full murderhobo vagy, akkor Astarion és Lae'zel megbízható társak a buliban.
-
_drk
addikt
Van benne kontent csak közben kizárod magad a játék felétől. Ilyen sokadik run-ra biztos fun lehet már.
De én azt se tudtam, hogy a társak elhagyhatnak.
Aztán ugye itt nagyjából úgy épül fel, hogy sok szálon futhat egy történet csak a gonosz döntések miatt teljesen ki is vágod azt a szálat. -
Gothmog
senior tag
Uhh, szerintem ebben a játékban pedig pont, hogy bitang jó és baromi élvezetes módon lehet cinikus/szarházi/velejéig gonosz karaktert játszani! Igaz, én második végigjátszásra alkottam egy drow fighter dark urge-öt azzal az elgondolással, hogy olyan figura lesz, aki teljesen magához öleli mindkét (drow és dark urge) örökségét, viszont nem volt jó ötlet kb. 300 órányi folyamatos játék (bétázás, majd rendes végigjátszás) után egyből elindítani, úgyhogy Act2 eleje táján belecsömörlöttem a játékba, és azóta sem volt hangulatom rendesen visszatérni bele.
A lényeg: én Act1-ben nem igazán éreztem, hogy sok tartalom kiesne (nos, a "teethlingek" nyilván kiesnek
), Laezel és Astarion tökéletesek egy gonosz karakter mellé, és Minthara pedig ideális társ egy velejéig romlott, gonosz drow mellé! (Nálam Wyll, Gale és Karlach nem panaszkodtak. Wyll vérbe fagyva maradt hátra kb. az első beszélgetésünk után; Gale-lel lekezeltem még az elején; Karlach pedig teszkós Mimirként végül is mellém szegődött, ha úgy vesszük
Mindenesetre panaszkodni egyszer sem hallottam
)
Ráadásul, ha jó végigjátszás után egy gonoszba kezdesz bele, akkor Act2-nél is idomul a játék, és ott például lesznek másabb küldetések is (olyanok, amikkel a jó oldalon nem is találkozhatsz).
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
Most úgy álltam neki, hogyha nem is nagyon gonosz (nem Dark urge), de egy efelé tendáló karaktert indítok.
Hát most megkapja a játék az első fekete pontomat!
Benne van a játékban de nem igazán éri meg ezzel bajlódni.
Indítottam egy Drow-ot ami már karakteralkotásnál előjön, hogy erre a célra megfelelő lenne.
Na most ott tartok hogy meg van mindenki, druidáknál beszélgettem mindenkivel. Nézegettem és tesztelgettem a dolgokat, sokat vissza is töltöttem, de úgy látom itt nem igazán lehet értelmesen gonosz karaktert indítani.
Egyedül Leazel és Astorian akiket nem érdekli mit csinálsz, többieknek folyamatosan megy le az approval.
Látom hogy vannak teljesen más küldetések, de tényleg nem éri meg, mert annyi kontenttől kell lemondani, ami játék kb harmada.Úgyhogy maradok ilyen közepes, inkább jobb irányban és végig az az érzésem, hogy errefelé tol is a játék amúgyis.
Alapból a karakter kisugárzása és alap választható dolgok is inkább egy jó karit mutat be.[ Szerkesztve ]
-
Secundus
tag
Egy kérdés: van arra mód, hogy a Tieflingek meghaljanak, de mégis sikerül összejönni (romance) Shadowheart-tal?
-
NemMo
őstag
Én karácsonykor megvettem a játékot és eléggé féltem tőle, mert nagyon nem az én világom a körökre osztott harc, de talán nem túlzás azt írnom, hogy életem egyik legjobb játéka. Van már több mint 50 órám a játékban, az act 3-ban járok és már a második végigjátszáson jár az agyam, hogy egy velejéig romlott és gonosz drow karaktert fogok indítani. Én ifjú koromban rengeteg R.A. Salvatore regényt olvastam és imádom a DND világát. Hihetetlen ez a játék, imádom
-
kicsako
őstag
Még 1x sem vittem végig
-
válasz
Fitzgerald #2133 üzenetére
Még a 2. playthrough-val is ki fogsz hagyni sok dolgot. Én kétszer játszottam végig. 300 órám van játékban, és még utána is láttam youtube-on olyan dolgokat, melyek nálam kimaradtak.
-
Fitzgerald
veterán
Újrakezdtem a játékot év végén, egy human fighter/battle master-rel. Mountain Pass kimaradt tavalyelőtt, most arra mentem, de azért megcsináltam előtte Underdarkot és a Grymforge-ot. Most értem a
és ő váltja Shadowheart-ot a csapatban ha megcsináltam a Shadowheart questlinet. Gale váltotta Karlach-et, először rohadt idegesítő volt, de lvl5-től már elég combos karakter, és kevesebbet is pofázik. Lae'zel a negyedik karakter, ő is rendkívül idegesítő volt már első playthrough alatt is a legelső perctől kezve az utolsó utániig, de amióta eljutott nála a tudat szintjére hogyLast Light Inn-hez, úgy tervezem hogy Jaheira most majd életben marad a tornyos balhénál, (vagy mert már kétszer megfektettem), azóta kicsit kevésbé idegesítő.Vlaakith mekkora genny
Nálam másodszorra még nagyobbat üt a játék, valószínűleg azért mert egy rakás olyan dolgot is látok most, amit első playthrough alkalmával kihagytam. -
Ovisbig
tag
válasz
cami][us #2130 üzenetére
A padláson már jártam, onnan lehet lejutni oda? Vagy a másik oldali padlásfeljáróból? Mert ott láttam egy gombot, azt gondoltam azzal kell becsukni a padlásfeljáró ajtaját azt kész... de akkor azzal lehet kinyitni a másik ajtót is? Már megcsináltam azóta több küldetést, nem tom érdemes-e visszamenni, megéri? (Mondjuk már vámpír lord vagyok, szal enyém a palota, ne legyenek már ott előttem rejtett szobák. :p )
-
Ovisbig
tag
Sziasztok!
Cazador palotájában van egy ajtó:
Van mögötte egy szoba:
Nem tudok bejutni, gondolom nem ok nélkül van itt, de sehol egy gomb... nem tudjátok hogy juthatok be?
-
Ovisbig
tag
válasz
kicsako #2120 üzenetére
Nem tudtam megoldani, az examine azt írja mindenből szenved fél sebzést, alap szinten így is volt. Egyébként a duergarok is ugyan úgy csépelték mint én, de nem sebződött.
Végül találtam egy elég fapados megoldást:Nere ellen összefogtam a duergarokkal, Nerét megöltem, harc közben levághattam a fejét, viszont az akció nem fejeződött be. Így az 5 duergart akik velem voltak szintén meg kellett öljem, de a harc még mindig nem fejeződött, mert ott volt a szem. Így elhagytam a területet, aludtam egyet és visszamentem, így már beszélhettem az egyik gnómmal, szal a Nerés és a gnómos küldetés is meglett. Viszont a szem azóta is jelezget magában, a területre sem lehet belépni mert kezdődik a "harc".
Ezért bírom ezt a játékot mert rengeteg megoldás van, bár ez inkább félmegoldás.[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
Jövő év elején új mega-patch érkezik, crossplatform cross-play, minden kaszthoz egy új alkaszt, fotó mód.
Más kiadó ezt fizetős DLC-ként adná, a Larian ingyen hozzánkvágja.
-
Ovisbig
tag
Taktikus módban azok a kis kék gömbök, vibráló jelző szemek, elpusztíthatatlanok?
Alap módban simán le lehetett lőni, vagy lekardozni... de most csinálhatok bármit, sebezhetetlenek.
Pontosabban a honor módot csinálom, és hát ott nagyon kellemetlen ha bejeleznek, mivel egy mentés van végig kell csinálnom a harcot, a goblin táborban, meg grimforgenál már megszívtam... előre félek mi lesz ha a tornyokhoz érek. O_O
Szóval tudtok erre megoldást? -
Ovisbig
tag
Lenne egy kérdésem, ha egy bagolymedve tetem ráesik az elájult társamra hogyan férek hozzá? Ez történt:
Lezel és Shadowheart is ott fekszik ájultan a bagolymedvék alatt, de nem hogy kijelölni nem tudom, még nem is látom őket. Mi erre a megoldás?
-
gulupeti
senior tag
-
gulupeti
senior tag
Az miért van, ha kicserélek egy közelharci fegyvert egy másikra, akkor megváltozik a közelharci és a távolsági fegyvernek is a támadási bónusza? Ha visszarakom ugyanazt a közelharci fegyvert, amit előzőleg lecseréltem, akkor megint más értéket látok ezeknél. Oda-vissza cserélgetem és folyamatosan változik ez az érték.
-
Krisztianby
tag
Azon gondolkoztam:
Selûne Goblin táboránál bármilyen stratégiát is választunk, ha három vezető meghal, az összes goblin ellenségessé válik velünk szemben automatikusan. Úgy gondolom, hogy talán a fejlesztők így akarták bemutatni, hogy a vezetés összeomlása után a goblinok újra "önmagukká" válnak, és visszatérnek eredeti, kaotikus természetükhöz?[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz
Ovisbig #2108 üzenetére
16-os erővel simán el lehet, tegnap próbáltam egy Karlach végigjátszásnál. Arra kell figyelni, h ne akard messzire mozdítani, mert az nem fog menni, elég csak pár mm-t, akár többször is kellhet mozdítani.
BTW, aki még nem játszott Karlach-kal, az próbálja ki, mikor lezuhan a hajó és magához tér a parton, olyan monológot nyom, h sírtam a röhögéstől
-
Ovisbig
tag
Sziasztok, tartottam néhány hónap szünetet és pár dolog kiesett, pölö ezt a sziklát hogyan tudom elmozdítani?:
-
Krisztianby
tag
patch7-tel úgy gondolom játék megérdemelte a kalóz kalap levételét.
-
S e t h
nagyúr
Én harcban ütöttem ájultra korábban és ott is volt a towerben, bár a csalódásom óriási volt, hogy nem gondoltam végig, egy pozitív végigjátszású játékba nem ideális, nem cseréltem le másra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Franklin #2100 üzenetére
Az igen, nem rövid a changenote megint!
Azt írják most már a kiütött Minthara minden esetben elmegy Moonriseba... Viszont közvetlen a toronyba lépés előtti mentést betöltve ez nem történt meg, nem tudom milyen régi mentést kellene visszatöltenem ehhez. Vajon az kellene, mielőtt beléptem az Act 2-be?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- EA Sports WRC '23
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...