Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Mini PC
- Projektor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
tudom hogy szokatlan kérés, de nem tudna valaki utalásban segíteni? el kellene utalni a daráló árát, én meg átküldöm paypalon. Nem megy a CIB tokenem ezért nem tudok én utalni, csak paypallal...
-
Surda-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Jah, megvesz mindent,aztán készül a jó kis bontott illyből a finomság

Egyébként nálam nem rúg több tízezerre a havi fogyasztás, kb egy kiló fogy/hó.
Nekem bejött a Pacifictől a la piazza és a ház kávéja is, ezek 4-5ből megvannak.
Aztán mellé mindig próbálkozok világosabb pörkölésekkel is, hogy ne unjam meg.
A 40fokban hogy tároltok 1kg kávét?
Sajnos nincs kamránk,ami hideg lenne.
Kiporciózzak 250grammot,amit csak hűtőben tárolok és a maradékot a saját zacsijában jól lezárva mélyhűtőben? -
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem kell rá a babtartály, érdemes adagonként őrölni - akkor meg elég a tampert, vagy egy kupakot ráteszel a garatra és nem kell rá a 1.5 - 2 kilós tartály. (kis tartály nagyon drága külön)

(itt csak a tamper miatt - más őrlő, de a K6-nál is megy ez!) -
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Teljesen új, kevésbé hangzatos neveket kell megtanulnod.
Úgy,mint Lucky cap, Monterosa, Pacificaffe ...
A rossz hír,hogy egyiküknél sincs free wifi, iphone töltő és bejelentkező szelfit sem fognak csinálni.
Remélem az Illy jó ideje kibontva áll a konyhában.UI: Nem tudom mennyire tetováltak a pörkölők, a másik fórumon kiderült,hogy ma már az is alapkövetelmény...
[ Módosította: Parci ]
-
Hoek
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia Lali.hu! Írtam Neked a facebookon, azt nem olvasod?
-
killerjohn
addikt
OK, megvettem
Remélem most már vége a költekezésnek... Na jó, még kellene pár csésze, mert az ikeás bögre max a párom teljes cuccainak jó, egy presszót már szivesebben innék annak valóból 
-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Lassan időszerű lesz egy lakáscsere is,ha mindent megvettél

Nálam pl ez az ipari ellen szól,egyszerűen nem fér el.#25488) killerjohn Frissen pörkölt kávéd van-e?

Csak úgy mókából szánj rá kis pénzt, hogy össze tudd hasonlítani a szipiszupi Davidoffal
-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ha anno lett volna türelmem kiváni egy ilyent, most lehet nem azon agyalnék, mire cseréljek
Igen ezek rohadt nagy darabok, ezért ipari darálók, és ezért akkora a babtartály, mert kávéházi használatra van. Ne töltsd tele, mindíg csak annyit, amennyit épp elhasználsz. -
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
itt látod mekkora :
https://www.youtube.com/watch?v=QoCsdsEqoN4
https://www.youtube.com/watch?v=Ch0xpQ0D6rc
-
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Köszönöm, akkor hívom az eladót

És megkérdem tőled is: ez tényleg akkor mint a videón? Kicsit úgy érzem, hogy pofátlanság egy ekkora gép ahhoz, hogy ledaráljak két maréknyi KV-t.
Jah, kérdés: a teteje ennek "légzáró", azaz beleönthetem a megvásárolt szemes kv-t MINDET (általában 250-500gr ugyebár), és benne hagyhatom, vagy azzal is szívni kell hogy saját edényben tárolom, és a darálóba csak annyit teszek amennyi kell (azaz 20 grammot...)
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nagyjából mindent leírt: tartalék gyári kés, keveset használt...
Az ott az elején a beépített olasz tamper.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Se egy Iberital, se egy Graef a kanyarban nincs e mellett.😆
-
killerjohn
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
nem teljesen értem hogy ez mit is csinál (persze azon kívül hogy darál) [link]
az espresso logótól balra az a kis tartókar a kávé karnak (benne a szűrő) van kialakítva, és így közvetlenül abba fogok darálni?
fölötte az a kerek "tamperolónak tűnő valami" micsoda ?
ÁLLJ: [link] ugye ez nem ekkora, csak hallucinálok?
nem teljesen értem hogy napi 80g kávé őrléséhez miért kell egy 5 literes ballon a tetejére
lol mekkora poén, találtam róla youtube videót, és az őrleményt tényleg egy kis karral "söpri" bele a szűrőbe

-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
A daráló elejére szerelt adagolót hívják így. Ahogy Lagoon is írta jót tesz a rögösítés ellen, doseressel dosert sepersz, másikkal a rögök miatt WDT-zel, vagy szitálsz. Megannyi lehetőség

-
killerjohn
addikt
erre? [link]
tudtok mondani 2-3 dolgot, amit meg tudok kérdezni az eladótól telefonban? csak hogy kizárjuk az ilyen gixereket, hogy nincs benne automatika

szerk: ez valami iszonyat nagy cucc
hova a fenébe fogom tenni? 
ha jól értem akkor a GRAEF CM 800 a kanyarban sincs ehhez képest ?
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem otthonra a legjobb választás (ha van helyed, és ne ijedj meg a méreteitől!). Szimpi a hirdetés, bár nem ismerem az illetőt.
-
killerjohn
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
dozeres?
Ez a Compak K6 jó cucc? Még ma el kellene intéznem, nap közben hogy estére legyen daráló
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ronin s8: mindkettőt ugyanaz az ember árulja, szerintem csak 2 hirdetést tett fel ugyanarról a darálóról. Szóval szerinted jó cucc, vegyem meg? Mik lehetnek a buktatók?
szerk: nem, nem ugyanaz mindkettő. az egyiknél azt írja hogy valami centi van rajta, meg nincs automatika (mi nincs???), meg törött a teteje. A másiknál nem írja ezeket.
-
-
Szyszko
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én 3 hete vettem, egy Graef CM800 as darálót, 37 ezer forintért, újonnan, nagyon szeretem (biztos van profibb) ráadásul szerintem nagyon jól is néz ki (nekem fontos a kinézet is!!) szerintem ár/érték arányban jelenleg jó választás.
-
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
-
killerjohn
addikt
aha, rendben, tiltólistára tettem
máshol viszont nem látok ilyen Mazzer (Super) Jolly darálót. -
lagoon79
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
igen, elég sok a rossz tapasztalat a tőlük vásárolt darálókkal kapcsolatban.
-
lagoon79
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
először is, őket felejtsd el, nehogy vegyél tőlük bármit.
a mazzer sj síktárcsás daráló. a késesre mi itt a pár ezerért kapható acélkéses darálókat érjük, amiben két penge forog.
-
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
esetleg ha látsz valamit aprón, akkor hozzám vágnád a linket?

nekem egészen kínai hogy melyik mit tud. Pl sokszor láttam itt hogy késes = NO WAY, mégis láttam drágát, késsel...erről van szó?
Ha jól látom, ez is késes?
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
40-70 közé szinte bármelyik használt ipari őrlő befér, akár egy Mazzer is, ami a darálók Rolexe...

Én mindenképpen iparit vennék, mert az már az út vége. Mazzer SJ, Compak K6, esetleg régi Macap, Faema... -
killerjohn
addikt
jó reggelt!
Eljött hát a nap, este kávé ffffffőzééés
Nos, agyaltam a daráló dolgon, és az a kérdésem, hogy mit ajánlotok? Mondjuk 40, max 70 környékén milyen opcióim vannak? Új? Használt fórumról? Felfújom a pofám és ha mondtok valami jót akkor még ma szerzek egyet
Költségvetési rémálom ez az eszpresszózás 
-
lagoon79
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
sztem az ECM, a QM és az Alex Duetto is tudja az előáztatást. mindegyik e-61-es, rotos db gép. árakat nem tudok, olvass utána.
egyébként ahogy már sokszor leírtam régebben, a Catler 9010 baromi jó választás otthonra, minőségben hozza az r-58 szintjén, használhatóságban simán leveri és árban a fele. vszeg tartósságban nem, de azt még ki tudja. persze ez rezgős, de sztem ha jól van kialakítva a gép, akkor nem zavaró.
-
ronin s8
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Utána kéne nézni. Ezeket variálják (szándékosan nem fejlesztést írok, mert berakni, kivenni egy 40 éves technikai apróságot, az nem fejlesztés), lehet, hogy már egy R58-as is tudja az előáztatást, vagy ha nem, megnézni a többi konkurrens gyártó dual bojleres gépét...☕️
-
hunspikey
őstag
Ugh - köszi mindenkinek a választ!

Már csak egy kérdésem van: van otthoni méretű - értsd giotto méret - félautomata, dual bojleres, rotációs pumpás, PID-es, előáztatásra képes gép 3000 euró alatt? Vagy ez az ami még leányálom egyenlőre?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Silent77
üzenetére
Silent77: ne csüggedj, amint meglesz a darálód, pikk-pakk összejön a jó eszpresszó! Addig meg ne is reménykedj. Szar (=nem friss, döglött bolti) kávéból a legkomolyabb hardverrel sem lehet jót készíteni, még több év gyakorlattal sem, pláne nem propelleres darálóval.
Kis gyakorlás után csukott szemmel is menni fog (persze ha minden szabályt betartasz) és nem is fogod érteni, hogy mi nem ment az elején. Kitartás!
Killerjohn: gratula a csúcs Gaggiahoz! Neked is sok sikert kívánok. A fragola(lali.hu) tamper 20%-kal növeli az esélyedet a tökéletes eszpresszó elérésére

-
Peti...(16v)
tag
válasz
enterlaci
üzenetére
Ez egy ipari gép, annak minden előnyével és hátrányával. A 80-as évek közepén készült ez a széria, a formaterv is ennek megfelelő, és a full műanyag külső borítás is ezt a korszakot tükrözi. Szerintem egyike a legrondább kávégépeknek
de talán emiatt még szerethetőbb 
A belseje: HX (hőcserélős) rendszerű, kb. 3,4 literes rézbojler van benne, szintérzékelővel és automatikus utántöltéssel. A fej termoszifonos fűtésű, de nem a megszokott E61-es, viszont a vízterítése azonos kialakítású. Ebben a példányban ugyanolyan ULKA rezgőszivattyú van, mint a kisgépekben, de létezik rotoszivattyús változatban is. Vízhálózatra köthető, saját beépített vízlágyítója van, de most a szokásos kis vízlágyító patronon szívja a vizet egy vázából

Lali.hu jóvoltából került bele fejhőmérő is. Kb. 45 perc melegedés után beáll 98 fokra, most 1 barra van állítva nyomáskapcsoló, ami kicsit lassan reagál, majd kicserélem benne a membránt.Sajnos kevés időm volt vele játszani, de az már most biztos, hogy gyönyörű lefolyásokat tud produkálni, és tankönyvi a zaccpogi állapota (ilyet Gaggiával soha nem láttam), tehát a vízterítéssel nem lesz gond
A hőmérséklettel annál több... -
killerjohn
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nincs felár, belefér.
-
killerjohn
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
wow, nagyon köszönöm! felár?
Parci: egészen biztos vagyok benne hogy a limit én leszek, no meg a Hario

-
válasz
killerjohn
üzenetére
mivel legendás gép lett később, ráragadt a név. jó cuccot vettél, a gép már nem lesz korlátja a kofidnak, mindenre elég.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ment ma elsőbbségivel, ahogy kérted.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Egy Gaggia Evo-nál, ha a tejhabosító csőből akkori is csöpög a víz, amikor a habosító gomb nincs benyomva és el is van zárva teljesen a habosító "tekerője", az utal valamire?
Emlékeim szerint, mikor megvettük, nem volt ilyen. Nem túl régi a készülék. Szoktunk főzés után kiengedni még egy kis vizet, hogy tisztább legyen, de lehet, hogy valamit még kellene tegyünk.. nem tudom, mit?
-
killerjohn
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mester, megkaptad a privit? Van rá esély hogy holnap ideér a tamper? Este itt a gép

-
Elkezdtem nézni a darálókat.
Használtan egyet találtam.[link]
Ez jó, ennyit megér?
Igaz mire pénzem lesz, nem biztos, hogy meglesz. Viszont addig szeretném letisztázni milyen is kell nekem.
Graef CM70 már nem kapható, mondjuk a 702 se nagyon. Eltérnek egymástól, vagy csak kapott egy új számozást?Vettem egy tchibo szicília kávét, ezzel már jobb lett mint amit én daráltam. Viszont 10mp alatt lejött 2x50ml, pedig tömörítettem rendesen. 15,5gramm volt. Azért érdekes, mert amit én daráltam az durvább volt még is lassabban jött le. Viszont a tchibo legalább mindkét csészébe szinte egyformám fojt.
Amit még észrevettem, hogy a pogácsa tetején sok volt a víz. -
gregg71
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi szépen a gyors választ! Még ketten kerestek meg, ott is várok visszajelzést.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Az egy dolog, attól még nincs ilyen nevű modell.

-
dozó
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nyugodj meg a Gaggic közül a legjobb, még PID nélkül is veri még a Classic -ot is, ez saját tapasztalat, de lehet, van, aki másképp látja.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
nincs olyan, hogy "Primo", neked egy Gaggia Baby-d van, abból is az első modell, ami olaszul primo modello
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Volt olyanom sajnos nem volt pontos, lehet csak bele nyúltam.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=381053662813&globalID=EBAY-AU&alt=web
Ebből már többet rendeletem, most is ilyet használok. Pontos. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Lehet keveset áldoznak a marketingre.
-
killerjohn
addikt
miért van az hogy a leendő Gaggia Baby Primómról sehol semmit nem találok a neten (egy cikk kivételével)?
-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az a baj, hogy a grammra pontos lazán szór 1g-on belül (8,6-9,4g is 9g) így erre használhatatlan. Olyan kell ami tizedgrammot is mér. De főleg a kézi darálódnál nem létfontosságú. Ez is a nem árt ha van kategória szvsz.
-
Surda-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Én nem szoktam kiengedni a bojlerben lévő vizet.
Hibázok?
Gyilkosjózsi! Grammra pontos mérleget is ajánlott beszerezni,ebayen filléres cucc.
Ha gyorsabban kell,akkor is megvan pár ezerből itthon is. -
gregg71
csendes tag
Az esélytelenek nyugalmával érdeklődöm: Turmix TX-10-hez keresnék szűrőtartó kart. Eltört.

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Sehogy!

Vagy letöltesz egy telefonos app-ot, ahogy egyszer valaki itt vagy a "Kávéológián" csinálta.
-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
12 óra alatt nem hiszem, hogy öblíteni kéne (mehetnék Nordát venni minden hónapban). Inkább akkor kell ha valamiért napokig nem nyúlsz hozzá. Amit írtam a vendégekről, csak félig volt vicc. Egyszerűen nem értékelik az emberek. E' van.
Az R58 most akkor tud előáztatást vagy nem?
-
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Használhatsz timert normál, vagy modern wifi-s cuccot
Egész nap nem mehet a gép, ez nem ipari gép - egy "kis" Gaggia.
Reggel amikor tudod mész kávézni addigra már üzemkész lehet a gép, letántorgás előtt 20-25 perccel kapcsoljon be.
Amikor mész haza akkor meg ha wifi-s cuccot veszel akkor távolról bekapcsolod ha van mobilneted vagy induláskor wifi-n stb.... -
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Vagy főzöl nekik Nespresso-t, a többség attól is hátast dob, de egy-két sznobnak megsúgod, hogy félóra várakozást követően életük legnagyobb élményében lehet részük.
Erre úgyis félrelökik a másik kávét, és kivárják. (Persze csak ha ingyen van...
) -
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Akkor kihagyod az öblítést.

-
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Nemááár
azt mondtátok hogy timerrel lehet.... ha reggel nem kapok kávét, akkor nagy morcosság lesz. A végén még az arcomra kell kötözni a nyitott szemes kávés dobozt hogy legalább illatokat érezzek, mielőtt bemelegszik a gép...Vaaagy csinálok mechanikus robotkart ami bekapcsoláskor kienged egy kis vizet

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát az a helyzet, hogy ez a gép nem tud ennyi kávét egyszerre, ill. ki kell várni duplánként azt a 7 percet. Nagyobb mennyiségű fogyasztáshoz nagyobb kapacitású (mondjuk egy HX) gép kell.
Bekapcsolást követően érdemes azonnal 1-1,5 dl vizet kiengedni a fejen át (a pumpával), ezzel egyrészt légteleníted a bojlert, másrészt tiszta vízzel töltöd meg az alumínium bojlert. Tehát a timer itt nem elég... Negyedóra zuhanyzás, utána jöhet a kávé!

A visszaöblítésről majd ha nálad lesz a gép.

-
soldier2
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Miiii? Az R58 nem tud (a gyakorlatban) előáztatást? Kereshetek másik álomgépet magamnak.

Komolyra fordítva a szót: olvastam valahol (ha nem pont itt) hogy rotopumpával azért elég fontos a dolog (vibrációsnál az amúgy is lassabban felépülő nyomás miatt annyira nem fontos). Ezek szerint az R58-ból hiányzik egy fontos dolog.Killerjohn: az időzítőt célszerű úgy beállítani, hogy ha tudod, hogy 6:30-kor kávézol, akkor pl hétkor kapcsoljon ki. Én sajnos fél órás beosztású mechanikusat vettem, de ha most kéne, kifizetném a felárat a digitálisért (vagy wifisért). Alapból ki van kapcsolva, de van rajta egy bekapcsoló gomb (ha olyankor készítenél kávét, amikor nem tervezted. Ezt természetesen kézzel kell leállítani. Ha viszont az automatika kapcsolta be, akkor csak a kikapcsolási idő átállításával tudod azonnal kikapcsolni.
6-8 kávé.... - az elején letelik két kávé között az a 10 perc, ergo nem gond
, utána meg rájösz hogy a legtöbb ember hülyének néz, hogy hőstabilitásra, meg hasonlókra vársz, ezért megiszod te az elsőt, a többi lehet a vendégeké. -
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
OK. Tehát a timer bekapcsolja a gépet amikor be van állítva (reggel 6 és délután 6 az két ilyen fix időpont az életemben), bemelegíti a gépet, lefőzöm a kávét, és az öblítés (???) után az időzítőt kinyomom OFF-ba, ami azt jelenti hogy kikapcsol, de amikor legközelebb esemény van, akkor majd visszakapcsolja. (Media Markt-ban van ilyen timer, pár ezres az egész). Jól értem?
Btw mi ez a visszaöblítés? Okíts, Mester

szerk: hát az a 7-8 perc elég szomorú, amikor 6-8-10 kávét kell főzni a vendégségnek

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem a PID együtt kapcsol a géppel, nem kell neki külön konnektor. Viszont ez a gép nem jó, ha állandóan be van kapcsolva. Főzés, visszaöblítés után ki kell kapcsolni, ha nem főzöl vele újabb kávét.
Két kávé között 7-8 percet kell várni, mire megint hőstabil lesz.
-
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
OK. Tehát, először is szerzek egy időzítős, vagy +wifis konnektort.
Másodszor: egész nap be lehet kapcsolva a gép, csak a PID nem, és akkor nem melegít, ergó nem fogyaszt?
Azaz csak a PID-et kell rákötnöm az időzítős konnektorra, vagy az egész gépet (bekapcsolt állapotú kapcsolóval)?Harmadszor: reggel 6:00-kor elkezd melegedni a cucc, 6:30-kor ébredés, 6:03-kor félvakon és kómában kávé őrlés, tamperolás, kart beteker, pumpa bekapcsol, és amikor lejött a kívánt mennyiség, akkor pumpa kikapcsol, PID (időzítő) lekapcsol, Jani örül?
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kb. Egy rezgőpumpa nyomja csörömpölve a vizet.😅
Bekapcsolás után kb. 15 perc múlva hőstabil a gép. A régi tulaj majd elmondja, mikor, hogy volt vízkőtelenítve..
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Bal felső: bekapcsoló gomb
Középső: gőzfűtés
Jobb felső: szivattyú (pumpa)
Bal alsó: fűtés visszajelző lámpa
Jobb alsó: pumpa müködés lámpa -
lagoon79
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
ja, ami lemaradt. ahogy Parci is írja, alapvetően a PID nálad viszonyítási alapnak jó. mindig ugyanaz lesz a kiindulópont. ez annyiban segít, h ha egy adott rutinnal dolgozol, akkor látni fogod az elkészült kávén, h merre kell lépni a beállított hőfokban.
ronin: éééén??? az egy sima e-61-es fej. annyi, h az előáztatás nem működöt rajta a gép szelepezése miatt, de az nem fejlesztés, hanem inkább az ellenkezője.

-
lagoon79
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
először is, az R-58-nak (ronin állításával szemben) e-61-es feje van.
a Te gépedben egy cső megy keresztül a bojleren, amiben víz van (a HX gépeknél mind így van). az ebben lévő vizet melegíti a kazánban lévő víz vagy levegő. innen megy a víz a fej belépő ágára, abban megfordul és megy vissza. ebben a rendszerben kering (thermoszifonos rendszer) a melegedés hatására.
az e-61-es fej hőt von el a fejre érkező vízből, aminek hatására egy idő után beáll egy nagyon stabil kilépő hőmérséklet. alapvetően ezt a rendszert folyamatos használatra fejlesztették, otthonra nem az igazi.
az R-58-nál annyi a különbség, h ott egy külön kávékazán van amiből a víz a fejbe belép. viszont ott is van konverziós táblázat, ami sok-sok mérés alapján született. ott ez működött is, mivel ha a forráspontra emeltem a hőmérsékletet, akkor a kilépő víz valóban bugyogott. ha pontosat akarsz tudni kilépő víz tekintetében, akkor azt kell megmérni. erre egy megoldás van, mégpedig a scace thermofilter nevű eszköze (a rocketnél is ezt használták). a fejhőmérő megint nem teljesen tuti, mivel a fémtől nincs elszigetelve, így nem csak a fejben lévő víz hője éri.
-
killerjohn
addikt

Elmondja valaki hogy melyik gombbal mit kell majd csinálni ?

-
And06
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
nem, a gaggián nem kell hütőcsapolni, mert kicsi a bojlere és felboritaná a fej hőegyensúlyát.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem most már vége a költekezésnek... Na jó, még kellene pár csésze, mert az ikeás bögre max a párom teljes cuccainak jó, egy presszót már szivesebben innék annak valóból
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de talán emiatt még szerethetőbb