Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Goosebumps kávékat kóstolta már valaki? Láttam idén nem csak Roastopus van az ajándékterminálon. Az árazás mondjuk elég erős, bár ez a doboz szerintem kapásból elvisz 3-400 Ft-ot.
-
na, meg is jött az ethicoffee zöld kávé, maguk a srácok hozták ki, nagyon kedvesek voltak. tuti a kofi is pazar lesz!
-
hogyaza
tag
Tud valaki forrást Gaggia 3 járatú szeleptengelyre?Ha lehet nem vennék kompletten.
-
törölt tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Ez a kis gép egy hihetetlen jó dolog. Egyszerűen megunhatatlan számomra, minden egyes kávékészítés örömet okoz.
És ami a fura, hogy persze az elején míg beállítok egy adott kávét sikerülnek nagyon jó és középszerű italok is, de rosszat, ihatatlant marha nehéz vele csinálni. Tapasztalatom szerint.
Az előmelegítést egy kis vízforraló ibrikben csinálom gázon amibe pont belefér a henger. Míg a víz forr, a henger is átmelegszik. 1,5 dl vizet rakok a 4 decis ibrik aljába. Ezzel a módszerrel a világos pörköléseket sem éreztem soha hőhiányosnak.
Mivel a flat white a kedvencem, ha megjön a Nanofoamer szerintem igen ütős kombináció lesz. Legalábbis remélem.
-
mjxb90
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
háh
az jó, 3 hét és itt is jön a picúr.. na mindegy, hátha 
Képeket tudnál küldeni? Kezelése mennyire bonyolult? (ha lesz időd
) Köszi!
-
Meguntam a Graefet három hetes csecsemő mellett (ütlegelés, pulthoz verés). Beszereztem egy használt Phoenixet. Nem sok időm volt egyelőre b@szakodni az állító tárcsával sajnos, ezért hol patakzik, hol meg bedugul, de majd kialakul. Viszont az íze így is szintlépés a Graef után. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges.

mjxb90@
eladom neked a Graefet egy huszasér', a maradékot hozzácsapod a főzőhöz és 70-ből már könnyebb gazdálkodni
-
mjxb90
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elolvastam az összefoglalókat, nagy érdeklődéssel követtem a mostanában tárgyalt "vizes" témákat (BWT víz kontra ozmózis , Nestlé , Norda..) illetve igyekszem minél több hozzászólást elolvasni az oldalról.
Ennek ellenére még mindig van egy kis homály eszköz téren így inkább a Ti tapasztalataitok alapján kérnék segítséget: Tudnátok nekem konkrét típusokat javasolni karos kávégép és őrlő kategóriában? Fejenként max. 50.000 Ft-ra gondoltam, hátha. (ebben a kategóriában igen sok típussal lehet találkozni ha jól látom és egyelőre nem látom át , hogy pár ezer forintos különbség mellett "mivel tud többet az egyik a másiknál")előélet: jelenleg egy kotyogós főzővel és egy TravelPress-el rendelkezem, vizet marketből vásárolok (Norda és Nestlé Vera)
Nagyon köszönöm előre is!
-
brumi1024
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Talaltam egy aktualis reklamot rola.
-
Toobee
veterán
Rémlik, hogy valaki keresett Sage SDC400BSS brewert. Akciós, 80k.
-
norkov84
tag
Ma lemértem én is, hol állok a "ki milyen gyorsan tekeri a Kinut" versenyben
Nekem az első, bemelegítő tekerést követően a második adag, 17.5g Kalmár-féle Costa Rica 45s ideig tartott. Igaz ez az előáztatásos, rugós-karos profil miatt olyan fél - 1 számnyit finomabbra őrőlt, mint egy sima, profil nélküli presszó esetén. És most kicsit gyorsabban pörgettem, mint szoktam, de még számomra bőven OK tempóval. Ezekel alapján normál esetben olyan 1 perc nekem az őrlés vele / főzet.
-
norkov84
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Grat! Passzol a Creminahoz

-
Xabi78
aktív tag
Nagyon fontos kérdés következik:
A Faema helyes kiejtése "féma" vagy "faéma" vagy "faema". Lévén az eredete egy betűszó: Fabbrica Apparecchiature Elettro Meccaniche e Affini
Eddig én azt gondoltam, Féma, de most elbizonytalanodtam.
-
72lakiluk
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hasznos. Kösz.
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
az mondjuk egy elég nagy probléma, szerintem is... kínos, akárhányszor ránéz az ember, eszébe jut, not good.
az egyszerűsége ezeknek tényleg szuper, bár szerintem egy fűtött, nyitott bojleres gép is nagyon egyszerű még, és az már egy "igazi" kávégép.
-
WarLock07222
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Remélem ez elment már. Az a baj, hogy ha még 3-4x visszagörgetek, akkor lehet a végén beleszeretek. Nekem ez a szín adja ki leginkább amúgy (mármint a kórház zöld).
-
sz.zs.
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nem kérdőjeleztem meg a vele készített kávé minőségét, csupán “vizuális hányingeremnek” adtam hangot
-
törölt tag
Filterhez tud valaki ajánlani 64 mm-es kést. Van egy kiszolgált La Cimbali Junior itthon, most operálom le róla a dózert és abba kellene valami jó filteres kés.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ez tényleg szép.
Ez a Faema red szerintem. A mindenki által ismert neves masinához keverték ki ezt a fényes piros-bordót pár évtizede.(nekem ilyen a De Rosa bringám)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nekem a Robottal a problémám a Faema Baby. Amúgy az egyszerűsége az ámulatbaejtő ezeknek a fűtés nélküli cuccoknak. Pont az, hogy amit húzol velük azt minden szemlesütés nélkül odatehető egy olyan géppel készített eszpresszó mellé, amit mérnök"hadseregek" tettek össze hónapok/évek kemény munkájával. Persze más a használatuk, a célcsoportjuk.
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nem tudom minek kellene történnie ahhoz, hogy én egy ilyen Robotba bele szeressek
Ez a szín egyébként tényleg mindent visz, de maga a Robot forma nekem nagyon nem bejövős. -
válasz
72lakiluk
üzenetére
közben full off lett látom, de azért eltolom a mantrát:
a bütüt is lehet ugyanolyan tükrösre csiszolni, mint a lapot. A légy összecsomózza rajta a lábait. A tölgy persze hálátlan fos és visszapofázik, de a módszer ugyanaz: mondjuk 120-as papírral kezdve, szigorúan egy irányban (nem körkörösen, de az oda-vissza nyilván oké) csiszolni, majd enyhén nedves ronggyal vizezni. Ha megszáradt, kezded elölről. Nem kétszer-háromszor sajnos, inkább 5-6. Ha már vizezéssel se nagyon dobja ki a szálakat, vattadarabot nem szöszölő rongyba csavarva (jó minőségű vászonlepedő pl) paraffin olajjal (vagy ikeással, vagy konyhai munkalap ápoló "kemény olajjal", ettől olyan lesz a végén, mintha lakkozva lenne) körkörösen bedörzsölöd, de ne tocsogjon. Különös tekintettel a bütü érvégződéseire. Aztán csiszolod, de már jóval finomabb papírral. Egy irányban. Letörlöd a dzsuvát. Hagyod száradni pár órát, vagy éjjelre, aztán megismétled. Kétszer elég, nem hegedű ez (mondjuk azt nem olajozod szárazon
).Végén megírod a kapitalistáknak, hogy hívod ukrán barátaid és nem lesz mivel fát reszelniük, ha nem adnak ingyen másik cájgot...
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Parci
üzenetére
Valamikor nyáron dobott egy képet róla az instán Paul, hogy lesz valamikor. Nála is masszív csúszásban vannak a dolgok mindig. 2-3 hete vehető. Épp kifogyóban voltam, és behoztuk a következő adagot. Izgi, mert a 8-ból 4 valahol "elveszett". Remélem, nem csak úgy leesett a teherautóról...
-
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ha már robot, lehetne mandarin színű.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére

Rosso Barchetta -
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
akkor rosszul figyeltem. ilyen van?
-
home.barista
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nem csodálom, ez tényleg brutálisan jól néz ki, nagyon guszta.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
home.barista
üzenetére
-
pbalint
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Miért nem használod a sima kést filterre? Szerintem messze ver egy Wilfa Svartot vagy egy Ascaso minit
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
babyblue
üzenetére
Szia!
JX-pro nekem bevált, de világos pöriknél hiányérzetem van, nem hozza ki jól a gyümis ízeket. Ebben egyébként sima, 5.000 Forintos 48 mm-es Saeco kes van, a Je-plusban és a Kinukban pedig 47 mm-es Italmill kések. Ha belefér a keretbe akkor vegyél Italmill késes őrlőt.
-
vicces1
aktív tag
válasz
kurtuzov
üzenetére
Jah, mikor melyik.
(van még pár magyar társadalom kompatibilissé tevő metódus amit a matrix szépen ránk rak)
A NZ-on viszont nem múlik majd a finom kofi, a jó cuccból rendesen elkészítve. erre gondoltam, és nem gondoltam tovább.Szóval azt kívánom, hogy mindenki élvezze amire áldoz és a hobbija stb
-
válasz
home.barista
üzenetére
inox és nem kórházzöld, ha jól látom
-
home.barista
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Miben más az új Robotod?
-
72lakiluk
tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Küld fát is meg fedelet is. Italozás van most is, csak nem kávé
Tekerem a kézit még reggel, majd meglátom holnap kezdek-e a pecek problémával vmit vagy megvárom az újat. Félek, ha megragasztom, majd beleesik a garatba, és ledarálom. Vagy darálok úgy, hogy nyomom a biztonsági gombot és nyitott fedéllel
Vagy már kibírom ezt a 3-4 napot ( remélhetőleg ). DPD hiba nem lehet, az őrlő egy frankó dobozban van, ami benne van még egy dobozban. Kizárt. -
iatti
aktív tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
nálam meg maradt a fatalp.ennyire nem vészes mint a tied.talán majd megmutatom a szomszéd kárpitosnak . ez azért egyértelműen megmunkálási hiba. ha meg technológiailag nem megoldható a tölgy megmunkálása,gyártsa hinokiból,cédrusból,vagy a tök.m tudja miből,de legyen jó
még meg kell szokni a rutin mozdulatokat,de csendes,nem kell vizezni+söpörni.ez már mindjárt egy jó indulási pont
különben van valakinek infója alkatrészárakról? /pl.az a műanyag tető/ -
bl4ze
veterán
válasz
72lakiluk
üzenetére
Ez a letörés szerintem simán lehet a DPD hibája is, azért ott Londonban elég hányatott sora volt a doboznak, napokig keringett... stb.
Nálam a fa teljesen OK - semmi gond nem volt vele, és szerintem sem vészes a fotókon a Tiéd, ez ilyen jellegű "darab"
Ha zavar, akkor lehet vele picit játszani, de nem biztos megéri.
Milyen alkatrészeket küld James? Fát+"pöcköt" is? Ide küldi hozzád direktben??
Ha igen azért ez elég über korrekt hozzáállás - követendő !!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Mindig azt hittem, hogy kemény fickó vagyok és komoly ellenállásra vagyok képes. Különösen, ha kávégépvásárlásról van szó.... Ennek nem voltam képes ellenállni....
Ugyanitt: elkótyavetyélem ződ, Paul által aláírt, James Hoffmann által is kétszer használt :-) olvasható nyomásmérősre alakított Robotom (140e Ft-ért, eredeti állapotára visszaállítva 135). Valahol van rajta valami tökömbökömnyi sérülésecske, de most nem találtam. Garancia átvételtől egy év.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Zoli1222
üzenetére
30-ért valami belépőszintű őrlő és marad 5 ezer egy V60-ra.
Faszán be van durranva a könyököm az utóbbi pár napban (szerintem) a Kinu miatt. Jó, hogy a presszó fél perc, de filter késsel filtert 2 perc ledarálni, gyors tekeréssel 15 grammot.
Gondolkodok egy Wilfa Svarton filterhez. Van talán itthon valahol egy Ascasco I-MINI-m is, vajon milyen őrleménye van filterhez? -
72lakiluk
tag
válasz
Parci
üzenetére
Kösz mindenkinek. Jönnek az új alkatrészek. Amúgy a fa nálam sem lett volna annyira gáz, csak így, hogy már említette valaki, meg a törött pöcök, meg a londoni balfaszkodás - ez gyűrűzött be. ( meg a céges megszorítások, fővárosi fúzió mai újdonságai ...stb ) De amúgy gyönyörű a cucc, megjárattam üresben. Jó lesz ez. Egy hét múlva
persze a 200+ ezres ár erős nagyon, de ez tudható volt eddig is. -
Nutra
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem gyári beállítás, nem raktam bele lemezt. Meglátom, hogy később kell-e vmiért.
Nem sok ütögetés, inkább csak 2-3 finom kocc, hogy kevesebbet kelljen simítani kanálnyéllel. Tamperlés után persze nem, minek is lenne az jó?
A korábban linkelt Sette 270 - NZ video szerint amúgy is minimális a fine
Az meg tényleg a jövő kérdése, hogy filterre jó lesz-e bejáródás után. Láttam a külön kést, szerintem cserélgetni azért macerás (már ahhoz képest, hogy egyébként mennyire egyszerű használni), engem nem vonz... -
lojzi1
csendes tag
A folyékony fát ilyen finom cucchoz messze elkerülném, nagyon látszani fog. Hobbiasztalos bohóckodásaim alapján ez tölgyfa, sajnos ez ilyen szerkezetű, a tölgyfa parkettán is látszik ez az erezet még lakkozás után is.
Amit lehet, hogy lecsiszolod mondjuk 120-as papírral vászonnal, utána meleg vízzel jól megkened és megvárod míg megszázad. A víz jól kihúzza szálakat, azt utána finomabb papírral simára lecsiszolod az egészet és ezt még megcsinálod 2x, amíg a meleg víz kicsit is kihúzza a szálat valamennyire. Aztán én valami színtelen bio olajjal vagy viasszal kenném le, ez szerintem az IKEÁban is van de bármelyik barkácsáruházban is lesz.
Valószínűleg ilyen rusztikusra szánták a fa részeket, a tölgy ilyen. Mondjuk engem se nyűgözne le, szeretem a lézervágott éleket, íveket. -
-
CB
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Persze meglehet ezt oldani.
Na de könyörgöm! 200 000 Ft-ért ne kelljen már se asztaloskodni, se ragasztgatni egy vadiúj terméken, utólag, hogy valahogy kinézzen, meg működjön.
Szerintem vissza kell küldeni. Vagy megfelelő alkatrészt kérni a gyártótól. Addig ne nyúlj hozzá, míg le nem kommunikáltad, mert majd azért nem csinálnak semmit, mert hozzányúltál. -
válasz
vicces1
üzenetére
szerintem még csak az sem, látszik, hogy szögben van a talp síkja és a fa rétegei. lehet, hogy másik fajta fa picit máshogy viselkedik, de abból a két bútorból kiindulva, amit én csináltam magamnak (borovi fenyőből), ez ilyen.
72lakiluk: veszel folyékony fát a leginkább passzoló színben, jó erősen rákened, száradás után lecsiszolod, kész.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ja, nem tűnik megmunkálási hibának, talán csak selejtes a faanyag.
Így sokkal megnyugtatóbb.
Van itt asztalos mester a fórumon, talán Ő megmondja a frankót.
Ráadásul neki volt NZ-ja is.
A kávé legyen vele finom!
-
72lakiluk
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ööööö akkor majd megfordítom
dehogy. A lényeg a fedőn van. Szépen megírtam neki, majd lesz vmi. Egyből írtam, hogy a cseredarabot hová küldje, nehogy Londonba a havernak
-
72lakiluk
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Én sem vagyok asztalos, de a hátsó része szép, sima, selymes. Elől meg ilyen, durva, reszelős. Tudnám finomra csioszolni még én is, hogy fakezű vagyok.
Fogalmam nincs, mi a Conolly vagy a Frau

-
Peti...(16v)
tag
-
72lakiluk
tag
Persze, rögtön válaszoltak mindig, amíg bolyongott a daráló
de amikor egy pár nap után meguntam és írtam Jamesnek, hogy én a helyében ingyen postáznám direkt tőle-nekem, csak pislogott és írta, hogy persze-persze még egy próbát tegyünk. Gyenge angolommal kiírtam az indi chatbe, gondolom válaszol majd, hogy írjak privátot 
-
72lakiluk
tag
Megjött a NZ. Nem tudom örüljek vagy sírjak. Igaz, hogy már egy héttel ezelőtt meg kellett volna kapnom, de mivel UK black, egy haver címére kértem Londonba. Egy hetet keringett a DPD és a Niche cég között, mert balfasz James és Fred nem találta az egészen nyílvánvaló címet. Volt, hogy kézbesítettre tették, mi meg néztünk, hogy ugyan kinek adták oda. Aztán mégiscsak meglett
onnan már 3 nap alatt ideért. Semmi gond, így is öt hét volt a vásárlástól, az baráti.De a lényeg, most jön. Nem kerestem vissza, de egy fórumtárs említette a fa kidolgozottságának megkérdőjelezhetőségét. Csatlakozom. Ennyi pénzért valóban lesorjázhatták volna. Mindegy. ( privátban szívesen fogadnám a csiszolós lekenős műveletet részletezve, mivel-hogyan stb. )
Bontom ki, felnyitom a fóliával védett tetőt - és valami kiseik. Vmi apró. Szerencsére megtaláltam. A kurva biztonsági pöcök benyomó akármije. Lee Chang csomagolásnál letörte. Egy kemény műanyag apróság. Ragasszam vissza ? Nem lesz olyan, mint gyárilag. Kérjek fedőcserét Jamestől ? Küldjem el őket a .csába ? Nem hiszem, hogy érdekli. Néztem, akad egy-egy panasz az indiegogo fórumon. Jemes á
ltalában kér privát mailt. De utána mi történik nem lehet tudni. -
vicces1
aktív tag
válasz
ribarszki
üzenetére
A Kinukban van ugyanez a kés, de nem tudom mitől szignifikáns.
Az inkább mérvadó időben, ha kisebb a kés egy világosnál mint a Commandante-nál, ott teljesen más a késprofil is, filterre pl. jobbnak mondják.
Én Kinut használok, ebben ez a 48-as Italmill, de ez se magától adja az őrleményt.
A lényeg a pontosság, (központosság)
-én így tanultam itt az elődöktől.Van egy ilyen régebbi anyag a témából kihagyva a Kinut.
-
sz.zs.
őstag
válasz
babyblue
üzenetére
Nekem volt Phoenix és Je-Plus is. A Kinuval 45-50 mp, volt egy dupla, a Je-vel Picit több, cserébe viszont könnyebb volt tekerni. Ha még egyszer döntenem kellene hogy melyiket veszem, szó nélkül a Je-t venném, a 30 000 Ft-os többlet ellenére is. Illetve mégsem, mert akkor már 10 000 Ft-tal drágábban inkább a Simplicityre tenném le a voksomat. Utóbbit ugyan nem használtam, csak a kezembe fogtam.
Zoli1222: ennyi pénzért én azt hiszem hogy valami ilyesmit vennék, persze érdemes lenne alkudni belőle. [link]
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
35k körül tudtok ajánlani gépet, ami még elfogadható kávét produkál?
A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez a szín egyébként tényleg mindent visz, de maga a Robot forma nekem nagyon nem bejövős.
).
Gondolkodok egy Wilfa Svarton filterhez. Van talán itthon valahol egy Ascasco I-MINI-m is, vajon milyen őrleménye van filterhez?