- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Bakker mondasz valamit...mikor megvettem 10 éve a philips pixel plus tv-m ami kisimította a 24-es mozifilmeket (más tévéken mint a fűrészfog olyan volt minden) ám túl tökéletesre sikeredett; mindenki azt mondta mikor látta, hogy valami rajzfilm szerű élmény egy film megnézése...érdekes...persze a kicsike most is megvan és lemos minden plazmát, pedig nem fullhádé

Schawo: Meg is értem...olyan ez szerintem, mintha készítenél egy fotót, ahol a kép minden pixele tűéles lenne...kérdenéd; hol a mélysége? Műanyagnak hat tkp...vagymi.
Ettől persze lehetne élvezhető, de ha évek óta mást nyomnak le a torkokon... -
madgie
titán
"24p-t nem értem miért vannak eltelve vele"
Párbeszéd, emberek, közeli képek. Egyfajta mozgás-elmosódottságot ad, 50/60p-n úgy néznek ki az emberi gesztusok, mint egy szappanopera. 24/25p-n tök jó a (lassú) mozgás, tényleg egyfajta álom-jelleget ad az egésznek, érzed, hogy ez nem a valóság. Valahogy olyan, mint amikor több frame-ből lassítunk kevesebbre, csak nem annyira feltűnő (mivel itt nem lassul igazából, csak kevesebb az fps). Elvontabb lesz az egész, valahogy jobban odafigyelsz az apróságokra.
Legalábbis szubjektív így érzem. Majd a Hobbitnál lehet megcáfolnak a 48p-vel oszt akkor így jártam

-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Igen a villódzás teljesen igaz, 30p és 24p (ugyi GH2) nem ide valók...az más kérdés, hogy 30p sokkal szebben fut monitoron (talán a pana plazmán is) 24p-t nem értem miért vannak eltelve vele...szaggat mint állat, persze a mozgáskompenzáció segít rajta, de ne svenkeljen akkor sem gyorsan a készítő...
MO-n 25-50p az ideális...punktum
-
rumos14
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
de, mondom.
abban már nem vagyok annyira biztos, hogy ennek még van-e gyakorlati jelentősége, hobby felhasználásnál. TV adó nem fogja átvenni a 30 fps felvételedet, az valószínű. de youtube-ra édesmindegy.
mindazonáltal: a szabályok azok szabályok, és azokat kéretik betartani, kedves Oly. EU-ba szánt, zsebkameránál komolyabb cuccba 25/50 fps videót teszünk. -
rumos14
nagyúr
12-35 kapcsán: fantasztikus, hogy ilyen kis méretben, 300g súllyal elérhető egy ekv. 24-70 f2.8 zoom. szuper AF motorral, stabival.
de egy kis gondolatébresztő, persze nem teljesen igazságos, sőt
FF-en ez 24-70 f5.6-nak felel meg. ha kicsit engedünk a nagylátóból, a tele javára, sőt, még jobb fényerőt is akarunk, FF-re találunk még könnyebb objektívet:[link](kéretik nem teljesen komolyan venni, de azért van igazság a dologban. háttérmosásban nem lesz világbajnok ez a 12-35, de ettől még kevés fényben, egy E-M5-ön biztosan brillírozni fog. a nagyobb DOF pedig néha még jól is jöhet.)
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
1. USA-ban vett Oly-ra is él a gari EU-ban. (ugye?)
2. az Oly sz@rik rá h a PAL szabvány 25 fps-t ír elő, az EU-ban forgalmazott gépek is 30 fps videót tolnak.következtetés: USA-ból kell behozatni a gépet.
-
Tulku
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Igen, de az egyik sem videó optimalizált...tudom, ti nem videóztok.
Cserébe az általad felsoroltak mindegyike fényerősebb...
Ez az új obi is elfoglalja a helyét egyfajta piedesztálon...ott ahol most a 7-14 is ül.
Persze a jó hír, hogy mi mft-sek végre elmondhatjuk; van jó vázunk (OMD) vannak jó obijaink (12-es, 25-ös, 7-14-es, 12-35-ös) csak halandó egyiket sem tudja megfizetni...hja kérem a minőségnek ára van! -
-
ROBOTER
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Amúgy rohadtul hiányolom, hogy fejlődik a digitális technika a fényképezőgépekben, a mechanika pedig nem igazán. A bajonett a legbiztosabb oldható és viszonylag gyors cserére alkalmas módszer, ami ráadásul bizonyított.
De a fixeket közelebb hozná a zoomokhoz valami lényegesebben egyszerűbb és gyorsabb cserélési lehetőség. Pl. 3db behúzógomba, elektromos rásegítéssel.
-
schawo
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Egy részét tökéletesen tudod: 27% ÁFA. 1000 USD -> 1270 USD. A másik részét meg tudod oldani, ha komolyan érdekel a vásárlás: 1650 USD - 20% = 1320 USD. Bingó.
Szerk: Sőt, a 360k az nem 1650, hanem 1530 USD. Így pontosítva: 1530 USD - 20% = 1225 USD. Hoppá, olcsóbb, mint Amcsiban.

(#12168) Mr.Csizmás Kivéve, ha peche van, és kiveszik random ellenőrzésre, mert akkor lesz vám, áfa, szállítási ktg áfa stb. Jártam már így...
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egy pana 12-35-el még érdekelne is. Első milc váz-obi kombó, ami durván ütős lehet. Csak sajnálom rá a pénzt.

-
ROBOTER
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
Remélem a híres nano-coating nem úgy fog működni, mint a 45-175 esetében.
UED =? Ultra Extra-Low dispersion

Biztosan Bessenyő Pistabácsit kérték fel a névadásra. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
rendeld meg kintről olcsóbban, de csak 1év garival...
aztán max elpasszolod -
sebgutkopf
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
Először is köszi Madgienak és Parcinak, hogy értik a szempontjaimat.
Az összevetés nehézkes, mert ahogy írtam is eleve nem egy kategóriába tartozó vázakat próbáltunk értékelni, aminek a neked hiányzó evf megléte is eltérő elemként szerepel. A korrekt összevetés a nex7 vs em5 lett volna, de ez most nem aktuális dilemma.
A probléma úgy jött fel, hogy megjegyeztem, nagyon elfogadnám az em5-öt, de a teljes kategóriát kilőttem az ára miatt mind a nex7-et mind az em5-öt. Nekem egyszerűen nem éri meg a felárat, mert számomra most nem nyújtana egyik gép se annyival többet az 5n-hez képest, mint az ára, ráadásul vannak kétséges jellemzői mindkét "csúcs" gépnek.Nem bírom felfogni, hogy az Oly miért szivatja különös kegyetlenséggel a magyar piacot csak azért mert kicsi. Ha annyira lényegtelenek vagyunk nekik, akkor vonuljon ki és elhiszem. Ha meg mégis itt vannak és csak számít ez a kerekítési differenciányi piac, akkor egy 1000 usd-os vázat ne adjanak már 1650 usd-ért.
-
válasz
scarabaeus
üzenetére
Uf, bjutiful...
Igazán én a 35-100-ra csorgatnám a nyálam, de ennek az árát elnézve, az várhatóan drágább lesz. Ezt 1100€ re várják. Kishazánkban majd hozzádvágják 350k-ért? Szép álmokat gyerekek!
-
Tulku
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nagyon tetszenek az élességi mutatói és a HD jelölés...
Nem tetszik az ára, viszont ámerikából behozva 300 ezer alatt marad, milyen öröm

-
scarabaeus
őstag
Végre, a 12-35/2,8.
Link az index fórumról.
Bevezető
TesztSzerk,: Ahogy nézem, a dpreview is hozta az előzetest. Bejelentés és preview.
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
lóverseny

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
lovin = ??

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Úgy-úgy! Fekete-fehérek legyenek ám, a tőled megszokott utca-látásmóddal

-
Marseille199
senior tag
Voltam a lovin. G3+ kitobi+ Tair 300/4.5+ Jupiter 135/3.5 Képek hamarosan!
-
szaby_gyerek
tag
Ma lecsaptam egy használt E-P2-re 14-42mm-es obival. Csak pár hétig lesz nálam, ismerősöm már jelentkezett, hogy érdekelné. Eddig csak 4/3-osként írogattam ide, és vártam a csodát az m4/3-dtól. Az E-M5 lesz ez a csoda, csak egyelőre gyűjtök rá. Gondoltam addig kipróbálok egy m4/3-os vázat.
Az ötlet onnan jött, hogy a napokban durva akció volt edigitálnál E-P1 + 17mm-re. Persze azt már nem kapni. Valami hasonló várható a közeljövőben?
-
doktor úr
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Milyen objektívekkel?
-
Marseille199
senior tag
A mikro 4/3 ismét bizonyított:
Tegnap a BKF-nek fotóztunk prospektusba néhány tárgyat, meg külső helyszínt, szintjelző táblát, zászlót , ilyesmiket. A tárgyfotók kivételével minden a g3-mal készült

-
BiriBum
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem jó kiszárítás nélkül rögtön zárt táskába rakni a lencséket. Emellett a szilikagél is hasznos lehet, de nem abszolút védelem.
Gombaspórák sajnos mindenhol vannak a levegőben, zoomoláskor (a porral együtt) bejutnak az objektívbe és ha magas belül a nedvességtartalom, elkezdik enni a lencsebevonatot. A régi bőrtokok abszolút előnytelenek voltak, mert dunsztba rakták a lencséket, ugyanakkor jó táptalajul szolgáltak a gombáknak.
-
Peat;)
veterán
Csepegő esőben mennyire kell vigyázni az objektívre? Biztos hülye kérdésnek tűnik, de lövésem sincs mennyire vízálló egy objektív, tönkretenni nagyon nem szeretném.
(gépet nem kérdezem mert az szerintem csepegős időt kibír)
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

Nem is erről volt szó
-
-
arn
félisten
a zajszurest ti mire szoktatok allitani? most hogy teszteltem egy csomot jpeggel, sokkal inkabb szembetuno a dinamikaromlas, a finom arnyekok eltunese, mint a reszleteke. illetve a pottyok sokkal kevesbe zavarnak, mint a pacak, plane hogy "monitoros" felbontasnal nagyobban ritkan nezem, es 5mpxeles kepeket generalok.
-
válasz
schawo
üzenetére
tif-et nem támogat minden váz, és általában marha nagy a fájlméret. a 12-16 bites jpg szerintem azért lehetne jó, mert ha az ember eltalálja a wb és az expót, amit azért el lehet, akkor nem rosszabb, mint a raw.
nem a 8 bittel van összefüggésben az összes ilyen feature (de még ha mégis, akkor is: a számítási kapacitás úgy is folyamatosan növekszik, és még csak nem is lineárisan), hanem azzal, hogy alapvetően kész, demosaic utáni képen lehet ilyen műveleteket végezni. menne az 12-16 biten is.
-
schawo
titán
Akkor mi a különbség a most is létező RAW és a megálmodott 12/16 bites jpeg között? Egyik sem használható átalakítás nélkül. A jpeg only feature-ök pont a 8 bites dinamikakompresszióval vannak összefüggésben, vagy a 8 bitből adódó kisebb fájlmérettel jöhettek létre.
De egyébként most is létezik ilyen, csak tiff-nek hívják. Tud 16-bitet, többféle veszteséges, és veszteségmentes tömörítést, stb.
-
hát igen, szarok a gyári beállítások. persze nem kell messzire menni, a nikonnál is azok. fene se érti, de mindegyiknél jelentősen lehet előrelépni, ha átállítasz pár paramétert. oké, hogy van, aki háklis a zajra, de könyörgöm, nem zavarja, hogy rajzfilmet "forgat" a cuccal?
-
nord_
veterán
(#12118) OPiiPO, (#12120) schawo
egy frissiben piacra került váz esetében, ahol egy bemutatónapon az ember pár percig kipróbálhatja az újdonságot, mégis mi a frászkarikát vártok??
(#12117) FEDman
Nekem újdonság volt.
(#12115) Parci
nincs "vs". Szimplán meglepődtem a (szerintem erős) vízfestmény hatáson. -
csak jpeg van ezeken a vázakon már?

-
FEDman
addikt
Már az első tesztképeknél is látszott, hogy az OM-D alap beállítások mellett brutálisan zajszűrt. Viszont most már pár helyen látni vele képeket "kikapcsolt" zajszűrés mellett és úgy is durván jó. Igazából nem lesz sokkal zajosabb, ellenben sokkal több a finom részlet.
Pár kipottyant Jpeg:
E-M5 iso1600 alap zajszűréssel:
http://216.18.212.226/PRODS/omd-em5/FULLRES/EM5hSLI01600NR2D.JPGE-M5 iso1600 a zajszűrés a minimumon:
http://216.18.212.226/PRODS/omd-em5/FULLRES/EM5hSLI01600NR0.JPGAz alap beállítás az számomra is emészthetetlen, de nézd meg lehúzott szűréssel, nézd meg a színes szalvétákat mennyivel több bennük a finom részlet!

És akkor végül az összehasonlítás végett itt a Sony is.
NEX-5n iso1600 a zajszűrés a minimumon:
http://216.18.212.226/PRODS/NEX5N/FULLRES/NEX5NhSLI01600_NR_LOW.JPGMegint csak a szalvétákon érdemes megnézni az apró finom részleteket, pontosabban azok hiányát.

-
FEDman
addikt
Ez teljesen megfelel annak amit eddig láttam!

Az OM-D alap beállítások mellett magas iso-n bizony megeszi a részleteket. Csak azt az apróságot felejtik el sokan, hogy a NEX is brutál zajszűrést csinál Jpeg-ben, ott is alig marad finom részlet.
A kettő között Jpeg-ben annyi a különbség, hogy az OM-D gépben visszahúzott zajszűrés mellett mindjárt sokkal több részletet kapsz, már Jpeg-ben is. Ezzel szemben a NEX-en állíthatsz bármit szűr az ahogy csak tud.
-
nord_
veterán
-
válasz
FEDman
üzenetére
azért a HHT mód alapvetően játék, ezt mondjuk már ki. olyan tekintetben életmentő lehet, hogy értékelhető képet csinál, amikor esetleg nélküle értékelhetetlent tudnál csak, de igazából azzal is "csak" iso 25600 a max. meg persze most is van szoftver, ami összedolgoz x képet, szóval inkább a kényelemről szól az egész, nem olyasmiről, amit lehetetlen volna más vázzal reprodukálni.
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
No de pont azt mondom, hogy ilyen szempontból a használt obi nagyon nem mindegy. Tudom te amúgy is elég biztos kezű vagy, ellenben azt sokan elfelejtik, hogy az egy dolog, hogy te mit tudsz kitartani és megint másik, hogy a téma mozgására (amire többnyire neked nincs ráhatásod) is hatással van az adott objektív látószöge.
Jelen esetben pl. az emberek finom mozgására egy ekv.24mm-es obi sokkal kevésbé érzékeny, mint egy normál társa.
A GH1-el kapcsolatban amúgy meg igazad van. Ott nem lehet büntetlenül felcsavarni az iso-t, mert jön a bandi, torzulnak a színek, sehogy se hozza NEX szintjét ilyen téren.
Viszont én az OM-D-ről írtam, az már teljesen más ilyen téren, a színek pl a GH2-höz képest is sokkal kevésbé torzulnak. A zajt meg Jpeg-ben mesterien kezeli.
De akkor máshogy teszem fel a kérdést, ha akkor ott egy OM-D van veled akkor az iso3200-iso6400 kevés lett volna e abban a fényben egy 20/1,7-el, vagy egy mozgásra kevésbé érzékeny 14/2,5-el?

-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
Az az érdekes, hogy mozgásnál is tök jól működött. No jó, nem autóversenyzésre gondoltam, de az utcai képeknél sem álltak meg az emberek, míg hetet kattintott a gép. A legelső kép lesz a végeredmény, de szinte zaj nélkül és messze nem annyi részletvesztéssel, mint egy sz*rrá szűrt raw/jpg-nél.
Gondolod nem próbáltam annak idején hasonlót összehozni a GH1-gyel? Nem sikerült, az már lilásan/zölden szanaszét zajosodott (meg ugye a bandi), ahol a HHT színhű eredményt adott (igen, zajszűrten).Nézd csak meg itt (oldal alja), a HHT hét képes ISO 1250-en képen több a részlet, mint a "sima" ISO 1600-on.
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Handheld Twilight mód ami csak Jpeg-ben elérhető és erős élesség és részlet vesztéssel jár?

Mennyivel jobb ez mintha egy OM-D-t az ügyesen zajszűrt gyári Jpeg-ében feltolom iso6400-ra és mondjuk a hatékony stabijával nyomok egy hosszabb expót?
Zajszűrt lesz persze, de azt mondtad a Handheld Twilight is erős részlet vesztéssel jár, akkor meg? A stabi + hosszabb záridőre meg mondhatod, hogy és ha mozog amit fotózol? Erre meg az tudom mondani, hogy ha Handheld Twilight módban több kép készül egymás után akkor ott se lehet gondolom közben túl sok mozgás, máskülönben érdekes dolgok születhetnek az összefűzéskor.

Kíváncsi lettem volna ha mondjuk nem egy könnyen kitartható ekv. 24mm-es obi lett volna a NEX-en akkor mennyire hatékony ez a Handheld Twilight. móka.
Persze én még nem próbáltam ezt a Handheld Twilight módot, lehet baromi jó, csak nehezen tudom elképzelni, hogy a fent vázolt körülményekhez képest bármi pluszt tud nyújtani.
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ami a kategóriákat nem én vontam aki párhuzamot vont a két váz között.

Ilyen szempontból az OM-D természetesen a NEX-7-el van egy ligában, ami akár egy érdekes váz is lehetett volna, ha nem tesznek bele egy túlérzékeny szenzort.
Ha a NEX-5n-t kellene kategorizálnom akkor viszont gondba lennék, nincs ugyanis igazi m43-as megfelelője. Ha mondjuk a Panánál keresünk neki párt és a NEX-5n nagy tudását vesszük figyelembe akkor egyértelműen a GX1-re hajaz. Ha viszont a kevés gombot, a vaku saru hiányát és a végletes miniatürizálást nézem akkor meg már inkább a GF3-hoz áll közelebb.
De leginkább azt lehet mondani, hogy a NEX-5n egy teljesen más koncepciót képvisel mint bármelyik másik mFT váz. A végletekig miniatürizált mirrorless vázak között a legkomolyabb videót nyújtja jelenleg, azt hiszem ezt viszont kijelenthetjük.

-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
Mindenkinek más fontos, kompromisszumot meg úgyis kötni kell

Eszembe jutott a NEX Handheld Twilight módja, ami ugyan only jpg, meg program-buta, de olyan végeredményt ad rettenet kevés fényben, amihez szvsz nem szagol hozzá az OM-D sem. Emlékszem, tavaly Pozsonyban annyira nulla fény volt éjszaka az utcákon (pedig elvileg karácsonyi vásár volt) hogy a GH1-et nem tudtam használni a 20/1.7-tel sem. Ugyanott, ugyanakkor az egyszerű Nex3 a másfél fényértékkel sötétebb 16/2.8-al simán jó végeredményt adott, persze csak HHT módban (6-7 képből átlagol egy kevésbé zajmentes végeredményt).
doktor úr: egyetértek, az 5N is f*szaság videóban, az rtl-nél is gyakran használják ótósműsornál
-
doktor úr
aktív tag
válasz
Mhamster
üzenetére
Több dologban egyetértek, de a videóhoz egy észrevétel: én készítek olyan felvételt a GH2-vel, mint amilyet csak 1 millió fölötti kamerával tudnék. A fő profilom a videó, de nem engedhetek meg magamnak drágább cuccot sajnos. Szegény vagyok, vízzel főzök, de ugyanolyan finomat

-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nem vagyunk egyformánk, én pl egyértelműen EVF párti vagyok.

Ettől függetlenül megértem ha valaki teljesen jól megvan EVF-el.
De ebben az esetben az 5n-t akkor nem az EVF-es OM-D-vel érdemes összevetni árban.
Vagy ha mindenáron akkor csak úgy fer ha a Sony-hoz is hozzácsapjuk azt az EVF-et.
Ha már az Oly-ról nem lehet levágni..
Ami meg jobb ár/érték arányt illeti, nem érzem úgy, hogy nagyon túloznék.

Jobb ergonómia, jobb építés, időjárás álló váz, lényegesen gyorsabb AF. Videó szempontból szempontból lehet vannak előnyei a Sony-nak, de pl az Oly a videó melletti brutálisan hatékony szenzor stabijával azért elég rendesen kompenzál. Ilyen téren hatékonyabb bárminél amit eddig láttam. Ráadásul megy minden obival.
És végül ott a szenzor, mert bizony azt se lehet kihagyni!
Nos, az E-M5 akármilyen meglepő nagyságrendileg egy szinten van az NEX-5n-el!
E-M5 iso3200
http://www.dpreview.com/reviews_data/oly_em5/boxshot/p1010013.acr.jpgNEX-5n iso3200
http://www.dpreview.com/reviews_data/sony_nex5n/boxshot/dsc00790.acr.jpgÉs nem csak zajban, de dinamikában is elképesztő közel van egymáshoz a két gép. Hamarosan kijön gondolom a DXOmark mérés is, ha esetleg a saját szemednek nem hinnél.

-
válasz
Mhamster
üzenetére
nézd, azt azért ne csináld, hogy azért, mert téged nem érdekel a videó (engem sem, btw), megmondod másnak, hogy számára mi hülyeség és mi nem. az 5n videója jó, az olympus-ok videója meg eddig közepes volt. az e-m5 mondjuk egész jó ilyen téren is, de az 50p-t, ami sebi mániája, az sem tudja.
-
madgie
titán
Azér' megértem Sebit is: beszéltük régebben, hogy az ő 16/2.8-a sokkal jobb, mint az enyém volt (homálygyár), az 50/1.8 teljesen jól sikerült (hogy mennyire használható az a látószög, az más kérdés... én együtt tudnék élni vele), meg ugye adott a mindenes 18-55 OIS. Ezzel a három obival, meg a kitűnő 5N-nel tök jól ellennék én is

Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- Ingatlanos topic!
- Hobby rádiós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Sony a6600 + EXTRÁK ! Több mint 1 év HAZAI GARANCIA !!!
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

olvasni tudni kéne 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(asszony EPM1-e behozott)