Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
mennyire jön most ki, ez is ilyen 10k körüli?
-
bier
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
írtam priviben
-
bier
csendes tag
Adjatok tanácsot!
Milyen kosarat szerezzek be a Mini Gaggiához? -
válasz
WarLock07222
üzenetére
sosem préseltem ki ennyit belőle
, igaz, 15,5-tel sem használom, inkább 16,5 a jellemző (most épp 16,0 egy etióppal) -
WarLock07222
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én leszoktam a méricskélésről a Mini Gaggianál, de ma kiváncsiságból azért csak aláraktam az egyik adagnál a mérleget. 15.5 bemenőből 41.5 jött le, ami még túl is lő a kedvenc 1:2.5-ömön
Illetve mégegy kiváncsiság kör jutott az IMS Superfine-nak is. Iszonyatosan szép (ámbár sziszegős) lefolyás, ugyanezekkel az arányokkal. Nekem sajna az íz még mindig nem adja ki ezzel a kosárral. Nem tudom milyen kávé lenne az, aminek jól áll egy VST-hez képest. -
home.barista
csendes tag
Érdekesség egy új kávéfajta "újrafelfedezéséről", a Coffea stenophylla:
[link] -
yazoo1
tag
Én a vizforralot dobtam,a hő + műanyag nem jó kombó...pedig tök jó dolog lenne...
Marad a fazék+ víz+ gáz... Ez még talán nem annyira gáz... -
-
PpenoO
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszi szépen, rajta vagyok a közös VST rendelés listán (15g ridgeless), de most elbizonytalanítottál
Nem akarok büntit, IMS lenne az arany középút? -
WarLock07222
tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Az a gyári Mini Gaggia kosár már ránézésre is borzalmas szülemény. Még szemmel is egyértelmű, hogy össze-vissza méretűek a lyukak, az anyaghasználat meg...
Mindenképp szerezz valami értelmes kosarat, legalább egy IMS szinten, de akkor már inkább VST. Egyébként a VST is büntet, ha rossz az előkészítés, viszont legalább van potenciál jót is húzni 
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Erre lenne jó talán a pumpaszabályzó. Mennyire lehet a pumpaszabályzóval beállítani a nyomást? Gondolom ha van beépítve a GC-be pumpaszabályzó, akkor lehet vele ilyen Pre-Infusion-t is csinálni. Tudtok esetleg olyan áramkörről, amit mellé beépítve lehetne nyomásprofilozni a GC-vel, és az Ulka pumpával?
-
PpenoO
őstag
válasz
tommer1
üzenetére
Én mint kezdő vizes okoskodom és javaslom soldier2 kolléga DMes desztillált vizes pancsolási módszerét. Minimum kell hozzá egy háztartási mérleg és egy kis szemmérték, hogy a 0,x g mennyiséget kimérd. Keserűsót és szódabikarbónát kapsz a patikában. 3dl desztillált vizet felmelegítesz a rezsón, elkevered benne az 5 literhez szükséges alapanyagot és utána beleöntöd az 5 literes DMs kannába. 5 perc alatt gyártasz 5 liter vizet. Keress rá a részletekre itt a topikban.
-
sz.zs.
őstag
Esti CasMo Gitesi Ruanda a Mini Gaggiából [link]
-
vicces1
aktív tag
-
Krajcsi
csendes tag
Erről van tapasztalat, hogy mennyire működik és hatásos, mint előáztatás a GC-nál?
https://youtu.be/AoZuYaDq5yc
-
törölt tag
válasz
zserrbo
üzenetére
A 3-a Moka Expresszek szűrője és tömítése jó Brikka 2-höz. IMS-ben legalábbis Moka 3 a méret. A Buonotól szoktam kotyogókat és alkatrészeket venni, nem tudom a 64mm jó-e, rajta kéne lennie a Brikkának is a listán a csomagoláson, de nincs. Ebayről is vettem már Brikkához tömítéseket.
Még akkor is ereszthet ha sérül a kosár, vagy az alsó perem. Össze lehet csiszolni egy darabig. -
bl4ze
veterán
válasz
bencefica13
üzenetére
Igen, úgy nézem akkor már csak nem a crowd-funding Indiegogo értékesítési platform lesz.
-
bl4ze
veterán
válasz
bencefica13
üzenetére
Dobsz egy URL-t ?
-
Wolfy999
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Vilagos porivel nekem bejon, de az 5k nagyon sok erte. Ha a tobbi lucky cap banyai kave arat nezem, akkor az 1500 Ft felar 2000 tasakra nezve 3M. Nekik messze nem kerul 1.5M-be ez a gep, szoval szerintem egy ugyes marketing huzas a reszukrol, aminek sokan bedoltunk.
-
zserrbo
aktív tag
A 2 személyes Moka Expresshez árult gyári szilikon tömítés kompatibilis a szintén 2 személyes Brikkával? A Brikkához nincs készleten itthon.
Vagy ti honnan szoktatok új tömítést bele venni?Most valami olcsó gumi tömítés van benne, de a hétvégén elkezdett folyni az oldalán főzés közben. Kicseréltem újra, de azzal is. Most a szelep kitakarítása sem segített.
-
tommer1
újonc
Sziasztok!
Milyen vizet, vagy vízszűrőt (konkrét típusok) ajánlotok otthoni "kezdő" karos géphez? (SBP). Az ár sem másodlagos, de a lényeg, hogy kímélje a gépet és természetesen az íz is megfelelő legyen. Köszönöm -
bencefica13
csendes tag
Megjelent a Niche Zero rendes oldalán egy Buy Now gomb, természetesen nincs raktáron maga a daráló, viszont nem visz tovább az indiegogo-ra. Lehet hogy végre áttérnek rendes, direkt eladásra az oldalukról? Az egész szimpatikus lenne.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ez még 3500-ért is sok.
-
WarLock07222
tag
Crowd fundolnak egy Dalla Cortét, amit aztán kisorsolnak a "támogatók között", plusz keresnek rajta egy keveset, ha bejön a kampány. Nincs itt semmi meglepi. Magyar piacon nem hiszem, hogy bármi promo/speciális ajánlat nélkül be lehetne dobni 5000/250-es bármilyen, nem Gesha kávét egyelőre, amit aztán vennének mint a cukrot. Bármennyire is jó legyen a cucc.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Erre valaki tudor?
A negyedik kép érdekel leginkább.
-
Bányai Costa Rica sötét [kép]
Tök jó, hogy nyerni lehet vele gépet, kb elmondtam az összes pozitívumot vele kapcsolatban. 5000 ft-ért egy ilyen kv egyszerűen rossz vicc. PY bármelyik sötét pörkölése ugyanezt tudja ízben csak ~fele ennyiért
Komolyan nem értem ezt a nagy hype-ot, mitől kerülnek annyiba ezek a kávék mint egy Per Nordby vagy Johan&Nyström miközben minőségben/ízben a közelében sincsenek. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
hogyaza
üzenetére
+1 voks a JE-Plus mellett.
- Precizebb állítás, klikkenként 12 mikron szemben a K-PLUS 22 mikronjával szemben
- Italmill késekről eléggé jók a vélemények az itteni fórumos beszámolók alapján eszpresszóra. Értsd: ha nem érzed a gyümis ízeket, akkor nem az örlőben kell a hibát keresned (ne aggódj, így is lesz még bőven lehetséges hiba forrás, de legalább 1-el kevesebb
) -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Zsíroldásra melyik manapság az elfogadott megoldás?
Most Puly volt és nem volt vele gondom.
Láttam még az Ascor-t meg az Urnex Cafiza.Ezek közülk van valamelyikkel valakinek tapasztalata?
Köszi.
-
CB
senior tag
Megérkezett végre......így akit érdekelne egy vadonatúj Nanofoamer, az privátban jelentkezzen.
Mivel mostanában nem kávézok, így továbbadnám.CB
-
p.lac
tag
Tudtommal presszóhoz a JE-PLUS a legjobb az 1Zpresso cuccok közül.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
hogyaza
üzenetére
Ha csak presszó a lényeg, akkor a K-Plus nem igazán jó választás, 22 micron állítási lehetőség legtöbbször túl nagy presszó szemcseméretben. Akkor már inkább a JX-Pro-t nézd, sokkal finomabb állítási lehetőséget enged, és még olcsóbb is. K vonal akkor jó ha csak filterezel, vagy ha filter a fő vonal, de néha presszóznál is.
-
Nixon18
senior tag
-
hogyaza
tag
Ha valaki használ itt 1Z Presso K-PLUS kézidarálót írjon már rám legyen szíves,kíváncsi lennék pár dologra.Köszönöm előre is.
Meg a többieket akik értenek a hajtányokhoz kérdezném arról,hogy K-PLUS van-e olyan jó presszóra,mint a JE-PLUS?Csak presszó,nem filterezek. -
Osynho
addikt
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Gaggia Classichoz is jó lehet?
-
Sic.Transit
csendes tag
Én a Rancilio Silviához használtam, azzal tökéletes volt.
-
Nixon18
senior tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ez az érdekes, hogy annál nem szaladgál.
De a kifolyó nincs eldugulva meg az nem tud talán "elromlani" -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Az miért lehet HX-es, Ulka-s gépnél, hogy a lefolyásnál a kétkifolyós karnál nem alakul ki a két kis "egérfarok", hanem a csöpögés után elkezd a két csőrben ide-oda "szlalomozni" a kávé?
Ugyanazzal az IMS-szűrővel, örlővel, kávéval, mindennel, de botomless karral, semmi probléma nincs. Szépen összeáll a kávé.
Ezt az utóbbi időben kezdte a gép (talán az utóbbi 3x250 g kávénál). -
Piazza
tag
Hasznal itt valaki 25g VST szurot?
Esetleg valami mas ilyesmi meretut? -
most megnéztem az adatlapján: banggood saját referer linkek intenzív használata miatt.
nem én moderáltam, még kérdezte is tőlem, hogy hogyan nyisson ennek a témának topikot, azt viszont nem tudtam, hogy erre használja majd, illetve ha tudtam volna sem gondoltam volna végig eléggé, lévén, hogy nem igazán moderálom a fórumot, csak ami szembejön abban a 2-3 topikban, ahol aktív vagyok. -
-
Bazsee71
őstag
válasz
bl4ze
üzenetére
Szicíliát nagyon érdemes megnézni, de azért lélekben fel kell rá készülni. A keleti részből amit láttunk, az kimondottan lepukkant és koszos volt, de 2 hetes olasz körutunk alatt itt ettuk a legjobbakat, és nagyon jókat kirándultunk.
Arany középút talán Bari és környéke, Puglia tartomány. Polignano a Mare és Monopoly igazi ékkó a környező településekhez képest. -
annak, akit érdekel: sok olvasgatás után most az arcoroc intensity (zenix anyagú) tányérjai tűnnek befutónak
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Most nyitottam én is a Modica blendet. Megdöbbentően erős muskotályos illat, ami az ízben is visszaköszön. Egyenlőre még picit nyers, de pár nap múlva biztos finomodik (3 napos perkelés).
-
Zen42
tag
válasz
vicces1
üzenetére
A "bronz"-ot sosem próbáltam, eddig csak világosabbakkal próbálkoztam tőlük. Még a már - állítólag - Loringgal pörkölt kávé esetében is ugyanaz volt a probléma. Pörkölési hibás szemek és az a "pipakátrány" szag... Ha a kezemmel hozzáértem, mintha elszívtam volna egy mezitlábas cigit. Csészében viszont ahogy írtad, az is egészen más volt. Nem mondanám, hogy megtáltosodott, de megmutatta, hogy az alapanyagból mit is lehetett volna kihozni.
A babok szaga viszont annyira taszított hogy elajándékoztam a csomagot.A pörkölésről csak felszínes ismereteim vannak, de ha jó sejtem a szárítási szakaszt túl rövidre veszi. Túl nedves babokkal indul neki a következő szakasznak, a kondenzvíz pedig rákeni a pörkölés során felszabaduló anyagokat a szemekre.
-
Balus
tag
Sziasztok! Kb 2 éve vettem egy Greaf örlőt 2. örlőnek, amit most eladnék. Mivel csak a helyet foglalja az NZ és SJ mellett, megválnék tőle. Mindössze néhányszor használtam.
Hirdetés -
billyjoe
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Akkor ezek szerint eddig nem használtál papír filtert a gyári screen alá. Ugyanaz a tapasztalatom mint neked a bbplussal. Nem hittem benne és utálom áztatni, rá rakni a screenre, de tényleg ég és föld a különbség.
Azzal voltak fenntartásaim hogy mennyire egyszerű berakni a kosárba, illetve azzal hogy beejted mennyire sérted meg a pogácsát, de akkor nem annyira vészes.
Szóval nem placebo, tényleg sokat számít ízben, mióta papírozom, kb nincs elrontott shotom. Az már más kérdés hogy ér-e ennyit, vele viszont egy lépést meg lehetne spórolni. De ahogy látom, ráérek még mert megint nincs készleten. -
vicces1
aktív tag
Mai "hard core" élményem, hogy ne csak trollkodjak:
Beugrottam egy szombaton is nyitva tartó postára, és itt van a helyi MM is.
Hoppá, nézek egy "szegedit" hátha jött a "híres lockdown" után valami friss anyag a "reggeli brikkához pont kéne" címszóval.
Hát nem jött, de a 02 .10. elég vállalható az 50/50 bronsesötétből ezerötért.
Penetráns büdös, törött, égett lignit. Úgy tudnám legjobban érzékeltetni, hogy az ammóniás lóhuggyal átitatott szárított tehénszar, fóliázva, hogy megőrizze az aromákat!Nekem apám pipázott egy ideig aztán félre tette, de nem dobta ki.
Kölök koromba kezembe akadt megszimatoltam az évek óta ott álló készletet, betétet, szűrőjét
Nem tudom kinek van élménye arról milyen egy évekig használt pipába belemaródott kátrányos, nikotinos szutyok szaga?! - na ez a legegyertelműbb "illat élmény" mikor ebbe a bronse blendbe levegőt veszek (most bele is szippantottam újra) - Atomra üt!És most jön a poén!
-Teljesen vállalhatót húztam alacsony hőfokon 16,5/35 arányba, sőt, korrekt classic barcoffee, semmi kesernye, semmi égett, se nem büdi.
Nem innám minden nap délután, mert láthatóan megütött a cucc, azért is írok ilyen hülyeségeket. -
hogyaza
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Pont úgy találtam ki,ahogy SoundOn is írta egyszer.Az alapötletet az E61 tűszelepes szabályzása adta.De hogy ki találta ki először nem tudni.Pár dologgal már jártam úgy,hogy azt hittem én találtam ki,és később kiderült hogy valaki más már megcsinálta.Legutóbb a daráló bajonettzáras konzolommal jöttem rá,hogy azt már évekkel ezelőtt Hifis is megcsinálta.
Már nem merem azt hinni,hogy bármit is én találok ki. -
Szétszedtem pucolni.
Vízterítő egyik fele élénk réz színű, másik (kazán felőli) retkes fém, pucoválás után is. Ez akkor csak egyik felén rezezett acél, vagy miért ilyen hülye a színe?
Alatta meg látszik, hogy a fejről a gyári króm erősen lekopott. Ez oké így? Ha nem, lehet-e tenni valamit vele?
Most a szigetelőgyűrű alatti kv szutyoktól tekintsünk el az aljazásban
-
Gery0505
aktív tag
válasz
qvik27
üzenetére
Igen, én is azért kérdeztem, hogy milyen lehet ez, mert olvastam egy cikket tegnap, amiben Chemexben írják, hogy lehet belőle KV-t készíteni. [Cascara cikk]
-
válasz
Gery0505
üzenetére
Mindenkinek az a szentség, amit szeret.
Epként szerintem fejbojleres vagy thermoblock-os gépekkel a felfűtésnél lokálisan biztos túlhevülne a folyadék. Ez meg egy gyümölcstea, amit -ahogy néztem- kb. 90 fokon javasolnak áztatni.
Mondjuk, ha valaki vmi csepegtetős módszerrel készítene ilyet, én biztos megkóstolnám.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Dji Goggles 3 garanciával/ Neo2, Neo, Avata2, Mini 4 Pro, Air3 / Dji Beszámitás lehetséges
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo drón szett - Garancia, Care Refresh, PL Filter
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Illetve mégegy kiváncsiság kör jutott az IMS Superfine-nak is. Iszonyatosan szép (ámbár sziszegős) lefolyás, ugyanezekkel az arányokkal. Nekem sajna az íz még mindig nem adja ki ezzel a kosárral. Nem tudom milyen kávé lenne az, aminek jól áll egy VST-hez képest.

, az Iberital vagy a tapasztalat lenne a szűk keresztmetszet?
őszinte...
Komolyan nem értem ezt a nagy hype-ot, mitől kerülnek annyiba ezek a kávék mint egy Per Nordby vagy Johan&Nyström miközben minőségben/ízben a közelében sincsenek.