Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukulec
őstag
válasz
dgyuri0123 #97743 üzenetére
nem hinném, hogy rosszul szólna, de az most földrajzilag távol van tőlem, és azt az elac-ot nem tervezem leváltani. vélhetően egy yamaha a-s801 lesz a partnere. a környezet amúgy sem engedné, hogy rendes rendszert építsek.
-
dgyuri0123
nagyúr
A fal közelsége is rossz, de az a másik dolog, hogy a könyvespolc nem jó elcsatolásnak. Nem eléggé stabil, átveszi és felerősíti (vagy kioltja) a rezgéseket, így "eltolja" a hangzásképet. A hangtér sem lesz megfelelő, mert nem tudod (esetleg) kb. egyenlőszárú háromszögben elhelyezni és beforgatni sem a dobozokat...szerintem. Az optimális hallgatói magasság szintén kérdéses, aminek ülve nézve kb. fülmagasságban kéne lennie. Szóval egy kínlódás lesz végig és nem fogod tudni, miért szól olyan vacakul, ahogy.
-
gyz71
friss újonc
válasz
dgyuri0123 #97745 üzenetére
igazad van, kicsit még átgondolom.
A polcprobléma nekem is a fejemben volt, de úgy gondoltam, talán ha felszabadítok két polcot, hogy szellősebb legyen a hely, az már valamivel jobb. Bár a falhoz így is közel lenne.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha könyvespolcba raknád a MA-t, az egy nagyon rossz megoldás lenne. A képességei nagy része bennemaradna a dobozban. Egy ekkora doboznak is kell tér és kell egy állvány, hogy ki tudja futni magát. Namost, ahol elfér egy állvány, ott elfér egy álló doboz is... én így godolkozom.
Ha könyvesplocba akarsz hangfalat rakni, az sosem lesz jó... bármit is veszel. Szólni szól, de nem lesz benne sok köszönet.
12nm sem túl kicsi ennek a doboznak, ha nem szorítod be egy sarokba, bár igaz, hogy kicsivel nagyobb tér jobb lenne neki.
-
gyz71
friss újonc
válasz
dgyuri0123 #97742 üzenetére
az a helyzet, hogy rengeteg könyvünk s ezáltal könyvespolcunk van, nemigen van hely álló hangfalnak. Illetve a jövőben elképzelhető, hogy amit most a nappaliba szeretnék elhelyezni, azt később átraknám a dolgozószobába, ami csak 12 nm.
De azért most komolyan elgondolkodtattál -
gyz71
friss újonc
sziasztok, egy költséghatékony rendszer összeállításához kérnék segítséget.
Nincs nagy igényem, kizárólag zenehallgatás (klasszikus és rock is) a cél, egy kb 25 nm-es szobában. A forrás egyelőre egy másra nem használt telefon, benne egy nagy memóriakártya; illetve cd-lejátszó. Stream, rádió és bakelit abszolút nem érdekel.Erősítőt, illetve hangfalakat nézegettem, az alábbi 2-2-ről kérném a véleményeteket:
erősítő: Yamaha A-S201; ill.Sony STR-DH 190
hangfal: Monitor Audio Monitor 100; ill Q acoustics 3020i
Ezek közül csak az utóbbi hangfalat ismerem és nagyon tetszik, de ez az elméletileg azonos árú Monitor Audio most akkora kedvezménnyel kapható, hogy hajlanék felé. Sajnos ebben a karanténidőben kipróbálni nem tudom.
Ha bárkinek tapasztalata, ötlete lenne a fentiekkel (vagy más, hasonló kategóriájú cuccokkal) kapcsolatban, megköszönném. Tudom, hogy ez belépő rendszer, de nem keresgélnék helyette használtakat.
-
kukulec
őstag
hali, valakinek van tapasztalata Yamaha A-S801-es erősítővel? egy 2. rendszer kiépítéséhez kellene.
-
Tothg86
tag
Nos, lecsaptam erre:
https://www.jofogas.hu/nograd/Gyonyoru_Vintage_Seas_hangfal_par__102680179.htm -
tranceplanet
addikt
válasz
Mathiask #97734 üzenetére
Igen meglehet nem egyértelműen fogalmaztam, dgyuri úgy látom fogta a jelet. Akkor vegyük ki a képletből az árakat, szóval x gyártó egyik terméke és y gyártó egyik terméke közt lesz különbség. Akkor még van egy adott gyártónak a teljes termékpalettája, azok között is van különbség, mind minőségben, hardverben ... Belépő szint - felső kategória egy adott gyártónál. Elnézést a pontatlan megfogalmazásomért.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mathiask #97734 üzenetére
Igazad is van meg nem is.. volt 5 - 6 dacom. Ahogy lépkedtem felfelé árban, úgy lett egyre jobb a hangzásuk. Én nem azt tapasztaltam, hogy többet fizetek és ugyanazt kapom. Tény, alaposan körül kell nézni, mert pl kínai piacról behozott noname cuccoknál simán lehet, hogy többszörös áron sem lesz jobb.. konkrétabban 20 helyett mondjuk 50-ért...
-
Mathiask
senior tag
válasz
dgyuri0123 #97732 üzenetére
Nyilván. Nem is ezt mondtam, csak mint érven/magyarázaton szoktam felvonni a szemöldököm, hogy van különbség, mert különböző az áruk, ha van különbség az nem azért van mert a piacon különböző az áruk. Hasonlót szoktam hallani mindenféle "átverős" termékre, hogy biztos működik/hatásos különben nem árulnák. Ez nem jó érv.
-
migabi24
nagyúr
válasz
sarasota123 #97730 üzenetére
Ja bocs, ezen átsiklottam😉
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Mathiask
senior tag
válasz
tranceplanet #97726 üzenetére
"Ha nem így lenne, akkor minden terméket azonos áron adnának és nem lennének különbségek."
Logikailag hibás azzal érvelni hogy ha nem lenne különbség akkor azonos áron árulnának a gyártók. Nem csak hifiben, bármiben. Annyiért árulnak bármit, amennyiért megveszik. Ha jól tudnak hatni az emberre akkor ugyanazt drágábban is el tudják adni (függetlenül a hifitől) és meg is teszik, mert a lételemük a profit.(nincs ezzel baj, így működik a világ)
-
migabi24
nagyúr
válasz
sarasota123 #97728 üzenetére
Szerintem az optikai összekötés lesz a nyerő nálad, ha nem akarsz felesleges csatlakozásokat amik mind beleszólnak a hangba😉
-
Pazolini
senior tag
válasz
sarasota123 #97725 üzenetére
Nem írtad, melyik FiiO, de ha usb-s, akkor éppen a számítógép kiváltására alkalmas a kütyü. Tehát usb-n viszed át a jelet. Innentől tesztelheted a két DAC-ot, azzal, hogy analóg vagy a digitális kimenetét választod a kis kütyünek. Értelemszerűen
1. a FiiO coax out-jából is mehetsz a NAD coax in-jébe, akkor az arősítő végzi az átalakítást.
2. a FiiO line out-jából mész a NAD vmelyik analóg (pl. stream) in-jébe, akkor pedig a kis kütyü végzi az átalakítást.Így nem kell kiegészítő - minőségben bizonytalan "kimenettel" bíró - számítógépperifériákra költened/beruháznod/rizikóznod.
-
tranceplanet
addikt
válasz
sarasota123 #97725 üzenetére
Nyilván minden számít, ami az audio láncban részt vesz. Tehát számít a DAC, az USB kábel és az optikai kábel is. Ha nem így lenne, akkor minden terméket azonos áron adnának és nem lennének különbségek. [link] Először el kell döntened mivel mész be az erősítőbe, mert mehetsz optikán és koaxon is: [kép] Neked akkor transzportra lesz szükséged:
" Transzport:
Digitális - digitális átalakítást végez. Akkor szükséges, ha például a számítógépünk USB portját olyan DAC-val szeretnénk összekötni, melyen csak koaxiális bemenet van. A két csatoló közti átalakítást ez a kis kütyü oldja meg. Amennyiben a forrásunk és a DAC-t végző eszközünk kompatibilis kimenet-bemenet párral rendelkezik, nincs rá szükség. " Innen: [link] vagy [link] A Fiio-t is kipróbálhatod. Vagy egy ilyet kell beszerezni: [link] Én első körben a meglévő Fiio-val tennék egy próbát. -
sarasota123
aktív tag
üdv, rendeltem egy NAD C328 erősítőt, ebben van DAC is, és egyelőre a pc-met terveztem rákötni forrásnak. Úgy emlékeztem, hogy van az alaplapon optikai kimenet, de nincs (az előzőn volt). Mi lenne a legmegfelelőbb módja, hogy a pc-met csatlakoztassam az erősítőhöz? Van egy kis fiio dacom, ennek pedig van koax kimenete. Ezzel ugyanazt érném el, mintha optikain kötném rá az erősítőre? Ebben az esetben számít/számítani fog a Fiio USB kábelének minősége és a koax kábel minősége amit venni fogok vagy digitális jelnél nincs ilyenről szó? (láttam kábeleket párszáz forinttól a csillagos égig, ezért bizonytalanodtam el.) köszönöm előre is a felvilágosítást.
-
psykie
aktív tag
Köszönöm a segítségeteket, így már talán lesz valami...
Mondjuk közben a Marantz PM 50 elkelt
Maradt a HK610 és az Onkyo A-9210... -
Panthera
őstag
válasz
psykie #97718 üzenetére
Amit meghallgatnék:
Canton Fonum 530 DC 25k
Heco Reflex 25k -
psykie
aktív tag
válasz
Panthera #97713 üzenetére
Harman Kardon HK610, Onkyo A-9210 és a Marantz PM 50 hármasra szűkítettem a Marantz vagy a HK felé hajlok...
Totál hozzá nem értőként néztem pár hangfalat...
Pioneer CS-770 21k
Pioneer CS-777 23k
Arcus TM 85 25k
Sony Ss A705 19k
JBL MK 1000 25k
Quadral Kx 95 21k
Jbl Tlx25 25k
Magnat Art.144002 22k
Eltax Millennium Challenger 22k
Onkyo SX-70 20k
Jamo Studio 160 20k
Canton Fonum 530 DC 25k
B&W DM100 20k
Quadral Kx 100 II 20k
Isophon - Werke HPS70 20k
Magnat Viva 1 15k
Heco Reflex 25k
Sansui s m90 15k
Jamo 70 25k
Sansui S-411 25k
Transonic Life 400 17k
Grundig SLB1 20k
Heco Phon 22 19k
Kenwood Lsk-20D 18k
Life L 8998 15k
Ezek mind felejtősek vagy esetleg van köztük olyan ami a fentebb említett erősítőkhöz kezdésnek megfelelne? -
psykie
aktív tag
válasz
Dorian #97711 üzenetére
Igen tudom, sajnos most erre van keret...
A HK610-ről jókat olvastam én is.
Nem volt még ilyen hangcuccom...régebben hifin hallgattam zenét, aztán PC-n, Sound Blaster X-FI meg Audigy 2 zs hangkártya + Creative T7900 inspire 7.1...a 7.1 -et lecseréltem egy GENIUS SP-HF 2000X-re amivel sokkal jobb volt zenét hallgatni és a mai napig meg van.Megörzésre van nálam pár éve egy Yamaha RX-V420RDS, Yamaha NS-45E hangfalakkal + Yamaha YST-SW45 mélynyomó...ezen szoktam még zenét hallgatni, nem rossz...de visszakerül a gazdájához heteken belül...és gondoltam valamit jó lenne nézni helyette.
-
psykie
aktív tag
válasz
psykie #97656 üzenetére
Sziasztok!
A használt piacon kicsit körbenézve ezekre akadtam, amik beleférnének anyagilag az elképzelésembe...melyiket lenne érdemes megvenni?
Otthoni zenehallgatás (rock,metal) PC-ről...
Denon PMA-260 13k
Denon PMA-425R 20k
Denon PMA-520A 20k
Rotel RA-840 BX4 25k
Harman Kardon HK610 25k
Yamaha AX-450 20k
Onkyo A-9210 25K
Marantz PM 50 25kA PMA-260 esetében, a többi megérné e a +10k -t?
Vagy ajánlanátok mást ebben az árkategóriában, mert én teljesen tanácstalan vagyok?
Köszönöm!
-
törölt tag
-
Tothg86
tag
Szerintetek letezik olyan USB A- USB B kábel, amiben szándékosan csak két vezeték van? Vettem egy elvileg jobbféle kábelt, de nem muködik a Dac-om vele. Szetszedtem, csak két vezeték van bekötve, a két középso.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #97699 üzenetére
A kicsi csak egy rövid kipróbálásra volt nálam. Nagyon tetszett, ezért próbáltam ki a nagyobbat is, ami végül maradt. Árakra lehet nem jól emlékszem.
Valóban, ez a kicsi verzió is igen jó választás ha csak kicsi teljesítményigényünk van: sokkal régebbi gyármányok és sokkal rosszabb hang van csak használtan ennyiért. -
törölt tag
válasz
matyi012345 #97700 üzenetére
Nincs nagy tapasztalatom az aktiv dobozokkal szemben, de ennyire kevés pénzzért én a passziv dobozt plusz erősitőt választanám. Az aktiv össze van elvileg bizonyos szinten válogatva, kompakt, egy bizonyos szinten harmonizál is az erősitő a dobozzal, de ennek meg kell fizetni az árát. A 4 ohm nem fog gondot okozni normál használat mellett, szobai hifizésnél nem fog az erősitő tönkre menni, végterhelésnél jelenthetne problémát, de odáig csak házibuliban hajtanád ki sok alkohol után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest