Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezek közül melyiket tudjátok ajánlani? Vagy valami mást ilyesmi árkategóriában?
-
Kiskokó
veterán
válasz
fehér_ember #90696 üzenetére
Értem köszi!
Egyelőre csak érdekességként kérdeztem. Bár nem ok nélkül jött fel a dolog, mert láttam egy tettszetős hangfalpárt de az pl pont nem is férne el a helyén.Köszi
Helló -
fehér_ember
addikt
válasz
Kiskokó #90695 üzenetére
A válasz: kipróbálod. És ha nem hallasz különbséget vagy ha mindenképp úgy szeretnéd, akkor fekteted és kész. Ezzel szerintem a legtöbben így lennének. A kifelé-befelét szintén fülelés vagy egyéni preferencia alapján.
Amúgy meg ha alapból a kelleténél közelebb vannak egymáshoz akkor kifelé a magasokat, ha meg netalán nagyon messze lennének akkor befelé. -
Kiskokó
veterán
Helló
Haverommal dumáltunk és nem tudjuk a választ, segítsetek kérlek.
Hangzás szempontjából mennyire tré ha egy monitor hangfalat nem az aljára hanem az oldalára rakva használnak?
A magasok merre nézve "ajánlottak ? Kifelé vagy befelé állva ?
Vagy nem ajánlott így használni?Köszi
-
AMDFan
addikt
válasz
Mosqu!to #90683 üzenetére
Arra érdemes készülnöd, hogy ha nem akarsz sokszázezer forintot elkölteni az akusztikai kezelésre, akkor az akusztikai kezelés csak részben fog segíteni. Én a magam és pár barátom tapasztalatai alapján azt javasolnám, hogy házilag készíts pár akusztikai panelt, vagy vásárolj párat és magadnak készíts méréseket. Persze megkérhetsz akusztikai szakembert a mérésre, pl. fapacit, aki nagyon részletes és korrekt elemzést fog adni a szobádról (ahányszor elhívod), de sajnos nem lehet két lépésben 100%-ot kihozni az akusztikából. Úgyis az lesz a vége, hogy még faragnál rajta itt, ott, amott, kicsit rásegítenél DSP-vel stb... És nem fogod minden héten elhívni fapacit, hogy mérjen rá újra. A méréshez szükséges eszközök olcsók, a szoftverek ingyenesek, és nem bonyolultak. Szerintem ha belevágsz érdemes rászánni az időt, hogy magad tapasztalj ki dolgokat. A neten rengeteg howto is fellelhető.
Az ennél is egyszerűbb módszer pedig az, hogy miután megvannak az akusztikai panelek, vedd meg mondjuk a Sonarworks nevű szoftvert, ami a saját automatizmusát használva hatalmasat javít a hangképen. Ehhez adnak kalibrált mérőmikrofont, neked csak egy hangkártyát + mikrofonkábelt kell venned.
-
Frogged
aktív tag
válasz
Dorian #90689 üzenetére
Igaz de az esetek nagy részében már lakott és bebútorozott szobákat próbálnak az emberek úgy átt alakítani hogy minél alkalmasabb legyen zenét hallgatni
Én is egymár belakott szobát próbáltam feljavítani, végűlis a butor rendezés részét megoldottam abban nem volt hiba.Amire én nem vállalkoznék magamtól az a része hogy: kimérni egy szobát az adatokat értelmezni és az alapján kitalálni hogy hova miböl menyi és milyen panel kell ezek olyan dolgok amiket szerintem nem fog senki utána olvasgatásal olyan szinten meg csinálni mint akik több 10éve űzik ezt a gyakorlatban.
Kicsit furcsálom is amikor néha írja itt valaki hogy vesz egy mérőmikrofont ( amiből egy normális egy akusztikai kimérés plusz tanácsadás ára ) , és ők próbálják meg DIY-ben rendbe tenni az akusztikát persze ha az idő töltés a fő szempont akkor oké, de ha a minél jobb eredmény akkor nemhiszem hogy ez a legjobb út.
Én is úgy álltam neki hogy majd valahogy megoldom a készen kapható gagyi cucokkal: szivacsok vagy fali szőnyegek, könyves polcok növények stb.
Aztán mikor láttam hogy semmivel nem olcsóbbak ezek a megoldások mint a rendes akusztikai panelek akkor szántam rá magam hogy felkeresek egy szakembert. -
Dorian
félisten
válasz
Frogged #90688 üzenetére
Azért mindenképp a szoba berendezése az első lépés.
Mi most költöztünk pár napja. A nappaliba nem tervezek a kanapén, szőnyegen kívül más berendezést, de legalább a függönyöket meg akarom venni mérés előtt, mert most értékelhetetlenül csattog, zeng az egész helyiség. Hangcuccot így ki se csomagolom, minek. -
Frogged
aktív tag
válasz
Mosqu!to #90678 üzenetére
Fapaci nálam is volt pár éve kimérni a szobát, részemről csak ajánlani tudom.
Az a összeg amit az akusztika rendbetételére költöttem árérték arányban talán a legjobb befektetés volt amibe beruháztam az évek során.Én anno azzal kezdtem hogy olvasgattam a akusztikai cikkeket ki próbálgattam a tippeket hogy házilag mit lehet össze hozni szivacsokkal, butor rendezésel meg stb, de rá kellet jönöm hogy eredményesebb szakemberre bízni a dolgot nem kicsit kaptam jobb eredményt.
-
törölt tag
-
Chaser
legenda
válasz
Mosqu!to #90683 üzenetére
nem ismerem őket, azt tudom, h akiket megkérdeztem cégeket ilyen témában, már akkor is kevesebbet tudtak mint én, pedig akkor én sem sokat tudtam, aki vállalta volna elmebeteg áron, úh. egy segéddel nekiálltam én, ha már megterveztem legyen a kivitelezés is az enyém ( : mikor elkészült az előtétfal, rengeten utánaolvasás után hangszigetelésben, akusztikában, akkor láttam meg egyik tüzép leírásánál, h szögre ugyanezt a módszert ajánlják, akkoriban ismertem meg a parafát is, úgy gondoltam még egy réteget abból is kaphatna, lakásfelújítós topikban kb lehülyéztek, aztán arról is kiderült, ha valaki 100% fölé akar menni, akkor még egy réteg parafa sem árt ( :
aki járt benn előtte/utána, az egyből érezte, h pozitívan változott az akusztikaén ezt csinálnám:
először a mennyezetre ragasztani 3cm rockwool nd gyapotot, néhány dübellel felfogatva - 120kg/m3 testsűrűség -
ebbe a mennyezezetre fel a vasalás, rigips blue acoustic gipszkarton - spéci hangszigetelő üvegszálas karton, nem marketing, a tömege a normál kartonhoz képest uo. vastagságban 2x-es vagy több, 2,5 körüli pontos érték rémlik, tehát ha a standard 12,5mm karton tömege 12kg, akkor a blue acoustic 30kg -
a vasalásnak a fallal érintkező részeire pae hangszigetelő szalag, dübelezést nem hangszigetelő műanyag dübellel csinálnám a plafonba a nagy tömeg miatt, tehát mindenképpen hagyományos erős dübelezéssel, v méginkább acél beütőékekkel, az előírtnál sokkal sűrűbb mennyezeti függesztéssel, sajnos ez felülről továbbíthajta a hangot valamennyire, viszont a karton ennek nagy részét már meg is fogja, és máris jobb az akusztika, de erre zárórétegnek 4-6mm-es parafa tekercs ragasztással, így teljesen lezáródik még az a minimális felület, amit a gp csavarok átvisznek a vasalásból, erre glett, és kb kész vagyvagy még egyszerűbben, némileg kevesebb hatékonysággal szimplán parafa felragaszt 8mm-es legalább, aztán glett, lehet ez önmagában is elég lenne, minimális kosszal jár és kvázi hangtalan a készítése, előbbinek nem, és sokkal drágább is
persze kérdezz meg cégeket, meg olvasgass a témában erősen -
Mosqu!to
addikt
válasz
Chaser #90681 üzenetére
Nem akarom ész nélkül csinálni, mert simán el is kúrhatom a hangzást. Épp ezért keresek olyan céget, aki ért hozzá, kiméri, javaslatot tesz, esetleg van is hozzá brigádja, aki szakszerűen telepíti, stb.
A perfectacoustic.hu hirdetéseit láttam már, de nem tudok róluk semmit. Van velük valakinek bármilyen tapasztalata? Esetleg más, hasonló céggel?
Hirtelen eszembe jutott még a dreamcinema.hu, de nem tudom, hogy ők csak komplett telepítést vállalnak, vagy ilyen utókezelést is, meg azt sem, hogy mire számíthatok. -
Chaser
legenda
válasz
#10726912 #90640 üzenetére
ezt túltárgyaltuk, ha lehetőség lesz rá meghallgatok olyat is, de, ahogy azóta írta más, bőven lehet bajuk, mivel ebben a történetben nem vagyok szervesen benne, nem is tudom mire figyeljek oda, és akkor eltekintek a hülye eladóktól, attól h lehet fele kamu az elmondottaknak, a ráfordított időnek - ami pénz -, az ilyen vadászgatásokból már kiöregedtem
ha lenne némi múltam/tpasztalatom ilyen témában, akkor életszerűbb lenne ilyen megoldás
az említett zensor nem 99e ft-os kategória egyébként, hanem 280e/pár, egyik boltban 180e-ért adják a kiállítottat - de lehet már csak adták - , listaáron nem gondolkoznék rajta, valószínűleg bármelyik gyártót nézzük, más lesz a 99e vs 280e-s kategória minősége
beleugrani semmibe nem fogok, első körben veszek egy aktív mindenest, és majd jöhet egy komolyabb hangtechnika, de egyre valószínűbb, h újan - vagy boltból fél-újan, teljes garral - , akkor is ha használtan kapnék jobbat adott áron, de nincs azzal bajom ha valaki olyanban gondolkozik
egyébként hallottam már olyan aktívat, ami pont azt hozza amiről beszéltem, ott ülsz a koncert közepén a terembennyilván egy fél milliós hifi még jobban reprodukálja ezt, de az fél millió, ez meg 106-8e amit hallottam a barátomnál, elég sok stílusban "tesztelve" , első körben megveszem azt, lesz már egy szint amihez majd tudom hasonlítani a "nagyokat" később, ha jársz felém szívesen látlak majd hallgatózásra
összehasonlítottam a 100e ft-os "fullextrás" yamaha erősítőt, egy szintén 100e ft-os full fapados marantz erősítővel, aminek még a teljesítménye is fele a yamahához képest, kijelző sincs rajta, és azt már látom, mért mondtad h ennyiért yamahát ne akarjak ( : nyilván csak papíron tudtam hasonlítani őket, de yamahánál azért elsőre is szemet szúrt a marketing, ami a marantznál szinte nincs is, de mondjuk elég feltűnően megadták a thd értéket, amit úgy rémlik yamahánál talán "el is felejtettek"...szerk:
Mosqu!to
akusztika javítására talán legolcsóbb/könnyebb megoldás a parafa, akár tapétaként, akár tekercs formájában natúran, glettelni is lehet, festeni is, nem olcsó, de könnyű, a természetben előforduló legjobb hő/hangszigetelő anyag, saját tapasztalat, a volt lakásomnál a lakás felénél álmennyezet fölé az került, 4mm-es
másik megoldás kimondottan hangszigetelő kőzetgyapotok, hangszigetelő gipszkartonnal, karton ára az nem vészes, de nehéz, nem árt elég erős "vasalást" kiépíteni hozzá, ha plafonra akarod rakni, a gyapotok drágák és ritkák, és ember is kellene aki precízen beépíti, ezt is használtam előtétfalként 5x3m-es szakaszon, illetve 4x3m-es szakaszon, "zonorázni lehet" a különbséget az eredeti falhoz képest -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Eugene Roe #90673 üzenetére
Csak teszthangot küldtem rá.
-
Mosqu!to
addikt
Srácok, úgy alakult, hogy egy beázás miatt újra kell festeni plusz javítani kell az álmennyezetet a nappaliban. Ennek apropóján arra gondoltam a felújítás előtt a helyiség akkusztikai kezelésének lehetőségeiről is jó lenne némi infót gyűjteni, hogy akkor már "arra is jó legyen".
Tudtok ajánlani ehhez értő cége(ke)t?Akivel van pozitív tapasztalat, az kifejezetten előny, valamint ha van negatív, annak is örülök.
-
törölt tag
válasz
Eugene Roe #90668 üzenetére
Ha csak a hangnyomást vizsgáljuk, 25 Hz-en is adhat ki energiát magából egy kicsi hangszóró, ha ennek megfelelően van illesztve, méretezve a doboz, csak közben a torzítása felszökik 10-30 %-ra. Szóval igen, le tud menni mélyre, csak ennek komoly ára van. Ez tipikusan az az eset, amikor a kevesebb a több.
-
Dorian
félisten
válasz
Eugene Roe #90673 üzenetére
Kicsit is értékelhető hangnyomással (-6dB) nem fog megszólalni 25Hz-en a 16 centis hangszóró, főleg nem alacsony torzítás mellett.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
dgyuri0123 #90669 üzenetére
Nem kételkedem a szavadban, csak kérdeztem, mert használt Elac Debut F6.2-t nézek, és papíron annak is alacsony a Hz, de a reviewok mégis mind megmosolyogják :)
-
salesman
őstag
válasz
Ear001 #90670 üzenetére
Canton CT-800 felújítása
37. hozzászólástól... -
Ear001
addikt
válasz
#10726912 #90662 üzenetére
Az elektrolit kondinál nem lehet, hanem tuti, hogy 10 év után már nem az eredeti értéken üzemel. Itt egy poszt erről, meg az utólagos feljavítás buktatóiról.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Eugene Roe #90668 üzenetére
Ha megtalálod a hang helyét a szobában, akkor szépen megmozgatja a gyomrodat...
Nem kell hozzá különösebben nagy hangerő sem.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
dgyuri0123 #90642 üzenetére
25 hz-re hogyan, és milyen erővel megy le a 165mm-es membrán?
-
Snoop-y
veterán
válasz
dgyuri0123 #90622 üzenetére
Hat en sem mert nyaron nem kell futes
-
törölt tag
válasz
salesman #90659 üzenetére
Azt nem az elhasználódás miatt fogom tenni, hanem a hangminőség javulását várom tőle. Megérkezett már minden, már csak én hiányzok onnan, s még egy hónap kb mire pótlom a hiányom
Valahol igaza van, s persze, lehetnek buktatók, én is majdnem beleszaladtam, de azért nem hiszem, hogy egy 20 éves doboz, ami többszörös terhelhetőséggel rendelkezik, mint ami szükséges lehet egy lakáson-szobán belül, elhasználódjon, kiszáradjon, stb. Ha így van, akkor nem fog a hang sem tetszeni, ha tetszik, amit hallok, akkor meg rendben kell lennie a dobozoknak, és azért vannak egyéb jelek is, amivel ki lehet szűrni a dübögtetős Bódiguszti szintű felhasználót. -
törölt tag
válasz
Pazolini #90648 üzenetére
Talán az volt az eredeti felállás, amit írsz, de mára nagyon átalakultak a célok. Szerintem manapság az a hifista, aki szeret pénzt költeni otthoni audio eszközökre. Ennek nincs köze sem a filozófiához, sem a zeneművészethez, azok más ágak, más hobbik, más tudományok. Na jó, a fórumozásnak van némi köze a filozófiához.
-
Pazolini
senior tag
válasz
kaktusz2 #90651 üzenetére
1. Zenei ízlését az ember fejlesztheti.
2. Technikai tudását, értesültségét gyarapíthatja: műszaki specifikációk, digitális formátumok paraméterei, elektroakusztikai ismeretek, elektroműszerészi ismeretek, rajzok stb.
3. és persze ott van a "szépség" kérdése: szeretjük a szépet. Sokat számít egy hangfal, egy elektronika kinézete, de még egy nyomorult kábel vagy elosztó is tud tetszetős lenni, kell is neki... -
p76
senior tag
válasz
#31600896 #90652 üzenetére
Hivatalosan nem fér bele.
Nekem már volt olyan hogy a fejhallgatón alapzajt hallgattam és feltekertem maximumra a hangerőt. Aztán úgy felejtettem.
Meg az új erősítőn volt 1 input választó tekerentyű bal oldalt, jobb oldalt meg a hangerő szabályzó. És az inputost olyan jól meg kellett tekerni ha sok bemenetet át akartál ugrani. Aztán néha véletlenül a jobb oldalit tekertem meg jól. -
Pazolini
senior tag
én elégedett vagyok azzal, amit hallok
a soha-meg-nem-elégedés babitsi himnusza talán válasz lehet...
Sokan vannak itt, akik tudják, hogy nehéz megállni, és (mindig újra)keresik a hangot, amivel már elégedettek lennének...
Ritmus és ember kapcsolata, zenei ízlések sokszínűsége, életstílus = filozófia
A zene hatása, befogadása, élvezete = esztétika
Technikai, informatikai és akusztikai modellezése az élő zenének = műszaki ismeretek
... és a jó öreg pénzkérdés
Valahogy így gondoltam, de hevenyészett hozzászólás volt, nyilván lehetne rajta jócskán finomítani.
-
kaktusz2
tag
válasz
Pazolini #90648 üzenetére
köszi mind2 választ
a műszaki része ,honnan,meddig,tudjam mi micsoda vagy,hogy értelmezzem .
zenei, esztétikai és filozófia értelemben.mit hallgatok műfaj,vagy audioban miről
esetleg a formátum ,esztétikát mire érte mennyire szép amit hallgatok ,vagy
amin hallgatom,filozófilailag meg végképp nem értem,mire is akarsz utalni? -
-
Ear001
addikt
válasz
#10726912 #90640 üzenetére
Én azért ellentmondanék. Egy ennyi dős doboz keresztváltójában az elektrolit kondik már bőven kiszáradhattak, nem kicsit vannak odébb, mint új korukban. A mágnesek már veszthettek erejükből, a pille kilágxult, a bevezető szál kikeményedett, ki tudja van-e égés, defirmáci9 valamelyik lengőcsévén... Szóval egy hssznált handoboz megvételénél is bőven van rizikó, nem elég, hogy ha szól, akkor biztos jó.
-
kaktusz2
tag
Tisztelt forumtársak,Üdv mindenkinek.
Olvasgatom a topikot elég régóta de ,ezenkívűl még nem írtím és szóltam sokat semmihez.
Kérdésem az lenne mi alapján definiáljátok az HIFI jelzést az éppen hallgatott készülékekre,sugárzók,hangdobozok,esetleg hanganyag lp,cd ,stb...,vagy pl az Audiofil jelzés stb...
Olvastam korábban valaki oristert hallgat még most is, és bizony leszólták "finoman szólva",
de nem egyébként a Vincent használót is akinél nincs elég mély)Na de kicsit elkanyarodtam,
bár példaként említve olcsó öreg és drága ujabb technikánál ,párhuzamot vonva,
szóval érdkelne ha vannak cuccam amin zenét hallgatok,és tudni szeretném Hifistának vallhatom e magam.
Honnan kezdem ,milyen szempontokat vegyek figyelembe stb.... paraméterek vagy vízuális benyomás,
érzések hatások,amik érnek zene halgatás közben?Tehát mi alapján tarthatom vagy vallhatom magam Hifistának esetleg más,mások tarthatnak e annak.Remélem nagyjából érthető amit leírtam a 6és fél olytályommal ,a legjobb tudásommal igyekeztem megfogalmazni,ezért a kérésem még az lenne hogy a helyes írást ne vesézzétek ki ha,lehet.
Válaszokat előre is nagyon nagy köszönettel fogadom
Tiszteletem mindenkinek. -
Tamoo
nagyúr
Én is megvettem anno a Dali Concept 6-osokat amik egy időben nagyon népszerűek voltak (valószínűleg az áruk miatt ... ~90eFt/pár új dobozokért), de így pár év elteltével már kész vagyok elismerni, hogy mellényúlás volt.
Most a kis aktív Nubert-ek és a Standartok is többet nyújtanak számomra kevesebb pénzből.
Na most egy Zensor nem hiszem, hogy annyival jobb a Concept-től mint amennyivel többe kerül.Vagy igen? Én még nem hallottam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Chaser #90637 üzenetére
Zensor7 árából én ezt vettem, kb. 1 évesen igaz, gari nélkül, mert a papírjai nincsenek meg. De a két hangfal össze sem hasonlítható egymással hangban és nem csak azért, mert több mint 2x drágább a Proac. Ezen kívül van/lenne még ezer lehetőséged, én most csak egyetlen példát hoztam fel arra, hogy félár alatt is lehet venni nagyon fiatal és eredetileg viszonylag drága dobozokat, amik bőven sokkal jobbak, mint a Zensor7.
-
törölt tag
Üdv. Van egy 4 ohmos erősítőm, és az lenne a kérdésem, hogy 3 ohmos hangszórót rácsatlakoztathatok? Kb. háromnegyed hangerőnél feljebb nem csavarnám.
-
törölt tag
válasz
Chaser #90639 üzenetére
Meg kéne nézned közelebbről egy 20 vagy 30 éves B&W-t, Missont, vagy bármilyen dobozt. A dobozok nagy előnye, hogy láthatod, hallhatod, ha bajuk van. Belsejében a hangváltó nem lesz csapágyas (30 évesen szorulhat alkatrész cserére, de ez sem igazán jellemző normál felhasználás mellett). Ha 30 évesen nem tapasztalod hibájukat, akkor miért nem veszel-nézel olcsóbban olyat, ami sokkal jobb hangú a Daliktól?
Ráadásul még nem volt rendszered, nem tudod, milyen az igazán jó, ami Számodra igazán jó lehet, ha nem válik be az első, egy használtnál sokkal kisebb az esélye, hogy számottevő bukóval tudj rajta túl adni, az új (esetedben nem teljesen új) megvétel után kevesebbet ér, ha nem válik be, máris vesztettél rajta komoly összegeket...
Valószínűleg tetszene neked a hangja annak a Dalinak, de ugyanígy más is tetszene, nincs érdemi össze hasonlítási alapod...de a döntés a tiéd.
Én keresnék a helyedben 100 ezer alatt (vagy környékén) olyan dobozokat, amik elismert darabok, mai napig jó hírük van, ha ez nem tetszik, ugyanígy tovább tudod adni, keresni fogják és más is megveszi annyiért, amennyiért Te megvetted. -
Chaser
legenda
Zensor hangfalakkal talalkozott mar valaki? Kulsore lenyugozott a 7-es, az erdekel foleg, tesztekben szinte csak jokat olvastam rola, dragabb mint amit terveztem, de lehet megtoldom, 5 ev garral adjak ami szinten szimpatikus
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90635 üzenetére
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
fehér_ember #90634 üzenetére
Totál megértelek! Ezek után én sem foglalkoznék az eladóval.
Az Arcusokat is csak ajánlani tudom, volt anno egy TS-25-ösöm a korai szériából. (Annak ellenére, hogy milyen leharcolt volt külsőre, eszméletlen jól szólt.)
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90633 üzenetére
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
fehér_ember #90632 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jött össze.
Mondjuk a 45e is még a bőven jó ár lehetne.
Főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy milyen más hangfalat kapni ennyiért...
A "típus-matricán" ugyanott van a szakadás... Sajnos a sorszámot az új hirdetésen nem tudom kiolvasni. -
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90427 üzenetére
Folyt.: És még a porosodás is ugyanúgy érintetlenül ott van a hangfalcsatik alatt
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90427 üzenetére
-
nonsen5e
veterán
válasz
#95152384 #90628 üzenetére
Akkor is adja az összes anomáliát, ha rá sincs kötve az input kábel - akkor is lehet ez a gond?
Mint látni, eddig sem voltak túl nagy igényeim, az érdekelne egyedül, hogy vajon egy 40-50 ezres aktív hangfalpárral jobb minőséget kapok-e mint ezzel az Orion csodával ha veszek hozzá valami normálisabb erősítőt.
-
Kiskokó
veterán
válasz
fererencz89 #90624 üzenetére
Nem lenne rossz megoldás amúgy, de mégsem az. Külön helyen van a PC és az erősítő illetve ez is cak fél megoldás lenne.
De köszi. Jó tudni hogy van ilyen már el is felejtettem. -
Kiskokó
veterán
válasz
dgyuri0123 #90622 üzenetére
Igen általában én is így használtam eddig.
De most elgondolkoztam, hogy a tv szekrénybe betenném. Van bőven hely mellette és felette is illetve hátulról nyitott.
Elölről meg egy fekete üveglap van amin átmegy a távirányító jele. De kapcsolgatni mindig ki kellene nyitni akkor szal egyelőre marad kint szerintem.
Köszönöm -
-
Kiskokó
veterán
válasz
#92251648 #90618 üzenetére
Köszönöm!
Hát igen, ezt sajnos tapasztalom. Majd csinálok egy távolabbi képet is, hogy látszódjon rendesen.
Mindenkihez :
Volt már itt téma és akkor is megosztó volt.Adott a Vincent SV-123-am . Csökken e az élettartama vagy van e bármilyen hatása annak ha 0-24ben megy és nem kapcsolom ki?
Nincs a távirányítón ennél a típusnál on/off így csak a készüléken lehet ki be kapcsolni.köszönöm
-
nonsen5e
veterán
válasz
Ear001 #90612 üzenetére
Valszeg az lesz, most közben azon gondolkozom, hogy eleve nem-e lenne több értelme 40-50-ért venni valami aktív hangfalpárt, mint ebből is ezt a két régit tartani, és ahhoz venni sok pénzért erősítőt.
Elsődlegesen azért is gondolok az erősítőre, mert a kábel eleinte jó volt, cserélve lett, utána is jó volt, majd kábeltől függetlenül szépen lassan jöttek elő ezek a problémák az évek alatt, csak mostanra érték el azt a szintet, hogy meguntam.
Homemade 3.5 jack -> DIN kábel a bal, jobb, föld pineket bekötve. -
törölt tag
válasz
Kiskokó #90614 üzenetére
A gazdagon párnázott kanapék nem feltétlenül szerencsések a hangzás szempontjából, mert komoly energiát tudnak elszívni a basszus tartományban. Ennél valószínűbb, hogy a hallgatási pontod olyan szerencsétlen helyre került, ahol több akusztikai kioltás is létrejön. Ilyenek általában a szoba közepén, a faltávolságok felezőpontjánál vannak.
-
törölt tag
válasz
stultus78 #90615 üzenetére
Egyrészt 20-30 évig jók a dobozok, veheted, nem lesz olyan igénybe vételnek kitéve, hogy használt létére tönkre menjen.
Az említett doboz nekem van, vannak hibái, de alapból is hallgathatók (aránylag egyenletes a frekvencia menete), mélyben nem lesz hiányérzeted, magas tartományban lehet egy adag torzítása, de együtt lehet vele élni., Én a hangváltóra költök még egy adag pénzt, ha azzal megleszek, beszámolok a fejleményekről.
Alapból viszont a B&W mellett döntenék a helyedben, nagyon jó dobozok. Jobbak a Cantonnál. Üdv! -
Chaser
legenda
azzal nincs is baj, olyat nem mondtam, ha a pénztárca és az igények nem találkoznak, akkor néz az ember alternatívát, de ha valaki a legolcsóbb újat keresi, akkor azt keresi - igaz a posztoló pontosan nem mondta h milyet keres -, nekem is vannak használtan vett holmijaim, nem derrogál
salesman
sejtettem h az max erölkődőde iróniát nem láttam benne
egyébként találtam egy használt-új hangfalat, qvára' tetszik csak qva' drága ( :
-
stultus78
tag
Gyerekek.
Nemrég kérdeztelek titeket milyen hangszórót vegyek 200 körűl gyakran rock néha komoly zenére.Közepesen nagy szobába.
Akkor ajánlottátok a B&W 603 s3-at használtan.
De az a helyzet hogy inkább nem vennék használt hangszórót. Félek hogy tönkre megy idő előtt.
Nézegettem tovább. Egy pár CANTON GLE 490.2 Menyire lenne ez jó választás? -
Kiskokó
veterán
Ja amúgy mögötte egy konyha van egy konyhaszigettel, a szigetnél ülve meg maxon is a mély! Meg a komplett konyhabútor rezonál ahol csak tud. Csak a kanapén ülve nem adja ki a mély :S Bár számítottam rá. De még friss a dolog majd próbálgatom.
Mindenkitől, alap esetben mi a teendő ha az egyik hangfal közelebb van az egyik oldali falhoz a másik oldalon meg jóval messzebb?
Erre van valami trükk?Köszönöm
-
Kiskokó
veterán
válasz
#95152384 #90609 üzenetére
Hallottál már ilyet? (Egyáltalán tudod mi ez?) Vagy csak kamura csinálod a feszkót?
2 Éve megvan és ahol eddig volt meg itt is kemény mélye van az ember eszébe nem jutna se sub se mély kiemelés. De ahova mos került ott a kanapén ülve egyszerűen az akusztika nem adja ki.Legközelebb inkább .............. roló le!
Azért köszi -
Ear001
addikt
válasz
nonsen5e #90607 üzenetére
És hogy csatlakozol arra az erősítőre? Eredetileg ugye ötpólúsú DIN csatlakozók vannak, ráadásul a jelszintek sem azok mint a mai modern, szóval az elmúlt olyan 40 évben gyártott erősítőkön. Földelési gond lehet a csatlakozóban, magánban az erősítőben, a kábelezésben, de az is lehet, hogy éppen alul vagy túl van lőve valamelyik bemenet és egyszerűen gerjed.
Én azt az Oristert szépen eltenném egy polcra, úk korában sem volt jó erősítő, ma már gyakorlatilag semmivel sem szabványos, öreg mint a háború és néznék valami mást.
-
törölt tag
válasz
A régi erősítőknél szokás volt (emlékeim szerint) a fa burkolat belső részét leburkolni alufólia szerű anyaggal. Vedd le a burkolatot ás nézd meg. Az is lehet, hogy gyárilag van földelve ez a rész, csak az idő folyamán elkorrodált a földelő vezeték. Egy ellenőruzést megér.
Venni vehetsz régebbi Yamahát bátran, 20 ezer környékén kapsz, az Orionokat bőven kiszolgálja minőségben és hangban is. De ha akad, vehetsz hozzá Sony, Technics Pioneer rősítőket, azok is megállják a helyüket az Orionokkal. Talán a pioneer Class A xxx darabjai passzolnának hozzá leginkább, mivel az nem túl erős mélytartománnyal rendelkezik, nem túl nagy a dinamikája, de elég szép hangot ad tovább a többi tartományban. És ne félj használtan vásárolni, ha a jelenlegi bírta 40 évig, akkor egy 15-20 éves még sokáig elzenél neked -
Tamoo
nagyúr
válasz
Kiskokó #90605 üzenetére
Nem mondtam, hogy told hátrébb, csak kérdeztem. Az érdekelt mekkora tér van még szabadon mögötte.
Nappalimban van a GS60, de rossz az akusztika nálam is, zenét egyáltalán nem is hallgatok rajta. Csak átrendezés segítene, de az meg nem játszik. Zenét másik szobában egy pár "filléres" Standarton hallgatok.Itt meg az a szívás, hogy 50Hz alá nem nagyon szabad lemenni mert csak búgás lesz belőle.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Azt hittem az valamilyen randára festett fém.
Lehet ez is okozza a gondot, hogy nincs rendes árnyékolása és az általad készített bebugyolálás is azért segít.
Teszteléshez nem kell szétszedni. Esetleg egy csavar alá szorítani (ami a burkolatot fogja és a fém vázba megy) a drótot. -
Grizzlu
tag
.
-
Kiskokó
veterán
Hát az úgy volt....
Nem tudom nekem ez van megszokva. Igaz ez még kb 10cm-el lejjebb kerül.
A kanapét még hátrébb tudom tolni de nem sokat, kb 15cm-el de szerintem az is kevés lesz.Kicsit bánt hogy a jobb hanggal előtt telibe ott a kanapé de nem tudok vele mit csinálni.
Az elhelyezéssel majd próbálkozok de átrendezésről szó sem lehet
Örülök hogy végre be van rendezve. hehe
Majd jelentkezek és köszi!
Valamikor leírom már a kezdő szettemet hehe, rég volt vita meg leszólás a topicba -
Ribi
nagyúr
válasz
nonsen5e #90603 üzenetére
Annak fényében amit írtál, szerintem az erősítő házát kellene földelni.
Az én füles erősítőmbe sincs alapból föld, csak 2 csatlakozós drótja van.
Viszont így összeszed minden zajt. Emiatt egyik szellőzőbe raktam 1 csavart, arra tekertem egy 2 méteres drótot, aminek a végén az aligátor csipeszt ráraktam a konnektor földelésére. És csend lett.
Nem láttam az eszköz házán földelésre alkalmas csatlakozást, de esetleg ha van egy drótod, megpróbálhatod, hogy valamilyen kábellel összekötöd a védőfölddel az erősítő házát. Hátha jobb lesz.
220-al vigyázni! -
nonsen5e
veterán
válasz
#95152384 #90600 üzenetére
Ja, ennyire nincs jobb dolgom, mint, hogy itt hecceljek embereket....
Én mondtam, hogy az erősítő, szerintem az, főképp azok tükrében amit írtam, de mivel nincsen csere kábelem, és abba bele sem gondoltam, azért nem tenném rá a fél vesémet, hogy nem-e az a baja, noha 99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem azzal van a baj. Legalábbis ha leárnyékolom az erősítőt magát és jobb lesz a hang, akkor nem hiszem, hogy az árnyékoláson kívül még pár métert menő kábel lesz a gond...
-
salesman
őstag
válasz
Chaser #90599 üzenetére
Semmi. Ezek szerint nem ment át az irónia. Amit a fórumtárs linkelt, az egy erősítőnek csúfolt kütyü, én pedig segítő szándékkal linkeltem az adott árkategóriába tartozó, alapfokú erősítőt.
(#90601) Tamoo
A laptoptól a hangfalig minden berendezésemet használtam vettem. És egyiket sem bántam meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen asztali médialejátszót?
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Óvodások homokozója
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest