- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Noctua-jubileum: 20 év, félmillió ingyenes rögzítőkészlet
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt nem ertem, hogy van a gépen a Basic meg a ViC20... Elmagyaráznátok?
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Igen ezt a memóriabővítést emulálja, mert az onboard chip, ami ezt az egészet vezényli, mellette 256MB műveleti ram van. Egyébként gyakszira egy alsó polcos 6 éves mobilchip. Dehát a Basichez így is űrtechnika. A többit is persze nevetve viszi.
-
Most rendeltem meg a gépet!

Igen köszi, már rommá olvastam róla ezeket.
Első lesz az FW frissítés.
Igen mert alapból 256MB ram dolgozik a chip mellett, így nem csoda hogy engedi a bővítést. Továbbá az új firmware már támogatja a patkányt is

Na a filmre marha kíváncsi leszek...Amúgy kb hétvégére lesz meg.
Asszem újabb BLOG van érőben!Alig várom, hogy újra programozzak.
Ne kérdezzétek honnan jött ez a kapcsoló az agyamban. Inkább onnan van a dolog, hogy megint unom a játékokat a gépen. Így inkább készítek valamit. -
Lord Myn
őstag
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Csináltak egy extra RAM bővítőt a C64-hez, ami akár 16MB-ra is ki tudta bővíteni az alapgép memóriáját. (REU = RAM Expansion Unit)
"Pár éve" értsd, a C64 életében, szóval 2000-es évek eleje, ha jól tudom...

-
husztiimi
csendes tag
Én is szeretnék már kipróbálni egy repikát végre. Sajnos nekem még repikához nem volt szerencsém, de hálistennek egy igazi -működőképes- van. Egy C64G két joyyal. Szeretem. Gyerekkoromban meg imádtam.
-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Egyébként érdemes firmware frissítéssel kezdeni: [link]
Ez már támogatja a REU módok emulációját is, ez egy pár éve fejlesztett RAM bővítés az eredeti C64-hez (a MAXI meg ezt "emulálja"), így 512kB, 2MB vagy akár 16MB(!) RAM-ot is tud kezelni, utóbbival már filmeket is lehet nézni a C64-gyel (persze a grafikai tudása figyelembevételével): [link]
-
Hát egyelőre nem hiszem, hogy kellene. De meglátjuk.
Először a programozásba lenne nagy szerepe.
Már tervezek programot kapásból. Csinálom a leírást ilyesmit hozzá. Van ötletem.
Aztán tudod a jó festő másol, a zseniális lop
(Made by Bill Gates)!Nem amúgy én akarom megírni,, biztos elleszek vele sokáig. De full az alapoktól kell kezdenem.
-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Csak nyugodtan, ha tudok segíteni, megteszem.

A joy tényleg jó PC-hez is, viszont fordítva nem igaz, a C64MAXI-hoz nem mindegyik USB-s joy/kontroller jó, úgyhogy ott körültekintően kell vásárolni, ha kell egy második.
Pl. én ilyet vettem hozzá másodiknak, ezzel működik: [link]
-
ÁÁÁ én is várom, remélem, holnap válaszolnak a boltból, hogy van e. Ha más nem berendelem, azt majdcsak megjön.
Hát lesz mit megtanulnom az fix... Inkább a Basic része mozgat, mint a játékok. Amúgy a Joy meg jó lesz a pc gamekhez is akár... Hiszen USBs. Így két dolog egy csapásra.Majd megkereslek privátban. ha nem baj

-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Nem baj, most majd tudsz egy MAXI-vel nosztalgiázni. Én az THEA1200-esemet várom nagyon (elvileg júniusban érkezik), egy Amiga 1200-es mindig is nagy vágyam volt, még akkor is amikor jóval erősebb PC-im voltak már.
-
hát én 2004 ben jöttem ki a kóterból. Móricz Zsigmond Műszaki Szakközép! Akkor érettségiztem meg szakmáztam.
Hát Pascal volt nekünk még a suliban. Talán Delphi a vége fele. C+ -t csak nézegettük.
Ill még HTML vol. mondjuk azt szerettem nagyon. Hát álltalánosban még nem volt gépem. mikor szakközépbe kerültem akkor volt még először 484 DX2-66 os Siemens Nixdorf. Arról váltotam PIII ra majd később kicsit mikor a suliból kijöttem előtte lett egy AMD Barton 2500+ os elég jó gépem. Utána egy kicsivel és azóta csak notik tömkelegével.Már totál elfelejtettem a programozást.
Pár évet lehúztam félig a szakmámban, notebook eladó, pc szerelő, dolgoztam mint fejlesztés tesztelő, aztán a HP nak dolgoztam notik és szervekkel egy keveset. Meg a végén még a Nissan nak weboldal és ilyesmi. Azóta sajnos eléggé kiestem a dologból.
-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
A Plus/4 valamivel fejletebb volt Basic szinten (V3.5), így azon jobb volt programozni, ráadásul beépített assembly monitor is volt rajta, a csúcs akkoriban - 8-biten - a C-128 volt ilyen szempontból (csak kicsit későn érkezett).
'96 körül 5.-es voltál? No offense, de idősebbnek gondoltalak... (én akkor érettségiztem és már javában 486-on nyomtuk, programozás meg Pascal volt meg C++, ma már ezek is viccesek) -
-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Természetesen, gyerekként nagy BASIC ninja voltam, bár az alap 2.0-ás elég puritán, szóval érdemesebb valami Simon's Basic-et vagy jobbat betölteni. Igen, a Spectrum-on is van Basic, de egy kicsit más, ráadásul ott a gombokhoz vannak társítva a parancsok, kicsit nehézkesebb (számomra) a bevitele.
De a legjobb feeling-je a kompetitív vagy co-op játékoknak van két joystick-kel, USB-n van mindkét típushoz többezer játékom, úgyhogy 1-1 ilyen retro estén van miből válogatni, ráadásul amikor a gyerekek még kicsik voltak, ők is megismerhették a Wizard of Wor-t vagy International Karate-t, nem csak a GTA-t...
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Szerk.
Bár most nézem a Spectrumban is van basic
De a C64 nél maradok egyelőre. Csak várom a bolt válaszát van e belőle ténylegesen. -
-
Lord Myn
őstag
Nekem, a "funkcionális" replikákból van az otthoni múzeumban: THEC64 (maxi), THESPECTRUM és előrendeltem a THEA1200-at is, tudom, hogy nem teljesen olyan, mint az igaziak, de a feeilingje meg van mindegyiknek.
A feleségemnek gyerekként Spectrum-ja volt, nekem meg Commodore, így újra élhetjük ezt.
Amit sajnálok, hogy nincs rajtuk analóg hangkimenet, mert így csak TV-re vagy olyan monitorra lehet kötni őket, amin van hangszóró (vagy fejhallgató kimenet).
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Igen tisztában vagyok a két gép különbségével. Ugye az Ultimate arra van kihegyezve hogy a régi hardvereket is full kezelje. Csatlakozó szinten is pláne.
-
ergoGnomik
aktív tag
A "The C64" egy emulátort futtató, ARM alapú, kártya méretű számítógép. Ha emulátort akarsz futtatni, ahhoz felesleges venned egy ilyet, megy a PC-den is. (Régebben olvastam, hogy egy régi VICE változatot használnak és "természetesen" megsértik a GPL-t. Azóta nem tudom mi a helyzet.)
A Ultimate C64 egy FPGA-ban újra implementált hardver számos bővítéssel. Ha nem ragaszkodsz az eredeti vashoz, de komolyan úgy gondolod hogy neked kell egy 64-es, akkor szerintem ezt kell venni. Persze az árak tükrözik, hogy mi micsoda. -
-
Zolaash
senior tag
A The C64-ből létezik mini és maxi, nekem az utóbbi van. Teljes méret, működő billenccsel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yézi: Ryzen 7 1800X tuning (vs. i7-2600K...?)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen autót vegyek?
- Noctua-jubileum: 20 év, félmillió ingyenes rögzítőkészlet
- Milyen okostelefont vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Próbáltad azt a részét?