- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Frogged #98604 üzenetére
Tulajdonképpen semmi gond nincs, és jól tetted a zenei PC kiépítését lineáris tápolással, de na ...
ozzy
Rajtad akkor nem segít már semmi, marad passzív PC.
Azért nálam biztosan nem hallanád a ventik morgását, én olyanokat messziről kerülöm, van mikor elég 5 v 7 volton járatni, és meg is szűnik a morgás, általában fix fordulaton járatom a ventiket.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Frogged #94554 üzenetére
Lányomnak az sem volt mindegy, ki szőrözi a vonóját, mert volt aki túl sokat rakott és volt aki egyszerűen sz@rul dolgozot és idő előtt széhulott a vonó. Soha nem mondtam neki, hogy hülyeségeket beszél, mert fogalmam nem volt, "zenészéknél" hogy megy ez (azóta tudom).
De nem vagyunk egyformák.
Valag pénzt nekem is sikerült elköltenem évtizedek alatt, de sosem bántam, hogy aprókat lépegetve haladtam felfelé, ami most is pont ugyanígy zajlik, hiszen nem értem még az utam végére (csak az asszony szerint).
"csak a zene van"
-
válasz
Frogged #94477 üzenetére
Köszi szépen, hasonlóan gondoltam én is.
Egyik tesztben is azt írták, hogy az alap Vibra-R korongok többet hoztak a 0 csillapításhoz képest, mint pl. az alap korong -> referencia korong. Pontosabban volt ahol hozott többet is, de általánosítva az alap hozta a legtöbbet.
Lehet rendelek egy szettet, meg egy LiquiPads szettet is.
Nálam Audio PC-> USB-koax konverter->DAC->erősítőből áll a rendszer. Ezek közül egyedül az erősítő alatt látom értelmét, a többi nekem kicsit voodoo."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
alphamooncam
őstag
válasz
Frogged #93001 üzenetére
Legközelebbi fejestalálkozó [link] november 9. Bp. Műszaki Egyetem, Műegyetem rkp.
Lesz ott pár zárt, és nyitott fejes is, meg jópár dac. [link] Köztük az ANT DAC-om is.
Meghívtam Gál Tamást is, elvileg Ő is ott lesz.
Ennél jobbat nem tudok...
Hárásó, Salesman, Topikgazdák ! Mit csináltok 9.-én?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
törölt tag
válasz
Frogged #92991 üzenetére
Az Antal csak óvatosan. Van benne annyi potenciál, hogy boríthatja az egész rendszered
A kérdésedre, hogy megcsinálja-e, tedd fel neki az avx-en. Azt hiszem tompi a nickje, de előtte azért hallgass meg „gyáriba”, mindeképp.
gordon: Nem sokra mennél pár jellemzéssel. Vagy csak oldalnyival, mert részletesen kellene ezt kifejteni, de azt meg hogy? Pl., Az Ant Kondo ic-vel nagyon jó, de telitalálat nekem a furu nanóval lett. No, ezt írd le, tömören, hogy az érthető is legyen, noha lehetne, de tök semmit nem mondana a zenéről másnak, meg magáról a jellemzett eszközről sem, tapasztalati sportág ez. Pl. Earnál történt. Bent volt egy jó ic a rendszerben, azt követte egy másik ic amivel, tényleg jó lett az összkép, és lehet valaki leperkálta volna a két kábelközötti ár különbséget. Ugyan húzta volna a szájját, de mivel tényleg jobb az összkép, „hát hagy kopjon” alapon nem számít a többszázezres különbözet. Aztán olcsó kábel vissza, apró trükk a dobozon, és az olcsó kábel a dobozon elkövetett módosítás után, ugyan úgy szól mint a drága ic. Vagy legalábbis nagyon hasonlóan. Pedig Ear, konkrétan pár darab, menetes szárat tekert ki a saját dobozán. Na most, akkor mi van? Gyenge a drága ic? Nem. Mégis jó, az olcsó? Nem. Hisz csak így lett jó. Van tanulság, de azt magadnak kell levonnod. :) -
Ear001
addikt
válasz
Frogged #92656 üzenetére
Andrásnak amúgy nincs igazán köze a TMP-hez, az ő dobozai Sol néven készültek, csak a promóció volt közös egy darabig, de amiről én írtam, az más, nem annyi, hogy a gyártó megváltoztatja stikában a futó hangszórótszériáját, hanem a megrendelő egyedi kívánságai alapján gyártja le. A Heed Enigmák mélyközepe sem standard specifikációjú, de nem is tudod úgy rendelni a gyártótól, hogy pont olyat küldjenek, mert azt nem adják, ki, hogy milyen. Ha viszont azt mondod, hogy legyen már a rezonancia pontja 4 Hz-el feljebb, meg legyen már terhelhetőbb 10 wattal, akkor csinálnak neked ilyet. Kívülről meg nem mondod hogy ez egy egyedi darab, de az a Frogged változat lesz.
-
Ear001
addikt
válasz
Frogged #92646 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy egy csomó doboznál nem tudod, milyen hangszóró van benne. A legtöbb gyár már 50-100 darabos rendelésnél is módosít a sztenderd kivitelen, így hiába gondolod, hogy ugyan azt használod, mint X vagy Y gyártó. Persze ha az eredeti csak ötletadó, akkor OK, de én még se hangdobozból, se elektronikából nem találkoztam igazi klónnal.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Frogged #92641 üzenetére
"Úgy gondolom van ráció a DIY hifi cuccok építésében mert még is csak új terméket kapunk és nem mindenki szeretne lutrizni"
320e-ért vettem a Proacot, gyakorlatilag új, patika állapotban. Újonnan kb. 700-750e. Ha építenék/építeni tudnék egy hasonló tudású dobozt (ami ki van zárva) az kijönne kevesebből? És tuti, hogy semmivel nem szólna rosszabbul, mint a gyári?
Na látod, én pont ebben látom a lutrit.
"csak a zene van"
-
Urgot
tag
válasz
Frogged #92334 üzenetére
“Egyébként számomra az igazi elmélyülés, este sötétben csukott szemmel zenét hallgatva mikor már alszik a nép”
Végre valaki, így van, nem halt meg a remény
Sokan azt hiszik a hifista csak annyit jelent hogy van egy drága lehallgató szettje az embernek, és akkor ő már hàjfidelití. A frászt .. az igazi hifistának van lelke, egy olyan, ami külön el van szeparálva a zenehallgatásnak. Mikor bekapcsolja a zenét teljesen rákoncentrál, minden egyes pillanatát figyeli, engedi hogy átjárja az egész testét, és teljes kikapcsolódást biztosít neki pár órán keresztül ,ezt ahogy írtad is este, teljes csendben a legnagyobb élvezetet , hangulatot adja egy éjjeli lámpa fény mellett. Ez lenne az alapja mindennek, aki igazi zeneszerető , és úgy van összerakva lelkileg is, hogy engedi magát bevonni a zene lelkébe . Nyilván itt zene alatt jazz,blues hasonlót értek , nem mulatósi tancikalos zenére . Itt kezdődik egy igazi zeneszerető hifista alap pillérei úgy gondolom, aztán hogy erre mennyit tud költeni az már más kérdés , de ha a fent említett dolgok nincsenek meg,senki ne hívja magát hifistának . Az nem hifista aki minden nap zenét benyom egy drágább rendszerről, hogy ne legyen csend körülötte és teljesen más tevékenységet végez közben , ,hanem pazarlás ,drága játék ..
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
válasz
Frogged #90688 üzenetére
Azért mindenképp a szoba berendezése az első lépés.
Mi most költöztünk pár napja. A nappaliba nem tervezek a kanapén, szőnyegen kívül más berendezést, de legalább a függönyöket meg akarom venni mérés előtt, mert most értékelhetetlenül csattog, zeng az egész helyiség. Hangcuccot így ki se csomagolom, minek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ear001
addikt
válasz
Frogged #82783 üzenetére
Én azért nem mondanám, hogy a kábelezés és az akusztika nagyon más liga. Mindkettővel irdatlanul el lehet szúrni a hangzást. Meg a tapasztalatom is mást mondat. Volt szerencsém B.T. alias carboncopy barátomnál hallani egy Fülelek által felmért, kezelt szobát hallani. A hatás kisebb volt, mint két, jó közepes, de karakterében más hangszóró kábel közötti difi, az alap problémát pedig fel sem ismerte a mérőrendszer/kezelője.
-
bta1
őstag
válasz
Frogged #82772 üzenetére
Fapaci a blogján leírja, hogy újabban nem mindig készít méréseket! Nagyon jó, hogy idáig eljutott, de akkor milyen szakmáról beszélünk?
Még örvedetesebb lenne olyat olvasni, hogy figyelembe veszi a "paciens"
kívánságait és ízlését, valamelyest hozzá igazítva a kitűzött célt.
"valaki rá kérdezett hogy ha olyan rossz munkát végeznek miért nincsenek elégedetlen ügyfeleik"
Dehát a kábeles "varázslók" topikjaiban is kizárólag elégedett ügyfelek hozsannáit olvashatod - szabad ebből következtetést levonni a minőségre? Nem, miután elégedetlen ügyfelet elégedetté konvertálni tisztán üzletpolitikai kérdés.. aki nem igazodik a bevett gyakorlathoz, gyorsan kikopik a szűkös magyar piacról.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Frogged #82738 üzenetére
"Szóval a benzin árát részemről megérte
"
Hasonlóan gondoltam, de kicsit meglepődtem mert 28l/100km lenne az a fogyasztás. A viccet félretéve, azért nem gondoltam hogy a kiszállás többe kerül mint egy Budapesti mérés. Így azért még gondolkodok rajta. És úgy hogy ebbe még egy másik ügyfél is bele van kalkulálva ebbe az irányba.[ Szerkesztve ]
-
-
AMDFan
addikt
válasz
Frogged #82740 üzenetére
Fura ezt olvasni. Pont az akusztikai (profi) kezelés hozhat akkora különbséget mintha konkrétan más rendszert hallgatnál, vagy mintha hangsugárzókat cseréltél volna. Tehát egyáltalán nem túlzás az ég és föld jelző. Persze ha alapból nem volt rossz az akusztika akkor szerencsés vagy.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Frogged #82740 üzenetére
Persze bízok benne hogy nem annyira rossz a helyzet, de mivel minden javulásnak tudunk örülni, mostmár tényleg eljött az akusztikával foglalkozás ideje is. Eddig ezügyben az elrendezésen kívül még semmit nem tettem, még 0 darab hangelnyelő (ha a szőnyeget nem nézzük)
+ 0 darab diffúzor van telepítve.
Az meg alap hogy ha van lehetőség egy tapasztalt szakember véleményét meghallgatni, akkor még jó hogy élek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest