Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen videókártyát?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
Uraim!
Volna olyan kedves fővárosi olvtárs, aki tudna nekem kölcsönözni 46mm-es -minőséget nem nagyon rontó- polárt, esetleg ND szűrőt? Nagyon lekötelezne vele, így a Prágai 20-as teszt előtt

-
madgie
titán
válasz
schawo
üzenetére
Nem kell azt kérni, a borjú csájna sokszor simán gift-ként adja fel az "aprót" is, ha nem szól külön az ember

szerk: nekem is néha mázlim volt, például az állványom simán átjött (pedig nem apró és árban is már vámolni kellett volna), de egy ideje jobban figyelnek ilyesmire, úgy vettem észre. vagy csak én lettem pechesebb

-
schawo
titán
válasz
madgie
üzenetére
Kis értékű csomagokat nem is érdemes ajándékként kérni, mivel 22 euró alatt nincs áfa fizetési kötelezettség. De olyan 40 euróig (50-55 dollár) szinte minden csomag átjön. Nekem 10-15 ilyen (50 dollár körüli) csomagom közül egyet fogtak meg a vámon. Efölött viszont mázli kell.
-
madgie
titán
válasz
schawo
üzenetére
No meg ugye a gift kétélű kard: ha "véletlenül" eltűnik a csomag, akkor az értéke alapján kapsz kártérítést. Tehát gift-nél kapsz egy fityiszt. És itt jön a feketeleves: nem egy "gift" csomagom tűnt már el valahol belföldön (hálistennek nem olyan nagy értékeke voltak, pótakksi, meg ilyenek).
-
schawo
titán
válasz
neevous
üzenetére
Ha futrárcéggel jön, akkor 100%, hogy kell rá áfát fizetni. Ha postával érkezik, akkor vakszerencse dönt, ami kábé 1/3 esélyt ad a sikerre.
Egyébként pedig ha EU-n kívülről érkezik, akkor még nem lett rá kifizetve az áfa az EU-ban, ha használt, ha új a termék. Ha meg EU-n belülről indul, akkor ÁFA-mentesen kapod, nem kell további áfát fizetni rá.
-
neevous
tag
Félig-meddig off, de hátha nagyobb tapasztalatok van vámügyekben.
160usd-ért (szálítással együtt) tudnék rendelni 19mm-es Sigmát, viszont a gyakorlatban nem tudom, hogy mennyire szedik ki a vámon. Ha be kellene fizetni rá a 27%-os áfát, akkor már nem lenne akkora biznisz. Mennyire működik a "gift"-es megoldás?
Mondjuk elég pikáns lenne úgy fizetni áfát egy használt termékre, hogy már egyszer ki lett rá fizetve.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerinted mekkora az esély, hogy a kb. 10.000 prágai kocsma mindegyikét ismerem
? Andel-t tudom, melyik, de hát ott is sok a krimó... Bár az már a külváros felé van (vagy legalábbis a belvárostól távolabb), szóval ott érdemes keresni. A Staropramen főzde is arrafelé van, bár kicsit távolabb. -
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Remélem tetszeni fog Prága én kb. 40-szer voltam ott, lévén a feleségem félig cseh, anyósom odavalósi, szerencsére menni kell rokonokat látogatni, és ott a sör üdítőnek számít...Kerüljétek a klasszikus belvárosi kocsmákat, drágák, lehúzós helyek. Gondolj Bp-re: pár metrómegálló a deák tértől, és kiváló, a belvárosinál olcsóbb kocsmákat találtok. Ugyanez Prágában is. Az állakkert elképesztő, a Bp-i vicc a prágaihoz képest.
-
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Noffene. Meg sincs, de már el is adod a 12-50-et? Én még próbálgatom; valami alapzoom-ot szeretnék (kérdés, érdemes-e ezt cserélni), bár a cél egy fix-sor felépítése (kérdés, mikor, most a közeli jövőben túl nagy beruházás nem lesz...).
Ugyanakkor nagyon jó ez a cucc. Kicsit furcsák a kompaktosnak ható fícsörök (amelyek max. a dslr után hatnak kompaktosnak, amúgy teljesen jó), de pár nap után kezdek átszokni az lv-re. Korábban gőzöm nem volt, miért örömködik pl. Madgie a tapifókusznak, hát most már tudom, és én is örömködök
; a "realtime" hisztogram, az, hogy a keresőben tudok pillanatok alatt beállításokat eszközölni, nagyon jó.Ami hiba: a keresőt náthásan nem fogom tudni használni, mert nedves lesz a kijelző az orromtól, továbbá az fn1 gomb használhatatlan, lényegében. Az AF lock az istennek sem akar működni (lehet, rosszul használom), de minekutána akár a fókuszmező (így hívják?) választásával, akár a tapicskával oda pakolom a fókuszt, ahova akarom, nem is kell. Igazából nem is tudom, mit mondjak, ha megkérdezik, hány fókuszpontom van...
Persze ezek nem csak az omd, hanem elsősorban az m4/3 rendszer előnyei. Ami bejön, a szép jpg-k. Élethűbbek a színek, mint a Nikonnál. És egy darabig ez is marad, mivel az LR3 nem ismeri az omd raw-jait, és most valahogy nincs kedvem update-t keresni...
Szerk: még annyi, hogy aki a használati útmutatót fordította, azt büntetném azzal, hogy ilyen útmutató alapján kelljen megtanulnia valamit használni.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Köszi, azaz

-
TayRol
nagyúr
szerintetek a kitben vásárolt 12-50-et mennyiért lehet eladni? használat nélkül, totál új állapotában.
-
Superbad
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Szívesen! Remélem jó képek sikerülnek!
-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hmm, finom kép!
Szelíd motorosok

-
SpongyaBob
veterán
45/1.8
deszeretem -
Marseille199
senior tag
Na, lassan összeáll a Prágai szett. Még berakom a kitet leszigszalagozva 14 mm-re és kész

Sorry a minőségért, mobilos fotó. Egyszerűen muszáj vagyok örömömben mutogatni

Még egyszer nagyon hálásan köszönöm Superbad!
Szerk: Amúgy nekem egyáltalán nem tűnik vészesen lassúnak a húszas és a hangja sem durvább mint mondjuk egy D90+50/1.8 AF-D kombó. Szóval bőven élhető

-
scarabaeus
őstag
Hehe, biztos volt valami bejelentés az egy hét alatt, mindenesetre nem uborkaszezon:

-
arn
félisten
az egyik nemet forumban azt irjak, hogy augusztusban lesz dxomark teszt az em5rol.
-
-
haarmaan
tag
Lehet hogy mégis lesz hack G3-ra.
[link] -
Freddy76
addikt
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Én most a menüvel baszakodok, de szvsz űrhajót egyszerűbb lehet vezetni. Annyi funkció tartozhaz egy-egy gombhoz, hogy egyelőre el vagyok veszve én is. Szerintem elkezdem használni, és idővel kitapasztalom.
Meg aztán most le is merült az aksi, rakom töltőre; holnap megyek lakodalomba (dolgozni, ceremóniamester leszek, alig várom, hogy felvehessem a sötétkék öltönyömet ezen a kellemes nyári napon
), vasárnap kerti parti rengeteg gyerekkel és sörrel, az lesz az éles bevetés.Jól emlékszem, hogy te győri vagy?
-
Sza_Sa
senior tag
Jelentem, 7d után nálam is egy ezüst EM-5 figyel az asztalon. Első benyomások nagyon jók, kifogástalan összeszerelés, pazar kép, zajos képstabi
(ez már csak ilyen, Freddy). Ami nem tetszik annyira, az a gombok érzékelhetetlen nyomáspontja. Az fn1 és a visszajátszás az konkrétan használhatatlan, de sebaj, ez legyen a legkevesebb. A menü olyan szinten sokrétű, hogy elvesztem benne, remélem egyszer testre szabom aztán nem kell bele nyúlkálnom. -
Freddy76
addikt
Hadd kérdezzek valamit...
Ma végre volt időm elkezdeni ismerkedni az OMD-vel. Beraktam az aksit, kártyát, csatlakoztattam az obit, bekapcsoltam. Működik, szép, jó, de az akksi felől folyamatos zúgó hang hallatszik. Halk, akkor hallható, ha a szememhez emelem a gépet, illetve ha közvetlenül hallgatózok az akksifedélnél. De furcsa, olyan, mint amikor egy kazettás magnón lejárt a dal, és az üres szalag surrogását lehetett hallani. Ez mi a fene lehet?
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
már nem, de sokat használtam. mi a kérdés?
-
SpongyaBob
veterán
Valaki rendelkezik itt VF-2 keresővel?

-
FEDman
addikt
Hát az ekv. 400mm az már sehol se kicsi.
Persze azért az arányok azért eltérőek lehetnek.
Egy jó tanács, kerüld az f/22-es rekeszt. Még ennél a tele obinál is csak nagyon indokolt esetben érdemes f/8 fölé menni, mert innentől már a diffrakció miatt nagyon durván eldobja az élességet és a kontrasztot.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
14-esen kívül mást nem igazán tudok még e-bay-ről se

-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
bontott kitbol olcsobbak
amugy nem lenne az. -
arn
félisten
monochrome kepek
hajaj... [link] -
tozso76
aktív tag
Tudtok ajánlani debreceni boltot, ahol megnézhetnék élőben egy Pana G3-at? ...vagy esetleg, nincs itt egy debreceni G3 tulaj, aki megmutatná a gépet? Cserébe, megmutatnám a Nikon D90+18-105+Yn467 kombómat.

Sokszor hagytam itthon a D90-et a súlya, mérete miatt amit persze később megbántam. 3 hete Norvégiában (Varanger f.sziget) voltunk haverokkal. Ott sem bántam volna ha fele vagy harmada súlyú gép+obi van nálam. Valojában kezdem belátni hogy, egy ilyen kocafotósnak teljesen felesleges egy D90. Még egy dolog ami egyre jobban zavar: a 18-105 AF sebessége. 2,5 éves fiamat csak este 8 után, mese nézés közben tudom "megfogni". Ha lehet hinni a jutubos videoknak, ebben (is) porig alázná a G3+kitobi, a D90+kitobit. Tudom, tudom vegyek fixek gyors AF-fel a nikonra, de sajna mostanság nekem sem dübörög.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
hát nem tudom. milyen olympus üvegek lettek olcsóbbak eddig?
-
Mr.Csizmás
titán
75-ös morgáshoz: kezdőár!!! tuti lejjebbverik, miután a vásárláskényszeresek kiélték magukat....
-
FEDman
addikt
Teljesen off, de azért érdekességképpen mégiscsak ide cibálom, hogy itt az első használható
Leica M9 kontra M Monochrome összevetés.Mivel a két vázban alapvetően azonos a szenzor így aztán az összevetés jól demonstrálja azt, hogy mi értelme van egy vázat direkt kizárólag B&W-ra kihegyezni az AA, valamint a színszűrő elhagyásával.

-
-
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
+1. Ha nincs OMD, valszeg akkor is váltottam volna, és most boldog tulaja lennék egy g3-nak, vagy egy pennek, evf-fel. Ha később jön az OMD, és lett volna vázam, akkor tetszene, vágyakoznék, de nem cserélném le. Így viszont rohadt nagy volt a kísértés; azzal együtt, hogy tudom: bölcsebb lett volna olcsóbb vázat, plusz egy obit és egy vakut venni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Egy R-nélküli változat ú vakut is tudok vinni az öobik mellett, növény makrora szvsz bőven jó a dcr-250 a flicker-es képeim között találsz bőven vele és a 20-as 45-össel készültet, de akár a kitobi tele végére rakva is jól muzsikál.
Bocs a hibákért, mobilról nem az igazi hsz-t irni.
-
TayRol
nagyúr
a nem akarok azt jelenti hogy nem most (a gép vásárlásával egy időben), hanem kicsit később, mondjuk ősszel. evf-es gépet akartam, sok választási lehetőségem ennyi pénzért nem volt.
mondjuk a pen+evf+fix obi sem csinal rossz képet, de az omd nekem must have.régen turáztam rengeteget ill. makróztam.
most hogy lesz gyerekem valószínű inkább bel,-és kültéri portre ill. egész alakos képek fognak készülni, a többi háttérbe szorul. a makró meg párom szíve csücske, a kis kertben levő virágokról mindig kell képeket lőni.ehhez keresek obit és ezért őrlődöm...
-
FEDman
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Nagy csodát nem kell azért várni 12-50-től, egy átlagos kit obi képminőségét hozza, átlagon felüli közelponttal. Ennél se több, se kevesebb.
Robin Wong meg egy ügyes fotós.
Szer: Ja és én linkeltem Robin Wongot korábban is, de az egy másik poszt volt, másik obival.
Ott egy ZD 50/2-es obit használt ami a kit zoommal ellentétben egy tényleg profi macro obi.
-
TayRol
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
igen, ezeket valamelyik nap már linkelte valaki. és ezért is van bizodalmam a 12-50 iránt.

persze ugyebár must have egy vaku is, pl. amivel csinálta FL-36R az olyan 60k.szerk: bár még így is jóval olcsobb mint egy makróobi és máshova is tudom használni.
ehh, ez a hobbi egyre költségesebb lesz csak a zasszony meg ne tudja.

-
hegyimorc
senior tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Diófacincér?
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Bőven ráér, még azt sem tudom, hogy hétvégén lesz-e időm elmélyedni a gépben. Arra készültem, hogy 2-3 hét múlva lesz meg, nem arra, hogy rögtön... Ez jó, persze, csak idő kéne.
A felajánlást köszönöm, élni fogok vele. Majd küldök privit.
eeaa: erről beszéltem, hogy most már csak nekem is meg kellene tanulni fotózni...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

de a staro főzde 5p séta azon az utcán 
? Andel-t tudom, melyik, de hát ott is sok a krimó... Bár az már a külváros felé van (vagy legalábbis a belvárostól távolabb), szóval ott érdemes keresni. A Staropramen főzde is arrafelé van, bár kicsit távolabb.

; a "realtime" hisztogram, az, hogy a keresőben tudok pillanatok alatt beállításokat eszközölni, nagyon jó.
Dolgozok majd rajta!

), vasárnap kerti parti rengeteg gyerekkel és sörrel, az lesz az éles bevetés.
elnézést mindenkitől.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)