- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
válasz scarabaeus #22239 üzenetére
Jó árak! Sajnos a 14-140 továbbra is nagyon drága. Az aprón is 140-150 körül megy, pedig korábban láttam, 110-ért is, annyit még adnék is érte. A 12-35-ről meg nem is álmodom.
-
doktor úr
aktív tag
Számomra ezek a képek jó példái annak, hogy mennyire nem értik "Nyugaton", mi van itt Közép-Európában. Tapasztaltam ilyet dokumentumfilm-bemutatókon is.
Hogy ON is legyek:
14-45 és 14-140 között videós képminőségben mekkora az eltérés? Most filmeztem (már félek ezt leírni ) egy hetet 14-45-tel, szép dolgokat csinál, de rövidnek bizonyult, kicsit elgondolkodtam, hogy lecserélem, hátha találnék jó áron 14-140-et. [De azért az FD 55 mm-es valahogy mégis más ] -
doktor úr
aktív tag
Olvasom a hozzászólásokat, én elég speciális felhasználó vagyok, nem nagyon merek beleszólni Szinte teljes mértékben videóra használom a GH2-t, most néztem, hogy május óta 400 képet se lőttem vele. Nemrég jöttem vissza egy ukrajnai dokumentumfilm-forgatásról, nagyon tanulságos volt ebből a szempontból is. Szinte végig Canon FD bajonettes optikák voltak fent (20-as és 55-ös, néha 70-210 zoom), nagyon izgalmas volt így dolgozni. Egyszer feltettem a 14-42-es kitobit, de valahogy annyira rideg-videós volt a képe a másik kettőhöz képest, hogy többet nem is használtam. Ami nekem nagyon hiányzik viszont: a 12-35 fényereje ÉS stabija. Ha választanom kéne obit, most az kéne. Én fixekkel is szívesen dolgoznék, ha lenne stabilizátoruk. Izgalmas. De stabi nélkül követni valakit - hát persze az is izgalmas
-
doktor úr
aktív tag
Variálható ND szűrőt érdemes venni? Milyen a minőségük? Videóhoz vennék ND szűrőt (Pana 14-45-re), szerintetek sokat ront a képminőségen?
-
doktor úr
aktív tag
Hát, az az igazság, hogy néha kicsit DOFbuzi vagyok De dokura tökéletes a GH2 (pláne az lesz a GH3), és ha nagyon akarom, megvan a szép bokeh is. Akció közben meg sokkal inkább a történésekre és a követésre/kompozícióra kell figyelni, jobb is, hogy tágabb a DOF tartomány. Ezért imádkoztam már egy fix fényerős, stabilizált alapzoomért. Mondjuk kicsit lehetne hosszabb, mondjuk 14-50 körüli. Ezt a képminőséget kamerában csak az ár többszöröséért kapnám meg.
-
doktor úr
aktív tag
Kis összehasonlítás, csak a magam szórakoztatására (Értelme így nem sok van, tudom.) Kreatív dokumentumfilmes munkához kerestem alternatívákat, kis szenzoros "zsúr" kamerák kizárva alapon. Alant belföldi kisker árak.
Nikon D800 + Nikkor 24-70mm f/2.8G ED Tömeg: 1900 gramm
Ár (nem kitben): kb. 800.000 + 500.000 = 1.300.000 FtEOS 5D Mark III + EF 24-70mm f/2.8L II USM Tömeg: 1755 gramm,
Ár (nem kitben): kb. 900.000 + 670.000 = 1.570.000 FtPana GH3 + Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8 Tömeg: 855 gramm,
Ár (nem kitben): kb. 350.000 (tipp) + 365.000 = 715.000 Ft (tipp)Ennyiért kamerából 1.200.000 Ft-ért egy Canon XF105 férne bele, alul pedig egy Sony VG-20 (kb. 600.000 objektívvel). Elgondolkodtató, ha több időm lesz, vadászok minőségbeli és használati összehasonlításokat is.
-
doktor úr
aktív tag
Beszereztem egy makrotubust, az első játszadozás (csak kézből, földre letett toll):
-
doktor úr
aktív tag
Na, akkor tippelünk, mennyibe kerül majd nálunk egy GH3 + 12-35 kit?
-
doktor úr
aktív tag
válasz Marseille199 #16052 üzenetére
Szerintem itt mindenki a háttérnek drukkol
-
doktor úr
aktív tag
válasz Superbad #15854 üzenetére
Lilliput 668GL - amúgy sajnos a GH2 nagyon rossz tulajdonsága, hogy ha HDMI monitort kötünk rá, nem hajlandó 720p-s üzemmódra
-
doktor úr
aktív tag
válasz andersen10 #15836 üzenetére
Én általában videózom, keveset fotózok vele. Ráadásul 7"-os külső monitort használok, ami elengedhetetlen az "éles" szituációkban. Felvételt élesség miatt még nem rontottam, de azért jól megdolgoztatja az embert.
-
doktor úr
aktív tag
Érdekes dolgot írnak a 12-35-ről:
"Yesterday I looked at the front mount of my lens and noticed the following. I set f/2.8 and started zooming in. The more I zoom in, the more the aperture squeezes".
Does it really mean it's a fake constant f/2.8 lens?
A forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
doktor úr
aktív tag
EZ néha arra emlékeztet, amikor gyerekeknek versenyen kitalálunk mindenféle kategóriát, hogy senki ne legyen csalódott és nyerjen
-
doktor úr
aktív tag
válasz TayRol #15328 üzenetére
Nálam is nagyjából ez van: a (hackelt) videóképét imádom, gyönyörű. Mégsem szeretek vele igazán dolgozni, valahogy nem áll kézre. Válltámaszon vagy "rig"-en már más tészta. Nemrég voltam a Tisza-tavi Ökocentrumban, gondoltam, majd készítek jó kis felvételeket, de elment a kedvem, össze-vissza lökdösött az ezer ember azon a szűk helyen. Persze ez nem a gép hibája. Végül azt a pár másodpercnyi anyagot csak a lányom kedvéért vagdostam össze. [link] (GH2 + Canon FD 20 mm f2.8)
[ Szerkesztve ]
-
doktor úr
aktív tag
válasz Marseille199 #15106 üzenetére
Nagyon szeretem a Füst című filmet. Nem a fotózásról szól, de van benne két nagyon szép jelenet, egy fényképekről, egy pedig egy fényképezőgép történetéről szól.
-
doktor úr
aktív tag
válasz madgie #13361 üzenetére
Videóra ultimate cucc.
Ezzel nem vitatkozom, viszont van pár idegesítő dolga. A legnagyobb megütközést az keltette bennem, hogy ha HDMI monitort kötsz rá, akkor nem megy a 720p (hackelve sem). Nem lehet rá színprofilt tölteni. Nagy kézzel áldott meg a sors, így mindig benyomok valamit rajta munka közben. A monitoros dolog elég súlyosan érint, a többivel együtt tudok élni, és nagyon szeretem a kis gépet, tényleg a legjobb! Van egy 600D is, fogásra sokkal jobb (a súly nem szempont nekem), de nem számít, mert van ilyenem -
doktor úr
aktív tag
válasz Marseille199 #12868 üzenetére
Ilford Delta 400-ra gondolt szerintem.
Filmes koromban Fuji Neopan-t használtam, rollban meg Agfa APX25-öt. Jó idők voltak -
doktor úr
aktív tag
Ehhez mit szóltok? Canon FD 55mm F2, de persze kicsit csalás, mert portrén kellene megnézni a bokeh-t, így kicsi a tárgytávolság, jobb a háttérmosás. Na, a lányom le lesz fotózva megint [link]
[ Szerkesztve ]
-
doktor úr
aktív tag
válasz Marseille199 #12149 üzenetére
Milyen objektívekkel?
-
doktor úr
aktív tag
válasz Mhamster #12100 üzenetére
Több dologban egyetértek, de a videóhoz egy észrevétel: én készítek olyan felvételt a GH2-vel, mint amilyet csak 1 millió fölötti kamerával tudnék. A fő profilom a videó, de nem engedhetek meg magamnak drágább cuccot sajnos. Szegény vagyok, vízzel főzök, de ugyanolyan finomat
-
doktor úr
aktív tag
Én egy általános, fix fényerős, minőségi objektívre vágynék, mint pl. a Canon esetében a Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM.
-
doktor úr
aktív tag
Pici vidijós teszt: [link]
-
doktor úr
aktív tag
Jujj, végre megkaptam kölcsönbe egy barátom FD bajonettes szettjét, már alig várom, hogy legyen kis szabadidőm Canon 20 mm f2.8, 55 mm f1.2, 85 mm f1.8, persze mind SSC. Gyorsan feltettem a GH2-re a 20-ast, és kiléptem az ajtón, hogy kattintsak egyet Többre nem volt időm. [link]
Igazából videózni szeretnék velük... -
doktor úr
aktív tag
Tudtok ajánlani jól "működő" m4/3 - c mount adaptert? Vettem egyet a GH2-höz, de az objektív 90 fokkal elfordulva megy fel és élesség sincs végtelenen. Ha helyes állásba fordítom, akkor minden OK, de akkor meg lötyög Faragok hozzá valami alátétet, de jó lenne venni még pár darabot, akkor azok már legyenek jók.
madgie: szerintem egyidőben vettük a GH2-t