Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Ugyanannyi esélyét látom most egy mFT-re tervezett 12-60/2,8-4 típusú obinak, mint eddig bármikor. Az általad említett két obi teljesen más karakter, a Pana lényegesen kisebb átfogású, az Olyé meg sokkal rosszabb fényerővel rendelkezik, szóval szerintem ezek mellé még simán elférne egy az általad említett zoom is.

Az sem tartom elképzelhetetlennek, hogy végül igaznak bizonyul amiről régóta pletykálnak, miszerint az Olympus-nak végre sikerült egyesítenie különösebb kompromisszumok nélkül az FT és az mFT rendszereket. Például elég lenne ehhez egy szenzorba integrált PD AF-el ellátott mFT váz is van egy olyan érzésem, hogy már jó ideje ezen dolgoznak gőzerővel. Ami ha összejön akkor az azt jelentené, hogy egyrészt valószínű tényleg nem lesz több FT váz, de ugyanakkor maga a rendszer az mégis tovább él. Ez talán magyarázná is kissé az évek óta e téren zajló egymásnak néha némiképp ellentmondó ködösítést. Nem lepődnék meg ha még idén bemutatnának valamit a témába. Ebben az esetben a már amúgy is remek mFT rendszer egy újabb hatalmas lökést kapna.
-
arn
félisten
megneztem, hogy az epl2nel mennyit er a szenzorstab a ket fixszemmel - a 20asnal 1/10, a 45osnel olyan 1/25 vagy felette hasznalhato. tehat a 2fe megvan. ha biztosra akarok menni, akkor egy 1/20 es 1/45 kornyeki ido biztos jo lesz. bar ennek utobbinak sok ertelme nincs, ha portret fotoz az ember

teles rossz tapasztalataim miatt inkabb az isot nyomtam az utobbi idoben, de most majd batrabb leszek.
-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
ez már több mint tökéletes. nekem a gyútáv mondjuk furi, de ez szubjektív.
amit sajnálok, hogy a sokak által várt m4/3-os 12-60 most nem tűnik túl valószínűnek, mindkét gyártó kijött már a saját 12-xx zoomjával. sztem kellene egy, a kitobinál mindkét irányban nagyobb átfogású, valamelyest fényerősebb obi. -
arn
félisten
jah... kitben 800rol indult, az most 570. orulnek, ha az em5 is elszenvedne egy hasonlo esest

-
arn
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
pedig ennyiert elgondolkodnek rajta - azert zartam ki az elejen, mert draga... az evf es a stabi hianyozna, viszont kisebb a mostani vazamnal is (ezert hasznalok negyharmadot), es jobb minosegerzetre, franko a kezelhetosege is. egy 14-45tel jo turakombo lenne.
ha az ar nem szamit, akkor persze siman em5.
-
arn
félisten
nalunk is esett a gx1 ara, miota kijott az em5? vmi 700-800 dollcsi remlik, most meg 540 a vaz a shopokban.

-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szerintem sincs gond ezzel a látószöggel.

De persze olyan ez az obi, mint az extranagylátók, egyrészt meg kell tanulni velük fotózni, másrészt tudni kell mik azok a szituációk amiknek egy ilyen obival érdemes nekimenni.
-
FEDman
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Nálam hibátlanul megy, de akkor neked itt van így is:
Pekka Pokka
http://www.pekkapotka.com/journal/2012/6/26/olympus-zuiko-m-75mm-f18.htmlkép
http://www.pekkapotka.com/picture/62%200625-5927.jpg?pictureId=15335975100% crop
http://www.pekkapotka.com/picture/62%200625-5927-2.jpg?pictureId=15335976 -
FEDman
addikt
Pekka Pokka M.Zuiko 75/1,8

Alap hogy minél nagyobb a tárgytáv úgy nő a mélységélesség, pont emiatt leginkább arra voltam kíváncsi, hogy egy egészalakos portré esetén mennyire határozott a DOF a 75/1,8 esetében.
Nos, ezen a képen még annál is nagyobb a tárgytáv, mint amire gondoltam. Ha a bicikli méretéből indulok ki akkor ez a kép bőven volt olyan távoli, hogy akár egy kisebb csoport is elfért volna rajta egészalakosban és ehhez a képes a bokeh nagyon kellemes és határozott.

Ja és ilyen körülmények között is meglepően penge a cucc, a fenti nyitott rekeszes kép széléből egy 100% crop.

Ez az obi nagyon közel van a tökéleteshe, egyedül az ára rondít egy picit bele a képbe.

-
need
addikt
Sziasztok..
Nem akarok hülyén meghalni..és persze fúrja az oldalamat a kíváncsiság is a mi miért és minek van dolog..
röviden és tömören..
Olympus EPL1 gépem van.."Most nyílt rá lehetőségem hogy éjszaka manuális objektívvel fényképezzek..!
1 perces záridős képek..állványról..elég jól sikerült.. na meg ha a blendével is szórakoztam volna az lett volna még a jó...!Na most ha végig pörgetem az 1 percet a kijelzőn jön az a szó hogy "BULB" nekem nem mond semmit..és ki próbálni sem tudtam..nem volt hátra más mint hogy elolvassam a gép használatánál mit ír a Blubra.. Na addig jutottam hogy maga a bulb úgy müxik hogy ameddig az exponáló gomb le van nyomva..na majd kipróbálom..viszont van ilyen a menüben hogy Bulb időzítés..ez mi a bánat akarna lenni..ha jól emléxem fejből.. 1 perctől indul és 30 percig tart.. ezzel mit lehet kezdeni..? mi értelme van ennek...?
Majd ezután valóban kipróbáltam és az addig és úgy van nyitva amíg én az exponáló gombot nyomva tartom..de a talány a BULB időzítés a menüben.." -
Schanyee
senior tag
Nekem nagyon tetszene ez a GF5, de újonnan eddig 220 000Ft-ért láttam csak, ami szerintem erősen túl van árazva még úgy is hogy kb sehol sem kapni. Egyébként elvileg áttervezték a markolatát, majdnem olyan mint a GX1, szerintem az X-es obival nem kell a kieséstől félni ha nincs extra nagy kezed.
-
Tulku
veterán
válasz
IRON STORM
üzenetére
1. új, tehát drága...viszont kicsi, vigyázz, ki ne essen a kezedből...ellenben semmit rá nem tehetsz...tehát evf-et felejtsd el
2. szenzor mintha jobban muzsikálna sötétebb képrészeken és este mint a gf2-3-ban...imagine resource-on vannnak már tesztképek, ha a gép összehasonlítást választod mazsolázhatsz...persze ezek jpeg-ek, abban a pana nem túl erős.
3. pl most meg tudsz venni egy g3 kitet a fizetős hirdetős portálon 130-ért...amit a gf5-ről jó darabig nem mondhatsz el...és az rendesen odaver a gf-nek... -
IRON STORM
őstag
Panasonic GF5 gépről valami info esetleg? G3 ill GH2 gépekhez viszonyítva hol állhat?
-
arn
félisten
hat remelem rajta maradnak azon az uton, amin most elindultak... ude szinfoltja a fenykepezo piacnak, es nem fogja oket bekebelezni vki.
-
Mhamster
tag
Na tapogattam egy kicsit a Pana G3-at. Záridő-állító tekerentyű nem tetszik, túl mélyen van szvsz, fogásra nem jobb mint az EP1 pedig nagyobb, de tetszik az evf.
Gondolkozós még, de alapvetően nem rossz. -
arn
félisten
nem tudom hova tunt a hozzaszolasom, de mft eseten szvsz jo dolog, hogy ket gyarto is benne van a pakliban, es egymassal versenyezve adjak ki a vazakat es obikat. ez meglatszik a fejlodesi utemen, a termekek szaman, es a novekvo minosegen is.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem kicsit, nagyon.
-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
komoly cuccok. dicséretes, hogy a "kit zoomok" 1/2-1 stoppal világosabbak a szokásosnál, de egyértelmű, hogy ez a rendszer, meg az egész koncepció a fixekről szól. a 14/2.8 helyett egy 10/4 sztem mókásabb, de a 23/1.4 meg a már futó 35/1.4 totális telitalálatok.
egy új, olcsóbb váz várat már csak (még) magára. felőlem lehetne tisztán EVF a kukucska, de az AF-en illene javítani.
ja, még két dolog: 1. az árak... 2. Sony, lehet tanulni... -
doktor úr
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Videóra ultimate cucc.
Ezzel nem vitatkozom, viszont van pár idegesítő dolga. A legnagyobb megütközést az keltette bennem, hogy ha HDMI monitort kötsz rá, akkor nem megy a 720p (hackelve sem). Nem lehet rá színprofilt tölteni. Nagy kézzel áldott meg a sors, így mindig benyomok valamit rajta munka közben. A monitoros dolog elég súlyosan érint, a többivel együtt tudok élni, és nagyon szeretem a kis gépet, tényleg a legjobb! Van egy 600D is, fogásra sokkal jobb (a súly nem szempont nekem), de nem számít, mert van ilyenem
-
madgie
titán
Hehe, ezt a progit imádom az iPad-re (720p videó), pedig alapjában véve csak egy móka

-
FEDman
addikt
A Fuji-tól hamarosan értező 56/1,4-el (ekv. 84mm) azért ha duzzogva is, de azért ellennék.

De hogy ne csak off legyek az M.Zuiko 75/1,8-at is el tudnám viselni. Az ekv. 150mm nem az a tipikus portré gyújtótáv, a 45/1,8 maradna mindenképp a szűkebb helyekre, de ahol van tér, ott ez az ekv. 150mm az piszok jó tud lenni portréra. Meg hát ezzel a fényerővel (pláne ilyen nyitott rekeszes teljesítmény mellett), az OM-D stabijával belső térben kevés fény mellett (pl. koncerten) is lehet ezzel vígan fotózni vaku nélkül. Ilyen körülmények között szerintem ez egy tökeletes "nagy" tele.

-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Persze, jó az ekv. 90 mm, de ha az ember álmodozik, ne kössön kompromisszumot.

Madgie,
nyilván, nem érdemes technózni, mert ha az ember a saját képességeit veszi figyelembe, elég lenne egy X10 vagy iPhone is.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor is jó, ha nem hekkeli agyon (villogtatja videónál a kiégett részeket, meg ilyesmi), az Extended TC funkciója kültéren nagyon-nagyon használható, HDMi-n kitolható akármire a nézőkép, ilyesmik. Videóra ultimate cucc.
-
válasz
FEDman
üzenetére
ehhez képest a sony topikban a fujit ekézik. hááááááát... ez a roadmap nagyon rendben van! és van egy kis dugi infó is benne: a 27/2,8-as pancake biztosan egy nagyon olcsó obi lesz, ami ráadásul kispénzűeknél kiváltja a 23-ast és a 35-öst is. márpedig ennek akkor van értelme, ha egy olcsóbb váz is jön alá...
-
Mhamster
tag
válasz
madgie
üzenetére
Ja, hát 45ös olynak megfelelő obim van (portréra tökéletes), igazából olyan objektív kell azon kívül amit az esetek nagyrészében a vázon tartok. Az a nagy probléma, hogy most elkezdtem olvasgatni a teszteket a 25-ös lejkáról, és csak 100$al több mint a 20-as.
14-es fix nekem túl nagylátó általános használatra, de így a 20-25 között nagy dilemma lenne... -
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
mutass neki videokat

-
nord_
veterán
Hát, srácok nekem volt lehetőségem alaposabban próbálni az X-Pro1-et... téglácska, de abszolút nem zavaró, képminőségen érezhető a nagyobb szemzorméret, AF gond pedig _egyáltalán nincs_. Véleményem szerint pont annyival drágább, amennyivel jobb.
Nálam objektívek terén a(z ekv.) 24-50-135 sor az álomtrió, így a Fuji: 14, 35; Oly: 12, 25 páros alulra adná magát. Kistelében én imádtam croppos APS-C vázakon a 85 1.8-ak kábé ekv.130mm-nek megfelelő látószögét, sajnos itt nincsenek ilyen obik.
Kompromisszum az élet.
Szerk.
Madgie, fene egye meg... akkor át kéne állítanom magam a fotózás szeretetéről a vidijóra?
-
madgie
titán
Kicsi, jó építésű, alapvetően nincs rajta a csúnya G betűn kívül semmi hajmeresztő, csak egy tenyérbe simuló okos kis váz. Az E-M5 hátulja konkrétan olyan szép, mint a nyolcvanas évek elfuserált autói, persze ezen kívül egy csodaváz, (szinte) minden tekintetben csúcs a Micro 4/3-nál. A G3-nál jól jön ki a Q Menu is, konkrétan egy csomó jó dolgot lehet oda a három sorba zsúfolni, nem hiáyzik a sok hardveres gomb (ami van, az meg okosan programozható, egylövéses spotra vagy ae-lock-ra)
Egyébként legyél büszke a kis GF1-edre, az enyém most is rövidfilm-forgatáson van, Jani haverom imádja, főleg a kis 45/1.8-cal

Mhamster: a G3-nál az az fura, hogy hiába ott rajta az EVF, mégis nagynak tűnik rajta a húszas
A kis 14/2.5-tel meg a 45/1.8 nagyon szép viszont rajta, gyakorlatilag azok az objektívek mutatnak jól rajta, amik szinte vékonyabb átmérőjűek, mint a bajonett maga 
-
Mhamster
tag
Én is ott tartok most, hogy az EP1et lecserélem egy G3-ra ősszel ha visszajöttem az országba, meg kap egy 20al palacsintát (vagy egy 25ös lejkát).
-
arn
félisten
azt akartam is kerdezni - a saturnban lattam em5 makettet (vagy belso nelkuli modellt, passz). ez mennyire egyezik meg a rendes verzioval? mert itt nem voltam elvarazsolva a minosegerzettol... ugye eloben nem ilyen?

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ikszpróván nálam kicsit krumpli méret már, tudom lajka, meg egyéb szent-féltégla, evvan

Szerk: mérteben sokkal kevésbé tégla az E-M5, csak szegénykémnek a segge mocskosul ronda
Még mindig ott tartok, hogy számomra a G3 a legformásabb pici micro-váz. -
Mhamster
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát zajban azért a Fuji rendesen lealázza az em5-öt.
Ettől függetlenül nem kérdés hogy az oly miatt döntenék én is.
-
arn
félisten
jo ez a fuji, de elvetemult ara van, meg az em5hoz kepest is. kivancsi vagyok a zoomok minosegere. hasznalhatosagban az mft lassan az egyik legjobb rendszer lesz.
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Viszont kijött két szoftverfrissítés is az XP1-hez (csak FEDmannak, mert miért ne
), és egyik sem érintette a legfőbb gondot: az autofókusz sebességét. -
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azon gondolkozol, hogy E-M5-öt, vagy egy XP1-es repülőt vegyél e magadnak?

Kiirhadnád szerencsétlen Fuji rendes nevét, ezt így rossz nézni, egy jó darabig nem is értettem mit értesz XP1 alatt.

-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha most vennék, nem volna kétséges. De jövőre? Hmm. Azért a dupla ár üt. És egy év múlva még nagyobb lesz az árkülönbség.
-
FEDman
addikt
Eddig úgy ahogy távol tartottam magamtól még a gondolatot is, de azt hiszem most már lassan én is elkezdem csorgatni a nyálam a Fuji rendszerével kapcsolatban.

-
eeXaa
addikt
....amit, 1 óra próbálgatás után megálapítottam, hogy az iso performance valami egészen más a g2 hez képest, ...
..azért még egy tele zoomra benevezek...
valószínüleg 45-200 lessz belöle, de ott van még a 45-175x elgondolkoztató, hogy megérne e annyival többet.... ? -
eeXaa
addikt
...Pana 14-140 helyett összeállt valami más... Pana G3, (végül fekete lett) és Oly 45 1.8 ...szerintetek jól választottam?

-
robi-k
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
A Pana 20-as remek obi, ha meg (esetleg) megkapná a 14 pana palacsinta jóval gyorsabb és halkabb AF rendszerét, még jobb lenne. De ha mégsem kapná meg, akkor is be fogok szerezni 1-et, max karácsonyi ajándéknak (bár még várok év végéig, hátha lesz v.2 verzió a 20 palacsintából)

-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Ha valamit akkor a kontrasztot azt sose hiányoltam 20-as palacsintából.

Ami a tipikusan Sigma obikra jellemző kicsit sárgás színvilágot illeti az persze egyéni ízlés kérdése, elfogadom ha valakinek ez jobban bejön.
Mindenesetre én nem bánom, hogy a Pana obinak naturálisabb a színvilága. Kiindulási alapnak ezt jobbnak tartom. Ha meg a téma úgy kívánja akkor LR-ban egy pillanat alatt keverek magamnak a natúrból fincsi meleg színeket, vagy épp hűvös hideget, ahogy épp a hangulatom kívánja.
Amúgy a Sigmáról se változott a véleményem, egyáltalán nem rossz üveg, NEX-re még értelme is van. Ezzel szemben mFT-n ezekkel a paraméterekkel én személy szerint nem sok értelmét látom.
-
fattyu
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Az 1.7 vs 2.8 képeket igazán számítsba se vettem mert tök értelmetlen. De az 5.6 vs 5.6. A sigmáról hiányszik az a szürke fátyol... Az hogy picit melegebb az egyéni ízlés, de a nagyobb kontrasztot hátránynak azért semmiképp se írnám

De mint mondtam már sokszor nem értek a lovakhoz itt meg még kibic is vagyok.
-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Hehe, jobban tetszik a képe?

Lehet nem ugyanazt nézzük, miben tetszik jobban a Sigma? Csak mert minden mutatóban jobb a kis palacsinta. Ha vignettára gondolsz akkor igen, nyitott rekeszen a Pana jobban vignettál (amit amúgy én személy szerint imádok). Viszont ez is olyan hogy ha korrektek akarunk lenni és f/2,8-tól vizsáljuk ugyanaezt ahonnan a Sigma amúgy indul akkor ezen a területen is a Pana lesz a jobb.
-
FEDman
addikt
Nemrég volt róla szó, hogy most hogy a Sigma is beszállt a buliba melyik a jobb választás, a Lumis 20/1,7 vagy a Sigma 19/2,8. Nos az árukat is figyelembe véve nekem továbbra se változott a véleményem, hogy szerintem melyik a jobb vétel, de mindenestre itt egy remek összevetés, ez alapján mindenki eldöntheti maga, hogy neki melyik éri meg jobban.

-
nono, a pen vázak stabija eleve gyengébb, mint a korábbi oly stabik (4/3 vázakon), de azt hiszem, hogy az e-pl vázaknál még azon belül is gyengébb. ráadásul pont 1/60 és 1/100s között sokszor hibásan is működik, és bemozdítja a képet. szóval, ne ebből vonj le következtetést a szenzor alapú stabira en bloc. nagyon meglepődnék, ha az e-m5 nem hozna 4 fé-t ilyen fókusztávolságnál.
-
arn
félisten
válasz
schawo
üzenetére
nekem rendszeresen bemozdul 1/200on... ha biztosra akarok menni, inkabb 1/500 koruli ido kell. a reciprokszabalynak a ketszereset szoktak javasolni, mint biztos pont nagyobb fokusznal. nekem is ez a tapasztalatom - ha nincs jo napom, keves a reciprokertek.
a multkor egy rakat sz*r homalyos allatkerti keppel tertem haza, azt hittem a stab tobbet er. amig nem volt stabom, legalabb rakeszultem, most meg siman olyan zaridovel akarja auton csinalni, ami nekem keves.
-
arn
félisten
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning
üzenetére
He-he, 1:0 a javadra
Bááár, valami készülőben van, a cég (amúgy német cégbejegyzésű Dune HD, és már rég nem izraeli HDI) zárt belső fórumán azt írta a marketingvezető, hogy kb. az ősz elején lesznek új fejlemények a Pro-ról, bár azt is leírta, hogy messze nem ez a fő vonal a cégnél, ezt amolyan pi-ár terméknek szánják, és nem ez fogja hozni nekik a bevételt).Amúgy még nagyon pletyka szint a v.2.
-
Sza_Sa
senior tag
Üdv, remélem leendő társak!
Tudna valaki nekem segiteni NatGeo-s kedvezménnyel kapcsolatban? Meglépem a váltást, ma feldobtam a 7d-t az összes cuccával együtt, vennék egy em-5-öt valami obival. Csak az eredeti ára az eléggé horror, annyit nekem nem ér.
-
robi-k
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egyetértek, nekem 60 eFt érne meg egy használt 20/1,7 obi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

még folytatom a propagandát ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bááár, valami készülőben van, a cég (amúgy német cégbejegyzésű Dune HD, és már rég nem izraeli HDI) zárt belső fórumán azt írta a marketingvezető, hogy kb. az ősz elején lesznek új fejlemények a Pro-ról, bár azt is leírta, hogy messze nem ez a fő vonal a cégnél, ezt amolyan pi-ár terméknek szánják, és nem ez fogja hozni nekik a bevételt).