Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spizzi
aktív tag
Ezt tudtam, hogy nem lesz szintezés, de nem is erre értettem az endgame tartalmat, hogy a karakter fejlődjön még a "fullos" fölé is, hanem kereskedelem, klán küldik stb.
#31 VágniValó
Az ork meg a csaj ha jól tudom viszonylag korán elérhető karakterek lesznek, nem Morgan -> Marston jellegű rendszer, hanem egymással párhuzamos. Mintha valahol olvastam volna, hogy mellékküldetéseket, barangolást, activity cumókat bármikor szabadon csinálhatunk velük.
-
Az end game-re van egy nagyon huncut tippem.
Ugye a legutóbb megosztott videók egyikében azt mondják a játék folyamán idővel 2 másik játszható karaktert meg fogsz nyitni...Szerintem Kliff meg lesz Arthur Morgan-ezve, és a sztori végén/után az end game kontentre marad az ork hapsi és a porcellán lányka. Mondom, csak tipp. Lehet köze nincs a valósághoz, de ez a gondolat motoszkál a fejemben.
-
Spizzi
aktív tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Kíváncsi leszek a játék economy rendszerére is. Azt figyeltem meg magamon, hogy 1, a grind hosszútávon jobban leköt mint a történet 2, számomra az endgame fontos nagyon, ha az nincs megfelelően kidolgozva akkor megunom hamar a játékot hiába nem értem még végére, mert ott van a tudat bennem, hogy a vége után már nincs semmi.
Anno Skyrimben rengeteg időt töltöttem fa kuglizással és "horgászattal", ebből csináltam pénzt. Lehet röhögni de szeretem az ilyen dolgokat. Itt meg a videók alapján rengeteg lehetőség lesz pénzt szerezni. Ha tényleg jó a játék és a pénzt amit megkeresel azon kívűl is el lehet költeni, hogy a karaktereidnek fullos cucca legyen akkor nálam már nyert ügy. Mittomén' szinte a végtelenségig fejleszthető a tábor, újoncok toborzása, azoknak jobb felszerelés, klán projekt küldetések ami a Features #3 is volt hogy elküldheted pár embereid valami szobrot restaurálni egy random helyen a mapon...... ha meg sok fős, nagy tőkés klán vagytok akkor komolyabb építkezési megbízások a városoktól, uralkodóktól stb.
Simán látom magam előtt, hogy úgy játszom ezt a játékot mint egy MMO-t, csak hát akkor olyan endgame is kell. Én pedig mint elkötelezett crafter és az aukciós házak felesküdött oligarchája valami jó kis economyt várok a játéktól. Lehetne valami plusz trading is, pl. karavánok, X mennyiségű nyersanyag Y megbízónak Z napon belül (ha már ugyebár bal alul számolja az eltelt napokat a játék, gondolom az sem véletlen).... és volt egy olyan hír is most 1-2 napja, hogy ha jól fog fogyni a játék akkor lesz coop mód is majd frissítés keretein belül, akkor meg mehet a player trading is.
Na jó, nagyon elkalandozósra sikerült ez a hsz, szinte már gyermeteg bárgyúsággal bír... de mit tehet az ember ha felvette a hype vonat
-
donki
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Én csak azt mondom, hogy most egy olyan irracionális elvárás fogalmazódott meg, hogy ez a játék mindenben jobb legyen mint a többi. Az a percepció ugyanis, hogy ebben a játékban egyszerűen "minden" benne van, és az az elvárás, hogy az a "minden" jó is legyen, ami végső soron annyit jelentene, hogy ez a játék a műfaj korábbi nehézsúlyú résztvevőit nem egyesével győzi le, hanem az összeset egyszerre. Ez teljesen irreális elvárás, és egyúttal biztos recept a csalódásra.
Ezzel szemben ha jobban belegondolunk, hiába jó játék a Skyrim (már ha valakinek tetszik), mert ha nem akarsz életed végéig azzal játszani, akkor egy idő után kell valami új. És végső soron az sem baj, ha nem nyomja le a Skyrimot. Vagy ha valami nem a világ legjobb játéka, hanem csak a világ második legjobb játéka, az már nem elég jó ahhoz, hogy játssz vele? -
donki
senior tag
Ezt nem tudom. Amúgy szerintem túlzott elvárások vannak a játékkal szembe, alaptalanul. Mi van akkor, ha nem tapossa a földbe az Elden Ringet, Obliviont, Witcher 3-at, RDR2-t? Hát szerintem akkor sincs semmi. Érdekes játéknak tűnik, és ha már egy Gothic 3 szintjét eléri, én játszani fogok vele.

-
Spizzi
aktív tag
Amúgy ha tippelnem kellene a core gameplay az az lesz, hogy területeket foglalunk a saját klánunknak és/vagy szövetséges frakcióknak és folyamatosan szorítjuk vissza azokat a medve páncélosokat meg azok csatlósait. A main story is e köré fog épülni valszeg. Máskülönben a falu fejlesztés, ai társak misszióra küldése, farmolás stb. nem sok értelmét látnám.
-
donki
senior tag
Na igen, ez a legnagyobb aggodalmam, hogy ez egy singleplayer mmo lesz, farmolással, fetch questekkel. Fel is jegyzem magamnak, hogy ezzel a játékkal legalább egy hetet várni fogok a megjelenés után, addig kiderül, hogy a történet és játékmenet jó-e.
-
Kolbi_30
őstag
En az mmoval jatszom megjelenes ota. A videokbol nekem az jon at, hogy ez annak a single player modja. Mert ahigy nezem mindent lehet benne csinalni, amit abban. Csak a termenyt te szeded le mas animacioval.. En varom, mar ha jart a vgahoz.
-
donki
senior tag
Amikor elér egy szintet a hype, akkor már nem feltétlenül érvényes a szabály, hogy majd megjelenés után eldöntjük, hogy érdemes-e kipróbálni, vagy sem, mert a kíváncsiság ezt felülírja. Kivéve, ha forspoken szerű förmedvény.
-
.LnB
titán
Ez a játék tipikusan a "hiszem ha látom" kategória.
-
Spizzi
aktív tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Hát ja, nincs már más teendő, csak várni a játékot.
Az is kérdés lehet, hogy mennyivel az embargó előtt adják oda a tesztereknek a játékot, mert nem egy rövid kalandnak ígérkezik. Hiába lesz 500 review, ha chapter 1-ig látta mindenki és már publikálni is kell a tesztet, mert megjelent a játék.
"Grat! Beléptél a naivak klubjába, mint én
"Bízom benne, hogy utólag az fog kiderülni, hogy nem naívak voltunk hanem egészséges optimisták.
-
-
Spizzi
aktív tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Követtem én is a példádat és előrendeltem.... na igaz nem a Collectort hanem csak Digital Standard, de annyira nem érzem még a feelinget a játékkal kapcsolatban, hogy fizikai tárgyaim is legyenek belőle. A Digital Deluxe plusz tartalmai meg elég mehh.. 1 set páncél gyakorlatilag, az is ilyen itáliai lovag feeling, nem tetszik. 18.200 Ft. volt így a beugróm a kalandra.
Költöttem már el több pénzt is sz*r játékra, de most valahogy minél többet nézem a játékot és informálódok róla annál jobban tetszik minden aspektusában, szóval remélem nem lesz bukó, nem csak az elköltött összeg miatt, hanem mert a Witcher 3 óta várok egy normális egyjátékos fantasy RPG-t és már ki vagyok éhezve
Kolbi_30
Látom én is a hasonlóságot a BDO és a CD között, de ha jól tudom (egyáltalán nem biztos) akkor ugyabban az univerzumban játszódik a két játék, ami némiképp azért megmagyarázza a hasonlóságokat. Az art design nekem kifejezetten bejön, pedig nem szoktam szeretni ezeket a keleti grafikákat a giga emlőkkel, színes-szagos páncélokkal és szivárvány neon effektekkel... de itt kevesebb van ezekből jócskán, jobban a nyugati ízléshez lett igazítva a játék így az előzetes videók alapján. -
Kolbi_30
őstag
Elso nekifutasra ez a Black Desert single player modja, par ujdonsaggal, kicsit faragott grafikaval
-
WayneGace
őstag
Ez is akkor lehet jó számomra, ha automatizálva, egyszerűsítve van. Mert én nem földműves szimulátort akarok játszani. Ha elkalandozok északra, akkor ne kelljen visszamennem délre, mert beérett a gabona. A realítás, amúgy is részleges, mert a videóban az is benne van, hogy eszik harc közben, mely visszatölti a hp-t. Ami rengeteg játékban ugyanígy van, de a valóságtól nagyon messze van. Vagy a semmiből előkapott tárgyak, a semmibe elrakott tárgyak. Ez mind nem valóságos, de megkönnyíti a játékmenetet.
-
Szerintem nem csak a playeren múlik hogy a táborban éhen halnak, remélem úgy van ha beszerzed az eszközöket akkor a makik megindulnak az önfenntartás útján.
Ha nem vagy biztos benne várd ki a megjelenés előtti review-kat, azokat főleg akikben megbízol. Ha kell ráérsz utána is megvenni, ha meg fos akkor spóroltál.

Én már előrendeltem, ráadásul a Deluxe-ot :') -
Spizzi
aktív tag
Van benne ráció amit írsz, bár nem tudom, a videóban volt 10 szár kukorica, 5 répa meg 3 gyümölcsfa, nem tudom, hogy ez így mennyire elég egy komplett falunak. Ha valóban nekünk kell etetni őket akkor a Fallout 4-féle Settlement rendszer lenne egy jó kiindulási alap(vagy amit írsz Div.)... ahol nem hal éhen senki, az étel termelő egységek nem must have, hanem ha csinálod ad valami buffot, ha nem csinálod akkor meg nem ad. De az durva lenne egy ekkora méretű és ilyen szinten szerteágazó játéktól, ha egész nap kapálnom kellene, hogy ne halljanak éhen az embereim.
Csak mozgatja a fantáziám a játék... elég jó áron is van 1-2 helyen a 70 eur Steamhez képest... hmm fa**om, nagy dilemmák ezek.
-
"A földművelés mi célt szolgál a játékban azon kívül, hogy egy újabb pipa a fejlesztők irodájának to do checklist tábláján?"
Tippre a bázisodban élő csapatot neked kell ellátni, és ha vannak ültetvények akkor ritkábban kell feltölteni a tábornak való adakozással. Úgy képzelném el, mint a Division 2-ben a settlement-eket. Ha nem valami ilyesmi, akkor tényleg céltalan.
-
Spizzi
aktív tag
Persze, teljesen igazad van, nem is vitatom, nekem sem szimpatikus a játékokban az időrablás egyik formája sem, bár az olyanok amelyek az élményt mélyítik és az átélhetőséget segítik elő, azokat szeretem.
A példa amit írtam az nem feltétlen az animációk kidolgozottságára akart utalni, hanem általánosságban az egész játékra. Továbbra is a legnagyobb "félelmem", hogy túlságosan felületes lesz a játék sok aspektusban.
Nem akarom ismét az RDR2-t felhozni, de ez a feature valószínűleg pont onnan van, a tábor/falu dolog. Ott meg volt indokolva, hogy ez a mechanika miért van a játékban, a CD-ben szilárd alapokon lesz vajon? A földművelés mi célt szolgál a játékban azon kívül, hogy egy újabb pipa a fejlesztők irodájának to do checklist tábláján? Stb.
Szerintem a CD sokkal inkább egy modernizált sandbox RPG lesz, mintsem akció-kaland RPG. Inkább mint egy újkori Elder Scrolls, mintsem Witcher 3. A Skyrimet sem azért szerettük mert hű de kidolgozott volt minden rezdülése a játéknak vagy mert milyen feszes volt a narratívája, hanem azért mert a saját korában rengeteg funkciója volt és végtelen szabadságot adott, hogy milyen karaktert építs és, hogy mivel foglalkozz. Szerintem a CD is ilyen játék lesz és inkább innen érdemes megközelíteni a játékot. Pont ezért lesz sokaknak csalódás majd vélhetően, mondjuk nekem pont tetszeni fog ha tényleg bejön az elméletem.
-
sittes79
addikt
Nem tudom mi ez a game de előrendeltem vakon a deluxot lol
-
WayneGace
őstag
Az is baromi unalmas tud lenni, ha ugyanazt az animációt kötelező megnézni. Például lehet úgy kirabolni egy holtestet, hogy szépen végigtapogatja a zsebét, meg felveszi a mellette lévő kardot. Az ember elismerően biccent, hogy gondoltak erre, rászánták az erőforrást, de kb. 3--5 alkalom után szerintem keresném az opciót, hogy elég legyen csak az E gombot megnyomni.
-
myckey
veterán
Oriic, eled ezt a jatekot elegge...
Szepen hangzik ez az egesz , meg a promozas is amik jonnek folyamatosan, de az ember ilyenkor azert megvonja a szemoldoket.
-
Ugyanezt érzem, ex Red Dead 2 játékosként. Lehet beszopjuk, és nagyon-nagyon fájni fog.
De...ha nem...szarrá röhögjük magunkat a Starfieled és CP 2077 istenítőkön.
Látjátok? Nem írtam el, hogy minősítsem a játékok nevét! Szóval az a pár nyomi, aki folyton jelent engem a kommentjeim miatt...most nagyon megvannak lőve :'( -
Spizzi
aktív tag
Basszus, számomra elképzelhetetlen, hogy egyetlen darab játékban ennyiféle feature legyen és ilyen léptékben. De komolyan, van itt MMO-kat megszégyenítő méretű pálya, decens grafika, trillió NPC a technikai oldalról, aztán most meg az előző két videóra így lazán bevágnak egy harmadikat, ami legalább 2, de inkább 3 komplett, teljesen késznek nevezhető, más műfajban induló játéknak a teljes felhozatalát mutatja be. Van itt faluépítés meg annak lakóinak a menedzselése, mittomén": a komplett Medieval Dynasty vagy Bellwright. Van itt favágás, bányászás, földművelés ami bármilyen dedikált survival játékban is megállná a helyét. Azt a maradék közel félmillió dolgot meg sem említem... mert meg sem tudnám, ebben a szűk 9 percben az agyam leolvadt amíg néztem, egy Game Awards élőshowban nincs ilyen változatosság ahol percenként másik játék van a képernyőn.
Ha nagyon rosszmájú akarnék lenni akkor azt mondanám, hogy rendben van, ezek a dolgok tuti, hogy benne lesznek a játékban hiszen a saját szememmel láttam, hogy tényleg benne vannak.... viszont nagyon felületes lesz minden és lelketlen. Ezt az érzést most nem tudom átadni, ezért inkább egy példával szemléltetném, hogy mire gondolok, az hátha segít megérteni: Red Dead 2-ben oda lopakodsz egy szarvashoz közel, célzol és nyakon lövöd. Az állat elvetődik, rángatózik, levegőért kapkod, nyüszít és az életéért küzd. Dönthetsz úgy, hogy könnyítesz rajta, oda mész és átvágod a torkát vagy akár nézheted a szenvedését is. Majd ha kimúlt akkor egy részletes animáció keretein belül lenyúzod róla a bőrt. CD-ben pedig ez úgy néz ki (feltételezés!), hogy a szarvasnak van 100-hp-ja, rálősz egy nyilat 88 dmg, mintha mi sem történt elszalad, rálősz mégegyet, találat, hp-ja 0 lesz és egy generic animáció kíséretében eldől, odamész E betű, hús az inventoryba kerül és kész is vagy. Remélem érhető a példa. Én valami ilyesmire számítok a másik 150 feature esetében is. Minden IS ott lesz a játékban, csak éppen a legfontosabb fog hiányozni belőle: a lélek.
Na de ne legyen igazam, hatalmas középső ujj lenne az egész ipar felé ez a játék ha kiderülne, hogy amúgy nem csak mennyiségben hanem minőségben is felpakol az asztalra szinte bárkit. Szurkolok neki, nagyon boldog lennék, ha ez egy jó játék lenne. Előrendelés nem lesz a részemről, mert számomra bőven kimeríti ez az egész Crimson Desert jelenség a túl szép, hogy igaz legyen fogalmát.... és már régen megtanultam a saját káromon: hogy ami annak tűnik, az tényleg az is.
-
Videó alapján 10/10 amiket visszatartottak tőlünk, farming, növények, bázis építés (már SIMS szerűen)+ bázison belüli vendor, crafting, NPC interakciók, nyersanyag ásás, fodrász, ruhák, horgászás WÁÁÁÁ
Ja és a vidi legvégén azt mondják "ennyi" majd casually mutatnak egy lóversenyt, amiről addig szó se volt...mekkora trollok!!
Kérlek legyél igaz! Ha ez bukta, én úgy kiégek játékok terén (is), hogy utána már nincs tovább. Ha tényleg jó, felajánlom a Pearl Abbys deveknek a testyem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest