- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elit3Zotya
addikt
Sajnos igen, több tesztben említik hogy óriási szakadék van az emui vs harmony között képfeldolgozásban.
Pl lehet egy csúszkával állítani egyszerre az élesség/kontraszt szintjét az xmage profilokon belül, ami nagyon nem mindegy.
Ha minden igaz jön emui-ra is frissítéssel, de hogy valóban benne lesz e a márciusiba, azt nem tudni még biztosan. -
Isti2
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Ennyire más a kamera sw?? Tényleg jobb a harmony os mint az emui, de miért? Azt hittem hogy egyforma minden kivéve a Google támogatást.
-
Elit3Zotya
addikt
[link] Itt az ultra a legjobb mondjuk, de ő a HarmonyOS verzát használja ami sokkal jobb képfeldolgozást tud, ha minden igaz márciusi frissítéssel el jön az emui-ra is, kíváncsi leszek rá.
-
lolal
senior tag
Március 2-ig van rá 25%-os kedvezménykupon (A25PURA80), amivel 359 992 forintra le lehet nyomni a végösszeget.
Itt volt az arcomon egy kaján mosoly...mert eleve a Google teljes hiánya...ráadásként 60 fps sincs amit még túllehetne élni, de kérem ...egy 2022 es SOC van benne, indokolatlan melegedéssel ami, oké hogy ma sem gyenge erőben, csak ugyanakkor nézzük már meg a konkurenciát mit ad 360.000 forintért... Ez így önmagában szánalmas ennyiért. 199.900 ért azt mondom talán lenne egy két mazohista... így viszont
Vicc az egész... -
mhydas99
őstag
A Mate 40 meg kapott licenset, elozetes szerzodesuk volt mar ra igy a GPU a sajat procijukban is ARM license volt ugyanugy, mint a procimagok. Azert tudta. Ma mar nem lehet amerikai/nyugati technologiat hasznalniuk, igy minden sajat, le is vannak maradva ugy 5-7 evvel. Ahhoz kepest igy is derek amit az asztalra tesznek ekkora tempoban.
-
rdt89
addikt
Azért érdekes ez a 4k/30fps, mert a Mate 40 Pro még az előlapi kamerával is tudta a 4k/60fps-t saját SOC-al, sőt a 240fps lassított videót is tudta az előlapi kamera/. Szomorú vagyok, hogy a Mate 40 után ez lett velük, de remélem továbbra is, hogy pár év és teljes értékű visszatérést mutatnak s visszatérnek régi szintjükre, saját jól megírt szoftverrel és utolérve a konkurencia hardvert.
-
MikeWazowski
veterán
Azért van bőven kompromisszum...
-
Nem "ide" való teló -
csibe1
veterán
Sajnos igen, ez tényleg komoly.
Ahogy #24 worxland is említette, teljesen felesleges errefelé erőlködni a Huawei-nek, harmadakkora processzorteljesítménnyel, és egyéb hátrányos feltételekkel.
Ezt tényleg nem tudom hogyan gondolták."A CPU elvileg tizenkét magot tartalmaz (azért írom, hogy elvileg, mert egyes alkalmazások szerint csak nyolc CPU-mag van, így felmerül a hyperthreading gyanúja is"
Erre meg mit mondjon az ember?
Tényleg hanyagolniuk kellene az itteni piacot, mert így egyáltalán nem rúgnak labdába; főleg ilyen árszinten.
Majd esetleg pár év múlva, sokkal olcsóbban; mint anno a Lumia 830-asok, hobbi fényképezőgépnek.
-
Ez valami vicc?
-
worxland
addikt
Második telefon fényképezésre, flagship áron, lassú és nem takarékos procival? Akkor már inkább egy rendes fényképezőgép kellene, nem? Szerintem teljesen felesleges a Huawei-nek erőltetni az EU piacot. A saját hazájukban így is tarolnak, itt meg lófüttyöt sem ér.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
mhydas99
őstag
Nagyon szerettem oket, de GMS meg jo vas nelkul felejtos. Az ara meg egesz egyszeruen rohej Europaban meg barhol, ahol hodit a Google. Nem tudom ki veszi meg ezeket.
Akkor mar ott a Honor, ami 90 szazalekban hozza a regi Huawei feelinget csak mukodik benne minden jol. -
Zsolt,72
senior tag
Nem kapták meg.
"Az EU-ban kapható Pura 80 Pro nem a HarmonyOS-t futtatja, hanem az EMUI 15-öt. Ez az Android 12 AOSP kódjára épül, nincsenek benne az előre telepített Google-szolgáltatások, és nincs Play Áruház sem. Helyette a Huawei HMS keretrendszer és az AppGallery van, illetve a Petal Search kereső, ami segíti az alkalmazások beszerzését, telepítését, frissítését. Ha olyan alkalmazást szeretnénk letölteni, aminek szüksége van a Google keretrendszerre, az EMUI 15 automatikusan felajánlja, hogy telepíti a nyílt forráskódú microG-t. Ezt követően még érdemes felrakni a Google Play Áruház könyvtárát elérő Aurora Store-t, és onnantól hellyel-közzel jók vagyunk. Azért hellyel-közzel, mert egyes alkalmazások így sem fognak megfelelően működni: nincs például Android Auto, se Google Pay, nem megy a jelszavak szinkronizációja a Gboardnak és a Chrome-nak, bár maguk az appok használhatók. Nem volt képes a telefon a WearOS rendszerű okosórát csatlakoztatni, mert hiányolt bizonyos Play-szolgáltatásokat."- [forrás]
-
janeszgol
félisten
Így van. Minden tekintetben ez egy nulla. Kijelző (a Redmik már 160 ezerért Dolby és HDR10+ szabványt adnak), SoC (oké jó az SD8+ gen1 a mai napig is, de ennek a VGA-ja hulladék, ráadásul melegszik az egész), kamera (oké a tele valóban jó, de ennyi, felesleges volt ebbe akkora szenzoros főkamerát tenni), szoftver (Android 12 egy vicc, nincs widevine l1).
Mindenki a szenzormérettel jön, de látható ebben hiába van 1" nem jó. Akkor meg minek?
Kuka kategória. -
jUUh
addikt
Őszintén nem értem, hogy mi értelme ennek a telefonnak, ki fogja ezt megvenni, és miért. Még ha tudod, mit veszel, akkor is nagyon kompromisszumos, semmit nem nyújt, amit ne tudna más telefon.
-
-
janeszgol
félisten
Természetesen bukta ez a telefon. A12, nincs 60 fpsakaneránál, ráadásul a kamera sem mindig jó, közepes teljesítmény (azért az sd8+ gen1 ma is jó). Melegszik is tök feleslegesen.
Anno nekem kamerában a sima Pura 70 nagyon tetszett. Ott még volt 4K60fps. -
Hallosz
senior tag
Sem nem igazán jó telefon, sem nem túl jó fotómasina.
Meglátásom szerint fontos a kamera, de túl van dimenzionálva. Főleg az elvárásokat gerjesztik, pedig a fénytant sem lehet megerőszakolni. Persze algoritmussal neki lehet menni, de mindig van szájhúzás. Sőt, az milliós fotócuccok sem tudnak maradéktalanul jó képet készíteni, abba is bele lehet kötni.
Mobilban ennél több ezzel a technológiával, nem nagyon várható el.
Google nélkül pedig ennek a használata eléggé bicegős.
-
Aryon87
félisten
válasz
Bareszotron
üzenetére
Jelenlegi helyzetben sajnos csak fotózásban erősek. És legfőképpen az éjjeli teljesítményük a kiemelkedő, főleg az extráival, legalábbis nekem (pl fénycsík, selymes víz).
Nekem pl a P40Pro és Mate50Pro emiatt van még üzemben tartva. Minden másra ott a Xiaomi14Ultra
Kíváncsi vagyok mit alkot majd az új Mate.Zotya, a Mate széria képviseli a csúcsok csúcsát, alatta van a P széria és a Mate kameráit kapja a P, de azt már fejlesztve.
-
Elit3Zotya
addikt
Megvárjuk a Mate 80 pro-t, ahogy látom többek szerint a Mate-ek jobbak fotózásban valamiért.
Nem kicsit, ezt első kézből tapasztalom, én sem értem az okát, de a mate széria jobb képfeldolgozást kap.
Nincs az a túlélesítés, nekem az 80 ultra is túltolta az élesítést majdnem úgy mint a jelenlegi pixelek vagy a régebbi samsungok, a tökéletes akkor lenne, ha a pura hardverét a mate utófeldolgozásával párosítanák. -
Isti2
aktív tag
Gondolom a 4mp-ig fotózás meg a max 4k30fps korlát a soc "gyengesége" miatt van.
Nem értem, miért nem harmony os-el jön ide, ha arra is feltehető a google minden cucca meg a play store is akár.
A kuponos ára már elfogadhatóbb, mint a kezdőár, bár még mindig magas.
Képminőségben olyan hatalmas előrelépést nem látok a p50 pro-hoz képest.Megvárjuk a Mate 80 pro-t, ahogy látom többek szerint a Mate-ek jobbak fotózásban valamiért.
-
Vtwo
őstag
A kinézte egyedi, a kamera nem rossz.
De ezzel a hardverrel és szoftverrel nem rúg labdába a "nyugati" piacokon, a márka fanatikusokon kívül (ők meg elég kevesen vannak) lövésem nincs ki veszi meg azokon a piacokon.Főleg hogy ennyiért szinte bármelyik csúcsmodell beszerezhető,erősebb vassal és kompromisszum mentes oprendszerrel. -
Elit3Zotya
addikt
Nekem volt 80 ultra nemrég, hardveresen a kamera jelenleg is a csúcs, de a túlzott túlélesítés miatt annyira nem tetszett, a fehéregyensúly és színeket viszont nagyon jól eltalálta.
A jelenlegi mate x6 jobb képeket lő a főkamerával, hiába a valamivel gyengébb szenzor.
A zoom szenzor viszont abban az ultrában(1/1.28", akkora mint a vivo x300 pro és iphone 17 pro max fő kamerája) olyan hardveres előnnyel rendelkezett, amit a jobb képfeldolgozás sem tud legyőzni.
Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.. -
csibe1
veterán
válasz
Jack Hunter
üzenetére
Akkor megint megkapták az Androidot?
Ha igen, akkor meg miért csak a 12-est??
Itt valami nem egészen kerek... -
Jack Hunter
tag
Szerintem nagyon sokan végig sem olvasták a tesztet, ahogy meglátták az árat és azt hogy Android 12...
Érdekes egy motyó amúgy. A létjogosultsága főleg Európában kérdőjeles, főleg úgy, hogy kameratelefonként mutatkozik be, mégis, csak a teleobjektív tud igazán villantani valamit. De hát ízlések és pofonok,na... Elvégre egy Rolls Royce is túlzás, mégis veszik...
-
mQWeXgsf
aktív tag
Ha nincs problémamentes Google ökoszisztéma, akkor nincs vásárlás...
-
paatrick
őstag
Borítóképen a csaj a telefonnal kb olyan hatású mint egy karikatúra. Nem kicsit van túlkapva ez a kameraháromszög

-
mrThomi
addikt
Alapból nem tudom ki vásárol huawei telefonokat. Tesztelni, oké, de hosszútávra...? Ez így teljesen felesleges az europai piacra
-
Ricardo
titán
"Pura 80 Pro viszont megáll 4K-ban és 30 FPS-el. Érezhetően melegszik is a készülék felvétel alatt úgy is, ha a kinti hőmérséklet 0 Celsius-fok körül van.
Ez nem hangzik túl jól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- Arc Raiders
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- PC Architech Shop Számítógép és hálózat szerviz
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- Asus TUF F15 FX506HE / 15,6" / i5-11400H / RTX 3050 Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest