Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FEDman
üzenetére
én csak azt nem értem, miért olyan nehezen felfogható ez a usereknek, hogy lehet úgy tervezni valamit, hogy a szoftveres korrekció a része. cserébe nem kell bele + lencsetag csak azért, hogy optikailag korrigáljunk, javul az általános élesség stb.
amúgy a photozone szerint szar üveg a 14-150, az imaging-resource szerint meg kiemelkedően jó. úgyhogy erről ennyit, innen legyen okos az ember.
én csak azt tudom, hogy használom, szeretem, meglepően jól teljesít. nem, nem éri el a 20/1,7-et élességben, se a 14-45-öt, de az eddigi legjobb superzoomom, ami volt.
-
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
hú, nincs már nekem erőm erről az optikai vs szoftveres korrekcióról írni, csak azt tudom mondani, hogy ha szerinted "az, hogy ez swsen korrigálják egy baromira más kérdés", akkor egyszerűen nem érted, és ezért beszélsz marhaságokat. nem ugyanaz, ha egy 18-105-öt korrigálsz szoftveresen, és ha egy 14-150-et.
a 18-105 a legjobb vétel a 18-xx-esekből egyébként, de itt van a polcon a d200-on a 16-85 vr (ami azért jobb üveg optikailag is), és ahhoz képest sem ciki a 14-150. élességben veri ez a két nikon picit a zuikót, talán ca-ban is (mert kiszedik a nikon vázak automatikusan), de hogy torzításban nem, az hétszentség. az, hogy a photozone sem hajlandó tudomásul venni, hogy máshogy tervezel egy obit, ha a lánc része a szoftver, az engem nem érdekel.
-
Dare2Live
félisten
"18-xx obiknál mind jobb rajzban a 14-150-es zuiko"
Amit eddig láttam az alapján az újonnan 65Ks 18-105VR jobbnak tűnik.
"a nikonok mind torzítanak, ez alig." Na ez viszont konkrétan mérhető és hát a zuiko 14-150 nem kicsit torzít jobban mint a 18-105VR
az, hogy ez swsen korrigálják egy baromira más kérdés.
épp még a 18-200nál is jobban torzír a zuiko. [link]
Nem rossz obi a zuiko 14-150 meg nincs is nagyon alternatívája de azért a fele/harmad annyiba kerülő 18-105VR bezony optikailag veri.
-
PRO-peller
senior tag
Hát ez egyre jobb.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
lásd tulku válaszát. és sokkal többet "ér" az az üveg, mint a nikon 18-xx.
-
arn
félisten
válasz
PRO-peller
üzenetére
nekem az
nalam ket fontos dolog van: beepitett evf, szenzoros stab. persze emellett jol jon meg a mostani vazhoz kepest a gyorsabb es erintos af, normalis tekerok. elleszek vele par evig... -
Marseille199
senior tag
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
az m4/3 szabvány része a szoftveres korrekció, eleve úgy vannak tervezve az obik, hogy a torzítást szoftveresen korrigálják. ez nem egyenlő azzal, amikor egy szutyok 18-200-nál hullámzó torzítás van embertelen módon (mert optikailag korrigált), majd azt még taknyolod lightroomban. az m4/3 obik eleve kevesebb optikai korrekciót alkalmaznak, így élesebb is lehet a kép, amit aztán korrigálnak.
más mérnöki megközelítés. amit én látok belőle, az az, hogy a fórumpistik szidják az üvegeket, mert hogy "szoftveresen korrigált", az üvegek viszont kisebbek, könnyebbek és semmivel sem életlenebbek, sőt, a legtöbb nyitva is éles. nekem tetszik.
pana zoommal hasonló képük van, a pana picit jobb nagylátón, az oly telén. de amúgy egykutya.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
egyszerűen nem értelek, ott a google, rákeresel. amúgy a nikon 18-xx obiknál mind jobb rajzban a 14-150-es zuiko, és már annyira nem drága, főleg, ha használtan veszed. meg ugye kisebb, könnyebb stb. a nikonok mind torzítanak, ez alig. a 18-200-zal össze sem hasonlítható, annyival jobb.
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nekem még zoomom sincs, így az ETC csak inaktív poén fotónál

Videóban viszont állat a GH2-n

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
14-45 OIS + Ext TC

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
40-150 zd?

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ha nem kell a fényerő akkor 14-45

(vagy 14-50+ adapter)
nem olyan lassú az
-
PRO-peller
senior tag
"vannak idegesítő hiányosságai a fujinak, na de azért baromira együtt lehet élni vele"
A fgépek már csak ilyenek. Sok mindent meglehet szokni. Csak a gyenge képminőséget nem. Ha az oly rádob 1 lapáttal, akkor azt el kell ismerni. De úgy érzem, nem tudom csak érzem, h ez egyre nehezebb manapság.
-
válasz
PRO-peller
üzenetére
azért épp tegnap hívott egy régi ismerős, hogy 150-ért tud szerezni magának, és ugye az jó. azt mondtam, ne kérdezzen, vegye meg. vannak idegesítő hiányosságai a fujinak, na de azért baromira együtt lehet élni vele.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
14-150, még kisebb is a 12-50-nél. mi a gond?
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ugye azt nem látni még, h a való világban hogy muzsikál? Az első tulajnak, amit ide ír a gépről, mindent elhiszek. Volt már forradalmi lelkesedés vázak körül. Aztán jöttek a "hát igen"-ek. Mert kézbe véve, mint tudjuk, a képminőség csak 1 szempont. A Fuji X100 jut eszembe. Elég nagy port kavart, de gyorsan el is ült.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
egy gyengéje van, nem apsc, vagy fullframe lapot raktak bele

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Keresgélsz egy 14-54II-t, de ahhoz hosszú sorba kell beállni

-
Marseille199
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Én is arra jutk, hogy egy 14-20-45 trió minden vágyam kielégítené. Csak normális zoomom nincsen. És még mindig dilemmázok, hogyha jövőre minden összejön és Isten is megsegít, bekerülök gyakorlatra valami értelmesebb újsághoz, akkor ott nem adnak felszerelést, mert nem tudnak, viszont elvárják, hogy az anyag meglegyen. És hiába lövöm én a jó kis elkapott arcokat a demonstrációkon, meg nagylátós képekhez felteszem a kitobit, azért egy 14-60 átfogású zoom elkélne. Az se lenne baj, ha 5.6-os lenne a vége

-
fattyu
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
A jelenlegi 18 28 50 135 200as soromból ha őszinte akarok lenni a két végét mehetne. A 18ast árulom is. Messze legtöbbet az 50es van fent. MESSZE. Annyira hogy igazából tulképpen a makrót leszámítva őszintén el is tudnék lenni egy 50essel. De azért a 28 meg a 135 kell. A 200as meg azért marad mert az az utsó afes üvegem. De érted

-
szaby_gyerek
tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Értem, hogy mit mondasz. Igazad is van. Csak sajnos mindegyik eszközre megtudnám mondani, hogy miért szeretném megvenni. Persze más kérdés, hogy hányszor használnám. Ez az, ami már csak a megvétel után derül ki.
A mostani 4/3-os rendszerben például nincsen semmi fényerős obim. Fixem sem, zoomom meg főleg nem. Pedig gyakran hiányozna, na meg más képminőséget képviselnek, nagyobb játéktér mélységélesség területén. Olyan ez, mint egy mókuskerék...

De úgy látom, hogy a mFT kezdi rendes rendszerré kinőni magát, ami ha lehet ilyent mondani, hosszútávon is fent marad. Ilyen esetben pedig nem hiba egy-egy jó optika, elvégre az jó lesz három év múlva a másik vázon is.
-
arn
félisten
en jovo ev elejere idozitem az em5ot...
addigra talan baratibb lesz az ara, es meglesz a kivant obipark. -
sebgutkopf
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Az ilyen hosszú listáknál mindig az a félelmetes, hogy a végén lesz egy szép komplett szett, majd jön a kérdés: hogy minek?
Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy meg kell határozni, hogy mit akarsz fotózni és ahhoz megveszed azt a gépet és obit, ami azt tudja. Arra a célra nem kell obit venni, amit nem fotózol csak azért, hogy hátha egyszer kell, vagy úgy komplett a szett, úgyse fogod cipelni. Sok pénz áll benne, sok hely otthon tárolni és még az értékéből is csak veszít. -
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Végeztem egy gyors számolást, elkeserítő: átlag 6,7 hónapig tart ki nálam egy fényképezőgép

-
szaby_gyerek
tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Hát eleinte biztosan nem lesz sok e-m5 tulaj. De egyébként ilyen árak ellenére, én még mindig hajlok afelé, hogy egy kis pénzgyűjtés és áresés után beruházok rá. Pedig tudom jól, hogy nagyon messze van a vége annak, amit összeálmodozok.
E-m5 alapzoomnak 12-50-el, akkor kellene rá valamelyik palacsinta obi a helytakarékos üzemmód miatt. Ezek mellé kellene egy telezoom is, valami 40-150 szerű. Ekkor már lenne értelme a kétrészes markolatnak is. Később akár valamelyik 300 végű zoom is. Na meg fényerős fixek, 45-ös biztosan, később még mellé a 75-ös is. Nincs kedvem kiszámolni, de ez sok forintnak tűnik...

-
sebgutkopf
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Pedig volt nex3-ad és elszalasztottad a pénztárcaóvó megoldást.

Na jó a 3-ról én is váltottam az 5n-re, azt már te se adtad volna tovább ilyen könnyen. Cserébe az üvegek iránti sóvárgásról kell csupán lemondani. A 20/1,7-ről, a 45/1,8-ról a 14/2,5-ről.
Nem tudom merjek-e ilyet mondani, de azzal még az éjszakai zajszűrés nélkül fotóidat is meg lehet csinálni, manualokkal, kitobikkal vagy vázsapkákkal.
Ezzel, hogy most mft-n ennyit beledobtál azt bizonyítja, hogy az mft valóban egy rendszer. Sokat költeni csak egy rendszerre lehet.

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Franc tudja

Ha már emlegettem az E-1-et: ahhoz elsőrangú marcsa volt, böszme akkuval. Használtan vettem annak idején markolatos E-1-et, 11-22-vel és 14-54-gyel, negyedmilláé' (ebay). Az még ennyi idő után sem számít olyan rossz vételnek

sebgutkopf: és milyen igaz... nekem napok óta lelkiismeret furdalásom van: annak idején azért (is) adtam el a Canont, mert minek nekem olyan drága rendszer. Kell egy kicsi, de jó váz, egy-két fix oszt csók. Számtanilag kétszeresen túlhaladtam ezt, anyagilag meg pffff....
-
sebgutkopf
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Ezek ismeretében vajon, hány e-m5 tulaj lesz itt a fórumon?
Nem tudom itt vagy az indexen volt téma a hong-kongi manus youtube-os szaladgálása az e-m5-el?
Azon mindig jót nevetek, hogy milyen kitekert csuklóval tartja a gépeket a kezében obival befelé-felfelé. Először úgy tűnt, hogy milyen nagy az a gép, aztán amikor a p3-at is mellé rakta akkor esett le, hogy a keze a kicsi és nem az e-m5 a nagy. Viszont semmit se javít azon, hogy a vázhoz képest a 12-50 elég nagy, vagy inkább hosszú. Egyébként szerintem nem húzta le a gépet. Attól, hogy nem OM nincs semmi gond, 2012-ben szerintem valóban max a design lehet OM a többi inkább ne is legyen 30 évvel ezelőtti.Nézzük a jó oldalát más szemszögből. A fuji 1-hez képest olcsó az e-m5

Ettől persze még nem fogom megvenni.Némi önirónia keretében rájöttem, hogy a nex egy nagyon pénztárcabarát rendszer. Mivel ami be van jelentve obi, azt se lehet kapni, ezért nem kell aggódni, hogy vágyakozott tárgyakra el kéne költeni a pénzt.

Boldogan használom, ami van és a pénzem is mind megmarad, mehetek belőle nyaralni a sok kütyü vásárlása helyett. Ha más rendszerem lenne tuti azon járna egyfolytában az eszem, hogy melyik drágábbnál drágább obi a jobb, melyikre adjak ki sok százezer forintot. -
|AP|
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Én még csak most vettem, úgyhogy amíg nem lesz iszonyú olcsó a GX1 addig egyelőre nem

(egy dolog zavar -nem mondom, hogy megbántam, de sajnálom, hogy nincs stabi a vázban... egyre jobb áron lehet oly 14-150-et kapni és stabi nélkül Pana vázon azért nem lenne az igazi. Panának meg ebben a műfajban csak a 14-140 van, ami drága, nagy... és még egyszer drága
) -
hegyimorc
senior tag
GF2 vázat nem akar valaki eladni?
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem akartam a kollégát az indexen megsérteni (nem ő árazza be), de fél óráig nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek. 80k egy marcsáért... rotfl kategória, ezek után nekem senki ne mondja, hogy az epöl áraz túl

-
Mr.Csizmás
titán
80k lesz az új em5 markolat, adaptergyűrű 50k

a markolaton tetszik, az alap plusz akksilehetőség mellett a tekerentyű, és plusz kettő FN gomb
-
Dare2Live
félisten
anno vki árult pl-1+14-150 és pl2+14-150et.... Ki is volt?

-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Zykkor... hmm. 3db-os szűrőkészlet, szállítással együtt usa-ból 28$ ? (ilyen kis értékű cuccra sztem nem tesznek vámot/áfát, de ha tesznek is, akkor is 10eFt alatt marad).
Meglepően olcsó. Legalább van. Alternatíva a Dörr... hmmm. -
Tulku
veterán
Érdekes mert az általad küldött képek nem a dpreview tesztet támasztják alá, hanem a sajátom képességeit. Itt látható a látványos javulás élességben 1,7 és 2,5-2,8 között, bár lehet én értelmezem rosszul...
Széleken is felmegy 750-ről 1200-ig az élesség ami szerintem nem elhanyagolható, csak úgy mint középen az 1300-tól 1875-ig... -
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Az MD-m4/3 tilt 50-60$ körül, a 24mm f/2.8 + 50mm f/1.7 + 70-210 f/2.8-4 volt 100EUR 2004-ben, a 135 meg 5-6000HUF egy éve.
-
Gondwana
addikt
Apakezdődíííík!
GH1, Minolta MD 50mm f/1.7@f/2.8
... meg még néhány, csak úgy, nyersen a gépből!

-
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
-
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
yasi electro 35.
Digi canon film yashi
-
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Okom van azt hinni nem a gép tehet róla Csak fura hogy magán a keresőn belül van ugye frameline ami ráadásul kicsit ívelt is. Szóval több mint valószínű user error.
-
Peat;)
veterán
Lehet hülye kérdés: sd kártya mindegy hogy ntfs vagy fat?
szerk:Majd kipróbálom, tényleg hülye kérdés lett..
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Há mid van neked?

-
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Melyik részére kérded?
A vízszinthibákra vagy a gyér minőségű szkennekre? -
EFT
tag
Legtöbbször nyitva használom a 20-ast, felesleges az élesség miatt rekeszelni, éles 1.7-en is, de természetes, hogy rekeszelve tovább javul az élesség középen és a kép szélén is.
A Lenstip felbontás ábrája is ezt támasztja alá. -
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
hát most meg nem mondom neked. De még őszi kattogás csak most találtam meg a negatívot

amugyjojez a síkágyas. 6x6on jobban fog működni

nagyon lábjegyzet meg. Nem értem miért de távmérőssel oltári sok vízszinthibás képem van.. SLRel pedig már alig.
-
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
épp neopan 400at scannelek :S
Hát ajándék lónak nagyon örülünk és sokkal jobb mint a semmi de azért a budget scanner sajnos olyan is amilyen.
-
fattyu
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Kéne
De azért az ödéma működik kézből is 
-
scarabaeus
őstag
No tök jó, megérkezett a mintaboltba a rendelt 45 mm-es, ma délben át is vették az NG kártyámmal, így már nekem is van, csak a hétvégéig 140 km is van köztünk

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nekem volt L1-em... belefáradtam, hogy azóta szinte minden hónapban váznál jön a rumor, hogy az új Pana bezzeg L1-like lesz.
De inkább kételkedjek, és most se legyen igazam

-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Minőségen nem ront?
-
arn
félisten
pana szenzorstab - ideje lesz

Új hozzászólás Aktív témák
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De már el akarok lenni pár évig...
nalam ket fontos dolog van: beepitett evf, szenzoros stab. persze emellett jol jon meg a mostani vazhoz kepest a gyorsabb es erintos af, normalis tekerok. elleszek vele par evig...