- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Plazma TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
fragola.6035
#110997
üzenetére
Igen, köszönöm. Mivel hardcore topik, néhány dolgot magától értetődőnek gondoltam. Például azt, hogy a 20-30 ezres microlotok és a sárgacsibó között van átmenet, például egy 10 ezres Black LXR vagy egy jó kis favágó 8k/kg Brazil CasMo. De úgy látszik, aki akarta, az megértette.
-
válasz
fragola.6035
#110997
üzenetére
Alapvetoen cortadorol es flat white-rol volt szo ami azert kozel nem olyan hig mint a latte. Fw eseten 45-50ml-es duplahoz ontok ~150ml tejet. Aki ilyen aranyok mellett nem erzi a difit a kavek ize kozott tenyleg jobb ha sarga csiboval eteti a szarvasit.
-
BBéci
legenda
válasz
fragola.6035
#110997
üzenetére
Ezzel egyetértek és megint hangsúlyozom: nagyon szeretem a tejeskávét!
-
fragola.6035
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz
JózsefK
#110991
üzenetére
Amikor valaki tejet önt az általam gondosan elkészített eszpresszóba, attól lábrázást kapok, de ott egye meg a fene, ízlések és pofonok... Szegénynek fogalma sincs az eszpresszó kultúráról, 3 az 1-benhez van szokva.
Viszont az eszmecsere kiindulása a tejeskávé volt, ami 1 rész kávé és 3-5 rész tej keveréke. Ekkora hígítás esetén extrém ízérzékeléssel kell rendelkezni ahhoz, hogy markáns különbséget érezzen az, aki fogyasztja. -
adodaniel
őstag
Az Eureka Mignon MG50E milyen szintet képvisel egy Graef CM702-vel szemben?
-
BBéci
legenda
A tubusos tejkrém még finomabb!

Apám jó ideig 5 kockacukorral itta a kávét, akár vendéglátóhelyen, akár otthon. Az a mennyiség nem merült el az italban, legalább egy - csészemérettől függően - kilátszott belőle. Nagy nehezen sikerült rávenni, hogy csak hárommal igya. Édesszájú volt, mint én.
-
JózsefK
csendes tag
válasz
Toobee
#110973
üzenetére
Hidd el, szerintem ami feketén, magában jobb mint a többi, a sima tejes italhoz is adhat annyival több élvezeti értéket, így nem igazán lehet párhuzamot vonni a kettő között. Elgondolásod szerint (szélsőségesen sarkítva) aki tejet tesz bele (ne adj Uram, cukrot) az maradjon a tchibo téglánál, mert akkor már mindegy.
Egy finom speciality kávé is teljesen más élvezeti értéket képvisel akármilyen módon elkészítve, (ha tetszik akár elrontva) mint egy sima pl. “hagyományos sötét pörkölésű alap”kávé. -
válasz
pbalint
#110989
üzenetére
bocs, srácok, nekem ez kezd too much lenni, pár nap múlva visszanézek, addigra remélem elül a téma
(és tegye fel a kezét, aki szokott "jó borból és jó kólából" boros kólát inni, felnőttként! hovatovább milyen az a "rossz kóla"? költői kérdések)
egyébként egy kávéblend is kuka, mondjuk egy paljoc black lxr, hiszen az egyes alkotóelemeinek saját íze eltűnik benne
-
pbalint
csendes tag
Mi a különbség a tejes kávé és a boros kóla között?
Ha jó borból és jó kólából készül azt nem lehet kiérezni? -
PeterAgos
csendes tag
A feleségem simán kiérzi a délutáni kapuccsínójából, hogy kb hány napot pihentettem pörkölés után az El Salvadort, vagy alul- illetve túlpörköltem-e...
Én biza a rozé-fröccsömhöz igencsak megválogatom a bort (kólával nem próbáltam) . De hát ízlések...
-
válasz
Parci
#110985
üzenetére
Presszoba neha teszek cukrot ha “klasszik” helyen kerem ki mert ott altalaban 50-50 vagy 70-30-as blendek vannak es az azert nem annyira adja a gyumis vonalat. Az a legrosszabb amikor valaki kostolas nelkul pakolja bele a raklap cukrot
Belegondolva, hogy gyerekkoromban hogyan ittak a felnottek ebed utan a kotyogos kavet, 2 kockacukor, suritett tej v tejpor aztan hadd szoljon. -
volt most egy bukóm a hétvégén, vendégek, nagy áhítattal kávés cuccok nézegetése, pöri szaglászása, aztán az anyuka láthatóan tök zavarban volt, amikor megkóstolta a presszóját, úgyhogy ránéztem és mondtam is, hogy semmi gáz, hozom a cukrot
(nem lett hibátlan az a pöri sajnos, egyébként) -
-
gboszi
senior tag
Hogy én is felüljek a "tejjel a kávét" gyorsvonatra, s mégjobban elvigyem a témát: nekem anno azt is mondták, hogy a kávét nem lehet presszóként "hasonlítgatni" mert az úgy nagyon tömény és egy aroma bomba. Csakis a filteres (és társai) vonal lehet erre alkalmas...
de +1 pont a sima mindenmentes presszóra
-
válasz
bbuffy
#110975
üzenetére
ez egyébként egy tök jó megfejtése a polémiának. nyilván, ha a kávét akarod kimaxolni és azt az ízt keresed, amit az adott kávé nyújtani tud, az a tej nélküli verzió. ettől függetlenül minél jobb kávé kerül a tej "alá", annál jobb lesz a tejes ital is (és szerintem is a savasabb kávék a legjobbak erre).
én sem iszom cappuccinót, soha, egyszer sem. mindig tisztán iszom a kofit. de a boros kólás hasonlat azért masszívan fájt még így is

-
-
#85578752
törölt tag
válasz
Toobee
#110973
üzenetére
A savakat elnyeli a tej, de egy komplex ízvilágú kávénál előbukkannak az ízjegyek és épp a tej-kávé aránnyal lehet játszani, hogy mely íz-összetevők ugorjanak ki az összképből. Valóban fura ha presszóra vagy filterre különösen jó kávét pazarolnak tejhez, de nem azért mert drága, hanem mert nem ott adja az optimumát. Ami vitathatatlan hátrány a tejjel, hogy maga a tej se mindegy milyen, és plusz lépés, ami eltávolít a kávétól, de egy jó cappuccino vagy latte ugyanúgy megköveteli a minőségi alapanyagot ha ízélmény az elvárás. Mindenki saját maga tapasztalata alapján értékeli, nem mindenki tud megfelelő textúrájú tejhabot gőzölni, türelem kell hozzá.
-
maresz2
újonc
Sziasztok, én kerestem őrlőt pár hete. Sok hasznos dolgot írtatok, egy hétig még délelgettem is a romantikus álmot a kézi őrlésről
(köszönöm a KNOB-os ajánlást, gyönyörű), de szükség van az elektromos őrlőre.
Végül a Macap M42M lesz a befutó, már csak amiatt futnék itt még egy kört, hogy van-e valakinek, mik a hosszútávú tapasztalatok.
5-6 éve egy 60.000 Ft-os Lelit darálót vettem és rettenetesen bosszantó, hogy nagyon keveset használva tönkrement a motorja, amit 40.000 Ft-ért tudnának javítani
Ennyi pénz meg kicsit drága lenne egy Lelitre.... A srác aki javítaná, azt mondta időzített bomba lenne, nem tudja azt mondani hogy 2 év múlva is fog működni. -
bbuffy
senior tag
válasz
Toobee
#110973
üzenetére
Tudod, ahogy az elcsépelt indián mondás tartja, des gustibus non est disputandum.
Sztem a legjobb cortadok etióp specialityből készülnek. Egyszerüen kell nekem bele az a világos savas gyümi. És az illata is remek, élvezet kortyolni. Egy olasz kokszi nekem tejjel semmit nem ad.
Pedig régen mikor a 2000 es olasz kilósokat vettük itt a fórumon, mekkora sztár volt
A HC maga a level, nem az ízlés.
-
-
Toobee
veterán
Egy dolgot szeretnék hangsúlyozni: nekem semmi bajom a tejes dolgokkal, ittam én is, készítettem is már nem egyszer, nekem pusztán az az érdekes, hogy 20-30 ezer ft/kg kávékat vernek agyon sokan tejjel. Mindezt a hardcore kávés topikban.
-
BBéci
legenda
válasz
WarLock07222
#110963
üzenetére
Tejről volt szó, nem forróvízről. Utóbbi nem nyomja el, nem változtatja érdemben az ízeket, feleségemnek mindig egyharmadrész forróvízre csapolom a szimpla eszpresszót.
Parci! A cappuccino és a tejeskávé az én szótáramban jelentősen eltérő. Előbbi esetében valóban nagyon nem mindegy, miféle kávé az alapja. Más kérdés, hogy sosem készítek olyat, illetve egyetlen egyszer próbáltam, meglepően jól sikerült.
A bor kólával keverését barbárságnak tartom, de mindenki úgy élvezi az életét, ahogy akarja. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
adriankoooo
#110969
üzenetére
Reggel én is rápróbálok switchel, mert az ma kimaradt.
Annyira jó volt a presszó, hogy ittam belőle ötöt napközben 🤗 -
#85578752
törölt tag
válasz
Toobee
#110950
üzenetére
Olyanra mint Brugge-ben a Cafuné-ben. Vagy a Rosevelvetben Palma-n. Nehéz eltalálni a jó arányokat, nem is nagyon sikerült máshol. De felesleges is győzködni azt, aki csak cáfolni akarja a műfaj létjogosultságát, fogalmam sincs milyen indíttatásból. Kérd el vicces1 kollégától a "túl kávés a tej" feljegyzést és gondolkodjatok rajta közösen.
-
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
adriankoooo
#110962
üzenetére
K30 késes mazzer + flair

Jokertől egy hajszállal finomabb, 25-30 mp előáztatás, 6,5 barra lassan fel, majd le 4-ig 50 mp alatt.
Hőből egy picit többet kap mint az átlag, mert filter pöri.
Viszont minden egyes apró kortynál bennem volt a lehet, hogy húszezer egy kiló, de megéri érzés
-
válasz
WarLock07222
#110963
üzenetére
ki ne hozzátok, hogy egy cappuccino az a kólás bor...

-
WarLock07222
tag
válasz
BBéci
#110961
üzenetére
Én talán egy picit pontosítanám az analógiát a vörös bor + kóla kombinációval, a bor + szóda helyett. Egy jó espressot forró vízzel felöntve sok kárt nem okozol a rendszerben, sőt, kezdetben egész jó "gyakorlás" szerintem az, hogy nagyobb kávé:víz arányú italokat kósolgatsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee
#110953
üzenetére
Egyetértek, annak ellenére,hogy nagyon szeretem reggelihez a tejeskávét. Valamennyire érzem a különbségeket, de nagyságrendekkel kevésbé, mintha eszpresszót innék.
Ahogy a kevéssé finom borra mondjuk, hogy szódával elmegy, a kávéra azt, hogy tejeskávénak jó lesz.
Szerintem. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra
#110959
üzenetére
Kiszedtem a kukából az előző zacsiját; tényleg nem ugyanaz a két Starfish. A legdurvább, hogy reggel a régi utolsó 10 grammjához adtam az újból 7-et, és egy csillagos ötös eszpresszót húztam belőle. Még írtam is egy haveromnak, hogy jöjjön át és ezt kóstolja meg. (Nem jött.)
-
brumi1024
veterán
válasz
phranxinatra
#110949
üzenetére
Ugyannyi idő telt el a két adagnál a pörkölés dátuma és a bontás közt? Egyébként pont nemrég volt váltás Starfishnél, más lett az alap.
-
-
Toobee
veterán
Ittam már tejes italt, nem egyet. Elmossa, amitől különleges lesz egy kávé. Ízeket szétszálazni, kávépornózni alkalmatlan. Az van, amit írsz: jó, nem jó. Valószínűleg vaskalaposnak tartotok, de mulatságos specialty kávét tejjel felönteni. Arra jó lenne valami olcsó blend is. Tényleg a lényeg veszik ki belőle.
-
-
Gravity1234
tag
válasz
Toobee
#110950
üzenetére
Pontosan olyanra amit egy cortado, vagy flat white a maga dupla ristretto vagy espresso alapjaval, dusan, tomenyen hoz, azzal az osszesen 180 max. 200ml itallal amiben a gozolt tej, selymes allaga es a minimalis cukrok adta izek keverednek.
En P&Y kaveit iszom kb 5 eve, szeretem, imadom, 90% ban tole rendelek. Van egy ket remek ami Flatkent mukodik, ezekhez kepest keresek ujat. -
Toobee
veterán
válasz
Gravity1234
#110947
üzenetére
Segítsetek nekem, kérlek. Tejjel elfedve milyen azta élményre számít bárki?
-
phranxinatra
aktív tag
Roastopus Starfisht pár hete próbáltam csak ki, de egyből rendeltem is belőle még 2 csomaggal, annyira bejött. Ma reggel bontottam egyet az újból, és valahogy más mint az előzőek. Finom, nagyon ízlik ez is, de már az illata is más, ahogy kinyitom a zacskót. Ez mitől lehet? Elvileg ugyanaz az etióp so, nem? (A pörköléstől bontásig eltelt idő nagyjából azonos volt minden esetben.)
-
válasz
Gravity1234
#110947
üzenetére
CM Aricha/Nensebo Etiop, Goosebumps Costa Rica
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kernek (es tudom hogy azert ezek eleg erosen szubjektivek, de megis) ajanlatokat itthon rendelheto / veheto olyan kavera amire azt mondtad hogy "aztaaaa" vagy "uhh ez de jo volt" kategoria.
90% ban Flat whitehoz.
Valami amit tenyleg odavagosan fincsi
(szerinted)
Koszi
G. -
mester6
tag
Új 57mm-es komplett szűrőtartó kar eladó. [link]

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Kávé Kálmán
#110943
üzenetére
1. Scott a Decentben, annak sikerében anyagilag is érdekelt
Ez hasznos info, jó tudni!
-
WarLock07222
tag
válasz
bigmasterg
#110922
üzenetére
Hehe, bocsi.

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Cathfaern
#110940
üzenetére
Scott Rao kijelentéseit mindig nagyon óvatosan kell kezelni.
1. Scott a Decentben, annak sikerében anyagilag is érdekelt
2. Fogalma sincs a manuális gépekről, amikkel egyébként egy blooming eszpresszó különösebb erőlködés nélkül reprodukálható.
A Decent abban egyedi, hogy a pumpa az előre megadott kottából hibátlanul lejátsza a dalt. Ha konzisztens a kávépárnád (adag, őrlemény, eloszlás, tömörítés), akkor ugyanazt az italt fogod kapni shot-ról shot-ra.
Ha valaki kellő igényességgel kiismerte a gépét, ami alkalmas a flow-profilozásra, akkor ugyanezt elérheti Decent nélkül is.
-
zolnagy
őstag
válasz
Serpenthelm
#110936
üzenetére
Köszi az infót!

Nem tudtam, hogy többféle ioncserélés is van. Jó lenne tudni, hogy a DM-es víz melyik. Van olyan módszer amivel ez ellenőrizhető? Gondolom valahogy a Na jelenlétét kellene kimutatni.
Amúgy gondolkodom egy itthoni desztillálón, de lakáson belül nem szívesen helyezném el a zaj és a melegítése miatt. Erkélyen lenne esélyes, de oda még kellene konnektort szerelnem.Más.
Tegnap voltam a Kapucziner előtt egy kellemes gitárkoncerten. Közben Frenchpressel 3 különböző mexikói kávét kóstoltunk.
Bár nem mexikói, de ismét vettem az Etióp Guji Banti Nenka kávét. Ez egy jól eltalált finom etiop kávé, ajánlom. -

-
Cathfaern
nagyúr
Scott Rao-nak van egy új blog posztja: Should you omniroast? The answer is not so simple. A címmel ellentétben a cikk nagy része inkább az espresso leprodukálhatóságáról szól. Illetve előkerül az is, hogy mi az amit a Decent tud, de más nem (és ez miért jó Scott szerint):
"The blooming espresso profile consists of a flow-controlled preinfusion (note: there is no such thing as preinfusion controlled by pressure) followed by a 30-second “bloom” during which the flow stops but the machine applies a modest pressure on the puck to prevent it from expanding or losing its integrity. With the right grind setting, a few drops will fall during the bloom. After the bloom the machine executes a 2.2 ml/s flow profile to extract the coffee.
...
While baristas have historically avoided shots of lightly roasted Kenya because of their inevitable sourness and sharpness, lightly roasted Kenya and Ethiopian coffees are now my go-to espresso beans, just as they are for filter coffee."
Félreértések elkerülése végett ezzel nem akarom azt mondani, hogy a Decent jobb, mint bármi más, hogy bármi más rossz, hogy mindenkinek szüksége van erre, hogy mindenki ilyen kávét akar inni, vagy bármi ilyesmit. Csak hogy mi az (flow-control) amit a Decent tud, de (tudtommal) más kávéfőző nem. -
Serpenthelm
csendes tag
válasz
zolnagy
#110933
üzenetére
Csak hogy becsatlakozzak én is ebbe a dologba, bár nem engem szólítottál:
Gyantafüggő. Vannak ioncserélő gyanták, amik "kémiailag tiszta víz" előállításra alkalmasak, mert hidrogénionokra cserélnek minden más kationt.
A klasszikus desztillációt már kezdi kiszorítani a gyantapatronos előállítás (talán már ki is szorította, bár nálunk is van még), még laboros, viszonylag kicsinek mondható volumenek mellett is. Elég rákeresni a "millipore" márkanévre (nem reklám
) vagy bármi másra. Effektív tiszta vizet adnak, amelyek tényleg "ionmentesek", értve ezt úgy, hogy 'H+' és 'OH-' ionokon kívül gyakorlatilag (és analitikai szempontból is) nincsenek benne más ionok. 
-
Krajcsi
csendes tag
Casino Mocca Uraga Etiopia (filter only)
Gyerekek, ez valami eszméletlenül finom cucc. Aki hajlandó kiadni 4.120 Forintot 200 g kávéért, az mindenképpen próbáljon rá. Nagyon különlegesen finom.Nyami-nyami
-
zolnagy
őstag
válasz
BBéci
#110932
üzenetére
Rendben, meggyőztetek.

Valószínűleg akkor ez a DM víz az.
De csak hogy értsem, akkor ez nem kémiailag tiszta víz. Az kizárólag a desztillált, ugye?
Itt a Kalcium és Magnézium ionok vannak a gyanta segítségével Na ionokra cserélve.
Ez így helytálló? (tényleg érdekel a téma, ha már ezt használom a kávéhoz) -
BBéci
legenda
válasz
fragola.6035
#110931
üzenetére
Nekem és szerintem is mindegy, mégis kijavítottak, alighanem tévesen. Teljességgel valószínűtlen, hogy ipari, kereskedelmi mennyiségben előállítsanak desztillált vizet. Sokkal egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb az ioncseréléssel készítés.
-
sz.zs.
őstag
Juteszembe! Tegnap este voltam egy zártkörű BWT partyn, ahol a 42 coffee volt jelen kávé fronton. Egy minden szempontból hibátlan eszpresszót kaptam. Ahhoz kicsit sok alkoholt fogyasztottam már, hogy a blend összetevőit megjegyezzem, csupán arra emlékszem, hogy 3 összetevőből állt és az egyik brazil volt.
-
-
-
zolnagy
őstag
válasz
bigmasterg
#110922
üzenetére
Én is gondolkoztam rajta, de legalább már nincs meg a kísértés.
-
BBéci
legenda
válasz
Krajcsi
#110915
üzenetére
Valóban nem nagy macera a sózás, kevergetés, pláne nekem vegyész végzettséggel.
De a Nordában más is van, nem csak azok, amiket bele szoktatok tenni az ioncserélt vízbe. Valamint annak az alapanyaga csapvíz, tehát szerintem semmivel nem különb, mint a Laica kancsóval megszűrt.
Egy alpesi forrásvíz már önmagában vonzó tényező. -
HSM
félisten
válasz
Krajcsi
#110915
üzenetére
Ez azért ízlés kérdése is. Én a szódabikarbóna + RO vízzel valóban érzek kismértékű savasság csökkenést, de cserébe mintha kicsit könnyebben elcsúszna kesernye irányba is a lágyító patron + Norda kombinációhoz képest.
Szerintem mindkettővel lehet nagyon finom a kávé.
Az "ivós" RO-val nekem most kicsit többre jön ki, mint a Norda, viszont az tetszik, hogy így nyugodtan használhatom lágyító nélkül, bekeverni pedig tényleg nem nagy macera, ha már egyszer az ember átrágta magát a 400 féle recepten és végtelen parttalan vitákon és talált/kreált egy eszközeivel is kompatibilis receptet.
#110912 PpenoO: Így látom én is.

#110918 BBéci: "átlagosan havi egy kamionnal érkezett belőle"
A kamion máris egy viszonylag gazdaságos szállító eszköz, ott elfér.Az említett bolt a leírás alapján azért nem ilyen nagyban tolja.
-
BBéci
legenda
válasz
PpenoO
#110912
üzenetére
Világos az árrés dolog, ezt írtam én is, példának említettem a Ferrari pezsgőt.
Szerinted a korábbi importőr, a Bor és Víz Kft. akkora mennyiségben hozott be Nordát? Jártam a telepükön, láttam a raktárt, beszéltem az ott dolgozókkal, átlagosan havi egy kamionnal érkezett belőle. -
Krajcsi
csendes tag
Ex-nordásként megpróbálok segíteni, hát ha tudok 🥳
Tudom, hogy valamiért, pl. a bizonytalanság faktor, megfelelő recept, módszer találás miatt idegenkedtek tőle, de a kevert víz finomabb, próbáljatok rá.
Ha nem jön be, akkor meg szenvedtek a forrás találással tovább.
Nem nagy macera a keverés és sokkal jobb a kávé íze, selymesebb, lágyabb. A savanykás ízek is szelídülnek, sokkal kevésbé karcosak.Amikor anno olvasgattam a témában, akkor senki nem sírta vagy váltott vissza Nordára. Legalábbis nem írt róla.
-
PpenoO
őstag
válasz
BBéci
#110888
üzenetére
A palackos ásványvizen nincs akkora árrés, hogy megérje 1-2 raklapot feldobni a többi áru mellé, rengeteg helyet folgal és 1 raklap boron vagy pezsgőn 10x akkorát lehet keresni. Persze ha az importőr eltudja adni horror áron vagy szívügye ilyen vizet árulni, akkor megoldható. Lásd: ahhoz, hogy rentábilis, pontosabban rendes haszon legyen egy palackozott ásványvíz forgalmazásán magyarországon (folyamatos piaci elhelyezéssel), minimum 100 kamionnal (33-34 raklap/kamion) kell behozni évente.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin
#110894
üzenetére
Gondoltam amíg megjön valami rendesebb kávé, rápróbálok egy téglára, annyira csak' nem lehet mellélőni. Omnia Barista Edition őrölt kávé. Khm. 10-kor főztem le egy adagot és még mindig kerülgetem mint macska a forró kását.
Annyira keserű és savanyú, hogy 2 tejszín és 2 cukor, plusz fél deci forralt vizes utólagos higítás sem hozta rendbe 
-
-
hogyaza
tag
válasz
Krajcsi
#110898
üzenetére
"Ez most nagyon-nagyon szemét volt"
Hát pedig eskü hogy semmi rosszindulat sem volt benne,ne haragudj ha tyúxemedre léptem!
Pont azokra vagyok kíváncsi,amiket leírtál a hsz további részében.A gyermekbetegségek,anyaghasználat,megmunkálás,stb.
Egy autót is csak körvonalazva kezdenek készíteni,aminek suinte semmi köze a végkifejlethez.Belülről meg mégjobban.
Írtam,hogy két indokom is van,hogy megkérdezzelek.
Az egyik,hogy én rajongással figyelem,ha valaki saját kútfőből létrehoz egy saját felhasználásra készített kávés terméket.Esetedben is ez van.
A másik,hogy én is belevágtam ebbe a fába a fejszémet,csak idő hiányában nem haladok vele.Meg mert kapzsi vagyok e tekintetben,és párhuzamosan viszek több projektet.Meg melót,családot stb. -
hogyaza
tag
válasz
BBéci
#110885
üzenetére
Hogyaza kolléga biztos hogy egyetlen fillér pluszt sem fogadna el senkitől!!!
Mint írtam,csakis segítség formájában működhetne.Ezért sem vállalok soha semmilyen felújítást/tuningot,Fragolához szoktam irányítani.Ezt többen megerősíthetik itt a fórumon.
Egyszer rézcsöveztem egy fórumtárs gépét,de azt sem pénzért,hanem mert előtte már jó kávésbarátságba kerültünk.
Hasznom itt csak a megvásárolt,majd felújított gépekből van,és ez így is marad egyenlőre. -
válasz
fragola.6035
#110903
üzenetére
Úgy tudom csak a Lucky Cap pörköli.
-
WarLock07222
tag
Teljesen relatív az, hogy ki hogyan értelmezi a pörkölési szinteket, mivel abszolút nincs standardizálva a dolog. Valószínűleg kettőnknek is mást jelent az, hogy mi a világos. Plusz feldolgozástól függően is tök más a tónusa a szemeknek, hiába nem vesztett annyit mondjuk a tömegéből.
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ennyi pénz meg kicsit drága lenne egy Lelitre.... A srác aki javítaná, azt mondta időzített bomba lenne, nem tudja azt mondani hogy 2 év múlva is fog működni.






