- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
asus1
aktív tag
válasz bkercso #99599 üzenetére
Fázisra szeretném kötni a forrást is, amíg le nem csérélem.
De ha forgatom a kábelt nagyon nagy a különbség, szóval hallás alapján megtaláltam szerintem.
Mérőműszerrel, hogyan lehet ellenőrizni? Van egy földeletlen elosztóm. Abba dugom bele, de műszerrel ilyenkor hol mérek? -
_seth_
veterán
Dali Opticon 2 vagy Zensor 3 a megfelelőbb egy Denon RCDN10-es 2x60W erősítőhöz, eltér az ohm és érzékenység is, lehet, hogy az opticon már túl jó lenne a denonhoz? Illetve hol áll ezek között az oberon 2?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
adodaniel
őstag
válasz freelanced #99591 üzenetére
Én a helyedben Systemdek vonalon is nézelődnék. Igaz ritkák, de az Audio Note TT1 elődjei (sőt az IIX 900AP lett a későbbi TT1).
-
Ear001
addikt
válasz freelanced #99591 üzenetére
A Lenco jó tuningalap. Ha megcsinálod a mechanikáját, új házat gyártatsz rá, új kardeszkával, lecseréled a kart valami használhatóra, és mindez illik a hangszedődhöz is, akkor jó lehet.
A Thorensnek jó a karja, mert az nem más, mint egy átnevezett Jelco. ;)
-
freelanced
addikt
válasz Ear001 #99588 üzenetére
Világos, köszönöm!
Kíváncsiságból, kinek mi a véleménye a Lenco L75-ről, illetve a Thorens TD320-ról ( Sumiko MMT Premier karral).
A Lenco elég népszerű külföldi fórumokon és sok rosszat nem hallani róla, de itthon már mondtak róla mindent.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Ear001
addikt
válasz freelanced #99581 üzenetére
A kolléga azért linkelte, mert én ajánlottam. Az egyik legjobb alsó középkategórias gép, egy Goldring 1042-vel, vagy valamelyik tesójával nagyon jó kombó, hat számjegyért igencsak össze kell kapnia magát bármilyen lemezjátszónak, hogy jobb legyen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz fehér_ember #99586 üzenetére
2.0 kell elvileg, nem akarok külön dobozt neki, inkább legyen a hangfalon a gomb meg a hangerő szabályozó. Kábelem azt hiszem van, de majd körülnézek. Kösz a tanácsot! Átmegyek oda.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
fehér_ember
addikt
válasz inf3rno #99584 üzenetére
A pécések is aktívak. Természetesen nem kell őket lehuzogatni hisz van rajtuk bekapcsoló gomb. Ha nem a pc hangkártyájára akarod dugni őket akkor majd venned kell valami jack aljzat - rca dugó átalakító kábelt is.
Lehet gyorsabban kapsz konkrét tippet a topikjában. -
inf3rno
nagyúr
Bocs, közben rájöttem, hogy mindkettő az aktív hangfal kategória, csak olyan helyen néztem, ahol csak a jó minőség van, azért indultak 50k-ról. A többit majd kitapasztalom.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Nem akarok nagyon belefolyni a témába, azért inkább kérdezek. Van egy Sabaj D3 DAC-om [link] , amihez szeretnék az asztalra két apró hangfalat. Nem kell semmi extra, csak hogy ne kelljen mindenhez a fejhallgatót használnom és legyen elviselhető a hangzása. Ezzel a DAC-al nem némul el a hang, ha bedugom a fejhallgatót, szóval kéne a hangfalra valami kikapcs gomb, hogy ne kelljen állandóan kikötni a kábelt. Nagyjából ennyi. Nem szánok rá sokat, jó lenne ha 10-15 pénzből kijönne, nagyon max 20. Használt is lehet.
Nem igazán áll össze a kép, hogy minek hívják ezt a termék kategóriát. Néztem aktív hangfalakat, de azok messze többe kerülnek, viszont emlékeim szerint vannak olcsó PC-hez való hangfalak, amik szintén tudják ezeket a dolgokat. Most akkor azok nem aktívak de mégis áramra kell dugni őket, vagy mi?
Köszönöm!Buliban hasznos! =]
-
IamTheDog
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata a Yamaha NP-S303 hálózati lejátszóval? Igazából egy dolog érdekel: tudja-e a gapless (azaz a dalok közötti szünetmentes) lejátszást Spotifyon és Tidalen?
-
Ear001
addikt
válasz freelanced #99577 üzenetére
Hát ha most akarsz belevágni a lemezezésbe, azzal a céllal, hogy jól szóljon, akkor 150-ért újonan nincs. Ha van egy adag lemezed, amit hébe hóba meghallgatnál, akkor ennyiért a ProJectek között nézelődnék, ha új lemezjátszó kell. Az utóbbi időben egész jól összekapták a gyártási minőséget, milliószor jobb az ár-érték arányuk, mint a Regának.
-
fehér_ember
addikt
válasz freelanced #99577 üzenetére
Amúgy ami piót mondott Ear001 azt látok jófogáson; bár szokott az olcsóbban is lenni.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
-
freelanced
addikt
válasz Ear001 #99576 üzenetére
Tehát akkor nincs olyan az újak között amit ebben a kategóriában ajánlanál?
Jelenleg nem találtam Revolvert vagy Pioneert itthon, amik voltak azok épp elkeltek, no persze nem olyan sürgős a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz freelanced #99572 üzenetére
Ma ezt a két AT-t tudja a kínai sorozatgyártás. Végül is forog, lehet
szarakodni velüktuningolni őket, popzenén szódával elmegy, de igazi élményt szerintem nem adnak. Ha van 30-40 lemezed, amit néha le akarsz játszani, mert az mókás, arra kb jó, de hangminőség szempontból szerintem pont semmi értelmük. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Eugene Roe #99570 üzenetére
Aztán picit később az is kiderül, hogy egy 300 ezres dacnak is akadnak bőven hibái. Sokkal több "hibái", mint egy "alap" lemezjátszónak. Laikusnak persze nem tűnik fel, de attól még vannak hibák bőven. Ennyi erővel mehet egy közepes Thorens, vagy Pro Ject, azzal sem lesz több a baj, sőt, szerintem sokkal kevesebb. A lemezek áráról és minőségéről most nem beszélek, mert digitálisban sem tudjuk, ki, mit, mivel barmolt össze FLAC konvertálás közben. .
"csak a zene van"
-
salesman
őstag
-
freelanced
addikt
válasz Ear001 #99571 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Utánanézek találok-e ezek közül bármit az itthoni piacon jelenleg!Ha esetleg egyik se lenne milyen megoldások lehetnek még használtban? Esetleg az újak között?
Audio Technica LP-120X-et vagy LP5X-et ajánlanád, vagy azok is problémásak, nem érdemes pénzt ölni beléjük?
-
Ear001
addikt
válasz freelanced #99569 üzenetére
Veszel egy Pioneer Pl 100-200-at szép állapotban, bele egy kisebb Nagaoka hangszedőt. Lősz valahonnan egy Jelco karos Revolver lemezjátszót, és abba mondjuk egy Goldring 1042-őt vagy Nagaoka 110-et, az ízléstől, lánc többi tagjától függöen.
Digitális? A számítógépre rádugsz egy Tmp Ant DA-t, az a szűrő és túlmintavételezés nélküli DA-javal, nagyon trükkös csöves kimenetével annyira "analógosan" , folyékonyan, ritmusosan, jó felbontással és tempókkal szól, hogy több lemezjátszó szégyenében elbújik a sarokban, ha meghallja, pláne ha értelmes kábelekkel teszed ezt.
-
Eugene Roe
őstag
válasz freelanced #99569 üzenetére
Digitálisban furcsa dolgok vannak, számítógépről indítva 30k, telefonról 60-80k-ért már van laikusnak normális hang ha könnyű kezelhetőség is kell számítógép nélkül, akkor meg bluesound node 2i 180-ért vagy valami yamaha 60-80 ezerért.
Erősítőd van, igaz?
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
freelanced
addikt
válasz Ear001 #99567 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
"Ha feelinget akarsz, akkor van olcsóbban is, ami nem teszi tönkre a lemezt, de akkor azért elég sok a kompromisszum, tudnod kell, miből engedsz."
Milyen opciók vannak, mi az amit javasolnál? Használt sem gond, már ha van.
Illetve kíváncsiságból, digitális oldalon mik az opciók mint lejátszó? Tehát ha első körben a 100-150 ezres kategóriát célozza be ilyen téren az ember.
-
Ear001
addikt
válasz freelanced #99561 üzenetére
Nem tudom most mit hallgatsz, de ha hangminőséget akarsz javítani, akkor olyan 500 000-ig inkább a digitális oldalra költenék. Ez az a határ, amennyiért már kezd partiban lenni az analóg. Ha feelinget akarsz, akkor van olcsóbban is, ami nem teszi tönkre a lemezt, de akkor azért elég sok a kompromisszum, tudnod kell, miből engedsz.
-
Ear001
addikt
válasz Eugene Roe #99560 üzenetére
Jaj, a mai Rega 1-2-őt senkinek se ajánld, azok igazi szörnyszülemények.
-
-
adodaniel
őstag
Ez erős túlzás, újonnan azért a 100 és az 500k között ott vannak pl az edwards audio tt5-6-ok, használtan meg szinte bármi.
A jobb hangszedő miért 1-2 év után kéne? Felesleges lépcsőzni szerintem az analógnál, a rá szánt keretet bele kell önteni és akkor boldogság van, meg zenehallgatás.
2-300k-ból el lehet indulni vállalható/jó futóművel, karral, hangszedővel és phonoval (!). -
_seth_
veterán
válasz _seth_ #99556 üzenetére
Agyaltam még rajta, az Oberon 3 már talán túlzás is lenne az igényeimnek, erősítőnek, A zensor 3 lesz, ami még talán passzol is mindenhez
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Ezeknél már nem fordul elő, hogy sérülést okoznak a lemezen? Ami még hasonló árkategória az a Pro-Ject Essential III, de ha jól tudom, hogy se az általad ajánlottat se ezt nem kedvelik annyira a topikban.
-
Eugene Roe
őstag
válasz freelanced #99558 üzenetére
Mások beszámolói alapján Rega Planar 1-2, 100-150 ezer ft-ért. Az igazi köv lépcső 500-800k, szerintem élvezd a lemezpakolgatást 100-150-ért, aztán később max egy jobb hangszedő 1-2 év után, de mélyebben nem érdemes elmerülni benne
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
törölt tag
válasz jorvik #99557 üzenetére
Én azért meghallgatnám a helyedben, mielőtt megvenném. Itt Pesten van forgalmazó, ahol erre van lehetőség, nem tudom, honnan írsz.. Biztos, hogy nem rossz hangfal, de mi van, ha nem tetszik? Mégiscsak 100-150 ezer Ft-ról beszélünk (ha újban gondolkozol)
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Véleményetek szerint milyen összegtől kezdődik, illetve mely lemezlejátszó az ami már az elfogadható kategóriába tartozik? Nyilván nem lesz kompromisszumoktól mentes stb.Köszönöm!
-
jorvik
friss újonc
válasz _seth_ #99556 üzenetére
Egyik oldalon leárazva láttam a nagyobbikat 125 ezer/pár áron. A Magnat márkával már korábban is sokszor összefutottam. Meghallagatni sajnos nem volt lehetőségem. Hangszóró méret és műszaki adatok alapján gondoltam erre. Filmezésre, popzene hallgatásra használnám. Nem tudom, hogy ebben az árkategóriában melyik más márka lenne jobb 🤔
-
_seth_
veterán
Dali Oberon 3-as hangfalakat hallgattam pár napja, tetszettek nagyon, a spektor 2-eshez képest ami igazán tetszett, hogy a mély tartomány sokkal erőteljesebb, szebb kis hangerőn is, jelenleg a spektor 2-esekre egy sub segít rá minimális hangerőn, de az oberon 3-hoz szerintem nem is kellene a subot használni, az megmaradna csak filmezéshez.
Használ valaki ilyen hangfalakat? Korábban még a zensor 3-ast sikerült meghallgatni, bár az komolyabb erősítővel volt, de már annak is sokkal jobb volt a mély része mint a spektor 2-nek, lehet a dobozméret a döntő ebben az esetben.
-
jorvik
friss újonc
Segítségeteket kérném abban, hogy van egy technics sa-ex320 as erősítőm. Hangfalat szeretnék hozzá vásárolni. Magnat 1002 és 2002 között gondolkodom. Ezen esetben érdemes-e megvenni a nagyobb teljesítményűt nagyobb hangszórókkal, vagy elég a kisebbik is?
-
bkercso
nagyúr
válasz #10726912 #99552 üzenetére
Rtm.
Single to dual adapter közbeiktatásánál fontos, hogy egy 100nF-os kondenzátort forrassz az OPÁ-k táplábai közé (V+ és V- közé OPÁ-nként egyet). Ez lehet kerámia (X7R) és fólia is (MKS/MKT). Jót tesz a magasnak nagyon!A-osztályba húzni minden OPÁ-t ugyan úgy lehet: pl. 10kohmos ellenállást kötsz a kimenete és az egyik tápláb közé. Így mindig csak az egyik végtranzisztor lesz nyitva: nincs keresztezési torzítás. (Angolul class-A biasing).
Ha dual is jó, akkor az OPA1678-at 240Ft-ért ne hagyd ki! Mousernél van SO8, ami könnyebben forrasztható, mint az MSOP a Farnelltől. Mausel Kft. szállítja Mo-ra olcsón, tőlük lehet rendelni telefonon vagy emailben (az altípus mindegy).
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
válasz bkercso #99551 üzenetére
A 627 nagyon érdekes hangú darab nyersen, de az opa827 bejáratott állapotától nem sokkal maradt el, inkább a márványosság érzete a középmagas tartományban és a tér csökkenése, ami zavaró volt. Nem tudom, hogy a 627 meddig jut el a rendszeremben, talán ott kedvezőbb lesz a környezet neki, mint amiben Te próbáltad, ugye az is sokat számit, hogy hova van téve, egyik erősitőnek az egyik, másiknak a másik fekszik jobban...majd kiderül (nagyon remélem, hogy pozitiv lesz, mert b-szott sokér adják ). A 827nálam pl nyersen csapnivaló volt, azzal kinlódtam sokat, a 627 meg csak járatva van, elővigyázatosságból, mert nyersen nem volt csúcsformában...majd a jövő héten meghallom meddig jutott. A fiam elmondása szerint, aki szintén hallotta a 827-est, a 627-nek is megjött már a hangja, úgy mondta, hogy tidzta és élő hang...ez biztató Jövő hétvégén megirom a tapasztalatot. Összesen ezzel a két opampal van tapasztalatom (illetve lesz), nem vagyok nagy opampos múlttal rendelkező Ha alkalom nyilik rá, szivesen meghallgatok több darabot, adapter már bent van (sőt, adapteren adapter, mert a 827-es ugye sztereó, a 627 meg dual mono).
Nem tudom, hogy lehetne A osztályba húzni az erősitőm, nem próbálkoztam még vele
Kiegészités: AD827 és opa 627-ről van szó[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz #10726912 #99550 üzenetére
Köszi a tapasztalatot!
Szerintem az OPA627 simán egy vacak. Ha a jó hanghoz ennyit kell vele vacakolni, akkor meg szintén tartom a fentit.
Az OPA827 nekem nyersen jobban tetszett.OPA140-et hallottál már?
Illetve A-osztályba húzást próbáltad már?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bkercso #99549 üzenetére
Nos, nekem a személyes tapasztalatom:
A Magnum 160 lőfokban szólt egy adott opamp, amit anno 20 éve beletettek. Ezt az opampot cseréltem ki 827-esre. Kammerer szólt, hogy járatni kell, és jobb lesz sokkal a hangja az újnak, mit a régi volt, ezért nem kezdtem el felvagdosni az ereimet: ami volt a gyári opam-al térhatás, minimális szi npadkép, az mind ment a levesbe, pontszerűen szóltak a dobozok. Konkrétan járattam 2-3 hónapos szünetekkel a re ndszert, bár inkább hallgattam, igy, ebben az állapotban vittem el a rendszerem tapaizohoz is, hárásóhoz is, hárásónál kezdett megjönni a hangja, tapaizzonál még teljesen két mono volt a hatás, aminek vajmi köze volt egymáshoz.
Aztán januárban hallottam igazán változást, folyamatosan hajtottam akkor 3 napig a rendszert, és oly fokon megváltozott a hang, hogy ami sweetpontban is éppen elégséges volt, azt 3 nap után a helységből kilépve is hallottam, hatalmas visszhang lett a visszhangos, sok lecsengéssel össze rakott felvételeknél, jött szinpadkép, jött térhatás, sok lett a Tidal master felvétele, majdnem zavaróan sok...
Ennek az a lényege, hogy 2018-ban cseréltem opampot, aztán alig hallgattam a rendszert, 2019 januárjában voltam tapaizonál, utána 2-3 hónapig nem volt bekapcsolva a rendszer a külföldi munkám miatt, közte 8-10 napig hallgattam napi 2-4 órát, 2019 December 7-től 2020 január 27-éig voltam itthon, ekkor is napi 1-2-4 órát hallgattam a rendszert, és 2020 január 10-e körül volt pár nap alatt a napról napra változás. Eközben semmi nem változott. Lehet, hogy vannak opák, amig nem igénylik a járatást, de a 827-est ha valaki bevállalja, vagy a 627-est (ami lassan 3 hete éjjel nappal kikapcsolás nélkül járatva van jelenleg is), készüljön fel rá, hogy 250-300 óra használat után jön meg a rendszere hangja.
A fiam jelzése szerint már jól dolgozik az új opamp, de mondtam neki, hogy már ne kapcsolja ki, jövő héten megyek haza, hallani akarom a járatott hangját.
Egyébként a 627-es nem olyan rossz hangú nyersen sem, de elmaradt a 827-es bejáratott hangjától (pedig ugye árban és tudásban is a kettő között a 627-es fölötte áll a 827-nek).
Szóval van nyers, járatatlan állapot, megszenvedtem vele, több mint egy évig nem volt jó hangja a rendszeremnek a használatlanság és a nem kellő idejű járatás miatt, miközben tudtam, hogy a kis, belépő opamp milyen teresen szólt. Voltak álmatlan heteim emiatt.
U.i: én terheléssel járatom, azaz folyamatosan szól a hangrendszer 2-3 hete (kb mert nem emlékszem pontosan, a fiam kapcsolta be).[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz #10726912 #99542 üzenetére
Semmit, csak rájuk hallgattam adapterre forrasztás után.
Én a félvezetők járatását soha nem néztem és nem is hiszek benne. Ettől még persze lehet valós a jelenség. De szerintem nincs bennük diffúzió, pláne nem azon a 40°C-on, amin egy terheletlen OPA jár. A CPU-kban kb. 40 atom alkot egy tranzisztort: rég rossz lenne, ha lenne bennük elváltozás, pedig ott hőmérséklet is van.
(Egyatomos qubitekről és érzékelőkről nem is beszélve.)Hogyan hasonlítod össze a járatott és járatlan változatot?
Kettőt veszel, összeveted, hogy egyformák-e, majd az egyiket járatod, aztán újra összeveted?
Ha nem, akkor talán csak a pszichéd változik.Egyébként meg, ha a járatlan OPA1678 tudja, amit az évek óta napi szinten használt OPA128, nekem úgy is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
nagyúr
válasz #10726912 #99546 üzenetére
Én meg túl bizonytalan vagyok ilyen téren, ha nem tudom azonnal oda-vissza kapcsolni vagy nincs határozott nagy difi, akkor állandóan megkérdőjelezem amit hallok vagy hallani vélek. Kábelek próbálgatásában is ezért nem vagyok valami jó. Egy ideje nem is fárasztom magam ilyesmivel, amíg próbálkoztam is csak nyűg volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bkercso #99540 üzenetére
Mennyit járattad az opákat meghallgatás előtt?
Nekem a 827-es kb 300 óra után mutatta meg a hangjá
t (de lehet hogy több volt), a 627-es pedig még most kezd magához térni, kb 2 hete folyamatosan szól a rendszer, éjjel nappal, beszédhangerő felénél... Nem tudom, hogy minden opának ilyen hosszú e a bejáratási ideje, csak tippelek, hogy ha egyformának hallod a kettőt, akkor ez is bele játszhat, ezért a kérdés.
ctrlaltdel13: https://prohardver.hu/tag/python1.html Ő beszélt a Xonarról.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #99539 üzenetére
Újabban mindig meglepődöm, hogy még "körülugrált" állapotban is mennyire implementációfüggő az OPÁ-k hangja.
Valamint az is érdekes, hogy az OPA1678-at határozottan jobbnak hallom az OPA1652-nél, miközben elvileg ugyan azok. Lehet, hogy ESD-sérült a 1652? Bár vigyázok erre, de ki tudja. CMOS, szóval már akár ~60V-tól károsodhat, akár a csomagolás közben...Meghallgattam még 1x erősítés mellett, A-osztályban az OPA1612-t és LME49720-at is: ha agyonütnének, sem tudnék különbséget tenni vakon ezek és az OPA2140, OPA128 között.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Új titkos tipp: OPA1678. Még az OPA128-nál és az OPA2140-nél is jobbnak hallom, igaz, 1x-es erősítésben, agyonszűrt táppal és invertáló módban, sok kohm terhelést hajtva, A-osztályba húzva. De akkor is; és csak 300Ft!
Emellett mindent tud: FET bemenet, kis zaj, nagy common mode rejection, EMI rejection, 40mA áramkorlát, 2mA tápáram, +-2,25V-tól jár. Open loop kimeneti imp. 30ohm.
Phase reversal protection is van. Bekapcsolási tranziens nincs.Remélem, nem álmodom! Bár gyanús, mert a szomszéd nem vizipipázik, pedig még nincs is 4 óra...
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz funkmester #99535 üzenetére
Egyenletesebben tölti meg a szobát, kevésbé függ a mélyek mennyisége a hallgatási pozíciótól.
tranceplanet: Jól beszél a csávó, van is tapasztalata, de szakmailag nudli.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz funkmester #99535 üzenetére
[link] Egy subot használtam, kettőhöz nem volt szerencsém. A videót érdemes megnézni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
funkmester
aktív tag
2db subnak milyen elonyei vannak zenenel 1db subbal szemben?
-
baryll
tag
válasz dgyuri0123 #99530 üzenetére
Igen, azokon hallgatom már a zenéket.
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #99525 üzenetére
Mint minden teszt ez is szubjektív, de kiindulásnak jó lehet...
[link] -
Dorian
félisten
válasz baryll #99528 üzenetére
Az egèsz hifiben pont a hangfalal fejlődtek a legkevesebbet. Esetleg a magas-sugárzòk, de az sem a belèpő ligában. Ha elöregedett (tönkre ment) egy hangszòrò, az nyilván egy másik tèma. De mindig is voltak különböző minősègi szintek, fontoshogy almát almával hasonlìts, Nem mindegy, h a mennyibe kerülnek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
baryll
tag
válasz Zagazon0 #99527 üzenetére
Nagyon másképpen szól egy új hangfal, mint egy régebbi, "elöregedett" tipus. A hangszórók is sokat fejlődtek technikai szempontból az elmúlt évtizedek alatt. Viszont ha fontosak a mélyek, ahhoz a hangfal belső űrmérete se mindegy hogy mekkora, és ez egy adott hangfal esetében már nem igazán változtatható. Ami meglepő számomra a most megvásárolt újabb tipusú hangfal esetében az az, hogy mennyire zenei-műfajspecifikusan van megkonstruálva. Döbbenetes, hogy mennyire másképpen tudnak megszólalni a különböző zenei stílusok rajta. A régi orionom ebből a szempontból sokkal univerzálisabb. Minden stílusban ugyan olyan középszerűnek tűnő módon szólal meg. Az új hangfal rengeteg eddig nem észlelhető új részletet hozott elő a hanganyagaimból, lemezeimből.
-
Zagazon0
csendes tag
válasz kukulec #99520 üzenetére
Őszintén szólva egyátalán nem biztos.
Az a bajom , hogy túl sok hangfalat még nemvolt lehetőségem meghallgatni, és kicsit aggódok , hogy mivel ez egy régi termék, ami akkor elég sokat ért , simán lehet hogy magasabb színvonalat képez hangzás terén mint egy mostani darab akár háromszoros áron...
Meg amúgy tetszik a hangja , az énekhangok, a magas és középtartomány nagyon szépen szólal meg rajta, a mélyek is igazából szépek , és elég mélyre le is mennek , csak nem elég fajsúlyosak nekem. Főleg azért , mert nem tekerem meg annyira a hangerőt, és halkan nagyon eltűnnek a dögös mélyek. Hangosan hallgatva már nem érzékelhető annyira a hiányérzet.
Gondolkodtam a subon is , de lehet amennyit rá kéne költeni egy minőségire , hogy annyiból + a Hecok eladási árából már komolyabb hangfalpáros kijönne. -
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #99525 üzenetére
Ismerem régóta. Hallottam bemeneti csatolónak, kimeneti csatolónak fejeserősítőben és hangváltóban is hangfalban.
A ROE MKP jobb szerintem, bár az se nagy szám. Én aktív hangváltó párti vagyok NP0-val.
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz bkercso #99521 üzenetére
Értem.
@Zagazon0: Elfelejtettem linkelni, hogy ebay-en timelyrain001 eladónál pl van minden földi jó, 16uf, 100uf stb. De az alis piros "MKP kondensotor" sem rossz a teszt alapján. Több tippet nem tudok adni, mert nem találtam sok képet a hangváltóról.Nincs kerítés.
-
Ear001
addikt
válasz Zagazon0 #99518 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a kondi csere meghozza a mély hangokat, sőt. Persze jó eséllyel már nem tudják a gyári értéket, lehet bele tenni valami újat, bár az olcsóbb darabok akkora tűréssel készülnek, hogy nem biztos, hogy jobb lesz, mint a régi volt.
Egy 50 éves hangdobozban már a hangszórók is elöregedtek, pille kilágyult, membránszél már nem az igazi, mágnes vesztett az erejéből. Én inkább keresnék egy olyan hangfalat, ami elég mélyet ad neked ott, ahol hallgatod.
-
kukulec
őstag
egészen biztosan ebbe a hangfalba szeretnél több időt és pénzt fektetni? lehet jobban járnál egy újabbal, ami eleve tudja azt amit keresel.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
ktommy91
addikt
Öreg hangfalakba nem olyan egyszerű gyári kapacitású kondit tenni, mert olyanokat használtak amik nincsenek benne a mai szabványos sorban. Aliról/ebay-ről emberi áron be lehet szerezni MKP kondikat vagy nézel valamit itthon pl itt és sorba/párhuzamosan kötöd őket a kívánt kapacitás eléréséhez. Legalább bipoláris elkó javasolt. Egyenletes hangerőt nem fogsz kapni, ezen szobakorrekcióval tudsz valamennyit javítani.
Nincs kerítés.
-
Zagazon0
csendes tag
Sziasztok.
Korábban már pár kezdő kérdést feltettem a rendszeremmel kapcsolatban.
Engedjétek meg hogy bővítsem a listát.Szóval adott egy pár 50 éves Heco Sound Master 35 hangfal, amelyet NAD 3020i vel hajtok.
Kb 20nm szobába van, külső és belső kábelcsere megvolt , de kicsit kevesellem a mélyeket, amit nyújt.
Korábban javasoltátok , hogy nem árt az ilyen régi hangfalakban kondikat cserélni, az lenne a kérdésem , hogy milyet érdemes, és hol lehet ilyet kapni?
Leteszteltem a frekvencia egyenletességét ilyen youtube 20-20khz es speaker testerrel, és elég egyenletlen , néhol hangosabb néhol halkabbak a hangok. Ezt a problémát is orvosolni fogja a kondi csere?
Érdemes költeni kondikra a jobb mélyek reményében , vagy inkább nézzek valami újabb, nem zárt ládát?Továbbá van olyan aki mind a két fajta kábelt hallotta már?
Van Damme Black Series Tour Grade 4x4mm, 268-544-000
Van Damme HiFI 2x6mm , 268-506-000
Melyiket mondanátok jobbnak?[ Szerkesztve ]
-
baryll
tag
válasz dgyuri0123 #99511 üzenetére
Teszt alatt a "picike". Köszönöm szépen az ajánlást!
-
zonusz
aktív tag
Mindenkinek köszönöm, aki a Bluesound ethernet problémámon próbált segíteni. Írtam, hogy csak wi-fi-ről ment, ha bedugtam az ethernet kábelt elveszett a lejátszó, nem látta a program. Ma megpróbáltam W10-ből, de amíg a laptopom szórakozott, kihúzta a Nod2i-t a hálózatból, bedugtam az ethernet kábelt és a routerben átdugtam az első kijövő helyről a harmadikba. Láss csodát, hibátlanul működik, ethernet kábelről, telefonon távirányítva, és csak wi-fi telefon összeállításban is. Még egyszer köszönöm, bódogság
-
tibbike01
őstag
válasz dgyuri0123 #99513 üzenetére
Tényleg. Sorry.
-
tibbike01
őstag
válasz dgyuri0123 #99511 üzenetére
Biztos, hogy ezt a zárt hangfalat jól meghajtaná a linkelt erősítő?
-
baryll
tag
Sziasztok!
[Ehhez] az erősítőhöz milyen rendszert ajánlanátok?
Jelenleg egy állványokon álló orion hs 280 hangfalpár van rákötve, de sajnos gyenge hozzá hangterjedelemben, főleg mélyben és persze magasban is, úgyhogy érdekelne, hogy milyen hangfallal lenne érdemes használni egy ilyen kategóriájú erősítőt, hogy szebb legyen a hangképe mint a jelenlegi. Egyenlőre főleg csak cd-ket hallgatok, mert még nincs normális bakelites lemezjátszóm. Zenében minden megy/menne rajta, pop, rock, komolyzene, stb (Zorántól John Williams-ig minden). Hangerő tekintetében elsősorban a halkan is jól teljesítő megoldások érdekelnének. Lehet az ajánlat vintige és új cucc is, árban max néhány százezer forintot tudnék elkölteni erre a célra. -
törölt tag
válasz #58092032 #99507 üzenetére
Az új, nyers kábelt felesleges elvinned, biztos, hogy sz.r lesz. Sok óra bejáratás, mire elnyeri a rendes hangját, addig a sokkal drágábbak is idegesitően pocsékok tudnak lenni.15-20 ezerért kereshetsz Supra, Wireworld, stb kábeleket, használatn jók tudnak akadni ennyiért (árukhoz képest), az AVX-en kutass körbe ( AVX.hu) vagy hifipiac.
-
törölt tag
válasz #10726912 #99506 üzenetére
Köszönöm. Igazából csak meghallgatnám, hogy szól itthon az Audioquest, a Kácsától el lehet hozni próbára. Most egy QED Performance Audio-1 az összekötő, ami jó régóta megvan már, és a legalapabb lehet. Én 15-20 ezer Ft-nál többet nem nagyon szánnék egy interconnectre.
-
törölt tag
Sziasztok! Arra gondoltam, hogy elhozok meghallgatásra egy Audioquest Type 4 hangfalkábelt. Szerintetek melyik Audioquest interconnect illene mellé? Együtt hallgatnám meg őket. Köszönöm.
-
nLali
őstag
válasz gordonfreemN #99434 üzenetére
Szervusz!
Már nagyon hiányoltalak a csoportból.
Megint szépet alkottál!
Jóval véknyabb anyagból szívesen vágok neked lézerrel.
Ez "másik" R-ősítő?
Szívesen meghallgatnám egyszer....[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
Tamoo
nagyúr
válasz gergo4300 #99500 üzenetére
Nekem az 1500AE-val az volt a tapasztalatom, hogy elsőre tetszett AVR után, mert nyilván sok mindenben jobb volt, aztán a véleményem inkább átcsapott negatívba némi együttélés után. Azt mondanám róla, hogy rossz értelemben "hifis" hangú. Ettől függetlenül biztos van akinek bejön, mert azért összességében rossznak nem nevezném. Engem fárasztott a magasa. (Ez alapján én a 720-at viszont biztos nem ajánlanám senkinek. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Kutya topik
- Apple asztali gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple notebookok
- Futás, futópályák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest