Hirdetés
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Hát, erősen gondolkodom... Szerintem ha lenne egy fényerős ekv. 40-es obi (pl. a sokat dícsért pana 20), az rá lenne gyógyulva a vázra.... De nagyon gondolkodom. 10 hónapos a gyermek, már megyünk mindenfelé, de mire összepakol az ember babakocsit, cumit, cumisüveget, tartalékpelenkát, medvét, oroszlánt, a gép már sok/nagy. Emellett ha a nyakamban van, nem tudom felvenni a gyereket.
Amúgy tényleg simán hozza egy Pana g3 egy dslr képminőségét? Iso meddig jók a képei?
Ja, még annyi, hogy az Oly om-d e-m5 kibeba..ottul tetszik...
-
Tulku
veterán
"Bár a G3 kitben (14-42+45-200) 268.800,- Ft."
Ezen "buzdult" fel bátortalan nem mft-s fejem, hisz köztudott, hogy a 45-200 sem egy palacsinta, bár valóban kisebb (mint helyesen megjegyezted, hiszen nálam rendre 1-2 napot töltött a 14-140) de akkor is jobban ajánlanám mint az idézőjeles kombót...s mivel pana a váz, így nálam oly obi zúmként szóba sem jöhet...
Persze ez az én tévképzetem, másnak lehet más súlyozás...egy biztos; a 14-140 egy ki.....ott jó objektív, annak ellenére hogy Hawking is nézegette már a black hole koncepciója felvázolásánál (ennél finomabban nem tudtam megfogalmazni) de beltérben vakuval elmegy...
persze nagy...
Madgie:
"A G3 zöldje például nem tetszett nekem annyira, mint a GH1/GF1-é."Na végre....
Igen, pontosan így van...most a gagyi 12 mbit.-es x10 harmónikusabb videót lő mint a nemmondomkimicsoda... -
madgie
titán
Szerintem is az. Én még a 14-42-t sem szerettem rajta (bár az én bajom), szvsz arra a cseppségre pici fixek valók

Más: megint kisfilmeznek a GF1-gyel. A fél brigád odavan érte, már hívott az egyik srác, hogy nem-e tudok egyet, a kislánya lovagol (nem úgy
) és tök jó volna egy ilyen kicsi, de jó videóképességű vázzal megörökíteni. Szerintem amúgy a régi vázak jpg szín/tónusa is rendben van,a kulcsszó a smooth színmód és a visszavett kontraszt/szaturáció. A G3 zöldje például nem tetszett nekem annyira, mint a GH1/GF1-é. -
eeXaa
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
.....tényleg jobb mint a g2-é

-
Tulku
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Na most ezt megveszed 130-ért...oszt eldobod 25-ért a 14-42-őt és veszel (index m4/3 4437 hsz) egy 14-140-et és egy 45 1,8-at 190-ért. Marad 80-ad...azon veszel egy vakut (majd megírják milyet, mert én hülye vagyok hozzá, nem vakuzok) vagy veszel egy 20-as panát, ha jót akarsz, napokban volt eladó 80-ért...és megérkeztél.........

-
eeXaa
addikt
...nekem van is épp eladó G2 kitem...

-
válasz
Freddy76
üzenetére
- nem olyan rossz a 14-42-es pana, szerintem abszolút vállalható
- pana vázhoz inkább pana obikat vegyél, oly-hoz oly-t, már csak azért is, mert kitben olcsóbbak, külön irreálisan drágák
- a 12-50-et semmiképp nem venném meg, csak ha vázhoz kapom kitben. nagy.
- ha tényleg kell evf, akkor az vagy drága külön evf lesz (pana gx1-hez, vagy oly vázakhoz), vagy drága vázon lesz (gh2, e-m5), vagy marad a gh1/g3most, hogy mindezt leírtam, én simán az itt-ott hirdetett g2 + 14-42 kitet venném, 89e ft-ért hirdetik, picit alkudni kell belőle és hurrá.

-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Nem vagyok vakuművész, az a lényeg, hogy ha beltérben fotózom a meseszép kislányomat, akkor tudjak plafonról fényt visszaverni a gyönyörű arcocskájára. Wireless nem szempont, a forgatható fej fontos. Kínai vakukat kerülném, a metz teljesen jó.
A pana és az oly vakuban is kompatibilis egymással?
Amúgy mókás, annak idején azért nem vettem milcet, mert drágállottam. Mostanra pedig olyan árú lett a dslr szett, hogy egy normális m4/3 szett kijön belőle.
-
Freddy76
addikt
A pana 14-42 ennyire rossz? Vakut milyet érdemes venni egy G3-ra?
A 14-es (ekv. 28) kezdő lenne a minimum. A felső részén vagyok inkább kompromisszumkész, egy ekv. 100-al én akár elégedett is lennék. Nekem az Oly 12-50 így egy nagyon jó átfogás... A sógornőm tizenakárhányszoros zúmját úgysem érem el, úgyhogy mindegy is

-
arn
félisten
fenyeros, illetve stabilizalt obi? szvsz nem art
ha egy palacsintat vennek, az tuti a 20as lenne.a nikonos 18-105nek nincs mft megfeleloje... mashogy kell osszerakni, az atfogast, vagy lemondani egy reszerol. pl 14-45 vagy 14-140, ha mar pana g3. ezt az olcso de jo nikkor obit irigylem is a nikontol. nekem is pont ez lenne a megfelelo atfogas, johetne az a 12-60.
-
schawo
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Ha túléled 28mm kezdővel, akkor G3 duplakit (14-42 + 45-200) és hozzá valamilyen kedvenc fix a 14/2,5 20/1,7 45/1,8 listáról.
Ha nem, akkor tényleg és hozzá egy Oly 12-50 és egy Pana 45-200
Ha kiegyezel 90mm ekvivalenssel, akkor G3 alapkit (innen eladod a 14-42-t, röhej, hogy nem lehet csak vázként kapni, vagy valami normális kitben) és hozzá 3 fix: 14/2,5 (ezt ebayről, újonnan 55-ért, így a 14-42-re 25-t kell csak ráfizetni), Pana 20/1,7 és Oly 45/1,8
Ekv. 100 fölé csak a telezoomok vannak, meg az új, horror árú Oly 75mm/1,8
-
Freddy76
addikt
válasz
Mhamster
üzenetére
El is felejtettem, hogy az m4/3-nál kétszeres a szorzó, így a 12-50 az ekv. 24-100. Az nagyrészt elég is lenne, annyira a tele nem létszükséglet. Bár a G3 kitben (14-42+45-200) 268.800,- Ft. Ha a kit mellé beszerzek egy Oly 12-50-et, nagyjából 400-nál vagyok, és ha eladom a 14-42-t még marad is valamennyi...
A kitben adott obiknak milyen a képminőségük? Úgy képzeljem el, mint egy Nikon/Canon kitobtit, vagy annál azért jobb? A 12-50 tényleg olyan penge, mint mondják? Mert ha igen, az elég is lehet...
Másik kérdés: több helyen olvastam, hogy az Oly gépeknek jobbak a jpg-i. Ez mennyire igaz? Bár múltkor mintha Marseille fórumtárs azt írta volna, hogy nem szokott utómunkázni, márpedig az ő képei igencsak odab.szósak... Persze ez nem csak a vázon múlik, sőt...
Csábít a gondolat, a méret itt nagyon is lényeg... Jó lenne kipróbálni egy gépet, kiváncsi vagyok az EVF-re és - különösen - az AF-re.
-
Mhamster
tag
Panasonic G3+Oly12-50+valami fix vagy tele, amelyik fontosabb, mivel az Oly obi nem fedi le a 150ig való tartományt.
-
Freddy76
addikt
Uraim,
Eddig azon gondolkodtam, hogy a meglévő dslr szett mellé veszek egy m4/3-ot egy általános (ekv. 40-50 körüli) fix-szel szaladgálós gépnek. Nos, tegnap elindultam a hegyre a 10 hónapos lányommal, és mire összepakoltunk, a gépet otthon hagytam, mondván, cipelje akinek két anyja van, és az asszony kompaktjával mentünk (mármint busszal mentünk, meg gyalog, a kompaktot csak vittük)... Igazából csak azért jó ez a cucc, mert a Nikonos topikban jó fejekkel lehet társalogni
.Hirtelen azon gondolkodtam, hogy eladom az egész szettet (Nikon d5100 + obik, vaku), kb. 400-ért, és beruházok egy m4/3 szettre. Ha valaki megkapná ezt a pénzt, hogyan építené fel a rendszert? Kereső legyen, azt megszoktam, utómunkára alig van idő, tehát legyen jó az alap jpg, és azért egy rendes vaku is kéne beltéri fotókhoz. Ultra nagylátó nem létszükséglet, ekv. 25-150 között lenne jó lefedve lenni... Esetleg egy alapzoom + 1-2 fix.
A váz jobb lenne újonnan, obi esetleg lehet használt, de mivel el tudom számolni, max. akkor éri meg, ha a bruttó ár kevesebb, mint 70 %-ába kerül...
Köszi a segítséget.
-
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
(Minolta X300 + Vivitar 70-210 f/2.8-4 -- középen, jóféle! Kár, hogy m4/3-on már nem karcol olyan túl jól ez az üveg, negatívon nagyon szerettem)
-
Superbad
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Gratula! Melyik suli?
...és pont 20-asotok nincs?

-
Marseille199
senior tag
Tegnap sikeresen levizsgázott lakótársam és jókomám, hivatalosan is fényképésszé avanzsált, ennek örömére szórakoztunk kicsit a tetőn

Akit érdekelneki a fincsiségek a képen, az itt nagyban mazsolázhat: masinák
-
|AP|
veterán
ez most itt kicsit OFF, de hátha:
Ilyet, vagy ehhez hasonlót nem látott valaki itthon? Pár dolláros apróság, de errefelé nem találtam, ebay-en is csak olyan eladótól aki nem szállít ide.
Tudom-tudom: kulcskarika-karabíner, de ez is egy egyszerű és viszonylag olcsó dolog lenne a nyakpánt gyors fel-levételére

-
arn
félisten
vki pana 20at arul

-
arn
félisten
en pl2nel superfine jpget importalok lightroomba, es arra eresztek ket auto profilt. egyszeruen jobb az eredmeny sokkal gyorsabban, mint egy csomo kinlodas utan. eloszor parhuzamosan fotoztam mindegyikbe, hogy melyikbol mennyi munkaval mit tudok kihozni, de nalam a jpg nyert.
xz1nel viszont rawba nyomtam, mert ott nem tetszett.
-
Tulku
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
Itt választhatsz érzékenységet, kamerát....össze tudod hasonlítani (raw módot is beállíthatsz, sőt le is töltheted, sokan megtették ezt már közülünk)
Különben szerintem a G3 jpeg-jei sem rosszak....de a pen-ek, vagy az OMD azért más világ.
Persze lehet, hogy másnak nem ez a véleménye... -
Schanyee
senior tag
Helo!
Szoktátok írni, hogy a panasonic-ok jpg-je nem épp a legjobb minőségű. Kérhetnék egy linket ahol össze van hasonlítva valamivel aminek jó? Tesztekben nem szoktak ezekre kitérni, csak megemlítik mondjuk az új GX1-nél hogy már jó, míg mondjuk a G3-nál hogy még nem jó.
A GF3 ilyen tekintetből milyennek mondható?Az mennyire szokott probléma lenni, ha mondjuk az objektív a kis váz alá lóg és esetleg állványra tenném, de nem tudom becsavarni? A kit objektívnél semennyire, mert nem lóg ki, de mondjuk egy 45-200 vagy 45-175 esetében lehet probléma? (bár ez könnyen megoldható egy plusz csavarral az állványra)
A harmadik pedig, hogy nem tudja valaki, hogy a kicsi X-es objektívre mennyire kapni szűrőket? Elsősorban egy ND szűrőre gondoltam.
Szerk.: közben megtaláltam 37mm-es a szűrőmenete, és van rá nd szűrő
-
Tulku
veterán
"The Olympus 75mm ƒ/1.8 is one of the sharpest lenses we've ever tested"
Uhhhhhh....
szerk: Elnézést...Fedman megelőzött...
-
ROBOTER
addikt
slrgear-en 75mm!
-
arn
félisten
válasz
xtremetuning
üzenetére
van, hogy a kenyelem gyoz... mert elindulok a turaobival, aztan sotet helyen rajta "felejtem" a 20asat, es utana is azzal lodozok.
oszinten szolva nem gondoltam volna, hogy ennyire bejon a latoszoge, mar hianyolnam is ezt a 35mm korulit fixet, ha masra kellene valtani. -
arn
félisten
csinaltam egy idoszakos statisztikat objektivhasznalatrol
igy mar mas a dolog fekvese - a fixek elegge lenyomtak a turaobjektivet. [link] -
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Még egy OM-D, GH2 amúgy remek EVF-ében is csak egy körömnyi kijelző dolgozik. Gondolj csak bele, ha gép tetejére a matt üveg helyére tesznek egy szép nagy OLED kijelzőt, majd aztán erre tesznek mindenféle felépítményt, akár prizmát is, na akkor milyen durva keresőt kapnánk.

Persze ez kicsit nagyobb mint a mostani EVF megoldások, de hát egy középformátumú gépen el kell hogy férjen akár egy ilyen is.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Minek ebbe EVF? Úgyis minimum 10" méretű külső LCD-n kell stúdióban használni az élőképet

-
Mr.Csizmás
titán
-
-
schawo
titán
Jut eszembe. Óccsó Oly 25/1.8 és drága Oly 12-60/2.8-4.0 [link] (meg nem erősített hírek szerint...)
-
ROBOTER
addikt
Nem tudom láttátok-e, hogy a Fuji milyen fényerővel tervez teleobjektívet jövőre.
55-200mm 3.5-4.8 - na erről pofázok az m4/3 kezdete óta (sőt már dSLR időszakban). Ebbe az irányba kellene vinni az egész rendszert. A megfizethetetlen kuriózumok pont annyira értelmetlenek, mint a 6.8-as végű obik. Mindig ott lesz a két érzés közül valamelyik, hogy vagy brutális pénzt fektettél a cuccba, vagy magyarázkodnod kell, ez miért is jó így lyukkameraként. Pedig lehetne ezt rendesen is csinálni.
-
eeXaa
addikt
...hihetetlen amúgy milyen jó a negyvenötös.... sokat filóztam rajta, hogy szűk lessz szűk lessz, de a minőség mindent feledtet... olyan corpokat kanyarintottam ki a képeimből, hogy ihaly... és ha mondhatok ilyet: ... valahogy használhatóbbnak találom mint a 20 as panát...
...pillanatnyilag ugy gondolom eddig ez a kis bestia volt eddig a legjobb beruházásom a rendszerbe...
-
sphe
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Valóban igaz! - és annak idején még tele volt az eBay e-pl1 távkioldós termékekkel. Valószínűleg kiderült a turpisság és sokan visszaküldték a termékeket, mert egy remote epl1 találatot nem kapok most rá.
-
eeXaa
addikt
....nos uraim itt található az eredménye, mire juttottam az ujdonsült kombóval.... G3+oly45
-
need
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
a tőled kapott kis palacsintával..??

nézegetni na meg állvány az csak péntek este lesz..

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
De spottal mérjen ám rá

-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
és ismét milyen jót nevettünk vidéki versenyzőnk fanyar humorán..

-
need
addikt
írni akartam valami szépet..de csúnya lett belőle..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
na meg az sem jó nekem ha ezért kitiltanának.. 1 kis időre..

mindamellett hogy nincs távkioldó támogatás ezzel még együtt lehet élni..
én nagyon szeretem a kisgépemet.. és ragaszkodom hozzá mint nyugdíjas bányász a hűség jutalmához..!
Mr.. te is miket nem írsz...?!??!
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
tényleg rendes volt tőled és hoztad..a távkioldót meg a vudu baba is ott volt nálad..

de mint mondtam és már futottam 1 kört ezzel..de legalább most már nyugodt vagyok..

-
-
arn
félisten
-
-
arn
félisten
bakker... jo hogy tajekozodom elotte

The required sensor movement (both speed and range) increase with the focal length of the lens being used, making sensor-shift technology less suited for very long telephoto lenses, especially when using slower shutter speeds because the available motion range of the sensor quickly becomes insufficient to cope with the increasing image displacement.
-
arn
félisten
kiserleteztem meg a szenzorstabbal, es nekem van egy olyan erzesem, hogy turaobinal azert nem hatekony, mert tul messze van a frontlencse sikja a szenzortol. ergo minel hosszabb az obi, annal kevesbe hatekony. ez objektivstabnal kevesbe all fenn.
pl "sikerult" 150en 1/400ad mellett is bemozdult kepet loni, addig volt, hogy az 1/160ad meg eles volt. de meg 45 es 20mmnel is hektikusan valtozik, hogy mit sikerul "megfogni", es elmarad a fixnel tapasztalt ertekektol (ott egy sort kaptam, hogy innen homalyos, innen meg eles). mongy az em5 stabija tobb sikban mozog, azt lehet kevesbe befolyasolja. mar ha igaz, amit irok
jo lenne tobb objektivvel tesztelni, de sajna csak ez a harom van. -
sphe
senior tag
Ezt milyen információk alapján gondolod? Egyszer majdnem vettem egy kioldót az ex- epl1emhez csillagfotózásra.
-
Többek örömére szeretnénk újraéleszteni a "Kreatívkodjunk egy témára!" PH!otóstopikot.
Örömmel venném, ha a rendszeres olvasók részt vennének ebben a remek játékban!
A játékról az alábbi oldalon tájékozódhattok: Játék
u.i Kedves tükör nélküli fórumtársak, lehet jönni szorongatni a kreativitással a tükörrel rendelkező fórumtársakat!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) és tök jó volna egy ilyen kicsi, de jó videóképességű vázzal megörökíteni. Szerintem amúgy a régi vázak jpg szín/tónusa is rendben van,a kulcsszó a smooth színmód és a visszavett kontraszt/szaturáció. A G3 zöldje például nem tetszett nekem annyira, mint a GH1/GF1-é.

)))))))
Nincsenpénz, szegény , albérletben élő fotós diákok vagyunk