Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nyilván ami még nem is gond csak nem mindegy melyikkel keződidik.
-
-
FEDman
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Cserébe méretben és súlyban töredéke lesz annak.

Tényleg piszok jó kis obi a ZD 35-100/2, te tipikusan az a darab aminél szívesebben nézek vele készült képeket, mint hogy gyakorlatban végigfotózzak vele egy egész napot.
(5D + 24-105L + 70-200/2,8L + az apró fotóztam már eleget, hogy tudjam ez nem az amire vágyom.)Amúgy meg az E-M5 az E-3 óta szenzorban nem keveset lépett előre.
Ha meg egy kis extra fény meg bokeh kell akkor ott az M.Zuiko 45/1,8 és a 75/1,8

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
na hát az egy epic választás volt

-
szőröscica
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én már írtam neki többször is, legalább a Kodakról sikerült talán lebeszélni.

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
öööööö 7-14F4 uwa obi + 35-100F2?

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Minek erőlködsz az ilyen agyatlanokkal?

-
Superbad
tag
Akinek nincs objektív döntéshozatali képessége, azzal kár .... b@szkodni!

-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Már kapott ajánlást m4/3-ra egy másik fórumon, ez volt a válasza (értsd egy ócska Kodak brigde-hez hasonlítva). Szóval ne erőlködj vele
Vegyen nagy batár dögöt, neki csak az elég raj. -
Mr.Csizmás
titán
[link] plzz valaki világosítsa fel, hogy egy olcsóbb milc kezdőkittel jobban jár, mint egy low-belépő DSLR-el

-
madgie
titán
-
válasz
fattyu
üzenetére
állítsd be a classic windows theme-et, start menüből szedd le a groupolós szarságokat, és tök ugyanúgy fog kinézni, ellenben 100x jobban működni. faterom gépét nem is vagyok hajlandó újrainstallálni, amikor kéri, hogy tegyem neki fel megint az xp-t... orbitális szopás a win 7-hez képest, ahol például a windows update megoldja a drivereket is, mindent.
-
fattyu
veterán
jelentem lr4re tértem és jó dolog. a win7 ellenben nem tecc

-
ROBOTER
addikt
Én semmiféle közvetlen hatást nem tapasztaltam.
Közvetetten van hatás, mert ha beleteszel 8GB RAM-ot, ami asztali win alatt csak 64 biten megy, akkor az import és a katalóguskezelés érezhetően gyorsabb, és ha a háttérben megy, akkor nem terheli annyira az exportot.
Az export viszont magában nem gyorsabb.
-
Valaki nem tudja így csuklóból, hogy az Adobe szoftvereknek lenne 64 bites verziója? Ha igen, van érezhető gyorsulás 32-bithez képest?
-
az a nagy kár, hogy ha már nem fényerős, nem bitang éles. ha a 14-45 szintjén rajzolna, azt hiszem, senki sem reklamálna. illetve én biztos nem. ziccer lehetett volna, hogy megcsinálják a legbitangabb rajzú alapzoomot. a fényerő hiányát még lenyelték volna a természetfotósok, az élességét nem.
-
arn
félisten
ezt az uj 12-50 kitobi nincs agyondicserve, pedig vonzo az a 12mm... szivesen bevallalnam a fixet, csak ne kerulne annyiba.
-
Tulku
veterán
Azt hiszem valamit nagyon nem sikerült elérnem betűimmel: tehát itthoni indulási árat nem írtam, és azt szerettem volna közölni, hogy teljesen reálisnak tartom az érte kért ellenértéket.
No ennél egyértelműbben nem tudtam kifejezni magamat...

Persze az, hogy szerintem mennyi lesz egy év múlva megengedhető egy ily kötetlen fórumon...még a tévedés jogát is fenntartom

-
arn
félisten
válasz
schawo
üzenetére
akkor nincs mirol beszelni
igy akcioval, afa nelkul is dragabb... a fizetesunk sem ua, ezert fognak ott rohadt sokat eladni, mi meg max a nyalunkat csorgatjuk. nekem jo lesz ez jovo ev elejen is, ha csak nem lesz rovid idon belul olcsobb. telre nem veszek gepet, mert inkabb tavasztol-oszig hasznalom. -
arn
félisten
válasz
schawo
üzenetére
egy natgeo elofizut meg en is el tudok intezni
engem az az amerikai ar +3%os lehetoseg erdekelne... ha mar ahhoz hasonlitod. nemtom, hogy ott hogyan es hol fizetnek afat, de annyiert kapod meg, amennyi a webshopos ar, rendeltem mar parszor.Mr.Csizmás: 1099 euro lesz a nyitoar.
Tulku: ne a magyar arakbol induljatok ki - az usaban annyi az induloara, mint a ep3e volt, pontosan a d5100 d7000 vagy 600d 60d koze van belove, es kb ketharmada az ara, mint a sony nex7nek. kifejezetten jol arazott vaz (ott). az eus induloarakat nem neztem, mert azt nem talaltam meg igy egy tablaban. nalunk meg ugy szamolnak, hogy egyik evben lehet 290es arfolyamon a masikon meg 350es euroarfolyamon araztak be a cuccokat. az olympus mostani arfolyama alapjan, siman olyan 327es arfolyamon szamoltak. belekalkulaljak, hogyha egyik hetrol masikra 10%ot bukik a forint, akkor is tudjak ezen az aron adni.
nagy elteres van a sony es az olympus usa es eus arazasa kozott. sonybol hasonlo aron van vmi, az olympus cuccok meg sokkal dragabbak.
-
Tulku
veterán
Hát nem szeretnék egy őstaggal polémiába bocsátkozni, de pont fenykíp szempontjából elemeztem az OMD-t...mert ott nem lesz konkurrense, még a GH3 sem (szerintem)
Videóban azért erősebb a GH...persze állvány szükséges

Madgie: G3 fogásilag, kezelésileg, fenykép szempontjából majdnem 5-ös...ami nálam már szuperlatívusz! Eltalált ergonómia, nekem minden kézre esik, jobban mint a GH-kon. És persze könnyű is, ami nem mellékes, ha az ember egy kiránduláson kézben hordozza.
Videó hekket megvárom, mert ugyan jobb mint bármelyik pen-é, de a 17 mbit/s és interlaced az nem a már "megszokott" GH-s fíííling.ps: persze ronda...

-
fil
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
O.K. Én csak a nagyságrendeket próbáltam demonstrálni.
-
fil
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Végül is teljesen reális ,ha belegondolok a GH1/GH2 is ilyesmi áron indult (a 14-140-el). De a Sony NEX 7 is e körül lehet. Nem is ezzel van a baj ,hanem a Mo.-i jövedelmekkel :/ Az meg nem róható fel az Oly-nak.
-
madgie
titán
Neked már írtam, de másnak is tanulságos lehet: eléggé agyalok pár ok miatt (hosszúexpó, multiaszpi, hardveres AF/MF) a GH2-re váltásra, az egyetlen visszatartó erő eddig a G3 mérete. Eszméletlenül eltalálták, pont jó a kis fixekhez, a régi G/GH vázak belépő tükrösre hajazó testalkata szerintem köszönőviszonyban sincs a G3+fixek összképével.
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem teljesen vállalható az Oly részéről...beletettek annyi energiát, fejlesztést, hogy megérdemli ez a gép ezt az árat. Ezt az új 4D-s szenzoreltolásos izét a pana nem tudja utána csinálni, hiába hoz ki a GH3-ban egy még jobb lapkával és 50p-s 2000 mbit/s-ra hekkelt videóval felszerelt gépet, akik fenyképeznek szerintem sokkal inkább ezt fogják választani.
Egy éven belül biztosan nem csusszan le az ára, mert nem egy P2 vs P3 előrelépés történt...annál sokkal több.
És most érkezett el az idő, hogy a nemtúlgyakrancserélgetős tulajok is szépen váltanak G1-2-ről, P1-2-3-ról vagy akár GH1-2-ről...
Természetesen a véleményem továbbra is fenntartom; ebben a G3 lapkája van...
ps: És a G3 ronda

-
schawo
titán
Ha a 3%-t, meg az ÁFÁ-t kifizeted, ígérem, szerzek neked annyiért.
Az amerikai 1000 USD is ÁFA-mentes ár. Ők a lakóhely szerinti állam adószabályi szerint fizetik meg az ÁFÁt a bolti nettó ár fölött.
szerk: Nem tudok semmi hasonló kedvezményről, külföldi fórumokon soha nem említenek semmi hasonlót.
-
-
fil
őstag
Itt egy ezresért hirdetik már az OM-D-t. Kíváncsi vagyok nálunk hányszoros lesz az ára.

-
Gondwana
addikt
GF5 kb. egy zajszinten a 7D-vel - Ezt már előbb is elérhették volna, a GH1 is 4.5um pixelmérettel van megverve, szintén CMOS alapokon.
(nálam a GF3/GF5 csak a vakupapucs miatt bukott) -
Tulku
veterán
Szerintem nem az mft-nél semlegesebb jpeg motorral szerelt gépeket szerette volna kifejezni, hanem valamilyen semlegesebb jpeg motorral szerelt gépet szeretne venni...helyesebben kicsi, semleges jpeg motorral szerelt gépet kellett volna írni ezért...vagy én is tévedek...de hogy a semleges mit takar azt nem fejtettem meg.
Persze én mint az elefánt a porcelánboltban...de bevallom!

-
sphe
senior tag
Sziasztok, rövid idő után el is köszönök most a m4/3tól és Tőletek, veszek valami számomra semlegesebb jpeg motorral rendelkező, megfizethető, kissebb masinát. Valószínű, hogy a "keresésem" és rövid fórumozásom véget is ér. A legjobbakat kívánom mindenkinek!
-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, rácsíptetem (kb. mint babaruhára a cumit), amíg objektívet cserélek, utána leakasztom.
-
arn
félisten
en egy szimpla csuklopantot hasznalok, meg kicsi valltaskat.
-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
... és még a 14 f/2.5-re mondják, hogy soft near the edges...
Ami szintén tanúságos volt, hogy miket balettozott az objektívcserékkel - erre való a nyakpánt, amit én se hordok a gépen (viszont a csukló/markolatpántom rögzítésénél kapott egy kulcstartókarikát, amin van egy 400kg felíratú karabíner, amivel objektívcserekor megáll a gép a pólómon, kabátomon, bármin, így van két szabad kezem a két objektívnek) -
Messer22
senior tag
Nem micro4/3, de milc : Fujji
-
schawo
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Valahogy szívatni is kell a vásárlókat

-
|AP|
veterán
Megjelent a Photoshop CS6 beta, amiben már ACR 7 van. Ez már az új motort használja. Ez a hozzám hasonló PS-ACR felhasználóknak jó hír

-
Mr.Csizmás
titán
-
arn
félisten
jo lesz ez a 45os
erre a plasztikus ff temara ra kellene fekudnom, mert igy fixszel nagyon szep rajzolatokat kapni. probaltam hasonlo jellegu kepeket loni, mint a multkori 14-150es tesztnel, es azt kell mondanom, hogy a turaobi eleg szepen teljesit. -
FEDman
addikt
Olympusnál hogy működik az M mód, ha alul vagy túlexpot állítok be akkor azt leköveti az élőkép is fényerőben?
-
-
FEDman
addikt
válasz
andersen10
üzenetére
Hát nem tudom, én nem találom ezt körülményesnek. P S A módban e nélkül is megy a hisztogram. De ha M módban adott esetben be kell kapcsolni emiatt a shutter szimulációt akkor az meg megy menüzés nélkül 2 gomb megnyomásával. Én már oda se nézek, csak nyomom.

A szaggatás se jelent nálam gondot. Shutter szimulációnál is csak akkor kezd el igazán szaggatni ha hosszabb expot állítok, de ez esetben többnyire úgyis állványon van a cucc.

-
scarabaeus
őstag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ami hírt láttam róluk, az annyi volt, hogy lesznek, de hogy milyenek, arról semmit.
És még egy csomag, hoppá: Wasabi akkuk

Lassan csörgedeznek már befelé a dolgok. -
sebgutkopf
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Várjátok már az AF-os samy obikat? Lesz mft-re is belőlük nem csak nex-re.
-
Gondwana
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nálam már egy ideje (pontosabban amióta megvan - amióta az eszemet tudom, úgy két éve by Hofi) ez a kitobjektív a GH1-en.
P, auto ISO, f/5.6, végtelentől 2mm visszábbtekerve - de csak lencsekupak nélkül fér az oldaltáskámba. Beltérben kb. 4mm-ig visszatekerem, illetve f/4. -
andersen10
aktív tag
válasz
FEDman
üzenetére
Sajnos a G3 (és gondolom GX1) esetén rosszabb a helyzet. Mondhatjuk jól elkefélte a Pana.
Szóval ha valós live view-t és hisztogramot akarsz akkor nincs más út a Preview funkciót kell rátenni vmelyik funkciógombra. Ezt nem elég egyszer lenyomni (SHTR SPEED EFFECT ON), hanem még egyszer kell (SHTR SPEED EFFECT OFF). Ekkor mutatja a valós expót a lcd és a hiszto.
De: ekkor baromira belassul a megjelenítés illetve a következő expó gomb (félig) nyomásra kilép a preview üzemmódból. Ez így baromi körülményes. -
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Valami szimulációs módja van a mostani Oly vázaknak is, de nem tudom, hogy is működik, mert eddig nem értettem, miért van rá szükség. Majd megnézem, ha addig valaki meg nem teszi.
-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Oly vázakban annyira nem vagyok otthon, de ha valaki megdob egy E-M5-el akkor pár napi nyúzás után megmondom én szívesen van e benne.

Nord

-
FEDman
addikt
Közben találtam egy remek kis videót is erről. Itt gondolom arról karattyol éppen, hogy a bemozdulás mértékét már élőképen is milyen jól be lehet lőni ezzel a funkcióval.

-
Gondwana
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
A hiperfokálist, vagy az AF-est vetted?
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
A GX1-gyel egy időben rendelt halszem, hm, megérkezett!

Egy hónap eltelt köztük, de úgyse nagyon mászkáltam eddig. -
FEDman
addikt
Gondolom GF1-en is úgy működik, mint a G1-en, azaz nyomsz egy rekesz beugrasztás gombot, majd utána a display gombot.
Ebben az esetben nem csak a mélységélességet, de a záridőt is tudod szimulálni, pl hosszabb záridőknél, már az élőképnél is láthatod mennyire fognak bemozdulni a dolgok.
Jó dolog ez, meg a ugye itt megy a hisztogram is.
Plusz vaksötétben Madgie meg én is ennek segítségével szoktunk komponálni.
Ahol már olyan sötét van hogy semmit nem látni a keresőben ott feltolom az iso-t, hozzá egy pár másodperces záridő, majd expo szimuláció bekapcs és ha pár másodperces szaggatással is, de olyan körülmények között lesz keresőképed ahol egy OVF-es DLSR-ben se látsz már semmit.
-
FEDman
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Breaking News!

Jelentem én mint "nagy" hisztogram felhasználó megfejtettem a Pana működését M módban!
Nem csak hogy van a Panánál M módban hisztogram, de tökéletesen mutatja is amit kell!

Az előbb leírtam, hogy mi értelme van annak, hogy M módban alapból expo adatoktól függetlenül mindig tartja az élőkép fényerejét. Stúdió körülmények között ez nagyon jól tud jönni!
Viszont ha nem erről van szó és valaki M módban akar hisztogramot használni akkor nincs más dolga mint belőni a Pana expo szimulációját. Ebben az esetben M módban is követi az élőkép a megadott expo adatokat és lám a hisztogram is egyből életre kél és elkezdi mutatni a helyes adatokat.

Tipikusan Panás megoldás, jól átgondolt és remekül működik a gyakorlatban, csak jöjjön rá az ember hogy mit hogyan lehet belőle előcsalogatni.

-
Tulku
veterán
Arról nem beszélve, hogy kis mezei PL1-en ott volt a manuál módban az auto iso...na azt használtam sokat beltérben (kültérben semmi értelme, hiszen olyan világosság különbségek lehetnek).
Tárgyfotónál beltérben 20-asnak 1/20 és f1,7 oszt adagolja az iso-t ahogy akarja, ugyanez gyereknél 1/80-1/120 között f1,7-tel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)