- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- Gaming notebook topik
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Akciókamerák
- Dell notebook topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Sanci_
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném magam beleásni a hi-fi technika elméleti alapjaiba. Ehhez volna szükségem elméleti anyagokra, természetesen csak hiteles forrásokból. Angol és német nyelvű cuccok is jöhetnek. Bármi érdekel, ami ahhoz szükséges, hogy megértsem alapjaitól a hi-fi világánal elektronikai alapjait és ne legyen teljesen kínai a fórumokban szereplő rengeteg angol rövidítés.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #96996 üzenetére
Én ezzel a kijelentéssel nem értek egyet.
Nemrég szögeltem össze egy olyan szubot, hogy bárki szívesen használná a rendszerében, még zenei mankóként is, bármilyen kategóriás rendszerében.Én már zenét csak kizárólag 2db szub segédletével hallgatok.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz dgyuri0123 #96996 üzenetére
Elengedtem a témát.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz ozzy711 #96995 üzenetére
A kérdezőnek hiányzik a mélytartomány...
Hogy javítasz valamin, ami nincs is, mert nem jön ki az erősítő seggéből? Hmm? Ezt magyarázd meg nekem kérlek... Köthetsz te bármit annak a Yamahának a háta mőgé, sosem fog elegendő mélyet produkálni, de egyetlen tiszta hangot sem.. Éééés, ez egy hifi fórum, szóval nehogymá' moziról kezdjünk el itt "vitatkozni" jó? Egy jó sub amúgy tudna javítani ezen, de ez meg nem hifitéma...Sokkal jobb Yamahám volt, mint a kérdezőnek, így merek véleményt mondani az erősítő képességéről, ami mozin sem volt kielégítő számomra, mert egyáltalán nem tudott maradandót mutatni, inkább csak virnyákolt torzan, fedetten, sávhatároltan és nem csak mozin. Sztereón annyira csapnivaló volt, hogy nem tudok enyire rossz sztereó erősítőt mondani, ami ennyire rosszul szólt volna, a 40 éves hifis pályafutásom alatt...de talán... a Videoton rádióerősítője volt hasonlóan fahangú..
Bocsánatot kérek a kérdezőtől, nem állt szándékomban megbántani, de sajnos az az igazság, hogy nem tudok jót mondani erről a Yamaháról. Sajnálom, mert különben a régebbi HDMI nélküli Yamahák igen jók voltak, pl. RXV 1300 is, ami nekem is volt és ami nagyságrendekkel (klasszisokkal) szólt jobban, mint ezek az újabb szériájú, millió szolgáltatással (megvert) rendelkező Yamaha mozivasak. Denon dettó amúgy...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
ozzy711
őstag
válasz dgyuri0123 #96994 üzenetére
Ezt értem, de itt senki nem arról beszélt, hogy mi alkalmas jó sztereóra, mert a Yamaha nyilvánvalóan nem ( egyébként szerintem a Jamo sem ) kizárólagosan a mély-átvitelről volt szó, amin vagy lehet javítani vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz ozzy711 #96993 üzenetére
Ezt értem, de ez a Yamaha alkalmatlan a "jó" sztereóra. Esetleg lehet némi javulás, ha eddig tényleg rettenetesen rosszul lettek beállítva a dobozok és most valahogyan sikerül öket jól pozícionálni, de akkor sem lesz jó és kellő mélye (sem semmije) annak a Yamahának. Pesze, mihez képest... mondjuk egy 40 éves alap NAD sztereó erősítőhöz képest.
"csak a zene van"
-
ozzy711
őstag
válasz dgyuri0123 #96992 üzenetére
hacsaknem eddig tényleg nagyon szerencsétlen volt a jelenllegi elhelyezés.
Ez az amit nem tudunk, ezért ajánlottam egy alternatívát.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Lenne egy rövid kérdésem...
Arcam Solo(CD része hibás, erősítőnek használva) vagy CA A500 a jobb vétel minmális árkülönbség(40k vs 35k) esetén?Nincs kerítés.
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok,
Mélynyomót szeretnék venni a meglévő két álló hangfal mellé (nincs semmi speciális audiofil elvárás a minőséget illetően, csak a "van" ugye jobb a "nincs"-nél), viszont most szembesültem vele, hogy a tévészekrényben, ahova rakni akartam, 26 cm magas a hely az adott polcon. Minőségi állvány, 6 cm vastag fa lapokkal, csak hát amikor terveztem, azt nem kalkuláltam be, hogy a leendő mélynyomók inkább 40-50 cm magasak.
Mit javasoltok, vegyek egy széles, alacsony mélynyomót (ha igen, típusjavaslat? elég keveset láttam), vagy ne kössem gúzsba magam, és inkább oldjam meg valahogy? Ez utóbbi nem egyszerű, mert nagyon szűkös a hely a tévé-állvány körül.
Yamaha RX-V671 erősítőről és Jamo 98 hangfalakról van szó, ha ez szempont. 50 ezernél nem szánnék rá többet, lehet használt is.
Köszönöm!
-
topaz45
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy,csinálhatok mikrofon kábelből,mélynyomó kábelt?
kösziÜdv. topaz45
-
Dorian
félisten
válasz Benhill #96974 üzenetére
Azt honnét vetted, hogy " a faltól legalább 30cm-re"?
Mélynyomót (külön mérések híján) úgy kell elhelyezni, hogy az eleje(!) maximum (!) 72 cm-re legyen a mögötte, mellette lévő faltól.
Miért? Azért, mert a mélyhangok gömb alakban terjednek, így visszaverődnek a határoló felületekről, a hozzád érkező hangban kioltást okozva (negyedhullámnál). Tehát a szub előlapjának távolságát úgy választjuk meg, hogy ezen távolság x4 által kiadott hullámhosszból számított frekvencia (f=c/lambda) 120 Hz-nél (ami az LFE sáv maximuma) nagyobb legyen.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ribi
nagyúr
válasz DEJVID #96976 üzenetére
Fele a vezetőképessége az aranyhoz képest, de jóval keményebb, olvadáspontja is jóval magasabb.
A ródium négyszer ritkább az aranynál.[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Nem találtam neki jobb helyet, mélynyomó elhelyezésében kérném a tanácsotokat.
Amit tudok hogy nem jó ha szekrényen vagy polcon van, és a faltól legalább 30cm-re.Most a PC asztalom alatt van a lábamnál a földön, de keresnék neki másik helyet, mert ott a fele helyet elfoglalja, és alig férek el. Asztal mögött gondolom nem lenne jó, mert ott a faltól 0mm-re van.
Esetleg a bal alsó sarok?! Csak ott meg "beszorulna" a hang. Nem igazán van ötletem hogy hova máshova lehetne rakni.
Jelenleg ilyen:
fekete: szekrény
piros: ágy
zöld: kanapé
lila, narancs: könyvespolc
kék: ajtó
szürke: fal
barna: számítógép és tv asztal
rózsaszín: mélynyomó
citrom: ablakok -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #96970 üzenetére
Mindegyik szobakorrektor egyfajta EQ (paraméterezhető szűrőcsoport) és delay (késleltető), csak némelyik okosabb, másik butább. A lecsengéseken egyik sem tud változtatni, ahhoz sokkal több furmány kell. Vannak nagyon okos DSP-k, de azokat nem a kommersz készülékekben találjuk meg, hanem stúdiós processzorokban, mixerekben.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #96970 üzenetére
EQ-zás is van, de nem a ratyi grafikus hanem parametrikus, és egy fejlet biquad számItási lehetőség,késleltetés , crossover funkció.Szóval ügyes kis msinéria na.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #96957 üzenetére
"...erős a gyanúm hogy EQ-zza a hangot, nem csak korrigál."
A kettő között mi a különbség?
A DSP-vel jó esetben a rendszer átviteli hibáinak némelyikét lehet ellensúlyozni, rossz esetben tovább ronthatjuk azokat. Hozzáértő kezekben előrelépést hozhat, de a készülékektől, hangsugárzótól, akusztikától elvárt hangminőséget nem tudja pótolni.
-
ktommy91
addikt
válasz fehér_ember #96967 üzenetére
Ha azt mondod, hogy nézelődjek azon a fronton is, akkor úgy teszek. Ennyi ihletem volt a kezdeti keresgéléshez. A Harman Kardon HK 3270-nal kapcsolatban felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mit kapnék ha a régi metrós clatronic 5.1 porosodó mélynomóját párosítanám a hangfalaimmal.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
válasz ktommy91 #96962 üzenetére
Akkor listázok néhány versenyzőt és kérném a véleményeteket:
Cambridge Audio Azur 540A
Cambridge Audio A1 MK3
Cambridge Audio P70
Cambridge Audio P25
Marantz PM-30
Marantz PM-40
Marantz 74 PM40/12 B
Marantz SR1030
NAD 701
NAD L40
Arcam Solo
Harman Kardon HK 3270
Technics SU-V5
ONKYO A-883
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
válasz python1 #96963 üzenetére
Köszi, megnézem majd azt az EQ-t. Most a jriver parametric EQ-ja van belőve. Telóval méregettem, az alapján csináltam az EQ-t.(meg a fülem is hiányolta egy kicsit a mélyeket)
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
Sziasztok! Ismét tanácsért jöttem. Kellene nekem valami erősítő 30-40k környékén az itt látható szélessávú Isophon hangszórókészletes dobozaimhoz. Legtöbbet rock zenét hallgatok, a doboz sok zenével tapasztalható mély hiányát EQ-val korrigálom.(source direct funkció nem lenne hátrányos, hogy csak a PC EQ-ja legyen képben)
A pio-n minimális buktával túl tudtam adni és szeretnék szintet lépni.
A rendszer egyébként így fest most PC--(Ugreen USB)--Loxjie D10 ---(Ugreen RCA)---???----(a dobozok saját 1.5-es réz kábele)---dobozok[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
leon11
tag
válasz python1 #96944 üzenetére
" inkább magasabb minőségű aktív készülék hoz nagyobb ,jobb változást a rendszerben, mint a magasabb minőségű kábel"
Igen ez evidens, de azt kiegészítve 10-20 akár 30%-ot is hozhat egy jól megválasztott kábelezés.
(#96947) dgyuri0123 : nagyon egyetértek!
Csak annyit hozzá, hogy akár alaprendszereken is hozhat jelentőset.
Kollégám alap Denon-Jamo kombóján, valamint jobb tv és projektoron csinált hosszas unszolásomra egy hdmi, táp- és hangfalkábel updatet-et ésszerű költséghatárokon belül.
Az eredményen még én is meglepődtem -
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #96957 üzenetére
Simán igazi, és csak annyit enged belenyúlni amennyit te engedsz neki, tulajdonképpen egyelőre csak a szubokat korrigáltam a többi hangsugárzót csak aktív vágom. A hangképen semmit nem változtat amennyiben csak átengeded rajta a hangot,de a fő erőssége a váltásban ill az EQ- zásban rejleik.Készítettem egy komoly szubot,aminek a crossover részét sikerült úgy beállítanom, hogy mérések alapján 27Hz-150 Hz- ig + - 2 decibelen van EQ nélkül. Szóval alakul ez kérem szépen.Azért korrekcióztam is vele a frontokat, mérés után természetesen, 25-éves pályafutásom alatt talán a legjobb hangot tudom produkálni most, persze hozzá tartozik, hogy megtanultam mérni, és a DSP korrekciózást is kapise valamennyire.
A klotz van damme, csak magam miatt ellenörzöm vissza, hogy tényleg mennyit számít a kábelek minősége.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz python1 #96956 üzenetére
Klotz és Vandamme? Hmmm. És mit vársz a próbától?
Ez a DSP édekes lehet, de (hallatlanul) azt gondolom, olyan mértékben nyúl bele a hangképbe, hogy semmilyen (akár 60 millás) rendszer sem tudna úgy szólni "magában". Magyarán, nem lehet túl "igazi", de lehet tévedek. Az hogy beránt magával, simán el tudom képzelni, de erős a gyanúm hogy EQ-zza a hangot, nem csak korrigál.
"csak a zene van"
-
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #96954 üzenetére
Áááá olyat én be nem dugok a drágaszág seggébe.
De egy klotz kábelt (összekötőt) azért ki fogok próbálni,egy van damme (hangsugárzó)kábellel. Na és kíváncsi leszek az új projektem hangjára, ami úgy néz majd ki, hogy utankénti erősítés (6db ),aktív váltással megoldva, ésszerű kábelezéssel. A DSP beiktatása, minden várakozásom felülmúlta, kötelező darab lett a rendszerben. -
orsib78
tag
Sziasztok!
Megjelent az új videóm a youtube-on. Ez a hanglemezről és a lemezjátszóról szóló sorozat első része, okulva abból, hogy a DCC-t egy kicsit hosszúra eresztettem, most inkább több 10-15 perces részt csinálok majd. Beruháztam egy lavalier mikrofonra is, úgyhogy remélem a hang most már rendben lesz, végül is ez egy hifis téma... a hang legyen jó...
Próbáltam változtatni egyéb dolgokon is a visszajelzésetek alapján, majd írjátok meg a videó alá, hogy jó-e ez az irány... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #96948 üzenetére
A Mission már most messzire elvitt és még szinte nyers a hangja. (30 óra lehet benne) Csak tippelek milyen lesz 370 óra múlva.. és ha bejön a tippem, akkor teljesen elégedett leszek vele. Mondjuk már most is az vagyok.
Tegnap egész nap zene ment. Többek között pár régi Ghymes album is előkerült. Jó rég hallgattam már őket, kb. 1-2 éve is meglehet már, hogy végigment tőlük egy album. Aki ismeri a zenéjüket, tudhatja, hogy néhol eléggé nehéz követni a dallamokat és hangszerhangokat, annyira kakofón a hangzásuk némely dalnál. Nos, ezek a zagyva, idegesítő, torz hangok nagyon nagy százalékban húzódtak vissza. Nem mondom, hogy teljesen megszűntek, de hogy leesett az állam, az is biztos. Soha még nem szólt így Ghymes nálam és ez számomra sokatmondó...biztos nem mindenkinek az.
Hogy miért nem lett tökéletes? A rendszer képességéből fakadóan olyan amilyen, de már tudok szélesen mosolyogni annak dacára, hogy lenne még hova fejlődni tisztaságban, de leginkább nyíltságban, viszont erről nem a kábelek tehetnek, ezt biztosan tudom.
(#96950) tapaizo : Zu Audio Libtec a hf. kábel.
(#96951) python1: Erről van szó. Nálad olyan a rendszer, hogy már nem lehet nagyon előrelépni kábelekkel, ezért sem értékeled annyira egy kábel képességeit. Próbáld ki valami gagyi kábellel és utána gyere vissza a véleményeddel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
python1
veterán
Lehet gyengusz a rendszerem, és kábeleim ezekhez a magasröptű megállapításokhoz, ez van na.
Hiába vettem meg a gyártó referencia kábeleit, és a referencia erősítőt ill a hozzá tartozó előerősítőt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #96947 üzenetére
Te milyen kábelt használsz most a dobozaidhoz?
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #96947 üzenetére
Sajna osztanom kell a kábeles megfigyelésed, itt is ez van detto.
A lottó ötöshöz viszont út vezet, kinek milyen hosszú, meg azt is el kell fogadni, hogy a kábelkérdés is egyenértékű a többi komponenssel, ha ez megvan innentől talán már tisztább az egész, nem csak átvitt értelemben.
Ennyire jó már a mission?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz python1 #96939 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. A jelenlegi kábeleim valóban akkora változást hoztak , mintha másik elektronika állna a dobozok előtt és nem rosszabb, hanem határozottan jobb. Eddig sem a legvacakabb kábeleket használtam és tudom, hogy mindig van jobb, de alaposan meglepődtem, mikor a új hangfalkábeleim , plusz kicsivel később a hozzájuk passzoló összekötő kábeleim együttesen, teljesen más dimenzióba teleportálták a rendszer hangminőségét. Azt is tudom myilvánvalóan, hogy egy bizonyos szint elérése után alig lesznek hallható különbségek és ott már valóban csak aktív elemekkel lehet további minőségi javulást elérni , de ... ez a szint azért igen magasan van és igen dragán is mérik kilóját. Tehát, már egy erős közepes szinttől érdemes lehet komolyabban venni a kábelek zenére gyakorolt hatását és elgondolkozni azon, hogy miért tesszük tönkre "szándékosan" az egészen tisztességesen muzsikáló rendszerünk hangminőségét rossz/nem odavaló kábelekkel. Ja...szóval ha van akár egyetlen "jó ' hangfalunk, ne sajnáljuk a pénzt kábelre, mert a "gyenge" kábel sokkal többet ront, mint azt rengetegen gondolnák.
Ez amúgy régóta vallom, nem ma világosodtam meg, de mivel én is tanulok folyamatosan, az egyik újabb felfedezésem az, hogy sokkal fontosabb a kábelkérdés annál is, mint ahogyan eddig gondoltam. Már csak a tápkábelnek kéne "stimmelnie" a többihez és megérkeztem hosszú időre azt hiszem.
A márka/gyártó sem mindegy, hiszen sokan esküsznek ilyen olyan színező hangú kábelre, aztán csodálkoznak, hogy valami sosem stimmel a hanggal. Vagy brummog, vagy sziszeg, vagy rossz a közepe, vagy rossz a tere. Ha megtalálja egyszer az emberfia azt a gyártót, akinél minden a helyén van, az felér egy lottó ötössel."csak a zene van"
-
Panthera
őstag
Elac debut F6 hangját hallotta valaki?
Állítólag a debut más tervezés, az FS szériánál lágyabb. A vélemények eléggé megoszlanak, többen írták külföldi oldalakon, hogy zavaros a mély, kevés a közép, a magasok teteje pedig karcos.
Végülis a kérdés az, hogy 140e körül használtan vállalható e ebben a kategóriában? Meg tudom nézni, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Nocsak mit találtam : [link] Kb a jó drága kábelek is valahogy így ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
python1
veterán
válasz leon11 #96943 üzenetére
Nekem van olyan kábelem, platina,ezüst,karbon, arany tartalommal, aminél 3000 dolcsi feletti kábelek tudják felvenni a versenyt, és kb ennyibe kerülő végfokom,hozzá a gyártó álltal készített kábel. Nos a hangjuk együtt fogalmam sincs,hogy milyen lenne, mert az összekötő XLR az erősítőn meg nincs XLR bemenet csak RCA. Viszont azt tudom, hogy az XLR kábelem a legjobb hangú kábel ami járt nálam, és az erősítő is jóval magasabb kategóriás erősítőket is utasított már maga mögé, azért is maradtak. Viszont kipróbáltam az erősítőhöz kapott tápkábelt, olcsóbb de nagyon jól megépített kapcsolású erősítőkkel is, és nem hozott hangban differenciát, a többi kábelhez képest, az XLR összekötő más erősítőkkel, nem hozott akkora hatást, mint a drágább erősítőnél, egy tisztességes RCA a saját előerősítőjével. Tehát a konklúzió számomra, inkább magasabb minőségű aktív készülék hoz nagyobb ,jobb változást a rendszerben, mint a magasabb minőségű kábel.
-
leon11
tag
válasz python1 #96939 üzenetére
Én azt tapasztalom, hogy "egy jól megépített erősítőnél" értsd magasabb kategóriánál még nagyobb a differencia egy árban is hozzápasszoló tápkábel és csatlakozó használatakor mint egy mezei gyári kábellel. Így van az összekötőkkel és hatványozottan a hangfalkábellel. Ezek mind a rendszer része és a leggyengébb láncszem, - akár egy kábel befolyásolja az egésznek a tulajdonságát.
-
python1
veterán
válasz fehér_ember #96941 üzenetére
Akkor meg végkép nincs semmire semminek hatása, talán a legjobb is.
-
leon11
tag
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #96936 üzenetére
Valójában magam sem gondoltam, hogy égbekiáltó különbségek lennének, csakhát több fül, több tapasztalat...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #07400704 #96935 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz ezzel a kérdéssel komolyabban. Használtam mindhárom bevonatot és úgy tapasztaltam, hogy mindegyik lehet jó vagy "rossz", rendszertől függően. Az aranyozott bevonat alaposan "kitaposott ösvény". Ha azon maradsz, sem lesz hiányod semmiben.
"csak a zene van"
-
törölt tag
Ha esetleg valaki a másik topikban nem olvata volna...
Csatlakozók érintkezőiről kérdeznék, pontosabban a bevonatokról, az ezüstözött rendben van, az aranyozott is, de mi a helyzet a ródiumozottal, hol foglal helyet az előző kettőhöz képest, mert ugyanis mindkettőnél drágábban mérik.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz nokia5201978 #96931 üzenetére
Szívesen. Majd add tovább másnak is, hogy USB és USB kábel "hangja" között is lehet (van) különbség. Supra usb részemről bármihez ajánlott.
"csak a zene van"
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #96923 üzenetére
Köszönöm! A monitorsugárzók cserélgetése az egyik hobbim egyébként.
A kábeleimmel nincs gondom , bár tervben van DIY hsz- és tápkábel gyártás.
Én egyébként megmutatom szívesen a Royd-okat, meg az MA-kat is, ha erre jársz.
szazbolha:
Köszi! Nem tudom sajnos, pedig próbáltam kideríteni a hangszórók típusát. Valahol azt olvastam, hogy a mély az Royd-gyártmány. A magas D19TD-nek tűnik, de bármi lehet. Szétszedni nem merem.
Az, hogy a megdöntés mit befolyásol az jó kérdés. Igazából nem minden magas van "szemben" a hallgatóval. Lényegében minden dobozomnál fülmagasság alatt volt a magas.
Itt egyébként még szemben is van velem a döntöttség miatt, de ajánlás szerint nem kell befordítani a dobozokat, tehát merőlegesek a hátsó falakra. Ennél fogva így is van egy döntöttség, csak vertikálisan, vagy hogy.
Kvardlipot:
Nem, országon belülről, de máshonnan van. Talán az állapota is jobb.Nem szotkam hibázni.
-
Ear001
addikt
Affenébe a XiVero bezárt. Épp most akartam megvenni egy MusicScope programot. Tud valaki rá esetleg alternatívát?
-
nokia5201978
tag
válasz dgyuri0123 #96867 üzenetére
Ma megjött a supra usb kábel ,az említett problémám a suprával megoldódott.Köszönöm
-
szazbolha
addikt
válasz dgyuri0123 #96929 üzenetére
OK, értem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szazbolha #96928 üzenetére
A döntött frontoldal okán eleve úgy lett tervezve (gondolom), hogy a magasak ne szendvedjenek hiányt azért, mert pár centivel távolabbra kerültek és esetleg másképpen szórnak. Vagy úgy gondoltad, tök mindegy tervezés szempontjából, hogy merre néz a magas, összerakták így, legfeljebb mésképp szól?
Ha én elmozdulok a hallgatási pozícióból, én is hallom hogy másképp szól a magas, ez így természetes...
(#96927) Kvardlipot : Rotelek annyira nem nagy számok alapból. Nem csodálkozom, hogy nem hallottál nagy válzozást.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
szazbolha
addikt
válasz dgyuri0123 #96926 üzenetére
"Miért lenne halkabb? "
A magassugárzó iránykarakterisztikája miatt.
.
"De honnan is tudhatná hogy halkabb-e?"
Érzékeli, ha változtatja a hallgatási pozíciót. -
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #96920 üzenetére
Igazad van, először a hangsugarzót kellene megvenni. De erősítőt egyszerűbb, és kiderül, hogy van e tartalék a jelenlegi dobozokban. (Nagy változást egyébként nem vettem észre egy Rotel 930 (vagy 935) esetében.)
Biztos vannak így mások is, ha esetleg a közelben találok valami jót, biztos hogy egyből jegelik is.fererencz89: az avx-en hirdetett Roydot vetted meg?
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Régi erősítőm elhalálozása miatt, új erősítő vásárolnék.
Nad márka mellett döntöttem. Az újabb típusokról hiányzik a bass, treble, loudness, viszont van egy bass eq. Van jelentősége vagy engedjem el a témát?
Felhasználás: zenehallgatás, filmnézés nappal hangfalakról, este fülesről. -
szazbolha
addikt
válasz fererencz89 #96922 üzenetére
GRAT!
Azt nem tudod véletlen milyen hangszórók vannak benne?
Valamint a döntött előlapon lévő magassugárzó jól viselkedik, hogy pár fokkal meg van döntve? Mondjuk 2,5 méter hallgatási távolságból nem lesz halkabb ülő pozícióban? -
fehér_ember
addikt
válasz fererencz89 #96922 üzenetére
Egy ilyet én is szívesen megfülelnék; biztos jó doboz; gratula.
Jó hogy ilyened van és hogy már nem a monitorsugárzókat cserélgeted.
Akkor jöhetnek a kábelek -
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #96897 üzenetére
Royd Abbot. Jó állapot, jó ár, lecsaptam rá.
Karaktere Másabb, mint az MA, másak a hibák és az erények. De annak betudva, hogy a mélysugárzó 15-20cm-rel magasabban van, és első reflexes (hogy döntött, nem tudom számít-e), finomodott a mély, sőt lentebb is megy. Néhol pl a zongora és a magas kompromisszumos az MA-hoz képest, néhol élvezetesebben zenél. Az Abbot WAF-faktora is elmarad, de a szobám döntött.
(Egyébként jó szemed van! )[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
Ébri
senior tag
válasz dgyuri0123 #96920 üzenetére
Hasonló szinten hallgattam akkoriban több versenytársat, s szerintem azoknál szebben szólt, viszont az jogos, hogy elac bs talán 53-at szépen szólaltatta, de az fs247 már túl nagy falat neki, szépen előhozza hol hiányzik vmi, leginkább a mélyek furcsák. Szóval teljesen egyetértek .
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #96916 üzenetére
A lejtőn nem akarok nagyon megindulni.
PC-s környezetben praktikusabb lehet az USB-s (pl. a laptopon sincs SPDIF), ezért meg kár odafizetni a DAC árát, ha most elsősorban az erősítőt keresem.
-
törölt tag
válasz Dorian #96915 üzenetére
Én mondjuk semmilyen mélynyomót nem használok egy ideje, de teljesen igazad van, azoknak van saját erősítőjük. Úgy értettem, hogy a házimozi erősítőhöz csatlakoztatja a mélynyomót is, csak a két front megy a sztereó erősítőbe (nem kell dugdosnia, kapcsolgatnia a hangfalakat.)
-
szazbolha
addikt
válasz tothjani81 #96913 üzenetére
Kisi az esély rá, de azért köszi. (lehet előbb veszek egy használtat)
-
dgyuri0123
nagyúr
-
szazbolha
addikt
válasz tothjani81 #96906 üzenetére
Köszi! Egyszer szívesen kipróbálnék egy ilyen 702-est a saját erősítőmmel.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #96905 üzenetére
Persze, attól függ, hogy ő mit szeretne.
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #96898 üzenetére
Egyelőre még nincs DAC. Forrásban valószínűleg maradok a (mini) PC-s vonalon.
Ez a Wolfson DAC jobb lehet, mint a jelenleg kényszerből használt integrált megoldások, nem? Ha cserélek dobozt, az 200e-nél nem fog többe kerülni használtan, tehát azt kell tudnia kiszolgálnia (az SR20 95e Ft). -
Dorian
félisten
-
tothjani81
senior tag
válasz szazbolha #96900 üzenetére
Nekem tetszik a hangja. Ésszel meghajtva nem tapasztalható torzulás. Nekem halkbtartományban kicsit kevés a mély de erre ott a sub. A denonnal hajtva kb 70 % nál nem toltam feljebb ( panelba lakok még) bírta volna simán csak a szomszédok nem. Nekem minden tartományban jó a hangja. Magas elég közép jó.. Mélyben annyit hoz ami 2 db 17 es től várható. A megjelenése nekem nagyon bejön. A kidolgozása minőségi arra egy szavam se lehet. Tüske tartozék de van benne gumi láb is. Számomra tökéletes. Egy pici konstrukciós hibája az van sajnos. Ahogy szűkül össze hátrafele emiatt borulékonynak hat de persze senki nem piszkslja szépen áll a vendégek helyén. De ha van gyerkőc akkor óvatosan.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
törölt tag
válasz tothjani81 #96901 üzenetére
Szívesen. Nekem ez van itthon (Denon AVR pre outtal mellé egy Denon sztereó erősítő, és egy hangfalrendszer), zenehallgatáskor be sem kell kapcsolni a házimozi erősítőt - mozizáskor pedig szépen együtt dolgozik a kettő.
-
tothjani81
senior tag
válasz fehér_ember #96896 üzenetére
Lehet egy magasabb kategóriás avr lenne a negoldás minden variálás nélkül.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest