- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Ill. még annyi, hogy Monitor Audio Bronze 6-hoz sztem durva felüllövés 100ezernél drágább erősítőt venni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz fehér_ember #97386 üzenetére
Elnézést kérek, elfelejtettem írni, hogy természetesen sztereó erősítőre szeretném lecserélni, úgy látom a lényeg pont lemaradt! Nem szándékosan, csupán figyelmetlenség.
Árban újonnan 200k-ig mennék el maximum. -
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #97386 üzenetére
És még annyi, hogy újonnan azok a házimozi erősítők amik ilyenekkel felveszik a versenyt hangminőségben, nem olcsók, ~500k-tól.
Első körben vegyél inkább normálisabb kábeleket a rendszerbe + ha szükséges akkor dac-ot is. Illetve próbáld meg elfogadhatóan elhelyezni a dobozaidat, ha eddig nem tetted volna.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #91720448 #97385 üzenetére
Ilyen Arcam elő-végfok páros, bár ez sem annyira mostani ~2015; de elég komoly cucc.
Számomra ha valaki azt mondja egy házimozi erősítőt szeretne lecserélni egy mostani modellre, hogy továbbra is hm-be gondolkodik + árat sem tüntettél fel.
Amúgy viccen kívül, házimozi erősítőkről a kezdő házimozis fórumon érdeklődj: [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy régi Arcam AVR300-at (DiVA sorozat) használok sztereó erősítőnek, a hangfalakat tavaly vettem, Monitor Audio Bronze 6 típusúak.
Az erősítőt szeretném lecserélni egy mostani modellre, illetve az sem ártana, ha a hangminőség jobb lenne, bár most is megfelelő nekem. Melyik erősítőket tudnátok javasolni nekem (újonnan), amik ideálisak ehhez a hangfalhoz?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Hangfalak között sincs különbség:
-
törölt tag
Nem teljesen így volt. Az első két Beatles nagylemezt (Please, Please Me és With The Beatles) két sávra vettél fel, a harmadik lemeztől (A Hard Day's Night) már négy sávra dolgoztak. 1963-ban kezdtek megjelenni a négysávos magnók, az első négy sávban felvett Beatles dal az I Want To Hold Your Hand volt. A felvételekból monó mesterszalagokat kevertek, de azzal egyidőben sztereót is, csak az akkor még nem voltak annyira elterjedve a sztereó lemezjátszók. Az első két lemez a széles sztereóban (amit írtál) nagyon bután szól, utána viszont már mind a két változatot érdemes meghallgatni, mert eltérőek - de erről külön tanulmányok vannak. Ha már jazz: a Kind of Blue megjelent monóban CD-n?
-
Ear001
addikt
Nekem van elég sok ötvenes-hatvanas évekből származó jazz és klasszikus lemezem. Ezek egy része nagyon meg tud szólalni jó monó hangszedővel. Igazából én most egy AT 33MONO-ra pályázom, de ez a sokadik cél a rendszer építésnél.
"Modern" mono lemezről egyről tudok, Vincent Gallo adta ki The Way it is filmjének a hanganyagát monóban:
Amúgy monó és szereó kiadást ugyan arról a számról azért sem szabad összehasonlítani, mert biztosan újra van keverve. A korai Beatlesek is monók, és amikor az már nagyon ciki és elavult volt, akkor az eredetivel annyit csináltak, hogy a dobot betették az egyik oldalra és sokak szerint ezzel haza is vágták a hangzást. -
törölt tag
Üdv. Új hifi készülékeknél mi ez a 30% THD? Mintha egy általános szabvány lenne, gyártótól függetlenül. Régen 1% volt, vagy annyi se. Ennyire belesz.rnak a minőségbe?
-
törölt tag
-
python1
veterán
válasz #92251648 #97345 üzenetére
Elég jó a görbe, de milyen távolságból méred a dobozt, 0,5-1m?
Én is a holmimpulse programmal mérek dobozokat, csak a távolságokkal nem vagyok képben.
Számomra a tuning szó semmit nem jelent a hifiben, semmi köze ahhoz aminek sokan gondolják, akkor a biztosítékok, tápösvény, kábelek is tuningnak minősülnek, pedig ezek messze nem tuningról szólnak.[ Szerkesztve ]
-
Tothg86
tag
Már biztosan tanultam annyit, hogy tudom, foggalmam sincs az egészrol.
-
salesman
őstag
-
szazbolha
addikt
válasz #92251648 #97364 üzenetére
Kösz!, utána nézek.
Vicces.. jelenleg SBA-761 Troels G. tervet építek. A hangfalas topikban leírtak alapján (meg a magam feje után) egy módosított verzió lett a vége, amely csak annyiban hasonlít az eredetire, hogy 3 utas. A költségvetés korlátozása miatt Satori helyett mezei SB hangszórókkal.
Lehet 2-3 hónap múlva én is árulni fogom a szettet. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz salesman #97360 üzenetére
Értem én, de én pl nem vettem volna meg a dobozaimat, ha bárki belenyúlt volna előtte. És tök mindegy hogy ki követte el a belenyúlást. Az más kérdés, ha 40 éves "elpukkant" (nem szó szerint) kondikat kell cserélni, mert az szinte kötelező. De a "gyári" hang akár lehet, hogy jobb lenne nálam, mint egy "valaki" által elképzelt (megcsinált) hang. Viszont 30-50 ezres használt, öreg doboznál nem gondolnám kockázatosnak, mert mi történhet? Legvégső esetben megy a sufniba... igaz, nekem nincs sufnim. Szóval, egyet is értek, meg nem is. Bocs ...
Anno Bodor Feri belenyúlt volna az RS dac hasába. Hagytam, hogy elmondja az elképzelését, utána magától mondta, hogy inkább mégsem... Vajon miért mondhatta? Lehet nem volt biztos abban, hogy valóban jobb lesz? Vagy mert esetleg annyiba került volna a tuning, hogy senkinek nem éri meg? Vagy mert reménytelen eset? Bármi lehet..
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz ktommy91 #97357 üzenetére
Nagy csodák nincsenek olcsó kábel fronton, de 2-4 Ft/fm áron már becsületes megoldások érhetőek el. Ez egy 2 utas doboznál 10-20e forintos beruházást jelent.
Az alkatrészek állapota egy mérés által gyorsan kiderül. Ha nagyon elmásznak az értékek, az már elégséges indok a cserére, de az alsó és középkategóriás, gépsoron sorozatban gyártott hangdobozok keresztváltói már új korukban sem állnak mindig a helyzet magaslatán.
A minőségi upgrade az alkatrészeknél mindig járható út és csak a rendelkezésre álló pénz mértékétől függ, mennyire dobjuk el az agyunkat. Hogy mennyit hoz, az már nagyon szubjektív kérdés. Vakteszttel itt is nagy zavart ehetne okozni, de ez persze nem cél.
-
salesman
őstag
válasz dgyuri0123 #97358 üzenetére
De pontosan ua. Ugyan arra kell berakni egy a 40 éves helyett, egy napjainkban gyártott alkatrész, lehetőleg azonos névleges paraméterekkel.
Ha kettőt raknál bele, nos az lenne a chiptunning!Türűűűdrááá!
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #97358 üzenetére
Csak ha tudom, ki végezte a chiptuningot. Pont mint hangdoboznál.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ktommy91
addikt
válasz #92251648 #97354 üzenetére
Nem bántódom meg. Tehát a gyári, normális kábezést ne piszkáljam mert az FTP nem egy csúcs és előre csak olyan kábel vinne amiből 3 méter annyiba kerül mint a dobozok. Esetleg valami belépő van den hul? Az ötven éves elko -még ha nem is csúcs- MKP kondira cserélése viszont egyértelműen előrelépést hoz. (igazából már az ideiglenesen berakott új elektrolit kondik is javulást hoztak)
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
törölt tag
válasz Ear001 #97351 üzenetére
Valóban sokszor keverednek a fogalmak, ezért próbáltam definiálni, mi a tuning és mi a karbantartás. Utóbbi egy objektív folyamat, meghatározott kiindulási és megcélzott állapottal. A tuningnál a végeredmény általában homályos, inkább csak a JOBB hajszolásáról szól, de ezt is lehet hozzáértő és kutyaütő módon elkövetni.
Néhány évvel ezelőtt egy lelkes kezdő a kellő tőke birtokában bevásárolt a legkomolyabb Scan Speak Revelator hangszóró sorozatból egy 3 utas szettet, hogy ő majd megépíti minden idők legjobb hangdobozát. Eleinte egy ismert megvalósítási Troels G. tervet követett, de azt gondolta, majd ő jobban tudja és eltért tőle, új váltót és dobozt kalapált. Szaktudás hiányában a végeredmény vállalhatatlan lett, rengeteg sebből vérzett. Hősünk csalódottan piacra dobta a teljes csomagot, egy szemfüles kolléga pedig féláron hozzájutott a nagyszerű hangszóró készlethez, amiből készítettünk neki egy tényleg jófajta hangdobozt. Néha ilyen pozitív hatása is lehet az eszetlen tuningnak.
Egyébként a hozzám került Canton dobozokban is rossz polaritással kötötte be valaki a magassugárzókat, miáltal csodásan összekuszálódott a középtartomány és a térhatás, megemelkedett a torzítás. Ennek nyilván árcsökkentő hatása van az alku során, de pár perc alatt rendbe téve azonnal megugrott a dobozok értéke. Ez nyilván nem tuning, hanem hibaelhárítás, illetve az eszetlen tuning korrigálása.
Tipikus eset, mikor egy ismeretlen hobbitárs kérdezi, hogy van neki egy XYZ hangdoboza, mennyiért vállalnám a tuningolását. Ennek így nyilván semmi értelme, mert nem tudom, mi a kiindulási állapot és mi a cél, azaz mi a feladat. Ezért hát én csak akkor mondok bármi konkrétumot, ha ezeket megfogalmaztuk, kimértük, átbeszéltük.
-
törölt tag
A térhatásnak több összetevője van. Ezek egy része a mono anyagokban is jelen van (pl. zengés, ami meghatározza a tér méretét, mélységét), mások (pl. irányhatás) csak több sávos anyagoknál lehetséges. A monó felvétel csak egy sávot tartalmaz. Ha többszörözzük is, attól még monó marad egészen addig, amíg mindegyiken ugyanaz az információ van.
-
törölt tag
válasz ktommy91 #97347 üzenetére
Nem feltétlenül neked írom, tehát nehogy megbántódj, de a tuningot lehet eszetlenül és gondolkodva is elkövetni. Cserélni akkor célszerű valamit, ha felfelé tudunk vele lépni. Oldalazgatásokra nem érdemes pénzt költeni, mert ezek csak rövid időre hoznak elégedettséget. Más lesz, de nem feltétlenül jobb.
Hogy a te dobozodban érdemes-e a kábelezést cserélni, azt így látatlanul nem lehet megmondani. A nálam lévő Canton dobozban eltérő huzalok voltak mindhárom útban, ami nyilván egy teljes káosz, ezért itt indokolt volt a csere.
Én réz/arany huzalokat használok a kábeleimnél és készülékek, hangsugárzók belső kábelezéséhez is.
-
Ear001
addikt
válasz #92251648 #97345 üzenetére
Ne keverjük már a tuningot, meg a karbantartást. A tuning az, amikor más hangzást akarunk, szofisztikáltan mondva kijavítjuk a gyártó által elkövetett hibákat, de én a legtöbbször inkább azt tapasztaltam, hogy más hibák jelentkeztek. Attól, hogy a hangdobozban kicserélem a kábelt, meg belerakok rgy marék Mundorfot, még nem biztos, hogy jó lesz.
A karbantartás, felújításás tészta, az időnként kell, de gyakran abból is tuning lesz, mert már nem elérhető az eredeti alkatrész.
És hogy miért értékcsökkentő? Mert pont ugyan olyan, mint a tuningolt autó. A személyre szabás ugyan sikerülhet, de pont amiért személyes, ezért lehet, hogy senki másnak sem fog pont az az átalakítás tetszeni, mert ő másképp szeretne egyedit. Ráadásul a belenyúlás is ritkán van pontosan dokumentálva, tisztelet a kivételnek.
-
Acus
tag
válasz #92251648 #97343 üzenetére
A monó és sztereó felvétel technika és keverés technika közötti különbségekről írhatnál pár sort. Illetve, hogy létrejöhet-e a monó felvetelen térhatas?
Valodi monó felvetel-e amikor jobb es bal oldalra is helyeznek el a hangszereket a keverés során. Mélységi tagozódás nélkül. Én is tapasztaltam régebbi monó Miles Davis albumon, mintha egymás mögül szóltak volna a hangszerek. Ennek mi az oka?Megfogalmazásaimért elnézést kérek! :)
-
Tothg86
tag
Nagyon koszonom mindenkinek a hozzászólásokat! Meghallgatom, es hallgatok a megérzésekre.
Keveset értek még a technikai részéhez, de nekem igy látatlanban egy kis vérfrissítés hasznosnak tunik.
Egy ilyen dobozzal megleszek pár évig (vagy a bogár újra megjelenéséig) :) -
ktommy91
addikt
válasz #92251648 #97318 üzenetére
Nálam folymatban van az Isophon BS35/8 hangfalam felújítása és lenne kérdésem ezzel kapcsolatban. A belső kábelezés cseréje az szükségszerű? Nem akarnék aránytalanul sokat költeni egy 30k-s hangfalpárra szóval költséghatékony megoldásként az UTP kábel jöhet szóba. Ha újrakábelezném az itthon lévő belden CAT5e AWG24-es FTP kábellel az szerinted előrelépés lenne a benne lévő 1.5-es réz kábelhez képest? Magasnak, középnek 2*4 ér, a mélynek 2*8? Esetleg tudsz javasolni valami nem túl drága kábelt?
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
törölt tag
válasz Tothg86 #97336 üzenetére
Bár nagyon rosszul látszik, de azért vegyük észre, hogy a hangnyomás görbén egy vonalköz 10 dB, tehát az erősen simított nem sokat árul el a doboz viselkedéséről. Dys-cus kollégával ezt már lebokszoltuk, ő valamiért csak ilyeneket publikál.
A nálam állomásozó CT 2000 némi átalakítás után ezt produkálja:
A magas tartományon kicsit még csiszolok, de már most is egészen vállalható, dinamikus, nyílt hangzást produkál meglepően alacsony torzítás mellett.
A tuning azok szemében értékcsökkentő, akik nem értenek hozzá és amit nem ismernek, attól félnek. Egy 30-40 éves készüléknél a tuning szinte kötelező, mivel öregszenek az alkatrészek, elmászkálnak a paraméterek. Ne is tuningnak hívjuk, hanem inkább karbantartásnak, aminek célja nem egy új hangzás létrehozása, hanem inkább az eredeti állapot visszaállítása.
[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
válasz Tothg86 #97336 üzenetére
Nem az előző tulaj tunningolta, hanem egy Dyscus nevű úriember, aki pl. olyan csöves erősítőket gyárt Magyarországon, emelyekhez a trafókat is saját maga tekercseli. És is hozzá viszem a közeljövőben a CT-1000-eseket, mivel túl jól szólnak, és egy kis tunningal rontani akarok a hangzáson!
Türűűűdrááá!
-
Tothg86
tag
válasz dgyuri0123 #97338 üzenetére
Köszönöm! Egy hallgatást megér
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Tothg86
tag
válasz salesman #97324 üzenetére
Még egy kis szösszenet a Ct 800rol. Megvannak, remélem sikerül meghallgatni. Elég jól vissza lehet követni a történetét. Előző tulajdonosa tuningolta, nem tudom, hogy mit hozott a konyhára. Ilyen görbéi lettek állítólag:
Ezek jónak számítanak?
Mindenesetre izgatottan várom. Furcsállom, hogy több mint egy éve hirdeti.
-
Panthera
őstag
válasz Tlalok #97332 üzenetére
Nemrég egy erősítőt mentem el megnézni, és adta magát a lehetőség, hogy akkor már végighallgatok mindent. Több lánc is volt az eladónál és szívesen megmutatta a nem eladó milliós rendszerét is.
De gyakorlatilag egyik rendszernél sem volt jó a szoba elrendezése. Így nem tudtam a sweetpointban meghallgatni sem őket, elmaradt a wow érzés. És lehet hogy "csak" ennyin múlik, hogy mi tetszik meg.Ugyanakkor (a tértől függetlenül) az nagyon hasznos tud lenni, ha egy dobozt egymás után több erősítővel meg tudsz hallgatni.
-
Tlalok
csendes tag
Amennyiben idefér elmesélem a mai, rohanósra sikerült, hangfalbeszerző utam tapasztalatait. A rövid – és a minimális tapasztalattal rendelkező kollégák számára semmimondó – összefoglaló szerint mindenképpen meg kell hallgatni a portékát, de az sem mindegy milyen körülmények között történik a hallgatózás. Persze az ideális az lenne, hogy elhozod haza és hallgatod pár napig, de ez nem mindig életszerű.
Történt, hogy a korábbi hangsugárzóim eladása után súlyos űr támadt az éterben, amit pótolni kellett. Ideiglenesen beállítottam a háttérsugárzóimat frontnak, ez fájt eleinte, de az emberi fül csodálatosan hozzá tud szokni a dolgokhoz és egy idő után nem volt annyira rossz :). (vagy inkább csend volt...)
Előrevetítem, hogy nem a felső kategóriákban néztem körül és túl nagy merítést sem csináltam. Nem kergettem olyan illúziókat, hogy ilyen paraméterek mellett megtalálom a tutit és a véglegeset, de mozdulni szerettem volna (a fejemmel biztos valami baj van mindenesetre, mert elégedett voltam alapvetően a korábbi rendszeremmel). A szoba: 20 m2 panel nappali, hangfalak között a szekrénysor miatt 4m távolság, tőlem kb. 3 méterre mindegyik. Dedikált zenehallgatáshoz összébb (2-2,5 m) és közelebb húzom mindig. Erősítő: CA Topaz SR20.
Szombatra 3 típus maradt fent a rostán: TDL RTL3, Standart1, Tannoy Mercury F3.
A TDL-hez furcsa távoli vonzalom fűz, pedig még nem hallgattam soha, de valahogy árad belőle az igényesség. Na, most sem hallgattam meg… Pénteken beszéltem az eladóval, vasárnap mennek meghallgatni, ha nem megy el hív. Lehet erőszakosabbnak kellett volna lennem, mert ma már zárt volt a hirdetés. Legközelebb sikerül, nem adom fel :).
Standart1: Volt Preludium B32-m, bár ezekben más a motor, de a VIFA-k jók, tartja a mondás, nagy csalódásra nem számítottam. Odaérve 20m2 körüli nappali, Primare elő-végerősítő, egyéb számomra ismeretlen hangfalak (Audiophysic talán és egy állványos valami, de nem Elta a metróból az szent :) ) és az S1. Esztétikai hibák vannak, egyik grill tartói is letörtek, de összességében rendben van, a hangszórók hibátlanok. Az eladó elmondása szerint az akusztika rossz nála, próbálta panelekkel javítani, eddig sikertelenül. Mindazonáltal a S1 jó benyomást kelt, van tér, artikuláltak az énekhangok, teste van a zenének, szeretem, viszem. Más, mint a korábbi, máshogy jó, avagy máshogy nem tökéletes.
Tannoy M3: már ugye van hangfalam, de megcsúsztam és több alkalommal is variáltam az időponttal, ezért úgy voltam vele, ha kicsit is tetszik amit hallok, akkor hazahozom és győzzön a jobbik, a gyengébbet meghirdetem később. A front szubcső miatt előnyösebb is lehetne akár a Tannoy. Odaérek, garázs. Hangfalak némi cucc mögött, pakolás után előkerülnek. Gyors átnézést követően, kb. majdnem újnak néznek ki. Zenéljünk. Erősítő: Kenwood HM, forrás: FM rádió. Petőfin valakinek elgurult a lúdnesze az tuti, de a vétel sem tökéletes. Következő adó: vétel jó, de szokol rádió kb… Oké telefon, spotify (premium) és nagyon jelentős javulás. De: nincs vagy nagyon kevés a középtartomány, ciceregnek a magasak, meglepően (tényleg!) telt a mély és a kettő között…. kb. semmi. Hangsúlyozom, ez szubjektív dolog, de nekem a középtartomány nagyon hiányzott. Némi dilemma, alkudozzak-e, lehet itthon jobban szólna…végül elbúcsúzunk. Örülök, hogy eljöttem, legalább nem maradt hiányérzet, hogy „hátha ez jobb lett volna”. A körülmények nem voltak ideálisak, de az eladó egyébként maximálisan korrekt volt és az áru is jó, csak a ma hallottak alapján nem nekem. Lehet egyszer hallom más körülmények között és sírva rohanok vissza megvenni, ki tudja. :)
Amennyiben valamelyik fórumtársnál jártam és máshogy élte meg a leírtakat kérem jelezze :).
Verdikt 1.5: A körítés és a hallgathatóság megoldása számít vételnél / eladásnál. Lehet, hogy a Tannoy akár számomra is jobb lett volna, mint az S1, de ezt ma nem fogom kideríteni.
Verdikt 2: Az S1 itthon is jól szól, tetszik. Mindenképpen előre léptem, happy van. Ez tudja kicsit simogatni a lelket :).
Azért némi különbséget vélek felfedezni a Primare és a CA Topaz 20 között….. jajjj…. Nem jó jel a jövőre nézve.
-
ktommy91
addikt
Nem pont ide akartam...
Drop.com-on új reggel 45 dodó a Topping D10 [link] Ha megfogják a vámon akkor jó vétel, ha átcsúszik akkor pedig ajándék.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Acus
tag
Fapaci!
Tisztázhatnád, ezt a sztereó vs. monó dolgot -
Tlalok
csendes tag
válasz sixer66 #97325 üzenetére
Szia! Bár nem polcsugárzó, de nekem Polk T50-el alkotott párt egy darabig egy ilyen CA.
A Polk érdekes állatfaj, kevéssbé basszusorintált (zárt doboz, passzív radiátorokkal), de jól működtek együtt. Kellemes, nyílt hangzást produkáltak, kimondottan jó közép/magastartománnyal. Kicsit meg is bántam, hogy eladtam a hangfalakat.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Sziasztok. Cambridge Audio SR20-hoz milyen polcsugárzót ajánlanátok sztereóra? Mindenképp meghallgatás után veszem meg, csak érdekel, hogy merre induljak el, melyekkel alkotnak jó párosítást.
-
nagypeter010
újonc
Sziasztok!
Az első Hi-Fi rendszeremet igyekszem igényesen, ügyelve a hosszú távú hibátlan működésben bízva kiválasztani. Mivel kezdő vagyok a témában, hozzátok fordulva érdeklődnék, 200k-ig milyen sztereó erősítő, hangfal kombot lehet összepakolni. A zenei forrást a számítógépem adná (később az alaplapi hangkártyát igyekeznék minőségire kiváltani). Amit néztem eddig az az Onkyo a-9130 erősítő +? H
hangfal, valamint a másik egy aktív rendszer, Klipsch R51pm. A zene ízlésem mindent kimerítő, mai popp zenék, disco stílus, clubb zenék, de akár egy Demjén is befigyel néha :) A szobám mérete kb. 30nm. Mire lehet elég 2x60W RMS teljesítmény?Köszi a válaszokat!
/Peti
-
-
Tothg86
tag
válasz fehér_ember #97303 üzenetére
Még egy kör a Canton ácsingózásomról. :) A CT 800 is valoban tetszetos paraméterekkel bír. Mit gondoltok?
Canton Ct 800 kb 65ert esetleg
Vagy
A korábban tárgyalt Tannoy Fusion 3A Tannoy oda vissza 660 km, vagyis plusz 20ezer ft, tehát 60 korul lenne az is...
Tudom, meg kell hallgatni :) -
orsib78
tag
Sziasztok!
Bezárult a kör és elkészült a teljes videosorozat, amelyet a lemezjátszózás köré építettem. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek még ehhez a témakörhöz kapcsolódó videók, de már nem ilyen átfogóan, csak egy-egy érdekességet fogok röviden bemutatni. Gyűjtöm már az anyagot a mágnesszalagos hangrögzítés feldolgozásához is. Addig is engedjétek meg, hogy megosszam a lemezjátszózással kapcsolatos eddigi videók YouTube-os playlistjét. Remélem érdekesnek találjátok. A látszat ellenére elég sok munka van bennünk... :)
Ha érdekel benneteket ez a témakör, akkor iratkozzatok fel a csatornára, mert a jövőben nem szeretném ezt a topicot telespammelni... :)
[link] -
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #97298 üzenetére
A fejhallgató kimenetre gondoltam én is. Úgy értem, az alaplapra integrált d/a általában jobb az asztaliban.
-
p76
senior tag
Próbálta már valaki hogy az optikai kábelt nagyon lassan kihúzni a DAC-ból?
Ahogy egyre jobban ki van húzva úgy romlik a fogadott jel minősége. De nem pattogás, kihagyás jelentkezik hanem csak a hang minősége romlik. Nem szól olyan kristálytisztán. -
salesman
őstag
-
fehér_ember
addikt
válasz salesman #97307 üzenetére
Ja vagy úgy, a képen látható 1db. 1000-es.
Egyelőre megtenné az avx-es 800-asok közé centernek Bár lehet, ha nem találnék oda is egy 800-ast, akkor egy AV 950-es is megtenné.[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
-
fehér_ember
addikt
válasz Tothg86 #97301 üzenetére
Amúgymeg a legtöbb embernek ez a zárt és szimmetrikus hangszóró elrendezésű Canton CT 800-as szerintem elég volna.
Én régebbi Cantonnál értékelem a zárt dobozt és a szimmetrikus hangszóró elrendezést is.[ Szerkesztve ]
-
-
Tothg86
tag
válasz salesman #97247 üzenetére
Nem tudok a Canton CT 1000 gondolatától szabadulni...
Szörnyű ez a hifizés. Jópár (kategóriához képest) komoly fejlesztésem volt, amikor azt éreztem, hogy hűdejólszól, de aztán elpárolgott pár nap alatt, és megint nem tudok leülni élvezettel hallgatózni, mert a következő cuccon jár a fejem.
Vajon a kütyüzés jobban tetszik, mint a zene, vagy még tényleg nincs olyan szinten a rendszer, hogy élmény legyen hallgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Palit 3070 Gaming Pro / 3 hónap garancia
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD RTX 3080 10GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- Eladó Oneplus watch 2R
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest