Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Jók a fényképeid. Érződik, hogy szétválasztod a fényképezést és a technikázást. Így a jó.
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jó kérdés!
Délután már gondolkodtam a felvetésen... nem tudom megmondani miért, de paraszthajszállal a Fuji mellett tenném le a voksot. Talán a sarokba helyezett hibrid kereső és az objektívről állítható blende egy picit közelebb áll a szívemhez, mint pl. a valóban hasznos hajtogatható hátsó lcd vagy a kissé komolytalanul túlhangsúlyozott prizmaház. Szó se róla, tetszik az Oly is - pechje, hogy ismerjük az X100/X-Pro1 párost.

Obik: nagylátóban ismereteim szerint a Fuji 18-as és a Pana 14-es nagyjából egy szintet képvisel. A 12-es ellenfele még nincs piacon. A Fuji 35-östől már láttam júzer-képeket is, ugyanolyan kiváló, mint a Pana 25 1.4. A Fuji előnye a kisebb mélységi élesség.
Kistelében nyitott rekeszes élességben az Oly 60 pazar. Előnye a makró mód, háttérmosásban még nem tudok véleményt nyilvánítani. Ekv. gyútáv, mélységi élesség megegyezik az Oly 45-tel. Obik terén tán egyenlőnek mondanám a helyzetet.Neked melyik tetszene jobban?

-
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
(... és még hisztogram is van a motor lámpáján!
Tetszenek a képek) -
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kööszi

Itt van még egy: Az öcskös úgy kezeli az iPadet, hogy ihaj. Svédországban, az oviban ilyeneken tanulnak.. Más világ, na:
Na, meg egy bohém:
Ez meg f2.2, iso 160. Jpeg mind, piszkálgatás: iMac 24" +Lr2
Általában, mint nézegetem a képeim, 160-400 és 1600 érzékenységeken lövök.
Jók ezek az almák, csak ne kéne visszamenni albérletbe a hullagagyi gépemhez

-
Warter
addikt
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nézegettem ebayen Fader ND szűrőket és különböző márkákat találtam, ami számomra ismeretlenek. Pl Nicna, Green.L, JYC illetve Polaroid amiről már hallottam, na meg persze pár noname. Szóval melyiket érdemes/szabad megvenni?

-
neevous
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nincs más hátra, mint várni, hogy megjelenjen ténylegesen a használtpiacon.
(bocsi, _nordnak ment) -
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
De fölvitte a Jóisten a dógodat...még válogacc is!
Először azt hittem valamilyen elavult programot akarsz 3 bitesíteni, aztán jöttem rá, hogy xpro1 lesz ez és 3 kit-es...

-
Mr.Csizmás
titán
thinking
xp1, 3kites, vagy em5+3kit?
(még álomkategória, de mi lenne ha....) -
|AP|
veterán
Használ valaki olyan nyakpántot, ami csattal vagy karabinerrel könnyen leoldható a gépről és nem kell fűzögetni, bújtatgatni, mint a legtöbbet?
-
nord_
veterán
Itthon az X Pro-1 a három fix obival egymillió Ft.
-
madgie
titán
Nekem túl nagy ez az X-Pro. Oké, hogy menő a lajka, de alá lehetne menni méretben kicsit... mondjuk az X100 már nem rossz, de még az is vastag (szvsz).
Képileg nagyon ott van, az látszik, videóban viszont elég siralmasnak tűnik a dolog (a vimeo-s link alapján legalábbis)
-
-
madgie
titán
Egyetértünk, egy percig sem hittem, hogy új 12-es szenzort tervezne... miért tette volna? Ott a kész 16-os, nagyjából ki is forrt a dolog, miért csinálna jópénzé' új (ráadásul kisebb felbontású) szenzort? Egyébként nekem a régi 12-essel sincs sok bajom, minden évben javulnak a képességei az újabb Lightroomnak hála

-
ROBOTER
addikt
Megnéztem a lenstipen a gf3 vs. gf5 dolgot, ami különbség van, azt rá lehet fogni a zajszűrésre.
-
Összeszámoltam hol tartok a G3-mal, 6 obival, vakuval, kacatokkal. Bőven 600eFt felett. Ha még hozzáadom, hogy vettem asszonynak egy E-PL1 kitet, akkor 700. Mindezt úgy, hogy amit lehet használtan vettem, azaz közelítené a millát ha bolti polcról lenne minden... Az is igaz, hogy így 2 vázam van, és elég jól le van fedve obival is.
Az X-Pro1 3 fix obival (k* jó obik!), opcionális markolattal 3500 USD. Mai áron 791eFt. Miért lenne ez másik árkategória? OK, drága, és drágább, de nem más kategória.
Mondhatjuk, hogy nem tudok (elég jól) fotózni, ha-ha!
Aki meg zseni vagy veterán, az űber képeket lőhet óccsó kittel is, mert addig azért már eljutottam, hogy lássam, nem a technikától lesz k*** jó egy kép. -
válasz
hegyimorc
üzenetére
jobb minden, gombok és firmware is, de mondjuk az af továbbra sem erőssége a fujinak. azért a sok fórumos vernyákolás durván fel van fújva, pazar képeket lehet csinálni már az x100-zal is. egyedül a megbízhatatlan af súlyos hiba, de állítólag az x pro-nál javították, pontos, csak lassú és sokat keresgélős.
-
nord_
veterán
-
'reggelt!
Azon csodálkozom, hogy miért nem vagyunk átkozottul OFFok mostanában
, vagy az is lehet hogy csak le vagyok maradva (kihagytam bő 1 hetet)??? Az OMD hetekig fő téma volt, a Fuji X-Pro1 is megérdemelne pár hsz-t. Itt jól kivesézik. -
robi-k
őstag
Hát magán vélemény, de egyelőre a GF5 inkább csalódás. Szerintem azzal, hogy meghagyták a régi érzékelőt, mellé fogtak. Mindenki azt várta, hogy a GX1 érzékelője lesz benne (bár érthető, hogy nem akartak konkurenciát teremteni a GX1-nek)

-
fil
őstag
-
madgie
titán
"G3-nál a pinpoint csak statikus témánál nyer értelmet, hiszen megmutatja, ha akarod, ha nem."
Statikus témánál átlőttem MF-be, ráböktem a képernyőn oda, ahová élesre akartam állítani, és gyönyörű szép élesen belenagyított

Amúgy igen, a NEX durva volt, kis túlzással szebbnek mutatta a képeket, mint amilyennek ki lehetett őket utófeldolgozással hozni

Gondwana: ódehaszarlesz
(GF1 megvan még, No 1. pótgép ilyen célokra) -
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Azért arra tökéletesen elég, hogy meglássam tudott-e helyesen exponálni...egyébként a tűéles hasító lcd-knek is megvan a maguk baja...lásd nex-ek; megnézted, úúú milyen szép, hazamentél betöltötted a gépre és lehidaltál...
G3-nál a pinpoint csak statikus témánál nyer értelmet, hiszen megmutatja, ha akarod, ha nem. Egyébként a legkisebb fókuszponttal simán el lehet lenni gyorsan mozgó dolgoknál , nagyon pontos az is. Bátran ki merem jelenteni, hogy a G3 fókusza nagyon rendben van (én már csak tudom) nehogy visszaesés legyen a GH2 neked ilyen téren...mondjuk azóta jött már ki firm arra is (nem az orosz
)Sok értelmét nem látom ezeknek a negyvenmillió képpontos lcd-knek...nikon j1-é csak 460 ezer azt hiszem, de nekem például sokkal jobban bejött amit mutatott, mint a nex egymillió pixelese...na a z EVf már más kérdés...az szeleteljen

-
robi-k
őstag
-
madgie
titán
A touch AF-es összehasonlítós kép nem hülyeség. Most nézem, hogy GH2-n valóban akkora az inaktív keret, mint a középső képen (sajnos). G3-on kisebb volt, úgy tűnik, mostanra meg az egész terület tapicskolható lesz. Helyes

A Pinpoint AF a gyakorlatban viszont elég gagyi volt a G3-on, valami interpolált képet mutatott...
-
válasz
FEDman
üzenetére
imaging resource-on írják, hogy valamit reszeltek rajta -- azt mondjuk továbbra sem hiszem, hogy nulláról csináltak egy újat, ennek semmi értelme nem lenne. amúgy meg persze, hasonlít a gf3-ra, csak pont annyiban más, hogy már látványra is okés. de, ha a g5 tényleg úgy fog kinézni, ahogy pletykálták, ott is igaz lesz, hogy pont annyit komolyodott látványra, hogy már szép.
-
rumos14
nagyúr
én nem hittem volna, hogy azt az istentuggya hány éves 12 mpixeles szenzort még egyszer ránk erőltetik
de azt sem gondoltam volna, hogy a Pana egyszer az életben feljebb lép a 460k-s kijelzőkről 
szerk: Tulku te meg miafrancér adod el a G3-at? várj, kitatlálom, Samu NX rendszerre váltasz, mert az még nem volt?

-
Tulku
veterán
Nem tudom...azért nagyon nem erőltették meg magukat...akkor már inkább százszor a GX1; nagyobb felbontású szenzor kb egy árban...
-
|AP|
veterán
akkor kezdem... szerintem ugyanolyan csúnya, mint a GF3

Az a kis markolat nem sokat javít a helyzeten.Viszont lassan elkezdhetne már terjedni a palacsinta zoom, meg a 45-175X, hogy minél több tapasztalat legyen róluk. Azok alapján amiket eddig találni róluk elég vegyes a kép...
-
vessetek a mókusok elé, de ez a gf5 tök jó lett. nagyon hasonlít a gf3-hoz, csak épp nem ronda, hanem jól néz ki, szépen leporolták a szenzort, az interfészt stb. egy 14-42 X + 20/1,7 kombóval hibátlan.
-
madgie
titán
Lúzerség, egyértelmű, de ki nem lúzer néha?
Én is csináltam már hülyeséget, nem egyszer. Pont ezért van a gyári védelem ebben az esetben (csak fullra töltött akkuval áll neki a műveletnek). Egyébként megmondom őszintén, hogy a GH2 utángyártottak esetében sok rosszat lehet olvasni a personal-view-on, tök random akár azonos eladótól vett terméknél is, melyik hogy megy 
szerk: engem zavar ez a sokféle akku. OK, gyártói szemmel nem a legjobb, hogy az 1847 forintért vett ebay-es G1/GF1/GH1 pótakku röhögve bír másfél-két órát a mínusz tíz fokos hidegben is, de nekünk ez azért nagyon jó.. volt

schawo: nem feltétlenül. GH2 esetében volt olyan időszak, amikor szinte naponta jöttek a jobbnál jobb patch-ek, állandóan hack-elte boldog-boldogtalan agyba-főbe. No, csak egyszer nézd be a dolgot mondjuk huszadik alkalommal, tök véletlenül.
-
válasz
madgie
üzenetére
Nekem a gyári aksi is egy rakás szar, k*ra nem lineáris. Lehet, hogy az utángyártott még kevésbé.
Azért arra hivatkozni, hogy fingom sincs mennyit ment az aksi, és úgy elmenni vele hosszabb fotózásra (másként: 2 db majdnem lemerült aksival
) lúzerség. Az meg hogy valaki majdnem lemerült aksival kezd firmware-t cserélni űber lúzerség. Álljon itt tanulságként más számára. Sajnálom az ürgét, de csak magát hibáztathatja.
Sajnos 60 napnál régebbi volt a tranzakció, így nem visszakereshető hogy kitől vettem, pedig szívesen belinkeltem volna... -
madgie
titán
G3-nál nemtom, mi a helyzet, de valószínűleg ugyanaz, mint a GH2-nél: szinte alig van "normális" utángyártott akku hozzá. Az még OK, ha simán kevesebbet bír, de töltésvisszajelzés híján tök random, mikor áll le... most képzeld el azt a szitut, mikor figyelmetlenül egy ilyennel állsz neki firmware-t frissíteni. Sajnos megtörtént eset, téglát csinált a srác a GH2-ből

Tulku: gyári akkuval csak akkor kezd bele a műveletbe, ha csontra van töltve. Innentől kezdve a szervizes vagy csak megvonja a vállát, hogy így jártál, vagy belenéz a szervizmenübe (gondolom az megy ilyenkor is) és ott szépen kilistázza a hibakódok alapján, hogy mi történt.
-
-
tench
tag
Sziasztok!
G3- hoz keresek akkut (még mindig). Az elmebajon megsz*vtam, az eladó reagált,
h visszautalja a pénzt, de elég nehézkes. Az amazononról a wasabi jó lenne, de sokban van a szállítás... Itthon ismertek vmi forrást esetleg? -
Gondwana
addikt
( fordításban lehet, hogy egy kicsit hülyén fog kijönni, de megpróbálom: járja felénk egy crna-goraiakról szóló vicc, miszerint szalad az unokaöccs a nagybácsihoz,
- Nagybácsi, nagybácsi, adj kölcsön 500 Eurót, tudok egy biztos üzletet, a jövő hónapban visszaadom a pénzt!
- És mondd csak, mennyit keresnél te azon az üzleten?
- Hát, úgy 100 Eurót.
- Akkor itt van neked 100 Euró, és inkább továbbra se csinálj semmit! ) -
Tulku
veterán
-
válasz
scarabaeus
üzenetére
Panasonic DMC Fz-4, Fz-48....

-
robi-k
őstag
Japánoknál már van egy Fujifilm X-Pro 1 vs Olympus OM-D E-M5 összehasonlítás [link], hát annyira azért nem egyértelmű az X-Pro 1 fölénye: ahhoz, hogy a Fuji jobb legyen az Olympus kit-es 24-105 objektívéhez képest 3! fix objektívre volt szükség, tehát a teszt (nem is kicsit) sántít

-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Japánban a sintót átformálta Mahákásjapa zen buddhizmusa...véleményem szerint egy kulturáltabb energiamező, ott él még a sintó és a zen...
(pillanatnyilag, mert Kínában ez a 60-80 év sajnos nem múlt el nyomtalanul, az írmagját is ki akarják írtani a csan-nak, és egyéb más spirituális tanoknak, talán a konfucianizmusból vettek át valamilyen gépies robot rendszerű önmegvalósító katyvazt)
Persze a számmisztika más ügy, ebbe nem tudok (és nem is akarok) belefolyni...Más: Díprevjún vannak első (és talán második) benyomások a fudzsi x1pro-ról...hát elég komoly versenyző lesz...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
a két nép eredetének köze van egymáshoz, közös nyelvgyökerekkel, a kandzsi, mandarin, stb. nyelvekben a négy = si, a halál = s˘i (i betű egy félkör) fonetikusan.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a magyarok a hétfőt utálják leginkább

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
miért, a magyarok nem?
-
scarabaeus
őstag
Hogy utálhatják a mai napot is

-
Messer22
senior tag
HI
a japóknál a 4-es szám kiejtése kb. megegyezik a "halál" szóval, kicsit babonásak ezért a konzumer kategóriában kerülik ezt a számozást.
a pro szegmens kicsit más megítélés alá esik, a hivatásosnak majdnem mindegy mi van a gépére írva, amíg az hozza a papírformát

kb mint a nyugati kultúrában a 13-as szám..
látom beelőztek páran

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tetszenek a képek)

Aki meg zseni vagy veterán, az űber képeket lőhet óccsó kittel is, mert addig azért már eljutottam, hogy lássam, nem a technikától lesz k*** jó egy kép.