Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
verti1
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Természetesen.
-
válasz
norkov84
üzenetére
persze, nagyon sok vassal és forinttal áthidalható a zárt bojler és a szivattyú okozta nehezített terep is. amit összeraktál gép már tud mindent. csak annyit akartam írni, hogy ugyanahhoz a szuper finom kávéhoz sokkal egyszerűbb konstrukcióval is el lehet jutni (annyit csalok, hogy nálam egy qm0650 gőzöl).
-
Toobee
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
-
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Komoly vasak.
Látom, van egy saját blendjük is, ilyesmi vassal pörkölnek. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Az új zélandi tulaj (Andrew Meo) és a fia Felix is versenyszerűen teker(t).
-
Toobee
veterán
-
abubaka
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Lelit Anna-t.Meg tudnátok mondani,hogy a felső szűrő csavarja milyen és mekkora?
Torx?
Az itthon lévő kb 50 féle bit fejes készletből egy se jó bele. -
norkov84
tag
válasz
Parci
üzenetére
Sok összetevős ez a dolog. Eleinte, mikor beugrottam a HC kávézásba, sosem gondoltam volna hogy R58-at veszek. Tök jól elvoltam a tuning GB-vel anno, szerettem a tuning Silviát is. És szeretem a tuning autókat is (volt is), de papírkutya lettem és eljutottam a kávékészítésnél oda, hogy széria állapotban tudja azt, amit szeretnék.
Ez még nem magyarázat ugyan a DB, roto irányra, de gondoltam, akkor legyen végállomás. És a DB megléte óta gyakran szoktam tejes italt is készíteni, bár alapvetően ristretto párti vagyok. A roto szivattyú azért elég komoly, valamint nekem az E61 fej is nagyon tetszik kinézetben és használatban is.Szóval a flow regulatorral, és az E61 vízterítéssel pláne elvagyok (ez még számomra belefér a "széria" elképzelésbe).
Néztem anno az ECM Synchronicat és Profitec Pro700-at, de itthoni hivatalos forgalmazó híján végül nem azok lettek.
Lényeg a lényeg: mindent meg lehet magyarázni, miért
De nem is kell, mert ez úgyis hobby. -
SoundON
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
kukurikúúú JÓReggelt
később részletesen is belemegyek mert szerintem bonyibban vagy simán csak máshogy látod mint én...
a jóindulatú b@szogatásból már volt korábban is #105068 csak van amibe nem botlasz bele
folyt köv
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Hja, kijártam magamnak ezt a sallert is. Kellett nekem provokalni :-). Amiota Amsterdamban a World of Coffee-n bemutattuk (2018), tudtam, hogy mar csak a homerseklet kell. Ez nyilvan nem pusztan szoftverkerdes. Sot, elsosorban nem az. Az, h relevans ponton homersekletet merj, az tomenytelen szivas, mire kivitelezed. Egyetlen specifikus kavegep modellnel. Ezt Te pontosan tudod, hiszen annal a cnc-s csokanal csinaltattad, akivel en hoztalak ossze, mert egy konstruktor hozzaallasu, problemamegoldo figura. Hany masik szaki lett volna kepes/hajlando ezt a temat Neked megcsinalni ugy, hogy ne koltsd el nala egy GS3-as arat a Gaggia Classic tuningja miatt, Peter? Egyetlen gep, egyetlen tipusanak a homereserol beszelunk. Ahhoz, hogy a SEP homersekletet mutasson, es a beszerelendo kusztomizalt eszkozok szama ne szaporodjon, ahhoz olyan nyomasmero kell, ami homersekletet is olvas, RELEVANS ponton, ami a “nem minden esetben” ott van, ahol nyomast tudsz merni. Azaz csatlakoztathato kulso homero kell. Ilyen szerzort eddig meg nem talaltunk (a Foldon). Kicsit nagyobb penetracio kell ahhoz, hogy valamelyik szenzorgyarto rajojjon arra, hogy a kavesoknak ez a szenzor minden penzt meger. Na, mi egy ideje a nagyobb penetracio eleresen dolgozunk. Nem tudom, sikerult-e ezekeltetetnem a kihivas nagysagat :-) ...
-
bayarena
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nagyon klassz lett ez a video. Gratula ;)
-
törölt tag
Köszönöm a Flair tapasztalatokat!
Egy szett kijönne akkor 200e körül (Flair Signature vagy a Classic a jobb és szebb nyomásfokozóval ami sehol nincs már, plusz egy Kinu Phoenix meg egy vízforraló és egy nanofoamer). Automatáról nagy ugrás lenne. -
SoundON
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
ezek mind kipipálva:
- az aktív fejfűtést a gaggia mérnökök a fejbojlerrel kvázi meg is oldották
- én is finnyás vagyok a vízre, de nálam ezt az ezüst oldja meg
Viszont a SEP hőmérséklet loggolására már vagy 2éve várok hiába...ha már így elcseverészünk...inkább arról beszélgessünk!
Várható egyáltalán valamikor?
A végén még azt a rendszert is előbb fogom magamnak (külsős segítséggel) összetákolni...
LADAforevör -
kell a gőz, de ugye ez is olyan, hogy az egyszerűbb gépeknél a zárt bojlert fűtik agyon és van gőz (gőzöcske), drágább gépeknél aztán van neki külön kazán... na, akkor viszont a kávékészítéshez használt zárt kazán megint inkább probléma, mint megoldás.
volt mindenféle gépem, de per pillanat a dugattyú tökéletes vízterítése és a nyitott kazán tökéletes hőstabilitása mellett nem hoznak már lázba ezek a milliós vasak. nézegetni jó őket mondjuk

-
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
a kütyübuzéria az hobbi
nagyon pörögtem ezeken a gépeken sokáig, de mostanra picit máshogy látom. először fognak egy zárt bojlert és egy ulkát, amivel generálnak maguknak egy csomó problémát, amire aztán egyre bonyolultabb válaszokat adnak, és jönnek a 800 ezer forintok.
miközben egy eszpresszóhoz nem kell se zárt bojler, se ulka

-
sz.zs.
őstag
válasz
public NMY
üzenetére
Igen, a Vario egy műanyag halmaz. Bár 1-2 fórumtársnál tartós darabnak bizonyult , de csak a legelső széria , ha jól tudom.
-
sz.zs.
őstag
válasz
public NMY
üzenetére
Utóbbi nem említhető egy lapon a Mazzerekkel.
SoundON: bár nem tudom mivel járultam hozzá, de bármivel is, nagyon szívesen
-
SoundON
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
...benne van

...ahogy a kölcsön SEP is
-
public NMY
csendes tag
válasz
petfoto
üzenetére
Köszi , láttam.
alapvetően szeretném megismerni az egyes gépek főbb előnyeit, Major, SJ, Kony., ?
vagy akár
Mazzer Mini opció lehet?vagy esetleg egy Mahlkonig Vario?
újra azt hiszem nem kész keret, ki kell fogni egy jó használtat , de előtte meg kellene találnom , melyik féle vár rám

-
brumi1024
veterán
-
Kávé Kálmán
tag
-
-
törölt tag
Flair-rel kapcsolatban tudna valaki segíteni, hogy van-e valami előnye a Pro 2-nek a Signature-rel szemben a nagyobb adagon kívül?
-
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Biztos csudijó dolog ezt a bazinagy kart húzkodni, de ez már R58 árban lévő gép. Főleg ha az embernek van egy 20nm-es konyhája hozzátartozó 5 méternyi konyhapulttal.
Mondjuk nekem vhogy sose jöttek be ezek a nagy karos gépek. -
bl4ze
veterán
Ha valaki nem akar úgy járni mint én, és szív a mérleggel most nagyon jó áron kapható mérleg, 0.1 grammos 2000 grammig mér !
[link] -
Kávé Kálmán
tag
válasz
weinmaker
üzenetére
"...mennyi egy ilyen szörny?"
Kicsit túlspiráztam a rémísztgetést valszeg. Nem is olyan szörnyeteg. Legalábbis nem szörnyetegebb a Gyalog-galopp cukinyuszijánál.
2650 Eur a német kisker ára. Annyiért adom.
Sóvárogni, kijózanodni, borzongásra vágyóknak megkóstolható a gép az Artizán pékség zabkásázójában a Fågel-ben (ott a közepes pörkölésű Guatemalánk van) vagy az Orosz cukrászdában Újpesten (sötét Colombia/Brazil blend). Illetve mi csináltuk a reklámfilmet hozzá (innen a kapcsolat), amikor megjelent.
@bayarena: Ha jönnek ezek a gépek, akkor valószínűleg jön egy Synchronika is. A Profitec gépek (a Pro700-zal demóztuk a SEP-et a HOST-on), szerintem nagyon jók minőségérzetre, kidolgozottságra. Az ECM állítólag magasabbra van pozícionálva. Kiderül.
-
Zen42
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ha olyan árban van, asszony konyhából ki, gép be.
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Azta... szép darab nagyon.
-
-
Zen42
tag
Ígértem, hogy beszélek az R60-asokkal fém szűrő ügyben.
Tegnap nem értem el őket, de ma végül sikerült beszélnem velük. 100 db a minimum amit lehetne rendelni. Annyi jelentkező egész biztosan nem fog itt összejönni szerintem, de azért kértem egy ajánlatot tőlük. Nem tudtam megmondani hogy mekkora lyukmérettel kéne, úgyhogy hasamra ütöttem és 0.05 mm-rel kértem, kiindulási alapnak jó. -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Ismét víz- témában lenne kérdésem. Baristahustle-s vizet keverek. RO + ezred grammos mérleggel az Mg, Buffer. A víz 80 fokra melegítve, sók eloszlatva, tds mérő a 16-os RO vízből 70-es kevert vizet mutat. A bojler nem lyukas, de az alsó részében ismét kis fehér "gömböcskék" voltak (gondolom a só áll össze?) Mit lehetne még tenni, ha nem akarok nordát venni? (DM desztvíz RO helyett ugyan ezt okozta) Ha lejjebb megyek az MG+bufferrel, akkor pedig attól parázok, hogy a totál lágyvíz mit old ki a bojlerből....
Van tippetek?
-
bayarena
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
ECM Synchronikat szemeltem ki, neked van tapasztalatod az ECM-el? Minosegileg jo? Valaki fikazta a youtube-on, de olasz volt az illeto, szoval nem hinnek neki

-
weinmaker
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Csupán kíváncsiságból lehet tudni, hogy mennyi egy ilyen szörny?

-
WarLock07222
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Megnyugtattál. Itt nem átlag méretű konyháról van szó (legalábbis egyelőre), hanem attól kisebbről. Ráadásul már így is kettővel több espresso készítésre alkalmas eszköz van a lakásban, mint amennyi kényelmesen elfér. Illetve egyel (de hamarosan kettővel) több motorral is rendelkező örlő, mint amit az elején megígértem, hogy lesz (ami amúgy eredetileg 0 volt)
Pedig álmomban volt egy olyan pillanat, hogy húzom a kart lefelé a Pro800-on
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
"
Ugyanígy voltam, amikor tegnap koraeste más ügyben (izgi, majd ha osztható, osztom) felhívott a Profitec/EMC ügyvezető és by the way megemlítette, hogy érdekele néhány Pro800.
DE (csupa nagybetűvel). Mielőtt bárki megfontolatlanul lobogtatná a köteg bankókat (4 érdeklődés jött), hogy idevele. Ez egy válással fenyegetésre kiválóan alkalmas invesztíció/tárgy (még alkalmi vételként is). Nagyon jó gép, végtelenül egyszerű karbantartással, stabil, jól kiismerhető hőmérsékleti "viszonyokkal". Nem kicsi, azaz nagy és nem is könnyű, azaz idő kell neki felmelegedni (ha dolgozik vele az ember akkor 20-25, amúgy több mint egy óra). Egy normál méretű konyhába uralni fogja a "szcénát" (csak megjegyzem, hogy egy válás után nem biztos, hogy futni fogja ugyanakkora konyhára...). Szóval ne csak képeken mutogassátok az asszonypajtásnak, hanem kartonból hajtogassátok oda neki a konyhapultra, és miután leteszitek a nagyesküt, hogy többet fogtok eztán segíteni a házimunkában, demonstráljátok, hogy megtaláljátok a partvist is, és szúrjátok a nyelét az óriási kartondoboz közepébe, ami a kart hivatott szimulálni, ami avatatlan kézben állkapcsot tud törni. Kees van der Westen az amsterdami WOC-on az új Slim Jim-et megmutatva, kivert szemű baristáról anekdótázgatott). Szóval nehéz vas, de már Boris is megmondta, hogy "the weight is a sign of reliability". Azaz, mindent meg lehet indokolni, ha akarjuk. De csak akkor akarjátok, ha tudjátok többékevésbé, hogy mivel jár.
-
WarLock07222
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Jajj Gábor! Ne kísérts már estére ilyenekkel. Már így is volt elég kávébuzulós vásárlás a hónapban
-
petfoto
tag
válasz
public NMY
üzenetére
Fentebb linkeltek egy Mazzert, pl az jó gép. Rögtön megvenném, ha nem lenne egy szinte ugyanilyen Mestrem az F64evo mellett. Világvége garis gépek ezek szerintem. Mármint a Mazzer...
-
Kávé Kálmán
tag
Így-így. Nincs különösebb pöcsölés, a nedves papír felmeg a szűrő tetejére tamperelés után, és már repül is fel a kar a fejre, ahol a vízterítő szépen helyrenyomja a papírt.
Más! Ha valaki Profitec Pro800-asban gondolkodik, akkor írjon privát üzenetet itt. Felszabadul néhány demo gép a gyártónál és holnap adnak ajánlatot 2-3 gép együttes megvételére.
Üdv!
G.
-
public NMY
csendes tag
Addig is , örlő: milyet érdemes nézegetni itt olvasva sokaknak Mazzer van, azok különböző típusai. Segítsetek lécci, mi az egyes modellcsalád tagjai közötti főbb különbségek? Na meg milyen árban gondolkodjak?
-
sz.zs.
őstag
válasz
public NMY
üzenetére
Szerintem lehet, hogy rosszul tetted vissza a felső késtartót?! A jelölésekre figyeltél?
-
kisati748
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszi.
-
PpenoO
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Nekem a nedves papírozás még nem megy de tamperrel nagyon szépen bele tudom nyomni a vst kosárba a szárazat is.
16gr PY Kenya Ruka Chui, erőteljesebb tamperelés, 92°C víz, 15mp áztatás, húzott kar.
32gr shot, 22mp lefolyás, minimális citrusos mellék íz.
Szemcseméret/rövidebb áztatás, meglátjuk de már közeledünk ez elvárthoz.
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
public NMY
üzenetére
Nem szedted szét most közben? Akkor szokott ennyire durván elmenni az állás hogyha rosszul van összerakva.
-
public NMY
csendes tag
válasz
Ludovicus
üzenetére
köszi a választ, megnézem
kis kiegészítés: kb nálam is két éve volt jó a korábbi álláson, csak kb két hete kezdtem érezni, hogy az nem jó és találtam meg a (jelenlegi) szélsőséges értéket, ami az elmúlt két hétben jó volt, vagy annak tűnt, de lehet hogy még így is mehetett volna még lejjebb, de majd most megpróbálom akkor
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
public NMY
üzenetére
Be kell tenni alátétet, ami kb. 7 fokozattal tolja el az aktuális állást. Az már más kérdés, hogy nálad miért tűnt el két hét alatt 13 fokozat, nekem másfél év alatt kellett betennem két új alátétet.
-
public NMY
csendes tag
Sziasztok, Graef segítség elkelne ...
702-esem van, emlékeim szerint 1 alátét már beszerelésre került anno. Eddig kb. 13-as fokozaton hozta a kellemest, 1-2 hete viszont a legkisebb 0 vagy 1-es fokozaton. Azt látom, hogy talán már ez sem annyira elég, (változatlan kávéval kevesebb és gyorsan eltűnő crema, illetve ízbéli difi is) kellene még lefelé tekernem, de a fizika ebben a formájában nem engedi. Mi a helyzet a további alátét lehetőségekkel, be kell tenni egyet vagy ki kell venni a benne lévőt? Illetve mi a "lépték" az új helyzetben? -
-
mgy
senior tag
Urak, ha valaki őrlőt keres, van egy eladó Majorom.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok Gaggia Classichoz vennék rézboilert, ha van valakinek elfekvőben, vagy be nem fejezett tuning stb miatt. Azért ha sima kazán árválkodik valakinél azt is meghallgatom

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de ne így legyen.