Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
xtremetuning #12998 üzenetére
pénztárcától és igénytől függően: 7-14 (hibátlan), 9-18 (picit gyengébb, olcsóbb, kisebb), 14/2,5 (nagyon pici, olcsó, jó), 12/2 (kompakt, drága, még jobb). de a lényeg, hogy mindegyik rendben van optikailag.
-
FEDman
addikt
válasz
xtremetuning #12995 üzenetére
-
FEDman
addikt
válasz
xtremetuning #12993 üzenetére
Az M.Zuiko 75/1,8 lesz majd piszok jó ilyen téren, csak legyen hozzá elég tér, meg elég zsé.
-
arn
félisten
hat a kisebb erzekelo, meg a hasznalhato magas iso nem rokon dolgok
bar az atlagos apsc meg az em5 kozott mar nincs igazan differencia. kompromisszum az egesz - kis meret-nagyobb zaj.
egy csillagaszati tavcsonel hatrany egy ff gep merete?
-
FEDman
addikt
válasz
petrosilov #12986 üzenetére
Erre a feladatra én lehet inkább a NEX-ek között néznék szét.
-
FEDman
addikt
válasz
xtremetuning #12983 üzenetére
2 perc keresgélés után ezt találtam, itt van GH2 mindenféle obival.
-
robi-k
őstag
válasz
petrosilov #12986 üzenetére
-
petrosilov
tag
Sziasztok, itt is feltenném a kérdésemet, biztosan jobban ismeritek a mai 4/3-os gépeket nálam: Melyik legalkalmasabb a következő szempontok betöltésére? Csillagászati távcsőre kell feltenni.
1. Illeszthető legyen T2 csatlakozásra (azaz legyen adapter hozzá elérhető)
2. Legyen hozzá távkioldó
3. Támogassa a manuális fókuszálást nagyítható élőképpel, az se baj, ha kihajtható az lcd. Sőt!
4. Lehessen nagyobb érzékenységen használni 3200 ISO körül már jó.
5. Tudjon hosszabb sorozatot 40-50 kép, 5-8 kép/másodperccel
6. Érzékelőméret legyen APS-C, vagy kisebb. Ideális a 4/3
7. Bónuszként jó lehet, ha alkalmas infrafelvételek készítésére vagy ha valaki foglalkozik az átalakításával. Ez tényleg az utolsó szempont.Köszi P
-
-
xtremetuning
addikt
Sziaszok !
GH2-vel nincs valakinek portréja lehetőleg fix obival tág rekeszen ?
Amit esetleg full méretben meg tudnék nézni ?
Akárhol vadásztam, nem nagyon találtam ilyet, persze lehet én vagyok a béna....előre is köszi
-
FEDman
addikt
Ahogy Parci is írta az előbb nagyjából f/6,3 a limit, innentől belép a képbe a diffrakció ami miatt enyhén lágyul a kép. Azaz ha nem muszáj akkor e fölé ne menj.
Kivéve persze ha valami miatt extra nagy mélységélesség, vagy hosszabb záridőt szeretnél elérni, ebben az estben simán be lehet vállalni szerintem az f/16-ot is.
-
-
-
eeXaa
addikt
válasz
robi-k #12968 üzenetére
.szerintem attól függ mit fotózol vele... pl.a huszas panát hiába rekeszelem tájképre hulladék, miközben a gagyi 14-42 legyen vele valami objektívvel valahogy többre megyek ha ilyesmit fotózok, és nem az átfogásra gondolok... szvsz... univerzális obi nem hinném hogy létezne... valószínü ezért van ennyiféle a piacon....
-
robi-k
őstag
Kezdem utálni az Oly M.Zuiko Digital ED 14-42mm IIR obit: csak nekem vagy másnak is hiányoznak a részletek, ha ezzel a ( szvsz nagyon gyenge) objektívvel fotóz?
Szvsz még az Oly M.Zuiko Digital ED 40-150mm is jobb képet ad.Ha jó képeket akarok, akkor fix-ket kellesz beszereznem
-
|AP|
veterán
Pár kép a múzeumok éjszakájáról. A picasa sajnos jelentősen elcsúfított pár képet (főleg a fekete-fehéreket).
-
madgie
titán
Megvolt a darkframe is, nem is egy darab olyan képet szoktam a végén obisapkával csinálni
Sajnos ennyit tud a Pana szenzor, egy Canon/Nikon érzékelő ebben jóval jobb szokott lenni. Persze ezért nem cserélném vissza, majd télen hosszúexpózok (akkor a hideg miatt jó a Pana is)
-
csakb
őstag
válasz
madgie #12957 üzenetére
Szerintem legközelebb kapcsold ki az automatikus sötétkép-levonást (ha jól látom, a GF1-nél van erre opció), és inkább letakart obival csinálj pár sötétet, majd az átlagukat vond le a rendes képekből. A Startrails ezt is tudja. Amúgy tetszik a kompozíció.
Szerk: most raktam össze, hogy ki volt kapcsolva a hosszú záridős zajcsökkentés.
Meg azt érdemes még csinálni, hogy először az összes képből csinálsz egy átlagot (akár medián, akár számtani közép), majd ehhez kezded el hozzáadogatni az egyedi képeket. Szebb, simább lesz a háttér, ha közben nem voltak nagy változások. Azt hiszem, ezt is tudja a Startrails.
Van még egy ingyenes progi a célra, a StarStax: [link]. Túl sok előnye nincs a Startails-hez képest, talán csak a több mag használata, meg hogy van Makkosikszre és Linugzra is.
-
madgie
titán
Ki volt, ha nem lett volna, akkor cikkcakkos volna a kép (a zajszűrés alatt is mozognak ám a csillagok). A Startrails nevű progival raktam össze, ingyenes, egyszerű, f@sza
(startrails.de)
Igazából nem a hétköznapi értelemben vett zaj van rajta nagyban sem, hanem a sok hotpixel világít. A nagyobbakat (színesebbeket) kiretusáltam, a többi a leméretezéskor nagyjából eltűnt.
-
eeXaa
addikt
...huu. hát én annak ellenére hogy van 20 panám, szinte mindig a 14- 42 van fennt, ugyanis az esetek 90% ban szükségem van a minél nagyobb átfogásra, amilyen hamar csak lehet... ja és minél jobb minöségben...
...gondolkoztam azon hogy veszek egy 45-200at, de akkor megint csak ott lenne a macera ho obit kell cserélni, meg ugy sem bírnám sokáig hogy ne vegyek egy 14-45 t mellé... a 14-140 viszont egycsapásra látszik megoldani minden problémámat... a 20-as panát meg úgyis csak akkor csavarom fel ha igazán felkívánkozik, amúgy meg pihen..
.. viszont nem tartom kizártnak, hogy egy 100-300 befigyel még a közeljövöben.. -
arn
félisten
ez a 12-60 nativ bajonettel nagyon kene...
[link] ez lenne az ultimate turaobi.
-
arn
félisten
izzitsd melle a fixeket is
jojo egy turaobi, de azert olyan mint egy svajcibicska a szerszam mellett. en egyetlen zoomkent hasznalom, de ha oncelu fotozni megyek, mar nem is viszem magammal, pedig ezt szantam elsodleges objektivnek, a tobbit meg kiegeszitonek. pedig kell a zoom, mert nem allhat oda minden tema melle az ember.
ezek a 12tol indulo uvegek elgondolkoztattak, hogy ki tudnam e valtani vele a turaobit... de az olympus nem tudom, hogy jobb lenne e, mint a mostani 14-150. a pana meg tul rovid, es baromi draga is. jovo tavaszig van idom gondolkodni
ps: a 12es oly fix szinten baromi jo lenne... de miert sokkal dragabb, mint a 45os?
-
eeXaa
addikt
...nem bírtam tovább cérnával szülinapomra berendeltem egy uj 14-140 et....
-
FEDman
addikt
Schneider 30/1,4 - 60/2,4 2013
Ezekről is süt, főleg a 30-asról, hogy ezeket eredetileg APS-C-re tervezik.
Ettől függetlenül mégse mondanám, hogy most emiatt kicsit is irigylem a NEX-eseket. Ellenben mi elég jól el vagyunk látva.Jelen esetben pl ott a remek PanaLeica 25/1,4, kell a fenének ehhez képest 3x áron egy Schneider 30/1,4
Ugyanez elmondható lesz a makróra is, amint itt lesz az M.Zuiko 60/2,8. És itt is lesz, hamarabb mint a Schneider.
Mindent összevetve kicsit többet, vagy pontosabban fogalmazva mást vártam a Schneidertől. Egy két profi filmesnek biztos tetszeni fog, de ami engem illet ez nem az én világom.
-
Lehet, hogy eladósorba kerül a 14-150 obim, igazából nem tudom kihasználni a tele végét. Inkább veszek helyette egy VF2-t
-
Ahoj!
Gondolkodom egy Raynox DCR makró előtéten... Nem tom vegyek-e, vagy sem. Most semmi vérprofi makró képeket nem akarok lőni, de azért ha nagyon zsengét tud, akkor nem kell. Leginkább a túrák során talált virágok/stb. megörökítésére kellene.
Van alá 45-200 mm AF-fel, és egy manuál fix.50mm 2x közgyűrűvel (ez önmagában kb. 0,4X nagyítás, kimértem).
Még valami. Adatlap szerint a gyújtótávot 2.5-szörözi. Na most ezt annyira nem vágom. Ha eléteszem a fix 50+közgyűrűnek, akkor meglenne az 1:1 ? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
david_papp #12922 üzenetére
tudom, de azért kisebb méret (valamennyire
)
-
FEDman
addikt
válasz
neevous #12923 üzenetére
Így első körben nem igazán érzem hol van helye a jelenlegi mFT kínálatban egy ilyen obinak?
A Lumix 14/2,5 összehasonlíthatatlanul kisebb és borítékolhatóan olcsóbb is és ráadásul fényerőben se olyan drámai a különbség. Persze ez a Schneider biztos jobb építésű lesz és kiegyensúlyozottabb rajzzal rendelkezik majd, saroktól sarokig hibátlan képpel, csak hát mindezt milyen áron?
Vagy ha pénz nem számít akkor meg ott az M.Zuiko 12/2, nem igazán érzem hogy ehhez képest miben tud majd egy ilyen többet nyújtani. Mert hogy az Oly nagylátójánál nem lesz olcsóbb az is szinte biztosra vehető.
-
neevous
tag
Schneider 14mm f/2.0 Super Angulon
-
david_papp
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12920 üzenetére
Az M9 + egy normális üveg sem pehelysúlyú.
-
FEDman
addikt
Ekv. 28-300mm 680g kontra 1895g
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #12915 üzenetére
Nekem ne mondja senki, hogy ne legyek kemény! Asszonnyal élek, biciklivel járok, GF1-em van és ne is legyek kemény?
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #12912 üzenetére
Nem valószínű. Kisfiú vagyok én ahhoz
-
FEDman
addikt
Hát erre én is kíváncsi leszek, bár őszintén szólva én meglepődnék ha olyan olcsó lenne majd miint azt sokan szeretnék.
Mindenesetre 3 pozitív dolgot már így is el lehet asszem mondani róla: így ránézésre kisebb mint eddig bármelyik másik FF DSLR, van benne AF motor, meg pöcök az AIS obikhoz.
-
jön a nikon d600, és a 24-85 vr-t már bejelentették. ha tényleg emberi áron lesz a cucc, akkor azt hiszem, én kilépek a mirrorless-ből.
-
Persze, ebben teljesen igazad van, (de általában, legalábbis akiknek a fotóihoz nagyjából Exif-el hozzáférek, és érdemesnek tartom hogy alaposan nézzem) azok az 1.4/1.8-as fixeket kb. 2.2, 2.5 körülire szokták általában rekeszelni, ami azért FX-en még távolról sem kitobi szintű. Ha az új 24-120-at tekintjük kitobinak, akkor még az több mint 1FÉ.
Egyébként fixben a f/2.8 tényleg nem túl nagy durranás m4/3-on, főleg hogy valaha ezt zoomban is 1FÉ-vel túlhaladta az Olympus, amikor még igazán komolyan gondolta a 4/3-ot -
válasz
OPiiPO #12902 üzenetére
ha általában rekeszelne az ember, akkor tényleg a kitzoom is tökéletes, és legfeljebb amikor nem általában lenne, akkor azok a képek nem készülnek el. de a sigmánál tényleg egy, azaz egy fé előny van a kitobihoz képest, az nem elég.
m4/3-on nincs sok értelme annak a 19/2,8-nak sztem.
-
-
válasz
fattyu #12899 üzenetére
A gyors üvegeket eredetileg tényleg a gyorsaságuk (fényerejük) miatt találták ki, ez a "háttérbuzulás" a digitális korszak, az elmúlt tíz-tizenöt év terméke. De majd elmúlik, mint minden divat. 100 évig jó volt rekeszelve a kép, azóta pedig a látás nem változott.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy minek, csak hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítunk neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest