Hirdetés

2019. március 20., szerda

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-09 19:51:15

PROHARDVER!

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35151) sklopp válasza Papa Joe (#35150) üzenetére


sklopp
(őstag)

Ezek random jelennek meg, van néhány hely ahol lehetnek, de a gép minden játékkezdéskor más-más helyre teszi, ezért is írtam, hogy lehetnek itt is.

(#35152) Dhampir válasza sklopp (#35151) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Random adhatna új küldiket is minden következő játéknál.

Például bemegy Vinyó bácsi a söntésbe a Zaboson, és egy ilyen fura sityakos fószer himbilimbis fityegős gázcsővel a torkán elküldi Sóbánya-Alsóra Kövirózsáért. Nemsoká jön is, de futva ám a kisöreg, hátsójában egy falka Ábécéssel, akik le akarják vadászni egy marék rizsért.

Hosszas tanakodás után Obiban van Kend Kendersodró Schultz Imre (a Zorró sövényén kívüli minden egyezés kizárt) előlép a törött csempés mosodából és átnyújtja egy szétpukkadt Hajtű mosógépből fűnyíró motorrá transzmutált kolbásztöltő robot utolsó anyacsavarját, amit majd be kell hajítani Ripacsban a Turmix Nyalómániába.

Késő hajnalig tartó alvás, evés-ivás és kevés menetelés után- hála Kalapűznek, aki büntet is mert néha felcsap jegyellenőrnek-, naszóval lasszóval és egy fakanállal a szimat tatyóban nekivágnak egy programozási hibából keletkezett térképlyuknak. Azonmód komótosan át is esnek a térkép alá, amiből csak a legutóbbi saját mentés meg a söntés csillapíthatja le a kedélyeket.

Már minden frankofón, amikor a fővárosi Metróból behozott ártalmatlan homleszről kiderül, hogy Sörös Győző, akinek már jó napja van. Ekkortájt mindenki feszültebbé válik, mert egy zárlatos vezeték miatt áram futott végig a Zaboson. Egyedül Joga az, aki a Büntető Törvénykönyvet lapozgatja, mert elvileg jól szigetelt, egykoron elfolyt veszélyes hulladékot rejtő műanyag hordón ücsörög.

Most már csak Mivan Korhadovicsot kell felkutatni azon a helyen, ahol még a király sem gyalog jár, hanem cikkcakkban futva menekül a sziklák közé. Ekkor tűnik elő egy kopasz talker, akit Tarházinak becéznek. Viszkiben utazik, de be már nem visz. Egykor Kalapűz vetélytársa volt, de az jól megbüntette és leszállította az Ólakútban az egyik roncs mozdonyról, mivel nem volt neki érvényes átszállójegye.

Szerencsénkre Ikszes már várja őket, akinél, ha szerencséd van, telitalálatod lehet, de ha nem, akkor az összes pénzedet elveszi és fenyőgallyal ütheted az üres láda porát.

Vannak ilyen küldetések.

[ Szerkesztve ]

(#35153) kekeeci válasza Dhampir (#35152) üzenetére


kekeeci
(senior tag)

:)) :DD :))

:C :R :C

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#35154) Papa Joe válasza Dhampir (#35152) üzenetére


Papa Joe
(újonc)

Ez a fantáziavilág annyira beteg, hogy nincs is rá kifejezés. Viszont érdekes módon megnyugtat a felismerés: Jé, pihent elme! Nem vagyok egyedül!!! 😁😁😁

(#35155) sklopp válasza Dhampir (#35152) üzenetére


sklopp
(őstag)

Phű! A hatása mint kannásbor után másnap reggel. :O

(#35156) Dhampir


Dhampir
(PH! félisten)

:R

No meg aztán együtt többre ihatjuk, vagy ahogyan Ikszes mondaná, összehúzott szemekkel hosszan nézve a szemétdombi szürkületbe (lásd Szemétdombi mesék fejezet "Lövése sincs róla" naplójából) és viseltes sildes kapucnija alól egy sercintéssel kísérve:

- Bármikor bejöhet, de egy biztos: a kifosztás esélyesebb.

Egy Mókus Viki nevű tálker dalolta valaha:

"Kérget fest a Zsiga máma, nyest a Tóni avatárja,
De ha mesélsz, nemsokára visszavárhatsz:
SzervJóska, Sarabol, Nyeleskofa, Fincsi, Kátyú, Láma,
S valahány név a mandzsúr naptárban,
Elnyűvök még hozzátok, a viszon' látásra Fajd-társak!"

[ Szerkesztve ]

(#35157) sklopp válasza Dhampir (#35156) üzenetére


sklopp
(őstag)

Nem hittem hogy fokozható! :K

(#35158) McTuja válasza Csicska32 (#35038) üzenetére


McTuja
(tag)

Mi ez a 80 ember ottan fura és menő.

https://m.mobilarena.hu/tema/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat/hsz_30101-30158.html. Sgm2.2 terkep

(#35159) Papa Joe válasza sklopp (#35149) üzenetére


Papa Joe
(újonc)

Sklopp!

Meg kell, hogy kövezzelek - vagy kövesselek? A konténer raktáraknál valóban megtaláltam a pendrivet! Sőt, két kattintással a helye is megmutatkozott...
:R

Ellenben a Jupiter üzemnél az alagút bejárata mellett, az egyik ládában ezt találtam:

Vajon ez mi lehet? Atomhasító centrifuga kávéfőzővel kombinálva? :F
Rémlik, hogy mintha az eredeti COP-ban is benne lenne, csak azt nem értem, hogy ha nincs funkciója, miért volt elrejtve?

(#35160) sklopp válasza Papa Joe (#35159) üzenetére


sklopp
(őstag)

Végre valaki sikeresen nyitott ki egy kódos batyut.
Hogy az a masina miféle lehet, a fene tudja, néhány helyen előfordul, pl. a pripyati óvodában is ha jól emlékszem.

(#35161) Erdő válasza Papa Joe (#35147) üzenetére


Erdő
(tag)

Még egy rémlik, csak nem vagyok benne biztos, hogy az SGM 2.2-ben vagy a Diverzánsban volt-e: Janov, heli leszálló, hátul a fal mellett.

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc

(#35162) Dhampir válasza Papa Joe (#35159) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Felvehető? (gyanítom, hogy nem)

(#35163) Papa Joe válasza Dhampir (#35162) üzenetére


Papa Joe
(újonc)

Nem ajánlja fel, de ez számomra nem jelenti, hogy más módban sincs funkciója. Most az SGM 2.2-ben találtam például gránátokat, amit tudok rugdosni, de felvenni nem. Ha jól emlékszem a Vörös Erdőben az alagútban voltak, ahol az ormányosok, majd a zsoldosok tanyáznak. Csak azért gondolkodtatott el, mivel el el volt rejtve, gondoltam hátha...

(#35164) Laris2 válasza Dhampir (#35162) üzenetére


Laris2
(lelkes újonc)

A Golden Ball-ban van egy felvehető lámpa, de nagyon védi egy mozgó anomália. Ráadásul ha a lámpa háromszor rávillant valakire annak annyi. De megéri megszerezni, és elpasszolni egy üzletembernek. (anyagi gondok kipipálva)

(#35165) Dhampir


Dhampir
(PH! félisten)

Sziasztok!

Már nem emlékszem rá, hogy Bagolynak mit szabad eladni és mit nem a PDA-k és dokumentumok közül? :F

(#35166) Papa Joe válasza Dhampir (#35165) üzenetére


Papa Joe
(újonc)

A hídon a menetoszlopban talált iratokat nyugodtan eladhatod. Szellem, Agyar, és Lövész feljegyzéseit szerintem csak a végén add Lövésznek. A PDA-k közül Bárkásét, és Viccesét csakis Kardánnak. A szolgálatos ellátósét majd Janovon annak az oldalnak, akinek jónak látod. A többit miután elolvastam, általában eladtam. Olyan infók körvonalazódnak benne - ha jól emlékszem - hogy a zsoldosok miként ténykednek Zatontól egyészen a Pripyat-i titkos laborig. De nem kizárt, hogy nem felejtettem közben ki valamit...

(#35167) Dhampir válasza Papa Joe (#35166) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Köszönöm szépen! :R

Más:

A Zatonba való érkezésem utáni első Kitörést követően sok sztalker és bandita holttestére bukkantam a Leégett falu és a Szkadovszk közti területen. Messzebb nem néztem körbe.

Vajon mitől estek el a harcosok?

[ Szerkesztve ]

(#35168) Dhampir válasza Dhampir (#35167) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Közben rájöttem, hogy valószínűleg egymással vívtak közelharcot.

(#35169) Papa Joe válasza Dhampir (#35167) üzenetére


Papa Joe
(újonc)

Valószínűleg. 😁 De kitörés után én mindig gyorsan körbefutottam a környezetemet, mert ahogy a közmondás is tanítja: “Aki nem lép sietve, kitörést kap testére...” 🤪 De komolyra fordítva, sok ingyen cucc szerezhető be így a szerencsétlen hulláktól. A kitörésre kifejlesztett anabolikus szteroidot ne felejtsd el használni. Három alkalom, és onnantól csak elájulni fogsz, valamint leesik a minimumra az életerőd. Én sokszor direkt felmásztam valami magas pontra, ahol a mutánsok nem érnek el, és csodáltam a kitörés fényjátékát egészen ájulásig... 🤣🤣🤣

(#35170) Dhampir válasza Papa Joe (#35169) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Igen, mert amíg Szultánnal és Szakállal nem beszéltünk, elég gyakori a banditákkal való megütközés a környéken.

Magas pontot választva érdemes a csövekre felkapaszkodni, amúgy is van ott egy kis rejtekhely. :)

Régen hamar iparkodtam eljutni a Szkadovszkra, eddig sosem néztem körbe előtte, csak az Irányító barlangját kerestem fel az anabolikus szer miatt.Valaha párszor már végigvittem a játékot, de most új szemszögből tárult fel, ám egyelőre csak "belenyalok" a sztoriba, nem tudom hosszan folytatni.

Egyébként választottál, illetve a többiekhez is szólván, választottátok Szultán-féle megoldást a banditák mellé állva. Az vajon milyen fordulatot eredményezne a történetben és a küldetésekben? :F

[ Szerkesztve ]

(#35171) Aarpok válasza Dhampir (#35170) üzenetére


Aarpok
(őstag)

Megkapod a Big Boss azaz Nagyfőnök kitüntetést.Szakáll majd állandóan elmond mindenféle szemétnek és a sztalkerek is semlegesen állnak hozzád esetleg Bagoly nagyobb kedvezményt adhat felszerelésekre.A befejező videóban meg szerintem az lesz hogy Szakáll elhagyja Skadovskot és a banditák illetve Szultán veszi át az irányítást.

Аарпок

(#35172) Dhampir válasza Aarpok (#35171) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Köszi, eszerint nem lenne fair banditásdit játszani, a sztalker bajtársakra rátámadni. Bandita gázmaszkon keresztül másként néz ki a világ.

(#35173) Papa Joe válasza Dhampir (#35172) üzenetére


Papa Joe
(újonc)

Egyszer én is nekifutottam kíváncsiságból, de folyton át akartak ba** ni minden üzletnél, szóval gyorsan dobtam is. Egyébként anabolitikus szerből a másik kettőt megtalálod annak a csatornának a végén, ami a nagy savas tónál nyílik, ahol az egyik lezuhant heli található. Ezen keresztül távozol a vérszopók fészkéből.

[ Szerkesztve ]

(#35174) Dhampir válasza Papa Joe (#35173) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Tényleg, már rémlik. Egy jó moddal még fel lehetne dobni, ennyi idő után már valahogy nem fogott meg az eleje.

Régebben nem is figyeltem fel arra, hogy ekkora frakcióháború zajlik az elején. :U
Máskor mutánsok hordában jöttek-mentek és azokra lövöldöztek, de itt nem tudom miért paprikázódtak fel ennyire a kedélyek. Még meg is sebesültem, amikor a harcolók közelében csámborogtam.

(#35171) Aarpok

Szakállt sem kell félteni, a kormány formájú képződményért egyből fizetett Tonhalasnak. :)

[ Szerkesztve ]

(#35175) Aarpok válasza Dhampir (#35174) üzenetére


Aarpok
(őstag)

Nálam talán egyszer volt ez persze csak kíváncsiságból :D Mire kimegyek a hajóból ő és a két cimborája már vízszintben szoktak lenni. :DDD

Аарпок

(#35176) Dhampir válasza Aarpok (#35175) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Ebben az esetben direkt hagytam, hogy lássam a fejleményeket. :)

Egyébként nem is olyan könnyű kijönni a kotróhajóból, mert a legények keményen tüzelnek és gránátoznak.

[ Szerkesztve ]

(#35177) Aarpok válasza Dhampir (#35176) üzenetére


Aarpok
(őstag)

Van ellenük taktika. :K Vagy azt csinálom kimegyek beszélek vele odaadom a képződményt aztán futás utána és kellő távolban a hajótól lelővőm.A másik egy szintet lemegyek és az ablakból kilövöm az alatta lévőt utána meg a másik kettőt. :DDD

Аарпок

(#35178) Dhampir válasza Aarpok (#35177) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Nyilván, hogy van, ezzel valamennyire tisztában is vagyok, csak most felfedeztem olyan részleteket, amikre korábban nem terjedt ki a figyelmem.

Ha játék, ha nem, számomra etikusabb a szemtől-szemben való megütközés, mint a hátulról való lelövés, de ez itt egyéni probléma lehet. :)

Most valahogy kicsit műanyagízűnek éreztem a játék elejét, a sztalker hangulat kevéssé jött át. Lehet, hogy például a Clear Sky mégis hangulatosabb? :D

(#35179) Aarpok válasza Dhampir (#35178) üzenetére


Aarpok
(őstag)

Mindegyik hangulatos a maga formájában :K

Аарпок

(#35180) Dhampir válasza Aarpok (#35179) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Egyetértek. :)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.