- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz Panthera #97295 üzenetére
DAC-ként én a Loxjie D10-zel marhára elégedett vagyok.(a fejhallgató kimenetével már annyira nem) A mérések alapján a sajnálatos IMD hump-on kívül simán alázza a hasonló árú kütyüket és ezt a gyakorlatban is igazolta számomra, új életre keltek a hangfalaim. Van rajta koax és optikai bemenet is. Német amazonról 108 euró postával együtt, annyit simán ér és ha nem jönne be akkor 2 héten belül ingyen visszaküldheted.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Panthera
őstag
válasz Dorian #97289 üzenetére
Nekem az látszik körvonalazódni, hogy az asztali gépeknek valamiért jobb a(z analóg) kimenete.
Mindenkihez szól...
Ahogy fererencz89 is írta, a pc tápzaját nem fogja kiszűrni, de milyen USB DAC-ot ajánlanátok kezdésnek (egy koax bemenet még jó lenne rajta)? Nálam most a forrás lehet a leggyengébb láncszem. Az erősítő Cambridge Audio SR10. -
RetepNyaraB
veterán
válasz migabi24 #97276 üzenetére
Az általam hallott Samsung és Toshiba tévékre. Egyik sem volt csúcskategóriás, nem is feltétlenül mai darabok, mert 5 éve semmilyen tévém nincs.
Emellett arra a feltételehzető tényre, hogy a tévén a képe a legérdekesebb, ergo a periférián ott spórolnak, ahol tudnak. Egy optikain meg sokat számít az átalakító egység.
Szóval én tévén maradnék a hdmi vonalon, de erről biztos nem nyitok vitát; inkább elismerem készséggel, hogy a mai optikaik már jó minőségűek"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fehér_ember
addikt
válasz Pazolini #97291 üzenetére
Nem tárolásra kell használni a zenelejátszós pc-t és akkor nem muszáj terrás tár bele, vagy el kell tenni másik helyiségbe és akkor nem zavar be a vinyo "berregése" sem. Mondom ezt úgy hogy nekem sem teljesen néma, mert hagytam egy halk ventit a proci (TDP:45W) hűtőjén; passzívhoz nyuszi voltam .
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz fererencz89 #97239 üzenetére
Én is most építettem be egy galvanikus leválasztót a tv-kábel útjába, amely kikapcsolt állapotban is zavarta a földelés potenciálkülönbsége miatt az erősítőm végerősítős üzemmódját. Baromi zavaró volt (a tudat, hogy vmi nincsen rendben), a halk részeknél pedig szinte fizikailag fájt.
A kábelszolgáltatót nem érdekli, igaz kis összegből megoldható. Nekem volt otthon ilyen kis hengerem, mert annak idejét a pc-m antennát fogadó digitalizáló kártyája elé kötöttem. Ajánlott elvégezni minden rendszeren, amelyben ott egy pc vagy egy televízióként is működő megjelenítő. -
v-man
őstag
válasz Bertók #97273 üzenetére
Nálunk unokaöcsinek szintén Spotify hallgatásra, a tv fejhallgató jacket kiváltandó egy Audiocast M5 jött, mert a Chromecast már teljesen kifutott. Régi Technics erősítő+ Videoton hangfalak már meg voltak, de ilyesmi szett 40 körül bőven vehető használtan... Az M5 AliExpressről nem egész 8e Ft volt és két hét alatt ideért. (Itthon közel a duplája az ár.)
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
fehér_ember
addikt
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Bertók #97265 üzenetére
[link] Denon 1705, 25e. Ennél jobbat tuti nem kapsz ennyiért. Azt nem tudom, hogy hibátlan-e, erről magadnak kell meggyőződni.
(#97282) fokukac: Jussunk el előbb valami "értékelhető" szintre és újratárgyaljuk jó? Belépő szinten szinte minden mindegy.... optika is bőven megteszi. Nem az lesz a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fokukac
nagyúr
válasz migabi24 #97276 üzenetére
De hát a Gyuri a múltkor megmondta, hogy "optikaival sosem lesz minőségi átviteled"... és amikor ezt a magam ironikus módján nehezményeztem, megvédted, hogy általában igaza van. Most akkor még sincs igaza? Vagy csak az iróniát nem értetted Te se...? (bocs, csak 4 nap telt el a kettő között, így nem állhattam meg, hogy ne jegyezzem meg ezt)
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
én egy régi analóg erőlködővel nyitnék, mondjuk egy 20-30 éves nad 30-40 ezerért, és aztán majd fejleszted tovább. Kezdetben tolhatod rá telefonról is vagy laptopról is jack-RCA-n. Az Iphone 5s, iphone SE kimenete teljesen vállalható volt nekem anno, abban a pár hónapban, amikor így hallgattam a költözés alatti átmeneti helyen.
Aztán szerezhetsz hozzá mondjuk egy chromecast audio-t, és akkor mehet wireless is, annak is egész hallgatható a saját DAC-ja az analóg kimeneten.Ha ezeket a lépéseket ki akarod hagyni, akkor a legolcsóbb "modern" megoldás egy
Tangent Ampster II lehet, ami újonnan 55 e, használtan olcsóbb (40-50 e Ft), ebben van optikai bemenet és bluetooth is.
vagy egy Marantz Melody 510 vagy 511, ezekben van optikai bemenet, és van már bennük spotify kliens is. Olyan 70-80-90-ért szoktak felbukkanni használtan.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
AMDFan
addikt
Én a helyedben vennék egy aktív hangfalpárt, és egyszerűen teló+jack kombóval rákötném a hangfalakat. Használtan ki kéne fognod egy jó 6,5 vagy 8" körüli hangfalat, mint mondjuk az M-Audio BX8. És meg is vagy. De 50-ből az sem lesz meg. 50-ért most Mackie MR5-öket hirdetnek, ami ár érték arányban pont nem éri meg az árát. Ha ár/érték arányban jó hangfalat akarsz akkor ne 50 ezer körül nézelődj.
-
szazbolha
addikt
Ahogy mások is írták ennyi pénzből be vagy korlátozva. Mert csak régi erősítő jöhet szóba analóg bemenetekkel. (ami szerintem nem tragédia)
Ha van kéznél laptop és neked kényelmes azt használni, miért ne? Valószínüleg nem az lesz a leggyengébb láncszem a kialakítandó zenehallgató cuccodban
-
Ha jól értem a TV-ben is van média lejátszó, ha azt kiváltod egy kínai 10-20 eFTs példánnyal, nem vagy sokkal előrébb, de lehet picivel jobb lesz a hang mint a TV-ről. Ezt nem tudom megjósolni.
Nekem vannak kínai játékosaim CoreElec-el (mkv atmos miatt), de érezhetően gyengébb minőség mint egy Sony X700, pedig azt sem hifi-hez találták ki.
Szóval minden csupa kompromisszum 50K-ból. De 500K-ból is az lenne, csak egy lépéssel feljebb.
Ha ennyi a keret akkor ennyi. 20K erősítőre és 30K hangfalra, és kábelezel. Majd kialakul melyikkel szól jobban, vagy melyik a kényelmesebb. -
migabi24
nagyúr
válasz RetepNyaraB #97270 üzenetére
"ami horror foshalom tévéken mint amúgy az otpikai is"
Ezt nem tudom mire alapozod, nekem nem ez a tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Azt azért tudd, hogy itt messze nem a Spoti lesz a szűk keresztmetszet.
Az általad hallgatott zenék bizonyos szempontokból elég erős igényeket támasztanak erősítővel és hangfallal szemben.
Nem vagyok benne biztos, hogy 60-ból használtan is össze lehet rakni erősítőt beépített DAC-kal, meg valami értékelhető hangfalat. Hát ha még lejátszó meg egyebek is kellenek.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
AMDFan
addikt
Nem keverek semmit. A digitális jelben a valós hibaarány elenyészően kicsi. Természetesen a hálózati protokollok esetén kötelező a hibamentes átvitel, ezért vannak hibajavító protokollok. Egy USB vagy SPDIF átvitel is praktikusan hibamentes függetlenül attól, hogy nincs hibajavítás. Kb azt lehet mondani, hogy 1GB átvitt adatból 1 bithiba van. Zenehallgatásra tökéletes.
Tehát amit írtál az csak félig igaz. Ennek a témának mélyebben utána kellene nézned mielőtt állításokat fogalmazol meg.[ Szerkesztve ]
-
Bertók
tag
válasz szazbolha #97271 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Csak tisztázni szeretnék egy dolgot, mivel a Spotify-t használom alapból nem várok el csodát ettől a kompizíciótól, főleg nem ennyiért. Majd később ha több lesz, akkor jobb lesz a rendszer is, meg a Tidal is becsücsül.Addig is, szeretnék zenét hallgatni, ami szól. Szinte ennyi a megkötés.
Átfogalmazva, a Spotifyról akarok zenét hallgatni sztereóban, mi a megoldás rá ebben a kategóriában: teló+jack, vagy valami média lejátszó? Nem bánnám ha nem kéne kábelezni állandóan, de tudom hogy a vezetéknélküli átadás közel sem olyan minőségű.
Esetleg laptop + külső hangkártya aztán ez az erősítőbe?
Csak egy kényelmes megoldást keresek[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Ez is igaz, persze. Meg én ugye süket vagyok és nem zavar a zaj. Aztán hamar elérünk oda, milyen eszközön szól ki. A Beyer T1 azért már nem belépőszint, annál nem bohóckodnék belső kártyákkal
Egyetlen egy alkalommal volt cicergős egerem, na az agytépős. Vettem másikat...
Belső PC-s dolgok mindig sokkal rosszabb helyzetben vannak, ezt le lehet szögezni.
De a srác külső kártyával panaszkodik a zajra és akkor az bonyolultabb gond."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
szazbolha
addikt
válasz Bertók #97257 üzenetére
Ez egy elég alacsony keret összeg erősítő+hangfal párosra (én 60K-val kezdtem...) szerintem csak használt jöhet szóba ennyiből. A telefonod nem ismerem, de korábban próbálkoztam több telóval is Spotyt lejétszani úgy, hogy erősítőre kötöttem kábellal. Hát... elment. De zavar,t hogy rá van kötve, én főleg telefonálok a telefonnal.
Lehet a TV-vel jobban jársz, mint forrással. A hangminőség egyik esetben sem extra jó és a TV helyhez van kötve, meg akkor a filmek hangját is jobb minőségben tudnád hallgatni,.
,
Ha nekem kéne 50K-ból hangot csiholni, akkor 20K menne erősítőre (pl, régi Denon) és 30K egy polcsugárzóra. Konkrét tippem nincs, remélem másoktól kapsz tippeket, nem lehetetlen 30K-ből TV-hez, spotyhoz megfelelő hangfalat venni. -
RetepNyaraB
veterán
válasz Bertók #97265 üzenetére
50 rugóból ez mission impossible. Vagy fehér holló projekt.
Analóg erősítő nem lesz jó, mert a tévéden optikai van, meg hdmi, ha jól látom. Meg esetleg egy fejhallgató jack, ami horror foshalom tévéken (mint amúgy az otpikai is, de inkább az, mint a jack). A huawei rém macerás márka OTG szempontból, pedig inkább azt kötném rá erősítőre/dacra. De körbe kell kérdezned mi az amit ki tudsz fizetni és hajlandó is a telefon együttműködni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #97262 üzenetére
Lehet én fogtam ki mindig vmi zajos tápot, földhurkos aljzatot az elmúlt években, ez nem kizárt, de különböző helyeken, különböző konfigokban, különböző belső hangkártyákon mindig jött valamiféle zaj pl. amikor felpörgött egy vinyó. Az erősítőn, hangsugárzókon nem hallatszik feltétlen, de előfokra kötött fülessel kellő odafigyeléssel mindig kihallottam. Legutóbb egy Xonar Essence STX II-vel volt ugyanez, amikor a Beyer T1-gyel hallgatóztam, aztán vettem egy külső Focusriteot és azon már nem jön semmi zaj ugyanabból a PC-ből. Persze nem kizárt, hogy a Xonarnak vagy épp az alaplapnak volt vmi gyíkja természetesen. Mondjuk más okból is időszerű volt a váltás a Focusra, de ezt a problémát is megoldotta.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
fokukac
nagyúr
válasz Bertók #97257 üzenetére
50 ezer Ft-ért nem nagyon fogsz olyan sztereó erősítőt kapni, amiben lenne DAC.
Esetleg egy régi (15 éves) házimozi erősítőt kaphatsz 30-40-ért, amiben már van dac, de sztereóban ezek kb. 70-80-tól kezdődnek, használtan, Marantz melody társaik.
Hangfallal együtt ez inkább egy 120+ e Ft-os projekt lesz...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Tothg86 #97263 üzenetére
Szokásos körök: tedd másik konnektorba, ha lehetséges akár teljesen másik fázisra. Ferritgyűrű az összekötő kábelre. Kösd ki a vinyót, meg a propellereket próbából. Persze ne egyszerre, mert nem derül ki melyik a köcsög. PC tápon is próbálj másik konnektort, másik összekötő kábelt. Főleg másik tápot (kérj kölcsibe).
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Tothg86
tag
Külső DAC-ot használok, nincs belső hangkártya. És még így is nagyon zajos. Most elgondolkodtam, hogy igazán szerencsétlen a gépezet ebből a szempontból? De igazából tudok másfelé indulni, nem akarom nagyon szétszedni, mert egyéb célokra kiváló.
De hogy a DAC-on át is így áthallatszik.. -
RetepNyaraB
veterán
válasz ozzy711 #97260 üzenetére
Ez az egész peches rendszer függő. Nálam 6 venti megy alapból (kb nulla hang), sajna van egy db szerver vinyó, aminek van minimálisan hallható motorhangja (miért ne lenne; teljesítménye is van). Ez is mind relatív, mert a cucc az asztalon áll, a fülemtől 40 centire. De zenébe ezek véletlenül sem hallatszanak be természetesen. Ha igen, ott nagy baj van az egész gépezettel.
Mármint az nem képezi vita trágyát, hogy a PC zajos. De ez hangzási zaj (torzításokra, fáziszajra gondolok). Amit aztán vagy hallasz, vagy nem. Ha belezúg az erősítőbe, akkor viszont jöhet a vég nélküli vizsgálódás, hogy mitől, mert nem kellene neki.(#97261) Jorus@ miért lenne, most írom, nálam sose volt. Oké, jelenleg külső kártyám van, de előtte sem. Lehet szar a rendszer, főleg táp oldalról nyilván, de ez nem alapvetés...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
válasz Tothg86 #97259 üzenetére
Belső hangkártyán mindig lesz kisebb-nagyobb zaj, ha van mozgó alkatrész, motor (HDD, hűtőventik) a házban, tehát vagy passzív hűtés + SSD-k, vagy külső hangkártya lehet megoldás.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
ozzy711
őstag
válasz Panthera #97254 üzenetére
Sőt még a vinyó "motorja" is. Nekem a pc-ben nincs venti + csak ssd-t használok. ( egy a rendszernek, egy háttértár a zenére ). A filmeket vinyón tárolom és külső dokkolóról csatlakoztatom a filmnézés idejére. A lényeg, hogy mikor a zene megy nincs semmi "zörgő" alkatrész.
[ Szerkesztve ]
-
Tothg86
tag
válasz Panthera #97254 üzenetére
Konkrétan hallom a hangszóróban a zajon, hogy nem az az alap erősítő sustorgás, hanem van egy olyan karakterisztikája, hogy valami periodikus kerregés/morgás rakódik rá az egész kakofóniára.
Persze nálam halmozottan hátrányos a helyzet, két házventi, két vga venti, egy HDD. Ezért akarom a forrásom megreformálni. Ehhez képest egy laptop maga a némaság. -
Bertók
tag
Sziasztok, az alap felállásom az, hogy a nappalimban (20-25 m^2) szeretnék Spotify-ról zenéthallgatni.
Ehhez rendelkezem egy ilyen TV-vel [link] és egy Huawei P20 Pro telefonnal.
Nem tudom, hogy melyik lenne nekem megfelelőbb mit forrás, ez az első kérdéses rész, hiszen a TV rendelkezik digitális kimenettel ha jól tudom, viszont nem tudom mennyire minőségi magáról a smart funkcióról Spotify-t hallgatni.
Továbbmenve szeretnék egy sztereó erősítőt és 2 frontot a fent említett cuccokhoz.A pénzösszeg 50.000 Ft körül lenne, szóval nagyon szeretem a jó ár-érték arányú dolgokat.
Zenék amiket hallgatok: High-tech minimal, techno, trance, rap, hip-hop és ritkán klasszikus zene. Sokmindent szeretek de a felsorolás elején szerepelnek azok amiket legsűrűbben hallgatok.
Hangzásként (ennyi pénzért amennyire elvárható) részletes képet szerenék kapni, egyik részlegét sem túltolva az adott zenének.
Elrendezés úgy néz ki, hogy a TV álvánnyal szemben van egy kanapé, így a TV mellé kerülnének a frontok. Ez nagyjából 3-4 méteres távot jelent (belmagasság 2.5m).
Természetesen csak használt cucc jöhet szóba ekkora kerettel (gondolom).
Köszönöm a válaszokat előre is, ha valamit pontosítanom kell, vagy kihagytam valami fontos dolgot kérlek szóljatok.
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
-
lapalapa
senior tag
válasz Eugene Roe #97235 üzenetére
Népszerűségre nem hajtok, csak szóltam, hogy jó!
Más a vélemény?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Tothg86
tag
-
paler
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abba segíteni hogy a Bluesound Node 2i-nek mennyire minőségi a fejhallgató kimenete? Mekkora lehet a kimeneti teljesítménye? A nehezebben hajtható fejesekkel is elboldogul? Mekkora impedancia tartománya?
Ha valaki használja a fejes kimenetét, leírhatná a véleményét róla.
Előre is köszönöm a segítségetJBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
fererencz89
őstag
válasz Tothg86 #97236 üzenetére
Szia!
Nálam is zavaró volt a gép zaja. Egy 4m hosszú alap USB kábelem van, a megoldást úgy tűnik, hogy ez oldotta meg:
a kábel DAC közeli végén egy hurok, amit egy ferritgyűrűvel fogtam össze.
Hatalmas volt a változás, és nem kellett hozzá pénzt szórni sem.Nem szotkam hibázni.
-
Tothg86
tag
válasz dgyuri0123 #97233 üzenetére
Mindenképp meghallgatom saját eszközökkel.
Egy Canton ct1000 vonzott meg nagyon. De egyrészt nem fért a budgetbe, másrészt nem tudom hogy jöttek volna ki az Arcammal.Másik kérdés, a forrás. Mezei asztali számítógépet hasznalok, de szörnyű zajos. Vajon érdemes lehet a ventiktol megszabadulni es egy dedikalt USB kimenetet tenni bele? Vagy egy laptop? Vagy egyéb? Hova érdemes itt indulni?
Köszi meg egyszer -
lapalapa
senior tag
válasz Mathiask #97221 üzenetére
Én ifi ipurifier 3-at használok, na az elég jó.
Van jitterbug-om is, a kettőt együtt használva a legnagyobb a hatás.Persze azt nem tudom, hogy viszonyulnak egyenként és egyszerre az intona-hoz?!
[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
salesman
őstag
-
Tothg86
tag
válasz dgyuri0123 #97228 üzenetére
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tothg86 #97225 üzenetére
[link] talán még megvan... Benne van a korban, de ez nem jelent sokat, ha a hangszórók rendben vannak. Kép alapján igen, de meg kell vizsgálni adásvétel előtt.
[link] nagyon ajánlom őt is. Igényes hangú olcsó, fiatal doboz. Szerintem hamar elviszik.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tothg86
tag
Sziasztok
Egy Celestion Ditton 110-hez képest egy Canton Fonum 400 előrelépés lenne? Tudom, más, illetve hallgassam meg
Keresgélek valamit az utódjának, de sötétben tapogatózom
Köszi -
Mathiask
senior tag
Igen, eddig ez, meg az előző generációs Intona volt képes kimutatható különbségre, sajnos az összes többi nem. Pedig azok pont audio gyártók termékei voltak az Intona meg pont nem audio célra van elsősorban. Ironikus. Azért látszik az akarat az audioscincereviewnál, mert azzal a DAC-al tesztelték, melyről már korábban kiderült, hogy érzékeny az USB-je.(más normálisabb DAC-kal az előző Intona tesztnél nem volt javulás, csak ennél az usbre érzékenyebb schiit-tel) Kérdés, hogy a zajszint -120dB-ről történő változása -130dB-re mit hoz a konyhára. Egyébként még tavaly decemberben már majdnem vettem egy ilyen Intonát épp csak a rendelés gombra nem nyomtam rá, mert ami usb kábeleket vettem volna hozzá itthonról nem tudta beszerezni a forgalmazó, legalábbis gondolom, mert azt mondták szólnak ha meglesz és nem szóltak azóta.
-
p76
senior tag
Itt az újabb tudományos bizonyíték hogy az USB digitális jelen mégis lehet javítani megfelelő eszközzel:
[Intona USB isolator] -
AzŐsgén2
tag
válasz salesman #97214 üzenetére
Igen, én is csak ezeket találtam.
Amúgy eldöntöttem hogy megveszem, majd meglátjuk, milyen hangja lesz, nekem most megér 50 fontot, meg némi benzinpénzt. Megtetszett ez a dizájn. Aztán ha lesz pénzem komolyabb dörömbölőkre, majd kirakom a garázsba, had dünnyögjön ott.Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
szazbolha
addikt
válasz szokeherceg #97215 üzenetére
Konkrét tanácsot nem tudok adni, de csak olyan eszközt érdemes választani ami érezhetően jobb a mostaninál.
Én biztos elmozdulnék abba az irányba hogy a TV-t, mint lejátszót kihagyjam. -
szazbolha
addikt
válasz szokeherceg #97212 üzenetére
A hangfalat ismerem, de legtöbbször mindenki olyat ajánlgat kérdésre ami neki van/volt vagy tetszene. Hallgass meg másokat is, mert én a 100K alatti cuccokban is látok fantáziát és tudom milyen nehéz a választás. Kell egy határ..
Ha nekem kéne sztereó erősítőt venni hálózati képességekkel a 2002-höz ami árban és "tudásban" passzol hozzá, akkor ismét ezt venném: [link] a Musiccast, Tidal, Spoty, DLNA miatt. Nagyon kényelmes. (volt amikor 50-ért hirdették jófogáson hetekig)
Ha nem ezt, akkor olyan házimozi erősítőt keresnék, amely valaha TOP kategóriás volt, és van mérőmikrofonja és "kalibrálható"/EQ-zható a hangfal/szoba sajátosságaihoz. Szerintem sokat számít, a 2002-esnek feltétlenül kell egy kis korrekció, mert kicsit morajlós alul, segít ha a faltól elhúzzuk 20-30cm-re
A régebbi házimozikban nincs Spoty/Tidal, de hálózati lejátszás lehet. Vettem már olyan monstrumot ami igen szépen szólt. És csak kis költség, hogy 2-4 szatelit / jelenlét sugárzóval kiegészüljön élvezetes mozihanggá. (20K alatt egy JBL monitor pár) Mélynyomó nem feltétlen kell a 2002-es mellé.Ha nem kell a hálózati képesség akkor bátran válogatnék a 30-60 eFt-s kategóriákban a használt sztereó erősítők közül. Nekem NAD és Rotel a preferenciám. Általában a műszaki paraméterek és a netes vélemények alapján választottam. Nagyot nem lehet csalódni, hangfalaknál sokkal nagyobb a rizikó.
De mi lesz a forrás? Azt is venni kell?De... ha nagyon olcsón szeretnéd megúszni, akkor 20-25K-ból egy régebbi Denon CD-s erősítő is kijön, ami persze elmarad a fent felsoroltaktól, de általában kellemes mélybe húzó hangjuk van. A 2002-es talán jobbat érdemel, de amíg nincs más, pár hónapig ezzel is bőven ki lehet húzni. Szinte biztos jobb egy kommersz Sony erősítőnél.
-
szokeherceg
tag
válasz szazbolha #97211 üzenetére
Egy régi Sony erősítő hajtja, anno hozzá voltak Sony hangfalak, azok elhaláloztak... Nem ragaszkodom a házimozi erősítőhöz, de ez a hálózatra csatlakoztatás nem lenne rossz. Árban használtban gondolkodom. 40nm nappaliban van, kb 10cm-re jelenleg a faltól. Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
szazbolha
addikt
válasz szokeherceg #97207 üzenetére
Sztereó erősítőt vagy házimozit? használtan vagy csak újat?
Magnat supreme monitor 2002 - árukereső szerint ez a legnépszerűbb hangfal.
.
Most mi hajtja (milyen erősítő)? Mi a fejlesztés oka? Nappaliban van? Falra tolva vagy fal előtt 30-40 cm-vel? -
AzŐsgén2
tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
Kinéztem magamnak egy ilyen hangfalat, marketplacen hirdetik, elég olcsón, erősen gondolkodom a megvételén, de nem tudom, milyen hangja lehet. A hirdető csak ennyit írt infónak:
"Power handling, 120-250 watts, 4-8 ohms. Made in Denmark. Approx 33cms deep, 39cms wide and 65cms high"
Sajnos gugli nem volt a haverom, nem igazán találtam róla semmit. (vagy rossz kulcsszavakkal kerestem)
Ha jól okoskodom a méretarányokat illetően, akkor ebben 30cm-es mélynyomó van?Ismerős esetleg valakinek ez a típus? Ha be kéne lőni hangminőség szempontjából, vajon hol állhat? Ha esetleg valakinek van bármi infója, ne kíméljen.
szerk.: Bocsánat, a lényeget elfelejtettem: Studio power LS 250 a becsületes neve elvileg.
[ Szerkesztve ]
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
Eugene Roe
őstag
válasz dgyuri0123 #97206 üzenetére
+ optikaiban eredendően van galvanikus leválasztás. Míg coaxnál kínaiak 200 euró felett, nagy gyártók meg ki tudja mennyinél (500-700 euró?) oldják meg ezt + alkatrészekkel.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
szokeherceg
tag
Sziasztok! Erősítőt keresnék magnat supreme monitor 2002 dobozok mellé. 70% film nézésre használnám, 20% rock zene, 10% netrádió. Érdemes hálózatos erőlködőt venni, vagy máshogy oldjam meg? Köszönöm előre is
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Colos1 #97205 üzenetére
5m-es coax durván hosszabb, mint az ideális lenne. Én max. 1m-ig használok összekötőket. Ettől még lehet hosszabb, de minél rövidebb, annál jobb. És, simán meglehet hogy azért lett jobb az optikai átviteled, mert 5m-en egy coax rengeteg zajt tud összeszedni (általában)... azok kedvéért, akik nem szeretik az általánosítást. Az optikai átvitel nagyon hosszú távolságokra ideális, mert nagyon csekély a jelveszteség, de azért vannak hátrányai is, mint tudod.
Ja, és persze a PC sem egy csendes üzem, ami a zajt illeti. Én inkább laptopot javasolnék, ha marad a számítógépes zenelejátszás (zene pc-t nem, csak ha van felesleges párszázezred).Amúgy, ha az előzményekből indulok ki, erős a gyanúm, hogy LAN-on az NA6006 jobb lenne, mint az Asus. Így hogy kiderült a korábbi használat módja, simán lehet jobb, ugyanis hálózatos lejátszással ki tudnád hagyni a zajos pc-t és sokkal tisztább hangot kaphatnál. Optikát sem kéne használnod többé zenére.
A malacban' lévő dacchip nem rosz különben, tehát mindenképpen javasolnám a meghallgatását valahogy. De ha megrendeled online, akár vissza is tudod küldeni 14 napon belül, ha nem tetszik, bár ennek feltétele, hogy újat kell/ene venned. Vagy veszel egyet újonnan és visszaküldöd, aztán veszel használtan egyet, ami azért szemérmetlenség, de ha nem megy másképp...Viszont a pc-s filmnézést egy olcsó (10-12e FT) coreelec-et futtató kínai box-al ki tudod váltani és akkor nem kell az optika sem, illetve kellhet a hálózati lejátszóba egy rövid optikai kábel, de ezzel kikerülöd a pc-t és kiváló kép és hangminőségben nézheted a filmeket is. Én nem kínlódnék pc-vel filmekhez. Nekem is van egy ilyen boxom és nagyon nagyon jónak mondanám. Alig fogyaszt, stabil, kiváló a kép és hangnimősége (áráért mindenképpen) iszonyú kényelmes és nevetségesen olcsó. Itt tudnak neked segíteni ebben a legtöbbet. A médialejátszó hangja optikán kötve sem rossz, én is így használom. Természetesen Jriver/laptop/USB/ hang zenére sokkal jobb, de filmekhez még így is kiváló a hang.
Szóval, hajrá, jó az elgondolás, csak meg kell lépni. És mégegyszer mondom, ha nem tetszik visszaküldöd.
Na, rohanok, mert dolgoznék elvileg... bocs, ha valami nem tiszta teljesen.
"csak a zene van"
-
Colos1
őstag
válasz dgyuri0123 #97163 üzenetére
Pont ezért vagyok bizonytalan én is. Anno 125K –ért vettem az Essence One-t, majd miután az ASUS rájött, hogy alulárazta, felnyomták 180-200K környékére.
Mivel a környékünkön nincs HIFI bolt, ahol meg lehetne hallgatni, jogsim meg nincs, nem úgy megy, hogy fogom magam és elmegyek valahova, főleg nem úgy, hogy hurcibálom a teljes cuccot, a 15 kg –os számítógépemet, meg az erősítőt és a két álló hangfalat.
Abban bíztam, hátha van valakinek tapasztalata mindkettővel, és tud egy támpontot adni.
A koax vs optikához: anno azt olvastam, hogy akkor lehet rosszabb a koax, ha a PC teleszemeteli a GND –t. Márpedig a PC mindig tele fogja szemetelni, mert nem HIFI minőségű zenehallgatásra találták ki. (Legalább is az alaplapi hangkártya, egy spécibb HIFI hangkari nem biztos.) Elhiszem, hogy pl. egy kimondottan HIFI célra gyártott cucc esetében sokkal jobb a koax, mint az optika.
Meg az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy 5 m –es volt a koax, ami tudtommal már eléggé határon van.[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
szazbolha
addikt
válasz #58092032 #97189 üzenetére
Alá tudom támasztani. Mióta hangsugárzókat barkácsolok, 80%-ban monóban hallgatom a hangfalakat. Sztereó forrás monósítva. És van térbeliség érzet.
Sőt ez erősen függ a közép-magas és a mély tartományok hangnyomás különbségétől, sőt függ attól is a magason milyen kondi van. -
salesman
őstag
"Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de irányérzet!"
Türűűűdrááá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- iPhone topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest