Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz gregg71 #5149 üzenetére
nem kell azt tuszkolni, peremig töltve belemegy kávétól függően 13-15 gramm, 58as tamperrel tömöritve. (ezt a verziót először SiD-től hallottam a másik fórumon) és szimplának nekem ez az etalon.
ahogy ronin is irja (5152), ez gép, és kávé függő is. na meg LM szimplából is van több fajta. nekem gyári LM van, és sokaknak van utángyártott. Parci már összevetette őket, keresd vissza. Én a sajátomról tudok nyilatkozni Gaggiával párositva: 41es tamperrel, 9-9,5 grammal egész szépeket húzok, de meg sem közeliti a peremig töltött verziót(13+g), Te magad irtad a túltöltött verzióra, hogy "tömény ízorgia". Ha elő lehet hozni ilyet is, miért innék 9grammos "vékony" szimplát?
szóval nálam a preferencia: 9g középre <<< 13g peremig < VST dupla.
amúgy meg, mindenki úgy issza, ahogy akarja, nekem épp a túltöltött verzió izlik.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz gregg71 #6783 üzenetére
Most mértem meg a vendéglátós-spórolós duplát, és felül 59 mm, alul a sarok felé 58 alá megy, tehát nem érdemes 58-asnál szélesebbet keresni. Ugyan a Gaggiáknál működik az overdose, ami indokolná a szélesebb tampert, de egyéb gépen (HX) és egyéb duplánál, meg ha kevesebb őrleményt teszel bele, már szorulni fog.
Csináltattam pár tampert, konvexeket is, de végül egy gyári 58-as Concept-art tampert használok.
Szerintem keress a neten egy szép alacsony nyelűt, és vedd meg. Egyszer kel kifizetni, és a konyha dísze lesz.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
válasz gregg71 #7205 üzenetére
P&Y Indian Flower második nekifutás.... Kicsit több hőt kapott, lassabb lefolyás.
Maradt hasonló karakterben, de enyhe kesere jött - nem kell neki több hő. Hozta a reggeli formáját, érdekes volt. Most kóstoltam cukorral is - úgy volt egy kis alma héj íze is, amikor az ember összerágja az alma héját[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
-
adpeter
tag
válasz gregg71 #10279 üzenetére
Asszem hétfőként van(volt?) lehetőség ellátogatni a CM főhadiszállásra. Ha előre lebeszélnék és megkérnénk a bajnokot,biztos csinálna egy kis kóstolót. Engem is érdekelne ez a törökös cucc. Bár ahogy Datee közelíti meg a török kávét az már nem biztos,hogy a tradícionális-zaccos-keserű cucc!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-
t-bali3
senior tag
válasz gregg71 #11553 üzenetére
Köszönöm az infokat. Lehet a Ruandáról lemondok majd, azt csak a fancy név miatt néztem ki
Reggel kibontottam a Lucaffe Classicot. Néztem a lefolyást, szerintem rendben volt, legalábbis eddig ez volt a legjobb a meglévők kávék közül. 8 másodperc után indult meg, az normális vagy sok?
Ízről még nem akarok véglegeset, de az tuti, hogy miután elfogyott szuper utóíze maradt. -
ronin s8
senior tag
válasz gregg71 #11756 üzenetére
Ez a gramm kérdés inkább gépfüggő. Bizonyos gépek egész jól elvitorláznak kevéssel is, pl. az E61-esek 8-9 grammal is elfogadható kávét csinálnak, míg egy Gaggiánál muszáj 10 köré, vagy affölé menni.
Azon kívül kávéja is válogatja, természetesen. Bizonyos kávéknak jól áll a vékonyabb, soványabb lefőzés, és nem is hagyják magukat feldúsítani. Mások igénylik a nagyobb dózist, mert akkor adnak gazdagabb ízt. Miután a mennyiségek összefüggenek az időkkel, és a darálással, minden kávénál megtalálhatjuk a legideálisabb kombinációt.
Az egyéni ízlés, szokások még tovább színesítik a palettát.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz gregg71 #12233 üzenetére
igen, ilyesmi, annyival kiegészítve, hogy van benne egy egészen különleges íz. fogalmam sincs, hogy mihez hasonlít, de nagyon egyedivé teszi a végeredményt. turbó frissen (2 napos pöri) amúgy crema is van dögivel.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tariattila
veterán
válasz gregg71 #14930 üzenetére
leugrottunk inni kávét...
mivel nem túl fejlett az ízérzékelésem ezért nem is mondok rá a-t vagy b-t...
annyi azonban megmaradt, hogy a kis csészébe akkora kanalat kaptam, hogy épp belefért
vettem fél kilót a saját arccal! fémjelzett 100%A(? ) blendből...
délben meg'aeropresszelem...
képeket még agyalok, hogy edge kapcsolatról hogy posztolok... max. kivárom a hspa-t -
hanolfe
tag
válasz gregg71 #15545 üzenetére
Köszi szépen :-) De a tálcához csak annyi közöm volt, hogy megadtam a méreteket, lehajtották, hegesztő levarrta a széleket. A C alakú profilokat mondjuk én vágtam be 45 fokba :-)
A tálca anyaga tükör saválló. Itt csinálták:
http://www.mevaco.hu/A tálcarács egyelőre marad kör perforált, de ígértek négyzeteset is. Azzal már tényleg olyan lenne mint az eredeti.
-
hanolfe
tag
válasz gregg71 #15560 üzenetére
Hát először vakargattam a fejem, hogy mi legyen, honnan lesz tálcám. Bújtam a netet, de semmi. Ilyet nem gyártanak, nem árulnak. Nekiálltam hát gyártani, de mindjárt az elején akadályba ütköztem. Egy ilyen tálcát szépen lehajtani otthoni körülmények között szinte lehetetlen. Meg lehet csinálni, de nem lesz szép éle.
Ekkor javasolták ezt a céget, perforált lemezeket gyártanak, még a Ferrarinak is beszállítójuk.
Aztán szükség volt még egy jó hegesztőre, mert ilyen vékony lemezt szépen megvarrni nem egyszerű. Ráadásul a hegesztés után elszíneződik az anyag. De van egy speckó savas zselé, bekened vele hegesztést és visszanyeri eredeti színét az anyag.Az 5e Ft valóban bagó, én még a dupláját és gondolkodás nélkül kifizettem volna :-)
-
tariattila
veterán
válasz gregg71 #18492 üzenetére
köszi!
többi kép ma délután kb... ezt is mobilról bohóckodtam be nagynehezen... mivel gépbiznisz után egyből irány meló...
PH nem nagyon akarta... erre leszerkesztettem kisebb méretűre a képet de mobilról így se akarta előadni a beilleszt funkciót (vagy csak a 32kbps-re lekorlátozott netem volt a tényező )
mind1 ...összejöttkipróbálni nem volt esély se, zuhogó esőben, sötétben tudtam csak megnézni egy autó hátsó ülésén.... az eladó szerint működik, készített vele kávét is (erre mérget nem vennék)
külsőre meglepően szép, korához képest szerintem patina is alig alig....
kocsiba ketten raktuk be... otthon megszültem mire bekerült
azt hittem a LSM 85 után bármit elcipelek.... tévedtem
szerintem 60 kiló tuti megvanno még egy mobilos kisérlet:
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Hardcore café
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest