Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az én ssd-m tavaly 20e-rel olcsóbb volt mint mikor vettem. Közben pedig volt némi infláció. Legyintettem is, akkor marad, nem adom el.
Ramnál semmi csalóka, szimpla tény, ddr4-ből volt boltból 21-21e ft-ért 2*16, ddr5 6000 meg 40-ért is, alzán el volt mentve egy Crucial 6000-es kit szintén 2*16g. Nálam ez erősen ajándék kategória. Urasabb' ramok voltak drágábbak. Ebből a szempontból irreleváns, mi volt a nyitóár.
De ez elmúlt, game over. Aki nem vett úgy járt, én is, mert nem vettem. Hobbi célra biztos nem is veszek. Ha kell melóhoz akkor lesz@rom, mert ki fogja termelni, max köpök egyet fizetéskor gondolatban) -
parandroid
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Novemberben vettem 4TB SN7100-et 239 EUR-ért, ami kb 100e forint. De előtt nyáron is akciósan már 60 EUR körül volt ennek a szintnek terabájtja. A Samsung Pro / WD SN8100 / SN850X szint kb 20% felárral ment, az sem volt vészes, ha valakinek gyors meghajtó kellett. Aztán jött a chipokalipszis... És az inflációval nem is számoltam, tehát ami most ugyanannyiba kerül, mint 2-3-5 éve, az valójában olcsóbb. Szóval de, volt most egy igen jó időszak. Sajnos már vége.
p
-
Dragon3000
nagyúr
A 2TB-os gen4-es ssd-m 50e alatt vettem 2023 vége előtt, utána jött az első drágulásos időszak, amikor a samsung is bejelentette, hogy 2x20% emelés lesz majd a nand piacon, így év végége már 90-100e lett, majd következő évben, amikor el kezdtek csökkenni az árak, akkor is csak 70e-ig ment vissza, aztán ezekre az árakra megint áremelés jött mert... sehol nem látom, hogy ajándék áron lettek volna az ssd-k.
A memória árak része azért csalóka, mert a megjelenés utáni kis készletek és drága árakat hasonlítod össze a későbbiekkel, az első 16GB ddr4 kitem 50e felett volt, akkor 1-2 évvel később a 30e körüli ár ajándék ár lett volna a 32GB-ért, hát nem, egyszerűen addigra már sokkal nagyobb volumenben ment az eladás és kikopott a ddr3, jelenleg meg 100e körül mozog 32GB ddr4, ami a vicc kategória.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az enyém olcsóbb volt. Igaz főleg a ramokat követtem, 2*32gb jófajta' ddr5 100e, olcsóbb 85e. Lesz az még olcsóbb is egy kicsit. Nem lett:d
-
Chaser
legenda
Ajándékárnak azt hívom ami tényleg legalja. Ram/ssd úgy ment. Vga-k csak épp kezdtek alakulni, azok esetleg még jobb áron valamilyen promo mellett lettek volna ajándék kategória.
Természetesen megérte nyilván. Valami low level profittal tolhatták már a ramokat. Valahogy elhiszem, hogy ezzel a profittal elégedettebbek) Minden cég aki megteheti maximális profittal árul, ők most megtehették. Egy ilyen zárt piacon ha lehetőség van lépnek. Hogy erre a kereskedőilánc még mit pakol rá az más kérdés. -
Chaser
legenda
Van most alzán xfx swift 9070xt 275e-ért, meg mellé bundle, 10e körül gyanítom el lehet passzolni. De van nitro is 290e-ért.
5060ti 16g 243e a legolcsóbb, 5070-ek 250e felett, Ti 400e-től. No ilyen felállásban ki melyik vga-t venné ha nem is szereti az amd-t?
Erre gondoltam most sokan inkább amd-t vesznek, ha tudják tartani kis emeléssel az árakat sokakat meg fog győzni. -
csibe1
veterán
"Eddig sok minden ajándékáron volt"
Szerintem inkább normál áron, vagy normálisabb áron, mint a cunami utáni összehozott karteles áron a merevlemezeknél.

Ott is 6-7 év után lettek normális árak, amikor nagy nehezen kibukott a kartelezés.
Aztán kaptak egy röhejes büntetést, amit simán kifizettek.
Nagy buli volt, csak nem nekünk, végfelhasználóknak.
Dögöljenek meg a kapitalisták? Jó lenne...

-
Cassi
őstag
2025. 4. negyedévi grafikuskártya-eladás: 94% Nvidia, 5% AMD, %1 Intel
Két éve még 15% volt az AMD részesedése. A 9070XT elég jó lett, de ezek szerint ez nem volt elég semmire.
-
Cassi
őstag
Most meg Irán miatt további százalékok rakódnak majd az árra. Mindig lehet rosszabb
-
HantekDSO
aktív tag
A játékgépemben (MSFS 2020 és 2024) egy 4090-es Gainward van. Viszont szerencsére bespejzoltam én is (még a régi "békeidőkben")
- RTX4090 Palit VGA
- ASRock Z790 PG RIPTIDE alaplap
- I9-13900KF CPU
- ARCTIC Liquid Freezer II 420 (2 db)
- Samsung 990 EVO Plus 4 - 4TByte SSD (2 db)
- Kingston FURY 64GB KIT DDR5 ( 2 készlet)
- Be quiet! DARK POWER PRO 13 1300W tápAmúgy nem tudom, kinek szerepelt az aláírásában ez: "Csak attól félek, hogy halálom esetén az asszony annyiért akarja eladni a gépeim, amennyit bevallottam neki" - de maximálisan egyetértek vele!
) -
aujjobba
addikt
Nincs itt semmi latnivalo, 25 eve is egy havi fizetes volt egy szamitogep, meg most is annyi.

-
putti
aktív tag
válasz
HantekDSO
üzenetére
A leégő VGA-k világában lehet megállná a helyét. Jelenleg egy 7900XTX-et nyüstölök, 4K gaming-re nekem teljesen megfelel és kiszolgál. Sokszor gondolkoztam hogy váltok egy 5090-re, de azért az árban elég sok lenne. Ha jó ideig spórolnék beleférne a költségvetésbe, de a saját elgondolásom alapján nem érne meg ennyi többletköltséget.
Ha megvenném, akkor tuti pánik lenne, mert ha az asszony megtudná az árát vagy ő kötne ki a sűrgősségin eszméletvesztéssel, vagy én miután az asszony beverte a fejemet. Na akkor tényleg aktuális lenne a pánik!
Kegyetlen mákom volt a memóriákkal is, 1-2 nappal előtte rendeltem meg őket tavaly mikor új konfigot építettem még a régi "töredék" áron. Így sem volt olcsó, de így utólag nagyon nem bántam meg. Utána mentek fel nagyon az árak, így össze is szűkült a fenekem lyuka és egy pillanatra görcsbe is rándultam, hogy még időben vásároltam. Amolyan posztapokaliptikus memóriapánik volt vagy mi fene.
-
putti
aktív tag
válasz
HantekDSO
üzenetére
Kb. ( u.i. a "szélgép" kimaradt
) De most, hogy a kialakult memóriaárak miatt valószínű jönnek majd a drágább VGA-k, ezért megérett az idő arra, hogy továbblépjünk és új korszakot kezdjünk.
Egy kis idő és lehetne az új clickbait : "videókártyapánik" ( Amikor a bányászláz volt, akkor sem tudtunk mit tenni az egekbe szökött árak miatt és akkor sem pánikoltunk, de majd most. )
Ó, Istenem, de szép az élet........ Senki se kíméljen!
-
ha3flt
tag
Hibás a cím: "Meghozta az első, memóriapánikból eredő áremelését az NVIDIA"
Ez azt jelenti, hogy ez az NVIDIA első áremelése, sohasem tettek még ilyet, és ez az áremelés a memóriapánikból ered.
Helyesen: "Meghozta az első memóriapánikból eredő áremelését az NVIDIA"
Így jelenti azt, hogy ez az első áremelés, aminek a memóriapánik az oka...
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave
üzenetére
Mondasz rá értelmezhető indokot, mért nem így van? Nincs már semmilyen pánik. Elhiszem hogy Abu most is pánikol, de egy cikkírónak nem a szubjektív világát kell előadni szerintem, kivéve ha nem véleményez valamit, és az objektív rész mellé odarakja.
Mondjuk van elég bulvár, a ph is befér mellé, ez tény) -
HantekDSO
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Hát hogyne publikálnának! (Igaz, nem napi rendszerességgel, de évtizedeken át teszik - bár láthatóan nem kimagasló eredményességgel..)
https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/
https://mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/kereses.phpAmúgy megköszönném, amennyiben elárulnád, honnan is véled, hogy az alma nem magyar szó! AranyJános és Móricz Zsigmod is használta már - míg szerintem egyikőjük sem élt a "bezsákolható" förmedvénnyel...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HantekDSO
üzenetére
Csak hát soha nem publikálnak, hogy tanulhasson belőle a pórnép. Lehetőleg napi rendszerességgel, éveken át, és még legalább egy csipetnyi egyéniséggel is, hogy ne echte ugyanolyan legyen, mint az x+1-edik random hazai portál vagy AI által összecsapott betűkupac.
Amúgy meg pl. az alma sem magyar szó, de ezt a grammatika mestereinek gondolom, nem kell különösebben ecsetelni. Kazinczy is megperdült a sztáziskamrájában.
-
Memóra?
-
Cassi
őstag
Az utóbbi napokban csökkenésnek indultak a memóriaárak, de még nem biztos, hogy ez tartós lesz. Ismét van 32 GB 6000/CL30-as kit 150 ezer alatt néhány helyen. A tavaly nyári árak nem jönnek vissza, de ez már kb. kibírható.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ezért mondom teljesen mindegy mitől, de megdrágultak.
Msrp a belépőszintet is jelöli, sokszor még fe-nél is olcsóbban voltak kártyák. Mielőtt nem jött a bánya és az msrp jelentősége nullává nem vált volna kb jó ideig, hogy újra nullává válhasson) -
Dragon3000
nagyúr
Nvidia esetében ha nem történt meg a csomag megszüntetése, akkor a készlet csökkenés és a kereskedők profitmaximalizálása okozta a drágulást, amd esetében meg mindenből van készlet, így vagy a csomag ár emelkedés okozta a drágulást vagy itt is a kereskedők profit szerzése, de lehet mindkettő.
Az msrp-vel az a gond, hogy nvidia oldalon az FE megoldásoknak van megadva, amd esetében is a saját megoldásoknak, de ebben a szériában az max oemeknek érhető el, így sokra nem megyünk vele, így igazából minden cég úgy árazza a saját termékét, hogy neki megérje.
A kártyám megjelenésekor 730 dollár körül alakult, most meg 1000 dollár körül találni, a korábbi amd-s csomag emelésnek a többszöröséről van szó, így simán benne van a kereskedők játéka az árakkal... -
Chaser
legenda
Volt pánik, az elején. Akkor volt rendesen. De mikor volt az már....Abutól még fél év múlva is ez jön, már párszor ellőtte, de nem unja meg) Új árak vannak oszt' ennyi. Majd ha ez még megduplázódik lesz újra pánik ( :
Dragon3000
Volt ilyen, de hogy az nv jelentette be, vagy más feltételezte passz. Hivatalos msrp-t nem néztem, az lenne mérvadó. Már amennyire mérvadó vga fronton az msrp, párszor láttuk már mit ér.
Lényeg a lényeg, durván drágult sok nv, amd még kisebb mértékben, nekünk ez lényegesebb ki mit hogy mondott. Intelt meg nem követtem) -
Dragon3000
nagyúr
Pánik azon cégek részéről lehet, akiket ezek az emelések szinte a teljes piacukat érintik, pl memória, ssd, bármilyen nandot használó tárhely, akár pendrive a piacuk nagy része, ha nincs máshonnan bevétele a cégnek, akkor ez elég szarul érintheti őket, akik meg sok lábon állnak, azoknak egyelőre kellemetlen.
-
Dragon3000
nagyúr
Olyanról lehetett olvasni, hogy elviekben már nem csomagban adja a gpu-t a rammal az nvidia, nem tudom, hogy ez megtörtént e már (a márkák külön megállapodásokkal drágábban tudják beszerezni, mint ha az nvidia állapodna meg mindenki számára szükséges mennyiségről), illetve amd oldalon úgy emlékszem januártól emelte a gpu+ram csomag árát a gyártó, így igazából mindkét oldalon volt bejelentés, aminek a vége áremelés.
-
tibaimp
nagyúr
Semmi gond! Meghagyjuk nekik az összeset, megtarthatják...
-
putti
aktív tag
"A "memóriapánik" kifejezés teljesen alaptalan. Nyugodtan, átgondoltan, mindent megfontolva emeltek árat."
Én is ezen az állásponton vagyok, korábban egy másik fórumon megemlítettem. De ez van. Szerintem mindenki tudja hogy az AI-s hülyeség miatt van ez és senki sem pánikol, de valószínű hogy a felsővezetőség szerint csak akkor van hírértéke és nézettsége a cikknek, ha szerepel benne a "memóriapánik" szó. Ez most itt egy kulcsszó lett, mint máshol a "rezsicsökkentés". Én már beérem ezzel is, mert amúgy részemről, kezd ellaposodni ez az egész, szinte csak az AI-is hülyeségekről meg az emiatt kialakuló helyzetről és drágulásokról szóló cikkeket kapom az arcomba. Nyilván azért mert most ez az aktualitás, de ettől függetlenül egy ilyen oldalon sokkal jobban örülnék ha több hardvertesztet vagy bemutatót olvashatnék, és ha már van videócsatornája is az oldalnak, akkor esetleg videókat hogy adott hardver hogyan szerepel a gyakorlatban is, mondjuk száraz diagrammok helyett ( bár nekem az is megfelel ). Amit most írtam azt sem trollkodásképpen vagy rosszindulatból írtam, de ha visszatekintek az oldal múltjára, elég szép és összefoglaló teszteket olvasgattam itt különböző hardverekről, amit most egyre inkább kezdek hiányolni, sőt továbbmegyek, ha ilyenre van szükségem azt már nem is itt keresem, amit sajnálok is.Lehet, hogy most rosszul és erősen fejezem ki magamat, de azt kezdem érezni, hogy ennek az oldalnak a gyakorlati lényege egyre inkább háttérbe szorul és már szinte csak ahogy előttem is írták, clickbait "hardverpolitikát" kapok.
-
Chaser
legenda
Az lehet a kereskedők sara. Nem rémlik nv-től áremelés bejelentése. De azt már mondták változtatnak az eddigi mennyiségen(?), ez már magában elég a kereskedőknek. Már az is elég volt szerintem hogy bejött a memória bumm - ami már rég nem pánik, de clickbaitnek is gyenge jelző -.
-
flexxx2
őstag
elkezdődött? a VGA-k már 2 hónapja drágulnak
-
MLaca
őstag
remélem, ha pukkan a MI lufi, akkor lesz elég tartaléka az nv-nek, mert sztem sokan berágtak a bőrzekés bohócra..
-
Cassi
őstag
A "memóriapánik" kifejezés teljesen alaptalan. Nyugodtan, átgondoltan, mindent megfontolva emeltek árat.
Azt kell mondani, hogy a 700 dolláros emelés nagyon jutányos, az Nv elég kedvező árakon tud vásárolni ezek szerint. Egy átlagos bolti 128 GB-os kit ennél sokkal nagyobb mértékben drágult. -
csibe1
veterán
Tényleg az, vagy csak ezt ismerik el először?

#2 I
Ugyan, ne akadj már fent egy százason!

-
I
tag
"3999 dollárról 4699 dollárra emelik"
Ez nem 700 dollár?
Címlapfotó alatt 600--at ír -
Carlos Padre
veterán
Sikertermeket szimatolok
Ez megint valami DOA Nvidia cucc csak azert, hogy legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Professzionális gamer pc...!
- Szerver memóriák - többféle méret - Egyben eladó
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- HP 255 G10 Ryzen 5 7520U 8 GB DDR5 256 GB SSD FHD Új 2 ciklus Gari 2028.
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)