- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
válasz evilskati #99097 üzenetére
Alábbiakat találtam, jó lehet valamelyik, vagy van jobb vétel esetleg?
Sencor SIR 6000WDB
Sharp DR-I470(BK)
Hama DIR3115Köszönöm!
-
kukulec
őstag
cimborám aktív mélyládáján vélhetően megment a relé. a típus Sony SA-WMSP50. van valami ötletetek, hogy kinél lehetne megjavíttatni, illetve, hogy kb mi lehet a reális javítási költség?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, ha nem ez a legmegfelelőbb topik. Szüleimnek szeretnék rádiót venni, az FM rádió helyére. Mivel az FM-nél mindig vadászni kell a jelet, azért WiFi-s rádióra gondoltam, ami az otthoni hálózatot használná. Beleolvasva a topikba úgy látom, hogy a netrádiók minősége azért elmarad az FM-től vagy DAB-tól. Van esetleg olyan modell, ami tudja mindhármat?
Fontos lenne továbbá a könnyű kezelhetőség.
Elég tanácstalan vagyok, van esetleg valakinek tapasztalata valami hasonlóval?
Előre is köszönöm!
-
chavezlee
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom pontosan melyik topicban is kellene írnom. Saját problémáim miatt az utóbbi évtizedeket nagyrészt monitor mögött töltöttem, amihez a vége felé Hyperx Cloud II fejhallgatót használtam évekig, tudom nem hi-fi, előtte Panasonic/Sony fejhallgatókat használtam, egyik sem belépő árkategóriás volt. Tavasszal elment a hallás a jobb fülemen, ami később visszajött némi halláskárosodással, orvos mondta a füleseket el kellene hagynom. Vettem egy Genius SP-HF 1250B II fa hangszórókat (ennyi a hi-fi ismeretem a fa doboz az jó, volt?). Mint kiderült számomra, elég nagy a különbség egy 30000Ft körüli fülesek és az ilyen asztali hangdobozok között. Jelenleg a hangzással rengeteg problémám van, filmnézéskor és játékoknál is nagyon halk a beszédhang az fx hangokhoz képest. Gondolom mert nincs közép, csak magas és mély hangszórók vannak?. Ugyanakkor Just talking stream hallgatása közben, ha kicsit elfordul a mikrofontól a közvetítő, akkor erősen esik a hangja, ha egy picit megemeli a hangját, akkor meg már sok a Genius hangdobozokkal és még néha a mély hangokra berezonál, de nem mindig. Viszont, ha visszateszem a fejhallgatót, akkor megszűnnek a problémáim, olyan mint régen, vagy amihez hozzá szoktam, ebből gondolom hogy nem a fülemmel miatt lennének ezek a gondok. a Genius hangszórók az asztalon a monitor vonala mögött helyezkednek el, felém fordítva, kb. 0,9-1,5 méterre vannak tőlem, mögöttük a szoba fala van.
Szóval, messze nem vagyok elégedett a hangszórókkal, de nem hibásak. Amit szeretnék, (nem) csúcs minőségű hangtechnikai ajánlások egyenlőre. Filmnézéshez, játékokhoz, zene hallgatásához PC-ről kivezetve. Alaplapi hangszórót használtam eddig (Gigabyte GA-H170 D3H), tudom elég messze vannak az alaplapi hangchip-ek egy jobb Hi-Fi hangtechnikától. Egyáltalán nem kell szoknyafelhajtó brutális hangerő. viszont szeretem a magas hangokat is és a közepest is hallgatni, a mélyek annyira nem kellenek, dum-dum zenét nem hallgatok. Nem tudom, hogy mi felé keresgéljek, erősítő+2x3utas hangfalakkal, vagy valami equalizer, amivel tudnék az egyes hangtípusoknak max hangot állítani? Jó lenne hasonló hangokat produkálni, mint a fejhallgatókon, de fülemtől távolabb eső hangszórókkal.Chavez
-
_seth_
veterán
válasz lfabian #99094 üzenetére
Találtam is, megnézem, köszi!
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
paler
aktív tag
Itt egy újabb bullshit-es lehúzás a Hi-Fi világában..karbon csodahangfal mi 😁 [link]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
_seth_
veterán
Arra vonatkozó beállítást nem látok, hogy a lemezt megfelelő méretunek ismerje fel és ne a kis és nagy lemez méret között félúton álljon bele a gumiba. Holnap még megnézem mindenesetre!
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Kíváncsiságból elhoztam az LP3-as lemezjátszót,
lehet, hogy ez már egy szintet képvisel a belépők között ahogy tesztekben irjak, de sokszor a lemezt sem találja el, kis lemezre állítva bele áll a gumi tálcaba és elkezdi szántani. A harmadik próbálkozásra sikerrel el
tudja kezdeni a lejátszást. Egyensúlyban van a kar, próbáltam úgy, hogy jobban fel/le emeljen, a helyzet ugyanaz. Igaz csak egy 100 éves abba bakelit van jelenleg nálam, régi is poros is, a hangja egészen kiábrándító, de meglepően sok a mély még így is.Lehet csak ez problémás, de, hogy nem marad itt az biztos.
-
duo
addikt
válasz Ear001 #99082 üzenetére
köszönöm, ez is egy opció megfontolom. a DAC az nekem mindig kérdéses, mert nekem az fontos hogy menjen linuxxal. (meg nem ismerem a középkategóriát)
az ISOacoustic-on vagy egy rendes állványon is gondolkodtam már, csak ekkor jött képbe az ,hogy gyakorlatilag akkor mar egy kisebb álló hangsugárzó is elférne komponens láncban. (most hogy gyakorlatilag teljesen atforgatjuk a nappalit)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Black Dragon
addikt
válasz fehér_ember #99084 üzenetére
Köszönöm az iránymutatást!
-
hitman77
senior tag
válasz RetepNyaraB #99001 üzenetére
Végül egy Yamaha wxad-10 lett a Dragonfly helyett. Nem bántam meg. Kényelmes, az eddigi megoldásoknál jobb hangzás. Főleg a rock zenéken veszem észre. Nem folyik egybe az egész hanem több hangszer szól benne.
-
fehér_ember
addikt
válasz Black Dragon #99083 üzenetére
Természetesen van topikja: [Házimozi belépő szinten]
-
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
Adott lenne egy már meglévő hifi szett, pontosabban 2db quadral QLX 185 front, 2db QLX 165 surround és 1db QLX Base MkII center, továbbá egy Quadral At. 937 130 sub.
Mindezt hajtja egy Yamaha RX-450 erősítő, ami jól is teszi a dolgát, nagyon szépen szól az egész rendszer (nekem), de az erősítő így cirka 15 év után megérett a cserére számomra. Nincs vele baj, de szeretnék valami olyat, ami a mai alapoknak megfelel, bluetooth, beépített tuner, hdmi kimenetek stb.
A teljesség igénye nélkül nézegettem szerte szana, hogy miket lehet manapság kapni. Nem tudom, hogy az RX-450-em milyen árkategóriának felelt meg annó, de jelenleg nem szánok rá túl sokat, ha már hozza ennek a teljesítményét akkor nekem oké. Elsőre egy Yamaha RX-V 485BL verziót néztem, ez a 120 ezres kategória nálam megfelelne, de csak akkor, ha hozza a korábbi szintjét.
Tudom, hogy ez a téma nem illik teljesen ide - sajnos az erősítő topik már haldoklik - remélem tudtok benne nekem segíteni vagy valami féle útmutatást adni, nem vagyok ebben a témakörben nagy guru.
Előre is köszi!
-
Ear001
addikt
Egy két szinttel jobb előadást kaphatsz úgy is, hogy rendbe teszed a Focal környezetét. Valami rendes állvány, mondjuk egy ISO-Acoustic, jobb kábelezés, lejátszó programnak mondjuk a Roon esetleg a HQ Audio rengeteget dobhat. És a DA, is, nem is írnák típusokat, annyi van, de ebben a láncban inkább az a gyenge láncszem, nem a Focal.
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Ötleteket várnék az alábbi projekthez. Második rendszernek, TV/PC mellé gondoltam beruházni hangcuccra (integrált erősítő + hangfalak vagy lehet egy aktív pár is), a keret kb. 100eFt, de adott esetben kicsit feljebb mehet. Alapvetően használtban gondolkodnék úgy 20-30 évvel ezelőttről, már csak a retro feeling miatt is.:) Leginkább EDM szól amikor a gép előtt ülök, de ez a rendszer szólna akkor is ha TV-t nézek vagy a PS4-et nyüstölöm. Maga a szoba csak 8nm, de nyitott a nappali és egy folyosó felé. Mivel az elhelyezés messze lenne az ideálistól, elsősorban zárt dobozokban gondolkodnék (feszes, megfogott basszusokkal) és bár biztos sokan azt mondják hogy sok ide, de inkább 3 útban mint 2-ben (szeressük ha van membránfelület). Elsősorban hangfalakra kérnék tippeket, erősítőt szerintem egyszerűbb lesz találni. Audio interface van, az amögötti részre kellenének cuccok.Dobozokból valami ilyesmi jellegű lenne az irány, ha tudtok ezekhez hasonlóakat mondani méretben, felépítésben, amiknek érdemes utánanézni az nagy segítség lenne.
[link][link] (Ezt csak további szemléltetésnek, nyilván praktikusabb lenne valami olyan amin nem porladnak szét a membránok peremei.)
Kösz a tippeket előre is.
Szerk: az még kimaradt, hogy lehetőség szerint japán cuccok felé orientálódnék, bár azokból leginkább refflex dobozokat találtam, de az erősítő valószínűleg Technics/Sony/Pio vonalról kerül majd ki.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Sziasztok!
Sztereó lánc összeállításában kérek segítséget
hasonló cipőben járok mint ferzoli fórumtárs idén januárban
[link]
Hozzá hasonlóan aktív monitorpárt hallgatok: pc -> Roland UA s10 DAC -> Focal Alpha 65
nappali átlakítás után azonban most lehetőség nyílik valamivel jobb elhelyezésre valamint komponens rendszer kialakítására. erősítőre és hangfalpárra lenne szükségem, 25 nm-es átlagosan berendezett nappaliba. a szettre 3-400 ezer forintom lenne, használt komponensekből elsősorban. hangban hasonlót keresek, mint a fentebb linkelt posztban
"Kiegyenlített, kiemelésektől mentes, enyhén meleg, folyékony, zenei hangot keresek. Kb. mint a Focal Alpha 65, csak egy-két szinttel jobban előadva."
zeneileg vagyes a kép : jazz, funk, elektronikus (inkább thievery corporation, mint jeff mills) akusztikus gitárzene, klasszikus, chill, rock stb.
a forrás továbbra is pc lenne, a DAC jobb híján marad, de ha kapok tippet jobbra megfontolom.
Megj: angol cuccok felé nézelődtem avx fórumon és a talált tipusokra rákerestem itt is a fórumban. de tapasztalataim meglehetősen korlátozottak.
minden javaslatot meghallgatok, és igyekszem Csongrád megyén belül hallgatózni is.köszönöm:
duoEgyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
dgyuri0123
nagyúr
Ma akadtam erre...
Utolsó darabok újra kaphatók, aki most venne erősítőt+dacot. [link] Ebből az árból még további minimális kedvezményt is lehet kapni, ha ügyes vagy. Ennyiért nem hiszem, hogy van nála jobb most a piacon.
Csak szólok...[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
asus1
aktív tag
válasz #01758976 #99075 üzenetére
Koax az sajna nálam nem megoldható. Erősítőben nincs Dac és így csak rca bemenet került rá. Ha koaxon szeretném kihozni a hangot, akkor kellene egy külső Dac. Megyek cserélgetek és próbálgatok mindent, aztán kiderül mi mennyit hoz majd Mármint próba gyanánt cserélgetek, ha valami nagyot hoz pl. kábel(most mindegy, hogy tápkábel, vagy rca vagy bármi más) Ezt a szettemet is úgy vettem, hogy minden új komponenst meghallgattam. Egyedül a hangfalak voltak adottak, mert ezek megmaradtak egy házimozi szettből. Viszont kevésnek éreztem őket, így a tuningra esett a választásom. Lehet akusztikával kellene kezdeni valamit mindenek előtt, mert szerintem ez nagyon nagyon nem az igazi.
-
fehér_ember
addikt
válasz dinnye1960 #99070 üzenetére
Én továbbra sem biztatlak meghallgatás nélküli vásárlásra.
Amúgy az elacod-dal sem kellene elégedetlennek lenned.
A Micro Utopia BE miért esett ki a látókörből?
Az utolsó kérdésedet minden használtpiacon lévő cuccra rá lehetne aggatni, ami nem kel el elég gyorsan.
Úgy gondolnám a legtöbben akik már ennyit adnak dobozokért inkább az állókat részesítik előnyben az állványosokkal szemben. De az is lehet hogy a dynók nehezebben hajtahtósága is szerepet játszik ... stb. illetve passz
Amúgy nem biztos hogy jobb mint az elacod, de lehet hogy jobban bejönne. -
törölt tag
Ököl szabály: Venni hallatlanul kábelt nem szabad.
Ha elégedett vagy a jelenlegiddel, az ok, én csak annyit írtam, ha tudsz kérj próbára. Dobozaidat le kell cserélni ez tiszta ügy, ha rca-n vagy a node2i-vel, próbáld ki koaxon is, egész más világ. Dobozcsere és koax a 2I-be és nem is kicsit léptél előre.gyuri: Nem így értettem, de így már tiszta. Mindig lesz feljebb, de vállalható már az a D/A szint, jelen pillanatban is. Összértéken meg ismered a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
asus1
aktív tag
válasz #01758976 #99062 üzenetére
Táp is Szabó Zolitól van(Alces) és nagyon nagy javulást hozott. Szóval az biztosan marad.
Node-hoz is normális tápkábelt használok. Hangfalkábeleim pedig Zoli által készített Van Den Hul kábelek. Próbáltam fater kábeleivel, neki QED XT400 van, ez annál jobb. Legalábbis idáig az én rendszerembe jobban illik. Pontosabbak, precízebbek a mélyek sokkal.
Egyébként ha vennék kábelt az Tellurium Q Black II lenne. De hallani kéne azt is. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #99069 üzenetére
Álljon már itt egy ilyen dac neve 200-ig újba, ami nem csak más, de tényleg jobb is és az Ant most ne játszon.
-
dinnye1960
csendes tag
válasz fehér_ember #99034 üzenetére
Kösz a segítséget. Két kérdésem lenne a válaszodhoz kapcsolódóan:
- a "minimum contour s 1.4" ha jól sejtem arra vonatkozik hogy ez már illeszkedik a láncba, /ca 851n, audia flight three s/ és érzékelhetően jobb hangminőséget adna mint az elac bs 244.2 ?
- a másik kérdésem csak találgatás: mi lehet az oka, hogy az általad linkelt contour s 1.4-et még nem vitték el? -
_seth_
veterán
A lemezjátszós dolgon gondolkozok még mindig, és más szemszögből közelíteném meg:
Audio Technica LP3 gyári hangszedővel (előerősített RCA kimenet)
Denon RCDN-10 (RCA bemenet van)
Dali Spektor 2 hangfalakJobb minőségben szólnának újonnan vásárolt LP lemezek mint losseless FLAC hangfájlok?
Azaz van értelme bajlódni az LP-vel, vagy ezen a szinten inkább csak látványelem lenne?
-
törölt tag
válasz #18643456 #99063 üzenetére
Ha vágsz a falba egy nagy nyílást a kanapé mögött, jó lesz. Pótmegoldásként alaposan be kell majd csillapítanod azt a falrészt., meg a hangdobozok mögötti felületet is. A hosszanti elhelyezés sem lenne jobb sajnos, a 3 m minden irányban nagyon kevés. Nem totálisan, de kicsit reménytelen szoba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem node2 I van, és külső dac is, és itt a fórumon van róluk a véleményem. Röviden, analóg oldalon nem nagy cucc a dacja, koax-on tök más, simán felér egy amp cserével, koaxon használva áráért külső dacot sem találsz jobbat maximum mást és még ott akkor a futómű rész. A más alatt itt főleg csöves dacot értek. Feltételezve rendes kábeleket hozzájuk. Áráért rohadtul rendben a dolog, és a doboz cseré mellé én kivenném a szűrődet, legalább egy próbára. Meg ha tudsz kérj kölcsön másféle kábeleket próbálni.
migabi: nevem senki
-
törölt tag
Új lakásba költözöm, ahol az alábbi módon fogom elhelyezni a hangfalakat: [kép]
Csak így tudtam lerajzolni, remélem érthető... Így nagyon rossz lenne? Esetleg van más lehetőség?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
asus1
aktív tag
Oké oké,
Külső Dac mennyit hozhat egyébként? Vagy ezeknél a hangfalaknál nem lenne annyira nagy ugrás és majd az új hangfalak után mondjuk? -
asus1
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék kicsit feljebb lépni, de még nem tudom pontosan mivel tudnék egy nagyobb szintet lépni.
Jelenleg amim van: AR S40 HiVox tuningos hangfalpár, szintén Szabó Zoli által egy amp4you erősítő, Bluesound Node 2i és normális tápszűrő és kábelek.
Nekem most ebbel a jelenlegi felállásban a leggyengébb láncszem szerintem a node2i vagy a hangfalak??
Gondolkodom, hogy vagy egy külső dac (Ethosz audio) vagy hangfalcsere legyen (Szabó Zoli - Dapp4you)??
Árban ugyan annyi lenne mindkettő és nem tudom melyik hozhatna nagyobb előrelépést, nem tudom mennyi van még a hangfalaimba. Van esetleg valami tapasztalata bárkinek bármivel? Vagy mit ajánlotok? Nagyjából ugyan ez a 400k körüli kategória. Nagyon szeretem a BluOS-t, úgyhogy az nem megoldás, hogy megy a node és valami 600k körüli másik forrás. (Nincs ilyen fejlett rendszere szerintem egyik másik gyártónak sem.)
Szívesen meghallgatok bármit! -
senior tag
válasz dinnye1960 #99038 üzenetére
Eleg regota arulja az AVX-en is, a kepek is innen szarmaznak, nem az ebey-rol. Elso alkalommal is az AVX-en hirdettek az egyedileg gyartott allvanyaival.
UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
törölt tag
válasz Norbert9503 #99045 üzenetére
A Sonynak nincs hangváltója, le fog égni a közép, magas sugárzó, esetleg magával viszi az erősitőt is.
dinnye 1960. Használtan megveheted 550-ért az Ushert, és az jobb, mint a Diamond széria. Újkori ára majdnem másfél millió volt. Linkeltem fenteb, facebookon árulja a pali. -
törölt tag
válasz dinnye1960 #99046 üzenetére
Ugyan ennyiért én sosem vennék polcot, de tessék. [link]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Mathiask
senior tag
válasz dinnye1960 #99046 üzenetére
Jogos, rosszat linkeltem. [link] (bár enne
Kereskedője válogatja, de ha látja rajtad hogy komolyan gondolod, csak kell egy kis lökés, hogy dönts, akkor azért maguk szoktak felajánlani valami "megoldást". -
dinnye1960
csendes tag
válasz Mathiask #99040 üzenetére
Láttam Gedeon videóját, ott is az jön le hogy az AS figaro b mélyhiányos, valóban a frekvencia válasza 500 Hz alatt eléggé esik, mélynyomót pedig nem szeretnék./ezért nem is vettem számításba, de ez szigorúan
magánvélemény./
A PMC 1250 eft-os árából nem hiszem hogy engednének 450 eFt-ot, mert ahogy már írtam a keret max. 800 eFt.
/többen jelezték, hogy a kereskedők engednek a listaárból, ebben teljesen tapasztalatlan vagyok, mennyit illik alkudni?/
(#99039) fojtviki Köszönöm a segítséget, nem bántásnak vettem, nagyon elgondolkodtató amit írtál. (#99043)dgyuri0123 Sajnos csak polc hangfal fér el.
Esetleg van valakinek tapasztalata Monitor Audio Gold 100-al? -
Norbert9503
csendes tag
Üdvözletem! A kérdésem a következő: Adott egy Genius SW G2.1 hangfal szett. 4-8ohm a leírása alapján és 70w. Na most van nekem egy pár Sony hangfalam. Amik 8ohm és ~500w adatokkal rendelkeznek. Úgy tudom, ha erősebb a hangfal az jó, ha gyengébb, mint az erősítő, akkor van baj. Szeretném ezt biztosan tudni. Így van? Tehát mehet rá, nem lesz gond? Nem megy tönkre a kis erősítő?
Még egy kérdés: A Sony hangfal 3 utas - 2x2 kábeles ( 1-1 piros-fekete, ami a mély meg 1-1 kék-fekete, ami a magas. Ezeket nyilván egyben drótoznám rá az erősítőre, mivel az nem rendelkezik ennyi vezetékkel. Ez esetleg gondot okozhat?
A képeket azért mellékeltem, hogy "érezzétek át" a kíváncsiságom okát. Én úgy gondolom, működőképes a dolog, biztonságos, csak max elég halk lenne. De kíváncsi vagyok nagyon...
[[ Norbert ]]
-
dgyuri0123
nagyúr
SF Liuto ? [link]
TRIANGLE GENÉSE QUARTET? [link] olvasnivaló
Némi alkuval TRIANGLE SIGNATURE DELTA? [link]
Némi alkuval MARTIN LOGAN ETHOS? [link]így hirtelen...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Mathiask
senior tag
De akár egy B&W 705 s2-re is ránézhetsz, vagy annak signature változatára, de az picit túllóg a kereten, az alap nem. [link]
-
Mathiask
senior tag
-
őstag
Nem bantasbol irom de komolyan, de egy picit furan csinalod ezt a dolgot. Oke, hogy hallgatozni nem akarsz, rendben. De egy ilyen 800eFt-os tetelnel, ha elmesz szemelyesen, biztos, hogy rengeteg kedvezmenyt fognak adni a listaarhoz kepest 70-80k-t ebbol az arbol siman tudnal alkudni. Ha masert nem, ezert mindenkepp megeri kivenni egy szabadnapot, de te tudod.
-
dinnye1960
csendes tag
válasz balage25 #99035 üzenetére
Kösz a segítséget, de ezzel a hangsugárzóval valami nem stimmel, ugyanezen képpel hirdetik az ebay-en, azzal hogy Magyarországra nem szállít. /vagy csak én nem értek valamit/
A javasolt hangsugárzók egyikére pedig /Usher Diamond/ nincs keret.
Az általatok javasoltak és az én választottaim együtt:
- canton reference 9k
- dynaudio contour 1.4
- dynaudio evoke 20
A keret max. 800 eFT.
Ha még valaki tud még javasolni mást is a hozzászólásaim figyelembevételével, megköszönöm. -
senior tag
válasz dinnye1960 #99027 üzenetére
Nekem volt Canton Reference 9-em, nagyon szerettem. 9K-t nem hallgattam, de egyel feljebb van a letran.
En tovabbra is a Pioneer TAD-ot hallgatnam meg. Nem vennek meghallgatas nelkul hangsugarzot.UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
fehér_ember
addikt
Annyit módosítanék hogy a linkeltjeim közül leginkább csak a micro utopia be vagy minimum a contour s 1.4 ( a többi felejtős). És én nem cantonoznék.
-
törölt tag
[link] Nem az enyém, használtan itt találtam, nem túl gyakori darab.
-
törölt tag
[link] Usher Diamond. Olvass utána, egyik legjonbb minőség a piacon. Van olcsóbban is más oldalakon (szerintem). ScanSpeak hangszórók, és nagyon szép hang... Akinél hallottam, azt mondta, nincs hiányérzete, csere késztetése évek óta.
-
salesman
őstag
válasz IamTheDog #99029 üzenetére
Szerintem sehol. Kell venni egy jó állapotó vintaget, (nem olcsó), át kell nézetni szakemberrel (nem olcsó), venni jó minőségű kazikat (nem olcsó), ezek után "rákenroll"!
Ja, kérem az élet nem habostorta...
A "csak szíjat kell benne cserélni" maszlagoknak ne dőlj be!Türűűűdrááá!
-
-
IamTheDog
tag
Sziasztok, kazettás decket milyet lehet újonnan beszerezni a Teac-on kívül? Illetve ez vajon milyen minőségű lehet?
-
fehér_ember
addikt
Bocsánat, nem olvastam vissza. Szerintem akár már pl. a linkelt Proac vagy Dynaudio is játszhat.
Amúgy tény, én sem vagyok elac párti.
[ Szerkesztve ]
-
dinnye1960
csendes tag
válasz fehér_ember #99017 üzenetére
Kb. egy hónapja fordultam a T. fórumlakókhoz, hogy az alábbi forráshoz- lánchoz nem kevés-e az ELAC bs244.2 ?
A forrás Deezer HiFi. A lánc elemei: Ca 851n - Audia Flight three s. /a nappali 20 m2/
Az általános megítélés/válaszok szerint kevés. Ezek után nézelődni kezdtem, így alakult ki a 99015 sz. kérdésem. -
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #99025 üzenetére
belefojnibelefolyni.Ha hangszedőt veszel akkor kell egy beállító sablon is.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz _seth_ #99024 üzenetére
Nem olvastam a használatiját, de igen, úgy logikus hogy ha a "line"-ra van téve akkor a saját beépített phono elektronikáját használja a gyárilag mellékelt mm (mozgómágneses) hangszedőhöz. Tehát úgy már közel vonalszintű jelet fogsz kapni és azt közvetlen rádughatod az erősítőd sima/normál/vonalszintű bemenetére és hallgathatod.
Nem tudom a gyárit még hol lehet kapni (AT91R).
Szerintem nekem az at95 se volna elég jó , legalább egy [ilyet vennék].
De én ebbe nem akarok belefojni meg megmondani mit hogy, mert a lemezjátszózás nem az asztalom. Meg amúgyis azt mondját hogy csak jóval komolyabb cucokkal érdemes vele foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz fehér_ember #99023 üzenetére
Ez jó hír Erre való az a kapcsoló a hátulján? + Nagyon egyszerű, veszek egyet, rádugom, ha nem jó akkor még hiányzik valami
Találtam olcsón egy Lp3-as garis lemezjátszót, viszont nincs meg a hangszedője, a gyárit lenne érdemes megvenni rá vagy egy AT95-öt? Utóbbiról sok helyen írnak jókat, a gyárit nem említik.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
-
_seth_
veterán
válasz fokukac #99012 üzenetére
Egy Pro-ject Phono Box E megfelelő lenne a feladatra? A lemezjátszós vonalra nem szeretnék sokat költeni.
-
_seth_
veterán
válasz Ear001 #99013 üzenetére
Az csak a felsorolás része volt
-
_seth_
veterán
Hmm, MM/MC kapcsoló van a lemezjátszón, ettől függetlenül is kell a phono erősítő?
Párom szüleinél és enyémeknél is lapul pár száz mindenféle bakelit, érdemes lenne belehallgatni némelyikbe
-
YceBear
tag
válasz dgyuri0123 #99011 üzenetére
En is BP -i vagyok szoval a tavolsagi kerdes megoldodott. Futomuhoz is van cuccom ,de kuldtem privatot.
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz dinnye1960 #99015 üzenetére
Ennyi pénzért megfülelés nélkül Te aztán bátor vagy.
Ha így áll a helyzet akkor inkább újat, hogy élni tudj az elállás lehetőségével.Amúgy azt legalább elárulhattad volna a többieknek hogy minél is szeretnél komolyabbat venni, mekkora helyiségbe, mivel hajtva ... stb.
[Ezeket] pl. számításba venném; de azért ezt sem megfülelés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Darázy #99010 üzenetére
A MAIN-nél a két felsőbe, azaz a A-ba. És legyen az előlapon is benyomva az A nyomógomb.
Töltsd le a használatit és tanulmányozd. [link]
Végigmehetsz a beálltásokon is lépésenként a használati alapján; annak ellenére hogy egy részük az csak a házimozizásra vonatkozik (pl. hangsugárzók száma, mérete, távolságok).
Persze az akár fontos is lehet hogy jelen esetben ne legyen definiálva szub (tehát ha csak sztereózol) és így persze a frontok mehetnek large-ra a menüben, frontokra a mély ...stb.
Kiváncsiságból kipróbálhatod az effekteket is.
Azt most kapásból nem tudom hogy van-e sztereó üzemmód illetve direct; vagy csak effect off-ot kell nyomni (iiletve a menüvel sem vagyok teljesen képbe). De majd ezekre úgyis rájössz ha eleget nyomkodod.
A lényeg hogy tanulmányozd a használatit és ismerkedj meg az elérhető funkciókkal.
Bizonyára a dac is jobbféle benne, úgyhogy bátran csatlakozhatsz rá pc-ről vagy egyszerűbb cd-játszókról is az optikai aljzatokba vagy az 1db. " cd coaxial" csatira.[ Szerkesztve ]
-
dinnye1960
csendes tag
Szeretnék venni egy komolyabb hangsugárzót. A lehetőségek eléggé behatároltak, amin nem lehet változtatni:
- csak polcsugárzó fér el
- a keret kb. 800 eFt.
- hallgatózni nem tudok és nem is akarok, bízom a fórumtársak
tapasztalátában
- amit első körben kinéztem Canton Reference 9k
- ha valakinek van tapasztalata, tanácsa, vagy másik hangsugárzót
javasolna, megköszönném. -
nagyúr
Ebben az ársávban van sok olyan - igaz nem magas minőségű - típus, ami előerősítőt és/vagy USB csatlakozást is tartalmaz. Pl. Lenco L-400
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Darázy
csendes újonc
válasz fehér_ember #98904 üzenetére
-
_seth_
veterán
Milyen lemezjátszót érdemes venni kb 70e forintig? Egy kitétel van, fekete színű legyen.
Az erősítőn optikai, és rca bemenet van erre a célra.Audio-Technica LP3?
-
YceBear
tag
válasz dgyuri0123 #98998 üzenetére
Tudok kolcson adni egy Beelink GT1 -t sajat tapjaval ha tesztelni akarsz.
-
_seth_
veterán
válasz fokukac #99006 üzenetére
Közben megoldottam másképp, regisztráltam egy HEOS accot és így már van a távirányítóról is elérhető kedvencek lista, oda betettem ami kell és kész is. Ha országra szűkítek akkor rengeteg magyart talál, de a Local radio részen jelenleg is csak négyet, fura, de így még jobb is.
Igen, denon-maranzt egy cég, olyannyira egyforma, hogy a teljes menü, kijelző is egyforma, ahonnan a subot hoztam ott egy hatalmas marantz sztereó erősítő volt, a menü rész teljesen ugyanez volt.
Mindenesetre köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz _seth_ #99005 üzenetére
szerintem adj neki egy kis időt, lehet, hogy csak a netrádió szolgáltatója szarakszik. Az én marantz melody-mban (a marantz és a denon ugyanaz a cég, valszeg elég hasonló a szoftver) ezres nagyságrendű netrádió volt, persze volt, hogy egy napig nem volt egy se, aztán visszajöttek.... lehetett szűrni hely, stílus és minőség szerint (higher bitrate v. valmai hasonló volt a neve). ezek közül kb. 15-20 volt magyar. de persze nem azokat hallgattam.
vagy azt nézd meg, hogy nem kapcsoltál-e be valami szűrőt... megpróbálhatod utp kábellel, de nem hiszem, hogy sok különbség lesz a wifihez képest.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #99000 üzenetére
Csináltam egy Factory resetet, de érdekes módon ugyanazt a 4 adót találja meg helyi rádióként, és mintha korábban ékezetes betűkkel írta volna ki a számok címét, most az ékezetes betűk helyén egy pont van.
Ötlet? Mit resteljek még? Köze lehet hozzá az applikációnak?
Vagy wifi helyett kössem be kábelen a netet, lehet különbség?
-
maci1234
tag
válasz detroitrw #98939 üzenetére
Ha 30-ba bele kell férni a lemezjátszónak hangszedőstől egy beépített erősítővel, plusz dobozok, akkor ki kellene fogni egy jó állapotban levő Tesla NZC 420-ast vagy 431-est Azért ők, mert a benne levő MM hangszedőt fogad s annak tűnyomása még nem vágja agyon a lemezeket, s így hallgatható marad később is egy jobb rendszerrel. (normálisan kinéző 431-est látok a jófogáson 12-ért)
A zenéhez hangszer is kell!
-
hitman77
senior tag
válasz RetepNyaraB #99001 üzenetére
Köszönöm a választ. Holnap kiderül.
Elvileg használják külső DAC-ként is analóg erősítő elé, ezért gondoltam, hogy megfelel erre a célra. A jelenlegi megoldásnál minden vélemény szerint jobb minőséget kapnék az általad írtak miatt. -
dgyuri0123
nagyúr
Tegnap este kiveséztem a CE 9.2.3-at, optikai kimenetről, kizárólag zenére. Sajnos nem jobb, mint a Jriver/laptop/USB, sőt, kissé fedett, szűkebb a dinamikája és túlontúl visszafogott az ének is. Tehát nem alternatíva...nálam. Önmagában elég jó, ha nem hasonlítom... bár a visszafogottsága eléggé egyértelmű még önmagában hallgatva is.
"csak a zene van"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hitman77 #98992 üzenetére
"A változás az erősítő és a Dragonfly DAC-ja közti különbségből adódik tisztán?"
Illetve a kékfog elhagyásából, annak minden problémájával együtt (sávszélesség, késleltetés, kékfog kódolás-dekódolás, kérdéses minőségű elektronikával - bár az Apple pont ismert arról, hogy nem rossz ilyen téren).
A többiek kijavíthatnak, de amúgy a dragonfly-ok kimenete nem line out, hanem direkt fejhallgatóerősítő. Fejest kellene rákötni, nem tovább vezetni a jelet. Ilyenformán nem optimális egy line in lukba bedugni. Mármint nem lesz baj, csak nem az igazi.
Aztán az, hogy hallasz-e végül és mennyi különbséget, már sokkal bonyolultabb kérdés. Ki kell próbálnod leginkább."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vallás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest